Řazení Sram 9.0 a inverzní Shimano přehazka

15 nepřečtených
  • datlovic

    Ahoj, nikde sem tu nenašel, jestli ste tohle rozebírali, když tak jen napište odkaz a nechte příspěvek upadnout v zapomění.

    Chtěl bych si koupit Sram řazení (páčky) a k tomu inverzní přehazovačku. Hledám nejlepší kombinaci a kde ušetřit.

    Jak to spolu funguje, není nějakej problém např. v indexaci? Vyplatí se koupit 9.0 nebo je lepší si za půlku peněz pořídit 7.0 páčky? Je lepší si na shimano pořídit klasické 9.0/7.0 s 1:1 nebo Rocket/Atack s 2:1 – na shim? A co inverzní pružina u shimano, XT? vyplatí se ty peníze, nebo radši zvolit levnější LX? Dělá inverzní pružinu jen shimano nebo se dá koupit už i u sramu? A co u sramu ovládání obou páček palcem, je to pohodlny?

    Diky

    0 0
    • miťo  

      Na razeni ESP 1:1 inverz od japonce nedas a Sram ho zaplatpanbuh nedela. Na Rocket 1:2 se vykasli, indexace je nahustena na sebe, 1:1 chodi lip. Jestli chces usetrit, tak si porid X.7 rukojet a saltr.

      No, doufam, ze se nevratil Jarin :)

      0 0
    • Vilém  

      Tak to ti nepujde.Musel bys mit packy Rocket,Attack nebo TRX.Packy rady X.. jsou pro SRAM saltry.Odrazovani palcem je pohoda.Osobne bych nekombinoval Shimano a Sram packama, a uz vubec ne s inverznim saltrem.Radsi tam del SRAM saltr,ktery ma silnejsi vratnou pruzinu a je min nachylna na vakl.

      0 0
      • Indian  

        Přesně tak,když chceš páčky Sram,což schvaluji,kup k tomu i Sram šaltr- nemá chybu,taková X9 je rozhodně srovnatelná s XTčkem, ta X7 stačí taky v poho.A pokud jde o inverzní tah od šimana- nechápu do dnes její „super funkci“ v akci…

        0 0
        • miťo  

          To vymyslel japonec kvuli dualum…

          0 0
        • TinkTink  

          Myslim ze je uplne jedno, jestli ma clovek X.9 nebo X.7…materialove to vychazi na stejno a cenove jednoznacne…(myslim ze loziska v kladce za to nestoji…)

          0 0
          • Vilém  

            Nejsou to jen loziska v kladce.U X.7 je zelezny vnitrni paralelogram a vnitrni strana voditka. Rozdil v hmotnosti je 45g,jestli stoji tento prirustek za narust ceny si musi rozhodnout kazdy sam.

            0 0
            • Seppy  

              rozhodnu to za vsechny.. nestoji:)

              0 0
            • TinkTink  

              Hmm…snad i proto bych na drsnejsi pojeti XC volil X.7…vono zelezo je prece jenom zelezo :)

              Nicmene…45g za nakej litrik…to neni spatny.

              0 0
              • miťo  

                Kamose smotal nejakej plasak na startu maratonu v Upici. Pri padu mu praslk cep, na nemz se otaci klece kladek. U X.9 je asi ALU. Radeji ocel na X.7. Mimochodem, na 9.0SL byly ty ALU cepy zdrojem potizi. Vysoupaly se a po narustu stranove vule dochazelo k vyhaknuti napinaci pruziny.

                0 0
            • Pekáček  

              Ložiskový kladky se daj koupit zvláš?, jinak pokud to nejsou přímo ty od Sramu, osvědčilo se mi dát 10 zubů kladku nahoru a 11 dolů. Nahoře menší proto, že originál horní kladka má nesymetricky umístěnej šroub, klasická 11z kladka pak trčí nepřirozeně dopředu. Používáte někdo kladky BBB s ložiskem a plastovým kolečkem? Zajímalo by mě, jestli jsou lepší jak Alu Shaman (EXU).

              0 0
              • Vilém  

                Ty plastovy BBB jsem dal mlade pri generalce staryho SRAM 9.0carbon a spokojenost vetsi jak s EXU.EXU dobre vypadaj,ale to je vse,clovek musi mit naprosto cistej retez aby vydrzely,u jednech mi nedrzelo lozisko v kladce.BBB maj tissi chod,komplet sadu vymezovacich podlozek pro ruzne saltry a vydr jak klasicky plastovy kladky,tj vetsi nez duralovy.

                0 0
          • vlk  

            pro mě jsou zase dost důleřitá ty ložiska v kladce.Ale asi vyjde levněji koupit x7 a „kolečka“ s ložiskama zvláš? přikoupit.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.