• Krutor

    Mám nový kolo s DUKEm – a mám dotaz (předtím jen elastomerka): Jel jsem na tom zatím jen 2×, takže asi zbytečně plaším, ale při odrazu ke skoku vidle tak nějak divně zavrže. Nevíte, čím to je? Chce to počkat se soudem na větší zajetí?

    0 0
    • Peslezedirou  

      Mám ted Duke SL a taky mi v něm podobně vrzlo. Zkus stříknout kluzáky silikonem a počkej na zejetí, mně to pomohlo............

      0 0
    • vlk  

      To jsem fakt ještě nezažil. 1)vzhledem k tomu, že jsi neměl ještě olejovku-tak jestli to není takový ten zvuk jak se protláčí olej skrze ventily. 2)namáš tam olej.Ale to se mi nějak nezdá.

      0 0
    • homat  

      pod stíracíma kroužkama je kroužek, který se napouští olejem a maže kluzáky. když není napuštěný vilde vrže. Dej vidli spíš do servisu, vyndat těsnící kroužky tak aby zůstaly těsnícíma není úplně jednoduchý.

      0 0
      • vlk  

        tenhle kroužek se maže automaticky při pružení-tedy pokud má ve vidli dostatek oleje.Ještě je jedna možnost jak to vyzkoušet.Obrátit kolo na nějakou dobu vzhůru nohama-a sem tam zapružit-a pokud tam je alespoň trochu oleje, tak bude mít ten kroužek namazán.POkud to pomůže, má tam toho oleje prostě málo.

        0 0
      • JirkaD  

        Zmíněné filcové kroužky se mažou výhradně silikonovým olejem. Dá se to udělat tak, že se po vyčištění stíracích kroužku vsune mezi něj a horní nohu stahovací pásek a do vzniklé mezery trubička od např. TF2 a stříkne olej. Pak je dobré několikrát zapružit a na závěr dobře očistit stírací kroužky a horní nohy od zbytků oleje a je hotovo. Rozhodně nedoporučuju stírací kroužky vyndávat.

        0 0
    • Eila  

      mam taky Duka Xc a vrze celkem casto, kdyz byl novy tak vic ted se to nejak zlepsilo..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.