• FrontMan

    Asi rok jezdím kotouč.hydry Hayes HFX9. Koupil jsem je, zkrátil hadičku na přední kolo, odvzdušnil a jezdil a jezdil. Po čase se mi ale přestaly vracet postupně obě páky. Tak jsem je zase odvzdušnil ale všechno bylo O.K. snad 500 km a začalo to blbnout znovu. Máte s tím někdo zkušenosti? Už mě to přestává bavit…

    0 0
    • kubus  

      A co tkhle zadreny pistky?!? Chce to rozebrat trmen a paku a vycistit pistky…

      0 0
    • RUMcajs  

      A jak presne se to projevovalo? Me se na predni El Camino paka po zmacknuti nevratila zcela, jakoby malilinko drela a posledniho pul centimetru ji bylo potreba postrcit do puvodni pozice. S postupnym pouzivanim a prostriknutim konkorem se to zlepsilo, ale absolutne ciste to neni.

      Je to stejny pripad?

      Nutno podotknout, ze na brdny ucinek to vliv nemelo.

      0 0
      • FrontMan  

        Problém byl v pístku který tlačí destičky na kotouč. Vytvořila se na něm taková brusná pasta (asi sintr+prach).Jak píšeš brzdit ti to brzdilo ale bylo třeba vždy páku odtáhnout od řidítek aby neškrtal kotouč.Von ten pístek se nevracel do původní polohy.(Nezajel úplně zpět). Tak jsem to rozebral, vyčistil, nalil kapalinu a brzdím až se za mnou práší… Ale nevím jak to je u El Camina. Tuším že pohyblivej je jen jeden pístek a druhý je napevno.

        0 0
        • goofy  

          tp tusis blbe. Teda ja bych ocobne nedal 8000 za brzdu s jednim pistkem. Jeden pistek maji Sola.

          0 0
    • MC78  

      Mám jinej problém.Mám na víkend pujčenou Meridu Transmission Speed s Hayes HFX9 a oba kotouče, hlavně přední(má 200mm) při jízdě strašně cinkají… Co s tím? Sice ji po víkendu vratím, ale nerad bych si koupil tohle kolo a měl stejnej problém. I když do kotouče cvrnknu prstem tak to zvoní stejně a to i při vyjmutým kole z rámu , tozn nějakej problém uchycení? Šrouby sic nebyli moc dotažený ale po dotažení to zvoní stejně… :o( PS: kolo je uplně nový, zadní kotouč cinká méně (má 180mm)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        No a v cem mas ten problem?

        0 0
        • MC78  

          Problém je v tom, že jedu a chrčí to nepříjemně a je to slyšet plus mínus 20 metrů kolem mě, je to jako by to rezonovalo od kola samotného, protože na silnici nebo rovném povrchu to je víc slyšet, takové chrastění jako by kotouč nebyl dost utažen, proto jsem kontroloval ty šrouby zda je vše OK, sice se zdá být vše utaženo ale jak do něj cvrnknu tak to dělá uplně stejný zvuk , jako když jedu (nebrzdím, při brždění to zmizí pochopitelně) Věřím že i kdybych sundal destičky tak by to chrastilo bo to zřejmě přechází z rezonancí z pneu zřejmě?

          0 0
          • goofy  

            Na silnici to je slyset vic, protoze v terenu to prehlusi ostatni narazy. Rezonovat to muze. Je to celkem velky kotouc, a bude nejspis trochu koply, takze cinka o desky. Proste normalni vec. Mne tak ted dela rachot kotouc uz asi cricrte roku, a nijak mi to nevadi. zjistil jsem, ze nejvic to vadi lidem, kteri jezdi semnou, protoze to je slyset lepe z boku… :o)

            0 0
            • MC78  

              Vše je nové a to zvonění je fakt hnusný i pro mě.Je tu někdo kdo umí fundovaně odpovědět?Nikdy jsem si nevšiml u projíždějícího bikera takového zvuku.Znám jen ten zvuk když je kotouč přiohnut ale to pak cinká a navíc pravidelně podle rychlosti ale tohle je takový řinčení jen z toho že se to otáčí…No jak z toho ven…Neveřím že tyhle brzdy stojí za …

              0 0
              • goofy  

                Tak si sundej ty zvonecky z kola. Proste se asi ten kotouc trochu rozvibruje a cinka o desky / prase. jiny problem bych w tom nevidel. Nebo taky malo tuha vidle? To se mi ale nezda. Spish to bede nejaka spojitost se spatne nastelovanym prasetem a trochu koplym kotoucem… Neres to a jezdi.

                0 0
                • MC78  

                  Jde o testovací kolo , je uplně nový jedu ho jako první.Vidle bych řekl OK Rockshox Recon 351. V pondělí ho vracím, ale říkám nerad bych měl stejnej problém na jiným kole s kotoučema…(ted jezdím Véčka takže neznám tyhle trable s koutoučema)

                  0 0
      • goofy  

        Kotouce jsou proste krive a skrkaji o desky.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          I když do kotouče cvrnknu prstem tak to zvoní stejně a to i při vyjmutým kole z rámu no to Vecka nedelaji ;)

          0 0
          • goofy  

            Si jdu cvrnknout do rafku, co uslysim… ;o)

            Nema dotycny na kole poveseno jenom hodne zvonecku, kdyz to tak zvoni? :o)

            0 0
            • Vašur  

              Možná mám fundovanou odpověď: dělala mi to zadní brzda, taky HFX9, když jsem vyměnil plášť Black Jack a dal jsem Ignitor. dělalo to přesně v určitém rozmezí rychlostí, hlavně na asfaltu. když to začlo zvonit, mohl jsem si být jistý, že jedu 32km/h. Na 38 to zase přestalo. Dostal jsem v servisu radu, že to není škrtání, ale rezonance kotouče a vzorku pláště. Na zimu jsem dal velociraptor a bylo po problému. Až vyschne, dám zase ignitor a uřčitě budu zase zvonit. Dokázat by se to dalo i jízdou s odmontovaným třmenem :-)

              0 0
              • MC78  

                Tak jsem sundal přední kotouč a znovu nasadil a pořádně utáhnul a je to …(doporučujou 5Nm no tak jsem to odhad :o) Jen mi teď šoupe o jednu desku takové šustění, ale vubec to nevadí a kolo není nijak přibrždováno. Jen mi ted občas cinkne zadek a vysledoval jsem že to je přesně jak píšeš, na rovným povrchu při určitý rychlosti, tozn rezonance.

                0 0
              • Mamut  

                Mal som stareho Panaracera, ktory pri rychlosti 31–34mk/h na asfalte rozvibrovaval bike tak, ze z toho svrbeli gule, ze sa na sedadle sediet nedalo. Robil to aj po ojazdeni. Proste som si musel davat pozor alebo vstavat. Kym to u teba cinka iba kotucom, to mas este fajn.

                0 0
    • micro  

      šmarjá vy máte ale problémy… jezdim mechaniky 2.rokem a nic. jednou sem akorat bouchnul predni kotouc a pak skrtal.. naky zvoneni nebo tak, to nee. a i kdyby tak na to kaslu…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.