• Lubin

    Ahoj, tak se tak dívám na svou 10 let starou silničku PEUGEOT (5 let jsem na ní neseděl), kde jsou namontovány elipsovité převodníky SHIMANO 400. Prý měl být na tomhle typu převodníku lepší přenos síly než na klasickém kulatém. Docela by mě zajímalo, jestli se to ještě zkouší nebo to byl opravdu jen experiment? PS: Jen doufám, že jsem se neztrapnil a někdo nenapíše, že se dnes dělají jenom elipsovité převodníky, fakt nejsem silničář.

    0 0
    • Pekáček  

      Biopace? Nakonec přišli na to, že to není ono. Tuším že místo jednoho nrtvého bodu jsou tam dva. Tak se po tom slehla zem.

      0 0
    • mm  

      Nejakej student z cvut delal na toto tema vyzkum. na veletrhu VS v brne mel minuly rok i kolo na trenazeru. byl to vylozene necyklista. mluvil o tom, jak s tim shimano prorazilo, jak je to fakt vyhodny…

      0 0
    • Vilém  

      Problem byl v tom ze Sh nemelo prevodniky v tom spravnem miste otacky kliky.Nekde ve Velu o tom bylo pojednani a kdyz si to clovek porovnal s posazenim Sh prevodniku,tak to fakt bylo spatne.Ted se mi dostaly do rukou kliky Sachs a tam jsou prevodniky nainstalovany tak jak by to melo teoreticky byt.Dalsi vec je ta,ze Sh melo malou elipsovitost prevodniku.Taky s tim byly problemy pri razeni.Lepsi je asi naucit se slapat do kruhu:)

      0 0
    • Daf  

      Na casovkach je to porad jeste obcas videt. Aspon teda loni to nekolik jezdcu na Tour melo neco takoveho.

      0 0
      • Seveřan  

        No, já to jezdil a měl jsem pocit že dřu pořád oproti klasice :-( řek bych že mě to stálo víc energie a kolena se netvářili nějak nadšeně. A výjezd do kopce, hrůza.

        0 0
        • Vision  

          ja ho koupil na silnici z vyprodeje a nic jsem nepoznal :) šlapat musím furt

          0 0
    • Honzas  

      mam to na silnicce postaveny v trenazeru. a kdyz uz se donutim si na to sednout, tak mi to prijde takovy – no proste divny. jakoze to divne taha za nohy a vubec to neni plynuly.

      0 0
    • pucháč  

      Mám taky šišatý převodníky – jmenuje se to SAKAE, je to starý asi 13 let, zvykl jsem si na to tak, že když šlapu na kulatým, tak mi to přijde divný. Je to určitě zastaralý, blbě se na tom řadí, je to těžký,..... … ale ty zuby jsou netklý a nevím co to je rovnat placku…

      0 0
    • mn  

      na svém prvním bajku jsem měl, nebo teda ještě mám, eliptický placky. výroba SACHS a stáří asi 12 let. nejezdí se na tom až tak zle.teď to kolo používám jako zimáka a v létě na dovolenou.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mám doma na nákupním kole. Děsně mě znerovózňoval pohled na převodníky při jízdě – jako by furt byly křivý. :o)

      0 0
    • BH  

      Biopace prevodniky to byl kdysi hit, ovsem velmi rychle se od toho upustilo. Hlavnim duvodem pry byly zdravotni problemy s koleny jezdcu, kteri tyto sisoidy pouzivali.Nevim, jak jsem to nikdy nejezdil.S mrtvym chodem se konstrukteri pasuji stale, zajimavym resenim je system ROTORsytem http://www.rotorbike.com/

      0 0
      • Flais  

        Jezdil jsem od roku 90 do 94 Shimano 200GS a pak 300LX. Docela jsem to už pozapomněl, ale tehdy mi to nepřišlo až takovej rozdíl oproti kulatým převodníkům, musel jsem se na to soustředit. A ještě jsem měl z té doby Shimano DX (jinak skvělá sada, ohromnej držák) kde asi Biopace nebyl. Hlavně bylo pěkný sledovat jak převodník lítá kolem přesmyku a taky jak se furt hejbá přehazovačka.

        0 0
        • vlk  

          též jsem ten systém chvíli jezdil.Bylo to takové nějaké divné,když jsem jel dlouhý stoupák, tak mě z toho bolely novy ,s klasikou ten samý kopec bezproblému.Nemohl jsem si na to zvyknout.Tak jsem se vrátil ke klasice.

          0 0
        • Vilém  

          prave ze prehazovacka se nehejba:)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.