• hkek

    Jak myslite ze mam nejefektivnejc sundat z kola kliky dys mam strhnutej zavit na stahovak… Ted jezdim s povolenym sroubem a doufam ze upadnou

    0 0
    • Lišák  

      Zkus nějaký normální stahovák. Takový ty dvě packy zahnutý do „L“ na společné základně a uprostřed základny je šroub. Packama chytneš kliku ze stran a šroubem přes kuličku se opřeš o osu. Nevím, jestli pochopíš co a jak to myslím, ale stáhnout by se to tak asi dalo.

      0 0
    • mosquito  

      tak na to s tim radeji neco delej … me asi 14 dni lupalo neco na kole, hledal jsem jak vzteklej a na nic neprisel – napadla me klika, resp ze si nejak sedla nebo se tam dostalo zrnko prachu – tak jsem k te klice kapl olej, a dneska si tak pekne jedu a najednou klika dole … 3 km prochazka do autoopravny kde mi to pritahli (dik pro pneuservis v Dolanech u Ol.)

      0 0
      • wraftler  

        nenosis naradie a potom sa cudujes

        0 0
        • mosquito  

          naradi vozim dost, akorat tezkej imbus na kliky teda ee – stalo se mi to poprvy, co se jen tak uvolnila – ty snad vozis i takovy nesmysly ???

          0 0
          • fousek  

            No imbus 8 vozim porad, donedavna sem vozil i stahovak na kliky, ale ten uz nevozim protoze kdyz sem naposledy stahoval kliky tak sem musell na klic nasadit 1/2 metrovej jekl a ten teda vozit sebou nehodlam

            0 0
    • Robo  

      Přiměřeně velké kladivo + kousek nějaké desky a vyrazit ji… :-)) Nic jednoduchšího není…

      0 0
    • mosquito  

      ME BY SPIS ZAJIMALO JAK SPRAVNE NASADIT KLIKU apod.

      ocistit, lehce maznout nasadit kam pujde a co pak ???

      jen utahovat – utahovat fest s najkou pakou nebo jen tak akorat

      nebo to tam lehce namlatit nejakym prknem ???

      dik

      0 0
      • fousek  

        utahovat, utahovat, po 200 km zas utahovat a takhle asi 3×

        0 0
      • BH  

        ocistit dosedaci plochy, lehce namazat, utahovat doporucenou silou a nikdy nepouzivat narazeni!

        0 0
        • mosquito  

          a jaka je tak ta doporucena sila ? ;-) aspon odhadem – stejne doma nemam momentovej klic – kdyz vezmu imbus dlouhej cca 8cm tak jen co udelam rukou ? nebo muzu klidne pritlacit nejakym prodlouzenim toho imbusu

          0 0
          • BH  

            doporucuji nepouzivej zadne prodlouzeni na klic, ta sila by mela stacit „co to jde rokou“, i kdyz tech 8 cm delka klice v tvem pripade je dost malo, v servisech se pouziva delsi klic kolem 20 cm,coz je dostatcna delka paky.Pokud jen trochu pouzijes rozum, tak by jsi to nemel pretahnout. Je pak dobre po demontazi klik provadet denne kontrolu dotazeni klik (opakovat to alespon 3× az 5 x).

            0 0
            • mosquito  

              oki diky moc, nahodim na to nejakou trubku a dotahnu to radeji min a pri dalsim dotahovani uvidim jestli to stacilo

              0 0
    • madcat  

      já sem dneska zjistil, že neustálým zdrojem podivnýho lupání a křoupání v kole je stále se povolující levá klika a potažmo nějakej bordel, kterej se mezi ňu a osku dostal… jako utáhnout to není problém, ale ono se to furt povoluje… na vyjížďce sem to dotahoval malinkým imbusem co je na multiklíču a nepomáhalo to, tak sem to doma trochu víc dorval normálním imbusem a uvidíme, ale štve mě to… mám kliky raceface ride xc a osu raceface isis a nečekal bych, že to bude tak haprovat… no budu to muset nějak poštelovat ještě … :))

      0 0
      • Honza z H  

        Podíval bych se na spoj, jinak kliky dotahuju v servisu. Pokud nemáš dobré nářadí, tak to nikdy nedotahneš. Nasazoval jsem nové kliky na ISIS a dokonce jsem je zkoušel i s citem přes dřevo doklepnout. Kvůli řetězové lince jsem ale potřeboval pravou kliku přitahnout a v servisu mi to posunuli skoro o 1/2 cm. Takže bez pořádného nářadí už si s klikama nezahrávám.

        0 0
      • mosquito  

        tenhle problem jsem mel pred tydnem, ale myslim ze jsi vynechal jeden krok, tj. povolenou kliku sundat, vycistit bordel, maznout, nasadit a pak teprv dotahovat… jinak se toho krupani nezbavis

        0 0
      • vlk  

        při dotahování dám na imbus delší trubku.A ten šroub -natři závit barvou a nech uschnout.Pak teprve ho zašroubuj.

        0 0
    • black.horse  

      Flexou:-)

      0 0
      • hkek  

        Uz sem premejslel kudy a co rezat abych toho znicil co nejmin

        0 0
        • black.horse  

          ideální by bylo, kdyby ses tam vešel tak, abys ufik jen osu… pak vyndáš domeček a kliky dáš do svěráku a zbytky vytlučej pořáááádným kladivem:-D
          a nebo vyřízni celý střed a nech si tam přivařit u Mrázka novej:-D

          0 0
    • vlk  

      mám dotaz máš isis octalink nebo čtyřhran.

      Stále hledám systém kde není problém kliky opakovaně nandávat a sundávat.Zatím jsem měl jen čtyřhran a po nějaké době se to vždy do sebe zakleslo a pak to nešlo dolů.Teď naposled jsem musel kliky odřezávat.Stahovák vytrh koplet závit.Nepomohl ani povolovasč spojů-sprej.Trojnožkový stahováh se při stahování zohl.A rozříznou klika nešla-poškodil bych i rám.Tak jsem to obřezal dokola abych se dostal k ose a tu vyšrouboval i s torzem klik z rámu-3 hod práce.No fakt děs.

      OTÁZKA PRO OSTATNÍ: Je na tom octalink lépe,Nebo to jde později sundávat taky špatně.Hollowtech II je v tomto ohledu asi v pohodě, že.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Tak jsme o vikendu sundavali (mnozne cislo je na miste) kliky s ISIS osy. Jako byly tam prasacky narvany, to zase jo :) Ale osvedcilo se stare zname co nejde kladivem jde jeste vetsim kladivem :) Zavit pro stahovak vypochodoval bez odporu hnedle pri prvnim pokusu, coz bylo komentovano slovy „nj. levny kliky“ (tim bylo asi mineno zpracovani a material, protoze jinak staly 4500,– a to mi jako vylozene láce neprijde) a ani skakani na kole bez sroubu nemelo samo o sobe vyraznejsi ucinek. Rekl bych, ze byly blbe namontovany a pres rok nesundany. Tzn. proti blbosti ani ISIS nepomuze.

        0 0
        • vlk  

          Já už se rozhod pro nový lx2005.Dostal jsem na ně docela dobrou cenu a myslím, že ty snad půjdou sundat vždy i po několika letech.Dnes si je jdu proměřit na kole kde jsou namontovaný a pak uvidím.Akorát se bojím, že budou až moc tvrdé.Přeci jen mám ještě HT.

          PS: já ten svůj čtyřhran nevyrazil ani 25kg palicí.Upnul jsem kliky do svěráku, a nepovolilo to.Povolil hliník na klikách. :o)

          0 0
          • RomanH  

            No, clovece, s tou tvrdosti je to pravda. Ale HT/Full na to nemuze mit vliv (leda snad u plovaku). Krome toho pocitu, jak na novych XT slapnu a ono to jede jak strela vpred mam pocit, ze me zacinaji bolet kotniky (ale nevim, zda to nebylo zimou ci momentalnim rozpolozenim, predsi jen mam na nich najeto pouhych 200 km).

            0 0
            • vlk  

              no právě dost lidí tvrdí, že to jízdě po kořenech na tom ht s těmi htII víc brní a bolí nohy.Mě se tomu taky nechce věřit, že by to byl tak velký rozdíl -vždy? v testu ve velu htI deore octalink mělo 4,3mm a deore xt 2004 HTII jen 3,3 ta není až tak velký rozdíl aby se to poznalo v brnění nohou vlivem terénních nerovností.-si teda myslím

              0 0
      • grafik  

        moje kliky taky nejdou dolu, zkousel jsem je sundat stahovakem ale je to na houby – ten zasroubuju jen na cca 4 zavity (coz je malo) a kdyz jsem poradne zabral tak to vypadalo, ze vypochoduje stahovak a klika zustane na ose …

        0 0
        • sadre  

          Tak je vem do zubu a ......Azore trhej…treba strachy utecou…Jinak ti asi neporadim??

          0 0
        • kovar  

          no a proč to zašrubuješ jen na 4 závity? To jsou v klikách jen 4 závity nebo něco brání zašrubování ? Pokud b) je spávně, odstraň zábranu :-)

          0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.