• eforsee

    Zdarec vsichni, prosim o radu:) Nedavno jsem zalozil thread www.bike-forum.cz/…2/forum.html#… a urcite me to obohatilo o vase cenne nazory(vsem zucastnenym moc diky!!), avsak stale v tom dost litam…:)

    Jake kolo byste doporucili na xc, maratony, xterru v cenove relaci do 40k +/-?

    Muj mirny favorit je www.superior.cz/…fi/bike.html?… , avsak ta cena a nazory nekolika lidi, ze za mene penez poridim vice muziky ala www.canyon.com/…tattung.html?… , pak byl ve hre jeste GT zaskar expert a ted jsem narazil taky na pekne koleso www.bike4you.cz/…horske-kolo/ , jen se mi nepodarilo zjistit jeho vahu(nevite nekdo?:)

    Anketa: Jake z nabizenych? PS: Kdyby ty byla 5. moznost, dal bych uz neotravuj, ale neni tu...;)

    0 0
    • eforsee  

      A ac to sem moc nepatri, tak tady mala odmena pro kazdeho, kdo necim prispeje..www.volny.cz/…ado/bida.jpg PS: Pred chvili mi prisel link a nechci hamounit;)

      0 0
      • Gorgov  

        prostě jestli se ti ho podaří sehnat, je canyon jasná volba, ikdybys pak chtěl vymenit ram.

        0 0
        • eforsee  

          No jo, ale kdyz tu ctu, jak se to s nima tahne.., mam trochu obavy. Nechce se mi cekat dele jak 2–3 mesice.

          0 0
          • Gorgov  

            jo já ti radim jaký kolo je polde mě lepší za ty prachy, tady mi to přijde jasný, jiná věc je přesně to, jak se to k tobě dostane, taky sem o tom neslyšel hezký věci – o čekací lhůtě. Kdyby ty kola stály stejně, já měl ty prachy, byly vedle sebe, beru jednoznačně canyon.

            0 0
      • enrico  

        tú dámu asi roztrhal pes :)

        ja bych pri takom malom rozpočte asi šel do toho canyona, ten je proste nádhernej a hlavne funkční, len škoda že tam nedali X-0 alebo novú XTR prehadzku

        0 0
        • eforsee  

          A nebo se nekomu zamotala do retezu..priznejte se:)

          Zacinam vas podezrivat z Canyonomani­e..skoda, ze neni moznost ho nekde prubnout, prece jenom kupovat takhle drahyho zajice v pytli…

          0 0
          • Gorgov  

            a co může bejt zajíc v pytli? ty komponenty sou všechny známý a rám? když prdne, bylo to tak levný že koupíš nove jo. Ale nemyslim si že by měl prdnout spíš než SUP. Dobrou:)

            0 0
            • eforsee  

              No a co kdyz mi proste nesedne? Radsi bych ho predem ozkousel, projel a pak i ty velikosti muzou byt na ruznych kolech trochu odlisne.. Jeje, to uz je tolik? Jsem jeste rozhycovanej ze spinningu, bych stejne neusnul:) Brou

              0 0
              • MlokCZ  

                Na webu máš jeho geometrii. Tak si ji porovnej s geometrií rámu, co ti sedne a hned uvidíš.

                0 0
                • eforsee  

                  Kdyz geometrii ramu, ktery jsem sedlal driv uz na 99% nezjistim a kdyz si na neco sednu v kramu, je to velice subjektivni pocit, ktery by byl urcite jinaci, kdybych se na tom kole projizdel delsi dobu..

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    No to máš blbý, vždy to chce vědět geometrii předchozího kola a co ti na ní nesedí a podle toho brát kolo nový. Pak je ale jedno, kde to kolo koupíš, na žádném nebudeš mít možnost více pojezdit.

                    0 0
            • enrico  

              ked ja sa nebojim, ze mi prdne arthur :-), myslim, ze ten kanion ram znesie kapanek viac, ak keby mu prdol, za usetrene prachy kupi poriadny ram, napr supa .-)

              0 0
              • TheIF  

                No u a Canyon si věří, máš zaruku 5 let na rám.

                0 0
    • marapara  

      Ale chtělo by to srovnávat srovnatelné. Cenově tam máš docela velký rozstřel. Třeba GT je za necelých 30 000 a ty máš horní strop 40. Ten Canyon vypadá asi nejlíp.

      0 0
      • eforsee  

        Vsak je to taky strop:) Kdyby bylo navyseni ceny drazsich kol oproti tem levnejsim neumerne vysoke, sel bych do levnejsiho a potom ho pripadne casem trochu vytunil..

        0 0
        • marapara  

          Tak to jo. GT má docela dobrý základ. Mám jej od začátku listopadu a byl jsem mile překvapen jízdními vlastnostmi. Teďkom byl v posledním minulo ročním Velu test a vyhrál na celé čáře. Musím jim dát za pravdu, tentokrát se popisem trefili do černého snad ve všech bodech. Teda ne že bych byl zaujatý, protože jej mám, ale fakt to napsali dobře. Já myslím, že na tunění je to dobrý základ. Z těch biků co jsi tam dal vypadá ještě moc dobře ten Canyon. Otázka je, jaké má jízdní vlastnosti. Výbava je ovšem skvělá.

          0 0
          • eforsee  

            Nahodou link na ten test nekde na netu nemas, vid? V kramu jsem zkousel Experta a musim rict, ze parada, ovsem nemel jsem zatim tu moznost porovnat s jinymi biky, ktere jsem zde vypsal.

            0 0
            • marapara  

              Nemám, ale můžu nafotit a přiložit večer

              0 0
            • marapara  

              Ještě u toho Experta jsem nechal předělat vidlici na zdvih 100 mm. A docela by to sneslo i 115 mm. A je to OK

              0 0
              • eforsee  

                Jak nechal predelat? Ma mit prece 80mm..to s tim jde jeste hybat? Kdyz budes od te dobroty, urcite nafot, at mam jeste vic zamotanou hlavu, nez ted.:)

                0 0
                • marapara  

                  Jde, ale vidlice se musí rozdělat a přehodit spacery, takové gumové kroužky. Tím se zvětší vzduchová komora a zdvih. Jde dosáhnout zdvihu až 130 mm. Není to nic složitého. Když se podíváš na tu vidlici, jaké se foukají tlaky, tak si všimni, že má jiné tlaky pro 80 mm a jiné pro vyšší zdvih.

                  0 0
                • marapara  

                  Jde, ale vidlice se musí rozdělat a přehodit spacery, takové gumové kroužky. Tím se zvětší vzduchová komora a zdvih. Jde dosáhnout zdvihu až 130 mm. Není to nic složitého. Když se podíváš na tu vidlici, jaké se foukají tlaky, tak si všimni, že má jiné tlaky pro 80 mm a jiné pro vyšší zdvih.

                  0 0
                • marapara  

                  foto recenze strana 1

                  0 0
                • marapara  

                  Strana 2. Jediný slabší článek jsou vbrzdy. Tam to chce časem asi kotoučový tuning. Ale budeš muset ještě vzít náby s přírubami na kotouč. I když nevím, jestli model 07 je už nemá. Já jsem bral model 06 za posezoní cenu necelých 25000.

                  0 0
                  • eforsee  

                    Super, diky! Za tu cenu, cos ho bral, parada. Skoda, za takovych testu neni na „netu“ vic, aby se dalo lepe srovnavat. A pak jeste, ty na tom mas jinou vidli, nez Recon, tusim zes psal neco o vymene vidle z Avalanche, vid? Jinak to s tim tezistem pri jizde do kopce muze byt v extremnich vyjezdech docela maso, ale co, na rovince to aspon lip hodis na zadni:)

                    0 0
                    • marapara  

                      jj, vzájemně jsem si biky přeskládal. Místo šatlru LX jsem vzal starou XTR klasiku 2002, přehodil vidlici, RVL má přece jen zamykání, což Recon na Zaskaru neměl a ještě kotouče včetně kol s náboji s přírubou na kotouč. Model Zaskar Expert 07 už tuším má Recona s lockem z řídítek. Teď silně uvažuju, že Avidy CPS vrátím na Avalanche a na Zaskara koupím nové Avid Juicy 7. Jinak ten Recon 327 ze Zaskaru má přímo sametový krok. Ze začátku je hodně citlivý. Asi tak do 2/3, možná až 3/4 zdvihu při zdvihu 100 mm. Poslední konec je poměrně progresivní. To je docela good, protože nepůjde hned na doraz při větší ráně. Revelation není tak citlivý jako Recon a je ještě progresivnější. Ale už jsem si na to zvykl a nevadí mi to, spíš naopak. Zase mám vzduchový U-Turn a do sjezdů dávám 115 nebo 130 mm. A mám ještě ten PopLock, což je skvělá věcička.

                      0 0
    • Daf  

      Kdyz budes trochu hledat, tak za 40k sezenes Zaskar Pro.

      0 0
      • eforsee  

        Na GT Pro se mi nelibi barva ramu, jinak cely v XTcku, Reba a geometrie shodna s Expertem, najit ho na hranici 40 nebo niz(nedari se)…hm, tohle vybirani bude jeste na dlooouho.

        PS: Nemusite vychazet jen z tech mnou vyse vypsanych biku, jestli vite o necem zajimavym, sup sem s tim:)

        PS2: A ten Rock Machine ne-e? Zatim zadna reakce..

        0 0
        • Daf  

          Ja ho nasel tady otazka je jestli bude www.vltava2000.cz/…dsDetail.asp?…

          0 0
        • Daf  

          Hele skoro 5 let jsem jezdil krasne cervenyho Zaskara Race. Ted mam model 05. Ze stribrne barvy jsem mel strach ale nakonec to vypada lip jak na obrazcich :) Hlavne ten bike je tuhej a ma fajn dlouhou geometrii.

          0 0
          • eforsee  

            Jj, ta dlouha geometrie je paradni, jsem z neho v kramu pomalu ani nechtel slezt..a ta stribrna rikas, ze je v realu hezci? Jsem nemel jeste tu moznost Pro videt. Stejne myslim, ze s tou barvou to moc nedomysleli..

            0 0
            • marapara  

              Je delší, stabilnější, ale má docela chuť i do ostřejších zatáček. Předtím jsem jezdil Avalanche 3 roky, ten je o pár cm kratší. Jsem hleděl, jak velký je rozdíl ve stabilitě, teda ne že bych měl někdy s Avalanchem problém, ale tenhle bajk je ve sjezdu, kameny, kořeny o poznání stabilnější a ovládání jistější. Bál jsem se, že jej do kličkování mezi stromy budu muset víc „přemlouvat“, ale to se taky nekonalo. Bez problémů. Můžu srovnat stejný sjezd s Avalanchem a Zaskarem. Zaskar vede o třídu. Další věc která mě překvapila, je akcelerace. Zase můžu srovnat s Avalanchem. Ten bajk krásně svižně uhání do stoupání, kde jsem dřív míval problém. V takových nemastných neslaných kopcích, stoupání tak 5–8%. Prostě jsem nevěděl, jak mám šlapat. Se Zaskarem se rychlost do kopců zvýšila při zhruba stejné kondici. Jediné místo kde je Zaskar horší jsou extrémně prudká stoupání. Má o něco kratší zadní stavbu, takže při stoupání od 20% nahoru se musí dobře pracovat s těžistěm. Jinak má tendenci stavět na zadní. U Avalanche jsem neměl problém ustát kopec v terénu 31%. Dokonce jsem vyjel i sjezdovku pro horské minikáry, převýšení mi ukázalo 36%, ale to jsem málem vyplul plíce :). No letos určitě pojedu na Velký Lopeník, kde je velmi prudký výjezd ze sedla, těch 31%, tak jsem zvědavý jestli to dám. Na Avalanchi jsem to dal, když jsem chtěl … před pěšími :). Tak uvidíme, jak si povede Zaskar. Ale hlavně se těším na ten nádherný technický sjezd dolů. 3 km se snížením o 500 výškových. To je fakt bomba. Večer vyfotím test z Vela a přiložím.

              0 0
              • Daf  

                Zaskar je lepsi s se sedlovkou s primym zamkem a s vidlici na 80mm a rovnejma riditkama. Pak je to s tim zvedanim v pohode. Jinak souhlasim ;)

                0 0
                • marapara  

                  To je fakt. Já na něm totiž vozím Revelationa. Standartně mám sešroubovanýho na 100 mm. Ale je fakt, že je výš, než 80 mm. Sedlovku mám 400 mm karbonovu a vlaštovky. Zase s těma širšíma vlajdama máš lepší stabilitu ve sjezdech a ovládání bajku, ne? Ty jo, na silvetra jsem dal takovou kratší vyjížďku, tak 22 km, jak jsem se vrátil do Kyjova, tak jsem si dal třešničku na dortíčku … schody za vinařskýma závodama. Jsou odstupňované, tak 2 metry, mezipatro, 2 metry, mezipatro. Jsem to jaksi oroštoval a jedno to mezipatro jsem skočil celé. Paní co jsem ji předjížděl nahoře jen vykřikla ježišimarijá!! Ale dopadl jsem víc na přední, pač jsem tak nenadhodil zadek a ustál jsem to. Ale měl jsem co dělat. Docela slušnej drop :D

                  0 0
        • Daf  

          Jeste tady www.mojekolo.cz/index.php?…

          0 0
          • eforsee  

            Dik za link, ta cena je vic nez dobra, cenove se ted vyrovna i tomu Canyonu a pri tom osazeni vypada lepe..co myslite? Akorat ta barva..stribrnou Rebu jsem teda jeste nevidel…

            0 0
            • MlokCZ  

              Podle mě jsou ve výsledku ty osazení cca vyrovnané. Něco sem tam lepší na jednom, něco na druhém. Pokud souhlasí váhy, tak Canyon je o 1/2kg lehčí (i přes deore kazetu). Teď spíš záleží, který z nich se ti líbí více a na kterém lépe vyhovuje osazení. Mě by třeba komplet XT s duálama zrovna moc nesedlo. Tady je výběr plně na tobě a ani jedno z nich nebude špatně.

              0 0
              • eforsee  

                A pak jeste ta vidlice, Zaskar Pro ma Rebu SL a Canyon Race..tam bude urcite nejakej vahovej rozdil.. Kdyz jsem koukal na realny fotky Procka v terenu, tak i ta stribrna je celkem hezka. Ono jasne, ze kazdy z tech kol, ktery jsou zde zmineny(i v ankete) je dost dobry a dostat ho darem, urcite bych neremcal, maximalne trochu vytunil…:))

                0 0
                • MlokCZ  

                  SL a Race jsou těžký stejně, pokud se nepletu, tak Race má externí nastavení floodgate a SL jen interní (což ale není podstaté, to externí je zbytečný).

                  0 0
                  • eforsee  

                    Co se tady clovek nedozvi:) Potom ale nechapu ten vahovy rozdil mezi Canyonem a GT..ze by v ramu?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Pláště cca 200g rozdíl a pak už jen od boku střílím, kde by mohl být rozdíl ve váze (ty konkrétní váhy nevim): sedlo, ráfky, řazení, rám.

                      No a pak nemusí ty udané váhy sedět, kdo ví, jak to který z výrobců zase vážil.

                      0 0
                      • filipes  

                        tan canyon se chlubi anodizovanym ramem, coz je lehci klidne o 200g (a lepsi…)

                        0 0
                    • Daf  

                      Podle me hlavne brzdy a naby ma Zaskar tezsi ale asi i lepsi. Taky vlastovky pridaji cca 100g.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Mít na výběr XT brzdy s duálovými pákami nebo ORO, tak neváhán ani chvilinku a beru ORO. A pokud by to bylo XT brzdy s normálními pákami x ORO, tak já osobně beru stejně raději ORO, ale tam už je to na vkusu každého a je to cca srovnatelný. Vlajdy a náby máš pravdu s váhou, řídítka jsem koukal jen v přehledu vybavení a vůbec jsem si nevšim, že tam nejsou vlajdy.

                        0 0
                      • eforsee  

                        Nikdy jsem s vlastovkama nejezdil, ale co jsem v kramu zkousel toho Experta, tak mi fakt padly(a navic i uzasne siroky)..akorat jsem mel v planu bike s rohama, na kterejch si clovek pri delsi vyjizdce trochu odpocne.. To ale zase nejde moc do kupy s vlastovkama nebo aspon to tady kazdej jedenapultej clovek tvrdi…

                        0 0
                        • marapara  

                          jj, já jsem je taky zkoušel a je s něma úžasná jistota. Ale vyměnil jsem je za užší. Ty vlajdy mají 68 mm a já mám 63 mm. Stačí.

                          0 0
                        • MlokCZ  

                          A s rohama se nedej odradit, že na vlajdy nepatří. Pokud tam někomu vyhovují (a to zvlášť na užší vlajdách se občas stává), tak ať je vozí. Já je taky na 62cm vlajdách vozim a zkoušel jsem to nějaký čas bez nich a bylo to debilní.

                          Když jsem ale zkoušel širší vlajdy, tak tam už pro mě byly rohy nepoužitelný (ono ostatně ale i ty vlajdy taky, protože mám hodně úzký ramena a bylo to na XC ježdění prostě moc široký).

                          0 0
    • vhonzl  

      Ja se v jinem threadu rozhoduju v podobne cenove relaci mezi Grand Canyon 7 nebo Nerve XC4 a zajimalo by me proc ty vubec neuvazujes o koupi FS. Muzes pls jen ve zkratce rict svoje duvody pro HT?? diky

      0 0
      • eforsee  

        Jj, vim, procital jsem:) Sel bych taky do celoperaka, na normalni jezdeni po lese nebo neco ostrejsiho to bude urcite komfortnejsi a asi ani nebudes moc vyklepanej, jako bys byl na HT. Ja do nej jdu proto, ze chci i trochu pozavodit na xterre, pripadne xc nebo maratony a nechci byt hned na startu znevyhodnenej oproti ostatnim chrtum:) Co kdyz te zavodeni taky chytne a zatouzis po necem lehcim, „vykonejsim“(ro­zumej bez ztrat pri pohupovani). Jeste si to rozmysli. A navic mi HT proste sedi, ac jsem celopero nikdy nezkousel. Kdyz prijde drsnejsi teren, jdu stejne ze sedla a pak jak se tu pise i o tom pohupovani, proste zastavam nazor, i kdyz netvrdim, ze je spravnej, ze cim min se mi toho na kole hybe a pohupuje, tim to budu mit vic pod kontrolou a vim, co muzu ocekavat.

        0 0
        • vhonzl  

          Jj diky za vysvetleni…nojo, to jsou rozumny duvody-to pohupovani asi problem nebude, ale ty dve kila navic mozna jo a krom toho pro HT mluvi cena za srovnatelny osazeni…Ja se na zavody taky chystam, ale asi uz ze me nic extra nebude-jeste nejsem rozhodnuty, ale pokud budu mit penize, tak nakonec nejspis koupim Nerve XC4 a kdyz ne, tak Grand Canyon 6 za 1000EUR.

          0 0
    • mr.antik  

      Přidám ještě tradiční návrh – co třeba Kona kula nebo kona kula deluxe – na www.bikestore.cz s 25procent slevou…

      0 0
    • Werwolf  

      Nebo se podívej na tuhle meridu. Skvělé brzdy a vidle a kompletně v XT.

      www.merida-bike.cz/…matts-race-d

      0 0
      • eforsee  

        Po Meride jsem pokukoval tak pred pul rokem, ale do ty doby se mi ta znacka nejak zprotivila..jinak kolo dobry, ale ten napis Merida se mi tam vubec nelibi, smirgl na to!:)

        0 0
    • Rolei  

      Je to už dost přes limit, ale nějak se mi to líbí :-) : www.kolokolo.cz/…ek/trek-8500

      0 0
      • TheIF  

        Jak tohle mohlo stát 70K …?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Tipnul bych to na tři roky starý model. Bys koukal, jak ty ceny jdou neustále dolů. Před deseti roky bys za 50 000 nepostavil pořádné kolo a tehdy to byly jiné peníze, než dneska. Je to něco podobného, jako s počítači, ale u těch je to ještě rychlejší.

          0 0
      • eforsee  

        Ta cena uz ja dost vysoka a souhlasim s TheIFem.. Co si myslite o tomhle biku? No Saint Angel XT Bike Disc www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

        0 0
    • Fuck8r  

      GT Zaskar Pro 2006 … 40,000,– komplet výbava XT (disc) …

      0 0
      • Fuck8r  

        třeba tady za 37,400 Kč mojekolo.cz/in­dex.php?goto=de­tail&id=316

        0 0
        • eforsee  

          Jo, dik, uz to sem ale nekdo psal pred tebou:) PSal jsem jim na icq, ale jeste zadna odezva..

          Zacina ve mne pomalu bujet myslenka, ze az se naseru, tak si to poskladam sam.. paralelne tu bezi diskuze o nejlevnejsich kramech na jednotlivy komponenty, tak kdyby se to zkombinovalo, mohlo by to vyjit skoro stejne, jako cely bajk…hm?:)

          0 0
          • Lowrider  

            Myslím, že i líp ;-)

            0 0
          • Fuck8r  

            jo o kousek výše to vyhrálo v tom časáku a to byl dokonce horší model a jen s V brzdama (právě ty V čka dostali malé hodnocení) …

            0 0
          • Gorgov  

            rám sup 6k xt sada 14k vidle 9k roury 3k sedlo 2k na kola zbyva do 40 6k

            Je to teda hrubej nastin jen, mozna by ta sada sla sehnat lip mozna trochu draz…Ale dopadne to tak, ze budes chtit tu trosku neco lepsiho, tady malinko a budes mit kolo za 45, ale budes spokojenedj:)

            0 0
            • eforsee  

              Presne tak, jsem koukal na Rebu pod 9 jako z jara, na tu sadu taky, ram SUP se mi libi moc…jdu hledat nejlevnejsi ceny:)) ALe ted mi dochazi, neresilo se tu, ze samostatnej SUP ram nesezenes? :/

              0 0
    • goofy  

      Kona Kula Primo z bikestore

      0 0
      • eforsee  

        Ale kus:), tyhle dvoubarevny ramy se mi nelibi..

        0 0
        • goofy  

          Tyhla jsou uplne nejlepsi, a hlavne je to Kona, ne nejaky Superior :-)

          0 0
          • eforsee  

            ..ale ten lak, je to jak pro decka:)

            0 0
            • goofy  

              Ten je na tom prave nejlepsi. nevim co vsichni vidite pokud mozno na cernych kolech…

              0 0
              • eforsee  

                To mas jako s autama..nerikam, ze kultovni minivan od VW pocmaranej kytickama a duhama ve stylu hippies by se mi nelibil, toz to naopak.....:)) Ale kdyz uz nakej sportak, tak celej cernej, zlutej, cervenej..maximalne treba s malym konikem na kapote a nic vic. I ty napisy u SUPa bych nejradsi umazal, nastesti se jim celkem povedly a tak bych to pri pripadne koupi zkousnul:)

                0 0
                • goofy  

                  Pokus vzpinajiciho se konika, tak jedine na cervenym podkladu, a pokud mozno s napisem 550 Maranello vzadu ;-)

                  0 0
              • raceman  

                máš něco proti černé? :-)

                0 0
    • Rolei  

      Tak ještě jeden pokus BH Expert race 06 za 37600,– ebikeshop.cz/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.