• XCkar

    Nepochybuji ze spousta z vas vyuziva pres zimu k treninku bezky, nebo jezdite jen tak rekreacne. Chtel bych si taky poridit bezky a proto vas prosim o radu…na co si dat pozor, jak vybirat, popr. zkusenosti s konkretni znackou a zda-li koupit univerzalni pro klasiku a brusleni nebo se to nevyplati. Nechci do toho investovat nejake horentni sumy. Merim skoro 190cm, vazim 78kg a chtel bych jezdit prevazne klasiku. Dik za rady a pokud vite o nejakem e-obchudku se slusnyma cenama nebo web s obecnyma radama sem s nim. Predem moc diky.

    0 0
    • Vrci  

      Já bych ještě doporučil http://www.lbs-sport.cz/

      0 0
    • RapMan  

      no ja jsem taky vybiral az jsem prebral… koupil jsem sporten Vega, presne na ty podminky co pises ty, ale skluznice je strasne mekka a po 2 vyjizdkach ty bezky vypadaji, jako kdybych je mel jety nekolik sezon… Kdybych vybiral znova, sahnu po nejakych snad i nejlevnejsich bezkach co najdu a budou na me vhodny a budu s nima jezdit co to da, hlava nehlava… Takhle se bojim abych si neposkrabal skluznici a je to stejne prd platny…

      0 0
      • Vrci  

        Tak kup tohle: http://www.mammut.ch/…/katalog.asp?…

        a ty rýhy oprav, ale mezi náma na štěrkovej silnici nebo 5 cm sněhu zničíš jakýkoliv lyže.

        0 0
        • Homer  

          Mam taky Sporteny a letos diky donedavne snehove mizerii jsem jim dal co proto. Jsou poskrabany jako kdybych je oholil jednorazovym strojkem z Rossmana. Na muj chaby vykon ty skrabance vliv nemaji, takze ten prostredek na opravu skluznic nepotrebuji :)

          0 0
      • kolombo  

        Mám je taky a ta skluznice je opravdu snadno zranitzelná. Asi je to nový trend, aby to lidi nejezdili tak dlouho a koupili si nové. Zase byly docela levné, mám loňský model. Odřená skluznice lépe stoupá :-D

        0 0
        • tjuren  

          Jen aby někoho nenapadlo si koupit dražší běžky, že budou mít odolnější skluznici. Je to možná naopak. Každopádně běžky mají nohem měkčí skluznici než sjezdky a je navíc strukturovaná, tedy vlastně porezní. Doporučuju koupit jedny levný na rasování a jedny dražší na poježdění.

          0 0
    • LukasX  

      Trochu se svezu v tomhle threadu. Mam uz par let velmi levne bezky z bazaru. Schvalne jsem hledal se „supinkama“ pod nohou a nemohu si vynachvalit. Neprisel sem na to, jake to ma zapory? Krasne se na nich stoupa, nemusim vubec mazat. Z kopce to nejspis jede pomalejs, coz je taky vyhoda (alespon pro mne). Letos na nich mam skoro 200km po beskydech a uplna pohodka. Jak vy se stavite k supinam? Jeste k tomu levne z bazaru. Nemusim se bat, ze mi je nekde slohne pred hospodou, muzu vyjet i s par centimetrama snehu bez strachu o skluznici ( i kdyz ted je snehu teda vic nez dostatek;o).

      0 0
      • martt  

        na „spacirovanie po lese“ su bezky so supinkami OK. Ak si ale na dobre spravenom okruhu a vidis aky sklz maju ostatni na zavodnych bezkach, tak hned vidis aj nevyhody supiniek.

        0 0
        • LukasX  

          hmm to je urcite fakt. Mame oba s pritelkyni touringove bezky, pro spacirovani po lese ;o) Na trening asi nevhodne, ale plne splnuji to, co mam i na bajku – sest hodin pohodovy projizdky a kochani se v lese ;o). Je to pro zabavu, napriklad mezi Solani a cabem, to na vyborne upravene trati svisti jak o zavod ;o) To je ale jedna z mala upravenych, na vetsine si dokonce delame stopu sami ;o))

          0 0
      • Romík  

        Měl jsem „šupiňáky“ půjčené a nakonec jsem koupil „mazačky“. Nejde jen o tom, že jedeš pomalu z kopce, ale z mírného klesání musíš makat jako blázen aby ses alespoň držel za důchodcema :-) Mazačky jedou min. o 50% lépe!!! Koupil jsem SWIX vosky (turis?áky) a nemám obsolutně problém. Doporučuji šupiny vyzkoušet před koupí, abyste nebyli nepříjemně překvapeni!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.