• honya87

    Poraďte jak si levně změřit tuk??? Kupovat si drahé váhy a měřiče není zrovna nejvýhodnější. Už jsem viděl, že měřily i pomocí speciálních kleštiček u doktora. Změřil několik partií a pak vypočítal % tuku. Kde by se dali sehnat??? Díky za odpovědi

    0 0
    • jihra  

      U nás v lékárně stojí nějaka mašina, kde si můžeš zadarmo změřit tlak, tuk a ještě tuším 2 veličiny. A nedávno stál nějaký borec na chodbě v Kauflandu a zdarma měřil tuk.

      0 0
    • hydrant  

      si myslím, že je raději lepší takový věci neměřit, nekazit si náladu a raději hodně jezdit

      0 0
    • miťo  

      No v serialu Simpsonovi bacil doktor Homera do bruchu a meril stopkama, jak dlouho se ty speky budou klepat. A ony se klepaly tak moc dlouho, ze to mereni vzdal :)))))

      0 0
      • stréc od piva  

        koukám že na zdejším foru jsou samí odborníci a dokáží fundovaně odpovědět…

        0 0
      • Dumbo  

        tú čast som videl :-)

        0 0
        • pavel.sezima  

          Já to taky viděl a myslím že to bude přesny. Zkus se mrknout na netu po nějakých tabulkách, někde uřčitě budou. Pak dej vědět jak si dopadl…

          0 0
      • Andrzej  

        doktor pak rekl: „sestro, zruste mi vecerni schuzku“ nebo neco takoveho

        0 0
      • xstefi  

        a ted ti Homere zmerime podkozni tuk…doktor Dlaha rozvlnil Homeruv pupek…asi po 3 minutach…doktor zveda telefon a povida: sestro, odvoletje mi schuzku na odpoledne :)))

        0 0
    • Děcko  

      Zdar, tak abych taky přispěl se svou troškou do fóra :-) Ty kleštičky se daj sehnat snad v hygienickejch nebo zdravotnickej potřebách, to je jedna věc. Cena je něco kolem 250–300 Kč,–. Ale nekupuj si hlavně ten typ „Herpendenský“ ty stojej snad něco kolem 3 litrů, ale sou celý z chirurgický oceli a maj na to takovej pěknej futrálek, hežčí než na housle :-) Stejně to měří všechno stejně. Další věc je tahle, bude u toho taková malá brožura, kde bude vysvětlený, kde se musí všude měřit, nejčastěji to je kolem 10–12 míst na těle jako je podbradek, na tricepsu, na zádech, na stehně, atd. Až tě bude někdo „oštipovat“ tak a? to tam asi tak 2 sec. podrží a potom se koukne kolik to bylo, ještě lepší je, když stejný místo měří min. 3× a pak z toho udělá průměr. V zimnim semestru sme si to měřili a jako je to podstatnej rozdíl oproti těm „tukoměrům“ s kterejma otravujou brigádníci v metru, ty elektronický nejsou tak přesný. Jo a nakonec, jestli sportuješ, tak bude pěkný mít tak kolem těch 8–12 %. U žen je to víc. Tak snad ti to stačí :-)

      0 0
      • stréc od piva  

        8–12 už je pěkná vyžranost…vytrva­lecká špička mejva kolem 2–3%

        hlavně nezaměnovat BMI což je vypočet pro nesportující populaci…a procento tuku

        0 0
        • Děcko  

          Neřekl, že je vytrvalecká špička, ani neřekl, že sportuje, ale to asi jo. Normální populace má tak kolem těch 20% a víc, ale to jen tak. Kdyby měl 2–3% tak by se asi na to neptal… BMI není vůbec podstatný. Když to máš ve svalech, tak můžeš mít BMI co vypadá jako nadváha a přitom mít třeba 5% tuku. Ale to platí spíš pro kulturisty, ale o tom bych mohl psát na 60 stránek jako je moje diplomka, ale to snad radši ani ne :)

          0 0
        • gummo  

          nemuzes rict vyzranost!! hraju hazenou a nas tymovej doktor nam tvrsi ze na hazenou je idealni 10–12 procent!! ja osobne mam 9,1 :(

          0 0
          • stréc od piva  

            9% je pro cyklistiku závodní nepřijatelné v hazené je potřeba přeci jen aby chlap vypadal jak chlap a když do něj někdo vrazí.aby se nesložil

            0 0
      • honya87  

        Tak jsem se byl podívat do zdrav.potřeb a řekli mi,že ty kleštičky se už nedají sehnat. Prý je sháněli i pro lékaře a nic. Asi se už nevyrábějí.

        Nevíte někdo o nějakých??? Nebo kde?? Třeba přes zahraničí??

        0 0
        • biker007  

          hele, nezeres to nejak moc:D? btw, dal si dneska aspon 4h na trenazeru:)?

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Behal prece po meste a shanel kleste na tuk :) Jeste vybeha krejcovskej metr, osobni vahu, pilulky na hubnuti, pulsmetr s mericem kalorii ..... a uz nic z toho nebude potrebovat :)

            0 0
            • biker007  

              hele ale jak ho znam tak je toho schopnej:)) sem slysel neco jako ze honzovi prej na testech ted rekli ze je tlustej a ze ma zhubnout..:) to me po zime poslou rovnou do lazni:-D

              0 0
        • Vrci  

          anglicky se tomu říká caliper, tuku fat, na vyhledávání je google, ten německej má příponu de.

          http://www.google.de/search?…

          nebo zkus tohle – výsledky přes google.cz dotaz překvapivě kaliper http://www.wellness.cz/m_obj.htm

          0 0
    • Coudy  

      Skus toto: http://www.he.net/…prothd2.html Je to celkom dobre.

      0 0
    • jakub  

      tak, mereni telesneho tuku se ta provadet vice zpusoby, tou zakladni je to mereni tim caliprem – cili temi klestickami, ktere prilozis na predepsana mista a dle udaju na klestickach a tabulky vypocitas zakladni – velice nepresnou hodnoutu podkozniho tuku, tyto kleste se znovu zacaly vyrabet, ale kdo je dela netusim, mezi dalsi moznosti, je pristroj zn OMRON, do ktereho zapises zakladni udaje o sve vysce, vaze veku a od ti pomoci el. pulsu a vody v tvem tele vypocita procento podkozniho tuku, tento pristroj dela take firma soehnle, ale dle me zkusenosti je OMRON dalrko presnejsi… na tomto principu funguje take spousta vah, jako dobrou znacku opet uvadim firmu Soehnle…, Mezi nejkvalitnejsi a nejpresnejsi způsob zjisteni procenta tuku v tele je mereni ve vode, cili o kolik stoupne hladina vody a to se pak pocita nadym vzorcem, kterej se mi bohuzel za moji dobu u kulturistiky nepodarilo nikdy zjistit, ovsem vim jiste ze tento zpusob existuje, funguje a je nejpresnejsi..... pokud te bude ohledne tohoto zajimat jeste neco tak se ptej co vim, ti reknu…

      0 0
      • RomanP  

        Já koupil nedávno váhu SOEHNLE NEW YORK a mimo váhy, tuků měří i obsah vody a svalové hmoty. Jsem s ní spokojený a myslím, že měrí vcelku reálně. Je pravda, že nevím narozdíl od kleštiček, kolik tuku je konkrétně kde navíc, ale myslím, že to každý sám tuší.

        0 0
      • martt  

        s tym omronom neviem. Je to sice dobra firma ale to meranie je imho sarlatanstvo. Presnejsie meranie je urcite tymi kliestikmi. btw: moje deti boli merane aj omronom aj kliestikmi a vychadzali dost velke odchylky, napr. kliestiky 9%, omron 4%.

        Mne ukazal omron 34%, do kliesticiek by som sa uz asi nezmestil :-)

        0 0
        • jakub  

          na to je jednoducha odpoved… je tam taky nakej limit kdy bys nemel pred pouzitim nic pit a to hlavne kofein atd, kecal bych ted si presne uz nepamatuju co to mohlo ovlivnit, ale ver, ze kleste jsou oproti OMRONU a jinym podobnym pristrojum dost nepresne, uz je treba proto, ze kazda firma ma v tabulkach jina mista pro mereni( ted nemyslim ty uplne zakladni) a vsad se ze dyz te zmerim 5× tak budu mit dycky jiny hodnoty, na to muzes rict ze na OMRonu je to zrovna tak, souhlasim, ale bude tam urco mensi rozdil nez na klestich. Proste muj nazor po nakym patku, co jsem se takhle meril je takovej… nemusis souhlasit…

          0 0
          • martt  

            nechcem ten pristroj ohovarat ale na zaklade udajov, ktore do toho musis natukat, teda vek, vyska a vaha, to uz aj bez merania vie pomerne presne vysledok. Zaujimalo by ma, keby tam prisiel supersvalnaty kulturista s rovnakymi parametrami ako ja, teda 45/175/99, ci by mu to ukazalo nieco ine. BMI by sme mali rozhodne rovnake.

            0 0
            • jakub  

              vetsinou kdyz jsme merili super svalnate kulturisty, coz jsem ja nikdy nebyl, tak to hazelo eror

              0 0
      • fousek  

        no podle me nejpresnejsi bude cloveka nejdrive zvazit pak stahnout z kuze odebrat tuk zvazit ten tuk, vahu cloveka vydelit 100 a vahu tuku vydelil tou 1/100 a je to hotovy:-)

        0 0
        • BiSon  

          hm, a co tuk co obaluje vnitrnosti, tuk na vnitrni strane brisni dutiny a pripadne tuk ve svalech? Ne ze by to neslo, ale mereny si vysledek asi uz neposlechne :-)

          0 0
          • martt  

            pekne ten tuk vyskvarit a potom ho mozes odvazit. Este si nevidel ako sa robia skvarky?

            0 0
      • orca  

        Mám skromnej dotaz. Jak z vytlacene vody (objemu) lze vypocitat % tuku ?? dle mého laického pohledu at jsem jakej jsem je tam mnoho promenych..tezke kosti velka svalova hmota atd.. nevim asi jsem to plne nepochopil..

        0 0
    • teo  

      Zacal bych tuk odrezavat a pote bych ho zvazil na vaze

      0 0
    • Marosh  

      No… nevim jestli je to uplne presne k tematu, ale libilo se mi tohle vysvetleni:

      Q: How can I calculate my body/fat ratio? A: Well, if you have a body, and you have body fat, your ratio is one to one. If you have two bodies, your ratio is two to one, etc…

      :)))

      0 0
      • Pá-dlista1  

        :)))

        Skoda, ze to takhle nejde v cestine :( to by byla odpoved dle meho gusta :)

        0 0
    • orca  

      Skromnej dotaz , a proč ptřebuješ ten tuk měřit ? docela mně by to zajímalo, pokud to není tajné.. Jenom aby jsi po výsledkách nedostal depku :-)) Nic ve zlém…

      0 0
      • hydrant  

        taky koukám, jaká dlouhá diskuze se kolem toho rozeběhla. sem myslel, že každej ví, kde má špek a co udělat proto, aby zmizel. já potřebuju míň jíst, hlavně vynechat tučňáky, vynechat pivo, víc jezdit na kole, taky cvičit vršek, abych nebyl klasickej chrt s propadlým hrudníkem atd.

        0 0
    • Flame  

      Nevíte, proc cyklista ma pri mereni tuku vahou tuku 17% a při merení pristrojem co priklada napeti mezi ruce jen 6%, nohy mam na rozdlil od zbytku tela vyvihane??

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.