Dva cyklističtí specialisti v Dobrém ránu na ČT1

30 nepřečtených
  • Lister

    Dnes ráno jsem měl to „štěstí“ sledovat v Dobrém ránu rohovor s dvěma „cyklistickými nadšenci“. Neviděl to tak někdo? Byly to fakt profíci a některé jejich výroky byly opravdu velmi fundované :-)

    Na otázku jaké mají kolo se jeden zmohl na to, že řekl, že nemůže dělat reklamu, ale že používá dráhé komponenty, které mu vydrží dokonce na 2 tis kilometrů – to myslel asi řetěz. Mohl aspoň říct, že jezdí na silničce. Druhý zase že má nějaké kolo, ale taky nebude dělat reklamu, ale že se dají koupit i 5× dražší (V záběrech se peoháněl asi ne 10 let starém arabovi). Pak následoval dotaz jestli sledují dění kolem kola a cyklistické techniky, na čež oba odpověděli, že tomu vůbec nerozumí. Korunu tomu nasadli, když se jich zeptal jestli si dokáží na kole něco spravit sami: tak jeden řekl, že je na všechno potřeba spousta drahých speciálních klíčů a že tomu vůbec nerozumí a vždycky to dává do servisu, a druhý se chlubil, že umí vyměnit duši a zbytek je prý strašně specializovaná práce, kterou zvládne pouze zkušený mechanik. To že pomocí dvou imbusú rozebere půlku kola malé ditě asi nikdo nikdy neslyšel.

    Fakt skvělá reklama pro náš sport. Přitom jeden z nich najezdí ročně asi 14 tis km, tak by se aspoň mohl orientovat. Shodou okolností to byl novinář, tak už je myslím jasno, od koho pochází většina poučných článků v denním tisku.

    0 0
    • Luka  

      Nekdy je mi az lito, ze televizi nemam :D

      0 0
      • fousek  

        Ver tomu ze ti to lito bejt nemusi, ty povedeny veci co byly v TV se vetsinou objevy nekde na netu a tech 99% ostatnich poradu jsou splasky, vcetne TV novin.

        Jestly ty dva sokolici nedelaly skrytou reklamu vsem cykloservisum, taky je otazka co je slozity, vetsina ukonu automechanika na aute je povolit utahnout sroub a taky je to hodnoceny jako velmi slozita prace

        0 0
    • Smazaný účet  

      Neska? To sem neviděl. Ale minulý týden tam byl tušim Martin Raufer z Vela a eště někdo… si nevzpomenu. Bohužel jsem viděl jen asi 2 minutky na konci.

      0 0
      • Lister  

        Jo jo, dneska kolem čtvrt na sedm, ale já nevím jestli v celé republice vysílají to samé, teď je to nějak jinak a možná že každá regionální TV vysílá svůj pořad a jenom zpravodajství se pak přepne centrálně do Prahy. To co jsem sledoval bylo z Ostravy.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ahá. no todle bylo (prago)centrální. severomoravský snad dávaj na dvojce.

          0 0
    • Pá-dlista1  

      A poselstvi zni: Kupujte draha kola a komponenty! Nevadi ze tomu vubec nerozumite, to nikdo. Davejte kola do servisu.

      0 0
      • Baracuda  

        Sponzor poradu – asociace cyklistickych servisu vam preje prijemny den…

        0 0
    • mastihuba  

      Kdepak imbusem, Kladivem, jedině kladivem.

      0 0
      • fousek  

        taky tak spravuju, dneska mozna vlitnu na predni rafek a to si nedelam srandu:-)

        0 0
        • mastihuba  

          ja taky ne. :)

          http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

          0 0
          • fousek  

            no neco podobnyho sem mel na mysli

            0 0
          • Smazaný účet  

            Já sem viděl kamaráda spravovat osmu na kole jiným způsobem… nejdřív na to zkoušel šlapat, nešlo, tak bouchat, nešlo, tak se nasral a vší silou mrsknul s kolem o zem… a hle ono se to srovnalo… :o)

            0 0
            • mastihuba  

              sme rovnali bok ráfku, protože nešel nasadit pláš?

              0 0
            •  

              to sem zkousel v zime, sem byl tak nas… s tej osmy ze sem s tim mrsknul o zem a pak to ani neproslo ramem, centrovat bych to musel stejne, takle sem mi u toho este ulevilo ze sem mu dal co si zaslouzi

              0 0
              • McBlacky  

                a tos pak docentroval do rovna jo? teda po tom co to bylo rozhozený tak že to neprošlo rámem…

                0 0
                • fousek  

                  No do rovna, jeste sem nevidel rafek kterej by bezel rovne, ale do milimetru se da vetsinou vejit, teda pokud ten rafek neni ostre vohlej

                  0 0
                  • McBlacky  

                    to jsi dobrej, já to většinou tak zprasím že to nejde a je to na výměnu :)

                    0 0
                    • PietroUL  

                      Jsem minulej tejden po jednom skoku vytrhal přesně polovinu drátů na jedný straně kola, ráfek neprošel vidlí a po kompletnim rozpletení byl skoro rovnej. Dráty jsem vyměnil všechny a teď už na něm zase jezdim. Mavic 717.

                      0 0
                      • Twisp  

                        Sem ti rikal ze ten tvuj ledoborec neni na skakani! :)) A ze ses nepochlubil? :)

                        0 0
    • grafik  

      ja to mam komplet nahrany, ale jeste sem to nevidel cele – jen ‚utrzkovite‘ Postreh' sem ze jeden z tech cyklistu mel ziletku spydera …

      0 0
    • Shamick  

      Nevim,no,svy DHčko během dvou hodin rozeberu,vyčistim a složim.Dyž budu rozdělávat náby a vořech,tak možná tři…A potřeba je k tomu toolpeak a par klíču.O kolik je složitější silnice,než DH štyrčep??? :)

      0 0
      • hydrant  

        tak to bych to nechtěl vidět…

        0 0
      • visby  

        nie je to trochu optimizmus, dve hodky? mne len vidla trva min 1.5hodiny, nieto este tlmic, capy, brzdy…

        0 0
      • fousek  

        Silnicka je mooc slozita vec, treba bych ti nepral davat dohromady rozebrany dualy

        0 0
        • McBlacky  

          no jo ale zase to neděláš tak často,

          0 0
          • ota  

            já teda nechci moc polemizovat,ale stejně mě přišlo,že ti dva jsou prostě lidi,kteří z nějakého důvodu prostě řešit opravy nechce.Herec na to nejspíš nemá náladu a novinář čas.A pokud jim placení servisu nenabourává ekonom.situaci,proč to taky řešit.Jestli to někomu přijde divné..Herec s "plečkou by si naopak ?ukal na čelo,kdyby tu vlezl a zjistil,že někdo kupuje "kus gumy"za 1000 kč(gripy).A má z jeho pohledu pravdu,zvláště ,když tak činí chudý student.A posuzovat kvalitu tisku podle míry umění udržet imbus,tak to je fakt pronikavá dedukce(novinář Satinský)!Chci tím prostě říct,že ten herec zrovna byl BĚŽNÝ fanda do cyklistiky,jakých jsou tisíce a je jich víc než foristů zde.Myslet si že jen s top výbavou a obsolvovaným kurzem mechanika lze mít radost z kola je blbost.Navíc,ti dva byli v TV za SEBE,ne za nějakou skupinu.

            0 0
            • Lister  

              Hezky zařazený příspěvek. Tady nešlo o to jsetli to do servisu dát nebo ne, to už se tu řešilo a já ho tam taky občas hodím a naproto uznávám, že někdo nemá čas se v tom hrabat. Jen si nemyslím, že to je tak složitá věc. Ono mimo jiné tvrdili, že to nědělají proto, že na všechno je potřeba spoustu speciálního nářadí což není tak úplně pravda. Ka kvalitám těch článků: tak to samozřejmě byla narážka na kvalitu článků v novinách o cyklistické technice, a tak to podle mě i všichni pochopili.

              0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce