• RomanP

    Včera jsem po zralé úvaze koupil GT Zaskar Pro 2004. Je komplet v XT, oproti 05 má hydry (ty jsem chtěl) a dostal jsem slušnou slevu. Chci se zeptat majitelů na zkušenosti s tímhle bikem a také na spokojenost a kvalitu vidle RS DUKE SL. Nemáte někdo odkaz na manuál přímo k téhle? Docela mě překvapilo, že ventilek zhora je pod oběma zátkama, myslel jsem, že se to bude dofoukávat jenom na jedné straně. DO konstrukce vidlí zas tak nevidím, měl jsem doma na Avalanchi 05ce 2004 MZ Race pružina-elastomer, takže tam jsem takové věci neřešil.

    0 0
    • Daf  

      Mam starsiho Zaskara Race a je to naprosto super bike. Co se tyce foukani do obou noh prijde mi to lepsi nes dnes beznejsi foukani do jedne. Mel jsem SID XC) Vidlice se fouka na polovicni tlaky a proto i min uchazi. Take se pri stlacovani nekrouti. Manualy by se mely dat stahnout z webu RockShoxu.

      0 0
    • RomanP  

      A ještě jedna puntičkářská : Když zařadíte na přehazce XT 04 Dual prostřední pátý kolečko, máte ukazatel na dualu uprostřed ? Já tedy ne…

      0 0
      • Pavlos  

        :)

        0 0
      • Mamutt  

        Pokud se pamatuji, shimano ukazatele byly děleny červenými proužky na „třetiny.“ Do první „sekce“ tři rychlosti, druhá (prostřední) 4 a do poslední zbývají už jen dvě ;-)

        K vidli – levá noha – foukáš „pružinu“ pravá noha – tlumení pure de lite, ladění síly odtrhu vidlice (s tím si musíš pohrát.. je to pokus o konkurenci spv od indiánů.. co jsem mohl zkusit, chovalo se to většinou dost tvrdě..)

        0 0
        • RomanP  

          Dělenej je ten rámeček spíš pomyslně, ale já to mám uhnutý k jedné straně vlastně na všech stupních. Přesmyk je ok.

          Dík za info o vidli, já myslel, že odskok se šteluje „želvou – zajícem“ nějak mechanicky uvnitř tím imbusem. Nejdřív stejně něco najedu a pak si s tím pohraju, až s toho získám nějakej pocit.

          Nevíte kdo dováží a kdo je autorizovanej servisovat RS vidlice? Nějaký stránky ?

          0 0
        • Vašur  

          Co se týká toho ukazatele, už když jsem měl osmikolečkový XT řazení, kde byly jednotlivý očíslovaný okýnka a sedělo to přesně, tak jsem v obchodech okukoval devítikolečkový řazení a všechny byly na stranu. Teď ho mám taky a taky šejdrem.Ale zvyknul jsem si kde je která rychlost a navíc si říkám, že „symetrie je estetika tupců“ a jsem v pohodě. Při pověstný Šimanský přesnosi a dokonalosti mi to spíš připadá jako úmysl.

          0 0
          • RomanP  

            Díky, taky nemám žádnou psychickou zábranu s tím jezdit, ptal jsem se spíš proto, abych se dozvěděl, že je to normální, nebo, radu tipu povol šroubek a tím to doladíš.

            0 0
    • RomanP  

      Tak jsem se poprvé projel, je to rychlý a poslušný kolo, myslím, že budu spokojenej. Všiml jsem si ale dvou věcí a chtěl bych slyšet nějaký názor. Zaprvé mi asi po 500ti metrech znatelně změkla přední brzda a její chod se prodloužil skoro k prstům (XT04 disk dual) a taky mi při prudkém odlehčení vidle při výjezdu na obrubník udělá zvláštní zvuk. Jakoby podtlak něco vcucnul (no hrozně řečeno, ale těžko popsat:-). Mám servis po cestě domů a tak jsem se stavil na radu a co se týče vidle je to prý asi normální, při poštelování rebound speed „želva-zajíc“ (na RS Duke SL) to nedělá tuším při pomalejším chodu nazpět. Co se týká brzdy, tak mi servisák imbusem odklonil brzd.páku od řidítka a já jel domu. Po cestě jsem si uvědomil, že to nastavení nic neřeší a navíc na něj sotva dosáhnu a tak jsem si to doma vrátil do stejné polohy, co je na druhé brzdě, ale tuhost a chod už byli jak mají být. Nechápu to, to si muselo něco sednout? Vždy? mimo odklonění, pár zabrždění a seštelování zpět se nic jiného nedělo.

      0 0
      • Luky  

        k te predni brzde: to ze se prodlouzil chod muze byt u novych brzd normalni…nechal bych to znovu odvzdusnit…preju mnoho stastnych kilometru…zdar

        0 0
      • MartinXC  

        Z toho šplouchnutí si nic nedělej, je to normální (olej.tlumení). Přesně jak jsi zjistil – když vidli oživíš, přestane to. Brzda – možná odvzdušnit, možná množství kapaliny ? – na to jsou tu hydrauličtí odborníci, snad se ozvou až dobikují :-) (Hýbat s pákou je kokotina, takovému mechanikovi zakaž na cokolliv sahat.)

        0 0
        • RomanP  

          No tak díky, aspoň jsem klidnější. Ten samej mechanik mi připravoval kolo a proto se ptám, nerad bych vidli z***vil hned jako novou. Napadlo mě, jestli neni nějak moc nebo málo nahuštěná (odskok).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.