GT Avalanche 0.5 nebo Zaskar Pro 2010

20 nepřečtených
  • Josef Šimon

    Ahoj všem,

    Vlastním GT Avalanche 0.5, což je kolo tuším z roku 2004, slouží super, minulou srzonu jsem mu dal Rebu, nová kola, řazení, kliky…

    Teď k dotazu, barevně jsem z něj už trošku mimo a rohodl jsem se, že bych mu dal na novou sezonu nový kabát dle vlkastního návrhu a to zde www.autolakovnaboss.cz Vzhledem k tomu, že to bude stát taky nějaký ten tisíc, tak mne napadla varianta, zda nepořídit raději rovnou komplet nový rám http://www.koloshop.cz/…m,–2010.html Jen nevím jak je to s materiálama, někde jsem tady četl, že Zaskar docela praskal, tak teď fakt nevím. Stejně tak jsem si všiml rozdílné geometrie.

    Jinak pro upřesnění, prostě chci GT :-D

    0 0
    • marapara  

      Zaskara jsem jezdil cca 4 roky. První mi praskl po necelém roce u středu a dostal jsem nový rám, který praskl po 3,5 letech u patky. Patka to je bohužel „achylova pata“ tohoto rámu. Pokud to už nezměnili, bylo tam toho materiálu fakt málo, proto to praskalo, tak bych měl strach.

      Další věc je změna materiálu. Avalanche je AL6061, klasika, Zaskar Kinesis superlight, i když ty nové už jsou tuším z jiné slitiny. Každopádně Kinesis superlight byla super tvrdá směs, bike o poznání lépe akcereloval, ale také byl větší kostitřas a byl díky té tvrdosti a zároveň křehkosti náchylnější na praskání.

      Já jsem si toho Zaskara po záruce, který praskl, nechal svařit, ale za půl roku to bylo prasklé ve srávu znova. Do GT už jsem nešel, protože jsem nechtěl Avalanche a Zaskar byl moc drahý, tak jsem za 6000 požídil RB CRR a komponenty přeskládal.

      0 0
    • mirav  

      Zaskárek (mám 2008) je svojí geo a konstrukcí fajn kolečko do lehčího terénu na svižný přesuny. Pokud Ti to tak vyhovuje a nebudeš mu tvrdě nakládat, za ty peníze není vůbec co řešit.

      0 0
      • marapara  

        Asi tak.

        Je to rychlý bajk se svižnou geometrií, ale v těžších terénech riziko prasknutí výrazně roste. To byl můj případ, kdy mi praskl po 3/4 roce. Pak jsem pořídil fulla a do terénů jsem jezdil na fullu a Zaskara jsem jezdil spíš v lehčích terénech a vydržel mi 3,5 roku, což je přijatelné, když za rok na něm jsem dal cca 8000 km :).

        0 0
        • Josef Šimon  

          8000km ??? Já jsem tak do dvojky a převážně dost často kochačky v Praze, kolegy mám spíš takové silničáře na horských kolech :-D Já ale když to jde, tak rád někam vlítnu, nezpevněná cesta atd… rohodně bych nechtěl přemýšlet nad tím, jestli tohle byla už příliš velká rána na rám nebo ne…Koukám na tvé RB a jsem trošku načatej…Kolik chtějí za rám?

          0 0
          • marapara  

            No jezdil jsem na HT do práce + nějaký maraton za rok a delší trasy po asfaltkách a zpevněných cestách, když bylo po dešti.

            Hlavně to cestování do práce mi hodilo třeba 2/3 km z toho počtu. Takže reálně jsme mohl mít kolem 27–28 tisíc km pohodového ježdění, než rupl.

            RB CRR mě stál rám 6000 Kč. Ale musel jsem vzít silnější sedlovku a hlavko, takže celkem jsem se dostal něco málo přes 7000.

            0 0
      • Josef Šimon  

        Ono abych řekl pravdu, tak Avalanche 0.5 jsem fakt nikdy nešetřil, skoky, obrubáky, nějaké ty schody, takže z toho co jsem čettl jsem dostal docela strach. Sakra, už jsem byl téměr rozhodnut. Můžeš zjistit z jakého materiálu máš rám ty z toho roku 2008?

        0 0
        • marapara  

          To bude podle mě Kinesis superlight. První co mi praskl byl model 2006, pak jsem měl 2007 a byl také kinesis superlight.

          0 0
        • marapara  

          Pokud mu hodláš nakládat, tak bych do Zaskara nešel. Na tohle byl Avalanche dobrý, taky jsem ho nešetřil a ani po třech letech nebyl problém.

          0 0
          • Josef Šimon  

            Jáho mám vlastně 8 let a s rámem jediný problém… Musím prostudovat to RB :-D

            0 0
    • Josef Šimon  

      Tak jak jsem psal, že chci prostě GT, tak tady je jasný důkaz: Právě jsem objednal RB CRR :-D

      0 0
      • Ossis  

        Zrádče :-D!

        0 0
        • Josef Šimon  

          Tohle bylo hrozně rychlé rozhodnutí, bych se ráno ještě hádal :-D Ale já toho Zaskara fakt chtěl, ale asi bych se z něj teněšil při té představě, že někde blbě dopadnu a udělá křup… :-(

          0 0
      • maajkee  

        Myslím, že jsi chybu neudělal. Jaká bude barva? :)

        0 0
        • Josef Šimon  

          Právě že tuctovka, takže bílá, snad jich není mnoho, přestě do bílé jsem chtěl i stříkat původní GT Ava. 0.5, takže v tomto jsem měl jasno od začátku. Chci to udělat všechno v „čistém“ stylu, žádná divočina. Popravdě jsem koukal i po jiných barvách, třeba po té oranžové, ale musel bych je vidět v reálu, asi by bylo snažší rozhodování a možná by to ani ta bílá nebyla…, ale asi jo, prostě jsem ji už dlouho chtěl a když jsem se dokopal k lakování, tak je z toho funglovka RB CRR :-D :-D Já, zapřísáhnutý Džítýčkář…

          0 0
          • maajkee  

            No bílých RB je asi nejvíc bych řekl :) Ale neva, bude to pěkný.

            0 0
          • HonzaC  

            bílá je dobrá, já si sice nemohl vybírat (bazar), ale kdysi se tu psalo, že bílá je jedna z nejrychlejších barev a to rozhodlo :-)

            0 0
      • marapara  

        :D

        0 0
    • Josef Šimon  

      Tak volal pan a zitra jde na lakovani a pristi tyden by mohl byt k vyzvednuti, tak to je fakt fofr.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.