• sadre

    Ahoj,chtěl bych se vás zeptat,jake cviky na posílení celého těla provádíte v zimní přípravě.Kolik cviku/opakovaní a zda stačí cvičit doma nebo chodite do posilovny.(neznáte nějakou internetovou adresu,kde je podrobně popsáno a vysvetelo jak v zimním odbodí cvičit)

    0 0
    • Lance  

      tak ted jsi me rozesmal, ale to jsi vedet nechtel co?:)

      0 0
    • Peslezedirou  

      Mrkni na www.tonus.cz/ články. Doporučuju koupit si knihu TVAROVÁNÍ TĚLA :o) Jinak se pro vytrvalostní sporty v posilovně doporučuje kruhový trénink celého těla, čtyři série po více opakování 12–15, ale nechci radit, v té knize by si to měl najít a mnohem přesněji než bych radil :o)

      Pes

      0 0
    • kolda  

      nejkomplexnější cviky:

      přítahy na hrazdě, kliky, dřepy + posilování břicha a spodních zad.

      0 0
      • Venda  

        Souhlasím, jen ne spodní záda, ale mezilopatkové svaly. Spodek zad je třeba protahovat.

        0 0
        • kolda  

          je fakt, že spodní záda posílíš u dřepů. zařazuju občas hyperextenze.

          jo a vynikající zimní příprava jsou běžky – zvyšuješ fyzičku a posiluješ celé tělo.

          0 0
    • Brzdič  

      Pokud si v poslední době necvičil, vzpomeň si na rozcvičky v hodinách těláku. K nim můžeš přidat strečink. Není to samoúčelné, ale jde o posílení úponů, zvětšení rozsahu kloubů a předejití zraněním. Na rozcvičení nezapománej ani před posilováním. Zpočátku určitě vystačíš s váhou svýho těla bez činek viz cviky co doporučuje kolda. Pokud chceš zvětšit objemy tak musíš zvýšit přísun bílkovin. Jakou formou to už záleží na tobě (ryby, bílý maso, tvaroh s cukrem a vajíčkem …). Na netu je něco tady www.kulturistika.net/search.php?… Musíš si ale nejdřív srovnat v hlavě co vlastně chceš. Cvičení je závislé na tom, čeho chceš dosáhnout (zpevnění svalstva a kostry, budování objemu, prorýsování svalstva) Hlavně to nepřeháněj – kulturistika se s cyklistikou nemaj moc rádi.

      0 0
    • raceman  

      Přidám se s dotazem, mám problémy se zády a chtěl bych se zeptat jaké cviky byste mi doporučili na posílení zádového svalstva(spodní část zad). Dík za rady

      0 0
      • Brzdič  

        To je dost problém. Pokud nejsou bolesti způsobené blokací plotének, skřípnutím nervu, nebo degenaritivními změnami na páteři tak by cvičení mohlo pomoct. Posilovat nejenom zádové, ale i břišní svalstvo. Jak posilovat břicho je snad jasné, záda se dají posilovat vleže na břichu, zvedáním těla, zanožováním. Stále v leže na břichu jakoby úklony do stran. Další cvičení na lavičce vleže na boku, kde trup přes hranu lavičky a zvedat ho nad úroveň lavičky. Totéž v leže na břiše na lavičce. Znovu zdůrazňuju, nezapomínat na posilování břicha, protože řada potíží se zády pramení právě z ochablého břišního svalstva. O vhodnosti cvičení bych se v případě zad zcela jistě obrátil na svého ošetřujícího lékaře!

        0 0
        • raceman  

          jj dík, na rehabky už sem tež objednaný, čekám akorát až se uvolní místo

          0 0
        • raceman  

          jo a jinak díky bohu to co si psal v úvodu mě naštěstí nepotkalo, je to s píš z toho, že jsem ke kolu přes léto neprovozoval aktivně i jiné sporty a ty záda díky tomu trochu ochably

          0 0
          • Troll  

            Zeptej se trenera ve fitku… Myslim, ze 90% probemu se zadama je ochable svalstvo. To je treba resit. Ostatni resi jen dusledky (rehabilitace, masaze, leky, …), ale neodstrani puvod.

            Zacit cvicit a pokud se nejedna o patologicke zmeny ci objektivni choroby, pomuze to. Obecne, telo je kostra + svaly. Jedno bez druheho nefunguje. Cili ochable svalstvo = problem.

            0 0
        • Milenius  

          Proboha jen ne posilovani zad vleze na brichu, to si zada akorat odrovnas, kdyz posilujes zada, tak bys nemel nikdy jit do zaklonu, od toho je lavice na extenze, kde ten pohyb delas naopak dolu a ne jen nahoru dost casto to zvedani v leze doporucujou i treneri, ale to ze je nekdo trener jeste neznamena, ze je to dobry trener ;)

          0 0
      • tom xtr  
        1. Hodně problémů se zády souvisí s ochablými zádovými svaly a zvláště pak těmi nejmenšími meziobratlovými. Takže jak správně tušíš, je třeb a je posilovat.
        2. Nemá smysl se zaměřit na posilování jen na části zádového svalstva, která působí problém (např. spodní část zad), posiluj celek, tj. chce to systém cviků.
        3. Obvykle nejvíc zanedbané mají lidi malé svalíky kolem pátře. Pak se nejvíc osvědčuje posilování proti lehkému odporu = svičení s pružnou gumou. Tady ti zvedání velké váhy v posilovně moc nepomůže, spíš naopak.

        Dobře propracovaný a dobře popsaný systém cviků najdeš tady : www.smsystem.cz/.. Bohužel nutno objednat za peníze (kniha, CD), ale stojí to za to. Doporučuju.

        0 0
        • Peslezedirou  

          malé svalíky kolem páteře

          bohužel ty moc s činkou neposílíš, jsou to reflexní nebo tak nějak podobně a ty posílíš spíš cvičením na nějaké labilní podložce atd…

          0 0
    • Troll  

      Otazka neni jake cviky, ale primarne jaky je cil pripravy. Chces nabirat objemy? Trenovat silu? Nebo vytrvalos? Posouvat laktatovou krivku? Aerobni+anaerob­ni prah?

      Podle toho se trenink bude lisit. POkud se bavime o kole, zakladem je aerobni trenink. Kruhovy trenink, idealne spinning (ano, ta strasna, ale nesmirne efektivni pakarna). Muzes behat…

      Pro dobrou kondici celkove posilovat vsechny partie, zamerit se na nohy. Ale jde o to, kde mas slabe misto, co je problem. Podle toho zvolit trenink.

      Ale asi aerobnim treninkem (jako zaklad, min jednotak hodina) + posilovanim (vetsi pocet opakovani, mensi vaha) nic nezkazis.

      0 0
    • Martina_26  

      Ahoj, ono se špatně radí, příčin může být víc. Samozřejmě existují obecná doporučení, obvyklé cviky a počty opakování, které ti poradí většina trenérů ve fitku, ale otázka je, jak moc to bude právě pro Tebe účinné a cílené. Osobně konzultuji několikrát ročně fyzioterapeuta, který je mě jednak schopen celkově vyšetřit, doporučit nápravná cvičení (i je s tebou projde v tělocvičně), počet opakování i zátěž + je schopen i uvolnění značné části akutních bloků. Nezapomínat i na balanční cvičení – antagonistické svaly… Tam kam chodím stojí individuální fyzioterapi 300,– Kč, což za nebolavé tělo ráda dám… Na netu se dá fyzioterapeutů najít dost. Doufám že to pomůže.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.