• michalkos

    Mam kot.brzdy od ledna a uz jsem je jednou nechal serizovat a uz je mam zase meke, zda se mi ze by to tak nemelo brzo meknout a hlavne me porad nebavi litat do servisu,mozna ze jsou zavzdusnené muze mi nekdo poradit kde najdu navod jak si je dat do kupy.diky

    0 0
    • kurýr na bajku  

      Sole bohužel nejsou hydrauliky, který by se daly seřídit na delší dobu k obecný spokojenosti. Sou to pokud vim jediný jednopístkový hydrauliky (teda pokud nekecám) co se vyráběj a nemůžou se měřit ani s nejlepšíma mechanickejma HAYES a AVID. Kámoš je má na GT a je z nich úplně na prášky, furt mu tam prej vylejzá imbus nebo co. Ostatně sou v testu v nějakým starším Velu. Návod ti neporadím, protože nejsou eště oficiálně v distribuci.

      0 0
      • Charlie_R  

        mam je na GT Avalanche 1.0 2005. Jsou s nima opravdu potize. Taky mi padaly paky, je to tema imbusama v packach.Musi se to necim zakapnout, protoze se samovolne povoluji. Jinak mne trapily i vibrace na zadni brzde,po mnohem serizovani pomohla az vymena desticek za Promaxy. Ted uz celkem spokojenost

        0 0
        • kurýr na bajku  

          Jojo přesně tak. Avelanche 1.0

          0 0
        • Bed-Sore  

          cece mam presne to samy kolo ten samej problem, by me zajimalo cim presne si zakapnul ty imbusy v tech pakach, u me uz to doslo tak daleko ze snad kazdejch 10km musim dotahovat

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ten Hayes to taky pekne sere. Jen nechapu, ze po stejnym problemu na HFX, kde to u modelu 05 vyresili, nasadi novy model co dela to same. No mozna se tahle „fíčura“ presouva do spodnich pater nabidky :)

            0 0
            • Alesh  

              Tak tak, „prosakuje do spodních pater nabídky“ :-)))

              0 0
          • Charlie_R  

            Udelali mi to v servisu jako reklamaci,zakapli to nejakym specialnim lepidlem,zustava mekke jako guma,ale myslim ze to muzes zkusit cimkoli, casto se takovehle sroubky zajistuji barvou

            0 0
            • gumid  

              Jo, tohle mě taky pěkně s…o, zakápl jsem a v poho, jinak jsem pořád šteloval.

              0 0
          • blue  

            treba lak na nehty nebo vterinovy lepidlo

            0 0
      • tomPY  

        Na GT sa asi montuje II.trieda lebo čo som počul všetky odchádzajú.

        0 0
      • hanz  

        sem nevěděl že hayes dělá nějakou nejlepší mechaniku a ještě k tomu srovnatelnou s avidem.

        0 0
        • enjoy  

          sem nevedel ze nekdo muze tu vetu tak nepochopit a prekroutit.

          0 0
          • hanz  

            nojo, ty abyses nenavezl do někoho kdo jezdí rád z kopce a navíc nosí helmu, natož integrální.

            kdybis trochu rozumněl brzdám, tak víš že hayes mechaniky jsou hrozný sračky, že s avidem se to nedá srovnat takže slovo „nejlepší“ je dost mimo mísu

            chápu ale že když nejezdíš dh tak tě ubrzdí aj ty hayesy nebo zavzdušněný hope že :-))))))

            0 0
            • enjoy  

              takze vy dva jste tu vetu asi vazne nepochopili.misto toho z vas zase vypadne hromada paranoidnich hovadin,bezva hosi. ja jsem tu vetu pochoil tak,ze se nemuze merit(no kua jak to pro vas napsat?) s nejlepsima mech. hayesama nebo avidama.to ale neznamena ze jsou hayesy nejlepsi!vazne nevim jak vam to vysvetlit. ps:v zivote si moje hopy nezkousel a nikdy nebudes,tak se laskave zdrz sveho prorokovani co ze to mym brzdam je.

              0 0
              • hanz  

                kdo je u tebe paranoidní…to ty máš potřebu pořád nekomu něco dokazovat…vedle v příspěvku o špindlu nám budeš tvrdit jaký jsme trotli když jezdíme po sjezdovce a skáčeme na prkených skocích (to žes tam nebyl a z tratě si viděl asi tak 15% ti vůbec nevadí že) a tady začneš hned mlít něco o překrucovaní věty.........hayes nikdy nevyrobil dobrou mechaniku takže nemůže mít žádnou nejlepší......imho, držel si někdy aspon sole v ruce?.....abys nám tady náhodou neporadil stejně dobře jako cosi o té dh trati.

                0 0
                • enjoy  

                  ze nikdy nevyrobil dobrou mechaniku nevim,ale logicky jedna z nich musi byt logicky nejlepsi:-). o ty trati jsem taky rekl,ze jsem ji nevidel celou,takze nemel. a jestli tu nekdo nekomu porad neco dokazuje,tak jste to akorat vy,kdyz porad prudite do krosaru jaky jsou to malem nuly,ze se ani poradne neodlepi od zeme. a nedelej ze sebe borce ze si mel v ruce neco co jeste ani neni ofiko v prodeji.

                  0 0
                  • hanz  

                    nedělám ze sebe borce, že jsem měl něco v ruce.....je tady všeobecně poslední dobou moc v modě že lidi co nemaj o tematu ani páru dokážou radit líp jak výrobce. rozhodně se tu furt do nikoho neobouvám protože osobně jsem přeučenej silničář-xcčkař, svoje první dh kolo jsem si koupil loni v unoru a dodnes jezdím na švihy.

                    a pro mě ta věta zní nějak takle: nedá se měřit s nejlepšíma benzínovýma motorama trabant a bmw-proto ta reakce

                    a prosímtě neříkej vy, když se bavíme spolu…já nechápu jaká síla tě žene proti dhčkařům…mě proti xcčkařum a silničářům netlačí vůbec nic.....a to že se jim směju že nic neskočí je uplně stejnej smích jako ten jejich že do kopců tlačím, to není žádné dokazování že ten či onen je nula.

                    0 0
                    • enjoy  

                      rikam vy,protoze vase vyjadrovani je ve smes stejne.. bavime se spolu,ale hned se do toho naplete druhej,kterej nema nic lepsiho nez ti pritakavat.nemyslim si zrovna,ze krosari maji potrebu DHckare prudit a schazovat. osobne proti nim nic nemam,ikdyz to tak podle vas nevypada a porad mi vnucujete ze mam.asi jste malo zvykly na to ze vam muze nekdo proti presile oponovat.jenom jedny veci si obcas vsimam,jak se vy(pardon,ty mozna ne) divate skrz prsty.neprijde mi to normalni a asi by jednomu doslo,ze tohle neni zrovna duvod proc je mit rad:-).

                      0 0
              • TinkTink  

                Tak to jsem vazne nepochopil…jasne tim vyjadril, ze i Hayes je jeden z nejlepsich…a to fakt nejsou…zkus si je sam…no nebo radej ne…by jsi pak siril dalsi bludy o tom, ze to brzdi :))…

                PS: na my Avidy se zeptej Padlisty nebo se dojed podivat do Spindlu

                PS2: Hayes SOLE skutecne nejsou brzdy.

                0 0
                • enjoy  

                  uz me to vubec nebavi,ale naposledy bych chtel jeste rict,ze nechapu proc ma nekdo potrebu prudit do nekoho(kuryr) kdo tu ma obecne docela dost rozumny nazory.. ps:jsem si jisty ze brzdi a jsem si tez jisty ze SOLE jsou brzdy.nevim co jinyho tim vyrobce zamyslel,na nic jinyho to nejak nevypada.a nerikej ze na zavazi,to si z nich udelej klidne sam. uz me vazne nebavi povidat si tady sam s bandou chytracku..

                  0 0
                  • TinkTink  

                    No prave nazory Kuryra se mi zdaj lehce zcestny vetsinou…asi jako ty tvy sem tam…ale to je fuk… (ber to jako narazku a ne urazku :o) )

                    Ad Sole – ne…jak jsem je mel, tak jsem udelal neco uplne lepsiho – prodal jsem je :o)…

                    0 0
                    • kurýr na bajku  

                      Tink Tinku, co tim chceš říct, ty rybíze ?!? Se vrátim z chalupy a už se rozčílim. Hanzi, a pro tebe eště jednou: Hayes SOLE sou horší než Avid ball bearning 7 a Hayes MX – 1. Třeba už to takhle tvůj mozeček zpracuje…

                      0 0
                      • hanz  

                        proč ten urážlivej ton…zapomen že sole jsou horší než Hmx-1…když si je seřídíš tak se s tím dá dobře zpomalovat(ale to musíš vědět aspon jak na povolovací inbus) …na Avid to samozřejmě nemá. a to že napíšeš větu nejednoznačně neznačí nic o mém mozečku…ba naopak tvuj ton tady značí dost o tvém…a ještě jedno info kerý by se ti příště mohlo hodit…s avidem bb7 snese srovnání co se brzdnýho učinku týče hodně málo hyder zdar

                        0 0
                        • kurýr na bajku  

                          Neboj se, mám osobní zkušenost s BB7 ! Co se týče MX – 1 tak maj plus oproti SOLE, že je nemusíš neustále seřizovat. S brzdným účinkem BB7 souhlasim.

                          0 0
                        • vlk  

                          „s avidem bb7 snese srovnání co se brzdnýho učinku týče hodně málo hyder“-nemohu souhlasit.

                          0 0
                          • hanz  

                            tak si asi nejezdil bb7, nebo jezdil ale s blbou pákou. jezdil jsem celkem kotel brzd a s klidem můžu říct že kdyby se dalo docílit hladkýho chodu jak na hydře tak nevidím žádnej důvod kupovat hydru. Zeptej se třeba pádlisty jak brzdí dobře seřízený avidy.

                            0 0
                            • vlk  

                              Jezdil jsem je s pákami avid.Brzdí docela slušně, ale při větších rychlostech brzdí např. moje nynější LX(a to nejsou nic moc drahé extra brzdy) mnohem lépe.A hlavní u těch avidů je že se dost koušou.Mechaniky za cenu hyder bych si nekoupil ani za nic.

                              0 0
                              • hanz  

                                však ti je nikdo nenutí…a s pákama avid je to ještě prdlajs proti stárým xt pákám.

                                0 0
                                • vlk  

                                  jo ty starý XT páky byly zajímavý-onehdá sem na ně koukal a zdá se že -čím více se brzda zmáčkne tím lepší dávkovatelnos­t.Neboli se zmáčknutím páky se zmenšuje poloměr té páky.

                                  Však já vím že mi je nikdo nenutí, ale ostatní se podle těchto hlášek řídí a pak dopadnou jako např LUKA.

                                  0 0
                                  • hanz  

                                    safra, nějak nevím jak dopadla Luka

                                    0 0
                                    • vlk  

                                      Má ty mechaniky Avid kotoučovky- a co zkusila deore 525 tak chce přezbrojovat-teda co jsem vyčet z bike-fóra.

                                      0 0
                                      • hanz  

                                        no to je podle mě ale blbost…když přezbrojit tak za něco mnohem lepšího/třeba Hope, nebo saint/

                                        0 0
                                        • kovar  

                                          no ale podle LUKY to blbost není, má bezprostřední srovnání 525 a mech Avida oba na 160 , mám dojem.

                                          0 0
                                  • MaPa  

                                    Trošku to tu zneužiju, nemáte někdo k těmhle XT pákám (v kompletu s řazením) ST-M737 krycí sklíčko ukazatele zařazeného převodu na levé straně (přesmykač)? Je to historie, ale třeba se to někomu někde válí…

                                    0 0
                              • mikin  

                                tak tak jezdim nyni LX 585 a naprosta spokojenos. davkovatelnost i brzdny ucinek, ikdyz netvrdim ze jsou avidy spatna brzdy, ale taky si za to nechaji dobre zaplatit(mozna az moc)

                                0 0
                            • Pá-dlista1  

                              To je otazka, jestli jsou spravne serizeny. Za posledni dva tydny jsem vyzkousel asi 4 pary BB7 a … no bral bych je mozna se 180/160mm kot. na XC. Ten chod a davkovani mi nesedi ani za mak.

                              0 0
                              • hanz  

                                jj…bohužel po laborování s avidama když jsem je měl jsem zjistil že páky avid jim sedí řekněme průměrně, s chodem lanka jen tak něco neuděláš ale dávkování s již zminovanýma xt pákama je luxus.

                                0 0
                        • enjoy  

                          tak ted najednou jsou HMX-1 docela dobry.. se kua dohodnete:-)

                          0 0
                • Pá-dlista1  

                  ad PS: ve Spindlu jsou po nich jeste zbytky? ;)

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Uplne v pohode…a uz jsem vyresil i ten prebytek brzdne sily na prednim kole…dal jsem jiny desky, mnohem levnejsi…brzdit to brzdi o fous min a je to mnohem jemnejsi… :)

                    0 0
                    • RomanH  

                      Jaky ? Nechces se vice rozepsat o Tvych zkusenostech s destickama do Avidu ? Ja zkousel mimo originalnich jen Fastop a ten mi docela vyhovoval – brzdi o fous min, nema takovy ostry konec, nepisti tak pronikave za mokra (ale zato je nachylnejsi na piskani i za sucha) a pri mensi cene dele vydrzi.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Baradine…presne to, co jsem cekal – brzdna sila sla dolu asi o 10–20%…je to ted jemnejsi a lip davkovatelny – tzn. uz se da predni brzda i pouzivat (na DH mam 203mm vepredu a je to s originalama B4 mazec…nechtel bych videt C4…)

                        Co se tyka Fastopu, tak s tema jsem spokojenej nebyl…mel jsem to na 160mm kotouc a ne a ne to brzdit…

                        Jinak bych chtel dozadu vyzkouset GoldFreny…to by mohla byt pecka…ale tady je nikde nemaj, tak si jeste chvili pockam.

                        0 0
                        • blue  

                          na goldfreny bacha, uz sem to psal jinde, na moje hayesy na mym kole jsou bez upravy nosny desticky nepouzitelny, tak si je nejdriv vyzkousej nanecisto, pokud bys je bral nekam jako rezervu, aby te nevypekly

                          0 0
                          • TinkTink  

                            To je v pohode :)…do Avidu narvu cokoli :o)…snad :) – ne…v klidu…jestli tam nekdy nepudou, tak to stejne doma upravim…nahradni vozim originaly…

                            0 0
                          • Alesh  

                            A nasadil jsi je nakonec? Jaxi s nima spokojenej?

                            0 0
                            • blue  

                              jo, nasadil, ale osobne si je priste asi nekoupim… co se tyka brzdnyho ucinku, tak mi prijdou dobry, ale to zpracovani je bida, sice jsem je upravil, abych je mohl nasadit, ale u jedny desticky poradne nedrzi pruzinka a obcas vypadava z toho zobacku na pistku, uz sem s ni zkousel delat ruzny veci, ale nic nepomaha, mozna to je tim, ze je z puvodnich desticek, protoze u goldfrenu pruzinky nejsou soucasti baleni…

                              fastopy sem ve stejnou dobu jen vybalil, okamzite nasadil dopredu a od ty doby se o nemusim nestarat

                              0 0
                              • Alesh  

                                Hmmm, to je mi teda vyrobce… No ja tam nastesti jeste neco puvodniho oblozeni mam a taky se o nej musim nestarat. Jeste jsem je ani nemel venku :-)))

                                0 0
                              • MaPa  

                                Hm, mě přišly od Cykloprofi s pružinkama (v pohodě) a měly i dobrý tvar… Ale mám HMX-1. Jinak trošku rasej kotouče…

                                0 0
                        • RomanH  

                          A prosim Te, kde a za kolik jsi ty desticky Baradine sehnal ? I CykloProfi nabizi od Baradine jen spalky. Diky.

                          0 0
          • TinkTink  

            Ahaaa…tak hanz to tady dobre napsal…jsem uplne zapomnel na tu „tvoji“ helmu…ahaaa…jo tak to je tim…ty nemas rad DH, protoze tam je povinna helma…no jo…

            A ty kecy o Hayes ala nejlepsi mechanika jsou fakt kravsky.

            0 0
      • hanz  

        tak at tam dá do závitu loctite nebo něco jinýho…inbus vylejzá aj na spoustě jiných brzd(červík v páce) a jestli myslí inbus co se s ním štelujou desky tak je rada stejná-loctite. je to jednoduchý jak facka.

        0 0
    • lodborg  

      Měl jsem HFX-9 a jsem rád, že jsem se jich zbavil. Brzdily hůř než véčka a musel jsem je co 2 měsíce odvzdušňovat, protože páka šla až k řídítku. Teď mám hydrauliky Shimana LX a naprostá spokojenost. Takže Hayes už nikdy.

      0 0
      • mikin  

        Tak tak taky ted jezdim LX hydry a naprosta spokojenost.Ale kazdy ma jine zkusenosti.

        0 0
    • Charlie_R  

      Pravda je, ze ta ucinnost neni zadna slava, ale na XC staci

      0 0
    • Mustafa  

      Tady je navod,to ze je tam poznamka ze tam neni,neznamena ze tam neni.Pozoruhodne,ze Wattsone? http://www.hayesdiscbrake.com/…bEnglish.pdf

      0 0
    • JFB  

      to clovek furt cte, jak ty hayesy nestojej za nic a pritom jeste pred par lety o nich vsude psali, jaxou super. znamena to, ze je ostatni predbehly, nebo ze se zhorsily?-) (osobni zkusenost nemam:-)

      0 0
      • ota  

        by mě taky zajímalo..

        0 0
      • Pá-dlista1  

        No v dobe, kdy byly Hayes „jednicka“ nebyla moc konkurence, byla to „kultovka“ z ameriky co dela brzdy i na harleje a hlavne delali jeden kvalitni model a stal kotel. Ted, kdyz se nejvic hledi na cenu a delaji se ekonomicke varianty… je taky vic uzivatelu co s nima ma problemy… napriklad je neumi ani namontovat a dava to pak za vinu brzdam.. :)

        0 0
    • Tomcat  

      No jsou to nejlevnejsi hydry. tak po tom moc nechtit. vsadim se ze tam mas jen 160 kotouc ,organicky desticky,nebylo to odvzdusneny poradne. To ze si neporadis s uvolnenym sroubem no… :-/

      0 0
      • Raydowe  

        tiez som sa cudoval, ako tu pisu ze Hayes nestoji za nic, neni to tak davno, co som na forach cital, ze ak kotuce, tak len hydro-hayes…

        Tomu vravim zmena nazoru.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.