• Richie

    Zajimalo by me jestli je trestne jezdit na schodech na kole. Je to nekde zakazane (myslim v nejakych papirech?

    Treba onehda si tak jedo do podchodu schodama a koho nepotkam, no pan policajt na me kuli oci, protoze jsem jel celkem rychle. Chce po me obcanku atd… Muzu mu rict ze neni nikde zakazane jet po schodech

    0 0
    • Tomcat  

      Jo to znám , na mě někdo blekotal dokonce, že ty schody ničím atd… jak někohoohrožuju a naschodech sem byl sám atd… Jedno je jasný nesmíme tam , jeto prostě „jízda po chodníku“ a tam z silničních předpisů nemá co cycklista jet.

      0 0
      • Richie  

        Oh shit… Takze ani skakat z jednich do druhych co… :-)

        0 0
      • Jenda  

        leda ze bys tvrdil ze je ti min nez ?? protoze jak jsem pochopil z vyhlasky jizda deti po chodniku zakazana neni:-)

        0 0
    • kolombo  

      Řekl bych, že schody se dají považovat za chodník, určitě nanavazují přímo na vozovku bez toho, že by se nadalo všimnout, že jsi ji opustil :-) A co se týče ježdení po chodníku, tak to už se tu řešilo. Pokud jde o podchod pod frekventovanou silnicí, tak bych se hájil, že žádný zákon mě nemůže nutit nepřiměřeně riskovat vlastní život.

      0 0
      • enjoy  

        no on dokonce asi napovrchu v tech mistech asi zadny prechod nebude,kdyz je tam podchod ze.a vest kolo v tom podchodu muzes ne?za to asi pokutu nedostanes.takze takovyhle vymluvy by me spis vic na*raly,byt tim policistou. samozrejme se chovam uplne opacne a podle uvazeni situace kolem policisty bud prosvistim nebo jen opatrne pomalu projedu s prstem na razeni kdyby neco.

        0 0
        • Pavlos  

          Hele nemelo by to byt s prstem na brzde? Policajt ukaze ty zastavis a nechas si dat pokutu:D

          0 0
          • Radek Broz  

            Ne, on myslel, ze pojedes pomalu, jako ze nic a kdyby neco, tak podradis a zmizis;-)

            0 0
        • kolombo  

          No, v Liberci máme podchod, ale protože s ním nikdo nechodil, tak je tam namalovaný ještě přechod. Pro znalce: sídliště Dobiášova, nedaleko školy.

          0 0
    • wraftler  

      Z toho si absolutne nic nerob… Mne ked niekto, za den aspon raz nepovie ‚Hej ty ***** co robis na tej lavicke?‘ alebo ‚Myslis si ze to postavili pre teba?‘ tak bud prsi, takze nikto neni vonku, alebo ja nejdem na bike..

      0 0
    • Kikinka  

      dneska jsme měli ve škole přednášku od městské policie. O ježdění na kole po schodech byla taky řeč. Nesmí se jezdit na kole po schodech, je to vlastně součást chodníku, po kterém cyklisté jezdit taky nemůžou=o( Takže tak…=o)

      0 0
      • enjoy  

        ale je to cely docela sranda.schody jsou soucasti chodniku,ktery pry podle zakona neexistuje…,no fajn:-).

        0 0
        • Kikinka  

          jak, že neexistuje chodník? to jsem moc nepobrala=o) Na mě musíš pomalu=oDD Já jenom píšu to, co jsem slyšela=o)

          0 0
          • blue  

            tak to nejsi sama, kdo to nepobral :-)

            0 0
            • enjoy  

              vis jeste o nekom?:-) nebyla tady o tom diskuse?

              0 0
            • Kikinka  

              tak to se mi dost ulevilo, už jsem myslela, že jsem totálně vygumovaná=oDD

              0 0
          • enjoy  

            nejak jsem se tu pred nedavnou dobou dozvedel ze nikde neni popsano co to vlastne chodnik je.takze kdyz ti policista bude rikat no to je to co ma na kraji obrubnik… tak mu reknes ze si to vycucal z prstu:-)

            0 0
    • wraftler  

      Tam vobec nejde o to, co je napisane na papiere. Napriklad mne vecne vycitaju rozny agresivny ochrancovia mestskej architektury ze lezem na ich lavicky a muriky a tak. A to je niekde napisane ze sa to nesmie. Neviem si to dost dobre predstavit(paragraf 8: cyklista nema pravo jazdit po lavicke ani jej operadle ani inych castiach, a za tym by nasledovala definicia lavicky , operadla a inych casti)… No a nakonec, ked ta zastavy polis popripade naky civilny rypac, mas dve moznosti: 1.)Ak to neni polis ale maly civil tak ho zmlat a pokracuj 2.)Ak to je polis alebo velky civil tak mas zas dve moznosti: 2.a)Ak sa ti zda ta osoba rychlejsia ako ty(napr sedi v aute) tak ho/ju skus ukecat a ked to nepojde tak s v kybli 2.b)Ak sa ti zda tato osoba pomalsia(napr ten polis je taky velky az sa nemoze hybat a hlavu ma zrastenu z trupom[trupoh­lav]) tak zlahka slapni do pedalov a odid o 3 suschodia vedla

      0 0
      • MaPa  

        Vaši snahu obejít zákon bych spíš směřoval k tomu ten zákon změnit. Jinak tu bude anarchie… Chodníky už se opravdu řešily s výsledkem že je to obecně známý termín (mj. vysvětlený v technických normách – na které sice chybí okaz, ale jsou tu, atd…), a jízda po lavičkách (kromě k poskakování přímo určených)? Občas mám náladu si na nějakou sednout, ale proč bych to dělal když pak budu jako prase (mj. kvůli tomu že po ní někdo jezdí)? K čemu tu teda jsou?

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.