• Gumicuk

    Myslite ze se bude zdrazovat az v kvetnu vstoupime do EU? Ja vim ze ta otazka tu uz asi byla, ale tedka se tyka i me, takze jsem se o ni zacal vic zajimat :-))

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Zdrazovani? Snad zlevnovani, ne?

      0 0
      • Gumicuk  

        Mno nedavno jsem si neco obednal v jednom e-shopu a kdyz jsem doma rozbalil krabici, tak v ni byl papir a na nem stalo ze po vstupu do EU budou zdrazovat, takze se s nakupem nema vahat… Nevim jeestli to neni jen nejakej trik aby tam lidi nakoupili co nejvic veci. Radsi se ptam.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Rek bych, ze to je trik. Nebo mozna neni, ale nikdo te nenuti abys to kupoval u nich.

          0 0
        • Radek Broz  

          Je to asi takovej trik jako inzerce v MF Dnes „kupujte sekacky Mountfield, kvuli novym evropskym ekologickym normam budou brzy drazsi“. S jakymykoliv pokusy o zdrazovani se vyporada trh – uz ted je vetsina veci drazsich nez v zemich EU a pokud by melo dojit k dalsimu zdrazeni ve chvili, kdy odpada clo, ktere nase vyssi ceny alespon z casti vyvazovalo a zbozi by se tak stalo drazsim o desitky procent, velka cast spotrebitelu si to koupi v Nemecku, coz domaci obchodnici nemohou dlouhodobe vydrzet a musi se dostat na stejnou cenovou hladinu, aby udrzeli konkurenceschop­nost. Kecum o zdrazovani neverte.

          0 0
    • Gumicuk  

      Jo a myslite ze se bude (pokud se bude) zdrazovat vsechno a nebo jenom nejaky veci dovazeny z urcitejch zemi?

      0 0
      • leštič  

        Zdražovat se bude nejspíš zboží které nebude vyrobene v EU ale to tím že stoupne clo. Ale to by se mělo projevit na zboží nově dovezene ne na stávajících skladových zásobách. Pokud nemají celní sklady. A taky záleží jak se k tomu postaví na dovozci. Ale pokud vím některí výrobci již delší dobu stěhují výrobu do států na které nebude platit vysoká dovozní přirážka.

        0 0
    • RomanH  

      Uz zase ? Kdyz to bude tady drazsi, privezes to zvenku. Jedine takzvane neprime zdrazovani – zasr..i spidlovci zvednou dan treba u benzinu a to jako raketa promitne vsude (i do rohliku) a protoze budes mit horko tezko na rohlik, nebudes myslet na XTR :o))

      0 0
      • kOmE  

        tak si musime nechat zvednou platy :-) ,no jo ale jak?

        0 0
        • pegas  

          Cetl jsem,ze az o 30 procent a hlavne kola…bylo to v MF Dnes..

          0 0
          • blue  

            myslis ten uzasny inzerat pana Mountfielda?

            http://sweb.cz/…l/mfdnes.png

            bezte rychle a kupujte u nas uzasna kola Madison, berte aspon tri, nebudou… :-))))

            0 0
            • rejow  

              To beru: Na Kvalitní kola Medison je !7! let záruka.

              0 0
              • mastihuba  

                záruka se ovšem nevztahuje na běžné opotřebení.

                0 0
              • McBlacky  

                tak to se jim musí vrátit každý! Dělat u nich reklamačního technika musí být masochizmus.

                0 0
                • mastihuba  

                  nebo si to vyžerou místní obchůdky a servisy. včera sem byl u nás na dědině v krámě a to oteplení to tam pěkně rozhýbalo.

                  0 0
              • Radek Broz  

                Ja si nejky koupim a diky jejich dlouhy zaruce a mym schopnostem zlikvidovat kolo Madison okamzite po reklamaci tu firmu zruinuju:o)

                0 0
            • Gumicuk  

              Hmm, pred prectenim tyhle reklamy jsem si jeste myslel ze me takovejhle malej clanek neuze rozhazet- milil jsem se je mi z toho dost blbe, takovy zvasty!!!

              0 0
      • Vision  

        Přivezeš z venku ? koko margot banány poma ,,, hel a to že ti teď třeba na německejch hranicích vracej 16% DPH a po vstupu ti tak akorád naserou to už nebereš :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          Jenze to se da delat jen v malym nacerno pro vlastni potrebu (mel bys zaplatit clo plus nasi dan 22% (mimochodem druha nejvyssi v Evrope) a hlavne neda se to objednavat posotu (to ti automaticky proclej)

          0 0
        • Nego  

          No nevim, ted ti nemci seberou 16% a nasi ti prifarej 19% … takze tri procetni body rozdil je vazne lolka. A jestli shopy zdrazi, tak se to nemecko uz vyplati protoze ceny jsou minimalne srovnatelny, spis nizsi nez za kolik se to da koupit u nas (nepocitam v to odecteni MWST)

          0 0
    • rejow  

      Pro spotřební zboží asi těžko, otevře se trh, přijdou sem velcí obchodníci ze západu (aspoň doufám), a taky se trochu sníží DPH. U potravin asi taky nee, pokud jsi byl na západě tak víš že spousta potravin je levnější nebo stejná jak u nás. Zdražovat se bude u produktů náročných na lidskou práci, tj. restaurace, pekárny, lahůdky, ale to by se mělo vykompenzovat růstem platů.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        mělo by se:) ,ale…

        0 0
        • rejow  

          Je to logické pokud ti vzroste přidaná hodnota u !ručně! dělaného pečiva, tak je to proto že pekař bude mít plat cca 30–45kkc. Jenže ty touto dobou už budeš mít taky vysoký plat takže těch rohlíků si koupíš stejně.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            ale trochu si zapomel, ze ta cena tu bude temer ihned a ten plat az za 30 spise vsak 40 let. Jasne ze to nemuzou zdrazovat najednou o hodne, protoze na to Cesi nemaj, ale celkove na tom urcite tratit budes. U kol to ale bude opacne.

            0 0
            • Radek Broz  

              Az Carlosovi reknu, ze bude mit plat 40K, tak se z toho… a koupi se treti Banshee;-)

              0 0
            • rejow  

              Proč? Pekař se přece musí udržet konkurence schopný a jediný co mu ty rohlíky bude zdražovat budou platy jeho zaměstnanců, vstupy (mouka, voda, elektřina) se přece zvyšovat nebudou. Kdyby zdražil najednou a o hodně tak končí, protože lidi půjdou k jinýmu co to neudělá.

              0 0
            • leštič  

              ještě se budeme divit jak do konce letošního roku u nás hodně věci zdrahne a nejvíc to poznáme na jídle, jo mladí co žijou singl asi moc ne ale my tatici s rodinkou si budeme utahovat pupíky. A pokud vím tak v Německu nebo třeba v Itáli po zavedení božského EUR jim málem vypadly čočky jak jim stouply životní náklady( kdyby jim vypadly žaludky bylo by jim lépe, neprožrali by tolik peněz) a to nejsou výmysly ale reálne zkušenosti mých dobrých známých. Jo unás Euro ještě nebude ale podobný katastrofický scénař nás asi taky čeká a nemine

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ted jsem se z Nemecka vratil a je pravda, ze na pivko nebo bastu do restaurace bych tam denne chodit nechtel (s ceskym platem:), ale ze by tam normalni potraviny byly drazsi mi neprislo, spis naopak.

                0 0
      • Gumicuk  

        Mno pokud se lahudky a vyrobky z pekaren a restauraci nejsou jidlo, tak potom vlastne ani nevim co jim. Mam dojem ze na zapade je jidlo celkem o dost drazsi nez u nas, ale to jsme trochu odbehli od kol a komponentu…

        0 0
      • Jarous1  

        Tohle sem asi zas tak nepatří, ale … http://www.novinky.cz/02/80/41.html

        0 0
      • Vendelín  

        Zdražovat se myslim nebude, spíše naopak protože skoro všechny věci jsou více, či méně jinde levnější než u nás a spousta lidí toho po vstupu bude využívat a nakupovat v zahraničí no a čeští zmrdi/obchodnící budou muset zlevnit a rozšířit sortiment. Snad. Dost mě taky sere jak se všechni musí slaďovat s EU ceny. Jenže tady máme už skoro stejný ceny jak v Eu něco je i výrazně drahžší no a ty platy tady jsou pořád východní almužny.

        0 0
      • ravo  

        Kompenzace růstem platů = nekonečná inflace…

        Clo na naprostou většínu cyklo komponentů vzhledem k místu jejich původu bude větší. To je holý fakt, který lehce ovlivní snížení DPH z 22 na 19%. Otázkou je, jak se k tomu postaví dovozci a prodejci. Předpokládám, že možná přísti rok něco podraží, ale rozhodně né moc. A po x-té opakuji, že už nic nám nebude bránit v tom, nakoupit v zahraničních e-shopech nebo si do Německa nebi někam jinam v rámci EU pro to dojet.

        0 0
        • Manas  

          Jo jo, tak nejak. Cokoliv vyrobene mimo EU bude drazsi. Treba co sem tak zaslechl tak Author varil letos 2× tolik ramu aby na tom pristi sezonu vydelal. A neni sam.

          0 0
        • rejow  

          „Kompenzace růstem platů = nekonečná inflace…“ to mělo pochopitelně platit pouze pro některé služby, dám příklad: průměrný plat v ČR= 13kkc čistýho, cena jídla v restauraci cca 75kč, plat=173 jídel – v německu je průměr 1500€, jídlo je za 11€, plat=136 jídel

          0 0
    • K2  

      Podle mých informací by to mělo být tak, že budem moct nakupovat v celé EU bez nějakých cel a daní. DPH zůstane tomu státu, ve kterém to bude koupeno. Zjednodušit by se mohla i doprava, takže budeme objednávat v zahrničních e-šopech a nic nebudeme řešit. Co se možná změní bude to, že EU uplatňuje nějaké antidumpingové daně na výrobky z Číny a TW, takže ti co tam vyrábějí (Author a spol) budou muset buď přesunout výrobu (Vietnam – kvalita nic moc) nebo zdražit.

      0 0
      • JM  

        A když u výrobků z EU odpadne clo (schválně – kdo ví, jaká je výška cla na cyklokomponenty), tak by se kola/skládačky zajímavé pro čtenáře bike-fora mohly i dost výrazně slevnit

        0 0
        • RomanH  

          Na vyrobky z EU uz neni clo peknou dobu

          0 0
          • Michal.J  

            Ja myslim ze clo na vyrobky z EU je. Schvalne si kup neco v nemecku a prihlas to na hranicich. Zaplatis clo.

            0 0
            • RomanH  

              Omyl – pokud bylo zbozi VYROBENO v EU, neplatis clo ale odecitas jejich DPH (13–16%) a pricitas nase DPH (22%).

              0 0
              • JM  

                Máš to vyzkoušené, nebo jde jen o teorii? S proclíváním obchodních dovozů je to totiž většinou tak, že ty jako dovozce jen dodáš podkladová data (např. popis výrobku + jeho celní zařazení do jcd-čka), a clo stanovuje (= výklad předpisů provádí) až konkrétní celník na vnitrozemské celnici…

                0 0
                • RomanH  

                  Vyzkousene s Rakouskem – lyze, kocarek

                  0 0
                  • JM  

                    Ale já myslel že se bavíme o OBCHODNÍCH dovozech…

                    0 0
                    • RomanH  

                      Ne, ja si veci na kolo (nejen) vozim jako privatni osoba :o)) Jestli jsem se nekde ztratil v textu puvodniho prispevku, tak se omlouvam.

                      0 0
      • Tomcat  

        Fajn tak to je v pohodě Author bude dražší a Nicolai , Last, Votec , Merx…a jiní budou levnější no to je zuper

        0 0
        • lubos  

          A taky asi i Merida. Ale stejne tak mozna i vyrobky z USA, jelikoz ted EU bojuje proti USA. Tudiz nevim co zustane, asi jenom tuzemsti vyrobci a Marzocchi vidle :), jo ty by meli teoreticky zlevnit.

          0 0
    • Jarous1  

      Před chvíli jsem se díval na stránky Celní správy na celní sazebník. Na kola z Taiwanu nebo USA je teď u nás clo buď 60%, 10% nebo 7%. Vyberte si, já se v těch jejich tabulkách nevyznám…;-)

      Každopádně v EU je na toto zboží clo 15%…

      Takže snad nebude zas tolik zle. Zdražení hrozí maximálně o 8%. Snad… Pokud teda obchodníci zas nevymyslí jinou výmluvu, proč zdražovat…

      0 0
      • Franta  

        Mno, ono je to tezky. Podle me se spis zlevni, ale ne moc, nebo to bude stejny. Taky bude otazkou odkud to dovozoci budou tahat, zda z centralnich skladu v Evrope, ci primo z Taiwanu, USA, Kanady,…

        0 0
      • hYs  

        Uz cca pred pul rokem probehla zprava ze vyrobu postupne presouvaj do nejaky sousedni zeme aby nemuseli platity vysoky clo.

        0 0
    • vlk  

      Na vše co je vyrobeno v EU se nebude vztahovat clo.Vše co je vyrobeno mimo bude mít clo, které určí EU.Předpokládá se , že vyšší.USA není v EU, že , takže na jejich výrobky bude uvaleno vždy clo.Pro nás je problém taiwan.Tam se asi bude taky zdražovat.Otázka je jak velké clo dnes platí výrobky k nám dovezené z EU -o tolik se zlevní a jaké clo se platí z ostatních zemí dnes tento rozdíl=buď se zlevní nebo zdaží.Spíše jaké výrobky pro nás se vyrábí v EU.Já 100 vím o Marzocchi,u nás-leader fox,merida,sup­perior-snad eu, kellys-slovensko.jinak nevím která kola.Ale osazeni-shimano od deore výš mám pocit že se nevyrábí v EU a SRAM je taky USA-ale kde mají výrobnu to nevím.

      0 0
      • miki  

        Já se vůbec nebojím protože nakupuji v německu už dva roky a skoro vše je tam levnější pro příklad uvedu hydraulická brzda XTR KOMPLET 150 EUR/třmen ,kotouč ,dvoje destičky ,hadice,páka,/tak se asi nikdo nebude divit že radši německé XTR než české XT.

        0 0
        • santi  

          Souhlas, taky nakupuju v německu. Právě chci koupit hydrauliky XTR, ale nejlepší cenu jsem našel u stadlera za 250EUR/ks. Kde ji seženu za 150?

          0 0
          • enjoy  

            za 250 euro by mi to asi nestalo.

            0 0
          • miki  

            ja nakupuji vprvnim kramě za čárou Cheb- Waldsasen ale upozornuji že páky nemám dualy ty sem nechtěl ale klasika deore a funguje to normalně jako každa jinna brzda,vše lze objednat zvlašt a i vybrat jakej kotouč jestli central nebo XT /CENA STEJNA/ Vše je objednáno z central skladu Paul lange Stuttgart cca do 14 dní k dodání

            0 0
            • Radek Broz  

              Á, Karlovarak – jsem z Nejdku;-). Mas nejaky tipy na shopy v Reichu, ktery maji nabidku na netu? Jet se tam jen tak podivat se mi nechce.

              0 0
              • miki  

                kupoval jsem kliky xtr přes www.tnc-hamburg ale jinak vše kupuji ve WALDSASENU cesta se spojí s nakupem v aldi .

                0 0
                • sharkcom  

                  Prosím, kde to je v tom waldsasenu? Jsem z Chebu, tak bych se tam podíval.. Dík

                  0 0
    • hYs  

      Jen mne tak napadlo :)

      Jak vydelat co nejvic na vstupu CR (nebo jine zeme) napriklad z pohledu nemecka ? Zalozite v CR firmu, dovezete z taiwanu co nejvice zbozi pred 1.5 2004, a po 1.5 to prodate sve firme do nemecka (uz bez cla) a firmu zrusite…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.