• kolouš

    tak co mu říkáte

    http://www.pinkbike.com/modules/news/?…

    0 0
    • blue  

      a proc ne rovnou http://www.sram.com/en/X0/ ? ;-)

      me se to teda moc nelibi, ta kombinace hliniku a karbonu je divna, ale moznost prehodit paku razeni s brzdou bych si libit nechal, to uz davno melo bejt u vsecho

      0 0
    • Meesha  

      Na budouci bike sem chtel dualy (XT nebo XTR) ale chci kotouce a ty zrovna zase nemusej bejt shimano… takze problem. No a tohle pripada hodne v uvahu!

      0 0
      • Indian  

        Mrsknout k té nové polokarbonové XO Martu SL s karbonovejma páčkama , tomu FSA karbonový kliky stačily by ty na Isis střed, doplnit o XLkový Crossmaxy tak může jít XTR na hydraulice do háje.O XT nemluvě.

        0 0
        • kwashka  

          Patrim taky mezi zastance SRAMu a XO se mi moc libi, ale mel bych asi trochu strach o ten saltr – prece jenom uz je to hodne penez. Staci jeden klacek…a je jedno jestli XO, XTR nebo SISko. Pises, ze ji jezdis – je tam velkej rozdil mezi XO a tema nizsima? Diky.

          0 0
          • Meesha  

            jj a treba Marosi ho vozi na Demo9… to musi bejt drahy vystoupeni z kola! :-)

            0 0
          • Indian  

            Rozhodně XO je ukrutně rychlá, precizně přesná. Silná titanová pružina dává raketovej chod a jasnost a přesnost je cítit prvním otočením gripu.Dříve jsem jezdil bílou 9.0SL prakticky to samé až na dlouhej grip (nemohu říci,jestli je dlouhej lepší jak krátkej a na opak). 7.0ka byla trochu tupější ne tak jistá a jasná v řazení,trochu horší úchop(holt nižší sada je trochu znát),ale ani s ní nebyl problém, v březnu sem ju namontoval a v únoru demontoval a během těch 11 měsíců jsem na nic nesáhl!Funkčnost na 1*. Sram je od řady 7.0 naprosto v pohodě.Kdybych měl bodovat od 1 do 100. co sem jezdil za posl-. 5let volil bych takto. XO komplet –100b., 9.0SL šaltr a ovladače gripshift+smyk Qartz-95b., 7.0komplet-80b., XTR šaltr+smyk a XT rapidf.ovladače-80b., Deore komplet-40b. XTR v komb.s XT rapidf. fungovalo perfektně dokud nebylo ********. Deorko totálně v řiti. Sram může jezdit třeba v pískových dolech nebo třeba v bahně a fugue pořád jak víno. A to i ta 7.0ka. SRAM JE VELMI DOBRÁ VOLBA a rozhodně neznám bikera,kterej to okusil a měl slovíčko proti.

            0 0
            • Vilém  

              Je to jak z reklamniho letaku,ale souhlasim:)

              0 0
            • wraftler  

              ohol som kazetu deviatkovej rady odnich:) resp prasklo mi jedno koliesko:) takze az take super to asi nebude:)

              0 0
            • lubos  

              Jelikoz jezdim/jezdil jsem XT, XTR, SRAM 5,7, triggre i gripshift, musim s tim, cos napsal jenom souhlasit. Snad tady nevznikne casem nova prezdivka sramofil :)

              0 0
            • TinkTink  

              Tak od ted uz znas minimalne jednoho…ja tech slov PROTI mam hned nekolik…sem tam by se seslo i na celou vetu :o)

              0 0
            • pened  

              naprosty souhlas – temer 5 let provozu bez problemu

              0 0
          • Pá-dlista1  

            To by ses divil co toho X.0 vydrzi. Sirenna ji ma na sjezdaku letos uz druhou sezonu a porad je netknuta (akorat po padu praskne kalisek bovdenu). Ja mam za tu dobu uz cely novy kolo :) Navic je komplet rozebiratelna (a pocitam ze dily nesehnatelny :).

            0 0
            • kungpao  

              X.O ka vydrží naozaj hodne. Pri zjazde na prudkej ceste ma pred rokom a pol šmyklo, výsledkom boli odreniny na polke tela, polofunkčné koleno, rozflákaný tachometer, karbonové rohy, rajdy, totálne ohnutá patka, ale šaltru sa nestalo skoro nič. Ak nerátam obrúsenú titánovú hranu na spodnej časti tela šaltra, čo je kozmetická vada, tak funguje absolútne spoľahlivo dodnes. Navyše mám vďaka zbrúsenej hrane jeden z najľahších šaltrov :-) (predsa len pád bol v cca 60 km/hod rýchlosti a šmýkal som sa tak cca 100 m… :-)

              0 0
              • Pá-dlista1  

                A stredne velkou lavinu jsi odpruzil kolenama :-)

                0 0
              • vlk  

                no to je pěkný.Jenže víš kolik x7 nebo xt přehazovaček si mohu koupit za cenu té XO ?To mě pak nějaká jedna zlomená nemusí vůbec štvát :o)).A když sečtu životnost těch přehazovaček za tu cenu co bych dal zy XO tak bude jistě vyšší než u XO.

                0 0
                • robero  

                  zase kdyz vychytas nejakou akci, tak je to pohoda X.O komplet s gripama 169EUR http://www.bike-discount.de/start.asp?… X.9 komplet s trigger 99EUR http://www.bike-discount.de/start.asp?… za ty prachy je to fakt zajimavy – v Cechach za komplet X.0 tipuju tak na 8 litru (5,5 saltr, 2,5 gipy) :-(

                  0 0
                • kungpao  

                  Poznám chlapíka čo má šalter Paul, má ho od 1997 až do teraz a furt šlape ako hodinky. Typujem že ho bude ma? večne. ČO sa týka životnosti, za prvé 3 roky jazdenia mu tuším dal 50 tis. km… (len za prvý rok 21 tis.) ! Je pravda že tie 4 XTčky by sa mu životnos?ou vyrovnali, ale počítaj zároveň so 4 obdobiami kedy tá XTčka proste už nevládze.

                  0 0
                  • vlk  

                    od 95 o6 do loňska jsem měl taky šaltr Shimano STX a šlapal jako hodinky-až do doby než se urval-teda povolila patka-ale asi se i nějak pokřivil přestože to na něm nebylo tak vidět,Protože poté už tak pěkně neřadil.

                    0 0
                    • kungpao  

                      Tak to kukám, lobo STX-RC mi vydržalo 2 roky, potom prasklo v klbe, LX-ko chytilo po 4 rokoch taký locker že obsiahol celý rozsah kazety a XTR-ko ktoré mám momentálne na pevnom biku sa mi tiež akosi začína nepozdáva?..... Po 4 rokoch.

                      0 0
                      • vlk  

                        tak tos měl asi smůlu-já měl klasické stx zlomil jsem asi 4 patky a po té páté už ta přehazka jaksi nepřesně řadila.LX jsem měl přesmyk taky z té doby a ještě dnes ho má brácha na biku.A to to dostávalo pěkný náhl.

                        0 0
                        • kungpao  

                          No smolu – ale vysvetľuj priateľke že nemožem kúpi? novú skriňu, lebo si odkladám 4 tisíc na nové XTR… Ano, smola je to pravé slovo.

                          0 0
                          • lubos  

                            No ak treba novu skrinu, tak nieco nie je v poriadku (pokial to nie je skrina na XTR prehazky :) Musis vymenit priatelku. Ale najlepsie za taku, ktora sa uspokoji aj s SRAM5. Inak by si bol vdacny aj za tu „len skrinu“ :o))

                            0 0
            • pegal  

              Sezenes, ale tak za 80% ceny cele prehazovacky .. :)

              0 0
    • raceface  

      No je to MRDA!!! Sram rules!!!

      0 0
    • tutite  

      už na to čumím delší dobu a industriálně mi to přijde moc pěkný. Připadá mi to jako starý CNC produkty typu Paul atd. Funkčnost je bez nejmenších připomínek. Po 10 letech vození gripů jsem chtěl čuchnout k něčemu jinýmu a místo nich a XTR inverzního šaltru se slabou pružinou jsem dal dozadu výprodejovou Dura Ace a klasický Rapidfire. První dojmy jsou supr. Do budoucna nevylučuji ani Rohloffa..zdar.

      0 0
    • vlk  

      ještě mě zajímá jak fungují sram x7 x9 a xO přehazky v zimě-nestává se že se do přehazky dostane sníh a ten zmrzne a pak to neřadilo?U mého XT-ta se komplet obalí sn2hem ale dovnitř se moc nedostane-viz foto.Naproti tomu u „děravého“ sramu se tam musí dostat.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Se treba zas dostane dirama ven :)

        0 0
        • vlk  

          no a co když jedeš dlouho na stejný převod a zamrzne to.

          0 0
      • fousac  

        u X-7 se mi to nestalo… a to uz neco snehu zazila..

        0 0
        • McBlacky  

          ha ha ha dneska ti zamrzla :) a zkus to popřít, uznávám, že mě taky (deore), poslední tři pastorky nešly, tak dostala v Radotíně tuning klíčem a ok

          0 0
          • fousac  

            ha ha ha… panacek uz si nepamatuje, ze jak sem se sypal do ty reky, tak dostala dost slusnou davku blativy hliny, ktera to ucpala… nezamrzla…

            0 0
            • vlk  

              no víte já ani tak nechci tady vyvolávat nějaké hádky, ale prostě zkoumám co bude lepší na další kolo.Chápu že zamrzne nebo se zanese bahnem každá přehazka, ale spíše mě zajímá která je k tomu náchylnější a díky těm děrám u sramu sen obávám aby to nebyla právě tato.

              0 0
              • fousac  

                me se to jeste nestalo.. ani u sramu, ani u shimana… jo, jednou sem videl, kdyz blackymu zamrz presmyk..

                0 0
                • Pekáček  

                  Ehm, po brodu potůčku a následném zastavení mi zamrzla přehazka 5.0 na zimáku. Co jsem měl dělat, musel jsem jet dál a kolečka se brutál nechtěly točit (z 9.0SL). No tak jsem se rozhlídl jestli někdo neto a počůral jsem ty kolečka a honem jel než to stačilo zamrznout :o))))

                  0 0
                • Jogador  

                  Pokud přesmyk před cestou nenaolejuli, tak mi teď zamrzá pravidelně…

                  0 0
    • Mamut  

      Keby este ten vykus v objimke (spoj medzi objimkou a telesom mechanizmu) nebol taky kvadrovity, ale valcovy (podobne ako navarka na smykac na cestnych ramoch), tak by to uz bolo uplne dokonale, to by si clovek mohol nastavit aj uhol.

      Pre vrtakov: ziska sa tym aj ina moznost nastavenia, ako iba otacanim objimky po riaditkach.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Asi jo, ale kdyz muzes nastavovat vpravo-vlevo takrka neomezene, rotaci kolem riditek a jeste samostatne uhel packy, pak mi to prijde uz trochu zbytecny. Navic by asi bylo tezsi to zaaretovat v te poloze.

        0 0
    • Mata.Lan  

      Takovej humus, fůůj!!! – ne, dělám si srandu:) asi si ho pořídim, ale ne kvůli designu. asi 7.0 – cena/výkon

      0 0
    • Meesha  

      nechci delat nejakou reklamu, ale… http://www.koloshop.cz/koloshop.php?…

      Pekny, ale ta cena :-( To vyjde pomalu stejne ja XTRo

      0 0
      • cabbage  

        sah sis na to nekdy a srovnal s shitmanem xtr? tak se nediv. je to luxus akorat to neni gripshift:-(

        0 0
        • Meesha  

          Pokus o flame? :-)) Konecne neco co by XTR aspon trochu mohlo konkurovat! A to hlavne proto, ze si muzes vzit brzdy jaky chces. Me gripshit na kolo nesmi!

          0 0
          • cabbage  

            tobe jako chrtovi by brzdy meli byt naprosto cizi a lhostejny:)

            p.s. a to sis jeste neprohlis novou prehazku X.0 z blizka8-O

            0 0
    • gummo  

      pecka nejvetsi nevim co vic

      0 0
    • zirecek  

      Zbytečně drahý komponent na bika. Za tu cenu raději řadím na starém nedokonalém Deore a zbylé hrachy narvu do dovolené nebo závodů, než abych jezdil s X.O šaltrem/řa­zením.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.