• racker

    Nemáte někdo tip, kdo staví bike pro děti na míru? Mám problém se svojí šestiletou dcerou – nepochybně je talent, dává s námi i čtyřicítky v terénu, jenže je – a bude strašně mrňavá. Teď má Athora Vital na 16", což je velikostí akorát. Srdce mě krvácí, když vidím jak se dře do kopce bez šaltru. Všechny dětský kola se šaltrem jsou od 20" nahoru. Vzhledem k tomu, že i na její mámu jsem měl problém koupit bike (152 cm), nedělám si iluze. V rozumných mezích mi na ceně nezáleží. Poraďte!

    0 0
    • Meesha  

      No, Pavla Havlikova z Kooperativy ma peknou malou Moratku – taky asi na miru… :-)

      Zkus asi fakt neco na miru – Duratec, RB atd…

      0 0
    • vlk  

      no pokud nemůžete sehnat dostatečně malý rám a přitom by jí nynější kolo stačilo pokud by mělo přehazovačku, v čem je pak problém.

      Vyměnit u zadního kola náboj na 7, 8 či 9 kolečko a dokoupit páčky na řidítka ,šaltr by neměl být problém, dřív se dalo sehnat takový kousek plechu ,který držel na rámu jako podložka pod matku zadní osy a zašroubovala se do toho přehazka.Pokud by to nešlo, dnes často v obchodech nabízí možnost takové věci na rám navařit a to i na hliníkové.šalr, kvůli délce ramínka bych doporučil buď silniční a nebo ty MTB modely s kratším ramínkem.

      0 0
    • Tommy  

      něco takového dělal SCOTT, ale nevím, zda jsou ta kola ještě aktuální a vypadal dost dobře.

      0 0
    • Tommy  

      Tak jsem Ti to našel SCOTT je opravdu dělá, ale cena je dost vysoká – hlavně jsou i hliníkové rámy

      0 0
    • orca  

      Hmm…v 6 letech dcerku pasuješ na šampiona…ach jo dalsi otec se zhledl v diteti…Nic ve zlem mam take kluka a dceru a mala to taky ujela onehdá…a v tomhle veku rozhodne neuvazuji o necem nestandartnim­..zatim obchod vse nabidne…A dle meho v tomhle veku ma dite jezdit pro radost a ne hltat km…aby rodice meli radost.Ale nemusis souhlasit…

      0 0
      • náčelník  

        To je pravda – intenzivněji provozovaná cyklistika může napáchat nenapravitelné škody na pohybovém ústrojí dítěte. Kolo ano, ale jen jako hru.

        0 0
      • RomanH  

        Ja ale nevidim nic spatneho na tom, ze chce pro ni to nej v ramci svych moznosti. Proc ji nedoprat prehazku, pokud ji kolo bavi a jezdi jen to, co chce sama ?

        0 0
        • orca  

          Nic proti lepšímu kolu jen jsem drobet si dovolil reagovat na tuhle pozámku „se svojí šestiletou dcerou – nepochybně je talent, dává s námi i čtyřicítky v terénu“ . Ale nakonec je to jeho dítě a? jezdí pokud ji neuštvě tak bude jezdit dál..a třeba taky v 15 nebude chtít slyšet slovo KOLO…

          0 0
      • racker  

        Ale houby na šampiona… Vycházím spíš z toho, co chce sama, nenutil bych ji a už vůbec ne do opravdu tvrdého tréninku – máš pravdu, že v šesti letech je to ptákovina. Spíš mě štve, že když s námi ze své vůle jede (a to je hodně často), nemá k dispozici takový materiál, jaký bych jí rád dal. Tedy místo toho, aby dřela těžký převod do kopce, byla v pohodě a učila se šlapat trochu kadenčně. A jestli z ní kdy bude sportovkyně – to a? si rozhodne sama…

        0 0
    • Luka  

      Mame doma taky caparta, holku, 5 let. Koupili jsme ji ted Author Energy i s saltrem. My mame opacnej problem, ona totiz jeste neumi drzet rovnovahu, ale mensi kola jsou ji fakt hodne mala a na tyhle s prehazkou uz se nedaly primontovat pridavny kolesa bez sundani saltru…

      0 0
      • Jester  

        No podle mě jsou ty kolečka úplně na nic. Děti díky tomu jenom získají špatné návyky (třeba v zatáčkách – naklání se na úplně opačnou stranu). Takže silně nedoporučuju.

        0 0
        • Medi  

          Přidávám se. Kluk se naučil jezdit ve 3,5 letech, před tím neuměl ani na trojkolce. 1.den – krize málem jsem montoval kolečka 2. den ujel cca 10m 3. jezdil 4–20 den jsem za ním naběhal 100 km:)) vysledek: stálo to za to!!!!!!!!!

          0 0
          • Jester  

            Mel jsem stejne zkusenosti s holkou. Taky predtim nejezdila na trojkolce a zvladnout drzeni rovnovahy, slapani, rizeni a brzdeni dohromady byla otazka dostatecne vytrenovanych nohou :-) Jinak dost lidi mi v tomto pripade doporucovalo sundat pedaly, aby se dite naucilo drzet rovnovahu, zatacet a brzdit, a teprve potom namontovat pedaly, aby se k tomu jeste naucilo slapat.

            0 0
          • martt  

            Tie pridavne kolecka su velmi nebezpecne!!!

            Mam tri deti, dnes uz skoro dospele. Vyrastali na sidlisku, kde bola kopa deti jazdiacich na bicykloch a preto sa aj nase deti velmi skoro naucili jazdit na bicykli. Vsetky tri este nemali tri roky a uz v pohode jazdili.

            A teraz moj zazitok s pomocnymi kolieskami. Najstarsia dcera jazdila najprv na takej umelohmotnej motorke, kde sa odrazalo nohami. Potom na trojkolke – takej te j starej klasickej s retazou, na tom sa da ist uz celkom rychlo. Potom dostala bicykel na 12 palcovych koleckach – velka radost ale nejak jej to neslo. Tak som tam namontoval pomocne kolecka a radost este vacsia, jazdila jak drak po ihrisku ani som za nou nestihal bezat. Potom to zatocila ostrejsie do zatacky, bike sa postavil na pomocne koliesko a dieta uz letelo vzduchom pomedzi preliezacky, betonovy okraj pieskoviska atd. Bolo to za komunizmu, era prilieb este nezacala, skoncilo to vcelku stastne iba s trochou krvi.

            Kolieska isli hned prec a dcera sa za par hodin naucila jazdit aj bez nich. Moje dalsie dve deti uz pomocne kolieska nevideli.

            0 0
    • maco  

      skus pozriet Trek Mt.Track60 – je to sice 20 ale s velmi nizko posadenou sedlovou trubkou – vyska by mala byt ako pri 16 velkosti. To je vyhoda lebo som dcere kupoval 16 minuly rok (5,5 roka) a uz je jej maly. Len nechapen tu cenu 9 900 CZK, u nas stoji 7 890 Sk. BTW ma aj odpruzenu vidlu :-)

      0 0
    • caesar  

      Pro deti je to sileny. Levny kola se nevyplati kupovat (super markety) a drahy pak prodas za 2 roky za desetinu ceny. Moje dcera ted dorostla do 24" kol a po dlooouhem rozhodovani sem ji nakonec koupil tohle v cerne barve http://www.author.cz/…1&cat_id=122

      0 0
    • alfons  

      Jsem třetí š?astný majitel kola který prý na zakázku pro kamarádovu dceru postavil Mrázek. Původně snad 10k, já to kupoval za 5k, předává se to po kamarádech. Pětiletý syn jezdí na Author Vital, na tohle kolečko musí ještě centimetr nebo dva dorůst, je přeci jenom větší, ale přehazuje a je lehčí než ten Vital. Kluk se na to kolo těší a já taky. U nás jsou kopečky a to je bez přehazky otrava.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.