• Lahváč

    Sorry za lama dotaz, ale dá se ježek už jednou do vidlice zaraženej zarazit ještě hlouběji? Popřípadě vytáhnout a znovu zarazit? Já totiž ani nevím jak vypadá přípravek kterým se to dělá.

    0 0
    • rb  

      Myslim,že by to neměl byt problem.

      0 0
    • versusio  

      Ser na přípravek ,do ježka zašrubuj šroub,a poklepem kladiva ho můžeš posunout dolů ale se silou rozumě ! Neeee že to budeš mlátit jak kovářský učen ,hrozí stržení závitu . No a zpět bys ho asi nedostal určitě ho zničíš.Pokud bi ti moc zavazel tak doporučuju ho odvrtat.Pokud je moc hluboko tak na nho ser a kup novej a zaraž ho znova nad původní ježek.Asi tak bych to řešil. Přípravek vypadá tak že je to vlastně trubka větčího průměru než vidlice,v ní je u konce takový šíkovný doraz ,nasunutím na ni a poklepem se ježek dostane do potřebných míst,tím máš jistotu že bude rovný! a že šroub nebudeš šrubovat křivo!Ale já bych řek že je to zbytečnost pro mechaniky a blbce !

      0 0
      • Vymi  

        chci se zeptat ten zejek je normalne ke koupi v obchode… nevim tak se ptam… :-///

        0 0
    • BH  

      da se zarazit hloubeji (napr i za pomoci toho sroubu).I vytahnout se da, ale tam bych vyuzil spise pripravek na vyrazeni jezku.Je to kulatina prumer cca 15 mm dostatecne dlouha (delsi nez je trubka vidlice)na jednom konci je vnejsi zavit odpovidajici zavitu v jezku (petka ?)tycku zavitem nasrujes do jezka a pak udery kladivem na druhy konec te kulatiny jezka srazis dolu. je pri tom potreba davat pozor na to aby osa jezka byla vzdy rovnobezna-shodna s osou trubky vidlice.. Pokud se vykrivy , tak je to problem a jezek se sprajcne a dostanes ho ven jedine destrukcne.tato operace nemusi i pri spravnem provedeni vest ke kladnemu vysledku. nektere trubky vilice jsou dole v miste zasazeni do korunky vidlice zuzene a pak se jezek znici. jezek-hvezdice to jsou pruzne plisky nasazene na osce s urcitym sklonem, ktery zajistuje, ze se jezek v trubce vidlice muze pohybovat jednim smerem.

      0 0
      • Volf  

        Ježek jde normálně vyklepnout směrem dolů a zase normálně použít. Jsou na to přípravky, ale trobu šikovnej kutil si poradí i s nějakou kulatinou.

        0 0
        • TinkTink  

          Jasne…todle by slo za predpokladu, ze tam nebude duralovej sloupek, kterej bude dole rozsireny – bych chtel videt jak by jsi to dolu proklepal.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Prijd se podivat :) Jezek jde proklepat i DJ 04kou, ale chce to vetsi kladivo :))

            0 0
    • Pekáček  

      Tink nám řekne jak se to dělá, že jo, Tinku? :o)))

      0 0
      • RomanH  

        Rejpale :o)

        0 0
      • TinkTink  

        Hmm…nevytloukat…od­vrat :)

        Ja uz vlastne ani nevim kde ta vidle je…ja sice ten sloupek nechal vymenit, ale pak jsem rovnou vymenil i komplet sestavu vnitrni nohy-korunka-sloupek za skoro novy :)…hehe :)

        0 0
    • micro  

      v pohode de vyklepat, ja sem ted menil vidli, a i odvrtanej jezek // kuli bovdenu na barspin // sem provlik az dolu a zase narval do new vidle – jednou se mi stalo,ze sem ho ohnul, ale da se narovnat…mozna se fakt vyplati koupit new :-))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.