výběr-Scott Genius RC 10 vs. Merida mission C team

115 nepřečtených
  • tradic

    Myslim, ze z podzima bych si mohl dovolit koupit nejakej lepsi stroj a vybiram. Zatim mam tyto favority: http://www.scottsports.cz/…_obj.katalog?…

    http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

    Co by jste doporucily a proc?

    0 0
    • tradic  

      No tak zacnu ja:)

      Ja bych asi sel do Scotta, protoze tam si muzes nastavit z riditek tri polohy tlumeni: poloha 1: je z toho pevnak pro chrteni poloha 3: paradni celopero pro sjezd poloha 2: asi neco mezi tim.

      0 0
    • hanz  

      no já bych šel do giantu rc-přepínání je na hovno, za chvíli tě začne ***** merida-ani asi nemam racionální důvod, ale myslím si že bude dost nepohodlná

      0 0
      • Homer  

        moje rec, kdyz merida jde do neceho novyho, bude trvat aspon 2–3 roky nez se jim podari odladit ty nejvetsi chyby, zatimco giant je roky overene reseni (jen nevim, proc za kazdou cenu chce ten karbon)

        0 0
        • tradic  

          ja myslim, ze o karbonu uz bylo receno hodne (váha, tuhost,…) A kdyz se chci se placnout pres kapsu tak aby to obsahovalo moderni technologie.

          0 0
      • PePu  

        Bych rekl, ze „nepohodlne“ jsou/muzou byt vsechny – zalezi na pozadavcich a predstavach uzivatele. Vsechno to jsou svihove fully, otazka je ten karbon (scott i giant uz s nim nejakou chvilku delaji). Na druhou stranu se merida mohla poucit z chyb druhych, nehlede na to, ze se mozna vsechny tyto biky sekaji ve stejne tovarne-jen spekulace. Kdybych mel na vyber pouze mezi temito, volil bych scotta – horstlink (to je ovsem giant taky) a mohl by byt z nich nejpohodlnejsi. Pri tehle cenove hladine bych se ovsem porozhledl kapku vic, zda ostatni vyrobci/marku-vlastnici-prekupnici nenabizeji neco lepsiho.

        0 0
        • tradic  

          Nechci Canondale, Klein,… apod., protoze ty kola se mi fakt nelibi. (je to jenom muj nazor)

          0 0
        • hanz  

          taky bych se za ten balík kouknul spíš po něčem ala RM ETSX, nebo intense…atp. A merida se nikdy nepoučí viz tlumič german nebo stavby na misionech 02,03,04…když tak přemýšlím tak merida snad nevyrobila ještě fula kterej by nepraskal…ale zase řeší reklamace naprosto suprovým způsobem…

          0 0
    • climber  

      Meridu bych rovnou vyloučil, přece nedáš 150 litrů za Meridu. Navíc (už jsem to psal v jiné diskusi) kámoši ze Žiliny si koupili 4 Merida Mission XC a z toho na 3 se objevila praklina u středového složení. Právě se chystají na mocnou reklamaci.

      Pokud jde o Giant a Scott, tak tam si myslím, že volba již bude pouze o osobních sympatiích.

      0 0
    • TinkTink  

      Ja bych se k tomu postavil jinak…

      Ta Merida – ne ne ne…todle bude polofull – tendle zdvih s timdle tlumicem…hnus.

      NRS T-Mobile – nebudu platit za reklamu…kdyz uz, tak toho ryziho Gianta bez T-mobil :)

      Scott – pekny…ale taky to neni standartni tlumic…nesel bych do toho.

      Do ceho bych sel – Giant Trance 1 – ma taky malej zdvih :))))…

      0 0
      • miki  

        Jestli máš dost čočky tak tohle http://www.cykloshop.cz/…2/karta.php3?…

        0 0
        • TinkTink  

          Proc mam platit takovou reklamu – kdyby to byl aspon NRS Oskar :o)) (odporna reklama to je…ani SMSky zdarma nemaj)

          0 0
          • miki  

            Ale ty to platit nebudeš .to není kolo pro tebe.

            0 0
            • TinkTink  

              Vim, ale polozim jednoduchou otazku: proc nekoupit toto – http://www.progresscycle.cz/detail.asp?… a neupravit to za tech zbylych 60 litru k obrazu svemu?

              Hmotnostne to pak bude lehci, muze to byt funkcnejsi…nevidim jediny duvod, proc kupovat tu predrazenou obludu…to uz radsi Cannondale.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ano, takhle vypada kolo. Nikde zadna ruzova… :)

                0 0
              • climber  

                Tohohle jsem si chtěl loni koupil, ale dovozce na Slovensko mi sdělil, že od tohoto typu nebyl loni dovezen na Slovensko ani jeden kus. A zase kupovat takovouhle pilu jenom podle obrázku to se mi taky moc nechtělo.

                0 0
              • prodi  

                Přesně tohle. Žádná růžová a i ten Fox mi ke kotoučům pasuje líp než Sid.

                0 0
    • BB  

      Taky by chtelo vedet, co na tom chces jezdit. Takze podle mych pozadavku a nazoru: NRS – no sag, potom se nehoupe, ale je to takovy pevnak, ani ryba ani rak. Takze rikam NE. SCOTT – je to horst link s opacne fungujicim tlumicem. Pry to funguje o neco hure nez original horst link u Specialized, takze rikam taky NE. MERIDA – asi fajn kola pro sirokou verejnost, ale za tyhle prachy, takze taky NE.

      Za tyhle penize bych se podival nekam k Santa Cruz, Intense, nebo i Spesl a v posledni dobe me pripada, ze ma velkou budoucnost novy system pruzeni od Giantu, takze Trance.

      0 0
      • tutite  

        NRS-ko jsem jezdil, lehký, obratný, při dobrém nastavení tlumiče celkem pohodlný, no-sag nastavení tlumiče jsem nikdy neměl, byl velice tuhý i při klasickém sagu. S dobrým tlumičem dobrá volba. Scott GENIUS jen na parkovišti, 3 mody tlumiče s ovládáním z řídítek, obrácený chod tlumiče/takže dobře chráněný/, chodí velice pěkně /125 mm verze/. MERIDA v delším provedení s 12 cm zdvihu SPV – ježděno rok a bez nejmenších připomínek. Nový GIANT TRANCE – moc pěkný. Myslím, že nelze sáhnout vedle..

        0 0
    • vlk  

      scott se mi velice líbí.A giant na chtění supr kolo, akorát bych nemoh toto barevné provedení.Merida-na tu zapoměň.Chce se to na tom projet, aby člověk věděl jak se ten scott chová.

      0 0
    • fousek  

      V tyhle cenovy relaci bych to videl na min. Tleskacovo letajici kolo

      0 0
    • tradic  

      Predevsim ho chci na jezdeni :) Jezdim na kole kazdej den. Nekdy hodne svizne, nekdy jezdec ala „kochac krajinou“ a taky se zucastnuji zavodu. Takze ten Scott mi vysel jako rozumnej kompromis.

      0 0
      • kesu  

        ja souhlasim s tim skotem akorat mi trosku nesedi ten obracenej tlumic mimochodem nepremejslel si o tom 125mm?bude mit lepsi chod,vaha bude skoro stejna a nasavit mensi chod muzes vzdycky

        0 0
        • Lukster  

          Souhlasim, taky bych sel radeji do verze MC s vetsim zdvihem. A model MC 10 je dokonce o hodne levnejsi nez ten RC 10 – samozrejme s jinou vybavou:-). Scotta bych se nebal, ma super vysledky v zahranicnich casacich…

          0 0
          • tradic  

            Dival. Urcite je to taky jedna z moznosti, ale prece jenom ten RC vypada lip. A co bych asi taky chtel tam zapleteny kola Shimano XTR.

            0 0
    • JMT  

      volil bych uz zminene santa cruz nebo intense, to vpp mi pride fakt vychytany a vsude to chvalej rozhodne bych nedal 150 000 za meridu !!! a nebo za jakykoli jiny seriovy kolo, nedejboze ze skarebem a nebo rock shitem (muj nazor)

      0 0
      • kesu  

        a nebo za pevny RB,muj nazor :)

        0 0
        • JMT  

          a nebo xtr saltr na 14kg bike :-) a nebo za psylo :-) a nebo karbonovy vlastovky :-) takovy fakt nechapu…

          0 0
      • kesu  

        ikdyz fakt je ze ten santa cruz blur je opravdu krasnej a funkcni bike

        0 0
    • Meesha  

      Co treba este Rocky Mountain – treba ESTX Nebo Epic…

      0 0
    • tradic  

      jeste by se tam dalo zaradit tohle

      http://www.specialized.cz/…bike2_05.php?…

      ale nevim k cemu nebo na co je dobra takova geometrie ramu. Kdyby neco mam nejakejch 192–3 cm.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        No podle ceny by se snad zaradit dalo. Se mi zda, ze chces jen utratit hodne penez. Nic vic.

        0 0
      • PePu  

        Kdyz uz Brain, volil bych spis nastavitelny/vy­pinatelny – nevim, zda zrovna tento model je jim vybaven (na ceskych strankach se to nedozvis, na EU/Int. zase primo tento model neni, ale jakysi maraton tam s IQ brainem je). Kdyz chces utratit takovy ranec, proc nejit rovnou jeste vys (S-works) ? ;) Nebo muzes vybirat i neco trochu „exotictejsiho“ (Yeti, Turner, Ellsworth, K2…na dalsi si ted nevzpomenu), otazka pak bude dostupnost nahradnich dilu.

        0 0
      • Otaku  

        tohle je dobra exotika: http://www.whytebikes.com/…jw-4-lrg.jpg

        0 0
      • Lukster  

        Do Specializedu bych nešel – nejsou až tak špatné, akorát nevím za co se u nich plati takové prachy(kromě značky),kdyz jsou jejich rámy svařovány na Taiwanu…a to i ty nejvyšší modely! Navíc Epic je hodně tvrdý,tím myslím nepohodlný. Pokud u Tebe nehrají peníze roli, tak bych šel do Scotta RC Limited edition – ten má úplně jiný karbonový rám než modely RC 10 a RC 20. Ale fakt bych šel do MC, těch 9cm zdvihu u RC není nicmoc…A takový rozdíl ve vzhledu zase není:-).

        0 0
    • tradic  

      Podle tohoto testu http://www.mountainbike-magazin.de/…s/detail.php?… dopadla Merida sehr gut(velmi dobré) stejne jako Scott genius RC10. Takze nevim proc by mela byt spatna. Jestli to neni jenom vase zaujatost proti Meride. :)

      Jeste kdyby mi mohl nekdo prelozit ty podrobnosti k tomu, tak dalece moje znalosti NJ nesahaji.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Pisou neco ve smyslu…// Toto osklive kolo od lacine taiwanske marky se tvari jako odpruzene a chova se jako pevne. Diky vetsi hmotnosti doporucujeme jako tezitko. Jeho „povedena“ geometrie skvele vede vlastni stopu za vsech okolnosti a hodi se dokonale pro snobiky na cestu do hospody. Pro takove lidi a babku s nusi je tohle kolo// sehr gut. :))

        0 0
      • TinkTink  

        No jo…ale tam je v hodnoceni jenom GUT nebo Sehr gut…takze to mas tezky…

        Po pravde, proc ne Meridu.

        1. praskaj…hodne a NEUMI se poucit dost rychle v radu jednoho roku = spatna zpetna vazba
        2. je to lidovka – jenom blazen by si koupil todle, kdyz muze mit Canturiona se stejnym systemem a je to mnohem mene proflakly (proste meridu jezdi kazdej treti – kdyz pojedes vedle typka na meride za 10 papiru, tak ho akorat potesis…to neni sehr gut)…Centuriona jsi zkoumal? Dat tam DT tlumic…

        Proste tydle prachy da za meridu jenom blazen.

        1. dost penez na exkluzivitu
        0 0
        • tradic  

          Opravdu je tam sehr gut. Je to v tech Race-fullys, myslim.

          0 0
          • TinkTink  

            Ja to myslel trosku jinak – ze tam jsou bud hodnoceni Gut nebo Sehr gut..nemluvil jsem primo o Mirinde :)

            0 0
            • tradic  

              V tech dalsich testech se objevuji i neco jako uspokojive a precnivajici.

              0 0
              • TinkTink  

                J, nemcinu jsem mel naposledy na zakladce a to je mirne receno par let zpatky. :))))

                KAzdopadne bych do meridy nesel…

                0 0
        • tutite  

          to Tink. TAk Tinku, takže tu svoji Meridu jsi už prodal, že ji tak haníš? Nebo jak tomu mám rozumět? Centurion je fajn, ale ten Rotwild taky není k zahození. zdar.

          0 0
          • TinkTink  

            Obavam se, ze toto neni zalezitost tohoto co jsi tu nastinil.

            Ja na to odpovim jednoduse – znacka Merida NENI DOST DOBRA NA BAJKY ZA 150000,– – je to lidovka.

            O to mi jde, podle myho, kdo si koupi Meridu za 150 je bud blazen nebo … :)

            0 0
            • Jozka  

              No podle me to co tady produkujes je pekna blbost,ale je to tvuj nazor. To ze jsou Meridy kola ktery jsou dost proflakly s tim souhlasim,ale nevim proc bych za Meridu 150 nedal kdyz je (dle meho nazoru) kvalitni. Kazdej chce mit origos kolo, kterej nikdo jinej nema a kdyz je majitelem nejakyho takovyho exemplare tak se z toho muze podelat. Podle me to je uplne jedno co kdo ma za znacku a jestli je dost dobra na kolo za 150. Kdyz se mu na tom dobre jezdi a je s tim spokojenej.....

              0 0
              • vlk  

                merida a kvalitní :o)))). Tlumiče co dobře netlumí, rámy co praskaj a ještě by jsi za to dal 150, co na to říci.Zy ty prachy už jsou mnohem lepší kola.To je jako kdybych řek škodovka je supr auto jdu si koupit jeden model za 10 mil.

                0 0
                • Jozka  

                  Dobrá,dobrá máš pravdu v tom že za 150 může mit človek kvalitnejsi kolo,ale v nizsich cenovych relacich Merida není zas tak špatná. Ja jsem se teda s zadnym prasklym ramem nesetkal a fully taky nejezdim takže tlumiče nemuzu posoudit. To? vše.

                  0 0
                  • kovar  

                    Praskaly zadní stavbyu fullů u čepů do MY 2003, a to s pravděpodobností rovnající se jistotě. Ale od modelů 2004 zatím nevím o praské zadní stavbě. Praskla už někomu?

                    0 0
                  • TinkTink  

                    Tak vidis, ze jsi nakonec uznal, ze za 150 muze mit clovek kvalitnejsi kolo :))..tak proc pak Meridu?

                    O nizsich cenovych kategoriich se tu nikdo nebavi – tam nemam problem.

                    0 0
                    • tradic  

                      No vidis praskaly do roku 2003, tohle je 2005!!! Urcite jeste nevis o zadnym prasknuti modelu 2005, ze jo?

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Praskaly i v roce 2004, ale uz o trosku min nez v roce 04…

                        Ach jo, lidi by se meli poucit, ale dobra, priznavam se, necely dva mesice po zacatku roku 05 jeste nevim o zadnem prasklem modelu 05…

                        Bych ti tu meridu asi aj pral…

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Samozrejme 04 = 03, jinak to ani nedava smysl :)

                          0 0
                        • kovar  

                          Nestraš. Komu praskla zadní stavba model 2004? JInak v roce 2004 popraskalo mnoho full merid, ale nevim ani o jedné, která by měla zadní stavbu model 2004. Tak se ptám.. Jinak Meridu za 150 000 a ještě s tak malým zdvihem bych teda nepřál nikomu, ta cena je mimo.

                          0 0
                          • TinkTink  

                            No docela jsem si nabehl…mel jsem hozeny link ve Favorites, ale kdyz jsem minulej tyden zformatoval komp, tak to slo do kytek…to zkusim zase najit…

                            Jako…myslim ze se tu dostavame do blbyho sporu – ja nejsem proti meride globalne – meridu za 50 litru…proc ne?…Merida za 100 – uz bych si ji rozmýšlel…ale Merida za 150 – fakt jsem neslysel poradny argumenty, proc ne neco jinyho

                            Jediny co muzu pochopit, je to, ze se Tradic do te Meridy zamiloval – to bych chapal – mam pro to pochopeni – ale nevidel bych to jako vyhodne manzelstvi :)

                            0 0
                            • McBlacky  

                              s tím docela souhlasím, 50tkč za meridu je tak strop. Přeci jen za 150tkč bych si přál kromě nekompromisní výbavy i trochu exluzivity, originality a image – to není merida ani náhodou

                              0 0
                            • tradic  

                              Trochu to pravda je, ze jsem se zamiloval. Poprve jsem ji videl na veletrhu Sport-life v Brne. To je tak uzasne nadherny kolo, ze jsem u nej stal dvacet minut. Ale kdyz si ctu tadyty prispevky… tak se mi snad libi cim dal mene.

                              Podle me je to vec osobniho nazoru a vkusu a jak je kdo zaujatej.

                              (ja osobne jsem zaujatej proti GT, Kona, Cannondale a Klein, protoze se mi fakt nelibi a v zivote bych si takovou znacku nekoupil.)

                              Je to jem muj osobni nazor a nemusi se stotoznovat s nazory ostatnich. (pozn. red.)

                              0 0
                              • vlk  

                                u mě je to takové trochu složité.Co se týká designu, tak se mi nejdřív nelíbí a pak časem i začně.

                                To je případ i fullu GT i-drive-které se mi momentálně docela zamlouvají.Měl bych mít jednoho na testování, tak uvidím jak je na tom s jízdními vlastnostmi.Už se těším.Klein ale HT jsem měl, nic extra, no normální kolo.Mylsím, že za mnohem lepší cenu než klein jsou duratec.

                                0 0
                              • TinkTink  

                                No…Kona neni skareda, ale taky se mi moc designove nelibi…jinak je mi jedno na cem jezdim, kdyz to ma zaruku, ze kdyz to zlomim, tak to bude ok…

                                Co se tyce bajku – nesmis se tak omezovat..divas se porad na klasicky znacky u nas zastoupeni.

                                Premyslel jsi o Santa Cruz, Rocky Mountain, Commencal apod? Treba takovej ETSX od RM je fakt zajimavej a podle for pomerne i funguje…

                                Mne se treba muj budouci bajk designove az tak moc nelibi (ne tak, jak je na netu vyfocenej) a stejne do nej jdu, protoze ma vynikajici reference :)

                                K tem Meridam a SL – taky jsme u nich stali, ale kvuli kotoucum :o)

                                0 0
                              • kovar  

                                nic si z toho nedělej, třeba mi se mrdida trans-mission docela líbí, a proto jsem si ji koupil.

                                0 0
                                • tradic  

                                  Samozrejme ze se podivam jeste dal, ale favorit cislo 1 je ten Scott, pres nej se horkotezko dostanu. Vypada bozsky a ma dobry reference, co jsem tak pochytil i ze zahranicnich testu.

                                  Pro Kovar: a nepraskla Ti, ze jo?

                                  0 0
                                  • kovar  

                                    model 04 a nepraskla, zatím. Jen tlumič LRS GermanA se jednou zavzdušnil pravděpodobně díky ošoupané povrchové úpravě na pístnici u pístu. Takže mi dali nový tlumič, snad se zase nezavzdušní.

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      NJN…treba az na tom najedes aspon vic kilometru :)…se uvidi :)…nicmene ho nemusi tyto problemy s tlumicema nastesti zajimat, pac to ma neco s jiz nekolikaletou osvedcenou technologii :))))…akorat to zbrzdi ten malickej zdvih… :)

                                      0 0
                                  • PePu  

                                    Docela me zarazilo, ze Scott nema vymennou patku prehazovacky. Uz jsem na nejakem foru videl stiznost na nutnost vymeny cele kyvky. Asi si hodne veri, borci :)

                                    0 0
                              • Stax  

                                inak fakt za tie prachy by som asi siel do intense alebo santa cruz, ktore modely asi tusis…

                                0 0
        • kovar  

          Centurion = Merida. Ne?

          0 0
          • TinkTink  

            To ano, ale C. dava aspon DT tlumice a myslim ze bude platit kdyz dva delaji totez, neni to totez :)

            0 0
    • Spawncz  

      Taky jsem se pres zimu rozhodoval jakej si koupit full ram a nakonec jsem vybral GIANT NRS Composite ale v cerne barve (viz. me foto biku)

      Zatim jsem na nem najel cca 500km a myslim si ze to bude super svihovej full a to jsem taky od nej ocekaval.

      K tomu karbonu, mam pocit ze to kolo je v terenu klidnejsi a ze daleko vice pohlcuje vybrace, takze tim padem setri jezdce (ruce, krk, zapesti)

      Tak preji hodne zdaru pri vyberu.

      0 0
      • kesu  

        mimochodem zvazoval si Simplon Bike.delaj karbonovy ramy podobny scottu strike,taky by to nemusela bejt spatna volba mezi karbonovejma fulama,ale netusim ceny

        0 0
        • Spawncz  

          ne priznam se ze nezvazoval dival jsem se na ramy od znamych vyrobcu a ten GIANT me zaujal nejvic.

          Dlouho jsem se nemohl rozhodnout vsechny fully me pripadli hnusny a taky jsem chtel aby byl dodrzenej zakladni ramovej trojuhelnik coz u GIANTU je.

          0 0
      • kovar  

        tomu nějak nerozumím, to ten NRS full je až takový kostitřas, že jsou poznat výhody karbonu?

        0 0
        • kesu  

          pravda je ze mezi karbonovejma celoperama je ten giant nejhezci,muzu se zeptat kolik te stal ram?premejslim totiz o ramu a karbon je muj sen ale mel sem predstavu neceho s trochu vetsim zdvihem.jeste kolik ten nsr composite vazi s tlumicem jen tak pro informaci(vzdycky se mi libil G-Zero strike a ten mel v nejaky verzi dokonce 2kg i s tlumicem)

          0 0
          • Spawncz  

            No tak jsem se dival do materialu co mam k tomu ramu a vahu tam neuvadi a ani progresscycle od kterych je ten ram obednanej tu vahu taky neuvadi (samotnej ram zvazit me nenapadlo). Ta cena byla specielni jen pro me od meho sponzora takze muzu jen rict ze jsem se dostal o dost niz nez je prodejni cena 39.990,–

            Me se taky G-Zero libyl ale potom jsem ho videl u jednoho clovicka v realu a uz se mi prestal libyt.

            Take jsem si splnil svuj sen a mam karbonovy ram Full a mam z nej naprosto neskutesnou radost protoze splnil vse co jsem od fulla pro me jezdeni ocekaval.

            0 0
        • Spawncz  

          Ne zadnej kosti tras to neni ale prirovnal bych to k riditkam z karbonu a z Alu – proste ty drobne vybrace co ti jdou od kola ktere nepobere ani vidle ani zadni stavba tak nadherne pobere karbonovej ram. Proste ten ram je daleko klidnejsi nez Alu.

          Mozna to popisuju dost spatne ale nevim jak jinak to vysvetlit, to se chce proste na tom karbonovem ramo projed a poznas o cem mluvim.

          0 0
    • tradic  

      V tom pelotonu jak jsem si vcera koupil byl Santa Cruz Blur, vubec se mi nelibi. To si taky nekoupim. Nelibi se mi geometrie.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.