• Krutor

    Už jsem před pár dny psal, že vybírám nový kolo za ukradený. Objevily se na několika kolech (Schwinn, GT, Giant) kolem 30 tis. – X.7 nebo X.9. Máte s nima někdo zkušenosti a třeba ve srovnání s klasikama Shimano? Znáte to zvyk je železná košile a člověk má obavu jít do něčeho novýho …

    Dík

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Ze by to sem jeste nikdo nenapsal?

      0 0
    • tutite  

      to krutor. Kvůli Shimanům sem leta jezdil otočnou rukoje? ale teď jsem čuchnul k Triggeru a řeknu Ti, že systém palec-palec má něco do sebe. Zřejmě u kombinace šaltr X.O.+ řazení X.9. Trigger zůstanu. Moc dobrý.

      0 0
      • Krutor  

        No vidíte, hoši, že to jde. Díky za info. Ve starejch příspěvcích se „člověk“ taky něco dočte, ale informací není nikdy dost ;-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          No tak ja ti taky muzu potvrdit, ze stejnou kombinaci vozi pritelka a je naramne spokojena. Dokonce to kombinuje i se Shimanem na druhem kole a nedela ji to problemy.

          0 0
      • vlk  

        kdysi dávno v parvěkých dobách mtb vyrábělo shimano taky páčky palec ,palec-pod řidítka-akorát byli více pod sebou.Já jsem tehdá vozil od sachsu 7000-pod řidítka taky to byly dve páčky pod sebou -obě na palec.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Ja sem je taky vozil, ale ze by se to dalo nejak srovnavat…

          0 0
          • vlk  

            no funkčně určitě ne, já jen chtěl poukázat, že nevymylseli, žádnou převratnou novinku-ten princip.Mě osobně víc vyhovují klasické rapid fire.Teď s inverzní přehazkou to nemá chybu.Navíc ergonomicky mi to taky nepřipadají nějak supr.Kdyby se dalo u nich pohodlně odřazovat ukazováčkem jako u shimana, tak bych jim dal možná přednost.

            0 0
            • Vilém  

              Prosimte co podle tebe nema chybu na inverzni prehazce?Me to moc jako pokrok neprijde a smysl jsem v tom nenasel,proto se ptam lidi co ji vozi proc ji volili.

              0 0
              • Daf  

                Tak to by me taky zajimalo.

                0 0
              • vlk  

                to bys musel zkusit, ale ne s dualama ale s klas páčkama.Třeba když jdu ze sedla a potřebuji pak zařadit lehčí převod.přiznám se ,že jsem si ji koupil, kvůli těm širším čepům, myslím si, že by to snad mohlo dýl vydržet, ale už bych do jiné než inverzní nešel.Já jsem dost konzervativní, a dlouho trvá než se pro něco rozhodnu a většinou jsem pak i spokojen.Není se čeho bát.Akorát dualy nesnesu.

                0 0
                • Pekáček  

                  Hm, širší čepy, to má i Sram, že jó? :o) Musím teda říct, že šaltr Sram 5,0 2003 za 820kč mi odjezdil 2 sezóny (1. na závoďáku a 2. na zimáku) a pořád je naprosto v pohodě s minimálníma vůlema. A to má přední díl a vrchní díl pantografu z „umělý hmoty“. S šaltrem X7 zatím nemůžu soudit, páč v půli sezóny skončil v drátech (viz Foto, Kola a komponenty) a novej zas nemá tolik najeto. Ale vzhledem k „úmrtnosti“ tydle součástky při podobných nehodách nemá cenu kupovat to nejdražší.

                  0 0
                • Vilém  

                  Osobne vozim na jednom kole XTpacky + XTR klasickej saltr.Kamos ma totez ale s XTR invers(starsi model s kladkou) a prave mi to moc nesedlo,proto se ptam.Nelibi se mi to uz principem,napr nemoznost ulevit pruzinam pri delsim stani,shozenim na maly kolecko.U inversu bud ulevis pruzine v saltru nebo te u kladek,oboum bohuzel ne.Priste az ojedu to co mam koupim jen SRAM,zkousel jsem packy i gripy a zamlouva se mi to vic.Mlade jsem dal na kolo grip7.0 k tomu 9.0Carbon historickej saltr,a rek bych ze to chodi minimalne stejne jak me XTR a navic je to tak o 50g lehci.

                  0 0
                  • TinkTink  

                    Jde to ulevit pruzinam :)

                    Staci rozepnout retez (musis teda pouzit neco jinyho nez Shimano) a hned muzes prehazce ulevit.

                    Ovsem v tuto chvili je uz jednodussi a levnejsi rovnou koupit Sram – zatim 2500km X.7 a porad funguje jako novy + jsem to „parkrat“ polozil a nic se mu nestalo…

                    Ovsem tyto davky uplne v pohode ustoji Sram 5.0 za polovinu – vyzkouseno…i kdyz ma vule jak krava, tak porad radi.

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Nejlepsi lek na Shimano je SRAM :)

                      0 0
                    • Pekáček  

                      Zajímavý je, že Sram 5.0 2002 a starší, tj. šedá, chytá vůle docela brzo. Moje Sram 5.0 2003 stříbrná s hliníkovým zadním dílem (jinak tvarově shodná) drží pořád na výbornou. Trochu jsem jí upgradoval, dostala hliníkovej imbus co jí drží v patce ze Sram 7.0 a ložiskový kladky ze Sram 9.0SL :o))) Ježděná na osmikolečku a devítikolečku a v pohodě.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        JO, to je pravda no…ja 03 ani 04 nemel…jsem v tu chvili zrovna vozil šhi?máňo :)…ted to 5.0 budu mit na DH… :)

                        0 0
                        • Pekáček  

                          Jo, šaltr Sram 5.0 2004 a dál nebrat! Je to přepajcnutá Sram 4.0, narozdíl od modelu 2003, kterej vycházel ze 7.0. I nový přesmyky se liší, zatímco dřív 5.0, 7.0 a 9.0 byly takřka k nerozeznání. To nakonec platilo i o šiftech. Hm, takže ze Sram 5.0 2004 (a dál) bych doporučil jen komplet brždění a šifty…

                          0 0
                          • TinkTink  

                            Ty jo, to jsi me docela prekvapil…no nic…vemu co bude :)

                            0 0
                            • Pekáček  

                              X7 je docela fajn, pokud se ti nechce utrácet, sháněj 5.0 2003 dokud je :o)

                              0 0
                            • miťo  

                              Však mrkni na WWW.SRAM.COM a uvidíš, jak zřídili tu naši „srampětku“ šaltr. Asi ji vozilo hodně lidí, tak si řekli, že ji shodí do sad určeným pro sváteční jezdce.

                              0 0
                              • Pekáček  

                                Tady je link na model 2003 http://www.akcebike.cz/image.php?…

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Joooo to je ta odpornaaa…no tak to ne…tudle si nekoupim. :)

                                  Jsem si navic vcelku jisty, ze pristi rok CP DH v pohode preziju na zasobach prehazek co mam doma…takze uvidime potom :))))

                                  0 0
                                  • zac  

                                    no vzhledem k poctu zavodu to nebude takovej problem… :) Ten Jested me stve nejvic, mel sem to kousek od chalupy a hrozne rad se na sjezd divam… Navic sem si dal predsevzeti ze objedu letos vsechny zavody a neco (az zcela amatersky) nafotim, protoze me to hrozne bavi…

                                    0 0
                                    • Pá-dlista1  

                                      To se ti budu muset predstavit :) Doufam, ze to procpes i nekam do casopisu a na weby. Jsem za reklamu placenej :)))

                                      0 0
                                      • zac  

                                        No muzes se podivat tady ve FOTO a uvidis ze ty fotky sou fakt spatny, ale trochu je to i fotakem ktery by mel byt behem roku novy ale myslim ze s timhle by me z casopisu hodne rychle vyhnali… :)

                                        0 0
                  • rejow  

                    Zas a znova, kdo z vás mění přehazovačku kvůli vytahaný pružině? To sou ty pružiny u šaltrů dělaný z bláta že se hned vytahaj? A zrovna XT04 bych si kvůli pružině koupil, je totiž mnohem tvrdší než XT03.

                    0 0
                • bru-baker1  

                  to vlk. Mám vyzjkoušené kombinace: 1/reverzní XTR šaltr+SRAM Rocket otočný 2/ X.O. šaltr+ X.9. Trigger 3/ X.O.šaltr + SRAM otočný. De jenom o zvyk. Trigger je dobrej, dělaj i převod k Shimanu. Otočný reverzní XTR je lehký, rychlý, šetrný k řetězu i pastorkům /přeřazení ja malinko pomalejší než u X.O., ale je to tím, že slabší pružinka vytáhne řetěz na větší pastorek v tom nejsnadnějším momentu/. A otočná kombinace SRAMu je taky dobrá. Nic neodsuzuji, ale něčeho se musím zbavit. Myslel jsem, že něco z toho bude mít navrch, ale vyjde to nastejno. Plus – minus.

                  0 0
                • Alesh  

                  Chmmm, taky mi neprijde jako terno radit proti pruzine ukazovackem, ale s tim razenim ze stoje v krpalu zni docela zajimave…

                  0 0
            • náčelník  

              Máš trochu nepořádek v označení typu:

              Shimano řazení palec-palec je Rapidfire. Shimano řazení palec-ukazovák je Rapidfire Plus.

              0 0
              • vlk  

                tak toto jsem netušil, dík za vysvětlení-tak mám Rapidfire Plus.No vidíte, že to má proti sramu nějaké to plusko :o)

                0 0
      • senožrout  

        Jak se s tím řadí třeba v –10 s tlustou zateplenou rukavicí??? Ve velký zimě jezdím se sympatexovýma s thinsulatem. Když tak to vyzkoušej a dej vědět. Tohle mne zatím od páček Sram odrazuje.

        0 0
    • fousac  

      sem novopecenym uzivatelem X-7 pacek a saltru a je to pohoda.. uz pri montazi odpadla nutnost stelovani, proste se to nasroubuje a jede se… razeni placem mi nedela sebemensi problemy… (ano jsem uzasny, zvladam radit na RF, sramu i silnicnich dualech.. ;)

      oproti sh deoru radi rychlejc, jistejc a i v zaberu… a cloveku vzdycky zbyde prst na brzdeni.. ;))

      0 0
    • Azagthoth  

      tiez rozmyslam o radeni Sram palec-palrc a nejakom saltery,ale zatial mam iba na radenie,salter je Deore,je to kompatibilne s tym radenim?A vobec,je to radenie vhodne na FR,DH?

      0 0
    • va-bo  

      A co váha? To nikdo neřeší? Triger je min. o 100 g těžší než GripShift.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.