• Omas

    Zdravím,

    jsem osamělý cyklista cestující téměř denně na kole do práce a zpět: trasa Dolni Loucky-Tisnov-Brno a vice versa.

    Snažím se co možná střídat trasy a vyhýbat se silnicím.

    Pokud by se chtěl někdy někdo přidat, budu velmi rád, vyrážím většinou kolem 7 tam a kolem 17–18 zpátky.

    Jsem začátečník, poměrně pomalý, sem tam zastavuji, neženu to. Rád se se přiučím novým trasám a technikám jízdy.

    Ondra

    0 0
    • RomanH  

      Tak to Ti nezavidim :-)

      Ja jezdim vetsinou 1× tydne trasu Ususi – Brno. Drive jsem se to rano snazil nakombinovat co nejvice mimo silnice smerem pres prehradu, ale po case jsem rezignoval a beru to co nejrychleji do kanclu. Jezdim rano kolem 5te, to jeste neni takovej provoz a ve stredu mesta jsem v 6. No a nazpatek pak jezdime s klukama vetsinou smerem do Krasu ci na Smelc a domu se vracivam tak kolem 22te hodiny. Ted pres prazdniny je domluva slabsi, ale od zari to zase zacne na pravidelnejsi bazi (st / ct).

      0 0
      • bagr84  

        Nejvic me vytaci usek Tisnov – Ceska, je tam solidni provoz a vyjety koleje + kocici hlavy… Tam to ale po okoli nijak rozumne objizdet nejde jestli se nepletu :(

        0 0
        • RomanH  

          No, z Tisnova to muzes jet zadem pres Drasov a Malhostovice, ale pak (pokud jedes po silnici), musis stejne na Cebin a nasledne kurimsky kopec. Ale alespon se tak vyhnes useku Tisnov – Hradcany - Cebin. No a nebo Tisnov – Sentice – Chudcice – Veverska Bityska – Brno.

          0 0
          • JSt  

            presne. pres drasov. kostky si ale stejnak uzijes v tisnove dost :-)).

            0 0
          • Howgh  

            …zhruba kilák za Senticema  (směrem na Chudčice)  pod kopcem to vzít doleva asfaltem – jen pár 100m  –  v levé zatáčce valit furt rovně polňačkou. Vyjedeš na cyklostezku po staré štrece Bytýška – Kuřim.  Ale nesmí být blato.

            0 0
          • bagr84  

            Spletl sem si nazvy, myslel sem Cebin, ne Ceskou. Navic jezdim do Bohunic, tak to beru pres chudcice kolem pryglu. Tam asi zadna jina alternative neni.

            0 0
        • Paja  

          Procti si vlakno o cyklostezce Kurim-Malhostovice, tam se to docela resi… Tisnov-Cebin se da objet jak pise RomanH pres Drasov, pokud se chces vyhnout i kostkam v Tisnove, tak na Zelezne a u fabriky Vitar doprava na Drasov, je to o kousek delsi, ale nejsou tam kostky a temer nic tam nejezdi. Cebin – Kurim, pokud jezdis na biku a neni moc mokro, tak na puli cesty mezi Malhostovicemi a Cebinem doleva na asfaltovou odbocku, ktera prejde v polnacku a vede az do Kurimi, Kurim – Ceska se da vzit kolem lesa pod Babou nebo pres pole na Lelekovice, pokud jedes na silnicce, mas smulu a Cebin – Ceska musis po hlavni:-/

          0 0
      • drtyc  

        muzu potvrdit. pred sestou rano muzes projet malem cely brno v protismeru, jak je tu mrtvo.

        0 0
      • Omas  

        Vyborne,

        v zari se nekdy rad pridam. I kdyz…dneska mi to kuprikladu trvalo temer dve hodiny – pres Drasov, Malhostovice, po stezce do Kurimi (nechapu, proc je to kolem Malhostovic cele vyasfaltovane BTW), potom pres Lelekovice, do Ceske a kolem Ponavky do Reckovic.

        Vcelku pekna cesta, kolem prehrady je to take dobre, ale na cervenou turistickou znacku z Tisnova do Kurimi me technicke schopnosti bohuzel nestaci – velmi casto jsem musel slezat.

        Kolem Smelcovny me jeste nenapadlo jet, dik za tip!

        0 0
        • Omas  

          „na cervenou turistickou znacku z Tisnova do Kurimi“ – pardon, myslel jsem cervenou z Tisnova do Veverske Bitysky

          0 0
        • Paja  

          Evidentne to jezdis jenom na biku, kdybys jezdil i na silnicce, pripadalo by ti to mozna jeste malo vyasfaltovany, Cebin – Ceska totiz nijak rozumne po asfaltu nejde, jen po hlavni…

          0 0
          • Omas  

            No ano,

            to chapu…ale nejak mi nedochazi logika tehle rozsahle stavby…vzdyt usek pres Zlobici, ke ktere ty asfaltky vedou, je stejne pesina nebo hodne rozbita cesta – a uvnitr lesa (snad, doufam) asfalt nebude?

            0 0
            • Paja  

              To mne taky ne, jak uz jsem psal do vlakna o cyklostezce Kurim-Malhostovice, asfaltovou cyklostezku bych vedl po polnacce kolem trati, kterou vys radim bagrovi.

              0 0
      • obda  

        S tema vyjizdkama je to ted fakt slabsi … I kdyz v nedeli jsem byl po peti tydnech na bajku a malem jsem chcipnul. Takze je to mozna tahle lepsi. Holt s detma uz na dovolene kondicku nezlepsuju jak driv.

        0 0
    • RUR  

      Pěkný výlet je to z tišnova po modré přes Sokolí do Bytíšky ( navíc netřeba se držet značky, cest je tam víc a Sokolí se dá objet pěknou ± vrstevnicovou cestou po úbočí nad Herolticemi ) a pak „prygltrailem“ do Bystrce.  Obráceně je to taky fajn. Jenom rychlé to moc nebude;-)

      0 0
      • Omas  

        Jel jsem tudy predevcirem a je to asi nejhezci cesta…i kdyz nejpomalejsi. Dik.

        0 0
      • Howgh  

        máš to, RURe, popletený. Heroltice a kopec Sokolí jsou na opačných březích Svratky. Modrá vede přes Sokolí a je to tam fakt pěkný. Ale kde není, když se vzdálíš od autohnusu – že jo.

        0 0
        • vrrr  

          Modra z Hradcan do Bytisky je fajna. Jen mi tam vadi ten usek Hradcany-Tisnov. Tam se to snad ani neda nijak objet, nez po statni. A prave v Hradcanech jsem kdysi skoncil ve skarpe za nakladakem. Mi nerikejte, ze se vam to jevi tak hezky i s timto silnicnim intermezzem.

          0 0
          • Howgh  

            bať – auta jsou zkrátka auta.

            Dalo by se podél řeky do Březiny.....nebo skrz Tišnov po kostkách…

            0 0
          • Lišák  

            Z Hradčan do Tišnova-viz obrázek.

            0 0
        • RUR  

          No jo, mohl jsem napsat nad Svratkou :-) Ale z té neznačené cesty po úbočí jsou imho Heroltice vidět, aspoň já tu ves vždycky za Heroltice považoval.  Navíc, kdybych nevěděl, že tam nějaká řeka je, ani bych si jí odtam nevšiml. Přímo ze značky je ale vidět houbeles, tak je asi putna nad čím to vede :-) Na tom kopci se snad shodnem:-)

          0 0
        • Blade  

          A co ty rozdílný hřehy mění na faktu, že ta cesta vede po úbočí svahu nad Herolticemi? :-)

          0 0
          • Howgh  

            …asi máš recht …taky mám pocit, že Heroltice mají nižší nadmořskou výšku.

            0 0
    • vrrr  

      V patek odpoledne razim Brno-Bohunice---Lomnice. Nemam zadnou stalou cestu, tak se muzu prizpusobit. Jezdim v principu tyto trasy:

      1. Bohunice-Zebetin-Risova studanka-Veveri-Veverska bytyska-po cervene do Tisnova-do Borace kolem koleji, nebo rovnou do Veseli po zlute-pak sjezdik do Lomnice
      2. Bohunicee-Komin kolem reky-pres letiste na Babu a do Kurimi-kolem hrbitova a rybniku dozadu na to veledilo-cyklostezku. Pak to nekdy beru standardne pres Malhostovice, Drasov, Zelezny, Serkovice do Lomnice, ale to je dost nuda. To jen kdyz specham. Radeji tedy z Kurimi po cervene do Lipuvky, po zelene do Skalicky, po modre na Hajanky a po zelene do Rasova. Pak po cervene do Lomnice.
      3. Kdyz fakt specham, tak to beru po silnici kolem Zoo do Kurimi, zadem do cebina a pres Zelezne. To mi zabere jen hodinu ze dveri do dveri. Ale je to nuda spojena se spalinovym fetem
       

      Jinak k te cervene kolem Svratky. Tam jsou asi dva cca 50m useky, kde se to prenest musi. Alespon neznam nikoho, kdo by to dal. Jinak je to docela pekna trasa.

       

      No a uz si dlouho rikam, ze bych nekdy zkusil jet Pres Zebetin, Javurek na Smelc, pak Pod Horkou do Deblina. Od tud to strohnout na Drapelky a po zlute pres Dolni loucky a kolem Babylonu do Borace. No a pak opet vrazedny dokopec do Veseli a na Lomnici.

      0 0
      • Howgh  

        varianta varianty č.3: za Jinačovicama doleva na Knínice a dál přes kopec do Čebína. Projedeš Knínicema a na konci dědiny , až za posledním barákem – dole pod areálem JZD – doleva nahoru asfaltečkou. Ta nahoře končí. Tam doprava, pár desítek metrů lesem. Ještě v tom lese doleva koňskou stezkou trošku sjezd pod třešněma, hned nahoru na kopec (panorama Čebína) relativně krkolomnější sjezdík (vlevo opuštěný lom) – polňačkou do Čebasu. 

        0 0
    • vrrr  

      Omas: Tak co, pojedes dneska, nebo ne? Ja odpoledne do te Lomnice musim, takze pojedu za jakehokoli pocasi a trasa mi je celkem fuk, pokud to bude slusna projizdka.

      0 0
      • Omas  

        Zdravim, omlouvam se za pozdni reakci, jsem momentalne v Plzni, takze dneska nic, aktivitu obnovuji opet v pondeli

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.