• jackasss1

    Tak jsem zkusil dneska ve chvilce nudy udělat zimní obutí podle návodu, který jsem tady někde vyštrachal. Nebyl s tím žádný problém, všechno drží a vypadá funkčně, ale testovat se bude zřejmě až v zimě :-)

    0 0
    • akula  

      Nechci ti brát iluze, ale za tu práci to nestojí. Jednak zimní plášť není jen o hrotech, ale taky o směsi a dezénu. Tyhle ultra levný pláště bejvaj z hodně tvrdý směsi a pak na mokru a ledu kloužou. Druhak ty vruty nejsou zrovna z otěruvzdornýho materiálu a pak stačí obleva a 100km po asfaltě a jsou všechny pryč, zkrátka když už, tak to chce sehnat karbidový hřeby. Sám jsem s timhle svýho času laboroval a skončil u continentalů spike claw 240 ;-)

      0 0
      • jackasss1  

        Určitě máš pravdu, o směsi ani o výdrži vrutů nemůže být řeč. Chci to jenom vyzkoušet, mám to nahozené na druhých rafcích, takže to prostě v zimě vyzkouším na pár kiláků ;-)

        0 0
        • Fester  

          Nenech si brat iluze ani nadseni. Ja to mam takhle a jezdim s tim uz druhou zimu. Letos jsem odjezdil na cca 750 km a byl to ruzny podklad. od zmrzleho blata az po led. a drzi to vyborne. Jo a dal jsem tam obyc srouby z Obi.

          0 0
      • JSt  

        zkusil jsi nekdy doma delane plaste? domaci vyroba je krom vahy ve vsem lepsi nez koupena guma. o vzorku a smesi to neni prakticky vubec. vyjedes z domu s teplou gumou a oblepi se snehem, po chvilce jizdy zmrzne na kost a je jedno jestli mas gumu huong shi za kilo nebo neco za papir. jestli je odolnejsi pozinkovana samorezka do plechu nebo alu cudlik je zbytecna polemika :-).

        jedina mozna vytka… kdyz jsem to pred par lety vyrabel, docetl jsem se tu, ze je lepsi pouzit vruty s pulkulatou hlavou, aby nemely hranu a neprorezavaly dusu.

        0 0
        • jIrI___  

          Nebývají na těch origo zimních pláštích karbidové hřeby a ne alu?

          0 0
        • akula  

          Zkoušel. Váha až tak rozdílná není, v obou případech se pohybuješ někde kolem kila. Grip zimní gumy je hlavně o směsi, pak o vzorku a nakonec až o hřebech, ty ti pomůžou jen na uklouzaným sněhu a ledu. Alu čudlík??? Hřeb má sice alu plášť, ale kvůli tomu, aby to bylo lehký a taky proto, že ten hliník se ojíždí mnohem snáz něž samotnej hřeb, kterej je ze slinutýho karbidu a tím máš zajištěnej neustále ostrej hrot.

          0 0
      • jizby  

        Nad šrouby „z OBI či Baumaxu“ bych nos neohrnoval. Někdy bývají z překvapivě kvalitní oceli.

        Z mé zkušenosti – s obyčejnými vruty na dřevotřísku jsem při stavbě plotu řezal závity do trubky. Jeden kus dal do ztupení desítky děr. Jsou tvrdší, než sklíčidlo do vrtačky, které jsem si s nima tímto nakurvil :)

        Ještě podstatně tvrdší jsou samořezy určené do oceli.

        To by mělo vyhovět i náročnému uživateli homemade hřebových pneu.

        0 0
    • biker90  

      Měl bych dotaz. Jak si to trefoval?? To si napřed nějak propichoval zvenku??

      0 0
    • capis  

      Tak naprosto totožně jsem to kdysi zkoušel i já, žádný efekt to nepřineslo, zkrátka slepá cesta.

      0 0
      • mirkin  

        Za ideálních podmínek je to super. Přidal bych šrouby i do stran. Po loňském ježdění mi praskla zadní stavba. Nevím jestli na to měla vliv váha zadní pneumatiky s šrouby. Každopádně letošní zimu, zimní gumy dám pro jistotu na staré kolo

        0 0
        • capis  

          Váha šroubů nemůže mít vliv na prasknutí zadní stavby, ikdyž vím, že při počtu šroubů se to nastřádá, ale co takový cyklonosič s bagáží, proti tomu jsou šrouby nic, spíše bych to viděl na chybu svaru zadní stavby, jezdeckou chybu, nebo něco tak.

          0 0
    • winter78  

      Vypadá to fajn. Ja v zime prezúvam 26×2.25 balóny s hrubým vzorkom. Sú ťažké,ale v zime aj tak robím len kratšie výjazdy, ktoré s tou váhou v pohode ušlapem a podržia krásne ;-). Ale ľadu sa výhýbam tak či tak…

      0 0
    • dalinv  

      V zimě jak jsem jel domů-po silnici-tak pod kopcem stály auta a na kopci taky-prostě ty dole to nemohly kvůli sněhu vyjet nahoru a ti nahoře zase nemohli dolů protože by je to hodilo do příkopu-hodně to klouzalo a všichni čekali na posypače-i policajti stáli dole pod kopcem. Jelikož já jezdím na kole i v zimě a jako jediný jsem ten kopec v klídku vyjel-ostatní jen čučeli a v tu chvíli záviděli :D A žádné hřeby atp jsem neměl. A to jsem jel v zimě i v terénu. Takže podle mě taky zbytečnost-je to ale jen můj osobní názor

      0 0
      • mirkin  

        Na běžné ježdění šrouby asi nejsou idealní, ale z Lysé po jižní sjezdovce kolem 50 km/h zážitek.

        0 0
        • jackasss1  

          Já jsem Lysou jel v zimě po ušlapané červené do Ostravice a drželo to docela luxusně na obyč Rocket Ronech a přes 50 km/h jsem taky místy dával

          0 0
      • MCPisky  

        ja jednu zimu taky zkousel jezdit po snehu, po cerstve napadanym OK po ujetym uz je to o ubu a po lede tuplem :-) ale mel jsem taky spis plaste jak do terenu tak na silnici takze to bude asi tim mit nejaky drapaky tak to dobre pojede i po ujetym snehu

        0 0
      • alexandr  

        Ja najezdil minulou zimu do prace na hrebech tak 2tis. km. Casto byly opravdu zbytecne, ale take byly mnohokrat k nezaplaceni, treba kdyz bez snehu zamrholilo a nasledne to zmrzlo. Hreby jsou dobre hlavne na lede, do snehu jsou lepsi poradne drapaky.

        0 0
        • dalinv  

          Jo s ledem už jsem se seznámil osobně:D Sice zvládnu jet s max opatrností i na ledu, ale minulou zimu jsem nedával majzla a padl jsem na záda-na kterých jsem měl naštěstí batoh, takže pád celkem měkký, ale v batohu jsem měl termosku-ještě tu umělohmotnou s tím křehkým vnitřkem a v ní ještě čaj..takže termoska kaput a batoh a trochu prdel od čaje. Od té doby už vozím nerez termosku:o))

          0 0
    • d69  

      Konečně je tu léto a ty vrtáš zimní gumy ??!!

      Mazej ven na kolo !

      0 0
    • vlasto  

      ted uz jen musis pockat az zamrzne rybnik, protoze na snih to nepotrebujes. Presto vsechno klobouk dolu nad tvoji trpelivosti.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.