• Darius

    jaky alternativni desky doporucite, nechce se mi kupovat orig. Avid za nekrestansky ceny, zatim to vidim na BBB pripadne Koolstop

    0 0
    • HonzaV  

      Vozim Faststop od Cykloprofi za 350,– jsem s nima spokojenej

      0 0
    • BoB  

      Já teď taky budu asi kupovat destičky a zajímá mě jedna věc: Moje CPS (asi model 2002) mají destičky chycené jen magnetem, takže cinkají a bimbají a tak (na funkci to vliv nemá). Někde někdo psal, že lze upgradovat na nějaký s pružinkou či co, která je líp drží. Jde to?

      0 0
      • Darius  

        mam 2003 a pruzinka skutecne drzi desky na miste, zvuky zadne… o moznosti dokoupeni nevim, taky by me zajimalo, pokud bych ji treba ztratil, ci se opotrebovala

        0 0
        • HonzaV  

          Tu pruzinku ktera pritlacuje desticky v avidech prodava Cykloprofi, kupoval jsem si nahradni loni v jejich stanku nekde na zavodech, myslim ze za to chteli 50,–Kc, pasuje tam jak original.

          0 0
          • Darius  

            dik za povzbudive info

            0 0
            • RomanH  

              Tak jaky desticky jsi nakonec koupil a jak jsi s nima spokojenej ?

              0 0
              • Darius  

                ted mam objednany koolstop, mely by byt prusty tyden, zajedu a dam vedet

                0 0
                • RomanH  

                  Tak co ? Zacinam byt nedockavej, sila desticek se rapidne tenci :o))

                  Jinak premyslim o originalech (brzdi fakt velmi dobre a nez kvuli usetrenym 200 kc mit nefunkcni brzdu…), dale o tech koolstopech nebo Jagwirech. Poradte, please.

                  0 0
      • Daum  

        mam taky 2003 a pruzinka tam je. Nicmene ted mi zaclo predni kolo divne chroustat. Kdyz roztocim kolo bez zateze, tak nic, ale kdyz na nem jedu vic jak cca. 10km/h tak to vydava divny zvuky. Jako kdyz skrta kotouc. Kterej ale neskrta, takze to muzou bejt ty desticky. Jeste to proverim…

        0 0
    • Jogador  

      A jaký desky byste doporučily do mech. Deoreček.

      0 0
    • MartinXC  

      Jak dlouho vám vydrří orig Avid desky v CPS (na předku)? Mám pocit, že mi to ubývá nějak moc rychle:

      • zadní štelung jsem točil o 2 zoubky
      • přední už asi o 5
      • a to jsem pojezdil tak 250km (a 5km výškově).
      0 0
      • onegear  

        Co mas za typ (na zadni strane desticky). Jsou-li to b3 tak to odpovida, ty se nepovedly, c4 by mely vydrzet dlouho.

        0 0
      • karel  

        Mám na nich najeto po Česku cca 3500 km (hory/nížina tak 50/50), a zdá se, že pár km ještě vydrží.

        0 0
      • RomanH  

        Ja mam C4 a na predku mi zatim vydrzely kolem 4000 km. Vydrzely by i vice, ale vcera jsem je vytahl (zacaly mi trosku skrtat, tak jsem je chtel srovnat)a nebyly sjete rovnomerne – u vntrku tremnu jsou sjete vice (skoro az na kov), kdezto na opacne strane by to podle meho odhadu jeste tak 1500 km vydrzelo. Ted to nemohu vystredit tak, aby to neskrtalo. Asi tedy koupim nove desticky a poradne to vystedim. Dotaz : K novym destickam se automaticky dava ta pruzinka, nebo musim pouzivat puvodni ?

        0 0
        • onegear  

          K novym avid orig ano.

          Jedna ma zkusenost – ustipni delsi presahujici konce pruzinek (ty s ocky) a budes moci dojezdit desticky az ke kovu.

          Nesymetrie opotrebeni nevim. Kdyby byla predozadni tak to muze byt velkou vzdalenosti kotouc desticka, ale kdyz rikas hornodolni to by ukazovalo spise na krive nastaveny caliper.?

          0 0
          • RomanH  

            Trefa, jsem si skoro jisty, ze to byl krive nastavenej caliper. Jenze mi celou dobu neskrtal a brzdilo (brzdi) to krasne, tak jsem na to nesahal. Priste si dam zalezet a vycentruju to podle kreditky. Snad to bude lepsi. Mne prave nebrani ty konce s ocky, ale zacina tam lezt ta pruzinka na spodku desticky (jak je tam spojena s tou druhou stranou) – prave na spodku uz neni skoro zadna brzdna vrstva a tak se pruzinka nema o co oprit a skrta o kotouc. Fungovalo by to bez pruzinky ? Nestratim desticky a nebude to delat prisernej kraval ?

            0 0
            • onegear  

              Ja to zkousel bez pruzinek – jde to nekdy to trochu rachta ve sjezdech kdyz to drnca. Nevypadnou – drzi za vystupky na dne calipru.

              Stari uzivatele avidu pred rokem 2002, kteri pouzivali magnety, pruzinky vyhazuji prave s oduvodnenim na nestejne opotrebeni desticek.

              0 0
              • RomanH  

                Tak jsem vyndal pruzinku, brzda opet krasne brzdi, neskrta a desticky dosedaji celou plochou. Vydavaji ale pekelny rachot pri prejezdu nerovnosti – to tam ty desticky nedrzi zadny magnet, ze si tam tak volne litaj ? Moc duvery to ve me nevzbuzuje, asi za vcas koupim nove desticky…

                0 0
                • onegear  

                  Desticky jsou zaklesnuty na dne calipru za pruznou kolejnicku a za vystupek pistku, ktery je zasunut zezadu do otvoru desticky. Vypadnou opravdu nemohou ale to rachtani je neprijemne, ja tam proto ta perka vozim. Magnety pouzivaly starsi typy avidu – nahradila je prave ta perka.

                  0 0
      • lubos  

        Moc brzdis :)

        0 0
      • mars  

        Bol som velmi sklamany – lebo malo – okolo 3000 km. A to som vo vyslovene zlych podmienka isiel len zo 3 razy.

        0 0
    • RomanH  

      Zkoušeli jste někdo na Avidovi EBC (a? už Green, Red, nebo Gold). Na mtbr je docela chválili. Přemýšlím o těch greenech – ta cena 450 je zajímavá.

      0 0
      • TinkTink  

        Ja ted cekam na RED…nechtel by jsi radsi vyzkouset ty gold?

        0 0
        • RomanH  

          Ja to vzdal a objednal si originaly – situace v Brne je opravdu kriticka – obvolal jsem 8 obchodu a budto nemely vubec nic, nebo BBB, fibrax a podobne. Navic jsem se znovu dival na MTBR a kazdy tvrdi neco jineho. Ja byl s originaly moc spokojenej (az na tu cenu a vydrz – ale pry 4t km na predku je u kotouce normalni), tak nechci kvuli dvema stovkam pokouset osud. Navic potrebuji jedno perko do zasoby (puvodni chci upravit) a to k jinym nez k originalum nedavaji.

          0 0
          • MartinXC  

            4t km – to jsi š?astný člověk. Já dneska dal tak 50km a zase jsem točil o jeden zoubek na obou stranách… S takovou vydrží př.desky tak 1000km.

            0 0
          • TinkTink  

            Proc jsi nekontaktoval primo dovozce?

            Mne desky v Avidu napredku vydrzely cca 2000 km…

            0 0
            • MartinXC  

              To jsou orig.desky (B3), brzdí dobře ale mizí před očima. C4 nejsou momentálně k sehnání. Před chvílí jsem je vyměnil za Faststopy, uvidím zítra.

              0 0
              • RomanH  

                Hele, nechci delat reklamu, ale vcera jsem obvolal 8 bikeshopu v Brne – nikde C4 nemeli (ani jiny original od AVIDu). jedine, kde se daji sehnat (krome USA stranek) je Komersia (teda ProgressC.) za 790 Kc a AkceBike za 734 Kc. Takze kdyz si vezmu postovny, tak se s AkciBike dostanu na 806 Kc. Vcera jsem mluvil s majitelem, rikal, ze to jsou skutecne C4 (jeste jsem napsal do poznamky, ze jine nechci) a za tri dny je pry budu mit doma. Tak jsem zvedavej – patek nebo pondeli. Mezi tim jsem ucvakl u puvodni pruzinky tu delsi cast, brzda nikde nedrhne, desticky nerahtaji, tak snad jeste neco vydrzi (alespon tento vikend)

                0 0
                • MartinXC  

                  Brno je ztracené – tady se dá nakupovat tak leda na vylepšování supermarketového biku :-)

                  Napiš, jestli jsi je dostal – já byl předevčírem v Komersii a C4 nebyly (i když se pár dní před tím dušovali, že určitě přijdou). C4 nidko do ČR nedovezl minulého půl roku. Podle mne, jestli AkceBike nemá své vlastní zásoby, tak nejsou ani tam…

                  0 0
                  • RomanH  

                    Tak uz je mam doma, prisli do druheho dne, skutecne C4

                    0 0
                    • MartinXC  

                      Dík, rád jsem tě včera poznal osobně. Mimochodem, dali jsem s vozíkem 30 podél přehrady. Na závěr jsem jej přepojil manželce, a takovou akceleraci jsem v nohách ještě nezažil :-) – když jsem se odlehčil o těch 28kg !

                      0 0
                      • RomanH  

                        Taky jsem rad. Ja dal vcera asi 60km okruh KrPole – Mokra Hora – Oresin – Vranov – Babi Lom – Kurim – Prehrada a nejake motani v lesich nad Kohoutovicemi.

                        Ad FastStop kontra B3 – Oboji jsi jel na stejne velkem kotouci ?

                        Ad vozik – jak je stare Vase mimco a jak dlouhu ve voziku vydrzi, aniz by se trapilo ? A co prach nebo horko ve voziku, da se to ?

                        Diky.

                        0 0
                        • MartinXC  

                          Vybavuju si, že jsem tě včera odpoledne u Kuřimi někde potkal – jel jsem rozcvičku Žabiny – Medlánky – Kuřim a zpátky. Ty desky – jo na 160 jsem je zkoušel – rozdíl tam je, na 185 je to ještě lepší (váhy navíc je 40g). Vozík – malý má 19,5 měsíce, ale ve vozíku se dá prý od 3 měsíců. My jsme začli kolem 14měsíců. Vydrží sedět podle toho, jak moc je zrovna akční. Hodinu zatím bez problémů, poak se proběhl, pak zase hodinu. Asi by vydržel i víc – uvidíme. Vozík má otvírací předek – je tam sí?ka, ale trochu prachu na něj jde – na zaprášené polňačky to není. Včera mu bylo trochu teplo, blbě jsme jej oblékli – ve vozíku je vždycky víc tepla než venku, řekněmě tak jako v otevřeném stanu. Na slunci zastavujeme tak po 30minutách a kontrolujeme, jak na tom je, ale snažíme se víc do lesa. Jinak má ve vozíku flašku s pitím a dává si jak chce. Mimochodem, včera večer v 19h začal bulit, že chce jezdit ještě … brouček :-) Kdybys to chtěl vyzkoušet – ozvi se, není problém, domluvíme se.

                          0 0
                          • RomanH  

                            Jo diky, moc, premyslim, ze si to domluvim primo v Nosislavi, ale dcerka ma zatim 9 mesicu, tak to taky nechci uspechat. Uvidim pristi rok, letos jeste budou muset pomoci s hlidanim babicky, nebo se s manzelkou prostridame.

                            0 0
                            • MartinXC  

                              Na druhou stranu – 9 měsíců – pokud není mimořádné pokročilá a neběhá (jen musí sama sedět), tak vydrží víc sedět a mohlo by se jí to líbit a získat tak vztah k vozíčku. V 9 měsících jsme zkoušeli sedačku (jen maličko) a to měl malý docela strach, i když se mu to líbilo. Proto jsme sedačku zavrhli.

                              0 0
              • MartinXC  

                Faststopy po 70km jsou skvělé – zajely se po pár zabrždění, brzdí líp než Avid B3 – po silném zahřátí brzdy neměknou, ubývají cca 3× míň, stojí 400,–, jsou u nich zkrácené pružinky, připadá mi, že mají i silnější brzdnou vrstvu. Vše zatím zasucha, za mokra uvidíme.

                0 0
                • HonzaV  

                  Faststopy mam na Avidu predni brzde a jsem jejich spokojeny uzivatel uz 2 roky v suchu, blate, desti. Kupuju je za 350,– u cykloprofi. Akorat jsem neodhalil ten indikator obrzdeni kterej je nakreslenej na obalu. Sjel jsem je ze zbylo cca 0,8 mm a zadna znacka se neobjevila. Asi se maj sjizdet az na plech :-))

                  0 0
        • RomanH  

          U tech Goldu nevim – asi vydrzi dlouho (je to Sintr), ale ja az za takoveho humusu nejezdim a nejaky extra dlouhy sjezdy taky ne (mam pocit, ze za normalnich podminek budou horsi nez ty greeny) a RED asi bude brzdit jak cert, ale zase houby vydrzi. No jsem zvedavej na Tvoje reference.

          0 0
    • BoB  

      když už se o tom bavíme – pomohli byste mi s problémem který nastal když jsem koupil nové desky BBB s pružinkou. Brzdí krásně, necinkají, jenom když začnu brzdit trochu víc, tak se mi tak jako rozvibrují. Jako kdyby brnkaly o ty díry v kotouči. ty orig. mi to dělaly taky, ale pomohlo přeštelování. U těchhle zatim ne. Je to pravda kosmetická vada ale zajímalo by mě proč to mrchy dělaj.

      0 0
      • RomanH  

        Mne to originaly zacaly delat az po skoro uplnem obrzdeni a to proto, ze uz se asi nemohli zachytit o brzdnou hmotu desticky a mozna uz byly trosku zdeformovane od kotouce a kombinacek. Vcera jsem vzdy po delsim sjezdu myslel, ze zesilim. Navic se mi zdalo, ze se pri delsim sjezdu kousou – to drive taky nedelalo. Doufam, ze je to temi skoro sjetymi destickami. Behem vikendu vymenim a uvidime.

        0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.