• Líboš

    Ahoj, jsem silničář a přemýšlím o koupi bika. Silnice mě už tolik nebere a chtěl bych jí příští sezónu střídat s bikem. Zatím se mi nejvíc líbí Superior XC 870 – přesně splňuje moje představy o novém kole – sportovní bike s delší geometrií, véčkama, slušnou vidlí a komponenty, které snese občasné závodní zatížení. Moc se v MTB nevyznám tak prosím o radu, existuje v této kategorii něco lepšího? Dáte tip na kolo kolem 30000 které by se dalo v nějakém výprodeji sehnat výrazně levněji? Vůbec se nevyznám ve vidlicích, není 80mm zdvih málo?

    Koupi plánuji začátkem příštího roku, jsem student, nejdřív musím našetřit :) Nákupu použitého kola se nebráním, ale nemám k němu moc důvěru, přece jen bych radši koupil nové kolo.

    Díky

    0 0
    • Zdenek_cz  

      Koukni na www.cube-bikes.de Já šetřím na CUBE LTD RACE :o)

      0 0
    • Hejdik  

      Ono radit k takto blíže nespecifikovanému požadavku je dost těžký. Na trhu jsou desítky značek a každá má něco svýho i těch akcí je poměrně dost,jde o to co se ti líbí. Volba mezi 80" a 100" vidlí je taky docela oříšek,třeba já osobně jsem při koupi nového biku zvolil 80"a pak jsem zjistil,že mi vůbez svými vlastnostmi nevyhovuje. Radil bych vyvarovat se podobné chyby a volil bych radši 100".Ale ono taky záleží třeba na tom,kolik vážíš a pak bych zvolil správný systém pružení. Klidně mrkni do mého profilu,mám kolo ,co vyšlo cenově cca na 28 000.

      0 0
      • Líboš  

        Nikdy jsem na biku nejezdil, takže nemám zatím moc jasnou představu o tom, co přesně chci. Vzhledem k tomu, že jsem duší silničář-závoďák, tak koukám spíš po sportovně laděných kolech, na komfortu mi moc nezáléží. Poměr cena/výkon u mě stojí na prvním místě, image značky rámu a komponenentů mě nezajímá, u silnice mi na tom trochu záleží ale u biku mi to je jedno. Přesnost řazení taky není důležitá, myslím, že Deore by mi stačilo. Chci hlavně dobrý rám, vidlici, brzdy a kola. Problém je, že v této cenové kategorii se dělají kola na efekt, funkčnost a vyváženost stojí až na druhém místě (aspoň mi to tak připadá). Šaltr XT a kotoučovky fakt nepotřebuju. Vzhledem k postavě a předpokládanýmu způsobu ježdění chci určitě delší geometrii. Mám kolem 70 kg, je to málo nebo moc na 80mm zdvihu? Je vhodnější vzduchová nebo olejová vidlice?

        0 0
        • jaroh  

          Líboš, napísal si: „Problém je, že v této cenové kategorii se dělají kola na efekt, funkčnost a vyváženost stojí až na druhém místě (aspoň mi to tak připadá). " Ja mám Specialized Rockhopper Disc 2007 www.specialized.cz/new/kolo.php?… a ten bicykel je dizajnom tak nenápadný, ako to len ide… celý čierny so šedými prvkami. Vzhľadom na cenu ho považujem za "vyvážený“, najmä vzhľadom na kvalitný rám. Robia ho aj s V-brzdami.

          0 0
          • rhapsody  

            myslim si ze za tu cenu sou lepsi volby .. pokud ti nevadi merida, tak bych volil 900-D, zhruba za stejnou cenu co ten rockhopper, ale co komponent, to o tridu lepsi a pokud vymenis plaste z 2.25 maxis ranchero bude myslim dostatecne svizna ;))

            0 0
            • rhapsody  

              taky ta merida je zlevnena z 33 000, ale pokud je jeste dostupna, tak ji nabizeji za ±26

              www.mtbs.cz/…rovnani.html?…

              0 0
            • jaroh  

              Počkaj, ale Rockhopper s V-brzdami stoji oveľa menej. Takže aktuálne porovnanie je potom tu: www.mtbs.cz/…rovnani.html?… a tam vychádza Rockhopper o 5.000 lacnejšie.

              Komponenty pritom nie sú všetko. Osobne si myslím, že pri Rockhopperi sú trochu nižšie komponenty (ktoré časom tak či tak meníš) vyvážené kvalitnejším rámom (ktorý Ti ostáva celý čas).

              Tak isto účel bicykla a geometria rámu majú čo hovoriť do výberu a cenových porovnaní.

              0 0
      • Lišák  

        Jenom detail: s těmi 80ti a 100 palci zdvihu jsi se trošku upsal, ne? ;-))

        0 0
        • Hejdik  

          Těmi 100" jsem samozřejmě nemyslel palce,ale mm,ty uvozovky beru jako vyjádření určité hodnoty a to už jakékoliv. Jinak Líboš:Chápu tvoje sportovní pojetí,i přez to bych volil spíš 100mm protože při tvojí váze,mimochodem mám taky cca tolik co ty,nebude mít ta 80 dost progresivní chod při zatížení tvými 70kg.Volil bych asi pružinu,nebo nějaký citlivější vzduchový systém.Mě třeba vyhovuje Bomber,protože i přez to,že je to vzduch,tak je to poměrně měkká vidlice,teda přesněji v hlubší části zdvihu. Ono je to na delší povídání,proto doporučuju projít hystorii.

          0 0
    • Smazaný účet  

      kup si tohle – to se vyplatí! :-) i.mall.cz/1893643/

      0 0
    • delfyn  

      www.super-nakup.cz/…skar-expert/ toto je moje odpověd v této ceně není moc kol s reconem a u kola na závody by ti měla sedět i geometrie

      0 0
      • Líboš  

        Díky za odpovědi, GT přidávám na seznam horkých kandidátů. Je velikost L Ok na 184 cm? Mám dost krátký nohy, nebylo by lepší M?

        0 0
        • rhapsody  

          no ale teda nevim kde berete jistotu ze jeste na zacatku pristiho roku bude dostupnej .. ;))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.