Divočáci - řvát, nebo mlčet?

40 nepřečtených
  • RUMcajs

    Ahoj,

    byl jsem v neděli v zkoušet diodové světlo od Cateye HL-EL 300. Inu, svítí pěkně, jen jsem vjel na polní cestě daleko od „civilizace“ mezi divočáky.

    Vůbec jim nevadilo, že tam jsem, jen popošli ke kraji cesty a chrochtali.

    Zastavil jsem cca 1,2m před nimi a jeden proběhl za mnou.

    Těch 5 přede mnou bylo tak 40cm v kohoutku vysokých.

    Radši jsem neodjížděl a stál jsem tam pár minut a držel jsem psa, chtěl jsem mít přehled, kdy na mě zaútočí.

    Jak dlouho je brání bachyně a má člověk mlčet, nebo řvát, aby odvrátil útok?

    0 0
    • Pekáček  

      Šplhat :o)))

      0 0
      • RUMcajs  

        Ono tam zas tak moc stromů, na které bych dokázal vylézt nebylo. A rozhoně ne takových, na kterých bych dokázal minimálně 5 minut zůstat – slabé kmínky a lesní školka na druhé straně…

        Jo, a když je potkám např. na cestě na louce kde stromy nejsou, tak je mi diplom ze šplhu na prd…

        0 0
        • Pekáček  

          Člověk prej ze strachu vyšplhá na ledacos :o) Ale chápu tě, viděl jsem divočáka utíkat a na kole bych mu sotva ujel.

          0 0
      • Martyss  

        Jenom taková věcná:-)…co měl dělat se psem(ten moc dobře nešplhá)?…pokud to teda není plemeno, které se vejde do kapsy:-)

        0 0
        • cabbage  

          vytahnout za voditko:-)

          0 0
          • vlk  

            Přidušený pes se ale na stromě špatně přivádí zpět k životu.:o))

            0 0
            • cabbage  

              neudusi se, nevidels jak se nekteri psi sami skrti na voditku kdyz si chtej neco ocuchat a panicek je nechce pustit.

              0 0
    • Manas  

      Bachyne brani a utoci do te doby doku pro ni nebezpeci nepomine. Nejjednodussi, pokud si te nevsimnou je zustat stat a nehybat se. Pokud zautoci tak uz to je blby, preci jen metrak zive hmoty udela svoje. Ja jsem pred nima ujel a prekonal nekolik rychlostnich rekordu. Pokud mas moznost, utec na strom. Nerval bych nikdy, protoze nevis co to je za prasata, jestli samci, nebo bachyne s mladejma ( pokud to teda neni dobre videt :-) ). Jinak je lepsi vedet kdy je clovek muze potkat a kdy maji mlade. Ja se radsi u nas ptam myslivcu.

      0 0
    • wroum  

      ja bych je pozval na panaka (jointa) a snazil bych se s nima domluvit. pokud by se s nima nedalo jednat, asi bych nenapadne vyklidil prostor.

      0 0
    • Cejlon  

      Ale proč by na tebe měla útočit???Prase udělá všechno proto,aby se ti vyhlo:-))Klidně si na tu bachyni mohl řvát…Byl jsi někdy na honě???

      0 0
      • RUMcajs  

        Třeba proto, že jsem s sebou měl psa, třeba proto, že jsem zastavil cca 1 metr před nima, třeba proto, že jsem vjel mezi ně (dá-li se to tak počítat, když bylo 5ks přede mnou a 1 za mnou).

        0 0
        • Lance  

          Hlavne je nedrazdete prudkejma pohybama:-)

          0 0
        • Cejlon  

          To nevim,jak se ti to podařilo.Měl jsi štěstí,to se jen tak nepodaří-ocitnout se mezi divočáky:-)

          0 0
        • 0702  

          Letos jsem potkal 2× větší skupinu. Poprvé někdy v červenci jsem jich napočítal 52. Bachyně si stoupla na cestu, sklopila hlavu, přeběhly selata, pak bachyňáci a nakonec bachyně. Byl jsem v klidu s našlápnutým pedálem připravem otočit kolo a mazat z kopce zpět. Podruhé na konci října stejný počet, taky si mě nevšimli, resp. nevšímali a já byl jako pěna, abych je nějak nepopudil. Byl jsem hodně daleko (relativně) od civilizace. Ale není to paráda, že občas se řlověk i zvíře lekne, jak na sebe narazí neočekávaně (srna, zajíc.. nějaký „orel“)?

          0 0
        • pavelr  

          Přinejhorším si mohl obětovat svýho ra?afáka. A pokud by tě nedokázal ubránit, tak by byl pro příště stejně zbytečnej.

          0 0
          • vlk  

            většina psů se proti divočákům neubrání ani náhodou.Jen jakési plemeno zrovna nevím jak se jmenuje-má takovou kuželovitou hlavu-má šanci asi 50%

            0 0
            • fousek  

              ja do toho taky nevidim, ale nemenuje se ten pes bulterier?

              0 0
              • Lance  

                nebo bulmastif? to bylo na medvedy ne?

                0 0
                • kungpao  

                  Priatelia, ten pes sa volá brazílska fila, je to veľmi milý pes, ktorý by za svoju rodinu dýchal. Problémom je že na cudzích je ako ras, a najma nezľakne sa veľkého zviera?a. Keď sme vyberali psa, rozhodovali sme sa v konečnej fázi medzi ním a rodhézskym ridgebackom. Nakoniec sme sa rozhodli pre ridgebacka, nakoľko dospelý samec fily váži pekne cez 70 kíl a vykrmova? také hovado je dos? nákladné. Ozaj a keby si o mne niekto myslel že som nejaký zakomplexovaný holohlavý blbeček, tak to nie je pravda, bývame na ulici, kde je zvýšený pohyb občanov tmavšej pleti a spolu s otcom chodíme neskoro domov. Už sa nám párkrát stalo, že ráno sa zobudíme a vonku spí Tina na hrudi vystrašeného cigáňa – pocit na nezaplatenie.....

                  0 0
            • Lada1  

              prdlačky. Byli jste nekdy na honu na divocaka ? Tam se na staveni divocaka pouziva kokr. Divocaci maji strach ze psu.

              0 0
              • wroum  

                a bachyne co hlida maly? ta se taky boji kokra?

                0 0
              • vlk  

                jo ale když přijde na to má pes smůlu.Např když někdo divočáka jen postřelí a tebn nněkde zalehne.Většinou pokud nevykrvácí, tak při pátrání po něm, pokud pes neuteče má to spočítaný.

                0 0
              • Lada1  

                ale prdlacky. Staveni divocaka probiha tak, ze se mu stavec zakousne do kouli a divocak pak stoji na miste a jenom kvici

                0 0
    • Air  

      tezko rict, taky by me to zajimalo… ale co se tyce treba medvedu, tak nekteri doporucuji zvednout ruce nad hlavu, zacit skakat a rvat (at vypadate silne a mohutne :) a tim se je pokusit zastrasit a nekteri zase radsi drzet hubu a pomalu vycouvat pryc… kdyz te medved napadne tak si lehnout a delat mrtveho – on te pak zacne zahazovat vetvickama (asi jako na potom… :) presto ze se zivi lesnimi plody). Ale u divocaku fakt nevim… vzdycky se rikalo vylezt na strom, ale kdyz neni kam… zdrhal bych jen v krajnim pripade (bezprostredni utok). Radsi bych ale teda nehulakal na bachyni s mladejma… stejne jako medvedici s mladejma… to je dost nebezpecny. Vzdycky se budou branit, tedy spis ty mlady

      0 0
      • Pekáček  

        Doslechl jsem se, že je všechno v pohodě dokud mládě nekvíkne strachy. Teprv pak že je bachyně agresivní. S bráchou jsme před lety potkali skupinku roztomilých pruhovaných prasátek, zdrhali jsme jak to šlo :o)

        0 0
        • FAH  

          Znamej kolegine z prace sel pesky a najednou videl takova pekna pruhovana selatka, popadnul 2 do naruci a uz zdrhal. Pak je choval u baraku. Neveril bych a tim vic, ze to je nimrod.

          0 0
      • preacher  

        :-)))))…no jo, medvědi nevěví, že tůristi nemaj zbraně (ale nesmí ta větvička mít 3 metry a půl metráku)…a co když potkám třeba soba nebo nedej bože losa?.......:-)))

        0 0
    • fousek  

      zkusil bych si s nima dat sprint, mozna ze by se poved nakej ten rekord:-)

      0 0
    • kovar  

      Až budeš mít i čelovku, třeba pak se Tě a světel leknou a rozutečou se. Mám světlo i na přilbě- přede mnou tedy utíkají, jako když střelí. Zatím :-) Ale z divočáků mám respekt, sousedovi myslivcovi divočák přetrhal obě achilovky, když se před ním snažil vylézt na strom. Ten myslivec.

      0 0
    • saly  

      Ja bych teda asi moc nerval. Myslim si, ze prase se jen tak neceho nezalekne a rev ho jeste popudi. V takove situaci myslim ze bych asi cekal, uzival si to, protoze je to docela vzacnost. A kdyby zacali vychylovat? Tak nohy na ramena (resp. na pedaly) a rychle pryc. Pokud teda nepomuze domluva… :-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Menší chybka v tvem planu je, ze divocakovi neujedes pokud sam nebude chtit :)

        0 0
        • cabbage  

          ujedes v pohode, ale nesmi to byt hpv

          0 0
        • saly  

          :-) To jo, no. Ale nemyslis, ze je to zazitek, takhle zblizka potkat divoky zvire? Ja myslim, ze jo. No a kdyz nahodou nema takovy zvire naladu… tak to holt dopadne dle stesti atd…

          Mozna kecam kraviny, protoze me jeste nikdy takovy prase nehonilo. Az se tak stane, tak urcite zmenim nazor a dam vam vedet :-)

          0 0
    • Roman  

      S kolegou „takyrybářem“ jsme se vraceli lesem z nočního lovu úhořů. Z dálky řítící se prase přímo na nás, nás donutilo vyšplhat na strom. Jaká byla naše radost, když jsme poznali (ranní šero), že to není divočák, ale jen doga na volno bez majitele :o) Po 10 min očuchávání báglů pod stromem zbaběle prchla!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.