• architekt

    Zna tady nekdo hezke trasy na bike z Dolni Lomne? Chystam se tam do campu s pritulkou :-)

    0 0
    • Steel  

      No tak tam mas na vyber spoustu tras, namatkou smer Kozubova, Kamenity, Slavic, odtam se da jet ruzne :) Nebo Skalka, Severka, Polom, prip. dal na Bily Kriz, Visalaje, Lysa hora,…

      0 0
    • architekt  

      tak nikdo mi nic konkretniho neporadi?

      0 0
      • Andrzej  

        spis se zeptej, co je tam na biku spatne, treba co by mohlo pritelce na kole vadit(nejaky moc tezky teren, nebo co ja vim…) mne tam zadna trasa neprijde spatna, akorat se v mape podivej na nektere prudke vyjezdy po turistickych znackach a vyhni se jim po nejakych lesnich cestach… taky sme tu uz psali o bazinach na ceste mezi Rozcestim pod Polomem a Murinkovym vrchem, to holkam vetsinou taky moc nesedi. jinak u nas v republice bys tezko hledal lepsi teren na kolo, fakt to tam je vsude super, ale jses z tesina, tak bys to tam mel znat, ne?

        0 0
        • architekt  

          No ja na biku spis zacinam, takze to tam nemam projety… Proto se ptam. Ale diky za nazor, uz se tam moc tesim.. jenom doufam, ze bude lepsi pocasi nez ted :-(

          0 0
          • -b-n-x-  

            já to tam sice zase tak moc na biku neznám, ale mohu trošku říct takovou obecnou radu pro tuto část Beskyd. Nejlepší je asi jezdit chodníčky na hřebenech. Jinak, než se na hřeben dostaneš, trvá to většinou dost dlouho a je to i docela namáhavé. Pro lidi se slabou kondičkou rozhodně nic moc. Ale zrovna Lomná je na tom trošku líp než ostatní Beskydské lokality. Převýšení není tak strašné. Já bych každopádně doporučil některé trasy, vedoucí kolem chaty na Slavíči. Tam to fakt stojí za to. Nádherná je taky tzv. Zimní cesta pod Velkým Polomem od Muřinkového vrchu. Moc krásný je sjezd po turistické značce ze Severky do Mostů u Jablunkova. No a pokud vás baví objevování nových míst, tak můžete jezdit po nesčetných lesních cestách, cestičkách a chodníčkách. Těch je tam fakt nepočítaně. Výhoda je, že pokud nepřejedete přes hřeben, vždy sjedete do údolí Lomné. Přeju krásné zážitky na biku :-)

            0 0
            • architekt  

              ok. Dik za tipy. Prostudujeme jeste mapu a uvidime. Je fakt, ze tech moznosti je pomerne dost, Lomna je dobry vychozi bod – vsude blizko :-)

              0 0
              • Silas  

                Bacha na modrou na Ostry. Tu jako ne! Po patecni zkusenosti se ji radeji vyhni. V okoli je opravdu spousta dobrych tras, napr. hrebenovka mezi Malym Polomem a Slavicem (mas tam pripojku z Lacnova) – problem muze byt slusna fura spadlych stromu.

                0 0
            • dav33  

              Ta hřebenovka okolo Velkého Polomu se tady už probírala , bacha na to…

              0 0
            • kochese  

              Tak ten sjezd ze Severky do Mostů je celkem narez, Je to sam kamen, koren atd., myslim, ze toto se pritelkyni urcite libit nebude. Jde to objet po mnohem lepsich svaznicich. Jinak na hrebeni se vyhni useku Maly Polom-Murinkovy vrch – baziny (da se objet po svaznicich pod hrebenem) a zimni cesta z Murinkoveho vrchu k Tetrevu je taky dost mokra. Taky muzes zkusit oblast Girove, Hrcavy, Polanky – pohodove lesni cesty.

              0 0
              • -b-n-x-  

                no tak to je ale potom otazka co se komu libi. Je teda fakt, ze ja to bral ze sveho pohledu. Jezdim na fulu a treba ten sjezd mi pripada hodne pekny a pritom jeste pohodovy i pro normalni pevne kola. Chapu, ze pro holky na pevnacich to muze delat problemy a prinest znechuceni. Moc s tim zkusenosti nemam. Ale vetsinou kdyz jedu s nejakymi lidmi co moc neumi, tak nejdrive na tezsi trasy nadavaji a potom uz jen s laskou vzpominaji a vypraveji neuveritelne zazitky jak se hrdinne prali s terenem :-)

                0 0
                • kochese  

                  To mas teda pravdu, ale psal jsem to proto, ze nektere holky s tim maji fakt problem. Nejhorsi je ten zacatek tesne pod Skalkou, ale da se to sjet i na HT, ikdyz oklikou to je vetsi pohoda. Cus

                  0 0
                • aku  

                  Stojim za tebou :)). Taky mam ten sjezd docela rad. Akorat se tam nesmi vyskytnout protijdouci (splhajici) turista, protoze potom se uz neda naskocit zpatky na kolo. Jinak na tom sjezdu nevidim problem. Staci jit za sedlo, a hlidat rychlost. Ten zlabek si udrzi kolo sam :). A sjizdel jsem to na starem kellysu s rst capa tl.

                  Jinak cestu pres Velky polom, murinkovy, Bily kriz mam hodne rad. Ze tam musim prenaset kolo? Me to nevadi a stoji to za to.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    jak si ctu tvuj prispevek, nejsem si vubec jisty zda myslime stejny sjezd. To co znam ja je takovy dost ruznorody teren a nejak si neuvedomuji, ze by tam byla nejaka moc prudka pasaz. Ovsem vice sjezdu tam asi byt nemuze. Od chaty Skalka k nadrazi v Mostech vede jen jedna turisticka trasa.

                    0 0
                    • aku  

                      Aj jaj. Spletl jsem si sjezd od hotelu Tetrev (cesta na Velky Polom) do Dolni Lomne – pod Topoly – ted nevim jaka je to turisticka barva. Mozna to vede i pres Skalku. Za dva tydny si to ujasnim :). Trasu Mosty – Velky Polom jezdim akorat nahoru. Ale zkusim to i naopak.

                      0 0
      • davevi  

        všechny jsou moc pěkný. Stačí mrknout do mapy. Taky se dá jet do Jablunkova a odtm stoupat nahoru na hřeben s Polskem a další je dojet do Mostů u Jablunkova(dá se cyklostezkou) a od vlak. nádraží jet po tur. značce směr trojmezí (ČR-SR-Polsko) pěkná hřebenovka. Fakt je tam toho hodně.Tak hodně štěstí.

        0 0
    • beskydy  

      Ahoj. Mam okoli Lomne velmi rad a jezdim tam hodne.Lomnou obklopuji dva hrebeny Polomsky v pravo smerem k usti doliny a Slavicsky v levo.Po obou vedou pekne stezky.Na Slavicky hreben se dostanes po lesni ceste pohodove kolem hotelu Doubrava, ktery uvidis kdyz pojedes dal po asfaltce do horni lomne.Pozor, nejed k hotelu do leva, ale pokracuj rovne do kopce po cyklostezce (bila oramovana zlutou)- je tam i klasicka zluta turisticka stezka, ktera se da taky vyjet ale je prudsi-vede na kamenity-doporucuju pro sjezd-nekrasnejsi horska louka v tedle casti beskyd.Az se dostanes na hreben muzes pokracovat smerem na slavic a pak dal po hrebenu na bily kriz. Muzes ale jet i opacnym smerem na ostry nebo javorovy nebo az na Prasivou.Zpatky doporucuju vlakem nebo po stejne trase. Na druhy hreben se dostanes nejlip kdyz pojedes ven z doliny na jablunkov a budes vyhlizet zlutou turistickou znacku vedouci do prava (je to u krizovatky na bocanovice v pravo za zastavkou). Po chvilce zlute turisticke uvidis zase cyklostezku vedouci po lesni spevnene stezce.Muzes zkusit pokracovat taky po te puvodni zlute turisticke, ale je to vic prudke.Na hrebenu muzes jet do leva k chatam solarce a skalce a sjet zas dolu do lomne – to je kratke.Muzes ale jet take smerem na bily kriz po cervene ktera vede po slovenske hranici. Tadle streka ma ale svoje uskali – je uzka a sem tam protkana potucky a kaluzemi – musi se prenaset-kdyz je po destich.Plus je divokost stezky = malo lidi+klasicky sigle track+vyhledy+technic­ky narocnejsi ale furt XC-kdyz je sucho jako ted je to v pohode. Dalsi moznost vyletu je Kozubova.Tam se da dostat i po asfaltce smerem ven z doliny v levo-je tam reklamni tabule.Preju vam aby vam vyslo pocasi a libilo se vam to aspon tak jako mne.Cau

      0 0
    • goofy  

      Tak zitra dopoledne a nejspish i odpoledne se objevim na Skalce, Severce a v okoli, tak jestli tam nekdo budete, tak hledejte cerneho LF Dragstara a na nem poseroutku v integrale… :o)

      0 0
      • architekt  

        jedeme az pristi tyden… nejspis utery-ctvrtek nebo tak nejak. :-)

        0 0
      • -b-n-x-  

        hele „poseroutko v integrale :-)))“, kdy dorazis do Reky? Dej potom vjedet at muzem neco zajezdit. Jinak at se zitra dari a nic nezlomi. Ja byl vcera na Javorovem a parada (jako vzdy)

        0 0
        • architekt  

          Kudma se nejlip vyjizdi na javorovy? Dneska bych tam zajel, ale nevim kudma se nejmin udru :-)

          0 0
          • davevi  

            je to kopec :-)) takže ze všech stran :-)) ale nejrychlejší to je vzít kolmo na vrstevnice :-)

            0 0
            • architekt  

              dik za radu… dalsi navrhy? :-)

              0 0
              • Mike22  

                Nejrychlejší je asi zajet na konečnou do Tyry (z třince)a potom po asvaltce až nahoru.

                0 0
                • -b-n-x-  

                  samozrejme pokud nekdo neuvazuje pouzit lanovku jako treba ja :-)

                  0 0
                  • Silas  

                    Jezdim to po modre od Ruckeho od hospody! Maji tam dobre jontaky :-) Jedes do vrstevnic po zpevnenem povrchu a za chvilu ses tam.

                    0 0
                  • goofy  

                    He he. Jo jo… To je nejlepshi resheni… :o) No do Reky urcite do prishti nedele nedorazim, pac budu pryc, ale kdyz tam pojedu, tak se urcite ozvu, sem zvedavy ne tve trasy… P.S.: dneska sem na horach bohuzel nebyl, pac pri wyjezdu se mi pos*alo kolo, tak sem ho opravoval, a pak se mi uz tam nechtelo, tak sem aspon zajezdil tady… A shtve mne, ze musim platit 20kc za kolo ve vlaku, a gdyz nestiham ten primak do Mostu, tak je to dokonce 40! :o( Jo a postavil sem si dalshi shkocek. :o)

                    0 0
                • architekt  

                  to asi zkusim priste… dneska jsem jel tak dost blbe. Ale byl jsem tam… ;)

                  0 0
    • Novak27  

      A jeste bych prubnul kouknout na http://www.griotti.cz/ a v levem menu „XC trasy“

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.