• Mikinik

    Chci koupit tohle kolečko – Avalanche 0.5. Měřim asi 185cm. Chtěl jsem koupit velikost L, ale včera jsem si na to sednul a a prodavač řikal, jako že je to malý a že to nemůžu mít, že musím jít do XL (což je 21"). Pravda je, že to „L“ je 19", což je asi fakt malý – souhlas?

    Dále jsem nepochopil, proč mají tyhle kola na předku pláště 2,3 a vzadu 2,1, nemá to bejt naopak?

    0 0
    • Pá-dlista1  

      K tem plastum. Pro kazdou variantu existuje logicke vysvetleni :) Dopredu se dava sirsi plast kvuli lepsimu tlumeni (v pripade BMX), lepsimu vedeni stopy, brzdnym schopnostem a dozadu kvuli mensimu valivemu odporu. Zase dozadu se dava sirsi plast kvuli lepsimu tlumeni (u HT) lepsim trakcnim schopnostem… proste oboje je dobre :) A nejlepsi jsou 3" na obou kolech. Tema nemuzes nic zkazit :)

      0 0
    • Luka  

      Mam kolegu co ma presne tenhle kousek, velikost L, meri 184cm. Je spokojenej maximalne… jo a sedlovku ma na 90% vytazeni, ale libuje si a vetsi by nebral.

      0 0
      • mikinikinik  

        No prodavač říkal, že je to bez debaty, že prej pouze to xl a že na to L mám zapomenout. No taky si myslim, že si lidi třeba schválně koupí menší kolo a vytáhnou sedlo atd. Sedlo by šlo vytáhnout v pohodě, ale musel by se dát asi delší ten představe, fakt jsem měl kolena blízko u řidítek. No fakt nevim, som z toho volaký zmetěný…

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ty nebo tvuj kratsi bracha? Lidi co maji vic nicku tady v tom sice delaj bordel, ale sami ho museji mit jeste vetsi :)

          0 0
        • Luka  

          Kdyz chces davat 30t za kolo, mel bys asi vedet co ti sedi a co ne, ne? Vyzkousej i tu XL a uvidis…

          Ja mam taky mit 18" podle vejsky, ale mam 17" a nejlip mi vyhovuje 16" … je to o dylce nohou a trupu a ne o vysce cloveka. Koukej, ja jsem jen o neco malo nizsi nez Tink a mit sedlo tam kde ho ma on, tak sedim zadkem u sedlovy objimky a spickou Fizika se mlatim do helmy…

          0 0
    • kovar  

      a další vysvětlení se nabízí: možná dozadu se širší pláš? nevleze nebo je natěsno

      0 0
    • RomanP  

      Než jsem loni koupil Zaskara, měl jsem Avalanche0.5 model 2004 a měl jsem „L“, mám 183cm cca a jiná volba nebyla myslitelná. Pravda je, že modely 04 a 05 mají o malinko jinou geometrii, ale zase ne o tolik.

      0 0
      • JirkaB  

        Taky Zaskar, taky 183 cm a taky spokojenost

        0 0
      • Mark1  

        Zvažuji koupi rámu Zaskar Extreme 2004, otázka ale zní zvládne to 100 kg bikera ??? Prodejce tvrdí že ano, já mám lehce obavu, přece jen se nechci bavit reklamacemi popraskaných rámů, díky za reakci …

        0 0
        • RomanP  

          Myslíš Zaskar Expetr. To nedovedu odhadnout, já mam s výzbrojí cca 80+ a rozhodně ho nešetřím, problémy nejsou žádný. Ani si nemyslím, že je to rám co by při ježdění k jakýmu je určen nějak často praskal, na druhou stranu, kolik se jich asi prodalo oproti některým „módním“ záležitostem posledních dvou let, na to aby se vědělo, že praská ?

          0 0
          • Mark1  

            Jasně Zaskar Expert, konkrétně tento rám: http://www.bikecentrum.cz/images/img.php?…, ten název jsem zbnul. Já mám největší hrůzu z těch tenkých trubek a mé váhy, konstrukčně bych se toho nebál, přece jen je to lepší z řady GT, takže tam bych problém nečekal, i když kdo ví.

            Částečně v tom může hrát i roli fakt, že Avalanche je spíše konzum, kdežto Zaskar míří výš, a teď je otázka jestli je to dobře a není to rám tzv. na závod, nebo je to i potencionálně držák schopný zvládnout třeba 5 sezón.

            0 0
            • RomanP  

              No já v to doufám :-) myslím těch 5 sezón. Hele co se životnosti materiálu a tak týče, nemyslím si, že je to něco jiného, než ostatní trochu lepší rámy a tak bych se nebál, protože na zaskarech se jezdí už nějakej ten pátek. Na druhou stranu těch cca 20 kg navíc nedovedu v terénu odhadnout, myslím, že to nebude vadit, ale nechci ti dávat debilní rady a pak tady číst, jak ti to prasklo.

              0 0
              • Mark1  

                Díky za úpřimnost, vycházím z toho, že třeba SPYDER mě nedoporučil materiál Easton Ultralite a raději doporučuje Columbus Zonal, u toho GT mám obavu, že jejich materiál zeslabovaný Kinesis Superlight, bude mít blíž k tomu Eastonu, než Zonal ale to fakt už jen domýšlím.

                Otázka je jestli přemýšlet, ten rám můžu mít za necelých 6.000, normální rámy stojí od 4.500,– čili cca podobná cena … ale nerad bych si prostě naběh.

                0 0
                • RomanP  

                  Dost bude záležet na vidli cos na svou váhu vybral a na výpletu, ráfkách, tlaku v pneu a taky jakej máš styl jízdy, zkus dovozce, nebo pár prodejen s dotazem.

                  0 0
                  • Mark1  

                    V tom to právě je, dovozce řekl, klidně ANO, prodejci tvrdí, že spíš ne, jezdím vcelku normálně, občas trochu agresivněji. Jinka hodlám přeházet vše co mám na nový rám, takže to bude vidla 100 mm MX comp AIR, ráfky REMERX EAGLE na 2mm DT – LX náboje. Mám raději suchý povrch, a převážnou většinu času mám na kole RITCHEY Speedmax Alpha + Omega 1.9.

                    Samozřejmě problém je v tom, že prodejci jednoznačně preferují co dováží, čili MERIDA MATTS PRO, což je teď v akci, ale povedlo se mě ho už zlomit kámošovi, když chtěl a? to projedu, možná to sice byla vada materiálu, ale má pod hlavovou trubkou prasklinu, která se podezřele otevírá, naštěstí prodejce to uznal a vyměnil mu rám, pro mě z toho plyne MERIDA ne, k Authoru nemám moc důvěru a proto se přikláním k alternativám RB, SPYDER, teď možná ten GT … Teď jezdím na starém zeslabovaném oceláku, staré to je asi 8 let, jmenovala se to Kellys COMP 8000 RACE TEAM, ale už je podle mě ns zenitu a chci být připraven na změnu, respektive přestrojit a toto nechat jako zimáka.

                    0 0
    • Daf  

      Myslim ze Zaskara v Lku by jsi skoro urcite mohl mit. Avalanch ma ram mensi a kratsi, takze ti opravdu nemusi padnout. Nejlip udelas kdyz si to sam vyzkousis. Jo jinak jestli kupujes Avalanche za 30k tak to za stejnou cenu uz koupis na Bikecentu lonskeho zaskara. Ale nema kotouce. Co se plastu tyce mozna taky 2.3 neprojde zadni stavbou. Aspon teda na mem GTcku by asi neprosel :)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        No co je tohle za kola?… Mrkev v zime? :)

        0 0
      • RomanP  

        S tím zaskarem je to pravda, mám 04 PROčko a je delší než Avalanche. Oboje mám v „L“

        0 0
    • danno  

      Mam Avalanche 0.0 mod. 04, velikost L, vyska 184cm. Vetsi bych rozhodne nebral, bylo by to strasne kopyto. Podle me je L na tu vysku idealni, ale zalezi na tobe jak se na tom citis.

      0 0
    • Bub  

      Merim taky 185 a mam L, jediny problem je sedlovka, ta je kratka a je ji treba vymenit. Mam i srovnani s XL, to ma bracha a je to obrovske a citil sem se na tom dost divne.

      0 0
      • vojta  

        Merim 190, mam XL 03 a snesl bych i o kousek mensi – letosni geometrie ale muze byt jina.

        0 0
        • AC  

          měřím 190 a mám Avalanche 0.0 04 velikost L sedlovku mám tak na 90% a sem max. spokojenej

          0 0
          • Raydowe  

            mam 185 cm, mozno aj o nejaky ten centik viac, a mam 18" ram.. nepripada mi to male.. uplne v pohode sa mi sedi aj slape..,

            Kto vie ako to je ale znacene, aj ked priamo na rameje nalepka 18", kamrat sa hadal ze to je 20", ma sice skolenie ako serv. technik bicyklov, ale ako ho poznam casto sa myli.:)))

            0 0
            • Mikinik  

              No a je tu taky někdo, kdo má už letošní model GT? Letos je prej novej rám, takže to může bejt úplně jiný. Fakt je, že taky záleží na tom, jakej je tam představec – na každý Avalanche (2,0 – 1,0 – 0,5 – 0,0) dávaj jinej, takže je to různý. Já dnes seděl na 0,0 19", měl delší představec a bylo to OK. Fakt je ale ten, že to sedlo už bylo opravdu hodně venku… Vidim to spíš na to XL – 21"

              0 0
              • sella  

                Zdar, Letos jsem prodával 2 Avalanche 0,5 a to ve velikosti ´L´ a ´XL´. Já měřím 187. ´XL´ bylo nechutně velké a neobratné. ´L´ tak akorát. Rozhodně bych nekupoval XL. Chceš-li 26.890Kč (x_martin@seznam.cz) a napíši ti více (Litoměřice)

                0 0
              • Bub  

                Podle udaju na strankach bikecentrum je geometrie 04 a 05 uplne stejna. Trosku rozdil bude mozna u tech predstavcu, ale to neni problem poladit. Kdyz tak tvrdosijne chces to XL, tak to urcite aspon prubni. Osobne si myslim (a nejsem sam), ze to bude fakt velke.

                0 0
                • Mikinik  

                  No já bych taky asi radši tu 19", ale to sedlo muselo fakt hodně ven. Všichni mi tady řekli, že 21" je velká a ve 2 krámech, když jsem si na to sednul, tak řekli, jako že asi tu 21". Tak jsem z toho fakt chytrej… ale díky moc všem…

                  0 0
                  • RomanP  

                    Potom se teda znova přeměř, protože nemáš těch 184cm co píšeš.

                    0 0
          • kurýr na bajku  

            Tak to už je fakt na hraně. Je ale pravda, že nutný je se na tom projet.

            0 0
    • luboa  

      Ja mam Avalanche 0.5 2004.Merim 178 mam ram M a musim rict ze me je akorat.Vetsi bych asi nesnesl.Pri tvy vejsce bych uvazval jedine o L.Pokud ti to pomuze tak tady je zajimava recenze http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… Preju stastnou ruku.Jinak je to velice dobry kolo.

      0 0
    • marapara  

      Mám avalanche 1.0, ale původní zůstal jen rám, komponenty jsou jiné. Měřím 185 cm, velikost L, více vytažená sedlovka. XL bych rozhodně nebral, je moc velké. Někde jsem slyšel, že L má 19,5" a XL 22". To L je pro mě tak akorát. Je daleko obratnější než XL a taky tužší.

      0 0
    • vlk  

      tak si zkus nechat spočítat velist rámu podle postav na netu. řešilo se to tady http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… jinak já jezdil dříve na klein 19 a teď na rockmachine 20,5 mám taky 185 a to nynější mi sedne víc.-a vychází mi přesně podle těch výpočtů.Zkus je taky.

      0 0
      • Mikinik  

        no tak jsem si to vyplnil a hodilo mi to, že mám velikost 21 – 22 palců – center to top… :o)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Vyska je celkem pitomost, kdyz staci sedlovka. Ostatni rozmery na porovnani s geometrii nemas?

          0 0
          • Mikinik  

            Teď jsem na tom zase seděl v krámu a ta sedlovka musí nahoru – no plácnu, tak aspoň 30 cm, spíš víc. Když sednu na tu 21", tak je tak přiměřeně venku, ani dole, ani moc nahoře, vezmu přecijen asi tu 21". Dokonce i v tomhle shopu mi řekli, že bych jí měl mít, takže už 3 prodejci a všichni stejný názor, to už asi taky něco značí…

            0 0
            • vlk  

              Na těch stránkách ti to vyhodí i ostatní rozměry rámu-ty budou důležitější.Jinak když stojíš na zemi tak si nech pod rozkrokem min 5cm aby jsi při pádech moc netrpěl :o))

              0 0
    • jmanek  

      Nevim, jak model 2005, ale ja mam 0.5 model 2004 – XL, merim 189 a kdybych mel jit do nej zas, jdu do L-ka, protoze je to dost velky… ale uz jsem si zvykl.

      0 0
    • Romain  

      Mám 183cm, rám XL Avalanche. Pokud jedu delší trasy míň technických pasáží, je velikost úplně vyhovující. Ale protože dnes víc jezdím techniku volil by určitě L.

      0 0
    • marapara  

      Mám 1.0 185 cm, velikost L. Je to 19,5". Akorát jsem si koupil delší sedlovku pells 400 mm. Větší bych nechtěl, XL je 21,5" a to by bylo moc. Zase menší rám je tužší než větší.

      0 0
    • Belial  

      Měřím 196cm a mám XL. Jelikož jsem zkoušel i L a kolenama jsem se dotýkal téměř řídítek, jak píšeš ty, usuzuji, že asi nemáš těch 185cm :), nebo nastavení kola (sedlo, představec) bylo max. nevhodné.

      0 0
    • petryk  

      Mám 0.0, velikost L, měřím 187 a připadá mi to ještě docela dlouhý… XL bych asi fakt nechtěl

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.