• PEP/\N

    Ahoj, budu kupovat nove kolo, mam na nej cca 15–16tisic, takze zadnej unikat…Mam plany i nejake zavodeni, ale financi vic proste nesezenu. Premyslim o nasledujicich modelech: http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3 zde je vidle Suntour XCP-75, 100 mm lock http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… zde je vidle Merida, M510 Lock Out 100 mm http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?… a zde RST Gila 15 Mam 72kg (vyska 188,5(o:) a ve vidlicich se bohuzel nijak nevyznam (zpusob pruzeni, tlumeni…), tak bych prosil o radu, samozrejme bych si ji treba v obchode nechal z techto modelu vymenit. Jinak mam dobrou nabidku na tu meridu, ale musel bych tam nchat tu jejich vidlici, nevite o ni neco? Dik moc, Pepan

    0 0
    • Andrzej  

      tema vidlicema se moc nezabyvej, jsou to podobne smejdy, z tech dvou co se mi podarily otevrit se mi pocitove libi vic Felt, ta merida ma lepsi naboje, no nevim, ale ja bych bral Felt, meridu nemam rad

      0 0
    • Meesha  

      me se taky libi Felt – tady je to vsechno hodne podobny, takze u me rozhoduje design.

      0 0
    • gobike  

      Já bych asï tu Meridu…

      0 0
    • BOREK  

      ten felt je celkem v poho

      0 0
    • kolodej  

      Ahoj, já doporučuju co jsem si teď koupil já, a to je Olpran Fighter Disc (viz http://www.olpran.cz/…ter_disc.htm). Tenhle bike jsem si vybral po dlouhém špekulování a vybírání. V této cenové kategorii (18000) skutečně nemá konkurenci. Já mám taky 72kg a brzdy jsou fakt excelentní, mohl bys mít 110 a byly by v poho…Jsou tam totiž hydrokotouče Tektro Auriga (jejich cena je 300$) a ty už opravdu něco ubrzdí. Úžasný nbrzný nástup a potom velmi citlivé dávkování, to jsou tyhle brzdy. Ostatní výbava je také nadmíru vyhovující (XT přehazka, Deore smyk, Deore řazení, Truvativ kliky). Mrkni na to u Olpranu na web (http://www.olpran.cz/…ter_disc.htm) a dej vědět, jak Tě zaujalo. Já jsem doteď jako ve snu, že jsem za tyhle prachy něco takovýho sehnal.

      0 0
      • Meesha  

        jj, je to pekny! Hlavne ta vidlice se zamkem :-)) Akorat bych ho vzal trochu smirglem a upravil samolepky! :-)

        0 0
        • kolodej  

          Vypadá ve skutečnosti skvěle a hlavně skvěle jezdí a chová se v terénu. Brzdy se zajely po prvních tak 200 km a jsou skvělý. Pokud se podíváš na komponenty, tak mi přijde, že vyloženě ošizený není nic. Jestli ty jsi nekoukal na jejich hypermarketový kola:-) Olpran má totiž dvě samostatné divize, hypermarkety a maloobchody. Sice myslím, že ty hypermarkety docela značku poškodily, ale Fighter je za ty prachy skvělej. Doporučuju. Jen jsem na něj docela dlouho čekal:-/ Nekoukej na značku, stejně to dělaj všechno na Tchajwanu pomalu v jedný fabrice. Ráno Meridy, odpoledne Authory, druhý den Olprany pro hypermarket a potom pro maloobchod. Je to skvělý a povedený kolo, to mi potvrdili všichni kámoši a to i zarytí Specializeďáci a podobně…

          0 0
        • kolodej  

          Ale jinak je to samo na Tobě. vem za ty samý prachy „značku“ a dej vědět, co tam máš za komponenty. V lepším případě Deore v Aliviem, non lockout vidli, mechanický kotouče a podobně. Proti gustu…

          0 0
          • Meesha  

            Hele, me je to burt! Ja sem akorat napsal, ze po designovy strance se mi nelibi, jinak osazeni je za ty prachy supr, o tom zadna.

            0 0
          • Vymi  

            Hele nech si ty reci jestli je to kolo bezva nebo ne… ty si koupil dobre podle sebe ale podle jinych je to proste Olpran a to nezmenis! :-)))

            0 0
          • slayer  

            Jó hlavně ta vidle s LO se musí vyzdvihnout. :))

            0 0
            • Meesha  

              se zamkem…

              0 0
              • cabbage  

                nema ta vidle trvalej(nezru­sitelnej) lock i bez toho „zamku“?:)

                0 0
                • Meesha  

                  nejekej novej Terralogic? :-) jen uvadim co maj na webu (odkaz nekde nahore)

                  0 0
                  • cabbage  

                    jezdim jeji predchudkyni(gilla t4 tusim) a ma opravdu inteligentni pruzeni- vzdycky pozna ze sem zabral do pedalu potvora:)) na korenech jako pevna s vaklem:-/ jediny co na tyhle vidli uznavam, je tuhost, ta je opravdu dobra.

                    0 0
        • gobike  

          Jo, samolepky a mě zrovna neoslovil ten design ramu. Barva taky nic extra, no prostě Olpran!

          0 0
      • McBlacky  

        už jen ten slogan – nejznámější značka kol v ČR :)

        začínali jako seriozní firma, pak se vrhly na sračky a ted se nás snaží znova přesvědčit o kvalitě. Mě to nesedí…

        0 0
        • SID  

          no jako olpran to je shit do toho bych nesel ta merida to je neco jineho

          0 0
          • Meesha  

            tak zrovna v tyhle cenovy kategorii v tom nevidim zadnej extra rozdil…

            0 0
            • kolodej  

              Dej typ na podobný bajk…porovnáme.

              0 0
              • Meesha  

                Myslel sem rozdil treba v ramech. Ve vybave je lepsi Olpran – jak uz sem psal. A je mi to fakt jedno a uz to nebudu resit! :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  že ses do toho pustil :) jsem si tě představil na tom Olpranu… ne to by nešlo

                  … je moc hezký že to má super ultra mega kotouče, ale v tom případě má ta vidle dost bídný vyhlídky :)

                  0 0
                • kolodej  

                  Sorry, nechtěl jsem se tě dotknout. Já vím, že si kupuješ hlavně rám a ostatní je spotřebák (kromě brzd za 8000). V geometriích rámů se fakt nevyznám. Dali mi záruku na rám 12 let. Pro mě jsou důležitý jízdní vlastnosti a ty mi vyhovujou. A ta výbava je velmi bohatý bonus.

                  0 0
                  • Siddha  

                    prehazka XT to nezachrani, podle me je to osklivost. jestli ti ale vyhovuje proc ne…

                    0 0
                    • kolodej  

                      Díky za názor, jen nechápu, v čem vidíš tu ošklivost? Viděl jsi někde to kolo? Svezl jsi se?

                      0 0
                      • Meesha  

                        na posouzeni designu se na nem nemusis vozit! :-)

                        0 0
                        • SID  

                          proboha olpran neeee

                          0 0
                          • Meesha  

                            Jako reakci na muj prispevek to moc nechapu… Ty si tu snad este nic nezaradil tam kam patri! :-))

                            0 0
                        • kolodej  

                          Jasně, pokud je pro tebe berná mince design, tak pak jasně. Naštěstí každýmu se líbí něco jinýho a mě se tohle i designem naštěstí líbí až moc a třeba kdybych viděl Tvůj bike, možná bych se zhrozil zase já. To je ale podstata věci, ne? Představ si, že bychom všichni jezdili na stejnejch kolech…

                          0 0
                          • Meesha  

                            spravne – chtel sem to napsat! este ze sem to docet do konce. :-) Jinak bysme jezdili vsichni na stejnym…

                            0 0
                          • Siddha  

                            nic proti, KOLODEJOVI nic osobniho, kdyz se Ti libi a jes pokojkenej, je v potradku ze doporucis. moje dve ze tri kol jsou tady ve foru, klikni na jmeno, tam jsou" foto biku"…

                            0 0
    • Martin69  

      Zkus kouknout na Amulety… Ty mají letos celkem pěkný kola za velmi dobrý ceny:o)

      0 0
    • zapet  

      4 meesha,když tak koukám na tvůj věk,a na toho tvýho treka,tak předpokládám,že jsi si na něj určitě vydělal vlastní pílí a snahou.Až se jednou dostaneš do situace,kdy si budeš muset na svoje koníčky a zábavy poctivě vydělat,tak zjistíš že ti bude ještě moc dobrej i takovej Olpran,nebo i jiné kolo nižší cenové kategorie.Jelikož ti prachy asi cpe tvůj fotřík,tak tady akorát děláš machry.Pokud se chceš takhle chovat,a povyšovat se,tak radši na takové dotazy jiných ani nereaguj. 4 PEPAN,ten Feld ani ten olpran na pohodové ježdění je myslím plně dostačující :-)

      0 0
      • j-c  

        to je fakt.. doufam, ze budou pristi mesic premie, abych si mohl koupit aspon vidlu ----Splice … samozrejme bez lockoutu :) na ten uz nebudou prachy :)

        0 0
      • Meesha  

        Ses asi natvrdlej… Ja se nad NIKOHO nepovysujua a machra ze sebe taky nedelam! Jen sem napsal svuj nazor, ze po designovy strance se mi ten Oplran nelibi, stejne jako se mi nemusi libit kolo za 150.000 a takovy taky jsou! Naopak sem napsal, ze vybavou je na tom dobre!

        0 0
        • kolodej  

          Tak už to neřeš. Máš jistě bajka řádově na lepší úrovni a o mýho Olprana by jsi si toho svýho ani neopřel. Já Tě za to neodsuzuju, prostě máš větší štěstí a je Ti dopřán bike podle Tvých představ a ne zcela podle financí. Mě by se taky líbil 2× dražší a honosnější bike, ale jsem s mými možnostmi nucený špekulovat a nikdo mi nevymluví, že za tyhle prachy se dá koupit lepší bike. A v tuhle chvíli je mi šumafuk, že to je Olpran. V týhle cenový kategorii totiž může Olpran nabídnout naprosto neošizený bike. Honosnější a zvučnější výrobci za tyhle peníze prostě nejsou schopni bike na něčem neošidit a na to já tedy zvědavý nejsem. Nemusím se honosit značkou, ale za svý prachy chci maximum, co jde…Howgh.

          0 0
          • Meesha  

            Ty uz dej taky pokoj! :-) Uz sem jak Anicka Dajdou: Je to muj nazor! tak to zkus pochopit, ze se mi nejaky kolo designove nelibi. A nelibilo by se mi ani kdyby tam bylo napsany treba Cannondale!

            0 0
            • cabbage  

              o tobe vim ze s napisem cannondale by si ti libilo;-))

              0 0
              • kolodej  

                Já si to o něm myslím taky. Kdyby tam měl jakoukoli jinou samolepku než Olpran (třena ten cannondale), byl by z něj nadšenej:-) To je prostě dnešní mentalita mladejch bohatě podporovanejch. Pokud to není alespoň papírově absolutě top, tak prostě nebudou in a běda, jestli by se někdo chtěl vytasit s něčím „more in“. Jen lituju jejich spolužáky a kamarády, který tak in být nemůžou…Ale potichuu, a? nás neslyší:-)

                0 0
                • Meesha  

                  Ty o me vis uplny hovno, tak se nenavazej do nekoho koho vubec neznas! Tak me proste odsud ze se mi tvoje kolo nelibi…

                  0 0
                • wbiker  

                  Přijde mi, že si to bereš trošku moc osobně. Jakkoli se vám do toho nechci míchat, moc nechápu tvoje naštvané reakce. To, že se mu designově nelíbí, ještě neznamená, že to kolo odsuzuje. Komonentově to chválí, a pokud se mu nelíbí barvy, je to jeho subjektivní názor, stejně tak jako tvůj, kdy se ti ty barvy líbí. Já bych v tom fakt nic víc neviděl. V jiném odkuzu se řeší zdravení cyklistů a někdo tam napsal, že si není jistej, jestli má i starší zdravit „ahoj“. A odpověď na to byla, „zdrav, všichni jsme jedna biková parta“. Nezačínej to najednou podle věku rozdělovat.

                  0 0
        • zapet  

          Nikoho neurážej,mohl bych být tvůj táta,ale to by jsi zase moc nemachroval,protože by jsi jezdil tak max.na Libertě.

          0 0
          • Meesha  

            ja furt nechapu kdo tu z cim machruje?! :-/

            0 0
            • zapet  

              Nechme toho,kluci chtějí poradit,co by si mohli za ty ušetřené peníze koupit,aby koupili co nejlépe.A můj názor je,že barva a samolepky nejezdí!!!Je pravda,že bych si taky třeba nekoupil žluté kolo s červenými beruškami,ale jestli je tam samolepka taková nebo maková by mi bylo ůplně jedno.

              0 0
              • Meesha  

                Sem rad, ze si pochopil, ze sem o znacce nenapsal ani slovo! Asi sem zenska, ale kolo (jakykoliv), ktery se mi nelibi bych si nekoupil.

                0 0
                • Andrzej  

                  to je ovsem celkem zavazne zjisteni :)

                  0 0
                • zapet  

                  O mě strach neměj,já chápu dobře,a na vše si musím vydělat,ale aby jsi to pochopil hlavně ty.Nedávno jsem manželce taky koupil Olpran(Domina­tor,Detroit,fu­ll,na kompletním Aliviu,vidle nic moc,vzduch.tlu­mič,cena 8990,zlevněno z 19000 z důvodu,že to je model 2003)protože jak jistě víš,tak v Olpranu je spolupodílníkem i D.Hašek který si myslím má celkem kvalitní kola v docela dobré cenové relaci.Takže zkus spíš dobře poradit než kritizovat jejich výběr :-)

                  0 0
                  • Meesha  

                    o5 – vidis, ze bych nekde nejakej bike kritizoval? To ze se mi nelibi cervenej, neznamena, ze je spatnej! A myslim, ze jsou tu inteligentni lide, kteri si ho nekoupi jen proto, ze se nekomu nelibi! Jen sem podotknul, ze v tyhle cenovy relaci nebude velkej rozdil v ramech (to pokud se v kolech trochu vyznas bys mi mohl dat za pravdu) a ze u me by rozhodl pri vyberu design – proto sem taky napsal ze se mi libi treba ten Felt.

                    0 0
                  • kolodej  

                    Zcela s Tebou souhlasím. Jen se musí odlišit jejich kola z divize „maloobchod“ a „hypermarkety“. Samozřejmě o bycikly (všimni si pojmenování:-/) z druhé divize zde neprobíráme, ale biky (opět pojmenování:-/) z retail divize se jim letos poravdu povedly, promiň, ale hlavně Olprany od Fightera pro Profesionála. Je na této divizi prostě vidět, jak se snaží získat ztracenou důvěru (já bych tu jejich „hlavu“, co prosadila divizi „hypermarkety“ okamžitě sejmul)

                    0 0
              • kolodej  

                Kluci chtějí poradit… někdo se jim snaží poradit a dává nějaké typy (já samo propaguju svý kolo, dal jsem dost energie do špekulace, porovnávání a výběru a rád se podělím). No a pak tu jsou takový, který nejen, že žádnej typ nedají, ale naopak Ti začnou blekotat něco o designu (který je pro pořádný svezení zřejmě nejdůležitější), ale o technický stránce ani ň. Je přece jasný, že snad nikdo z nás by si nekoupil bajk, který by se mu nelíbil třeba barvou, nebo samolepkama, ale jsem si jistý, že kluci, co tu chtějí poradit, o takový „rady o designu a o tom být in“ fakt nestojí (teda pokud nejsou slepý a kolo nepotřebujou popsat). Bohužel, pokud se podíváš na velkou část „taky přispěvatelů“ a na jejich „duchaplné rady“, zjistíš, že se Ti opravdu vyplatí něco zde poptávat asi tak, jako sázet Sportku…ale to je osud…

                0 0
                • Meesha  

                  Promin, ale uz fakt nevim jak bych ti to jinak vysvetlil! :-)

                  Osobne se mi libi Felt (jak sem vyse psal), ale co se tyce komponentu, nejlepe je na tom z uvedenych biku ten tvuj (jak sem vyse psal).

                  0 0
                  • Andrzej  

                    nech povidat jenom kolodeje se zapetem, myslim, ze si vystaci…

                    0 0
                • zapet  

                  Plně s tebou souhlasím,přesně jsi to trefil.Apropo,píšeš že jezdíš po Krušných horách.Kde přesněji,taky se v těchto končinách projíždím.

                  0 0
                  • kolodej  

                    Jsem z Chlumce u Chabařovic. To je přímo u "paty K. Hor). Přijdu z práce a za 2 minuty jsem na stoupací trase třeba na Komáří Vížku, Adolfov, Tisou, Sněžník a tak nějak. Nejezdím většinou moc daleko, ale snažím se jezdit spíš krpály a miluju pak sjezdy:-) A odkud jsi Ty a kudy jezdíš?

                    0 0
                    • zapet  

                      Tak to se asi nepotkáme,jsem z Cv,a pohybuji se kolem Jedlovky,Blat­no,Kálek,Hora sv.Šebestiána­.A jezdím hlavně pro svoje potěšení :-)

                      0 0
                      • kolodej  

                        To snad každý… No, ačkoliv když vidím ty usmrkaný týpky s cigárem v hubě, ale sedíc na freeridu minimálně od Spešlu na zastávcě autobusu a občas se zhoupnou a nebo i přeskočí obrubník:-)) … No možná dozrajou taky v plnotučný bikery:-)) Škoda, do CV se mi teda moc nechce… Ale nechceš přijet na Koštovský Pedál? Mrkni na www.sweb.cz/kostovskypedal Pokud mě nepřejede auto, nebo se pode mnou nezlomí můj bike s nekvalitním špatně designovaným rámem:o)(ten přece Olprany obvykle mívají, proto na něj dávají 12 let záruky) Tak snad se potkáme! Tak zatím a bikingu zdar!!!

                        0 0
                    • corse1  

                      koukám že je to pro tebe důležitý-živím se sám a není mi už dost dlouho 18. fakt ti geometrie tohoto biku nepřipadá divná na tvé milované sjezdy?:o) Nemyslíš že cena rámu tak trochu vypovídá o jeho kvalitě,nebo se jim vrátí investice do vývoje z hypermarketů? Asi je pro každého důležité něco jiného,já preferuju rám před např. přehazovačkou XT atd.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        jj geoška rámu je rozhodující pro vlastnosti bika a na druhým místě vidle :) ale jinak je Olpran prostě božžíííííí a mě tahle debata fakt baví :)) na druhou stranu až někoho potkáte na nabušeným olpranu tak budete na 100% vědět že je to koloděj, víc se jich v čr neprodá :)))))

                        0 0
                      • kolodej  

                        Jak jsem říkal, nevyznám se v geometriích rámů. Ale ty asi taky ne, protože jsi se omezil jen na konstatování JE DIVNEJ. Asi na něm sedím nějak divně, nebo co, ale prostě mi sedí. Tak jestli máš chu? a něco o tom víš, vysvětli mi, proč ti přijde stavba rámu pro sjezdy divná. Díky

                        0 0
                        • Mnemonic  

                          Nechci tě vůbec rozčílit, to chraň bůh, ale ta geometrie je podle mě na sjezdy divná, minimálně už proto, že u kola s timhle určením bych čekal nějakej výraznější sloping. Fakt tě nechci rozčílit, výbavou je to kolo určitě No.1, ale tim jak vypadá se mi taky moc nelíbí. Jinak když už se tu na to někdo ptal, tak přímo ten udanej model jsem nezkoumal, ale celkově se mi ty Felty líbí rozhodně víc než Meridy ve výbavě asi žádnej zásadní rozdíl nebude, vzal bych, co je srdci bližší.

                          0 0
                        • corse1  

                          …důležitý je že se na něm cejtíš dobře a pokud ti rám na sjezd vyhovuje,nepřekáží sedlo,nekroutí se,vidle má dobrej sklon,nemáš strach že to rozlámeš.....BUĎ RÁD že jsi takový bike vůbec našel.Jinde by jsi asi těžko hledal. Ale nechtěj aby ti TO někdo chválil – přece jsi si to kvůli tomu nekoupil!

                          0 0
                • well  

                  Dávám jeden kladnej bod pro Felta a jeden zápornej pro Olpran (taky se mi nelíbí). Osobně si myslím, že je důležitější geometrie rámu a dobrá vidlice. Přehazku XT mužeš rozlámat při první vyjíždce a pak tam dáš stejně max Deore, protože ti bude líto peněz. Kolům zdar :-)

                  0 0
                  • kolodej  

                    Fakt nechci nějak narážet, ale v geometrii rámu se opravdu nevyznám. Co je teda na tý mý divný? Já nevím, mluvíš o designu, nebo o chování biku (já nevím, třeba se ti nezdá zadní stavba, nebo o čem to teda je?) fakt nevím. Než jsem ho koupil, i jsem se na něm svezl a nevím, co bych mu mohl v chování vytknout… Jestli o tý geometrii něco víš, vysvětli mi to prosím. Díky…

                    0 0
                    • well  

                      Pokuď ti vyhovuje, tak to neřeš :-). Já si jen musel taky trošku rejpnout, když vidím, jak se tu hezky hádáte o ničem ;-). Design, geometrie, výbava … každý si musí najít to svoje. Žádná diskuze na netu v tom nepomůže. Chce to jít do obchodu a všechno osedět a pokud možno projet. A jak napsal Meesha, kolo se ti musí líbit.

                      0 0
                      • kolodej  

                        Jasně, souhlasím s tebou a i s Meshou, že se ti kolo musí líbit. Ale myslel jsem, že když se ti zdá rám u Fighteru divnej, tak mi možná řekneš i proč. Já prostě nemám rád takový řeči, co tu zazněly, jako „jééé Olpran, to je shit“, „hlavně ne Olpran“ a podobný žvásty, ktrý jsou jen o tom „in“ Jasně, že kdybych za tyhle prachy sehnal stejně vybavenýho Spešla, nebo Meridu, tak bych možná vzal zvučnější značku. Ale on podobně vybavený bajk za tyhle prachy NENÍ! A já si tohle kolo koupil a tak když mi ho někdo pomlouvá, tak bych rád věděl proč…Podotýkám že si ho slepě nebráním, ale nestaší mi jen věta „je divnej, ten Olpran“

                        0 0
                        • well  

                          Nejel jsem na tom a tak těžko soudit, snad jen vzhled. Jdu spát, ráno brzo vstávám a jedu na kole do práce. Na tom nejlepším kole!! Na mém ;-)

                          0 0
                        • speedy gonzales  

                          fakt nejsem psycholog, ale mam pocit, ze presvedcujes hlavne sam sebe, ze olpran neni shit. neco jako takovy maly mindrak. furt to nekomu hustis.

                          jinak je to ale celkem legrace.aspon ja se rozhodne bavim

                          0 0
                          • kolodej  

                            No asi to tak už vypadá. Kluci chtěli jen dát tip na nějaký kolo. Dal jsem jim typ na to svoje a to jsem si teda naběhl:-) Každej „taky machr“ kritizuje rám, ale tak, že JE DIVNEJ, nebo že TO JE OLPRAN. Ještě tu nepadl jedinej rozumnej technickej argument, kterej by mě nějak přesvědčil, že jsem koupil za svý prachy šunku. Takže jsem spokojenej a doporučuju ho!!! No nic…Alespoň to tu žije:-)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              no to by asi předně chtělo geometrii rozkreslenou, jinak to bude debata o ničem. Podle tý fotky bych tome teda vytknul akorát hodně strmej představec – to už je spíš turistika. Víc se toho poznat takhle neda

                              0 0
                            • speedy gonzales  

                              ty sis hlavne nabehl sam sobe… vzdyt si hadas sam se sebou.reknes ze olpran je shit a pak sam sobe argumentujes, ze ne…i chudak meesha je v tom nevinne.

                              a kdyz se tady ohanis furt tim jak jsi skvele poradil- kolik kol jsi jezdil, abys tady mohl rikat jaka je to raketa?? ta vypovidaci hodnota je prinejmensim pochybna …ostatne jako v celem nasem bikeforu:-)))

                              0 0
    • Stapi  

      Mam obdobny problem a vybiram neco na pohodovejsi jezdeni, brzdy ale chci kotoucove, rozhoduji se mezi http://www.solidosport.cz/detail.asp?… a http://www.solidosport.cz/detail.asp?… Moc se v tom neorientuji. Poradite take?

      0 0
      • kolodej  

        A na mýho Fightera (viz odkaz výše) říkáš co? Jestli chceš kotouče ne jenom na parádu, ale na pořádný brždění, mrkni na to a na moje příspěvky. Já jezdím v Krušných horách téměř denně převýšení tak 600–800 metrů a následný sjezdy hydry Tektro Auriga zvládají opravdu bravurně. Jen ta vidle nevím, jak dlouho mi vydrží, ale to je život, až se rozloučí, bude jiná a lepší:-) Pokud Tě neodradí narážky na značku od jiných movitějších (nebo lépe sponzorovaných), chceš si parádně zajezdit a ne se honosit a páskovat s nějakou zvučnější značkou, mrkni na něj a zvaž…

        0 0
      • gobike  

        Já bych bral Thundera. Tak ho kup!

        0 0
      • Meesha  

        Ja zase GTcko – dobrej ram a pomerne i vidle.

        0 0
        • well  

          Oba horáci vypadají dobře (přesně tohle GT jsem i projel-moc dobrej rám), ale u obou bych asi měnil vidlici za Splice

          0 0
        • gobike  

          no, je fakt, že GT má lepčí výbavu, ale je zase dražší. Mě nějak neslovuje ten GTckovej kripl triangle. Kámoš to má a nevidím v tom ňákej rozdíl v jízdních vlastostech, akorát design. GT říkaj, že to tlumí vibrace, ale nepocítil rozdíl.

          0 0
          • Meesha  

            Jel sem na tom chvili (ram Kinesis Superlight) a presed sem na to rovnou z fulla, takze nejaky objektivni hodnoceni pohodli a prinosu asi ode mne neni na miste. Pri dlouhodoby zkusenoti to ale muze bejt znat. Geometrii mi to ale fakt sedlo.

            0 0
            • gobike  

              No možná máš pravdu, já na tom jel asi jen 20km.

              0 0
              • Meesha  

                :-) Ja asi 30…

                0 0
              • well  

                Nevím jestli GT tlumí líp vibrace, ale je to dost pevný. Splice je jiná cenová, ale u RM za 13t by to vylezlo po odečtení původní vidle někam k 17–18t a to se vyplatí :-)

                0 0
                • Turbo  

                  Kripl triangle je v pohodě, mám vepředu pláště 2,3 a vzadu 2,1 (tioga) a kolečko je hezky pohodlný, akorád na rychlou jízdu fakt ne, spíš lesík a pomalu technicky. Zase rám vypadá, že něco vydrží :-) Kdo má závodní ambice aď bere spíš zaskara. Anebo jiný kolo to je fuk, hlavně spokojenost v sedle a na nějaký nálepky jako GT, Author apod. bych se vyprd, ty nejezdí…

                  0 0
    • zapet  

      Pěkně jsem si početl,a taky přispěl svou troškou do mlýna.Ale stejně jsem se nedozvěděl proč je ten Olpran takový shit.Jak jsem již psal výše,taky jsem manželce koupil ten shit Olpran(Dominator Detroit),a proto by mě ještě více zajímalo v čem je tak špatný,abych jí i sebe mohl politovat jaký jsem to vůl co jsem jí to koupil,a ona chudinka na čem bude teď jezdit.To aby snad jezdila pouze v tunelu aby jí nikdo na tom shitu neviděl.Nejsem tak zkušený ,,biker"(na kole jezdím teprve 25let) jako mnoho z vás zde přispívajících,a tak se i já rád nechám poučit.Zkuste ale někdo napsat KONKRÉTNÍ problémy této značky.Sám na této značce nejezdím,takže jej ani nijak neobhajuji,ale zkuste mi to rozumně vysvětlit.Díky

      0 0
      • Vymi  

        Asi takhle… kdyby olpran nedodaval svoje bratry mrzaky do marketu apod. tak by se o nem mluvilo jako o dobre znacce jenze je tomu prave naopak!!! Co se tyka komponentu tam neni co vytknout ty jsou stejne ale ram a jejich tech. tam bych uz mozna pochyboval ale nevim nemam zkusenost! Mozna pak jejich levna politika co se tyka komponentu v obchodech… sedla, obleceni, apod… to same je treba u kol od mount…madison… :-) je to vesmes author ale nalepky to ma madison

        0 0
        • zapet  

          Co je to svoje bratry mrzaky???Je pravda že hypermarketovým kolům také moc nevěřím,ale stále mi nebylo vysvětleno v čem mají špatné rámy.Lámou se??Kroutí se??Jsou moc kulatý,nebo zase moc šišatý.(Pokud sleduji BF,tak se tu hlavně kritizují rámy od Meridy)Je to Al 7005,slušné sváry,akorát(aspoň ten Dominátor Detroit)neni zeslabovaný.A sada Alivio JE a BUDE stejná,a? je na jakémkoliv kole.Jinak nevím.Geometrie je u spousty výrobců podobná,NE stejná.Tak někdo jinej se mi to pokusí vysvětlit?

          0 0
          • Vymi  

            tim se mysli ty „kola“ co maji znacku Olpran ale co se tyka po technicke strance jsou uplna katastrofa!!!!!!

            0 0
          • well  

            Problém je v tom, že lidi po uvedení Olpranu do hypermarketů nechtějí své peníze utopit do kola, kde není jasné jestli existuje nějaký vývoj a testování a radši si koupí GT s horší výbavou, ale ví že geometrie rámu je stejná u kola za 13t stejně jako za 25t. Já bych nerad kupoval rám, který netlumí, neakceleruje a v kopci se mu neustále zvedá přední kolo. Neříkám, že to Olpran dělá, ale nehodlám to kvůli přehazovačce testovat za své peníze.

            0 0
          • Volf  

            Já měl jeden čas silničku olpran a tím jsem se s tou značkou rozloučil, ale v novým Velu je dobrej článek o prodeji kol v sítích řetězců. Můj názor je ten, že jestli je to třeba Hypernova nebo Gigasport, tak je to pro mne úplně jedno. A protože do takovejch obchodů moc nechodím jsem překvapenej, jaký značky tady glorifikovaný se tam objevují. Jinak ještě k tý silničce. Bylo to hned někdy kolem 90 roku, už ani nevím jak se to kolo jmenovalo, ale oproti mý bejvalý F1 totální bláto a byl jsem rád, že jsem se ho po půl roce zbavil.

            0 0
      • Meesha  

        Nechci nejak rejpat, ale nekoupil si manzelce to kolo s obracenou zadni stavbou?

        0 0
        • Meesha  

          Vim, ze se tak prodavali a byly tak i nafoceny na letakach. Fotka tu nekde taky kolovala…

          0 0
    • Luka  

      Kluci, diky za zabavne pocteni, rozesmali jste me hned na nekolika mistech! :)

      0 0
    • sann  

      Ahoj, podivej se na www.atombike.cz jsou tam modely 04 od rava za super cenu

      0 0
    • universal33  

      GT avalanche 1.0 disk da se sehnat za 16.000 tis i s diskovyma mechanickyma brzdama !!!- model 2004 Olprana jsem mel predtim a mohu rici, ze to je neustale drzak bez zavad, ovsem uz je 6let starej- to jeste Olpran delal kola.

      adresa prodejny : http://www.hnizdil-kola.cz/ me kolo : http://universal.vmoste.cz

      0 0
    •  

      666er for ever!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.