• aku

    Zacinam uvazovat o novem ramu a jako horky kandidat se mi jevi cr 1500 (cena do 8000, pouziti na maratony a cross-country). Na strankach racebike je ale uvedeny doporuceny zdvih vidlice 100mm. Problem je v tom, ze mam vidlici se zdvihem 85mm (Mx comp 85) a nechce se mi ji urcite tak rok menit. Myslite ze kombinace ramu velikosti L/Lx (nejsem jeste rozhodnuty) s touto vidlici bude velky problem? A jestli jo tak v cem. Dik

    0 0
    •  

      mno ja reknu jen nazor, vidle ma 85 mm, macochy maj delsi vnejsi nohy nez je obvykle, takze to tak tech 100 delat muze

      0 0
    • JMT  

      naprosto v pohode, ty ramy se vozej i s pevnejme rb vidlema .........

      0 0
    • raceface  

      Pokud nechceš měnit vidli, tak bych si 2500 připlatil a koupil spíš CR 1300! Mluvil sem o tom samym problému s P. Heinikem a tvrdil mi, že 80 mm vidle na rámu pro stovku je větší problém než 100 mm na rámu pro 80 mm. (Nízko položený střed a možná i strmější hlava…)

      Zajímalo by mě ale, kdo máte zkušenosti s RB CR 1500, jestli by se na tento rám rala použít i vidle s větším zdvihem než 100 mm a jestli by se dal použít i na tvrdší jízdu v rámci XC (ne freeride)?!?

      0 0
      • JMT  

        kamos tam ma fox vanilla 125 a je to v poho, ty ramy sou fakt pevny, (xc-pevny ne dh-pevny :-)

        0 0
      • aku  

        tech 2500 uz mam vyhrazeno na jine komponenty ;). Ale asi nad tim budu muset pouvazovat

        0 0
    • JMT  

      a nebo si prehod vidli na vyssi zdvih (podle 85mm usuzuju ze je to marzocchi-taky sem si prehodil na 105 )

      0 0
      • aku  

        ktery rocnik je tvoje vidlice? Ja mam 04

        0 0
        • JMT  

          mam mx comp 03 a barvu mame se segrou oba black mat (lesklou sem mel minule a hned se to poskrabalo-sice jenom lehce ale uz to nebylo to vono..........

          0 0
      • aku  

        A jeste neco. V jake barve podle racebike mas svoje crx?

        0 0
    • JMT  

      ........Segry CRX sem pridal do sekce nase kola (taky pekny) ..................

      0 0
      • raceface  

        Je fajn, ale tvoje se mi líbí víc… Nemůžeš tam dát taky fotku ségry :-)

        0 0
    • aku  

      Takze zkusim zmenit dotaz. Jaky ram do 8000kc pro 85kg cloveka na maratony a cross-country (tedy at neco vydrzi)? Nemusi nutne mit vahu pod 1500g. Do 1800 by to nebylo spatne. A co je dulezite – pro 85mm vidlici. A nemusi to byt Spyder ;)

      0 0
      • Air  

        To all: jen k te prvnim casti – snad je uz tady vsem co tu pozorne ctou jasny, ze kdyz RB napise 1500, tak to ve finale urcite 1500 g nema, stejne jako RB1300 nema 1300 g (nemam jim tim nic za zle, ale jen tak aby si to nekdo nemyslel…)

        To aku: pokud nechces RB1500, tak bych s timhle limitem sel do GT (Zaskar) nebo Duratec (Vagrant), pak se jeste da sehnat za tu cenu treba Introvert od Artura (ale tady ma spoustu lidi vuci Arturovi alergii) nebo jsem videl vyprodeje Superioru s karbonovou zadni stavbou myslim za 8900 (bylo to v inzeratech na netu). Jinak u Duratecu mas v cene i IHS, u RB ne – takze to taky zohledni do ceny. Osobne bych ale asi bral bud RB1500 nebo GT.

        0 0
        • aku  

          Zapomel jsem uvest ze vahu respektuji tak jak ji prezentuje vyrobce ;). Taky jsem pro CR 1500. Ale limitem je mi vidlice z 85 zdvihem. Duratec – tady uz se blizim 9000 a to uz bych radsi sel do 1300 od rb. Gt zaskar – podle toho co jsem cetl dobry ram, ale kde ho sehnat + cena (na internetu)? Autor – nejsem nejak proti, ale vidavam jich pomerne dost tak bych se chtel trochu odlisit :)

          0 0
          • Air  

            hm, no ten Zaskar by se myslim dal sehnat na netu. Zkus se zeptat u nejakych prodejcu GT, jestli by ti nesehnali samotny ram. U toho Duratecu mas za ty prachy i hlavove slozeni, u RB za nej priplacis (za Tange seiki nebo Cane creek), takze kdyz to zohlednis, mas rovnych 8 tisic za Vagranta… Ale ono kdyz uz Duratec, tak s logem pod lak coz taky vyjde na par set… Jak tu nekdo psal, ta marcoska s 85 udela skoro to same jako jina vidle se 100 mm. Zkus si zmerit delku te tve vidlice a zavolej nebo napis do RB a zeptej se jich. RB1300 bys mel stejne nejlepsi… ram kupujes na pomerne dost dlouho, kor takovej… A pak na nej muzes IMHO klidne dat i vidli s vetsim zdvihem. Ale 10k by nestal – musis pricist hlavu a uz jsi na 11 – 11,5 k (coz uz je skoro jak Career)

            0 0
            • aku  

              amen :)

              0 0
              • Air  

                neboj, uz jsem domluvil :-) po novym roce uz tady toho taky moc nenakecam, protoze se zarazuju do rad pracujicich obcanu… :/ takze konec sladkymu nicnedelani :)

                0 0
                • aku  

                  Tim jsem chtel rict diky za info. Konecny vitez bude asi Schwinn Moab Comp 2004. Nasel jsem ho v Jumpu ve velikosti L. Jeste se sice rozmyslim ale vypadato ze si s nema placnu.

                  0 0
                  • Air  

                    to jsem nevedel ze prodavaji v Jumpu i Schwinny. sice tam nerad nakupuju, ale kdyz oni maji proste fakt vychytany sortiment a za dobry ceny… posledne kdyz jsem koukal na ty rukavice Zamo, tak povidal ten mladej, ze tam budou mit mech Avidy na pultu za 1500, zrovna se to dozvedel pres telefon… Asi to teda budou BB5, ale stejne je to cena, kterou jsem cekal na e-shopech a ne v kamenaku!

                    0 0
                    • aku  

                      Ja uz jsem po roce co tam chodim s nema docela zadobre ;). A obcas tam treba maji neco spesl. Mohli by mit i gt zascar ale za cenu kolem 14k coz uz se mi dat nechtelo

                      0 0
                      • Air  

                        no tak to je jasny… jedine ze bys jeste nespechal na ten ram, pockal do jara a sledoval inzeraty.. Tu a tam se objevi nekdo kdo prodava uplne novy ram… Po Vanocich budou taky lidi prodavat nevhodne darky ap.,takze bazary budou podle me plne novych i zanovnich veci.

                        0 0
                      • TinkTink  

                        Co takhle Twister 05 – hmotnost okolo 1500g…cena okolo 6KKc…jeste to neni ujasneny, ale bude to husty :)…

                        Akorat je skoda, ze tvoji vidli si na 105mm neprehodis…ale zas ji muzes prodat a koupit si 105mm…

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.