Crossove kolo vel. ramu 24" okolo 10000 Kc

8 nepřečtených
  • robertson

    Zdravim! Mohl by mi prosim nekdo poradit? Rozhodl jsem se zakoupit crossove kolo a jsem limitovan hned dvema faktory: 1. rad bych se udrzel s cenou kolem 10 000, 2. merim 200 cm, takze bych mel mit udajne velikost ramu 24". Podarilo se mi vytipovat 4 modely, ktere tyto pozadavky splnuji: Kona Dew, Orbea Vendome, Merida Crossway 8300 a Wheeler 2600 ZX. Jsem zacatecnik a pochybuju, ze najezdim tisice km rocne, ale zase bych chtel neco, co mi chvili vydrzi. Vubec tomu ale nerozumim, takze bych uvital vase tipy. Diky moc!

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Ta Kona vypada jako kolo.

      0 0
    • martin L  

      Ono je to s většími velikostmi rámů tak trochu zvláštní. Limitem je výška řidítek nad zemí. Ta je totiž omezena velikostí předního kola a délkou „osy“, nebo jak to nazvat. Takže „papírové zvětšování“ rámu znamená maximálně zvětšování výšky sedadla nad zemí. Důsledkem je, při stále stejné výšce řidítek narůstající předklon při jízdě (sedadlo je stále výš a výš nad řidítky). A toho lze stejně tak dosáhnout vysunováním sedlové trubky. Ergo, váhal jsem, jestli přejít ze silničky na treka, poněvadž při vzpřímenějším posedu bude větší aerodynamický odpor, ale na druhou stranu zase uvidím víc z okolní krajiny. Dopadlo to tak, že při velikosti rámu 25" a mých 200 cm zase čumím do asfaltu, protože mám sedátko 15 čísel nad řidítkama.

      0 0
      • robertson  

        hmm, a co s tim?

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Chlapi nechci vám kazit radost, ale seděli ste už někdy na DEW ? Absolutně brutálně krátká geometrie (mám 190 cm), takže o dvoumetrovým týpkovi nemůže bejt ani řeč, pokud na tom nechce sedět jako vosa na bonbónu. Měl sem totiž zálusk na Dr.DEW. Z toho na co se tu ptáš tak jedině ORBEA JAZZ (asi za 10 a půl). Výborně by ti posloužil i FORT, ale na tebe je moc tvrdej a čistě sportovní, kdežto ORBEA je hravější a komfortní.

          0 0
    • Clodman  

      Tak ta kona je docela supr, ale i na těch stránkách štěrby píšou že je poměrně krátká. Já bych vybral něco od forta, maj tam nějakou hotovku za slušný prachy. A hlavovku opravdu jenom a-head. Nechápu proč třeba author strká na ty levnější krosy závitový představce

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.