• joko

    Jezdím 3 roky starýho Versusa a chci si koupit novej bike. Viděl jsem v Brně Cannondale F 600 za 50 000 Kč a moc se mně líbil. Trošku slabší se mně zdala výbava.Peníze na kolo mám ale nevím jestli za takový peníze není něco lepšího případně jestli ho někdo máte jak jste s ním spokojeni.Můžete mi poradit?Dík JOKO.

    0 0
    • miťo  

      Lucky Bike se SIDem, X.0+9.0 nebo XTR+XT, Mavic CrossMax, cena 60000.-, se zadní vidlí karbon 65000.-, s obema vidlema vzadu z karbonu 70000.- Asi by šlo se domluvit na levnější sadě (7.0+9.0) či vidli (RS Duke), je to malovýroba, tak ti vyhoví na individuální požadavky. Mrkni na www.luckybike.cz/…/mtb/mtb.htm Sráče, jako Sram. Jo a dle datumu registrace vítej na BF. (snad nejde o Jarina:))

      0 0
      • joko  

        Dík za tip.Nejsem ale žádnej odborník v čem je LB lepší nebo ještě jinak proč myslíš ,že ne Canona.Jo a proč Sram a ne shimano.Dík za uvítání.

        0 0
        • miťo  

          Kanon je zbytecne drahy, platis znacku. LB, Fort a dalsi znacky si za logo na ramu neberou tolik. Vis, mam trochu averzi na seriovky. Maji komponenty ve tride LX-XT a k tomu Manitou Axel… Male firmy ti vyjdou vice vstric pri stavbe kola. Osobne kladu duraz na kvalitni ram a vidli, komponenty jako treba saltr stejne vydrzi max. 2 sezony. Rafky naboris ci probrzdis, naby ti odejdou v orechu… Proc Sram? Protoze je lepsi. Ma krok 1:1, je lehci, levnejsi, odolnejsi. Chodi i v blate. Shimano to provarilo prichodem dualu. Mam na kolech (zimak+zavodak) 9sis Ultegfy a 105, oboje opotrebene a je to HRUZA! Novy chodi hezky, ale tyto jsou opotrebeny. Nic podobnyho mi na bika nesmi.

          0 0
          • miťo  

            Jo a v nejakym z posl.cisel Vela je test HT a libil se mi tam Giant s Dukem, X-7. Za tricet.

            0 0
          • joko  

            Myslím , že co se týče rámu a vidle tak jsme za jedno.Jo a ten Sram to mně chytlo slyšel jsem to od více lidí takže na tom něco bude.Takže ,když to shrnu,srdce táhne k F 600 ale rozum říká abych si to ještě v klidu promyslel.Mockrát díky za tipy končím.Příětě o něčem jiným.

            0 0
      • enjoy  

        tohle fakt nechapu:-),clovek tomu moc nerozumi,doted jezdil na plecce,zblaznil se a chce levnyho predrazenyho kanona a ty mu navrhujes bike s karbonovyma vidlema..:-).fakt cumim:-) tipoval bych ze toho na sebe taky moc nema,tak by mohl trosku usetrit a koupit si neco na bike. mi to prijde jako kdyz jsem jednou jel s mym RB metrem a nejakej starsi pan s pani me oslovili ze prej koukaj na my kotouce,ze by to taky chteli.tak jsem jim neco k tomu rekl,pak se ptali na cenu toho kola a kdyz to slyseli tak pan rekl:a to je cannondale? :-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Cannondale jsou kola pro lidi co kolum nerozumi :) To je slogan. Ze nejsem jeste na jejich vyplatni listine? :))

          0 0
    • fousac  

      hele, nevim co je F600 zac.. ale muzu rict, ze SavaH ma F400, coz je obycejna zrzava hajtra na Deoru, ale i s timhle hendykepem to ma pod 11kg…

      takze kdyz to vezmes, budes mit ultralehkou CHRTACKOU drahou plecku.. ;))))

      0 0
      • Jogador  

        Tak teď nevim, cos mu tim chtěl říct:)

        0 0
        • fousac  

          „HT nebrat..“ ;)))

          0 0
          • flippis  

            tohle kolo mám a jsems nim naprosto spokojený.Ale nestálo mě 50,kupoval jsem ho ve výprodeji.takže za ty prachy co jsem dotoho vrazil di myslím že je to slušný.je to celkem lehký a dost tuhý.fakt dobrý,nemůžu si to vynachválit.

            0 0
            • joko  

              Můžeš mně napsat kolik máš na něm natočený? Já moc neodjedu tak 5000–6000 km ale objíždím za rok tak 10 maratonů a potřebuju aby hodně vydržel a nemusel jsem se o něho moc starat.Proto jsem měl strach z výbavy aby neodcházela.Přece jenom na jiným kole můžu mít za 50 táců XT a tady jsem ve výbavě o třídu níž.

              0 0
              • pipinX  

                Buď v klidu – co je na canonu určitě lepší než na ostatních kolech ve stejný ceně je životnost rámu a vidle – ve vidli není nic z plastu, ale jsou tam válečkový ložiska a i tuhost je bezkonkurenční – na maratony určitě důležitá věc. Navíc myslím, že až budeš canona prodávat dostaneš za něj určitě víc než za jakýkoli jiný kolo. Jenom bych se poohlíd po krámu kde dělaj servis na vidle – u štěrby, v hlinsku a u kořínka v olomouci. Jinak jaký F600 chceš dělá se na kotoučích za 49 a na ráfkovejch magurách za 47 ? Radši bych šel do kotoučů.

                0 0
                • joko  

                  Dík a když půjdu do F600 tak ráfkový.

                  0 0
                • McBlacky  

                  právě že drahý kolo jako cannon prodáš s velkou ztrátou… a na maratony headshock není nejvhodnější -to neznamená že se na ní nedaj-, lefty nevím neznám.

                  0 0
                  • lanko  

                    Tady je vidět, že jsi teoretik protože Headshok je na maraton to nejideálnější. Mám ho na Jekyllu a vím jaký je. Zbytečně se nehoupe, jde uzavřít, jde vzduchem nastavit a zdvih je ideálních 80 mm.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      hele Lanko, zkoušel jsem ho sice jen chvíli, ale má na maratony malý zdvih, 80 z toho fakt nevyklepeš. Kromě toho už jsem viděl nejednoho maníka s headshokem tak vyklepanýho na konci 100km maratonu, že měl co dělat aby udržel řidítka. Naposledy na železných horách, typ dokonce seděl u cesty a vyklepával ruce, na můj dotaz jestli je ok, to komentoval zasranej headshock :-) na maraton je lepších 100 pružin v oleji -podle mě.

                      0 0
                      • zirecek  

                        No a ja jezdim marathony na pevne vidli. Kazdy dle sveho gusta. Kdyz vyklepaval ruce z headshocka, nemel si ho kupovat. Znam mnohem vice lidi, co si headshocka chvali… . Neznam mnoho lidi, kdo na spici jezdi se 100mm.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          no jasně, na špici se jezdí scareby a sidy, ale to už je u lidí co maj najeto 10tkm+ a maj všestranný trénink. Pro norm ridera je lepší něco citlivějšího a větším zdvihem. Jestli ale Lanko jezdí na maratonech bednu tak je pro něj HS v pořádku, uznávám. Ale ono zase není maraton jako maraton, dost z českých podniků se dá objet na trekáči s pevnou a pár by jich šlo i na silničce :-)

                          0 0
                        • Lance  

                          a takovych lidi je treba si vazit, protoze takovych uz je fakt malo:) A zase jsme u toho, borec s pevnou vidli jede daleko lip nez nekdo na snobskym kole (schvalne nerikam znacku) v kole to opravdu neni:) i kdyz at si kazdy koupi co chce

                          0 0
                      • miťo  

                        Pridavam postrh z Beskyd tour 2003. Jeden borec s head shockem mel toho fakt dost. Druhej s 80mm Duke taky, tak moc ho bolely ruce, ze nemohl ani radit. Ja si se 100mm na Suntouru XC-Pro-E docela uzival… …pruzina-olej.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          ta je na to dobrá, mam ji zvedlou něco přes 90 a mažu olejem místo vazelínou, na maratony v klídku :-) zas na XC je moooc těžká :-(

                          0 0
              • Pekáček  

                5–6000km za rok a v tom 10 maratonů je dost, bike odchází docela rychle oproti silničce, takže do toho budeš rvát prachy pořád, s tím počítej. A máš pořádný tretry? Dres? A tak dál?

                0 0
                • miťo  

                  Brambory do ka?at? :)

                  0 0
                • joko  

                  Jo něco na sebe mám včetně treter bund návleků atd v oblečení problém není.Já jezdím teprve 3 sezóny proto jsem nechtěl na začátek kolo za 50 táců a jezdit 5 hodin za ostatníma ale nejsu technickéj tip takže se radši zeptám než investuju.

                  0 0
    • climber  

      Hele s Cannondalem fakt neprohloupíš, malou radu. Koupil jsem si ho na Slovensku, takže co píšu dál je založeno na osobní zkušenosti. Dealer je v Dubnici nad Váhom (podotýkám je to autorizovaný dealer, prodává pouze Cannondale a Morati). Vzhledem k tomu, že slovenský bikerský národ má hluboko do kapsy, tak je dealer přístupný na cenové jednání. Tzn., že by jsi se možná mohl dostat někam okolo tvých 50 000 i s modelem o stupeň vyšším.

      0 0
      • joko  

        nemáš na něho kontakt?zkoušel jsem to přes vyhledavač ale nic jsem nenašel.Dík

        0 0
    • JMT  

      Muj osobni nazor : cannodalle si kupujou lidi co se chtej odlisit, ale co takhle zapojit trochu fantazie (ty kola sou vyjimecny akorat cenou, no a este mozna taky tim ze to predni odpruzeni je fakt na h***o-tvrdi to muj oblibenej mechanik kterej uz mel par kol pod rukama…

      0 0
      • sraldo lattrinny  

        Kanona jsem si koupil, protože nemám potřebu se odlišit. Navíc mi můj oblíbený mechanik řekl, že headshok je ve všech směrech vychytaný pružení a jako jediný systém nepodléhá při použití kotoučů skáze. A teď Babo raď.

        0 0
        • wroum  

          je pravda ze headshock je tuhej a odolnej system pruzeni a kotoucema tolik netrpi. na druhou stranu mas omezenej zdvih a chod kterej se nemusi libit (me se treba nelibi). pro mene narocneho bikera s durazem na odolnost je idealni (na XC)

          0 0
    • Romík  

      Osobně bych si koupil raději FS. Co třeba Giant Trance 3?! Proč chceš HT, jsi chrt nebo jezdíš spíše pohodově?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.