destičky Avid vs. Koolstop na Juicy 5

24 nepřečtených
  • joudys

    Čus,

    máte někdo zkušenosti s těmito brzdovými destičkami ev. v porovnání s jinými? Má smysl řešit, jaké koupit nové nebo to brzdí ± stejně? Které byste doporučili?

    Dík za názory.

    0 0
    • Vegan  

      Typl bych se koolstop nebo faststop budou o fous lepsi a nevydel bych to nijak dramaticky. Spise bych se zameril na to zda mas sintr nebo organic a resil toto Tam uz jsou rozdili v chovani vetsi, ale zase zavisi vycemen na preferencich Pritelkynbe radeji organic ja redeji sintr.

      0 0
    • marapara  

      Když jsem jezdil ještě mechaniky Avid CPS, tak jsem měl měl originály, Fastop a BBB. Ty destičky brzdily téměř stejně všechny. Těžko by se hledaly rozdíly.

      0 0
    • spyder  

      Na Juicy 7 jsem zatím vozil original sintrované, organiky Koolstop, a teď tam mám chvilu nové Goldfreny DS. Moje dojmy: originálky dlouho vydržely, ale nesnášely vodu a hlavně sníh (vibrovalo to a vydávalo hrozné zvuky).  Ty Koolstopy se velice rychle sjely oproti originánkám Avid ale byly znatelně tišší a téměř bez vibrací. Teď tam mám godfreny DS a ty (ač sem tu na ně četl dost negativních ohlasů) mi zatím přijdou jako nejlepší volba. Zvuky nevydávají skoro žádné, brzdná síla srovnatelná s ostatníma, jsou to sintry takže předpokládám dlouhou životnost a co se týče tepelné odolnosti tak tu sem zatím nemohl moc prověřit … na sněhu ty brzdy člověk moc nezatíží … Jediné s čím sem měl u Goldfrenů problém, byl trochu „nepovedený“ tvar té poměděné ocelové destičky, ale spravil to pilník. Co se týče ceny tak ty goldfreny stály tuším 310,–, originálky sem zatim nekupoval a Koolstopy hrubo přes 400,– takže u mě zatím vítězí Goldfren

      0 0
    • Splinter  

      Vozím Koolstopy a zrovna mně teda přišly, že brzdí víc ale přitom se líp dávkujou. A že by nějak mizely jsem taky nepozoroval. – je, že hodně topí..

      Ale vozím je pořád a neměnil bych (KS-D270 organika)

      0 0
      • JSt  

        koolstopy urco lepsi nez origo avid. ale jak sam rikas, vari se. a proto goldfren. ty jsem jeste neutavil ;-).

        0 0
    • mr.antik  

      mám červené kůlstopy, předtím fastopy, předtím origoš a nějak nevnímám rozdíl při běžné jízdě. Možná při dlouhém sjezdu, ale takový u nás není. Ale zkusil bych zase něco sintrovaného

      0 0
    • Ricci  

      Existuju uz na Elixiry ine dosticky ako originalne?

      0 0
      • XC-biker1  

        A2Z, MRX, Swiss Stop… vše ale jen organiky nebo semi-metalic… A2z jsem měl, ted budu zkoušet ty MRX

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.