• vladaza

    Postavil jsem si kolo s jedním převodem / 44 a 17 -ka pastorek/, šoupnul jsemtam karbonovou vidli LYNX a odpruženou sedlovku SUNTOUR, klasický pedály a rám TREK 8000 a přestal jsem /asi dočasně/ jezdit klasickýho bajka. Taky je někdo podobně postiženej a zasaženej tou primitivní jednoduchostí? Podotýkám, že bydlím v Olomouci. Z dnešní cca 35 km vyjížďky jsem kolo tlačil cca 50 m. Když se postavím v pedálech, tak vyjedu i docela slušnej kopec. Navíc se u toho víc vyvztekám.A ještě mám pocit, že chčím proti větru, což člověka někdy docela pobaví.

    0 0
    • onegear  

      co jsem si postavil prvniho singla – pred 4 lety – postupne jsem prestal jezdit vsechno ostatni.

      ted jezdim vyhradne jedine – nejjednodussi kolo co mam :)

      0 0
      • vladaza  

        Jaký máš osazení? Zejména mě zajímá, jak napínáš řetěz. Já tam mám zatím starý XTéčko a mám objednanej napínák, co se dá k ROhlofově vícerychlostní ná­bě.

        0 0
        • Vilém  

          Napinak se da sehnat i levnejsi napr od Dabomb nebo totez od Point.Osobne mam 1 kladkovy DaBomb.Koukni sem http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?… byl to jen prvni pokus,ale zacina se mi to libit vic a vic:)

          0 0
          • Andrzej  

            no teda! ja mam ten point, a ten napina presne opacnym smerem(tlaci retez k ramu), a tim padem ten rozsah napinani je strasne maly a retez mi trosku planda, nejde treba ta pruzina uvnitr nejak otocit? budu to muset zkusit rozebrat, ted s tim do terenu moc nemuzu…

            0 0
            • Vilém  

              Musis ho rozebrat a dat pruzinu do druhe dirky.Pokud by napinal na druhou stranu,pastorek by byl malo omotan retezem a preskakoval by.Ta fotka uz neni aktualni,ted mam jeste kratsi retez.Nafotim to a pridam.

              0 0
          • vladaza  

            Kouknul jsem a myslím, že jsi se svým výtvorem určitě spokojený. Máš-li zbytečných 900 vyzkoušej odpruženou sedlovku Suntour – koloshop.cz, zdá se mi, podle vlastních dojmů, že k filozofii singlu docela zapadá osobně jsem její funkčností překvapenej – DOST.

            0 0
        • onegear  

          napinani retezu mam bez problemu – protoze jsem chtel vzadu kotouc a reseni s napinakem se mi nelibi, nechal jsem si postavit ram s excentrickym stredovym slozenim a retez napinam pootacenim excentru.

          0 0
          • steel is real  

            kdo ti ram postavil, a kde pak jsi vzal ten vnitrek ? dej odkaz na nejake foto

            0 0
            • onegear  

              ram mi delali v anglii – on-one

              ted jiz bohuzel excentricke ss nedelaji – pripravuji posuvne patky

              ja na dokumentaristiku prilis nejsem ale konstrukce je dost dobre videt na tomto odkazu – muj je skoro stejny

              http://www.tetcycles.com/

              0 0
              • steel is real  

                jo s on-one jsem taky kominukoval je to za paradni peniz a brandtem je slusna rec, jenomze potom jsem na mtbr chytil nejakou diskusi a nasel stranky nejakech anglanu co jezdej inbredy od on-one a on one nema moc propracovany lakovani – ty kola reznou – to me odradilo (poptaval jsem u nich normalni mtb ne ss)- jaky s tim mas zkusenosti? nechal jsem si ram nakonec udelat tady a je fakt, ze vysel draz nez ten on-one. kupoval jsi od nich i naby ? ja bych mohl ss poskladat bez problemu (mam doma chromo ram marin z ´94, pevnou vidli, kliky xt z te doby, salsa predstavec… vse v perfektnim stavu) akorat se mi nechce tu zadni nabu podlozkovat a musim koupit nejaky napinak

                0 0
                • onegear  

                  mam inbreda ss ebb bushnell typ asi ctvrtou sezonu a nemel jsem lepsi kolo – ten ram je vyborny – s korozi nemam potize, tuhost vynikajici asi dosazene tou profilaci trubek a vystuhami

                  naby mam take, potreboval jsem hlavne zadni s orechem na jeden pastorek a predni jsem k tomu dostal za hubicku, s prumysly a nevim o nich.

                  ja jsem moc spokojen

                  0 0
                  • steel is real  

                    to mas jeste reynolds 853? tak to me mrzi, ze jsem nemel od tebe tuhle informaci v lednu – sel bych do nej ihned, protoze vychazel i s dopravou na nejakych 11.500,– a to je dobra cena ..ku.va

                    0 0
                    • onegear  

                      ano tak to financne vychazelo, ale nebyli jsme jeste v unii tak jsem neplatil GB VAT ale platil nasi DPH, tak to zase tak vynikajici nebylo – ale nelituji.

                      Brant mel nejake potize, ktere zdrzely dodavku tak jsem dostal jako bonus naby vypletene a nejake obleceni jako pozornost podniku.

                      0 0
                      • steel is real  

                        koupil jsi to i s vidli? jax to vlastne osadil ?

                        0 0
                        • onegear  

                          vidle ram on-one, ta pevna vidle je vyborna

                          brzdy avid disk

                          kola naby od Branta

                          str. slozeni truvativ stylo ss 180 kliky

                          vlastovky, predstavec, sedlovka, sedlo PlanetX – sesterska firma on-one – tezke ale bytelne komponenty

                          zbytek co bylo doma :)

                          0 0
                          • JJ  

                            Dodej fotku:)

                            0 0
                          • steel is real  

                            dobry !! mas muj respekt; celkem me mrzi, ze jsem toho inbreda nekoupil, navic ted dela dalsi dve barvy – me se libi ta modra co dava na el pompino, nechal jsem si laknout novy ram stejnym odstinem;

                            0 0
                          • steel is real  

                            pro zajimavost, od kud jsi resp. kde na tom jezdis :-), ja mam trochu strach, ze v jizerkach to bude maso – i kdyz nick: vinc tvrdi, ze je to o.k

                            0 0
                            • onegear  

                              jezdim jenom v kopcich orlicke hory, broumovske steny, adrspach :)

                              0 0
      • steel is real  

        one gear more beer

        0 0
    • grafik  

      … kolo s jednim prevodem ? Ses barbar! To by me zajimalo co s tim jezdis za tereny. Poradny stojky to asi nebudou, ze ;)

      0 0
      • panaczek  

        …dnes sem s jednim takovym borcem absolvoval vyjizdku – 95% single track zariznutej v kopci, dlouhe vyjezdy v serpentinach na malou placku. vyjel vsechno bez problemu, jen chodi hodne ze sedla. vypadalo to neskutecne ladne.

        0 0
      • vladaza  

        Stojky teda fakticky ne, někdy slezu a pár metrů prostě tlačím. Filozofie singlu je někde jinde-prostě takovej návrat ke kořenům. Osobně zjiš?uju, že jsem všech těch supervymožeností někdy kapku přežranej / mám ještě Gianta XTc s karbonovým rámem, ale teď prostě bude nějakou dobu asi zahálet/. Vyzkoušet a posoudit musí každej sám, je to jen těžko sdělitelný.

        0 0
        • pelt  

          Navraty ke korenum jsou skvela vec – az postavis MTB kohoutovku, tak zverejni fota:)

          0 0
    • Pebe  

      Není to moc těžký převod? Na singlu jsem viděl víceméně převod 2:1 a sice nejrozšířeněj­ší 32:16.

      0 0
      • vladaza  

        32/16 by na rovině bylo neskutečně pomalý, vhodnej kompromis si člověk musí najít podle terénu, kde se bude pohybovat. já to mám vyzkoušený takhle.

        0 0
    • Volf  

      Pokud je tvým cílem se na kole vyvztekat tak tady tento stroj by ti mohl pomoci: http://www.bike-on.com/…tsJPR200.htm

      Jinak ty stránky jsou zajímavý.

      0 0
    • JJ  

      Az v nejblizsich dnech dostavim, tak se chystam taky vyjet

      0 0
      • vladaza  

        z jakejch komponent to koncipuješ, pochlub se.

        0 0
        • JJ  

          Prestavuju to ze svyho Authora Versuse. Mam fotku v sekci nase biky. Jako napinak zatim pouziju prastarou Dura Ace, prevod 32–16 nebo 28–14, jeste nevim, jaky tam dam kliky. Vidli dam asi radsi pevnou. Tak se tesim na svyho prvniho bika pod 10 kg:)

          0 0
    • Peslezedirou  

      A nechtělo by se nám sem dát fotku, jsem docela zvědavý. Mám doma starý cr-mo rám a začínám uvažovat až bude nějaké love o nějakém sigl speedu.

      0 0
      • vladaza  

        chtělo by to foto, ale nevím jak to přes vytáčený spojení dopadne, je to pomalý, moooc pomalýýý

        0 0
    • steel is real  

      vyborne jen tak dal !!!

      0 0
    • MARIN  

      Ve sklepe se mi vali jeden veteran (HOT ROCK 3000) a nejakou dobu premyslim co s nim – zacnu stavet :)

      0 0
    • JJ  

      Tak jsem vicemene prestavel svyho authora. Jeste musim sehnat naky lepsi brzdovy paky a udelat si cas na vymenu vidle za pevnou. fotky jsou tady: http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?… Nahodou vysel retez tak, ze muze byt bez napinaku:)

      0 0
      • vladaza  

        Bez napínání řetězu, to teda fakticky nevím, jak dlouho či do jaké míry protažení řetězu ti to bude chodit, aniž by padal řetěz. Napínák Da Bomb, co tady zmiňoval jden borec, najdeš na pells.cz. s jednou kladkou je za 380,–.

        0 0
        • JJ  

          Napnutej je docela dost, ale pocitam, ze kdyz se protahne, tak to bude o par mm a to by nemelo jit poznat. Rozhodne to vypada lip nez s kladkou, ale jeste sem na nem v podstate nejel

          0 0
    • vinca  

      Nazdárec Singlespéda mam taky. Původně mi jen zbylo po přestavbě vostrýho kola pár věcí, tak jsem chtěl z toho něco poskládat, ale pak jsem něco přikoupil, něco vyměnil, a dopadlo to takhle http://www.bike-forum.cz/forum/bikes.php?…

      Mělo to bejt jen kolo na ježdění na přehradu, do hospody, po městě. Teď ho ale používám i na normální vyjížďky. Bydlím v Jizerkách, a tak tam mám opravdu převod 32/16. Po rovině to je neskutečná nuda, ale v kopcích se s tím dá celkem dobře jezdit. Na takovejch známejch turistickejch cestách s tím vyjedu v podstatě všecko, ale občas se pár metrů fakt musí připotlačit .Posledně kousek stoupání od Josefodolský přehrady na pivko na Prezidentskou chatu. Vzhledem k menší rychlosti se stihneš pořádně prohlídnout okolí svejch oblíbenejch tras, kochat se panoramatama…V te­rénu je třeba důkladnějc sledovat cestu před sebou, využívat důsledně ideální stopu, do každýho výjezdu se pořádně rozjet, včas jít ze sedla. Když na to dávám bacha, tak často i musím čekat na kámoše, kterej jede na normálním kole, ale turistickým stylem. Důležitý jsou široký vlaš?ovky, aby ses měl o co vzepřít, když jdeš ze sedla. Taky dlouhej představec, jinak to stebou při každym silovým záběru ve stoje bude házet z jedny strany cesty na druhou.

      0 0
      • vinca  

        Jo a nevíte někdo o pevný vidli s 1" krkem na kotočovku, nejlíp bez návarek na V brzdy ? Chci vyměnit tu pérovací

        0 0
        • steel is real  

          sfinx ti vyrobí co chces – vidle stoji asi 3000

          0 0
          • vinca  

            Tak to má jen jednu chybu, cena kola by se tím asi ztrojnásobila :-)

            0 0
            • steel is real  

              obavam se , ze pevnou vidli na kotouce s krkem jeden palec nesezenes, nejlevnejsi pevnou chromo vidli jsem videl od surly za 59 eur, ale jedna chyba teda spis jedna a jedna osmina

              0 0
          • jecnak  

            Spis bych to nechal udelat treba u Barese za pulku – ne ze by to nebylo totez, ze ;-)

            Nebo si ji nechat udelat z obycejnyho matrose za 750 tamtez.

            0 0
      • vladaza  

        Vlaštovky – jasně, mám BBB 600 mm Skybar, představec mám 10 cm – o 2 cm mémě než jezdím obvykle, má i větší ůhel zdvihu. Takhle se mi to osvědčilo při jízdě ze sedla, která e skutečně velmi častá, ale mně to baví.

        0 0
    • jecnak  

      Jezdil jsem, ale zas tak uzasny to nebylo. Dokonce jsem nejaky cas lital i na furtoslapu, ale to me dost brzo preslo.

      0 0
      • biker007  

        ja mel dneska furtosap nechtene taky.. i kdyz fungoval trochu jinak nez ten tvuj:) nejak sem asi neodhadnul mnozstvi vazeliny co se ma dat do orechu, nejak to zalepilo praporky a ono se to protacelo obema smerama:)) ale z kopce to jelo a po rovine sem jel jako na kolobezce.. lidi meli celkem divadlo.. a samozdrejme ze 20m od baraku to zacalo opet fungovat..grr

        0 0
        • pelt  

          Pockej, to, co tu popisujes, neni furtoslap, ale nikdyslap, to je velky rozdil:)

          0 0
          • biker007  

            ale slapat muzes furt, ne? takze to je vlastne furtoslap:) o tom ze nemuzes slapat naprazdno nikdo nemluvil:))

            0 0
            • pelt  

              No, je fakt, ze nikdyslap je spis ta vec, ktera se mi kdysi stala, kdyz se mi kouslo lozisko ve slapce, na tom fakt slapat neslo (ja vim, vazelina…:))).

              Nejde o to, co muzes, ale co musis:)

              0 0
      • gumid  

        Nevím, jak vy, já si ale singla užil v mládí ažaž. Vysněný Favorit v singlu – radost a hrůza v jednom,schýza doby. Pak stavba MTB z Ukrajiny+ přední vidle ze Stadionu= dole kopcom super, váha určitě nad 20kg. Babiččina Zetka přestavěná na sigla z donucení – krásná řídítka, sedlo, rám se zlatými linkami, přední špalíková brzda s pákou pod celými řídítky – teď retro, tehdy z nouze ctnost.

        0 0
    • Jenda  

      Donedavna jsem nechapal k cemu muze byt singl dobrej. V cechach na mtb to porad nechapu (holt me bavi kopce hore i dole) ale ted jsem v Chicagu a to je krajina singlu zaslibena. Totalni placka kdy na 160 km nejdete prevyseni 350m a tech singlu tu jezdi fakt pozehnane (ale vetsinou silnicky). No ja tu mam bika pac jiny kolo nemam:-( a singla jezdim v podstate z donuceni protoze prehazovat fakt neni proc. Jako idelani prevod bych tu videl 32/13 (jezdim 32/12 ale obcas mi tuhnou nohy). Mimochodem jezdu tu i neveritelna spousta cruiseru a to i ala harley:-) Ale uplne nejneuveritelnejsi vec jsem videl vcera – typek na „kole“ s temer trojuhelnikovou konstrukci kdy na zakladne byly kola (20") a on sedel jakoby na vrcholu asi tak ve 2m vzadu na nosici mel reprobedny a uhanel si to po ulici – no nelze popsat a doted nevim jestli to nebyla jenom nejaka halucinace:-)

      0 0
      • vladaza  

        Cruiser je taky docela dobrá stylovka, před pár lety je tu dodával na trh Amulet. Ale je to ideál spíš jen na rovinu , když našinec jede na klasický jedno..

        0 0
    • norman  

      Je ten Tvůj singl furtšlap?

      0 0
      • vladaza  

        Ne, používám nábu staršího data výroby – XT, na ořechu jsou naskládaný podložky z osmikola a mezi nima je jeden pastorek stažený třemi šroubky. Tím se dá dosáhnout i dokonalé linky řetězu, aby nedocházelo ke křížení. S velikostí pastorku, tak můžeš experimentovat podle chuti a síly končetin.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.