• vasek80

    III. začínala Tigrem, tak proč nezačít IV také tímto úžasným tankem. Musím si jej užít, než mi jej asi v 9,1 nerfnou a já se vydám dál k Tigru II a E75 u které patrně skončím.

    Dnes jsem potřeboval za němce 3500 exp. pro dokončení mise a získání prémia na 2 dny než se vrhnu na ostatní násobky. Tak jsem vytáhnul Tigra.

    1. bitva 3038 dmg, 2 fragy a hrdina http://www.wotreplays.com/site/865017…
    2. bitva debilní tým a rychlá prohra
    3. bitva 2936 dmg, 6 fragů a hrdina http://www.wotreplays.com/site/865018…

    Tímto vzdávám hold skvělému a krásnému tanku a můžem pokračovat ve čtvrtém díle a doufám, že nebudeme mít moc důvodů se v něm rozčilovat.

    0 0
    • jIrI___  

      Já byl neskutečně rád, až jsem vyexpil Tigera 2. Tiger I pro mě byl nehratelný (stejná situace jako mám u IS-3 – já neprostřelím nikoho, mě každý), Tiger 2 lepší, E75 perfektní. Teď už našetřit jen pár mega na E100 :)

      0 0
      • Jetson  

        Já měl Tigra II vyexpeného snad za týden, ale pořád mám v garáži jedničku a do dvojky se zatím nehrnu.

        0 0
      • vasek80  

        Mě zkraje také neseděl, ale jakmile i pomocí volných byl v topu, tak jsem si ho začal užívat. Na II bych rád přešel až budu mít posádku na 100+200% (aktuálně jsem 100+89).

        II také plánuju poexpit z části z volných.

        0 0
        • soc  

          Vez + dlouha 105 a je to mazel… Sel jsem castecne pres volne expy, protoze ta zakladni vez je tragicka. Dlouha 88 se dala, ale k tomuhle tanku nesedi. O dost lip se mi hralo s kratkou 105, prestoze to dost lidi zavrhlo kvuli vysoke cene munice.

          0 0
          • vasek80  

            Uvažuju přez volné věž a krátkou 105 což je necelých 40k (aktuálně mám 20), doufám, že těch 200mm pene nebude až tak moc limitující. Předpokládám, že na věž bude třeba pásy a ty holt pořeší podvozek za kredity.

            0 0
            • soc  

              Mel jsem podvozek za kredity a sel jsem nejdriv na vez. Ta penetrace kratke 105 staci, akorat musi byt clovek opatrnejsi. U dlouhe 105 uz to proste hrnes…

              Jinak mi chybi cca 15 tisic expu na Centa Mk7/1, kdyz na foru ctu, jak s nim radis, tak se uz nemuzu dockat :-D Ovsem nejdriv se jeste budu muset prokousat pres vez k L7A1…

              0 0
              • vasek80  

                Já s B Barellem s ním byl nešťastnej a potom s L7A1 je to monstrum. Po více jak 700 bitvách v obou Centurionech je mám tak v ruce, že v hodně IX bitvách rozhoduju. A konečně se mi s mk.1 povedl hrdina i s 75% posádkou. (to byla ostuda že jsem jej neměl, ale opravdu jsem Centuriony pořádně pochopil až s L7A1)

                Ale také jsem se spletl. Myslel jsem, že s L7A1 se dostanu s poměry vyřazení a poškození přez 2, ale to se nepovede. Dost mi ubral špatnej začátek kdy jsem měl oba poměry pod 1. Sice mi to pořád pomalu šplhá, ale až o tolik už to nevytlačím, protože občas přijde série týmů, kdy prostě nesvedu nic.

                Do FV už mi chybí jen 25k a pak se rozhodnu kam půjde posádka. Ikdyž se moc nehodí, chtěl bych FV do CW (z X mám pak jen Obj. 268), ale na publiku a bez PU bude lepší 7/1 a i ten prodělává. Škoda, že nemám 2 posádky.

                Za mě Tiger I a Cent mk.7 nej tanky co jsem ve WOT hrál a s rozdílem, že Tiger je hodně user friendly (řekl bych až nob friendly) Oba zastínili i oblíbenou E25 na kterou teď nemám moc náladu a dlouhodobě ji nehraju.

                0 0
      • Jiřina123  

        článek

        [url=seznam.cz]člá­nek[/url]

        0 0
    • Chiron  

      Co proboha chtějí nerfovat na Tigrovi? Jediné co ten tank má, je dobré dělo, jenže tak leda na odstřelování z dálky. Druhá výhoda je relativně hodně HP. Ale jinak je to velká papírová mrcha, která mě absolutně nebaví. Už bych ho taky mohl konečně vyexpit, už mi v garáži smrdí tak rok a vůbec nemám motivaci s ním hrát. I když KT se mi líbil, na svém tieru není úplně nejhorší. A E75, to už by byla asi jiná pohádka.

      0 0
      • soc  

        Jako snizeni HP bych jeste chapal, snizeni ROF taky preziju, ale naprosto nechapu snizeni presnosti. Nastesti bylo od nerfu zatim upusteno.

        Jako Tiger H byl balancovan pomerne nedavno a uz tenkrat bylo vsem jasne, ze diky ROF bude OP, nicmene tenkrat neslo o cisty buff, nebo nerf. Ale dal se cekat nejaky ten nerf. Jenze takhle brzy? A v tehle forme?

        O nerfu kvase se mluvi uz roky a… Proste soudruzi…

        0 0
      • vasek80  

        Prostě se rusákům německé stroje nelíbí. Nejprve veka, teď Henschel Tiger a potom by se mohli pustit na Porscheho.

        Ale vážně. Ta jeho dlouhá 88 je ultimátní. Sice na mapy jako ENSK Himmelsdorf ji chybí pořádná alfa, ale jinak ve všech ostatních parametrech je to skvělé dělo.

        0 0
        • vasek80  

          Chtěl jsem ještě přidat obrázek. S Tigrem mám po 149 bitvách nejvyšší WN8 ze všech strojů. Je OP ;-)

          0 0
        • marapara  

          Já jsem si Tigra také oblíbil, to dělo vynahrazuje jeho slabosti, tedy hlavně tu pomalost a papírovost tanku. Jen doufám, že ho nenerfnou, to by byla škoda. Asi pomalu přeškolím posádku na Tigra II a půjdu k E75. Na E100 už nepůjdu.

          Docela rád bych se propracoval u americké větve k T57 Heavy. Ten zásobník je parádní :). A nabití trvá 25 sekund, což je super.

          0 0
    • vasek80  

      Dnes mám dobrej den. 4× hrdina v 13. bitvách. Ty 2 Tigry výše a

      0 0
      • vasek80  

        Blbnu, jen 3× hrdina a chtěl jsem dát ještě jednu 1 třídu, která měla být hrdinou, protože co víc nahrát.

        0 0
    • soc  

      Dnes odpoledne, 28% WR, WN8 3200, WN7 2000… rajčata útočí…

      0 0
    • vasek80  

      Hrajete někdo lajnu nad Hellcatem?

      Mám dilema jestli chci pokračovat. T25/2 už mám v topu a nevím jestli chci T28 prot. a T30. případně E4. Nejvíce mě asi láká T30.

      Zjistil jsem, že mi sedí medka a uvažoval jsem, že posádku z TD přeškolím na medka.

      Na druhou stranu si vyjedu super peršinga a tak bych mohl relativně snáze vyexpit další.

      S tou posádkou z T25/2 by to už bylo fajn hraní. Případně bych mohl mít dvě posdáky a jet obě lajny medek.

      0 0
      • Ossis  

        U prototype to chce co nejdřív vyexpit děla, pak se to dá. Ale je to v té řadě poměrně rychlých tdček dost nezvyk a pancíř moc nepodrží… Jinak mi přijde, že se s ním toho moc vymyslet nedá a bez prémia se stěží zaplatí. Šel jsem do něj jen kvůli tomu, že si teď šetřím na T30.

        0 0
        • vasek80  

          Počkám si co budeš říkat na T30. Zatím stojím. Koupil jsem M3 Lee a jednu posádku a uvidím co dál.

          0 0
          • Orfi  

            Pro me T30 hodně špatna ani tank ani stihač.Jezdil jsem ji stim 1 delem protože to druhy než jsem naladoval bylo po mě .Nakonec jsem ji prodal .

            0 0
          • Ossis  

            No, tak jsem si T30 pořídil, jak teď byla v akci. A zatím mi to s ní vůbec nejde :-D. To je částečně dáno tím, že jsem teď delší dobu nehrál, zatím jsem nehrál žádné T29oidní tanky (silná věž, slabý spodek) a možná i změnami map (co mi to sakra provedli s Arktidou?). Taky mi přijde, že díky velikosti je magnet na arty.

            Jsem zvědavý na topový dělo, ale jdou na mě mrákoty z představy, že se někde budu 20s klepat, než nabiju a pak to půjde úplně mimo. Stačilo mi, když jsem bez vyexpených nabíječů nabíjel přes 10s.

            Ještě ji dám šanci a uvidím, jestli se s ní rozehraju – zpočátku jsem byl podobně kritický i k prototype a nakonec jsem si zvyknul.

            0 0
            • jIrI___  

              T30 strašně rád potkávám, připadá mi celkem papírově :)

              0 0
      • Georrge  

        15cm delo s otocnou vezi? Dal bych si rict :) skoda papirove korby… casem tuhle lajnu asi znova pojedu, ale jsem se nejak zasekl u wolverina…

        0 0
        • vasek80  

          Tak herní styl T29 mi vyhovoval a papírová korba nevadila. Otázka je, jak moc se bude dát spolehnout na tu věž mezi X.

          0 0
          • l.smetana  

            Můžeme to někdy zkusit ve výcvikovce, pokud tu někdo má T30.

            0 0
          • Georrge  

            mezi X těžko říct, ale s conquerorem je věž T30 docela problém, občas odráží i z boku, zepředu je neprostřelitelná a jediná slabina je kopulka nahoře na věži.

            0 0
      • Vegan  

        Tak to me T28 prot ohrome bavil, daleko vic jak podelana T30 T29 Prot. vubec nema papirovy pancir, musis najizdet za roh s velkym uhlem predku a vystrkovat predek, pak si to uzivas, odrazel jsem i Tier X tanky s goldama, jedna T110E5, ze me fakt nemohla palil to do me snad 10× a nic, co je, ale papirove je vez, na bocich tedy i zepredu po stranach, ale da se, kdyz clovek vi jak ji uhlovat i ta se da ochranit.

        0 0
        • Georrge  

          jak to vsichni poznate ze ma nekdo goldovou munici? (teda za predpokladu ze tyhle goldove urazky jsou na munici, jeste se v tom moc neorientuju). Ve hre jsem si vzdycky myslel ze to jsou narazky hracu co si mysli, ze jsou neprustrelni a kdyz je nekdo prostreli, tak ho hned povazuji za nekoho kdo strili goldovou munici… coz mi prijde pekne trapne :)

          0 0
          • vitan  

            Hlášky od lidí jsou parádní…:)

            • haha, gold noob
            • uninstall wot and play tetris
            • cheater, ur noob
            • lol omg wtf you goooooold nooooob

            apod

            Už by mohli vymyslet něco jiného:)

            0 0
            • Georrge  

              ja hlavne nevim proc jim nadavaji jako gold noob, kdyz ta munice se da koupit i za normalni stribrnaky :) premiovou munici taky obcas strilim a rekl bych, ze to dela hodne lidi. Nj nekdo nesnese to ze ho nekdo prostreli :D

              0 0
              • Vegan  

                Pokud strilis s tankem kterej ma vyloznee shit delo, nebo stock a nebo jedes s 7 proti 9 pochopim to, ale kdyz na me jakospotera s AMX 13 75 strili RHM gold munici 4× se mine a teprve po pate zasahne tak je to pako a goldnoob, chce to vedet v jake to je souvislosti. Trebas jestli nekdo ceka z T44 se budu na 300m prestrelovat s Tortois AP munici tak musi byt idiot, samo, ze pouziji Gold, ale trebas u AMX 50 100 jsem nepouzil Gold munici proti Tier X nikdy 245mm je dostacujici na vse.

                0 0
                • Georrge  

                  tak pokud takhle nekdo vylozene plytva premiovou munici tak uz se nedivim. Ja jsem mel par premiovych vzdycky, protoze jak to hazi o dva tiery vyssi tanky nez jsem ja, tak se opravdu spatne hraje. Ted jak mam conqueror s top delem tak jsem zatim pouzil premiovou munici asi dvakrat, v obou pripadech odrazila (sel videt jen kousicek veze, tak jsem to zkusil), tak jsem se na to vyprd… tam kde to projde tam staci zaklad, tam kde to neprojde lepsi munice vetsinou stejne nepomuze.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Na to je nejlepší ježdění s Centurionem se základní APCR municí, ale také T71. Třeba zrovna Centurion má goldovou s nižší penetrací a tam ji vůbec nepoužívám, ale stejně se najde nějakej jouda, co mi napíše gold noob a já mu pak musím psát, že je idiot, že APCR je standard.

                    Jinam já na to mám dmg panel a vím co na mě šlo za ránu, dokonce goldovou to barevně zvýrazní. Ale ani bych to nepotřeboval, Heaty poznám po sluchu a jestli někdo střílí APCR nebo AP mi nevadí.

                    0 0
                • pekoss  

                  Jak dali moznost koupit gold munici za stříbrňáky, tak hratelnost sla kvapem dolu.. Co to je za hru, kdyz te nejaky light neprostreli, naladuje goldy a sunda te. Kde jsou ty casy, kdyz musel trochu myslet, objizdet tanky na bok, atd..

                  Goldy samozrejme pouzivam taky, kdyz je ta moznost, ale hralo se mi wotko lip bez nich. Uz to proste není moc o skillu ta hra..

                  0 0
                  • Georrge  

                    já to sice hraju teprve chvíli, takže ty časy předtím nepamatuji, ale četl jsem názor že teď vlastně postrádají smysl silně pancéřované stroje, protože je stejně prostřelí kde kdo. Asi to nebude úplně tak horký, ale řekl bych že tyhle stroje to dost znevýhodňuje.

                    Dřív bych to i chápal, byl to magnet na peníze, teď když je to jenom za stříbrňáky… buď bych tu munici zrušil úplně, nebo pokud chcou mít troji munici, tak snížit DMG, což bych od podkaliberního náboje čekal, sice projde snáz, ale neudělá takovou paseku.

                    0 0
              • l.smetana  

                Taky vozím pár sebou, kdyby bylo fakt třeba (naposledy s T71 kdy jsem zůstal sám proti T-34–3 a Lowe) probít každou. Na druhou stranu, když už úhluju někde kolem baráku a prostřelí mě někde pod naprosto nesmyslným úhlem, chápu ty nadávky :)

                0 0
          • Vegan  

            Jsou na to adony jako DMG meter atd…

            0 0
    • soc  

      Tak Cent Mk7/1 je v garáži, ze začátku porod, teď už mám aspoň věž a expím dělo.. už aby to bylo…

      0 0
      • vasek80  

        Já to dnes vypnul rozčílenej v šest. Dopoledne to celkem šlo a pak jsem ještě chtěl něco nahrát když jsem se vrátil ze zahrady.

        Dal jsem 2 bitvy a stačilo. První remíza, když jsme ve 3 capovali a protivníci 2 také. Jenže náš dementní kolega ve Stugu sjel 15 vteřin před koncem z capu a hrdině se nechal zabít. Když jsme se rozčilovali do chatu, že nám to prohrál, tak napsal něco ve stylu „no a co“. V druhé jsem skončil sám s Tigrem proti jagpanteru a artyně. Já i Jagtiger na ránu a já nabil APCR a stáhnul se za cap a čekal na něj, jestli přijede capovat (oba byli rajčátka). Jenže nějakej dement s 44% a 300 WN na mě v chatu začal křičet ať jedu a pak moji polohu hlásil protivníkům. Nakonec jsem prohrál. To už bylo moc.

        0 0
      • soc  

        Se základní věží neskutečný porod, s 2. věží už super, barrel B s nabíjením pod 5 vteřin je dobrý masakr. Pak jsem koenčně doexpil L7A1 a začlo trápení… nabíjet 10 vteřin? V brutálně papírovém tanku? au au..

        No ale pak se zadařilo, zatím jen 1. třída:

        http://www.vbaddict.net/…608447917154

        0 0
        • vasek80  

          Si to vzal hopem. Koukám, žes něco i poodrážel.

          0 0
          • soc  

            Měl jsem premiák a nehrál jsem prakticky nic jiného. Ale je to krásný tank, v garáži vydrží ještě dlouho…

            0 0
            • vasek80  

              Jsem koukal na replay. Chudák Obj. 268. Tohle s ním mám pořád na batchaty. A L7A1 je pan Dělo. E100 žádný problém. Nádherné je, když si uvědomíš a stíháš přebíjet na obyč HESHe na ty německé WT. Prásknout mu třeba za 550 nábojem co nestojí ani litr ;-)

              Já ale vždy v zápalu boje i na ně pálím APCR.

              Teď mě jen láká ten japonskej IX Type. Takřka stejné dělo i deprese a rychlejší střelba.

              0 0
              • soc  

                jj, heshe vozím, ale to přebíjení mě děsí… snad to jednou zkusím, když může on za 500, ta já taky :-D

                Japonskou lajnu mám rozjetou a brečím pokaždé, když se na to podívám… teď jsem na T4 a absolutně se mi nechce dál…

                0 0
                • vasek80  

                  T4 medko nic moc

                  T5 Chi-nu už zajímavější, slušná deprese a parádní topové dělo co se 120mm pene louská ze všech stran KV-1

                  T6 Chi-to zatím mám jedn jednu bitvu s top dělem, ale bude to parádní dmg dealer. 155mm pene a 15 střel/ minutu. Dokonalé…

                  0 0
                  • soc  

                    No ja jsem prave na T4 a … nevim, jak to slusne popsat :-D

                    A na Centovi se neskutecne trapim s L7A1, neco je spatne a nevim co… uz jsem psal na forum..

                    0 0
                  • Vegan  

                    Me to Chi to prijde dost mizerny hlavne domerovaci cas dela ve spojitosti s jeho nepresnosti a neobratnosti mi prijde fakt naprd.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Jako pomalý je to strašně. Mám stock motor a marně se snažím už 4 bitvy vyhrát násobek. Snad se v 5. povede.

                      EDIT, nepovede šance 28%

                      0 0
                      • vasek80  

                        Tak se povedlo až v 9. Proč musí být začátky s každýmm tankem tak tragické.

                        0 0
                        • marapara  

                          Nevím, ale jezdím teď s M7 je to stejný. Vyhraju tak jednu z pěti bitev, když je úspěch a už mě to pěkně sere. A volné exp. nechci moc utrácet za T21.

                          0 0
    • vasek80  

      Večer jsem tak dumal a ráno nevydržel a pořídil si už královského Tigra. Na WOT foru jej dost kritizou, ale mám pocit že se tam kritizuje vše.

      Hned jako první jsem za volné nahodil věž (na víc není), dal stabík, podvozek a nabiják. Dokonce jsem po bitvě zjistil, že jsem mohl dát top motor, ale on mezi nima asi rozdíl nebude. Posádka nepřeškolená z Tigra (takže 75%).

      Vím, že jedna vlaštovka jaro nedělá, ale první bitva mě potěšila. Šlo na mě 5 střel a 2 schodily pásy bez dmg a ty zbylé 3 neprošly. A nebyly to žádná slabá děla, třeba Nashorn, RHM, Tiger. Mezi VIII bude dlouhá 88 stačit a tak víc free expů potřeba nebude.

      Pokud se i dál povede jako v této bitvě (jakože nepovede), tak budu nadšen. Teoreticky jsem to odúhloval dobře, ale uvidíme co bude dělat pancíř na kratší vzdálenost a proti silnějším kalibrům.

      http://www.wotreplays.com/site/866968…

      0 0
    • Vegan  

      Moje uplne posledni bitva s AMX 13 75!

      http://wotreplays.eu/site/867242#self

      rek jsem si at to dopadne jak dopadne, s AMX jsem tuhle mapu vzdy nenavidel a sel jsem trolit.

      0 0
      • vasek80  

        Jak ji hodnotíš proti 12t?

        Já teď jezdím právě 12t. s posádkou 100+71% a chci na ní udělat žárovku než půjdu na 13 75 a 13 90.

        Nejprve jsem 12t nesnášel a prodal a po půl roce si ji znovu koupil a oblíbil.

        Navíc v 9,1 aktualizaci by lehké měli dostat stejný MM co ostatní a tedy bude potkávat max VIII, tak raději ještě setrvávám, přeci jen díky stejnému dělu se mi na 13 75 chvátat nechce. To se těším až na 13 90.

        0 0
        • Vegan  

          Mam Posadku na 95% prvniho Skillu, Velitel zarovku, ostatni maskovani, vybava: ventilacka, skladana optika, sit. A normalne to jezdim jako pasivni scout, kdyz je blba mapa jako trebas skryta vesnice nebo vychrice tak jako aktivni scout, coz se ale moc neda (mala obratnost) a kdyz je uplne nejhur Himesdorf, severgorsk tak jako trol (nacoz to fakt moc neni).

          A moc se mi stim dobre nejezdilo abych rekl pravdu. jako scout je dobry, ale tym je vetsinou banda idiotu co to neumi vyuzit. A zbytek moc dobre pouziti take neni.

          Je to jak se pise na foru v debate k BC 25T cestak BatMobilu je hotove peklo, ale jinudy to holt nejde.

          Oproti 12t je lehce obratnejsi, rychlejsi, neni tak nachylna na najezd na male nerovnosti co se tyce strileni dela, ale bezne vozim 2 zasobniky goldu pro pripad nutnosti troleni, urcite bych na 12t na nic necekal a sel co nejdriv dal a pak co nejdrive opet dal.

          Nejake dalsi replaye:

          http://wotreplays.eu/site/866020…

          http://wotreplays.eu/site/864166…

          0 0
          • Vegan  

            Musim rict, ze s LT je to proste peklo bez dobreho tymu a kdyz neni 100% posadka, ale jak mile jsou obe veci splneny tak me to fakt bavi, jen skoda, ze je to tak 10% pripadu.

            http://wotreplays.eu/site/929484…

            0 0
            • vasek80  

              Je hrozný co s tím tankem člověk musí nastřílet na hrdinu a to jsi byl mezi X, takže maximum expů.

              0 0
          • Vegan  

            hmmm tak od patche je to dobre peklo, dalsi mapy predelane na koridory = scoutit se neda. Kdyz k tomu pripoctu, ze poslednich 15 her s AMX 13 90 bylo v bitvach s prumernym obsazenim tieru na urovni 9.7 tak je to proste peklo pac IS-7 nebo E-100 neda clovek ani zezadu pokud tam nesedi 100% jelito.

            0 0
            • Ossis  

              Od posledního patche sem nehrál… Oni ZASE překopali nějaké mapy? Achjo, to zas nějak přijedu a budu zírat, kde to jsem :-D.

              0 0
              • vasek80  

                Je změněný Severozápad, Arktida, Komarin a to je teď z hlavy asi vše. Každopádně všechny změny jsou k lepšímu.

                Také přibyl Charkov, což je krásná a parádně hratelná mapa s úžasnou atmosférou.

                0 0
                • Dejv94  

                  Je to divné, ale ještě mě to tam ani jednou nehodilo :-(

                  0 0
                • Vegan  

                  No jestli ti Arktida, Komarin, Tundra prijde predelana dobre. tak je to se dost rozchazime, podeme je z toho po novu koridor ala severogorsk.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Komarin mě štval kvůli zakempencům a to odpadlo.

                    Tundra je pravda jediná, kde se mi změna nelíbí.

                    Arktida je parádní, že na západní základně dali skálu z kopečka a nemůžou už neviditelná TD ostřelovat tanky nadjíždící severní stranou, na východní základně udělali také kopec, ale hlavně se mi líbí ty jižní podjezdy v místě kde jezdí těžké. Dá se tam pěkně najíždět soupeřům do zad. Zatím všichni jezdí po zvyku horem a já už tam nastřílel kolikrát mraky, když jsem jim střílel do zad.

                    0 0
                    • Vegan  

                      Problem, je ze neviditelna TD jsou soucasti hry a pak ma byt na mape misto i pro ne a i oni nic neudelali, kdyz jim to tam nikdo nesvitil. me ted prijde ta mapa prilis fragmentovana a obecne je to zmena ve stylu kdy drive to byla mapa podle realne predlohy, takze na mape to i bylo videt, ze tam nejsou nesmislne rantly na upati kopcu atd… tedy bylo to realistyctejsi, dnes je to umele vymodelovana mapa, jez by realne se v prirode asi tezko hledala spis by byla nenalezitelna…

                      0 0
    • vasek80  

      Tak přátelé, je to tam a s obrovskou rezervou.

      0 0
      • vitan  

        SuperParťák k mojí t-44 :)

        0 0
      • vasek80  

        Jinak se připravte, že určitě zas kolem vánoc bude akce na nějakou prémiovou VIII. Jistě zase dají první víkend akci x5. Chce to mít v garáži od každého národa alespoň 2 tanky.

        Nakonec to bylo snadné, protože USA, SSSR a Němce jsem jel až se 6 strojema těch 75k bych měl u všech po prvním víkendu na kterej jsem koupil 3 dny PU a pak další dny dostával za dokončené národy + místa v garáži (aktuálně 34 míst v garáži). Zbytek jsem jel se 2 a problém byli Číňani a Japonci, které jsem neměl vůbec a prošvihnul první bohatej víkned, Potom už to šlo samo jen odjet násobky a přitom na Francouze a Brity jsem používal pak už jen jeden tank a stejně to dokončil v poloviční časové lhůtě.

        Teď už zase konečně budu jezdit jen to co chci. Ale stálo to za to. I bez PU by v první bitvě ten SP vydělal 40 000 stříbrnejch za pouhé 2000 dmg a 2 vystřelené APCR.

        0 0
      • marapara  

        No já nemám šanci, protože všechny národy nejezdím :)

        0 0
        • vasek80  

          Tak si rozjeď stačí mít jednu IV a V. Každou se svou posádkou. Do té V to jde rychle a nestojí to nic. To se dá stihnout za pár dní.

          0 0
          • marapara  

            Ani o něj nestojím :). Jo kdyby to byl Type59 nebo T-34, tak je to jiná :)

            0 0
            • vasek80  

              Hm, type 59 toho se asi nedočkáme nikdy. To by muselo War thunder opravdu sebrat 50% hráčů aby udělali nějakou úžasnou misi.

              Na druhou stranu možná jim trochu zákazníci odejdou a tak se snad budou více snažit.

              V USA dostaly za stejnou misi místo SP T34. To by bylo jiné kafe.

              0 0
      • Vegan  

        Tos sis vzal 14 dni dovolenou ne ? …

        Jinak SuperPershing je pomalejsi nez mnohe HT, pred lonskym nerfem dobry tancik po nem je to srot, ktery fakt nemusim mit. :)

        0 0
        • vasek80  

          Náročnější byl ten první víkend X5. To jsem odjížděl násobky na více jak 20 tancích. Jakmile jsem ale dodělal němce, USA a rusy, tak už to byly násobky jen za 6 tanků.

          Já jsem rád, že mi pomůže vyexpit posádku a při tom něco vydělá.

          0 0
          • vasek80  

            Něco vydělá…

            0 0
            • Vegan  

              JJ neco vydela ale E-25 ani T34 to zdaleka neni i kdyz jsme koukal, ze E25 ty vydelky dost po patchi skrouhli skoro napolovic :-/

              Jinac Dnes Mko na Tigrovi

              http://wotreplays.eu/site/868816…

              0 0
              • vasek80  

                Já ani netuším že mu ubraly výdělky. Je to škoda, ale nějak mě E25 nyní nemotivuje hrát. Posádka už je tam perfektní a německá TD nehraju. Ikdyž by mě RHM lákalo, ale už toho mám rozjeto moc a stejně jej trochu nerfnou. Je to jako se vším, po čase omrzí. Hellcata už také asi prodám. Letos jsem v něm vyjel 3× a to jen kvůli pershingovi.

                0 0
                • Vegan  

                  Tak ja mam aktualne v garazi 62 stani takze, me to nejak netlaci a nechavam si vse co se mi jen trosku liby.

                  A u te E-25 to asi zkrouhly pac ja mel trebas rekord za jednu bitvu 320 000,– a to uz je fakt asi prehnane.

                  0 0
                  • vasek80  

                    62 stání je hustý. Já jsem si tento měsíc dvě koupil hned zkraje a pak jsem postupně 9 nebo 10 dostal za mise. Dohromady mám tuším 34.

                    Jinak ty výdělky to je divný. Koukal jsem na WOT replays a nezdá se, že by mu snížily příjem, ale zarazilo mě, že někdo dostal neskutečnej balík.

                    Zde třeba dostal za 5922 dmg 126 k

                    Zde za 5171 dmg dostal 615 k a nasvíceno +/- stejně

                    To musely být nějaké akce, či jak je to jinak možné (reálně třeba x5 navýšení příjmů)

                    Každopádně pěkně vydělal tento

                    0 0
            • marapara  

              Jo, to jsme jeli včera :)

              0 0
      • vasek80  

        No, za chvíli jich bude jezdit mraky.

        0 0
    • vasek80  

      Tak tahle hodně naštvala.

      Nastříleno s AMX 12t 2678 a 5 fragů, k tomu došly náboje a chybělo mi jedna střela na zabití 6 a ještě k tomu z toho jen 2 třída. No a samozřejmě prohra.

      Mě vždy baví, když v max VIII na mě křičí ať jdu spotit a že jsem noob že nejedu sebevražednej spot někam před les a přitom dokážu nastřílet víc jak většina co řve.

      http://www.wotreplays.com/site/872536…

      PS: jestli bude určitě platit co se píše, že v 9,11 budou mít lehké MM max +2, tak AMX 12t max mezi VIII bude takovej malej Bat.Chat. na VI tieru. Super stroj, doporučuju.

      0 0
      • vasek80  

        WN8: 23 431

        Safra tolik jse snad ještě neviděl, ale moc to nesleduju.

        0 0
      • Vegan  

        Na me teda AMX 12t bylo prilis line a neobratne, to AMX 13 75 je v tomto lepsi i kdyz ne dokonala, dnes koupim tu AMX 13 90 a zacnu trpet s ni, ale jak to tak znam, tak nez bude 100% posadka to bude hodne velke utrpeni, ale delo vypada zajimave nastesti ho mam vyzkoumane z AMX 50 100

        0 0
        • vasek80  

          Mě baví moc. Dost jsem přemýšlel jestli poskočím ještě na 13 75, ale nakonec kvůli tomu, že se mi se stejným dělem nechce častěji potkávat IX a X nakonec zůstávám dokud neudělám žárovku (aktuálně jsem na 79%). Ono stejně ji hraju jen na násobky. Ještě 18k expů a bude elitní i s vyzkoumanou artynkou a tak to půjde rychleji.

          0 0
        • Vegan  

          A je tu co prijit muselo, Lorain 40t… strasny peklo, pomalu to domeruje, vidi to kazdy, otaci se to jak E-100 hrozny…

          obcas se sice zadari, ale zatim stejne nic moc :-/

          http://wotreplays.eu/site/1000040…

          0 0
          • vasek80  

            Na něj plánuju mít hodně volných. Jinak já už se těsím na 13 90. 13 75 mě nebaví ani z poloviny jak 12t. S 75 jsem pořád mezi X a to dělo je už tragédie. Ikdyž už jsem zezadu pár X udolal.

            0 0
    • Vegan  

      koho to zajima chyztane NERFY tanku v 9.1:

      Vehicle changes

      • removed the TD camo class bonus when shooting the gun (apart frompremium TD’s)

      German tanks

      Jagdpanzer IV

      • stock tracks turnrate changed from 32 to 34, elite tracks turnate from35 to 38
      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by8/14/20 percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by9/15/22 percent

      Panzer I

      • accuracy spread when tank moving improved for both suspensions by31 percent
      • aimtime for 2cm Kwk 30 and 2cm Kwk 38 changed from 1,7 to 1,6 and from1,6 to 1,5

      Tiger I

      • reload time for 88mm L/71 increased from 6,7s to 6,8s
      • 88mm L/71 accuracy nerfed from 0,34 to 0,35
      • 88mm L/71 accuracy spread when moving the turret nerfed by 17 percent
      • hitpoints nerfed by 100 for both turrets

      Tiger P

      • 88mm L/71 reload time for stock turret changed from 9,1s to 9,3s, for elitefrom 8,6s to 8,8s
      • 88mm L/71 accuracy nerfed from 0,34 to 0,35
      • hitpoints nerfed by 100 for both turrets

      VK2801

      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by20/18/10 percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by22/20/11 percent
      • maximum speed buffed from 60 km/h to 68 km/h

      VK3001P

      • hitpoints buffed by 140hp (stock turret) and 90hp (710 to 800)for elite

      British tanks

      Cruiser Mk.I

      • reload time of 40 mm Pom-Pom buffed from 8s to 7,8s

      Vickers Medium Mk. II

      • stock turret: viewrange buffed by 10 to 290, turret traverse from 32 to35 deg/s
      • elite turret: viewrange buffed by 10 to 310, turret traverse from 32 to35 deg/s
      • aimtime of OQF 3-pdr Gun Mk. II and QF 6-pdr 8 cwt Mk. I buffed from2,3 to 2,2s

      Universal Carrier 2-pdr

      • maximum reverse speed buffed from 8 km/h to 10 km/h
      • aimtime of QF 6-pdr 8 cwt AT Gun Mk. I buffed from 1,7 to 1,6

      AT7

      • reload time for OQF 20-pdr AT Gun Type A Barrel nerfed from 5,8sto 6,4s
      • hitpoints nerfed by 50

      US tanks

      Hellcat

      • stock suspension aim spread from moving and aim spread from turning the hullincreased (nerfed) by 60 percent
      • elite suspension aim spread from moving and aim spread from turning the hullincreased (nerfed) by 57 percent
      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by 9/14/9percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by10/17/10 percent
      • maximum reverse speed nerfed from 20 km/h to 12 km/h
      • aim spread of the 76mm M1A2 when moving the turret increased (nerfed) by12 percent
      • aim spread of the 90mm M3 when moving the turret increased (nerfed) by25 percent
      • 90mm M3 reload time nerfed from 8s to 8,5s

      M4 Sherman

      • aimtime for derp 105mm nerfed from 2,3s to 2,5s
      • reload time for derp 105mm nerfed from 8s to 9s

      T18

      • stock suspension turnrate nerfed from 28 to 18, elite from 30 to 22
      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by 43/29/7percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by46/40/12 percent
      • maximum reverse speed nerfed from 8 km/h to 6 km/h
      • 75mm derp reload time nerfed from 4,8s to 5,2s, aim spread from moving gunnerfed by 12 percent
      • 2pdr Mk.IX reload time nerfed from 2,1s to 2,5s, aim spread from moving gunnerfed by 17 percent
      • hitpoints nerfed by 5 from 125 to 120

      T29

      • stock suspension aim spread from moving and aim spread from turning the hullincreased (nerfed) by 8 percent
      • elite suspension aim spread from moving and aim spread from turning the hullincreased (nerfed) by 9 percent
      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by 18/11/8percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) nerfed by 18/20/8percent
      • aim spread of the 105mm T5E1 when moving the turret increased (nerfed) by11 percent, reload time nerfed from 11,4s to 11,8s
      • T136 turret viewrange nerfed by 10

      T32

      • 105mm T5E1 accuracy buffed from 0,41 to 0,4

      T40

      • viewrange nerfed from 400 to 370

      Soviet tanks

      A-32, AT-1

      • 76mm (L-10) gun damage changed from 105 to 110

      BT-7

      • aimtime for 37mm ZIS-19 buffed from 1,7 to 1,6

      MT-25

      • stock tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by12/11/6 percent
      • elite tracks terrain passability (good/medium/bad terrain) improved by14/12/6 percent
      • top engine 600hp changed to another engine 700hp

      SU-101

      • aim spread for both suspensions when driving and when traversing the vehiclebuffed by 5 percent
      • D-54S aimtime buffed from 2,1s to 2s
      • hitpoints buffed by 10

      T-28, T-46

      • 76mm L-10 and KT-28 damage buffed from 105 to 110
      0 0
      • Vegan  

        Pro me osobne nepochopitelny 3ti v rade NERF HELLCATU se s toho TD stane nepouzitelny stroj :-/ nejdriv mu sebrali camo, pak obratnost a vykon motoru, pak camo po vystrelu a ted jeste todle WTF

        Nerf Tigra I a T29 je taky dobry peklo :-/

        0 0
        • marapara  

          Jsou to fakt kokoti. Pokud to bude stát za hovno, tak s Hellcatem přestanu jezdit úplně.

          0 0
      • Ossis  

        Jsem jen zvědavej, kdy šáhnout na kv1s apod… Hellcata s tímhle updatem nejspíš prodám.

        0 0
        • Vegan  

          na KV-1S nikdy nesahnout jen ho rozdelej do dvou verzi V a VI a pricems VI v topu zustane stejna jako ted a V bude mit to horsi delo a horsi motor Takze to bude valstne takova KV-1B s jen osulenym pancirem v predu. Zajimave ze u KVcek se historickymi faktu budou ohanet furt, ale jinych tanku je to vubec netizi… viz M4.

          0 0
          • soc  

            Asi už jsem to tady psal… jsou to kokoti :-D

            0 0
      • esti  

        Hod se s tou panikou do klidu prosím.

        Furthermore, developers decided that in order to fulfill this systematic approach (combining tank buffs/nerfs and for example the TD camo nerf), the planned buffs/nerfs for vehicles are CANCELLED. The only changes that REMAIN in 9.1 are the following (be aware that the EU forums have it wrong, these changes are staying):

        • TD camo factor after shooting is nerfed
        • LT battletier spread reduction
        • MT-25 and VK2801 buff
        • Sherman stock turret 105mm derp ROF nerf (this is a leftover form theprevious patch, since it wasn’t nerfed by ommission)
        • Soviet UBR-354KA 76mm shell damage increased by 5 (also bug fix, gold ammohad 110 damage and AP had 105)

        Storm states that this DOES mean the developers decided to remove the Hellcat and Tiger nerf. The rebalances will be made to them, but as a part of complex tasks (in this case, the task of “solving the rebalance of tanks on mid tiers”). Storm adds that the developers will also give out more complex and sophisticated explanations as to why each change has to be made.

        zdroj:ftr

        btw:

        1)nechápu ten brek nad hellcatem ,ten stroj je tak op jako možná ted borsig,který bude nerfnut v blízké době taky

        2)co se týče kv1s,nejvíc vtipný je ,jak tento op stroj se dále drží ve hře takřka nezměnen ,přičemž his. deprese je snad pouhých –3 stupně a ve hře je to –8!

        0 0
        • marapara  

          Hellcat byl OP TDčko, než mu nerfli o 50% camo (vzhledem k tomu, že jediný pancíř na něm byl u děla, jinak je to plecháč). Teď už je to celkem běžné rychlejší TD, které se točí jako autobus a pomalu otáčí věž (to se ale také tak točilo i před minulým nerfem).

          0 0
        • soc  

          jo, možná se rozhodli, že nerf odloží… důležité ovšem je, kudy se ubírá jejich myšlení…

          0 0
        • Vegan  

          Hellcat uz po tech minulych nerfech neni zdaleka tak OP jako byval, coz o RHM se rici neda tam souhlasim, ale RHM ma uplne nulovy pancir, ale kamo by mel mit na urovni IX co je zatim ta uz ma ten camo celkem normalni.

          A to, ze vsem TDcka berou camo po vystrelu je podle me ponekud hloupe bez toho aniz by do hry pridali doplnek jez mel byt uz davno a to je plasticka camuflage jez na je na tanku i za jizdy, to se bezne pouzivalo, jako slama, trsy travy atd… Takhle totiz dost TDcek je po prvnim vystrelu na nekterych mapach hned na odpis nerikam, ze vsude to ne, ale nekde si 15m za krak fakt stoupnout nejde Himmesdorf, pulka Ensku a Ruinbergu…

          0 0
      • soc  

        Já naprosto nechápu nerfy přesnosti. Nejdřív to plošně bufnou, na čemž nejvíc vydělají nepřesné šroty, potom začnou nerfovat přesná děla… Jako WG je prostě banda kokotů. Navíc plošně nerfnou TD, nelogicky kromě prémiových, hned na to budou nerfovat další TD? Dřív, než zjistí dopad toho aktuálního nerfu? Neříkal jsem, že to jsou kokoti? Opět se jim vymkly z rukou artyny, ovšem řešit to nebudou. Už to tady asi zaznělo, nejsou to …?

        0 0
      • vasek80  

        Já si už nestěžuju a ať si nerfujou co chtěj a bufujou také. Já se přizpůsobím a najdu si jiný tank na hraní.

        Hellcat byl OP (asi né tolik jako dnes poslední 3 WT), T18 to potřebuje jako sůl. Na OP-1S také dojde a já s ním jezdím kvůli expení posádky do IS-3 a vůbec mě nebaví. Dělo Tigra je asi také až moc dobré. Je škoda, že se nerfy netýkají rusáků (některá medka by si to zasloužili).

        Jediné co mě mrzí jsou artylerie. Zajet do křoví, stiknout shift a jezdit po mapě a mačkat umí každej. Dobrej hráč v artyně sice nastřílí víc jak noob v artyně, ale není to takovej rozdíl jako noobové v klasických tancích vs. dobří hráči.

        0 0
    • soc  

      Sbohem XVM, sbohem noobmeter, sbohem wotlabs…

      A neco pozitivniho, vasek tady porad chvali tigra a ja… ja se pridam :-D

      http://www.vbaddict.net/…039951931385

      http://www.vbaddict.net/…820940422827

      0 0
      • vasek80  

        Narážíš na blokování XVM od 9,2? Ve hře nebude, asi je to dobře. Kolikrát jsem byl rozčílenej hned z kraje když jsem viděl jakou mám šanci a spoluhráče. Doufám ale, že noobmeter bude dále fungovat. Sned nechtějí jako jediná měřítka kvality hráče %WR a to jejich osobní hodnocení ve služebních záznamech.

        Tiger parádní, koukal jsem na ten nerf co přijde a papírově to nezmění nic. 1cm přesnost a trochu pomalejší míření jej neznehodnotí. Pokud ovšem reálnej nerf nebude horší jak teoretickej.

        0 0
        • soc  

          No v principu by nemelo jit o zablokovani modu, ale o zablokovani pristupu tretich stran k datum hracu. Proste noobmeter asni wotlabs se nedostanou k datum. Jedina moznost bude asi dossier, takze aspon vbaddict by mel fungovat dal. Ale uvidime, co z toho bude.

          Samo Wg prislo s nejakym hodnocenim, ktere bylo ze zacatku tragicke (hodnoceni hrace podle poctu odehranych her, wtf?). Jejich sin slavy je zabugovana a mohla by ukazovat relevantnejsi informace (me nezajima, jaky dmg jsem nastrilel za den, me zajima dmg na bitvu).

          K tomu tigrovi, ohlaseny nerf je nepatrny a preziju ho, ale mam opravdu problem s tim pochopit, proc chteji nerfovat presnost, nevidim tam zadnou logiku, jen proste nerf za kazdou cenu.

          0 0
      • marapara  

        Tigra jsem nejdřív chválil já a postupně se přidávali ostatní :). Aspoň je vidět, že jsem měl pravdu :). Je sice pomalejší a papírový, ale to dělo to vynahradí :). Teďka Tigra už nejezdím, přeskolil jsem posádku to Tigra II a expím na E75.

        0 0
        • vasek80  

          A jak jej hodnotíš? Já mám s II jen pár bitev s nepřeškolenou posádkou, ale odráží dost.

          0 0
          • marapara  

            Řekl bych, že si spíš na něj zvykám. Někdy mě překvapí, co dovede odrazit, jindy zase co do něj jde, to projde. Oproti IS-3 se mi líbí, že jde víc sklopit dělo. Ne sice o moc, ale o něco víc jde a pomůže to.

            Spíš jsem zvědavý na E75 :) Ještě mi chybí 100000 zkušeností, takže cesta dlouhá :).

            0 0
        • vasek80  

          Tak jsem nakonec proti plánu přeškolil posádku už teď. Mám tam už krátkou 105 a je to lepší.

          Jen nevím co s Tigrem H. Možná do něj pořídím novou posádku a až bude trochu k světu jel bych pro Tigra P. Ten mě láká moc. Má toho ale rozjeto tolik…

          Dnes jsem alespoň konečně prodal a přeexpil A-44.

          0 0
    • vasek80  

      To už ty SuperPerhingy mohli rovnou dát všem když první prodlouženej víkend dají x5 a teď po celej víkend pořád x2.

      Jak už jsem psal, příště se nachystejte. Oni to zjednodušujou co nejvíce. I s tou IS-6 to tak bylo.

      0 0
      • Vegan  

        Hmm me to nejak nebere… SuperPershing je spis Super Shit, pac je to jako hovno pomale :)

        Jinac s AMX 13 90 me to zacina bavit

        http://wotreplays.eu/site/880583…

        je to takovej zabavnej otrava neco jako T69, ktera ale pada na tu penetraci :-/ mit s top delem alespon 185 je to o dost lepsi takto E-100 neprostrelim odnikud, jakoze naprosto nikam, coz mi prijde ponekud WTF

        0 0
        • Georrge  

          zrovna dneska jsem si říkal že bych zkusil hrát něco se zásobníkem, ale ať to má aspoň trošku pancíř, tak že zkusím ty americké medky, ale co jsem se díval tak tiery 8 a 9 mají dost slabou penetraci a damage za minutu taky nic moc, to mě dost zklamalo teda… až T57 má normální pene na svůj tier. Asi daň za to že je to zásobník, který může teoreticky i něco odrazit…

          0 0
        • esti  

          Pochopitelně že prostřelíš,ze zadu věže e100 je oválný poklop s 100mm pancířem.Jinak top dělo má goldy cca 240mm,takže není co řešit.

          0 0
          • Vegan  

            Do tohoto mista jsme strelil 3×, ale proste nic, nic mene ano byl pod uhlem, ale jaksi mu nereknu hele chvili pockej, potrebuju ti dat hit, bouzel takto to nefunguje, on na me tu svoji vez bude furt otacet a ja v pohybu a besprotredne po nem nemam sanci domerit presne takze ho muzu maximalne trolit a cekat az ho nekdo sunda protoze sance pri kontaktu ho prostrelit je 0.0

            0 0
        • vasek80  

          On není až tak špatnej. Násobky si s ním rád odjedu, ale je fakt, že po násobcích se k němu nevracím. Jezdí hlavně mezi VIII a když jsem měl IX, tak jich bylo tak max 3–5. NA VIII ta 170 mm penetrace stači. Jen opravdu hodně těžce pancéřované tanky zlobí. K rychlosti. Na rovině to průšvih není a jede jako T32, do kopce zpomalí více než je zdrávo.

          Tady ale nejde o SP. Minule byla IS-6 teď SP, příště bude dost možná zase nějaká jiná VIII.

          0 0
          • Vegan  

            Jedine kvuli cemu bych se asi zacal hybat by bylo Lowe, T34 mam, T 34 3 mam taky ale to je strasny shit a Type 59 uz nikomu nedaj a navic uz stejne neni co bejval.

            0 0
        • Vegan  

          Tak a mama Mko s T69 http://wotreplays.eu/site/883619… T10 bitva 4487 DMG

          na zacatku kdyz jsme videl pulka tymu T10 a 44% sance na vyhru tak jsem si rikal no super to bude zase bitva :) a zadarilo se to vyhrat a rozhodnout.

          0 0
          • Georrge  

            pěkný, evidentně ani proti desítkám ta nižší penetrace moc nevadí… ale asi s ním nejezdíš v první linii co :D mi se předevčírem poprvé povedlo Mko s conquerorem, není to vůbec špatný tank.

            Jinak T10 je co?

            0 0
    • vasek80  

      4 dny si stěžuju na debilní týmy a že mám 4 dny v kuse WR jen nad 40%. Dle noobmeteru mám za posledních 7 dní 47%. Dnes 5. den opět totální žumpa hráčů. Prohry 15/5 apodob. Opět po 16 bitvách 37%.

      0 0
      • grim334  

        a co čekáš, všichni dementi pasou po super pershingu :D

        0 0
        • vasek80  

          No jo, ale proč je mám pořád v týmu jen já a protivníci ne.

          0 0
          • soc  

            No aspon uz vis, proc to MM trva tak dlouho, sestavi tymy… musi projit frontu a najit co nejvetsi debily…

            Mel jsem to takhle cca mesic, ted uz je to nepatrne lepsi…

            0 0
        • Vegan  

          A nejlepsi jsou hraci s WN >250 co napisi na konci bytvi Noob Team a pritom celou bitvu prokempi s HT nekde v rohu, hlavne prezit.

          0 0
          • Jetson  

            Popřípadě zatrolí v první minutě a potom už jen píšou, kdo každej je noob.:)

            0 0
      • Georrge  

        taky furt hraju se samyma lamama, dokonce jsme dneska prohrali bitvu s winchance 72% :) a docela drsnym zpusobem. Nepamatuju si ze bych nekdy s winchance pod 30% vyhral :D

        0 0
        • Vegan  

          Pche to ja vyhral o vykendu bitvu s WR 13% s Cronwellem proste jsem dal 5 killu a 1900DMG aneb jednu stranu jsem uklickoval sam, coz bylo dost zabavne jak po me strili churchil VII, Tiger, 3× arty a takovy ten doutnik francouzke TD a ja tam mezi nimy klickoval sec mi pasy stacili a strilel kolem sebe jak divej a nase atry mi pomahali je kropit :D, ale jinak peklo no.

          0 0
          • Georrge  

            tvl tak 13% jsem snad jeste ani nemel :D natoz jeste to vyhrat. Ale takovy heroicky kousek se mi jeste nepoved, sice casto nekam jedu sam, protoze zbytek tymu je nekde v hajzlu, ale bud nenarazim na nikoho, nebo na vsechny a chcipnu :D tu hru kdy jsme meli 72% jsem jel s hellcate (jeste s nim neumim moc) na malinovce nasvecovat a potom co po nich furt nikdo nestrilel a ja po chvili chcipl jsem si vsiml, ze vsichni odjeli nekam do hajzlu :D

            0 0
            • Vegan  

              tak ona to byla spis haluz, ale povede se :)

              Muj rekord v tom co mi XWm ukazalo bylo snad 8% na vyhru tusim, dve plne cety fialek a nase strana ruda jako svine, ale ono vzdy kdyz mam +/- nejhorsi raiting v tymu tak je neco spatne pac zase tak dobrej ho nemam.

              0 0
            • grim334  

              vcera to obcas bylo jak postupovat na vyssi obtiznost. Dostali jsme 37% na vyhru a vyhrali jsme. Tak dalsi bitva byla 32% a to uz byl strop :D.

              0 0
              • Vegan  

                Jne obcas, ja mel pocit, ze to bylo ok 37% jste zvladli dame 32% nezvladli vratime na 37% zvladli zkusime podruhe 32% a zase nezvladli tak jina mapa a zase od zacatku…

                0 0
        • grim334  

          zase na druhou stranu, kdy jindy zazije clovek tolik silenych veci. Arty utocici v prvni linii pres louku na Malinovce hned na zacatku bitvy. Az po splasene cromwelly, ktere te taranuji ze vsech stran po pitomce co objizdi kamen minuty, aby ten uspech posleze oslavil strelbou do vzduchu nez ko nepratelske SU152 posle do garaze. :)

          0 0
          • Georrge  

            jo nektere tymy stoji fakt za to :D jeli jsme nejakou mapu, nevim jak se jmenuje, proste stretnuti, kde je zakladna nekde mezi startama obou tymu. Pulka tymu jela k zakladne, druha se jela schovat do rohu a za sutry. Potom co jsme u zakladny vychcipali a nepritel ji zacal obsazovat jsem napsal tem co se schovavali aby jeli ziskat zpatky zakladnu. Na to se jich par sebralo a jeli na start nepratelskeho tymu :D zbytek zustal za sutrama…

            0 0
      • vasek80  

        Jiank od včera jsem neprodloužil XVM a mám klid. Už se nerozčiluju hned na začátku. Kolikrát když jsem 5× za sebou viděl pod 50% a v šesté 28% měl jsem chť hned na alt+F4.

        Je to bez toho lepší.

        0 0
      • soc  

        Dnes zatím WN8 3800, DMG na bitvu 3000 a … 25% WR :-D

        0 0
        • vasek80  

          Já na to seru, jedu z bitvy do bitvy, bezhlavě chcípám ať jsem rajče a mám dobrý MM.

          0 0
    • grim334  

      luxusne zahrane s E50M, je krasne videt jak kdyz se podari dostat soupere pod tlak a diktovat tempo hry tak se z toho da vytezit hodne, jeste se mam ale dost co ucit :)

      http://forum.worldoftanks.eu/index.php…

      0 0
      • Vegan  

        No ty kraso!

        0 0
        • Vegan  

          tak jsem si to projel jeste jednou tu replaye a podle meho je to cheater. Je to videt jak strili na toho focha z te svoji puvodni pozice, nebo JgPz E-100 samo mu to miri na weakspoty aniz by tam miril mysi tak mu to samo preskakuje v mireni dela na weakspoty a drzi se jich to jako kliste s nejvetsi prioritou pasu. To same jak tam pak po zniceni te T-34 strili na nejaky dalsi tank, jez uz davno neni spotnuty a miri presne na weakspot tak ma adon GhostTank jez je zakazanej, kde vidi presne obrys toho tanku a jak byl natocenej pri poslednim spotnuti.

          0 0
          • Vegan  

            Jen k tem cheatum, at to nevypada ze strilim od boku, zde je video co to umi :-/

            http://www.youtube.com/watch…

            aktualne WG tyto cheaty neni schopno detekovat :-/

            0 0
            • vitan  

              ty brďo, takové laserové války:)

              Je to hnus, třeba takový ten skin na tancích co Ti ukazuje weakspoty atd:/

              0 0
              • Vegan  

                skiny jsou v pohode to Cheat neni to je proste jen povrchova textura jez nic neznamena s prihlednutim k RNG a uhlum atd…

                Ale to kdyz vidis kam presne kdo miri, kde presne spadl strom na mape, kdyz te nekdo streli a byt ho nespotnes hned vis kde presne je, Auto AIM bot na mireni na weakspoty plnou automatikou i s pocitanim smeru tveho pohybu a nacasovani vystrelu kvuli pripadnym terenim nerovnostem, automaticke pouzivani lekarny, hasicaku atd… to jsou cheaty, ktere tu hru vedou uplne jinam…

                0 0
            • grim334  

              solidni kokotina… oni se muze dokonce prepnout do arty pohledu a strilet…

              na druhou stranu je to o to vic usokojujici kdyz takoveho zmrda totalne znemoznis. Koukal jsem na nejake videa primo z bitvy a pokud je vic tanku je to totalne neprehledne.

              Pritom detekce toho nebude nijak slozita, staci k WOT pustit jeden podprogram, kterej bude tracovat co bezi a at uz podle hash exace nebo primo v mod podle xml. Jakmile nadetekuje bota nebo tenhle mod automatickej ban na hodinu s upozornenim. Tohle je .exe takze je to jeste jednodussi a sledovat buildy toho modu nebude zas takovej problem. Jenze to by zaprve museli chtit a za druhe by nesmeli dojit z tehle lidi prachy.

              0 0
    • vasek80  

      Z těch sraček posledních dní alespoň pěkná bitva s královským Tigrem na mé oblíbené mapě. Stejným způsobem jsem získal už hrdinu s Centem mk.7 a více tankama. I s tou krátkou 105 se dá pěkně zahrát.

      Škoda že jsem musel na chvíli odběhnout vypnout vodu do koupelny, ještě jednu střelu jsem mohl někam umístit.

      http://www.wotreplays.com/site/886444…

      0 0
      • marapara  

        S TigremII mi mistr ještě chybí. Sice jsem už asi 2× předpokládal, že ho dostanu, ale nakonec to byla jen jednička :).

        0 0
    • vasek80  

      Tak nějak jsem zjistil, že nejlepší tanky jsou medka co sklopí dělo a trochu jim dingne věž. Proti těžkým sice nemají pancíř, ale jsou mobilní a dá se s nima přesouvat na mapě.

      Nejoblíbenější můj tank je Centurion 7/1 a i když mám už koupenou FV4202, tak s ní nejezdím a posádku jsem nechal v Centovi. Rozjel jsem i US medka a Japonce a ponečně jsem přeexpil A-44.

      Včera jsem si stáhnul test 9,1 abych věděl co čekat od T-54, T-62A a Obj.140. Vše jsou to parádně pohyblivé tanky rychlejší jak Centurion. Deprese děla trochu chybí, ale je to o míle lepší jak A-44 a její nástupce.

      Pak jsem ale zkusil STB-1. Panečku, to je tank. Zkuste jej na testu, to je ultimátní stroj, kterej musím mít. Koukám na něj a říkám si, že s tak placatou věží nemůže sklopit dělo. V bitvě jsem žasnul, že sklopí dělo určitě víc jak T29. Jezdí to kolem 50 na rovině. Vlítnul jsem na osamělého Mause a krásně si jej chudáka utočil (tak k čemu pancíř). V hulldownu ukazuje jen placatou věžičku a ta celkem odráží. parádní tank.

      Jeden screen, nevím jestli je to maximální sklon děla, je to ze včerejší bitvy. Ani na mě nestříleli, protože jsem ukazoval jen dělo a mantlet a to neměli šanci na dálku trefit.

      0 0
      • Georrge  

        a dělo to taky nemá špatný :) z medek to myslím i nastřílí nejvíc DMG za minutu.

        0 0
        • esti  

          To dělo bylo hlavním důvodem proč jsem tu lajnu nerozjel.

          DPM není jediným měřítkem kvality děla a u stb (to když nepočítám čínana,což je kapitola sama pro sebe)

          ten aimtime 2,3 je tragickej + další parametry ,jako rozpltyl při zastavení a nakonec ta přesnost taky nicmoc.

          0 0
          • Georrge  

            na parametry rozptylu jsem se nedival, to je pravda, ale cas zamereni a presnost mi neprisla nejak spatna… neznam sice vsechny tanky, ale videl jsem dost tanku s horsimi cisly.

            0 0
          • vasek80  

            Stabík 20% ubere a nejsem si jistej, ale pokud by to bylo opravdu hodně tragické, tak se dá přihodit ještě zrychlený pohon děla.

            Já jedu posádku u medek a u těžkých také na podporu míření a tak klidná jízda a jemné míření udělají také svoje.

            Hodil jsem to do kalkulátoru a se stabíkem + klidná jízda + jemné míření + ventilace a je to hned 1,6 sec a se zrychleným pohonem ještě o desitinu a něco dole.

            K posádce. Ideál pro medko jsem si myslím našel u Centa. Tuto kombinaci bych volil i na STB-1. Je tam podpora maskování, dohledu, míření a bonus klidná jízda. Ještě k tomu hodit BIA a nemá to chybu.

            0 0
      • vitan  

        Je velky rozdil mezi tanky na test server a potom v realu?

        0 0
        • vasek80  

          No, Já si na posledním test serveru zkoušel Centa s B barrelem a nastřílel jsem s horší posádkou tolik, kolik nikdy ve hře s tímto dělem, ale to byla vyjímka. Sešlo se dost vhodných okolností.

          O to více jsem byl rozčarovanej z toho děla v reálu.

          Spíše ale problém test serveru je, že většinou jsou tam hovada, co si chtějí jen zastřílet s X a pálí kolem sebe jen goldama. To je potom rozčarování z Mause. Zkus si ho na testu a řekneš že je papír. V reálu, kvůli fin. náročnosti většiny IX a X tanků se tolik goldama nestřílí. Já si tam zkouším jen minimum. Třeba do budoucna rozhodnutí zda T62A a nebo Obj. 140

          0 0
          • Jetson  

            T62A to je jasný. Kámoš zkusil Obj. a nějak mi to nesedělo.

            0 0
      • Vegan  

        TJ ale japoncici maji ten strom set sakra tezkej, trebas VI je silene nehratelny stroj, nic nedigne, byt strili rychle tak je nepresnej, takze toho moc ani neudela a camo snad jeste horsi jak tezke tanky.

        0 0
        • vasek80  

          :-)

          A já úmyslně na Chi-To zůstávám a budu expit posádku do žárovky, protože se mi s ním hraje parádně. Po Cromwellovi jej považuju za nejlepší VI co jsem zatím hrál a baví mě víc než Hellcat. Na Chi-Ri už chci alespoň žárovku.

          Ono je opravdu pro mě obrovská výhoda zkušeností z britského stromu. Jezdím už stejná místa a celkově jsou si ty tanky moc podobné. Sice jsou zatím japonci pomalejší, ale mají parádní děla.

          0 0
          • grim334  

            Cromwell je uzasnej tank, po dlouhe dobe jsem se dokopal ho doexpit a pokud ma clovek alespon trochu podporu, idelane nekoho v cete tak se s tim daji zahrat neskutecne veci :). Solo uz to neni takove a neda se hrat tak agresivne.

            Zatim s nim mam 70 bitev a prumer na bitvu 1.4 killu, dmg 1020, WR 65% a WN8 2392 :). Urcite se da zajezdit i lip, ale bohuzel random bitvy jsou jak na houpacce v jedne zahraju paradne a v dalsi nazahraju skoro nic diky imbecilite spoluhracu.

            0 0
            • vasek80  

              Teď jsem se mrknul na svoje statistiky. Čumím, že jsem s ním neudělal hrdinu. ž bude nějaká sleva tak jej budu muset koupit. Chci pro brity ještě jednu dobrou posádku. Aktuálně mám ještě Crusadera, ale to je lehkej.

              Jo čety dvou Cromwellů by byla paráda.

              0 0
    • grim334  

      hahahaha

      nemuzu jinak nez se o tohle podelit

      1. tajemstvi rajcete odhaleno

      http://www.youtube.com/watch…

      2. klasika ktera v tomto podani v hani slzy smichu do oci :D

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • soc  

        Si delas srandu, ale kdyz jsem hlidal prdolu a chtel jsem si zahrat, tak jsem si ho posadil na klin, rekl jsem mu, at na nic nesaha a vyrazil jsem. Po 30 vterinach jsem pochopil, ze takhle to fakt nejde, bo prdolka chtel taky mackat cudliky na klavesnici.

        Co je na tom smutne je to, ze uroven i starsich a rekneme vyzralejsich hracu o moc lepsi neni…

        Jinak shrnuti vcerejska – den epickych proher. Znovu jsem oprasil Chi-He a dal nekolik her. WN8 kolem 4000, WR slabsi, bo tym dokazal prohrat vyhrane bitvy. Ja jsem vetsinou sel po 1000DMG a 4 killech do garaze s tim, ze u to kluci snad nejak zvladnou. To same se opakovalo na T9, kdyz jsem vytahl Centa Mk7. 6 killu, 4300DMG a prohra. s tim silenym reloadem jsem se nedokazal ubranit 3 tankum (jednomu zustalo 20hp, druhy lehl a posledni byl na ranu). Takze s Centem mam za vcerejsek WN8 2800, 2 killy za hru, 2500 DMG za hru a … 0% WR…

        0 0
      • Vegan  

        Co no Hledal kde si umyt pasky…

        0 0
    • vasek80  

      Do konce týdne pokud se situace radikálně neobrátí prodávám účet.

      7 dní dostávám totální sračky týmy. Hry s šancí 30–40% kdy po 2 minutách je stav 1/5 a hůř. Padá mi i WN.

      Dnes opět 8. den

      Denní štatistiky:

      Výher / Bitev: 4 (13) (30.8%)

      Efficiency / WN8: 693 (22) 753 (33)

      0 0
      • soc  

        Hele, ja jsem se behem 4 tydnu dostal z fialoveho recent WR (60%) na svetle zelene (53%). Ted to zase horko tezko taham nahoru…

        0 0
      • vitan  

        Jsem na tom podobně. Co je venku léto, tak moc nemám ani potřebuj wotko zapínat.

        Nainstaloval jsem si ze srandy test server a dostal takové blbečky, že to až bolelo.

        Aspoň jsem si vyzkoušel Centíka 7,1 a je to super tank:) zábavnější než t-54

        0 0
        • marapara  

          Jaký je postup instalace toho test serveru? Také bych nějaké stroj vyzkoušel, jestli má cenu jít nějakou lajnu.

          0 0
            • marapara  

              Takový lama dotaz, nainstaloval jsem si WOT test server. Jak to funguje, když si chci nějaký tank zkusit? Musím si ho koupit nebo se k němu postupně dopracovat? Nemůžu si ho jen kliknout, že ho chci vyzkoušet?

              Když se tam přihlásím, tak vidím pouze své tanky a posádky.

              0 0
              • vitan  

                pujdes do techtree a za zkusenosti se k pozadovanemu tanku proklikas pres vyzkum – zkusenosti mas hafo, tak neboj. Je to trosku zdlouhavejsi, ale za vyzkouseni to stoji.

                Ja tedka jen tak jezdim medka vyssich tieru a ten japoncik je neskutecne naslapany:)

                Svoje kouzlo ma i americka rada se zasobnikem

                0 0
                • marapara  

                  Dá se aplikovat třeba Ragnapack na test verzi?

                  0 0
                  • vasek80  

                    Myslím že né. Také ti chybí superzoom:-)

                    Na testu můžeš prodávat všechny tanky, utrácet goldy a nic neovlivní tvůj účet.

                    Jinak trochu bokem. Já se parádně žívám s IS-8 teď 2 bitvy přez 4k dmg po sobě. Začíná mě bavit.

                    0 0
                    • marapara  

                      jj, zoom chybí :). Jinak jsem zkusil RHM a je to super stroj na odstřelování. Mám s ním úspěšnost v test WOTku někde kolem 70% za těch pár bitev.

                      Třeba T-71 jsem si nějak neošahal a nejde mi to s ním. Ještě zkusím ty japončíky později.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Já jsem jej také teď zkoušel. Já se tomu bránil jej rozjíždet, ale prostě jsem vypnul test, koupil Mardera a jedu další lajnu.

                        Mám skoro 3 skilovou posádku v E25 a strašná škoda ji nevyužít. S tím tankem mejde nenastřílet.

                        0 0
                • vasek80  

                  Jak psali jinde. Japonská větev středních tanků je fackou pro hráče středních britských. Jsou si velmi podobné, ale jinak ve všem lepší. Tedy myšleno od VIII výše. Na Cromwella a Cometa ty nižší nemají. X je ultimátní stroj.

                  0 0
          • vasek80  

            Když budete někdo na testu napište sem. Mohli jsme si projet výcvik v Charkově třeba

            0 0
      • Vegan  

        to chce pauzu, take mam obcas pdoodbne obdobi kdy si na mne MM zasedne totalne, pak neudelas nic. Kdyz si k tomu zasedne RNG tak muzes jako ja vcera strilet s AMX 13 90 do boku helcata cely zasobnik s pene 170mm a stejne nedas ani jednou DMG, po 6 ranach jsem mu jakoze zhodil pasy :-/

        Vzdy kdyz mam takoveto obdobi tak davam jinou hru a pak se po par tydnech vratim a je to o hodne lepsi.

        Pripadne zkus nejakou Cetu, kde pri komunikaci pres TSko se toho da udelat hodne.

        0 0
      • marapara  

        Já měl včera to samé a stav je takový, že hra postupně upadá do mínusu.

        0 0
      • vasek80  

        Konečně po 9 dnech, kdy jsem ani jednou neměl nad 50% a WN také bídné přišel dobrej den. Odjel jsem násobky a víc nic hrát nebudu. Prostě chci aby se mi do statistik zapsal jeden fajn den, kdy se mi dařilo i se stock šrotama na násobcích.

        Jdu si hrát na test server.

        0 0
    • vasek80  

      Když se to hraje jako medko, tak to jde. Celkem ji v topu přicházím na chuť.

      http://www.wotreplays.com/site/890579…

      0 0
      • Vegan  

        To jako dneska uz staci na IS-8 AceTankera jen 1400 EXPu jo ?

        Ja mam nej bitvu s IS-8 za 1980EXP a dostal jsem jen 1cku

        0 0
    • vasek80  

      Chtěl jsem si koupit japonské V prémiové medko abych rychleji poexpil posádku a chtěl jsem počkat na slevu 50%.

      Odvolávám trochu moje kladné hodnocení Chi-To, protože dnes se mi s ním nedařilo. Také mě rozčiluje MM a nevydržel jsem a ze zoufalosti v potřebě nového impulsu jsem koupil rovnou to Chi-Nu-Kai

      Prémiové tanky jsou vždy horší jak jejich běžní kolegové. Jediná vyjímka snad platí o E25.

      Prémiový tank Chi-Nu-Kai je ultimátní vozítko, neskutečně dominující pokud bude na topu. IMHO celkem OP. Odjel jsem 4 bitvy viz screeny.

      Hrdina na sebe nechal čekat do 4. Bohužel mě ještě kolega napral jednu do věže a tak jsem cca 15 vteřin i s otočením věže nemohl střlet a uteklo mi možná 300dmg. Já blbec nezaškrtnul automatické doplňení oprav a tak jsem jel bez a nemohl se opravit. I se zoufale pomalu otáčející věží jsem nastřílel velkou ráži a hrdinu. jako druhá sladká odměna jsou parádní výdělky.

      http://www.wotreplays.com/site/891192#self

      0 0
    • jihacv  

      I když je šance na výhru na začátku bitvy jen 29%, dá se vyhrát, tady je důkaz. Nevěřte vždy těm procentuálním předpokladům.

      0 0
      • vasek80  

        Já během expení pro Superpershinga zjistil, že v tierech do 6 není vyhraná bitva ani se 70% a prohraná ani s 30 jak píšeš. Bohužel od VI výše už je to většinou vyjímka. Na takových IX je už celkem velká vyjímka vyhrát při 40%.

        Jinak jsem dnes opět zakončil 9 den v řadě kdy jsem nepřekročil 50%. Dnes jsem měl po 15 bitvách jen 4 výhry. Pak jsem to vyškrábal na 50% a raději vypnul. 9 dní pekla.

        0 0
      • vasek80  

        Já během expení pro Superpershinga zjistil, že v tierech do 6 není vyhraná bitva ani se 70% a prohraná ani s 30 jak píšeš. Bohužel od VI výše už je to většinou vyjímka. Na takových IX je už celkem velká vyjímka vyhrát při 40%.

        Jinak jsem dnes opět zakončil 9 den v řadě kdy jsem nepřekročil 50%. Dnes jsem měl po 15 bitvách jen 4 výhry. Pak jsem to vyškrábal na 50% a raději vypnul. 9 dní pekla.

        0 0
    • vasek80  

      Jak jsem psal, jedu pomalu pro RHM. Teď dobrá bitva s idiotem za zády.

      Chvíli po startu jsme už celkem jednoznačně prohrávali, vypadalo to beznadějně a já ještě neměl nic nastříleno. Pak jsem se rozhodnul přesunout vpřed. Nakonec jsem se ocitnul v první linii a za zády u základny kempilo KV-1. Já na něj kliknul ať jede, pak jsme si trochu začali vyměňovat urážky a on nakonec protivníkům oznámil moji pozici protivníků a psal ať mě zabijou. Po čase se to hovado rozjelo a ocitnul se proti KV-1S, no já mu samozřejmě nepomáhal a ani se nesnažil a chtěl jsem aby jej zabilo. Díky tomu, že to kolega nasvítil jsme to přestříleli a pak Capli. Mě zbyl jedinej APCR, škoda, normálně bych si ještě pro to KV-1S dojel. Mám tam bino a nasvítil bych jej a rozstřílel a ani by netušil kde jsem.

      http://www.wotreplays.com/site/902265…

      0 0
      • marapara  

        RHM je fakt super TDčko. V testu s ním mám 70% úspěšnost po skoro 50ti bitvách. JE velice nízké, snadno se schová za menší hrbolek, je taky docela obratné a rychle točí. Jediná nevýhoda je, že je papírové, ale zase je skoro neviditelné :)

        0 0
        • vasek80  

          Tys na testu odjel 50 bitev? Já dal jednu a rozhodl se. S TD jsem toho nahrál nejvíce. Už jsem se nechtěl zdržovat a rovnou se vrátil na normální WOT a jedu pro něj.

          0 0
        • vasek80  

          Ty jo 50 bitev na testu?

          Já dal jednu a hned se odhlásil a rozjel si pro něj prcky na normálním WOT. Mardery zatím fajn.

          0 0
          • marapara  

            Jo 50 bitev, bavilo mě to :).

            A bavilo mě to, i když tam mám 10tiery, což mě třeba s IS-3 nebo Tigrem II nebaví :). Ale RHM má parádní pene, takže penetruje i dobře panceřované HT vyšších tierů. Mám tam ten 12,5 cm kanon, ten 15 cm bych si asi nedával.

            No rozjedu lajnu německých TDček. Mám 33k volných exp. ty jsem chtěl původně nechat na E75, ale asi to investuju do TD, abych nemusel čekat třeba na lepší dělo. Na E75 mi chybí tak 15 nebo 20 tisíc zkušeností, což není už tak moc.

            0 0
            • vasek80  

              Přesně RHM je postrach s tím 125mm. Ten reload je šílenej. Škoda, že jsme si pro ně nejeli hned. Já to věděl už při uvedení do hry že bude postrach, ale očekával jsem velmi rychlej nerf. Já už mám za sebou oba Mardery a teď expím Pz Sfl IVc. Na to jak jej kritizoval někdo na youtube není vůbec špatný. Asi ta VII je prý nejhorší.

              0 0
              • vasek80  

                To je v prdeli. Místo abych využil ideálního celodenního x2, tak mám celej den ping od 200 do 999.

                Paradox že jsem právě s tímto pingem právě udělal s tím PZ se stock dělem hrdinu.

                http://www.wotreplays.com/site/905007…

                0 0
                • Jetson  

                  Tak to mne docela uklidnilo. Já už restartoval 3× všechny zařízení a ping furt 50–999.

                  0 0
                  • vasek80  

                    U mě je to připojením. Občas mívám výpdaky, ale celej den špatnej ping jsem ještě neměl. Dle pingtest.net do Franfurktu 1300 ms

                    0 0
              • marapara  

                Tak jsem u PZtka, mám tam 88 kanon a včera se mi s ní moc nedařilo. MM se na mně vždycky vyřádilo, když jsem často dostával VII tier a v týmu rajčata. Posádka poexpená také zatím moc není, takže je to bída. Asi je něco špatně, když jsem v týmu s VII tiery dal jako druhý nejvíc skoro 1000 dmg a nejvíc kdo dal byla T29.

                0 0
                • vasek80  

                  Já nechal stock dělo a dohraju to s ním. Líbí se mi, že má o chlup větší penetraci a vyšší DPM. To 3 dělo ani zkoumat nebudu. Koukal jsem, že na Nashorna stejně nejde a Nashorn je jen o 10 000 expů dražší na vyzkoumání než top dělo, tak na něj dlabu. Zatím jsem vymyslel jen pásy a motor (asi zbytečně). Já do něj ještě posádku nepřeškoloval, to udělám až u Nashorna.

                  Jinak všera jsem jel nashorna i oho Stuer Emila nad ním na testu a v topu jsou také hodně zajímavé. U Emila bude potřeba free expů na Top dělo.

                  0 0
                  • marapara  

                    Já od toho PZtak budu posádky už přeškolovat, do něj jsem si dal novou.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Ty posádky mě štvou, někde 4 někde 6. Naštěstí RHM má úplně stejnou posádku jak E25. Takže využiju BIA.

                      0 0
                  • Chiron  

                    K tomu top dělu na Pz. Ono sice nejde použít nikde jinde, ale pokud se člověk chce pobavit, tak ta dlouhá 88 na svojem tieru je brutální. Rychlá, přesná a se VII nemá problém ani čelně. Já ji původně taky nechtěl zkoumat, pak sem si říkal, aspoň na tom potrénuju víc posádku a vyzkoumal ji. Jediná nevýhoda je výrazné zúžení náměru. Ale z té krabice to udělá smrtící zbraň, jen se člověk musí držet vzadu a neukazovat se, protože ten pancíř je asi z kartonu. Ale vzhledem k dohledu a při použití bina, tak většinu nepřátel rozsekáte na kusy dřív než vůbec zjistí, odkud se to na ně sype.

                    Ale Nashorn v topu je taky hodně dobré vozítko. O to větší facka je potom Pz.Sfl V, pomalé a než člověk vyexpí topové dělo, tak asi zešediví.

                    Jinak posádka v téhle lajně, to je dost špatný vtip, co tank, to jiné složení posádky…

                    0 0
                    • vasek80  

                      Mě je to jasné, že to musí být na topu dobrej tank, jenže já chci co nejrychleji k RHM než se zjistí, že nerf byl málo a nerfnou ho znova. Také posádku expit nepotřebuju jsem na 100+286%

                      Na Pz.Sfl V asi prasknu free expy. Sice jsem je šetřil na něco jiného, ale tady budou potřeba. Jen musím ještě něco došetřit než se tam dostanu. Mám 24k.

                      0 0
                • vasek80  

                  Tě lituju, mě trochu hra vrací těch průserových 9 dní co jsem měl a skoro každá bitva šance nad 50. Mám s ním i pěknou statistiku vyřazených a poškození. Celkem mě to plivátko baví.

                  0 0
                  • grim334  

                    Pz. IVc je fakt peklo, pomerne pomale pomalu se otaci a kdyz k tomu pripoctu MM kde z 15 bitev mam 4× skrytou vesnici, 5× himmelsdorf a 3× runiberg tak utrpeni maximalni. Navic to vubec nesklopi delo staci krtinec a nejde strilet :D

                    0 0
                    • Chiron  

                      Mě normálně připadá, že sem snad hrál s úplně jiným Pz. Teda moc si nepamatuju, jaké to bylo ve stocku, jediné co vím, že sem byl docela na větvi z toho stockového děla. S tím nešlo zahrát skoro nic. Ale jak sem ho měl v topu, tak to točilo strašně rychle a jezdilo to taky celkem svižně. Žeby ho někdy nerfli, jinak fakt nevím…

                      0 0
                      • grim334  

                        topove delo je super o to vetsi demence ze nashorn ma takove mrdky a az top za neco stoji :). Ale jinak ten je fakt des bes a hruza. Je fakt ze jsem na nej sel po dlouhe dobe a nejdal sem hral ted Stug IIIG a e25, ale v porovnani s obema je fakt tragicky

                        0 0
                      • vasek80  

                        Asi jsme všichni hráli jinej tank. Já jsem ze stock děla nadšenej. Už 2× za 15 bitev jsem s nim nastřílel přez 2000, jednou udělal hrdinu. Průměrně nastřílím z abitvu 866 dmg.

                        Deprese je dobrá, takže je to možná tím stock dělem. S tou jsem problém nikdy neměl. Točí pomaleji, ale jede rychle. Náměr do stran má stock dělo také obrovskej, takže se moc točit nepotřebuju.

                        Já ještě druhé dělo neodemknul, asi jsem kecal že má stock větší DPM, ono to bude +/- plichta. Já to asi dojedu se stock dělem.

                        0 0
                  • marapara  

                    Včera to už bylo s PZ IVc trochu lepší. Jednu hru jsem dal přes 2100 dmg v tieru 7, ale bohužel jsme prohráli. Udělal jsem v závěru chybu, měl jsem ujet a ne jet bránit základnu a díky tomu mě sejmuli a prohráli jsme. Bylo to něco přes minutu do vypršení času a zbyl jsem jen já a jedna VK.36 proti Tigru P a A-43 a já jsem si toho nějak v zápalu boje nevšiml :). To bylo celkem jasné. Ale kdyby jela Veka bránit, stejně by ji sejmuli, ale možná by se mi podařilo někam ujet a schovat.

                    No a pak ještě jedna hra, kterou jsme vyhráli i když šance na výhru byla tuším 40%, to bylo na útesech. Vyjel jsem na kopeček nad základnu, odkud jsem měl pěkný výhled na obě strany. Takže jsem odtřeloval hezky zezadu obě strany i střed. Spoluhráči spotili, tak bylo do čeho a ani jsem nemusel nikam jezdit :). Ono s tím kartoňákem ani nebylo moc kam :). Nakonec z toho bylo 8 killů a necelých 2000 dmg. Mistr to sice nebyl, ale jen 1.třída (už mám 2 za těch pár her s PZ). S Tigrem II také nemám mistra. To s IS-3 jich mám tak 5 :). Nahrál jsem to woterplay, ale nějak mi to nešlo včera večer nahrát na BF.

                    0 0
                    • grim334  

                      alespoň někomu se daří. Já to včera nakonec psychicky nevydržel a přes volné zkušenosti jsem vyzkoumal Nashorn. Mám teď to prostřední dělo a je to zatím výrazně lepší než ta krabice… Hlavně úhel střelby toho děla je asi dvojnásobný v porovnání s top dělem na PZ.IVc.

                      Je ale možné, že jsem včera opět dostal přes tlamu od RNG. Haluze typu prostřelený pancíř T34 hned vedle děla od hellcata s normální municí, milión kritických zásahů s nulou apod.

                      0 0
                      • Vegan  

                        Taky jsem to vcera od RNG schytaval :), ale co uz no Jinak Nashorn je dobrej to za nim je, ale nejvetsi peklo z celeho stromu :D.

                        0 0
                      • marapara  

                        No předevčírem jsem dal s PZ asi 7 nebo 8 her a z toho byla jen jedna výhra. Včera jsem už vyhrál asi 4× z 10ti her. Takže žádná slává. Mám s ní úspěšnost asi 30% nebo 40%, takže žádná sláva. Na Nashorna budu muset ještě počkat, chybí mi asi 20000 zkušeností. Na PZtku mám to 88 mm dělo, ale TOP zkoumat nebudu.

                        0 0
                      • jIrI___  

                        S Nashornem se mi nehraje vůbec dobře. Že to je papír, s tím se u většiny TD tak nějak počítá, ale připadá mi, že maskování má snad horší než Maus, to je peklo.

                        0 0
                        • marapara  

                          Mi vždycky přišly Nashorny celkem málo viditelné.

                          0 0
                        • grim334  

                          ja preferuju agresivnější styl s vysokou mírou rizika :) takže nashorn mi sedí trochu víc, dneska snad vyzkoumám topové dělo a uvídíme. Cammo má poměrně slušný a jsou tanky pro které je neviditelný což mi vyhovuje. Podotýkám, že posádka je přeškolená ze stugu III který jsem prodal takže mám žárovku a camo na 100%.

                          0 0
                          • marapara  

                            Ta posádka je velká výhoda. Já expím posádku od 75%

                            0 0
                            • vasek80  

                              To jo, já než k RHM dojedu tak už rozjedu možná 4. skill. Nemít tu posdáku tak bych asi hned k němu nejel. Takle je to pořád posádka vyškolená na Hetzera.

                              0 0
                              • marapara  

                                No já na tom PZtku nejsem ani na 100% zatím. Včera to byla zase katastrofa. Procento výher jsem měl tak 25%. První 2 hry výhry, pak jedna remíza a pak už se to vezlo dolů. Mezitím jsem dal jednu s Tigrem II v desítkovém tieru a taky jsme prohráli. Ale musím říct, že jsem ji zahrál dobře, dal jsem třetí nejvyšší DMG z našeho týmu. To IS-7 nedalo ani 1000, já skoro 3000.

                                No a zbytek her s PZ byla samozřejmě jak jinak, prohra.

                                0 0
    • Georrge  

      to mi řekněte, co všichni vidí na hellcate, nepřijde mi nijak zázračný zatím. Sice umí jet hodně rychle, ale otáčení je strašně pomalé a to platí i pro věž, takže s tím nejde nikoho utočit. Neodrazí nic a že by byl nějak neviditelný mi taky nepřijde, takže nevím jak ho hrát. Dělo je sice fajn, ale daří se mi s ním jen když stojím někde vzadu, nikdo si mě nevšímá a můžu tedy v klidu střílet, tak se ale dobře hraje s každým tankem.

      0 0
      • grim334  

        takže nevím jak ho hrát. Dá se hrát agresivně i pasivně, nebo kombinace. Využívat mobility a pokud nemáš krytí tak to hrát podobně jak medium tank. Parkrát vystřelit když má soupeř otočenou vež jinam a pak zmizet když přijdeš o podporu. S vycvičenou posádkou ma luxusní cammo. V sobotu mě neviděla Kv1s na 100m.

        0 0
        • Georrge  

          vystřelit a zmizet, tuhle taktiku se s tím snažím jezdit, ale asi jsem moc navyklý na heaviny a táhne mě to do přední linie :)

          ono zjišťuju že tyhle svižnější tanky asi nebudou nic pro mě, protože čekat několik minut, až se týmy rozestaví, a pak začít trolit z boku a podobně, to prostě nevydržím, musím do akce co nejdřív :D

          0 0
          • grim334  

            sviznejsi tanky hraj na zacatku jako lehky, najed nekam do pozice a pomahej spotit to vyrazne pomuze tymu se rozestavit a zastavit postup tam kde je to pro nepritele min vyhodne. Pokud se to nedari tak sledovat mapu, jezdit a trolit pokud mapa dovoli :). Ale jsou bitvy kde s medium tankem skoro nic nenahrajes diky pozici nepratel a minimalni podpore od tymu. Nejhorsi co te muze potkat jsou rajcat v heavynach ktery se nechaj vystrilet behem prvnich par minut bitvy.

            Na tuhle taktiku jsou tyhle tanky idealni ja si ted po pomalych tiger II a E 75 uzivam cromwella a cometa. Obcas pokud nejedes vylozene proti zkusenym hracum a mas alespon nejakou podporu se da najet na neptrilete a dostat ho pod tlak. Kolikrat straci schytat jednu ranu a zmizet nekde pod kopcem na druhe strane zatimco kolega do nestastnika nastrili par ran, jakmile zacne tocit vez na kolegu vyjedes a vystrelis :)

            0 0
        • marapara  

          Práběve camo mu snížili o 50%, tak teď stojí celkem na prd. A než se s ním otočíš, tak si pomalu mrtvý :).

          0 0
          • grim334  

            no snizili, ale kdyz si dobre stoupnes za krovi a strilis na vetsi dalku tak stejne porad nevidi, na posadce mam 100% cammo na 4 lidech. Jak pisu vys overeno na 100m pres krovi me nevidela ani KV-1s ano T25/2. V dalsi bitve na 200m KV3 vsichni jenom strileli naslepo do krovi ale zarovka se nerozsvitila.

            0 0
      • vasek80  

        Už není co dříve. Už ho nehraju někdy od listopadu kdy jsem si koupil E25. Párkrát jsem jej zkusil a pak jsem ještě zkusil zpět T49 a nebavily mě. T25/2 naopak mě nudila hned z kraje, ale v topu ujde. Jen už chybí trochu penetrace.

        Možná se 100% posádkou a BIA (bohužel nejde dát ventilačka protože je otavřenej) tak se ta věž točí rychleji a ještě přidat profíka a tak i rychleji zatáčí. Já do něj dával nepřeškolenou posádku (tedy 75%) a to se nedá.

        0 0
      • marapara  

        Potom, co Hellcata nerfli, tak už to není moc zajímavé vozítko. Byl neviditelný, jako RHM, ale camo mu snížili o 50%, tak je z něj celkem běžné TD, které kromě rychlosti a děla nemá moc výhody.

        0 0
      • Georrge  

        tak se nakonec musím hellcate zastat, po přechodu na T25/2 zjišťuju, že hellcate zas tak špatný není, protože T25/2 je teprve tragéd :D ten tank mi děsně pije krev… je sice zatím na základní výbavě, ale co jsem se díval tak žádné zásadní vylepšení ho stejně nečeká. Jediné co má lepší než hellcate je počet životů, jinak je vlastně všechno stejné nebo i horší!

        0 0
        • l.smetana  

          A proč ne, vždyť i s Hellcatem se daly nastřílet osmičky :))

          0 0
          • Georrge  

            nj, ale on to je vlastně o hodně pomalejší hellcate a stojí proti devítkám… a i některé těžké tanky stejné úrovně mají lepší střelecké schopnosti, a pancíř mají úplně někde jinde… zatím jsem nenašel silnou stránku toho tanku, u hellcate to byla aspoň ta rychlost…

            0 0
        • Vegan  

          jsem teda ais jedinej pod sluncem co ho T25/2 celkem bavila to same T28 Prot. coz uz nemohu ale rici o T30, ktera ma neskutecny haluz faktor na presnost a jakoukoli pohyblivost zapomela doma, coz vzhledem k papirovosti narozdil od T28 Prot. je dost zasadni problem.

          0 0
          • Georrge  

            vzdyt T25/2 je skoro stejne pomala jako T30 (aspon na testu mi to tak prislo) a pancire ma na svou uroven jeste min, tak co te na T25 bavilo?:)

            0 0
            • Vegan  

              Oproti T30, mensi rozmery, na svem tieru mene prustrelna vez, ale hlavne 1000× lepsi camo.

              A T30 i top motorem je porad o dost mene pohybliva nez s top motorem T25/2

              0 0
          • Ossis  

            T25/2 mám hodně rád (1000+ bitev). Je to takový líp opancéřovaný a odolnější hellcat, takže si může dovolit semtam něco slíznout. Hlavně je potřeba se dobře krýt a využívat toho, že vršek věže/mantlet je špatně prostřelitelný. U hellcata je sice fajn, že má vysokou maximální rychlost, ale než začne trochu zrychlovat nebo manévrovat, tak už dávno padám ze židle :-D.

            0 0
            • vasek80  

              Musel jsem se podívat. Papírově to tak nevypadá, ale T25/2 mi přijde daleko obratnější jak Hellcat hlavně díky točení věže a podvozku. Také se mi s ní hraje dobře, ikdyž jsem ji poslal k ledu, protože mám jiné priority teď.

              0 0
        • vasek80  

          Já mám s T25/2 43 bitev a mám ji v topu. Hraje se mi s ní fajn. Už jsem s ní v těch 43 bitvách nastřílel maximálně za bitvu víc jak za 800 bitev s Hellcatem (ale to bude tím, že Hellcata jsem hrál v době, kdy jsem byl pořádná lama).

          0 0
    • Jetson  

      O víkendu jsem zase trochu jezdil Tygra I. Hodně se teď soustředím na IX tier a tak jsem skoro zapomněl jak je dobrý. Ale v jedné bitvě se díky četě objevil nějaký IV šmudlík (byl v četě s Cromwellem) a na startu mi vjel do cesty. Tak jsem ho chtěl objet a on znovu, a znovu a znovu. Bohužel jak byl bokem jsem ho neutlačil. Nějaký další Tygr I mi ho nakonec odstrčil z cesty a já vyjel. On ale znovu totéž a tak dokola. Potom jsem mu sundal pás (bez poškození) a zase kousek odjel. On znovu po opravě a zablokl mne tak, že mne rozstřílel nepřítel.

      Dá se proti tomu něco víc dělat? Myslím nějaký teplý bonz. Minimálně ten druhý Tygr ho reportoval a psal, ať ho napráskaj všichni. Jenže předpokládám, že to nestačí a nic mu to nedělá.

      0 0
      • grim334  

        nejlepsi a nejefektivnejsi varianta je takoveho dementa rostrilet. Idealne kdyz se domluvi vic lidi a kazdej do nej pusti ranu takze nehrozi ban. Pokud je v cete existuje riziko ze ten druhy bude palbu opetovat.

        V kazdem pripade report za nesportovni chovani apod. a pro kazdy pripad schovat replay.

        0 0
    • Jetson  

      A ještě jeden dotaz na zkušenější. Jak je to teď s banem za team kill? Kluk dostal v neděli banána na hodinu. Vím, že neblbne a pokud někoho sundal, tak omylem. Už se mi to taky několikrát stalo (člověk přepne pohled, zamíří, vystřelí a najednou je v zaměřovači zadek spojence) a nikdy jsem ban nedostal.

      0 0
      • grim334  

        precti si tohle…

        http://forum.worldoftanks.com/index.php…

        0 0
      • grim334  

        jeste doplnim zmeny v systemu

        ================

        General provisions:

        Reworked the Damage Control System in relation to allies. In particular, damage to a tank by its platoon-mate is now considered illegal and therefore punishable.

        Punishments in the team damage (the so-called “team hit” – damaging a vehicle on your own team) and team kill control system (destroying a vehicle on your own team) have become more severe, and at the same time more factors are now taken into account: penalty points for particular kinds of violations will be calculated with consideration of accidental team damage.

        The chance of account suspension (“ban”) increases with each consequent damaging of allied vehicles in the same battle.

        SPGs have special penalty point calculations to rule out accidental team damage (hitting an ally with ‘splash’ etc.).

        Ramming allied tanks is also treated as foul play and an illegal action. The tank whose speed at the moment of collision was higher will be considered the offender.

        The accumulated penalty points can be reduced by destroying enemy vehicles in the battles in which the allied team wins.

        The duration of the first suspension has been reduced to one hour.

        Improved the system of compensation to the victim of team damage:

        The repair costs of the team damage victim are compensated in all cases.

        Apart from the repair cost, the offender will also pay the affected party 10% of the total repair costs.

        The offender will pay the affected party not only with credits received for the battle, but also with credits available on the offender’s account.

        More severe punishments will be applied in the following scenarios:

        If the enemy base capture has been interrupted by an ally (by the means of ramming or shooting).

        If modules on an allied tank have been damaged (by the ramming or shooting).

        If an allied tank has been destroyed.

        Less serious punishments (but a penalty rating increase nonetheless) will be applied in the following scenarios:

        If an allied vehicle has been damaged accidentally while the player was aiming at the enemy tank.

        If an allied vehicle has been accidentally damaged with fragments of a high-explosive shell (by the so-called “splash”).

        If, after firing, both the enemy vehicle and an allied vehicle were damaged.

        0 0
    • gu-staff  

      Po dlouhý době jsem si dnes po ránu spravil chuť po všech těch prohrách 5:15 a zásazích od spoluhráčů…tolik ocenění jsem ještě v žádný bitvě nedostal. (je tedy pravda, že jsem docela nůb…)

      0 0
    • gu-staff  

      Poraďte mi prosím, kam pokračovat z KV-1? T-150, nebo KV1S? Jsem spíše stále začátečník, než nějaký dobrý hráč, takže bych preferoval hratelnost nade vše…KV-2 mi připadá hrozně neohrabaný…

      0 0
      • Chiron  

        To si chce spíše zvolit, kterou linii potom budeš chtít hrát. V každé linii se najde pár zábavných a dobrých kousků, ale bohužel i těch slabších. Ono to stejně možná skončí jak u mě, že pojedeš obě :) Jinak hrál jsem po KV-1 všechny tři tanky.

        KV-1S je takové velké medko s ulimátním dělem, sice střílíš pomalu, ale nižší tiery vpohodě vypínáš na ránu. Je to rychlé, ale papírové, i když ten pancíř dokáže při naúhlování dingat neuvěřitelné věci.

        T-150 je podstatně líp pancéřovaná a vydrží toho dost, ale spása to taky není. Ale už to není tak živé, dělo dává menší dmg, ale střílí rychlej.

        KV-2 byla takové odbočka. Mě třeba hrozně bavila a lituju, že sem se jí zbavil. Ten 152mm popelnicomet má dobrý funfaktor :) Jinak jakýsi pancíř to oproti KV-1S má, ale to přebíjení je dlooouhé. Nejsem si jistý, jak to je teď, ale já ji dřív použil jako odbočku k artyně a okliku k T-150.

        Když bych to tak zpětně vyzal. Tak KV-2 je zábavná, ale pokud člověk nechce na artynu, není třeba se na ní zdržovat, navíc to nemusí bavit každého. T-150 fajn, i ta linie po ní je vcelku fajn, ale KV-1S mě bavila víc.

        0 0
        • gu-staff  

          Díky, KV-2 opravdu vyřadím…a jak píšeš, asi to dopadne ak, že zkusím obě zbylé lajny :-)

          0 0
    • gu-staff  

      Poraďte mi prosím, kam pokračovat z KV-1? T-150, nebo KV1S? Jsem spíše stále začátečník, než nějaký dobrý hráč, takže bych preferoval hratelnost nade vše…KV-2 mi připadá hrozně neohrabaný…

      0 0
      • Georrge  

        KV1S je super tank, ale T150 jsem nehrál, osobně mě víc baví jezdit rychlejší těžké tanky (KV1S) než ty pomalé (T150). Přitom nejlepší statistiky mám s pomalýma pevnostma (black prince), ale nebaví mě to.

        Taky je otázka kam až chceš pokračovat, protože IS pak není bůhví co, IS3 ale zase dobrý, IS8 se považuje za ******* a IS7 je podle mě asi nej desítkový HT.

        V té druhé linii jsou tanky odolnější, ale kupodivu až na desítkový, kde IS4 je na pancíř o něco slabší, než IS7.

        0 0
        • gu-staff  

          Jojo, pojedu tedy linii KV1S, a doplňkově T-150 jako alternativu pro chvilky, kdy mně zničej párkrát za sebou…

          0 0
          • Vegan  

            Hlavne se priprav, ze oba tanky jsou ve Stocku strasny… T150 snad jeste strasnejsi jak KV-1S

            0 0
            • gu-staff  

              No jo, KV-1S koupeno a je to fakt nářez :-/ to zas potrvá, než si s ním zahraju pořádně…

              0 0
    • vitan  

      Už jsem si říkal, že to odinstaluju a budu hrát třeba jen na test serveru, takže výsledek potěšil:)

      T-44: 3,4tis dmg, nasvíceno 1,6tis, jednička, sparťan, velká ráže a spojenec:)

      0 0
      • Vegan  

        To ja posledni tri dny zazivam, ze si na me zasedlo RNG. Vrcholem vseho bylo S T34 tier VIII z boku jsem poprve dingnul ELC AMX a napodruhe jsem mu do stejneho mista sundal pas, nasledne me jednou ranou zhasla arty.

        Dalsi JOKE je, ze ve fronte je pres 1000 HT a 12 artyn a my chytnem hru kde je 9 artyn.

        0 0
    • vasek80  

      Je to divné chlubit se hrdinou s OP-1S, ale tahle se opravdu povedla. Byl to VII MM a kdybych smolně 2× za sebou nedingnul do boku nějaké medko, tak jsem si udělal rekord v dmg.

      Jinak tuto mapu z této strany jezdím vždy sem a daří se mi tu.

      http://wotreplays.com/site/915132…

      0 0
      • Georrge  

        dobra hra, tou stranou to taky nekdy zkusim, ale proc nevozis maskovani?

        0 0
        • vasek80  

          Já mám maskování jen na Obj. 268 a E-25 trvalé na ničem jiném. Měl jsem jej ještě na Centovi, ale na tanky které jezdím krátce nebo vepředu je nedávám. Moc si stejně myslím, že to nepomůže a stojí to celkem dost.

          0 0
    • soc  

      A klidně se taky pochlubím:

      Pz38t, 11 killu, 1510 DMG…

      http://www.vbaddict.net/…865880926837

      0 0
      • soc  

        A ještě jedna povedená, konečně M s Centem Mk7:

        6800DMG, 5 killů.

        http://www.vbaddict.net/…989553411273

        0 0
        • vasek80  

          To se to machruje na rajčátka. Já mám pořád rekord jen 9 vyřazených.

          U centa mi ukápla málem slza. Chudák v garáži bez posádky. Až odehraju nějakých 100 bitev s FV tak se asi vrátím zpět na něj.

          Nějak mě zatím FV tolik nechytlo a hlavně má drahej provoz. Je to také super tank, ale prostě mám Centa moc rád a jen jednu dobrou posádku. Potřeboval bych aby z FV udělali VIII prémiáka a já mohl trénovat druhou posádku na novou X. Jinak FV je ošklivé.

          0 0
          • soc  

            Občas se to holt musí sejít :-)

            Já se na FV těším, ale uvidíme…

            0 0
            • vasek80  

              Já si také občas rád odskočím na nízké tiery.

              Rozjel jsem díky Super Pershingu US medka a jsem u M4 Shermana a vždy jsem měl rád na nízkých tierech houfničky a u Shermana je to maximální zábava.

              0 0
    • vasek80  

      To ujde na stock gun.

      Konec jsem zlamil, měl jsem ještě zůstat schovanej.

      http://www.wotreplays.com/site/922239#team

      0 0
      • vasek80  

        Dnes jsem perlil. 2× hrdina a to jsem dal jen 3 hry. Prostě pondělí je na hrdiny úrodné.

        Dávám to ale z jiného důvodu. V téé hře jsem potkal dva idioty roku. Musel jsem udělat video na Youtube.

        ARL celou dobu místo útoku kempilo na místě kde kempí TD. Když teklo do bot, tak jsem na něj klikal. Nakonec vyrazil oklikou pomalu do města a zůstal sám s artynama. Proti bylo už jen 1 KV-1S na ránu. Ten idiot v ARL byl plnej HP a nakonec jel capovat a schovával se před tou KV-1S. Na cap nebyl čas.

        Já se přizám, že jsem byl hodně rozčílenej a sprostej v chatu, neb to bylo v tom zápalu boje.

        Co se nestalo.

        10 vteřin před koncem, kdy KV-1S stačilo jen stát a vyhrál by, tak on si jel zabít naše nesmyslně capující ARL, které se před ním snažilo odjet. Nakonec ho zabil.

        Nevím kdo byl větší dement.

        http://www.wotreplays.com/site/922807…

        0 0
        • vasek80  

          Tady zrychlený závěr

          http://www.youtube.com/watch…

          0 0
        • Vegan  

          To je hovno… Koukni na tohle:

          http://wotreplays.com/site/902816…

          Tohle jsou idioti, neaktivni hraci ti alespon neskodej.

          0 0
          • vasek80  

            Se přeci také chtěli schovat za kamínek né?

            ;-)

            0 0
            • Vegan  

              Jj ale zkus pak pasivne scoutovat, kdyz na murovance to do tebe navali vlastni artyna s komentarem, prej nescoutuju, byt na konci mam 5000 spoting DMG a kdyby me nesejmul tak bych mel i vice. tady te zase na zacatku bitvy kde se je snazis nasviti kdyby nahodou jeli bokem navalej tidle dva dementi. Na prochorovce te zase udajne omylem sejme vlastni ISU-152. Na dalnici zase do chatu napise nejaky debil z mekdem tvoji pozici, ze prej si mu neprijel pomoct, pritom je to jeho demence, ze si najede kamikadze primo pred kanon E-100… atd…

              Reporty ve hre funguji hoooodne spatne a posilani replay na podporu uz prestalo mit take smysl.

              Proste spoting zacina byt strasne peklo, ne jen ze ti blbci nestrili kam maji, jeste strili po tobe :-/

              0 0
              • vasek80  

                Já to myslel s nadsázkou. Byly to hovada.

                Já dnes to samé na Murovance s FV4202. Byl jsem uprostřed v lese a střílel na prostředek mezi dvěma kopcena na E2. Po chvíli jsem nastřílel přez 3000. Před náma se rozsvítili když jeli na jihovýchodní kopeček na H9 X Foch, WT E100, X Jgp a Obj. 268 a nějaké další IX a VIII. Ty jsem nasvítil já a hned se stáhnul zpět ke kraji lesa. Bok na kopcích padl a zůstali jsme sami v lese a byla to jasná prohra tak šlo jen o to ještě si vystřelit. Já chtěl střílet na nastřílené těžké co jeli na naši základnu. Najednou na mě začali řvát naše dvě X TD ať spotím, že jsem idiot, že mě reportnou. Pak na mě začal najíždět. Jsem jim sprostě vynadal, že nejsem žádnej spoter, že už mám nastříleno 4000. Nakonec jsme po chvíli všichni zařvali a já měl nastříleno nejvíc. Dle XVM na mě řvali lamy.

                U AMX 12t to mám pořád. Já podle mapy a MM po startu spotuju a pak střílím ze zadních řad nebo provádím najázdy na boky. Pomalu není bitva kdy na mě nějaké TD neřvou ať jim spotím. Zrovna tyto AMX nad ELC nejsou úžásní spoteři. Kdyby nestálo přejmenování tolik, tak se pojmenuju nějak jako iNOTspoter.

                0 0
                • Vegan  

                  Jako pasivni spoteri ujdou, ale jako aktivni nepouzitelni, vcetne 13–90. Ale me hlavne sere, ze neni jak tyto lidi s te hry vystrnadit, reporty jsou o hovne tak dostane na 2 hodiny ban, kdyz ho nareportuje 15 lidi, nebo 24H ban kdyz dostane report 3× od alespon 20 lidi, ale k cemu to je, kdyz dalsi den dela to same a navic nasbirat tolik reportu neni prdel.

                  A podpora to neresi.

                  0 0
                • jIrI___  

                  Se mi vždycky líbí, jak u hry někdo dokáže vynervit. Spolubydlící je flegmoš jak sviňa, ale jakmile se pustí do tanků a ještě si k tomu otevře nějakou láhvinku, tak začínám mít strach o život :)

                  0 0
      • marapara  

        Já teď trpím s E75, stock dělo, věž z Tigra II. Mám pocit, že mě tam všichni prostřelují, jako papír :). Už jsem přešel z PZ na Nashorna a tím stock dělem také žádná sláva. s PZ se mi jednou podařilo dát přes 2000 dmg a 8 killů, několikrát jsem dal nejvyšší dmg v týmu, ale hrdinu jsem nikdy nedostal jen jedničku :).

        Včera jsem hrál pár her s PZ, většina prohry s rajčatovým týmem. Pak jsem dal jen jednu s IS-3 a hned z toho byl hrdina. To jsem dal jen 3800 dmg, ale parádně jsem naspotil a měl zásluhu na likvidaci celého levého křídla na Karélii. Co jsem nenastřílel já, to za mnou z povzdálí nastřílel RHM z úkrytu tím, že mě kryl.

        0 0
        • vasek80  

          Já to vidím jako s Tigrem II, že hned z volných dám druhou věž, koupím podvozek za kredity a pásy nechám až nakonec.

          Jak to jede se stock motorem? Je to alespoň jako Tiger II? To by se dalo vydržet a pořídit motor až po top dělu. Ten kanon s T. II snad stačí. Sice to není na přestřelování se s X čelně, ale už jej od včera mám na T. II a jsem nadšenej. Na weekspoty je přesnej dostatečně.

          Jinak jak je to s pancířem. O Tigru II psali všichni vždy na ofiko foru, že je to papír a já jsem s ním nadmíru spokojenej a nečekal jsem že bude tolik odrážet. Spousta lidí psala, ža po parádní Tigru se musí tento přetrpět a pak přijde odměna v podobě E75. Mě královskej Tiger baví víc než předchůdce. Ještě musím vymyslet pásy a nahodím asi ventilačku, tak to zase bude o chlup lepší tank.

          0 0
          • marapara  

            Stock motor je pomalejší, než u Tigra II. Než se s tím někam dohrabu, tak skro všichni už tam jsou nebo mě někdo spotne a jsem mrtvý :). Co se týče Tigra II, tak s pancířem jsem byl také celkem spokojený, docela mě někdy překvapil, co odrazil.

            U E75 jsem zase čekal větší odrážení, ale problém bude asi v té věži. Ta má stejný pancíř jako u Tigra II, takže vyšší tiery nemají problém ji prostřelit zepředu přes plát u děla. Ta vyšší bude asi lépe odrážet.

            0 0
    • soc  

      M3 Lee… prosím vás, napište mi k tomu něco pozitivního. Já vám to stejně nebudu věřit :-D

      0 0
      • grim334  

        dobře hoří a ve výkupu je o šrot zájem!

        0 0
        • soc  

          No byl jsem překvapen, že hoří i po zásahu zpředu…

          0 0
      • vasek80  

        Je to asi nejhorší tank ve hře. Naštěstí se dá přeexpit rychle. Já si jej musel znovu koupit nedávno abych z něj šel dál na medka. Kdysi jsem s ním hrál před T1 a nějak mi paradoxně jako lamě nevadil. Asi jsem měl štěstí na MM.

        Teď to bylo zejména díly vysoké siluetě a nízko položenému dělu peklo.

        A jediná pozitivní věc na něm jsou tanky co následujou.

        Teď jsem na M4 a chtěl jsem ji přeletět a jet pořád dále, ale asi na ní nějakej čas zůstanu. Asi do žárovky (což vzhledem k tomu že mám SuperPeršu půjde rychle). Nejprv jsem M4 hrál s tou 76mm parádní pene i dmg na V tier (128 pene a 115 dmg). Pak jsem ale pro srandu koupil 105mm houfničku a baví mě moc. Nejraději mám T49 na ránu.

        Ostatně mě baví všechny tanky s houfnicí. Rekord v expech mám ostatně s Pz IV s houfnicí (no bylo to kvůli prémiu), ale ta hra tehdá byla parádní. Ani nevím jestli půjde ještě replay, nejsem na svém PC.

        http://www.wotreplays.com/site/504476#self

        0 0
        • pitos  

          M4 s houfnucí jsem si také na delší dobu oblíbil.Původně měla jít posádka na ShermanaE8 ale nakonec šla až do Pershinga kterého právě dávám pomalu dohromady.

          Zatím nechávám a hraju kromě E8 Shermana i T20ku která měla být také takový přechodový tank jak M4 ale baví mě a zůstává.

          Mě tato lajna US medium tanku sedí zatím asi nejvíce.

          0 0
          • vasek80  

            Já spíše uvažuju o Jumbo Shermanovi. Papírově mě láká armor. Měl jsem si je zkusit na testu jakej je rozdíl v pohyblivosti.

            152mm na věži spolu s tou houfničkou mě láká na hulldown. ZAse naopak E8 může najíždět hezky na boky a tam ta houfnička může penetrovat za plnou dmg.

            0 0
            • pitos  

              Jumbo Shermana možná někdy testnu ale chtěl jsem jít dále a tak jsem volil E8 Sherman a ten nejezdím s houfnicí ale tím rychlopalným dělem které na tento tank myslím sedne více.Střílím za 2,6s po 115 dmg a je to také zábava.

              Jinak hulldown lze provádět i s E8,věž také něco odrazí i když jumbo to samozřejmě nebude.

              0 0
              • pitos  

                Teď jsem si uvědomil že dále na T20 lze jít i přes E2.

                Ja se pro E8 rozhodl právě kvůli lepší pohyblivosti,chtěl jsem šestkový tank se kterým se dá i utočit nějaké HT a jeho herní styl bude podobnější právě medium tanku.

                0 0
                • Vegan  

                  To si porid Cromwella to je ten pravy tank na utoceni tanku, v pohode utocis dve Kv-1

                  http://wotreplays.com/site/916917…

                  0 0
                  • pitos  

                    Možná si ho jednou pořídím,dříve ale příjde na řadu ruská medium větev protože tu mám po T34– 85 hotovou.

                    Cromwell mě dlouho moc nelákal bo kdykoliv jsem na něho narazil ,tak jsem ho čímkoli rozstřílel:)…dnes už bych si ale s jeho hrou snad i poradil.

                    0 0
                    • Jetson  

                      Jenže Od T-34–85 je to o ničem- Až s T-54 to začíná být zajímavé. Zatím tvrdnu na T-44 a vůbec mi to nepřibývá. Ale já ty medka neumím (ani to ostatní, ale medka nejvíc).

                      0 0
                      • Vegan  

                        Kdyz ono T-44 ani umet nejde :D, pomalu dopiji, hovno penetruje, presnost papirove dobra realne hrozna, pomale, neobratne, prostreli kdokoli = jedno z nejvetsich utrpeni v topu co jsem jezdil snad jen IS-8 je na tom stejne, ale ta ma tvrdou vez alespon.

                        Jinak nejzabavnejsi z Medek co jsme zatim jezdil mi prisla T69 to je mega zaskodnik, ale chce to snim hooooodne naucit hrat a pak zacit z T54E1 zase od nuly pac to je zase dost jiny tank.

                        0 0
                • vasek80  

                  Proto jsem si o víkendové slevě pořídil opět Cromwella. Imho po nerfech Hellcata best VI tier tank. Ale to už jsem psal.

                  0 0
                  • soc  

                    Nevím, taky jsem si to myslel, ale VK3001D mi přijde o maličko lepší. Ale obojí jsou to velmi zábavné stroje.

                    0 0
                  • Vegan  

                    NENE a NE!

                    best Tier VI Tank je jasne Shermen M4 Jumbo

                    http://wotreplays.eu/site/927124#self

                    Tady neni o cem diskutovat je to proste predator likvidator, kritycky poskozovac a skodic A HLAVNE NEPRUSTRELNA MRCHA!!! i IS-3 v Topu me dingne kdyz nestrili goldem pokud se mu dobre postavim :D

                    0 0
                    • Vegan  

                      Mit Mko 2× za den s jednim Tankem :D to se mi jeste nepovedlo …

                      http://wotreplays.eu/site/927513#self

                      0 0
                      • vasek80  

                        Asi přehodnotím plán zůstat na V tier Shermanaovi a poskočím o lvl výše.

                        0 0
                      • Vegan  

                        Dnes se mi teda extremne nedarilo, pac jsme prijel po celem dnu na cestach unaveny a zezacatku to i se Shermenama stalo zaprd, ale pak se, alespon dve hry povedli

                        http://wotreplays.eu/site/937202…

                        0 0
                        • vasek80  

                          Tohle půjde. Základní věž a houfnice. V první bitvě se na mě zaměřily 3 artyny a v druhé si mě nevšímala a tak jsem mohl kralovat. Ten pancíř je ultimátní. Trochu se naúhlovat a neprostřelí ani spodek.

                          Screen je z druhé bitvy. Paradoxně největší nepřetelé jsou ti zelení co přežijou a vyžírají mi dmg a killy.

                          0 0
      • Vegan  

        Nahodou ve meste je to bozi tank, vystrcis jen delo a to mas silne a pak jen rozdavas, mimo mesto musis hrat jako TD ze zadnich rad. Me trebas ze zacatku strasne sral M4 Sherman Jumbo, pac jsme ho dostal do topu a kazda bytva byla proti 8, ale pak jsem dal zakladni vez a houfnici, a kolikrat si se mnou nepratele vylozene nevedi rady a MM je krasnych 6–7 (pokud nehraju s grimem :D )

        0 0
        • soc  

          Na Ruinbergu jsem se schoval za diru ve zdi, jen zlehka vykukoval a dalo se to. Jenze potom jsme to zacli projizdet, potreboval jsem popojet nekam jinam a uz me meli. Jako kanon je hodne slusny, o tom zadna.

          Ale treba na Malinovce jsem trpel, nepratele byli za horizontem a ja na ne nemohl… bo ta vezicka, co vyleze prvni, si vylozene rika o ranu a byl tam hetzer s houfnici :-D

          0 0
      • Girmy  

        Je po něm T1 heavy a nebo M4 :). Jinak nic pozitivního na něm není :D… Btw, mám pocit, že je celkem easy udělat s ním mistra :D

        0 0
    • l.smetana  

      Jak vás hází MM po updatu? S Chaffem jsem měl předtím většinou 7,8, max 9 a teď nemám bitvu kde by nebylo 5 desítek..Přijde mi, že to předělávali spíš aby to házelo minimálně +2..

      0 0
      • Vegan  

        Chaffe je exot tomu jedinemu MM zustal, pokud se nepletu.

        0 0
        • l.smetana  

          Už aby z něj udělali prémiáka.. :)

          0 0
          • vasek80  

            To má být? Já s ním hrál a vyexpil jsem si ho ještě jako lama a teď když už vím jak na něj, tak mě nebaví jeho MM. Já myslel, že i jemu sníží MM, protože byl na video k 9,1 zrovna když říkají, že sníží MM lehkým.

            0 0
        • Vegan  

          Tak jeste MT-25 zustal vysoky MM

          0 0
      • soc  

        IMHO je to tím, že ubylo skautů na vysokých tierech, ne?

        0 0
    • vasek80  

      Tak asi prvně zredukuju adony.

      Nahodil jsem Locanstans HD minimal a nahodím superzoom. Potom jen dmg panel a to je vše. XVM už nechci.

      0 0
    • vasek80  

      Dnes jsem se u chvíli u WOT nudi a tak jsem zkusil svoji první historickou bitvu. Tobruk. Mohl jsem jen Crusadera, ak jsem to zkusil.

      5 bitev a 5 výher. Parádní zábava kdy proti 7 britům stojí třeba 14 němců. Doporučuju. Může to dopadnout třeba takto.

      www.wotreplays.com/site/934671…

      0 0
    • Georrge  

      taky vám po updatu popojíždí mtrvé tanky?

      jinak jak se dá zjistit hodnocení výkonu v bitvě? Ideálně po každé bitvě.

      0 0
      • vasek80  

        Já používám YasenKrasen statistiky. Máš tam mimo efektivity a WN8 také denní zisk volných exp a hrubej/čistej zisk a provozní náklady + dalších x údajů. Také je tam možnost přepnout na denní statistiky WR,WN8 a eff u každého tanku co jsi ten den hrál.

        Vraky popojíždí, je to ale docela problém. Já jsem přijel a ostřeloval jeden tank. Byl odkrytej a na jedné straně byla skála a na druhé vrak tanku. Ja vystřelil a nic, tak jsem ještě vystřelil 10× a nechápal proč střelec nic nehlásí ani nedávám pene. Když jsem kouknul na replay a chtěl udělat z toho video, tak na místě kam jsem střílel byl ten vrak a já střílel do něj. Jenže ve hře ten vrak prostě přejel.

        0 0
      • Jetson  

        Ano popojíždí, zrovna před chvílí jsem střílel za mrtvolku v domnění, že si ji sune před sebou nepřítel…

        0 0
        • Georrge  

          právě, podobně jak ty a vasek80, furt mě to mate a pokud vím že mrtvý je, tak se na něho stejně soustředím bo si myslím že ho někdo sune… a furt čekám kdy se objeví… a místo toho mi unikají soupeři úplně někde jinde. Nebo si myslím že jsem v lagu. Jsem zvědavý kdy to opraví.

          A taky mi přijde že mě to s conquerorem hází o dost častěji k desítkám. Vlatně skoro pořád…

          0 0
          • Jetson  

            Ano, teď jsem s Conq i M103 na topu tak 1/10 bitev, jinak minimálně půlka teamů X tier.

            0 0
          • vasek80  

            Tak IX už mají být převážně v X bitvách skoro pořád snad od 9.0 kdy se zrušil battle tier XII, tedy čistě X bitvy. Z toho důvodu pokud je nějaká X ve frontě, tak to k ní musí nalosovat nějaké IX.

            U IX to čert vem, ale pro VIII je to *******. S takovou T32 která má o tier horší dělo jak třeba Tiger II či IS-3 je potom s X nerovná bitva.

            0 0
            • Georrge  

              ty krávo proč zrušili čisté tier X bitvy???? To byly jediné bitvy které mi přišly vyrovnané… jakékoli míchání tierů mi pořád přijde na palici…

              conq je mezi desítkama strašně papírový, dělo je sice fajn ale ty těžké mrdky v předních liniích je i tak těžké prostřelovat…

              0 0
              • soc  

                Jsem nedavno s Conq s barrelem B bojoval proti 2× E100 a Mausovi. No bojoval. Byl jsem zalezly za barakem a obcas jsem vykouknul, jesli nahodou nejedou proti me. Puvodne jsem si totiz myslel, ze je nasvitim pro nase TD, ale ti meli asi jine veci na praci…

                0 0
              • vasek80  

                Netuším, možná abys chvátal na X a hrál s X, kde ti brzo dojdou kredity a budeš kupovat prémium účet.

                Mě IX asi baví nejvíc a zároveň je to strop, se kterým se dá rozumě (ekonomicky) hrát a dlouhodobě hodně neprodělávat. S X není problém pokud se netrefuju a umírám být v mínusu každou bitvu 20–30k. Zároveň IX jsou imho takřka totožné s X, jen mají méně HP a pomalejší reload. (IS-8 lepší dělo jak IS-7, Centurion 7/1 stejné dělo jak FV4202 jen nižší DPM, z E75 vůbec nechci na E100 v budoucnu přecházet, Obj.704 oproti 268 také není o tolik horší atd.) Zaroveň nejsi v X prioritní cíl.

                Prostě VIII je většinou s X brutálně v pasti, zatímco IX se jim mohou bez problémů stavět a navíc mají IX tu výhodu, že se mohou dostat do bitev s VII a tam je to ještě brutálnější rozdíl jak VIII proti X. Jen bych chtěl od IX pohyblivost abych mohl reagovat na dění na mapě abych se neocital proti extra těžkým či dobrým X, ale hledal si slabé kusy.

                0 0
                • Georrge  

                  asi no… stejně tak nechápu, proč neudělají míchání tierů pouze dvou tříd, hráčů na to hraje dost.

                  Mě se IX taky líbí nejvíc, právě kvůli tomu že nad nima jsou jen desítky ale pod nima to dává i sedmičky a ten rozdíl je brutální. I u desítek jsou ale tanky, kde je devítka mezi desítkama celkem nepoužitelná. Conqueror se mezi desítkama nedá hrát jako těžký tank… E75 by si myslím byla o něčem jiném.

                  Ale když tě to hází vzásadě jen mezi desítky, tak se projevuje víc nevýhod deváté třídy, než jejich výhod…

                  Nehledě na to, že s desítkama většinou jezdí o dost zkušenější hráči, takže hrát proti nim je často podobně těžké, jako třeba s šestkou proti osmičkám.

                  0 0
                • Vegan  

                  nj ale pak si vem Lorrain 40t vzdyt to je peklo, krabice na odstrel, staci jedna zpravne dana rana E-100 nebo objektem a si kaput pac munice a 0 pancir, coz vp ripade koridorovek znamena, kazda bitva = peklo.

                  0 0
                • marapara  

                  Já expím TOP canon na E75 a celkem často je to peklo. Zatím jsem s ním dost prodělečný, občas se podaří nějaká hra, kde dám i 3 a více tisíc dmg. Ale penetruje to dost blbě s tím kanonem z Tigra II na X tieru. Také motor a pásy mám stock, takže je to líná mrcha, která pomalu točí. Posádku už mám přeškolenou z Tigra II, tak se mi zrychlilo nabíjení. Občas vytáhnu Nashorna, ale se stock dělem také nic moc, zvlášť na 8. tieru. Holt cesta k RHM bude asi taky ještě peklo.

                  Jinak zkouším na test serveru Type 61 a docela fajn stroj. Rychlý, točivý, dobře penetruje i IS-7 a tak. V podstatě jsem na test serveru s ním nastřílel tolik co s RHM celkem v pohodě :).

                  0 0
                  • vasek80  

                    Hádej proč už jedu japonce? Typ 61 je parádní stroj. Jeho dělo je derivát britské L7A1 která je v Centurionovi 7/1, jen s tou neskutečnou výhodou, že střílí o střelu za minutu více.

                    Zkoušel jsi někdy toho Centa?

                    0 0
                  • vasek80  

                    Jo a povídej mi o tom, jak je to těžke jezdit se stock tankama, když ti ještě MM nakládá tým dementů ke každému novému tanku.

                    0 0
                    • marapara  

                      Vidím, že jsme na tom podobně :)

                      0 0
                    • Ossis  

                      Proto jsem si ty statistiky zrušil :-D.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Toto je ze služebního záznamu co je ve hře.

                        0 0
                        • soc  

                          Ale to uz je statisticky nemozne… I kdyby vse odehral AFK, tak by mel mit lepsi WR…

                          0 0
                          • vasek80  

                            Jsem si také říkal, když jsem s Nashornem dal po sobě 6 proher a pak to vzteklej vypnul a ani nedokázal odjet násobek.

                            No už se to zlepšilo, nicméně stejně na násobek jsem muselodjet 3–4 hry.

                            0 0
                          • Chiron  

                            To vykládej těm co programovali MM. Si pamatuju, že tak 2 měsíce zpátky jsem jeden den odehrál nějakých 15–20 bitev s IS-3 v topu a měl jsem jednu jedinou výhru… Mít denní WR ±6% je víceméně nemožné, ale přece to jde :) A přitom mám celkově s IS-3 tuším něco kolem 56%.

                            0 0
                            • pekoss  

                              IS3 je nej stronk tank ve hre, mam na nem 72% wr :D

                              0 0
                              • Chiron  

                                jj je to docela nepříjemný soupeř. Ale má i slabá místa. Každopádně jak jsem se přesvědčil, stačí abych se znelíbil MM a najednou můžu střílet 5k+ dmg, 5killů a je mi to k ho*nu, páč mám tým plný retardů, kteří si s bídou vystřelí nebo se nahrnou všichni na jednu stranu, kde si je podá pár TD apod.

                                Jinak ještě jsem se mrknul na tu statistiku. Mám 57,3% po nějakých 213 bitvách. Troufám si tvrdit, že kdybych poctivě neexpil to topové dělo, ale narval do toho freexp, tak mám přes 60%… Ale 72%, tak to už vážně respekt.

                                0 0
                                • Vegan  

                                  Jop v Tier Xi bitve dam s T20 1890DMG a podemnou ma T54E1 650, a treti M103 460 a pak uz nic… takto se to dnes tahne cely den :-/

                                  S AMX 13 90 musim dat tri killy a 2200DMG abychom uhrali alespon posranou remizu v bitve kde jsou E-100 a mam treti nejvetsi DMG…

                                  Dnes teda jako dobre peklo.

                                  0 0
                                  • Jetson  

                                    Jojo, jak říkáš. To že to zatrolím s Conquerorem zamrzí, ale když pak mám mezi VIII tierem s T-34–85, nebo Chi-To k 2000 dmg a jsem v týmu loserů první, tak to přímo nasere.

                                    0 0
                                    • vasek80  

                                      Já vás nechápu na co si stěžujete. Chi-To je parádní tank a koupil jsem si i Chi-Nu Kai a jsem normálně rád, když jsem v týmu loserů a můžu si parádně nastřílet.

                                      2000 dmg už je už u Chi-To pěkně ohodnocené jak WN8 tak expama i při prohře. Za takovou prohru jsem raději jak za výhru v dobrém týmu kde nikdo z kolegů nezemře, nezbyde mi tolik protivníků na které bych střílel, protože mi to ostatní vystřílí. Sice se vyhraje, ale třeba rozdám jen 600, dostanu méně expů jak za prohru při 2000 dmg a WN8 je také slabé.

                                      Pokud někdo hraje na WR tak doporučuji Historické bitvy za brity s Matildou (nemám ji) a nebo s Crusaderem. Dal jsem jich zatím 6 a pokaždé zcela jednoznačně vyhrál. Jezdit to ale stabilně nebudu, protože stejně jakmile bych jeden den urval WR 80% klidně při 50 bitvách, tak mi to MM hry v příštích dnech vrátí prohrama a to při expení tolika tanků co expím a násobcích nepotřebuju.

                                      0 0
                                      • Jetson  

                                        No stěžuji si na to, že je něco špatně, když jsem s Chi-To jako nejlepší týmový hráč mezi 8tier a hlavně i podle DMG.:)

                                        0 0
                                      • Vegan  

                                        Jen vic takovych co jezdi s japonciky, hellcaty, T49 atd… to je moje nejoblibenejsi potrava s Shermanem Jumbo :D

                                        To je vzdycky krasna panika, kdyz to nekomu takto nakourim HEckem za 450 a jeste pri tom shodim pas, pricems ja jsem pro ne kolikrat neprustrelny i goldem vyjma hellcata. To je pak vzdycky v chatu smrst typu: Hecker, Cheater!!!!, NOOB OP TANK, atd… :D

                                        0 0
                                      • Ossis  

                                        Jj, historický bitvy s matildou jsou vtipný – včera jsem to objevil a jen se bavím. Dokonce jsem kvůli tomu na matildu koupil nabiják, aby to rychlejc střílelo :-D.

                                        Je to asi smutný, ale v tyhle chvíli je to můj nejjistější způsob výdělku :-D.

                                        0 0
                        • Ossis  

                          Dobrý, už jsem pochopil, jak jsi to myslel s tím obrázkem.

                          0 0
        • Dejv94  

          To je celkem mazec jak cestujou, i o fakt hodně metrů…

          0 0
          • Vegan  

            No ono neni nejvetsi problem s tema mrtvolama, ale oni se podobne pohybuji i nepratelske zive tanky jez ale na serveru zustavaji na miste, me se takhle na jedne mape doslova vznesl 2m nad zem nepratelsky hellcat, jez tam ale nebyl, coz jde vydet na replaye, kde je tam kde ma bejt. Takze par bugu ohledne plynulosti vyresili a par mega bugu zase pridali :-/

            0 0
    • vasek80  

      Moc se mi líbí Charkov a mám rád britská medka.

      Parádní bitva, doporučuji shlédnou. Málokdy jsem spokojenej s tím, jak jsem to zajel. Tady bych asi nic lépe neudělal. No ta první schytaná za 1000+ byla jen na rozehřátí.

      http://www.wotreplays.com/site/939196…

      0 0
    • vasek80  

      Já si myslel, že největší šrot ve hře je A-44. To jsem ještě nehrál Nasrorná. To je takovej sr.č, že to ani není možné. Ten tank snad nad sebou vozí přivázanou nafukovací šipku. Svítí to úplně všude. Nehratelné.

      0 0
      • Vegan  

        Shuter Emil je jeste vice svitici autobus :) Nashorn me oproti nemu jeste bavil :)

        0 0
      • marapara  

        jj, mi povídej. Stále mám ještě stockové dělo a ve hře s tierama 8 je to fakt „zábava“. Včera jsem s ním dal jednu hru, bylo to na Murovance a byla to standartní bitva. No, dal jsem jednu ránu Tigrovi II zepředu do vanu a ubral mu 150 HP a víc už nic :). Všichni jeli vlevo do lesíka a já jediný s T34 jsme jeli vpravo ke kopečkům. Na výzvu pomoc nikdo nereagoval. Za chvíli tam přijeli 4 HT a brzo nás roztříleli. Naštěstí to ale pak dopadlo tak, že je postupně podalo RHM schované v lesíku a skončilo to výhrou.

        Někdy mám ale problém po několika hrách vyhrát, abych měl aspoň 2× zkušenosti. Jinak s tím nemá cenu moc hrát.

        0 0
        • pekoss  

          me se na nem libi ta deprese dela, snad bude podobna i u toho lepsiho dela

          0 0
          • marapara  

            U Nashorna je deprese děla velmi malá, aspoň se stockovým dělem. U Stuera Emila je deprese dost dobrá.

            0 0
            • pekoss  

              jojo myslel jsem emila, s tim top delem ma depresi stejnou?

              0 0
              • marapara  

                To nevím, ale pochybuju o tom, že Nashorn bude mít dobrou depresi s top dělem, řekl bych, že bude stejná, jako u stock děla. Každopádně je to šrot.

                0 0
              • vasek80  

                Emil má ultimátní sklon i s top dělem. Hrál jsem to na testu.

                Včera jsem byl s Nashornem hotovej v bitvě na Steppes stál jsem na J5 a nasvítili mě přez celou rovinu z C3. Neskutečné. A to mám na 4 členech maskování.

                0 0
      • jIrI___  

        +1. Nashorn a IS-3 jsou asi nejhorší věci, s kterými jsem hrál.

        0 0
      • vasek80  

        Tak jsem nevydržel a za free koupil top dělo. E75 bude až za dlouho, tak to ještě došetřím. Budu muset nejdřív ale našetřit 50k na top dělo na Emila.

        No Nashorn s top dělem je už fajn záležitost. vystřelíš –250, 5,5 sekunkdy nabíjíš –250 a tak dokola. Páře to vše.

        0 0
    • pekoss  

      jak jsem zacal sledovat svoje statistiky, tak mi to zaclo jit dolu, nechapu jak muzu mit 2300 wn8, kdyz podle ruznych modu mam na konci kazdeho dne kolem 2000wn8.

      Na staty jsem se uz vybod a wr jde hodne nahnat pres roty..

      Jinak muj nejvetsi wn8 maker je Lowe, nej stronk tank :D

      edit: spatne zarazeno, kam mi to skocilo :D

      0 0
      • vasek80  

        Jakej máš nic ve hře?

        0 0
        • pekoss  

          pekoslav

          A nejlespi je, ze na noobmetru mam wn8 2300, ale ve hre v XVM mam 2365 a jsem fialka :D

          0 0
          • vasek80  

            Tvoje starosti bych chtěl mít. Já XVM už nepoužívám a na statistiky moc nekoukám. Ale dnes to teda vedu. 5 bitev a z toho 2× do garáže s nastřílenou 0 (Tiger II díky WT E100 a Zkurvenej Nashorn) další 2 bitvy také ******* vyjma AMX 13 75. Ani nevím jestli to raději nevypnout

            0 0
            • marapara  

              Já dal včera jen 4 bitvy, navíc nebyl čas a 3× jsem vyhrál :). Ale je mi jasné, že MM se mi minimálně dvojnásobně odvděčí :). 2× jsem vyhrál a 1× prohrál s E75 a jednou vyhrál s Nashornem. A to jsem s tím stock dělem nastřílel tuším druhou nejvyšší DMG. JEště jednou vyhraju a koupím mu 88čku :).

              0 0
              • vasek80  

                Nejsem u WOT. Ta 88 je to druhé dělo? Jsem koukal, že má nižší penetraci jak stock. Bojím se, že to bude málo :-( Nechápu, proč druhé dělo je horší jak stockové.

                Také se bojím, že našetřené free expy na E75 budou muset padnout buď na Nashorna, nebo na Emila po něm, protože to asi také nepůjde.

                0 0
                • marapara  

                  nedíval jsem se, jakou má pene.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Se na to mrkni a asi tě přejde to těšení na lepší dělo. Tuším, že tam byl propad oproti stocku o 20mm v penetraci.

                    0 0
                    • marapara  

                      Tak to se na to asi vykašlu a pošetřím expy až na top dělo.

                      0 0
                • marapara  

                  Jinak u E75 je to také porod, s tím stockovým dělem. Na TOP dělo mi chybí ještě cca 40000 exp.

                  0 0
            • soc  

              Ja mam zase skvele obdobi. Proste na nejakou nahodu uz ve wot neverimm. Posledni 3 dny jsem naprosto neschopny cokoliv udelat. Vystrelim, minu. Vystrelim, pasy dolu bez DMG. vystrelim a ni netusim, kam to letelo. Muzu domerovat jak debil, hovno z toho. Souper jen otoci hlaven, popripade pali za jizdy a vse prochazi. Uz se mi dokonce stalo, ze souper miril hlavni mimo, strela vyletela z boku veze a tradaaa… (ping mam pritom kolem 60). A takhle porad dokola. S centem mk7 mam ted prumerny DMG na bitvu tak 1000… bych se na to vysral…

              0 0
              • soc  

                Jinak mi to vychazi tak jeden slusny den na tyden brutalniho trapeni. Muzzu vzit libvolny tier, je mi to k nicemu…

                0 0
              • Vegan  

                Jop obcas je to fakt peklo,

                Tyhle dny znam take to pak muzes strilet atomovkou a tsejne mu nic neudelas, kdyz si roll umane tak neprostrelis nic, nedas DMG, maximalni hitparadou bude kritykal hit za 0 dmg

                0 0
                • soc  

                  To jo, akorat si clovek pripada jako pitomec. S centem mk7 bych mel fungovat jako podpora, jenze jsem k nicemu, kdyz strilim panubohu do oken. Nejhorsi je, ze se mi ted nedari ani pedobearit s Pz38t a Locustem, proste nezvladam ani T3.

                  a do toho expim jeste M3 Lee, tam je to jedna rozumna bitva na 5 s 0DMG. Asi ho preskocim na M4 za free expy, jenze ty si syslim na top kanon u conquerora. A to je taky pripad.

                  0 0
                  • Vegan  

                    to ja mam take vcera me s 13 90 ustrilela 12t a proc? protoze s 160mm pene jsem mu z 12 ran dal jedenkrat DMG, a z bezprostredni blizkosti a v pulce domereni to litalo vsude mozne jen ne do nej a kdyz uz jsem mu to narval do kufru tak se prej dvakrat odrazila…

                    0 0
                    • soc  

                      Ha, a ja te trumfnu. Mi ustrilela 13–90 meho Centa Mk7. On proste vysypal buben, ja jsem minul (z 10 metru, hahahahaha), on vysypal dalsi buben, ja jsem se trefil, on vysypal dalsi buben a ja jsem zas minul (tentokrat na 50m)

                      :-D

                      Spoluhraci muj vykon ocenili.

                      0 0
    • Vegan  

      Tak jsem s konecne koupit do T71 posadku a musim rict, ze je to proste nej LT ve hre, s AMX radou nesrovnatelne ani AMX 13 90 se nechyta, rychle, otacive, rychle se otaci vez, rychle prebiji jak patrony v zasobniku tak cely buden, presne, penetraci to ma vyzsi… proste LT jak ma byt a byt mam 75% posadku a na konce jedne z her jsme zalamil tak si myslim, ze je to proste best LT co muze byt.

      Jedna vyhra: http://wotreplays.eu/site/946614…

      A jedna prohra kde jsem na konci zalamil spatne jsme pocital kdy vystrelil: http://wotreplays.eu/site/946592…

      ale ve vysledku je to proste daleko samostatnejsi tank jak AMX 13 90, umi lepe utikat, pac ma akceleraci, pohyblivost atd…

      0 0
      • Vegan  

        Jinak jeste odkaz na popis od WG:

        http://worldoftanks.eu/…k-month-t71/

        maji tam hezke video jez presne vystihuje schopnosti tohodle svinacka :D

        0 0
        • vasek80  

          Mám ji také, ale nehraju ji, není nějak čas. Až si splním svoje cíle, tak ji budu občas tahat z garáže a chtěl bych občas vyvětrat i Chaffeho. Na T71 mám posádku 100+68%. Jinak za mě také bomba stroj. Obrovská výhoda oproti frantíkům je také možnost montáže vert. stabíku.

          Zatím jsem měl rekord nastřílených přez 3000 dmg za těch 35 bitev.

          0 0
          • Vegan  

            Vsak na frantiki muzes take dat stablik, ale je ti to k prdu pac tomu delu nepomuze ani svecena voda co se presnosti tyce, zatimco T71 ho ma fakt nad miru presne :)

            Jinak jeste par dobrych navodu jak ji hrat:

            http://forum.worldoftanks.com/index.php…

            0 0
            • vitan  

              ty kráso, pátá řada skillů na posádce?:)

              0 0
              • vasek80  

                Ale u řidiče upřednostnit opravy před králem bažin? Opravy jsou na T71 v 90% k ničemu. První pás si opravíš a jakmile tě schodí po 2 jsi stejně mrtvej dřív, než by to opravila posádka s komplet 100% opravama, BIA a ještě žrádlem. Naproti tomu král bažin se hodí moc na manévrování mimo pevnej podkla, tedy na 95% površích.

                0 0
                • Vegan  

                  Myslim, ze to moc resis udelal complet reset a preskladal skills takze je jedno v jakem poradi to tam rval…

                  0 0
            • vasek80  

              Já jsem právě zatím u 13 75 a tam stabík nejde.

              0 0
              • Vegan  

                A jo mas pravdu… ja na T71 teda poiuzivam stablik, pohon dela, ventilacku a na AMX mam bino, ventilacku, sit… pac AMX jsou spis opravdu pasivni spoteri, jsou o dost mene pohyblivy..

                Kdysi jsme davali rotu s kamosema VIII kam jsme vzali jen T71 a to byl take dobrej poprask takova armada srsnu co davaj co 1.2s 150dmg :D

                0 0
      • vasek80  

        Tak mi to nedalo a po odjetí násobků jsem ji také oprášil.

        Desítková bitva a hned jsem byl 2. v rozdané dmg a dal jsem nejvíc fragů a to mi toho ještě moc uteklo. Je to peklo stroj.

        http://www.wotreplays.com/site/947323…

        0 0
        • Vegan  

          hehe, patri to proste mezi tanky jez me fakt bavi :)

          Ale clovek na to musi byt uz trosku vyzralej hrac a znat mapy a mista kam strilet, verim, ze az me to sni zase prejde a oprasim ji za dalsich 5000 bitev bude to zase jina liga, ale podle me je to strasne nezmar tank, nasypat a utect, nasypat a utect a tak furt dokola dokud to jde.

          0 0
          • vasek80  

            Já to měl také tak. Jel jsem tuto linii a chtěl jsem i Chaffe. Prostě jsem byl ale lama co s ním nic nezahrál a tak jsem s ním měl příšerné statistiky stejně jako s T71. Prostě jsem s nima kolikrát nenastřílel ani svoje HP. Potom jsem je možná po roce kvůli misi na SuperPershinga oprášil a najednou čuměl. Stejné jsem to měl s AMX 12t, kterou jsem také nesnášel a po roce si ji zamiloval.

            0 0
            • Vegan  

              No tak to ja AMXka nemam rad doted, prijdou me delama strasne nepresna a huluziodni kolikrat strilim uplne mimo kruh zamereni a dignu i to co nemam sanci dingnout. Zatimco u T71 je to tak nejak ocekavane chovani vim kde neprostrelim a kde jo a pak to vetsinou plati + daleko mensi pocet sbloudilych strel.

              0 0
    • marapara  

      Dneska se mi kupodivu dařilo. V podstatě mám stockovou E75, jen věž mám lepší. Další bude dělo, pak motor a pásy.

      Tady je jedna bitva, kde E75 oddingala, co mohla :). Jen jednou nebo 2× jsem to dostal.

      http://wotreplays.eu/site/948263…

      0 0
      • Vegan  

        To jam am dnes takove peklo jake si lze jen predstavit strilet, muzu , spotovat muzu a stejne k hovnu viz:

        http://wotreplays.eu/site/948821…

        nejvtipnejsi je pak ten konec :D kde me nemohli zabit skoda jeste chvili a sejmul bych vsechny artyny :D byla to celkem zabava mezi nima krouzit :D

        0 0
        • vasek80  

          Tak jsem mrknul na oba replaye.

          E75– teda to je lemra s tím základním motorem. I když jsem přesuny pustil x2, tak to bylo pomalé :-) Jinak se strašně těším. Já si užívám i Tigra, ale takle odrážet neumí. Pokud si pamatuju, tak sned krom té M103 co se trefil na weekspot ti nikdo neubral (HE se nepočítají).

          T71– jo, spotils pělně, ale co naplat, když jsou v týmu dementi co toho neumí využít ;-)

          0 0
          • vasek80  

            Tigra II mám prostě rád. Jak snadné s ním hrát.

            Prostě jsem jel a střílel. 12 výstřelů, 12 zásahů, 12 pentrací. 2000dmg nad 300 metrů.

            Jezdím jej jen na první vítěznou, ale super. Mám ještě v garáži Tiga I, ale asi ho prodám, vracet se nebudu. II je prostě ve všem lepší.

            http://wotreplays.eu/site/950236…

            0 0
          • Vegan  

            Tohle mam od vcera porad, Dnes WT Tier IX na me vyjede AMX 50 100 dvakrat ji dam ranu, on si v klidu dojede za mne a pere do to do mne, za mnou stoji nase T30 a T28, a voba miri kamsi doprdele a nic, az kdyz sejme me a zacne strilet do T30 ta se probere streli to pred nej a AMX v klidu odjede… To by ses posral…

            Dalsi hry zase RNG jako krava + MM s bidou se dostanu nad 30% na vyhru. Peklo seru na to…

            0 0
          • marapara  

            E75 se stock motorem je fakt lemra, jak píšeš. Ale zkoušel jsem ji na test serveru ve „full výbavě“ je to o něčem jiném. Hlavně kanon penetruje daleko víc, než stockový a DMG dává větší. Je fakt, že ten stockový nabíjím cca 7,5 sec a TOP kanon cca 13 sec.

            0 0
    • l.smetana  

      Saburo666 pěkná hra teď s T71. Viděl jsem tě u streamu s QuickyBabym, pěkně zahrané.

      0 0
      • vasek80  

        Hustý, tady je replay. Dá se podívat na ten streem zpětně?

        http://www.wotreplays.com/site/953295…

        0 0
        • vasek80  

          Už jsem to viděl. Dokonce o mě mluvil, jen já mu prd rozumím:-)

          0 0
          • l.smetana  

            Chválil tě, že si to dobře zahrál a vyhrál jim hru ;)

            0 0
            • vasek80  

              To měl ještě štěstí, že jsem ho nesejmul já. Než jsem stačil přebít, tak jsem jej jen 2× penetroval a asi jednou netrefil.

              Já bych to ani netušil, že jsem proti němu hrál. Mám normálně vypnutá jména a XVM, tak ani fialky nevidím.

              0 0
        • marapara  

          pěkná hra.

          0 0
      • vasek80  

        Už si dělám video. Jsem už legenda:-)

        0 0
      • marapara  

        kde jsou ty streamy? Pošli odkaz.

        0 0
      • vasek80  

        Malá ochutnávka:-)

        http://www.youtube.com/watch…

        0 0
        • vitan  

          hodíš potom celou bitvu na youtube z pohledu Quickyho a Tvojeho?

          0 0
          • vasek80  

            Můj pohled je nahoře v replay.

            Z mé strany celkem nezajímavá bitva. Z kraje jsem chtěl ostřelovat a zjistit kolik mi tam najede těžkejch a potom až budou nastřílený nebo jich nebude tolik se vydat dorážet a případně zajet si pro artynku a TD na kopci.

            Když jsem viděl že hodně tanků jelo druhou stranu na cap, tak jsem si říkal, že jediná šance je dobít kopec a z něj potom ostřelovat capující tanky. Trochu jsem se bál, že bude na kopci moc TD a tak jsem nejprve odpravil artynku a přejel si na druhou stranu, protože jsem předpokládal, že se na mě hned otočí směr arty a já jim najedu do boků. Počkal jsem si na to až přijede ta IS a KV3 a vyrazil postřelovat nahoru. No a když byl kopec náš, tak jsem si mohl konečně zastřílet.

            Tady jsem hodil delší video na youtube, ale koukám, že tam nejde 1080p, což nechápu. Doma mám pomalej upload a tak to případně zkusím ještě předělat a upnu to zítra z pracovního PC.

            http://www.youtube.com/watch…

            0 0
        • Vegan  

          Pekne si snima vypekl, holt T71 je zabavna hracka :)

          http://wotreplays.eu/site/955812…

          Jenze holt hresi na MM s Tier X je k nicemu a ja tak kazdou druhou hru chytnu hru kde mam 10 X pak nejake IX a pak jsem ja… , ale zase kdyz to vyjde proti IX nebo VIII je s toho super hra viz ta replay :)

          0 0
    • vasek80  

      Hrdina s dříve nenáviděným Nashornem. To topově dělo funguje neskutečně. Dal jsem teď i zlevněné maskování a nesvítím tolik. Udělalo to velkej rozdíl. Dříve jsem takovej rozdíl díky nátěru snad nikdy neregistroval. To jsem v této bitvě ještě ani nebyl 15metrů za křovím.

      http://wotreplays.com/site/954141…

      0 0
      • vasek80  

        Jo a 1132 expů, to je zase jen díky víkendu že hráli samá jelita. V pátek by za to hrdina nebyl.

        0 0
    • Jetson  

      Teda včera to bylo moc zlé. Po dvaceti bitvách, kde jsem měl 2× vítězství jsem to odpískal. Jsem si vědom, že jsem noob, ale asi 12× jsem byl nejlepší v týmu a to jsem jezdil s Conquerorem jako kompars v X tier bitvách a následně s T-34–85 proti VII a VIII.

      No a pochopitelně klasika. Když se bitva s Conqerorem nepovedla, tak přišlo konečně vítězství.

      0 0
      • soc  

        Mas uz Conquerora v topu? Ja ted gridnim top delo, takze jezdim s barelem B a je to obcas porod. Sice uz dokazu aspon neco nastrilet, ale musim se drzet zpet i vuci nizsim tierum. Zatim s nim mam jen 1. tridu, M na sebe asi necha cekat az na top kanon.

        0 0
        • Jetson  

          Jojo, v topu. Je teda zbytečně papírový, ale kanón to vynahrazuje.

          Vlastně mi ještě chybí motor, ale očekávám, že až vyexpím X tier, tak mi naskočí.

          0 0
    • soc  

      Koupeno FV4202 a … jako super vecicka, takovy Comet na TX. Pohyblivy, malinky, pomerne papirovy, super kanonek. Akorat MM je pro vysoke tiery sileny. HT, MT a TD jsou vsechny brany se stejnou vahou, takze neni problem mit u soupere 1X E100 a 2× IS7, u nas 1× IS7, 1× FV4202 a 1× Leo… Da se to vyhrat, ale da se to i strasne snadno prohrat…

      0 0
      • vasek80  

        Tak a teď už nám z toho můžeu udělat prémiáka;-)

        Jak jsem psal na WOT foru, tak si FV šetřím a jezdím s ním jen na jednu vítěznou. Jsem zvědavej co nám na ni bufnou. Chtěl bych maximálku, motor na to sílu má. Potřebovalo by to do převodovky nějakej kvalt navíc. Potom by to bylo použitelné i na CW, ačkoli dle někoho je *******, že to má HESH a ne HEAT. Zase to alespoň nezakončí prohranou CW 50k v mínusu.

        0 0
        • soc  

          Pri prvni hre jsem byl prekvapeny, jak svizne se to hybe, jsem nestihal reagovat :-D Vypada to jak Comet, ale start to ma jk Cromwell :-D

          Maximalka by klidne mohla byt bufnuta, ale jeste lepsi by byl armor veze. I kdyz neco malo se stestim odingam. Tak nejak zatim neznam zadny vyraznejsi zapor, na centovi to jednoznacne bylo to 10ti vterinove nabijeni. Tady to mam pod 8 a staci mi to. Takze vlastne jediny zapor jsem zatim ja, bo teprve zjistuju, co s tim tankem mam delat.

          Zatim jsem tak prumerne 10k kreditu v minusu, ale taky mam prumernou dmg jen 2000, takze cekam, ze se to zlepsi.

          A s tim premiakem nestras, ja uz se bojim veskerych zmen od WG :-D

          0 0
    • Dejv94  

      http://www.wotreplays.com/site/958468…

      A tak to je pořád…

      0 0
      • Vegan  

        Znam to take 7 bitev s T-44 casto jsme i na prvnim miste v DMG v Tier X bitve a presto prohra, to musim absolvovat pokazde kdyz se rohodnu, tuhle hruzu vytahnout…

        0 0
        • Vegan  

          Aby to nebylo jen tlachani:

          http://wotreplays.eu/site/961422#team

          http://wotreplays.eu/site/961427#team

          http://wotreplays.eu/site/961435#team

          uz vazne nevim jak to mam hrat, abych neco i vyhral jinak, nez ze pak prijde bitva ve ktere nastrilim 264dmg a my vyhrajem!!! protoze ja ani goldem neprostrelim E-50M zepredu do spodniho platu WTF!!! 3× za sebou MEGAWTF!!!

          0 0
          • marapara  

            Zajímavé je, že nejmíň zahrajou nejvyšší tiery, respektive je to pak špatné.

            Jinak se mi to stává také, nastřílím prd a vyhrajeme a je to zrovna dvojnásobek. Pak 3× zahraju parádně a prohrajeme.

            0 0
            • vasek80  

              Protože když vyhraješ, tak na těch posledních pár protivníků střílí třeba 10–13 lidí zatímco když prohraješ, zůstaneš sám a střílíš až do trpkého konce. Jako já níže s tou IS-8

              K Veganovi. Já na E50M už snad ani nestřílím, to raději přemířím na IS-7. Vážně je to pro mě nejdingající stroj. Jo a chce to střílet u ní raději na věž i ze předu. Má tam 185mm nenaúhlovaných.

              0 0
              • Vegan  

                ale zepredu na vane ma 70mm a efektivne 120mm tak mi rekni jak tam nemuze projit 225mm penetrace ?!?…

                Peklo, proste tak to mam posledni dobou porad vyhry nastrilim opravdu okolo 0, prohry jsem mezi top 5 ne-li top 3!

                0 0
                • vasek80  

                  Ale efektivně je těch 120mm čelně. Když bude stát šikmo od tebe, tak se to ještě zvětšuje.

                  0 0
                  • Vegan  

                    Aleo n stal kolmo +/- 5 stupnu, ale zase najizdel na kopecek takze se efektivita spodniho platu snizovala, spise byl pod ochranou RNG pac to byl oranzovy hrac… Klasika

                    0 0
      • Ossis  

        Heh, co bych občas dal za takovej tým – u mě často třetina týmu vůbec nic nenastřílí (a překvapivě to nejsou lehký tanky nebo medka).

        0 0
      • vasek80  

        Teď jsem měl také jednu parádní.

        0 0
    • marapara  

      Máte někdo odkaz ke stažení Ragnapacku? Nemůžu ho najít ani přes Google.

      0 0
    • Vegan  

      Koukam, ze aktualini problemy s mizenim tanku, teleportovanim tanku, mizenim strel, putujicima mrtvolama uz nenechala chladnym ani RanZara :D

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • soc  

      Vcera s Tigrem H stretnuti na erlenbergu. Prumerny DMG na zasah 393 :-D Jak na to? 1X IS3 ammorack ze skoro plnych hp, dalsi dva tanky zapaleny :-D

      0 0
    • vasek80  

      Chcete neprůstřelnej tank? Kupte si medko.

      jak to vypadá, když z 22 střel projde 1

      0 0
      • Vegan  

        jj Jumbo je peklo :D

        Nejlepsi kdyz se zadari dat trebas Hellcatovi za 450HP to je pak narku v chatu :D

        0 0
    • vasek80  

      Nesnáším obranu Erlenbergu. Buď je dobrej tým a hned se rushuje k hradu jinak pravá strana padne. To se na publicu ale nedomluví. Jediná šance je rush po levé straně a najet nepřátelům do zad.

      Potom to vypadá nějak takto.

      PS: Jak jsem IS-8 z kraje proklínal, tak teď na ní nedám dopustit.

      http://www.wotreplays.com/site/963233…

      0 0
      • soc  

        Prusvih je, kdyz top tiery jedou na druhou stranu (ne k hradu), ale tam zakempi a nerushujou. Hrad padne a je vymalovano.

        0 0
        • vasek80  

          jj. Včera jsme také jeli četu 2× IX těžkých (nebo už jsme byli s marou 3?) a hned jsme nejeli pod hrad, že TD nestihly najet na kopec. Pitomci za náma stáli vzadu a než přijeli já byl na ránu, ale ten rush vyhrál bitvu.

          0 0
    • Vegan  

      jak to vypada, kdyz clovek dostava tymy s sanci na vyhru 12% poslednich 5 dni ve statysstikach se muzete podivat tady na screen :D

      WN7, EFF, WN6 vsechno miri dolu a shorsuje se, ale WN8 ktere nekouka na vyhry nebo prohry leti nahoru pac u 70% bitev jsem v DMG prvni coz, ale neznamena, ze me to bavi, nastesti se to dnes obratilo trosku. Kazdopadne WN8 pres 5000 za poslednich 7 dni. je fakt vtipne pri porovnani s WN7 cca 1200.

      0 0
      • vasek80  

        Já to psal nedávno jestli pamatuješ. 9 dní jsem nešel nad 50% a i WN8 jsem měl jen lehce nad 1000.

        Pak ale přišel ukrutnej obrat. Několik dní pořád týmy s šancí kolem 70% Končil jsem dny s WR 70%

        0 0
        • Vegan  

          nj kdyz ja prave sel WN8 strasne nahoru, nevim jak je to mozne, ale mozna to bude tim, ze co prohlizim replaye tak asi 1/3 her mam top DMG v tymu jestli se to nejak hodnoti i podle toho, jednu hru jsem je dobre tahal s T71 zustal jsem sam po prvnim zasobniku proti 11 tankum, ale jeste 5 jsem jich sejmul na 4 dalsi zasobniky nez me obliklicily tak, ze nebylo uniku :-/

          0 0
          • vasek80  

            Jestli jsi jezdil s T71 tak je jasné proč ti jde WN8 nahoru. Ono když s lehkým něco nastřílíš, tak je to dle WN8 ukrutně ohodnocené. Naopak když s lehkým jen svítíš protivníky, není to hodnocené skoro vůbec.

            Já nezapomenu na svoji bitvu a AMX 12t, kerou mi WN8 ohodnotilo 21 000.

            0 0
            • Vegan  

              jj take mam s 13 90 rekord v WN8 28 000

              jinac, ted se mi podarilo mit scout a hlidku v jedne bitve s AMX 13 90 http://wotreplays.eu/site/964898…

              malinovka je proste nej mapa na scoutovani :)

              0 0
              • Jetson  

                Scouta a hlídku jsem udělal dneska s Conquerorem. Ještě, že ta banda kempující u základny alespoň pořádně střílela.:)

                0 0
    • Sirion  

      Jak funguje winrate? Podle noobmetru mám třeba na Cromwellu trvale kolem 48%, přičemž ve všech hrách včetně vyšších tierů dopadám nejhůř do TOP5, častěji TOP3. Nickname: SirionRazzer

      0 0
    • Jetson  

      Konečně první X tier, ale ještě mi chybí cca 5 mega na nákup. Conqueror tak dostal top motor a elitní stav.

      0 0
    • marapara  

      Jedna docela povedená s E75. Konečně mám TOP kanón, to je jiný lauf :).

      0 0
    • vasek80  

      Dnes byl MM štědrý.

      http://chart.apis.google.com/chart…

      0 0
    • Vegan  

      AMX 13 90

      8645 Spoting

      http://wotreplays.eu/site/972475…

      0 0
      • marapara  

        pěkný :)

        0 0
      • vitan  

        pěkné:)

        měl jsi štěstí na tým, že tě tak podpořil.

        Fakt nechápu, že ten tank je tak neviditelný:) je to lepší jak e25? občas do tebe málem vrazili:) Jak jsi na tom s camem po výstřelu?

        0 0
        • Vegan  

          po vystrelu je to bida se standartnim dohledme take a s pene take, ale mobilni i stojici camo to ma dobre, z nejakeho duvodu se mi na nem nezobrazuje nastrik byt tam je takze mam

          +25% sit +50% posadka (3× 100% maskovani) + 5% nastrik +1.8% ventilacka = 81.8% bonus k maskovani tanku

          0 0
          • vitan  

            takže radši tu malou americkou mršku T-71?:)

            0 0
            • Vegan  

              T71, s dobrou posadkou je vrazdici masina.

              nez jsem puvodni posadku posunul dale mela 100% maskovani velitel zarovku, strelec jemne mireni, ridic klidnou jizdu.

              a Vozil jsme ventilaci, stabilizator, optiku. A to byl opravdu srumec. kdyz jsem jel proti Tier X tak i ty jsem polechtal goldama.

              Ale faktem je, ze AMX 13 90 je porad lepsi spoter…

              viz: http://www.wotinfo.net/…o-calculator

              ale take jde o dost lepe zasahnout.

              0 0
    • Vegan  

      ja mam dnes takove RNG, ze radeji to balim

      http://wotreplays.eu/site/972884…

      11:42 KV-1S zezadu do veze ding s 250mm pene

      9:58 T-29 do podvozku ding s 250mm pene, an ten zkurvenej pas jsme mu neposkodil

      Hru pred tim s T34 Shutter emil zepredu ding s 250mm pene AHA!

      Hell cat zepredu do veze kde ma 110mm i mantletem ding s 250mm pene (hlavne ze jsem mu viradil delo)

      jako ja nevim, ale vazne at uz jdou dopici s tou ochranou idiotu.

      0 0
    • vitan  

      Mohl bych napsat pohádku, jak si Rajčátko povodilo tanky o pár úrovní výše:)

      0 0
      • vasek80  

        Zkoušel jsi to někdy s tou 122?

        0 0
        • vitan  

          zkoušel, ale moc mi neseděla. Neměl jsem tou dobou ještě posádku v topu, ale nabíjet pomaleji jak kv1s není dobré:)

          0 0
      • fotras  

        Nejsem ani to rajče, v reálu jsem rajčatový protlak. Nemám pémiový účet, ani goldovou munici, nevím co znamenaj ty podivný zkratky wn, apodobně.

        Zkušeným hráčům jejich hru pouze kazím. Dnes se mi stala opět taková nepříjemná věc, zbaběle jsem se krčil s T-44 za barákem na Ruinbergu a nějakým nedopatřením jsem poslal velitele jistého českého klanu a jeho zástupce do garáže. Ten třetí z jejich čety naštěstí díky rychlosti Su-122 unikl.

        Nehrozí mi za genocidu skilerské čety ban?

        0 0
        • vasek80  

          To potěší nejvíce, když se zadaří proti dobrým hráčům. Beztak mají ty staty jen díky tomu, že jezdí pořád ve 3 v OP tancích ;-)

          0 0
    • vasek80  

      Načmáranej nashorn s top dělem je celkem fajn hratená záležitost. Druhej hrdina a oba za celkem máo expů.

      http://www.wotreplays.com/site/974085…

      0 0
      • marapara  

        Já pořád na TOP dělo nemám na expeno. Jezdím v podstatě jen násobky a občas se mi ani nepodaří mi je nahrát za den, když projedeme několik bitev za sebou :)

        0 0
      • vasek80  

        skoro co den, to jedna bitva s Nashornem a hrdina při násobcích :-)

        To dělo je až trapně dokonalé.

        http://www.wotreplays.com/site/976200…

        0 0
        • vasek80  

          Další hrdina při násobcích. S tím tankem se mi daří. V této bitvě jsem se neudržel. Nebyl jsem nasvícenej a mohl střílet po okolí, jenže vedle mě stál nasvícenej idiot v AMX M4 45 a protivníci co stříleli po něm tak ty rány jsem zachytával já. Když mi 2× po sobě kvůli němu poškodili dělo a já se musel stáhnout ze sniper postu už mi pak nervy nevydržely a jednu jsem mu také do zad poslal.

          http://www.wotreplays.com/site/994718…

          0 0
    • marapara  

      Tak už mám na E75 poexpený i motor a chybí mi jen pásy. Hned se s ní líp jezdí, je točivější, všechno. JEdna povedená bitva pod taktovkou 3 E75tek. V podstatě jsme vybojovali levou stranu na Karélii a pak začali útočit na střed. Sice jsem toho zase tam moc nenastřílel, ale myslím, že bitva se mi povedla a hlavně fungovala dobře spolupráce.

      http://wotreplays.eu/site/975185…

      0 0
      • vasek80  

        Jsem spíše koukal kolik jsi nastřílel v tom Ruinbergu ;-)

        Jinak mě překvapuje jak je topová E75 rychlá.

        Mě se povedly spíše ty čety než ses připojil (viz dole). Na to, že je dle mnohých IS-8 považovaná za nejhorší IX těžký, tak v topu je to velmi zábavnej tank. Je fakt, že projde 9 střel z 10 ale to dělo to vynahrazuje. Na rusa rychlé a přesné. K IS-7 mi chybí už jen 60k expů a skoro mě mrzí, že se pak s IS-8 rozloučím. Teď ji jezdím hodně a dělám denně 5–10k expů.

        Jo a divím se, že jsme jeli jen standardní bitvy a né žádné střetnutí a útok. Já je mám zaplé a dřív to házelo ikdyž je někdo měl vypnuté.

        No a to s tím Charkovem bya paráda. Teď chci Charkov a on tam padnul. Já jej nejel víc jak týden snad

        tohle jsme zvládli oba

        tady všichni X jeli do lesa a já si pěkně zastříel u kopců

        to už bylo slabší

        0 0
        • marapara  

          Také jsem se divil, kolik jsem tam nastřílel. Jinak z toho středu je to moje oblíbené místo. Schováš si tam spodek za hromadu sutin, takže tě penetrují málo, pokud teda nenajede nějaká velká svině jako FV nebo PZ :). Ještě je důležité, aby tě někdo kryl nahoře. Bohužel ale střed padl a zůstal jsem tam sám proti velké přesile, takže jsem také padl :)

          0 0
    • Vegan  

      Musim se pochlubit s T30 ve stocku :D

      http://wotreplays.eu/site/979559…

      0 0
      • vasek80  

        Pěkně zahrané. Když na tebe najeli na konci ty dva, už jsem ti moc šancí nedával. S TOP dělem bys byl kvůli reloadu už mrtvej. Tohle dělo má také něco do sebe.

        0 0
      • Ossis  

        Docela teď přemýšlím, jestli mám u T30 nasadit topové dělo. Děsím se té nabíjecí doby.

        0 0
        • Georrge  

          proč by jinak člověk hrál T30, když to není kvůli top dělu?

          0 0
          • Ossis  

            No, to dělo mi nepřijde moc super a dost se s nim trapim – pul hodiny, nez zamerim a pak to stejne leti nekam dopryc a xxxx kreditů v háji a můžu půl minuty čekat na další ránu.

            0 0
            • Georrge  

              tak proc by potom clovek mel chtit jezdit T30? Expim na ni a vlastne jen kvuli tomu delu :D

              0 0
              • Ossis  

                Já ji jezdím proto, že se mi líbí :). Když se sejdou příznivé okolnosti, tak je to dělo super. Rozhodně to není na střelbu do rychleji se pohybujících cílů.

                No a zatím to jsou taky jen moje první dojmy – až si na něj trochu víc zvyknu, tak to pak taky bude vypadat jinak (doufám).

                0 0
                • Georrge  

                  mě se líbí protože je to spíš heavy tank než destroyer, a že je to tedy jediný tank s 15cm dělem. Zjistil jsem že se vyskytuju v prvních liniích, kde se hodí styl bechnout za 750 a schovat se na přebití. Proto ho chci zkusit :)

                  0 0
                  • Ossis  

                    Jenže na blízké přestřelování tomu imho chybí pancíř (a většina lidí tuší, že na věži mají jít po kupoli) a mrštnost. Vytáčí mě situace, kdy střelím něco papírovýho do boku a jsem rád, když aspon detracknu. V jedný bitvě se mi stalo, že sem detracknul obj. 268 z boku a o chvili pozdejc jeste batchata a oboje bez DMG na cca 100m.

                    0 0
                    • Georrge  

                      na přestřelování to není, musíš se s tím prostě schovávat. Nebo se snažit vystrkovat jen věž, lidi sice míří na kopuli, ale je těžké ji trefit, už s conquerorem jsem se naučil hýbat věží aby mě netrefili do kopule.

                      Podobný styl už ostatně jedu i s conquerorem, je to sice heavy, ale pancíř je slabý, takže se člověk musí schovávat a dělat spíš záškodníka, než to tlačit kupředu.

                      0 0
                      • Ossis  

                        Vrtění věží pomůže do chvíle, než potřebuješ vystřelit :-D. Pak s ni nesmim aspon 3–4 sekundy ani hnout, abych se trefil do nepritele.

                        0 0
    • vasek80  

      Dnes jsem nahrával data na VbAddict a docela mě šokoval prcek Chi-Nu Kai. Mám s ním mezi tankama co jezdím nejvyšší WN8 na bitvu a o tak že další je FV4202 a tam osciluju +/- kolem 3000. A to tam mám ještě prd posádku bez žárovky a tak.

      PS: neprémiový Chi-Nu je ještě lepší

      0 0
    • vasek80  

      Reverzní sidescrap s papírákem IS-8.

      20 střel a jen 3 prošly kvůli tomu, že jsem byl moc vyjetej.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • marapara  

        Tady jsem to dělal stejně s IS-3 a měl jsem úspěch, dokud nezničili ostatní tanky a pak se na mě sesypali ze všech stran a bylo vymalováno. A občas si pletu dopředu dozadu na klávesnici :)

        0 0
        • vasek80  

          jj, to je nejlepší, zdyž místo toho abys zacouval jim ukážeš prdel. Ale výhoda při IS-3 byla, že si takle nemohl poškodit ammorack. Já měl poškozenou munici pořád.

          0 0
    • marapara  

      Tak už mám Ace tanker i s Nashornem. Bitva se celkem povedla.

      http://wotreplays.eu/site/983743…

      0 0
      • vasek80  

        A tos měl ještě prvních 5 minut pekelnou smůlu na minely. Je dobré se koukat na replye. Já třeba ještě nikdy tuhle mapu středem nejel, jelikož jezdím podle dávno zažitejch stereotipů. Budu muset zkusit. Úplně bych na tom místě viděl (nebo neviděl) neviditelnou E25

        0 0
    • marapara  

      A ještě jedna povedená s E75

      http://wotreplays.eu/site/984226…

      0 0
    • marapara  

      Dnešní jedna povedená s E75 ve městě

      http://wotreplays.eu/site/986479#self

      0 0
    • Dejv94  

      Tyvole, tak ted se mi podařilo asi nemožné, 3× po sobě jsem s Pz.Sfl.V s top dělem (IX tier gun, penetration 231) dingnul o Luchse… díky tomu jsem umřel

      0 0
      • Vegan  

        tssss to ja uz mam takovych prihod tolik, ze se vzdy jen naseru do bela, ale uz to snad ani nepisi.

        chvile kdy s WF Auf Pz IV s delem s pene 276mm dignu trebas i 2× ELC AMX, nebo trebas chafie me uz opravdu jen naserou a ani to moc uz nepisu,nic mene chafie coz je podle me nejvic haluz dingajici tank v celem WOT pac co ten tank uz mi odingal to je unreal, uz jsem i videl, ze ho borec FV215b neprostrelil a neposkodil s HESH, jak je to mozne at se me radeji nikdo nepta, nechapu to :)

        0 0
        • vasek80  

          Za mě je nejdingající stroj Bat.Chat. 25t. S Obj.268 jej poslední dobou v 50% do boku neprorvu a kolirát mi dingne i předek. Při CW je to *******. Alespoň je fajn když se občas podaří mu shodit pás.

          0 0
      • Dejv94  

        Už mě WoT fakt štve, už týden furt nějáký nesmyslný události a mě to fakt štve. Včera ten Luchs, dneska mi E75 nic nedingne, s T28 Prototyp se rozjedu po startu 50m od vlajky a najednou mě napere desítková arty (aniž by mi blikla žárovka), taky mi pancířem projde všecko, s KV1S nic neprostřelím, ve vyskillovaným Alectu mě všichni vidí, s Hellcatem mě to háže mezi VIII tanky. A jako perlička na dortu jsou samé prohry typu 15:2, a když náhodou vyhrajem, tak je to fakt těsný. Už mě fakt nebaví když v PZ.Sfl.V vysypu všecky náboje a mám třeba jenom jeden průraz.

        0 0
        • Dejv94  

          Jedna z mála dnešních povedených bitev…

          http://www.wotreplays.com/site/989338#self

          0 0
        • grim334  

          ja dneska to same, shazuju pasy strileni do predniho zadniho kola 0 dmg treba 4× po sobe a pak zazracne projde.

          Perla byla posledni bitva s cometem kde me spotnul black prince na 598m!!! Nas team ho nasvitil ja po nem vystrelil a jenom koukam ja otoci vez a prask ho do me. Nikdo jinej z jejich tymu v okruhu nekolika set metru nebyl protoze zbyvaly 4 tanky. Tohle rajce proste dokaze strilet poslepu a jak presne!

          Byvala to zabavna hra. Pokud to clovek hraje tak ze je mu jedno jak hraje tak fajn, pokud ale chce neco zahrat tak je to akorat opruz, nervy a stres :(. Vic jak pulka bitev pak vubec neni hratelna protoze hraci v teamu jsou totalni jelita.

          Asi je cas to prestat hrat to uplne.

          0 0
          • Vegan  

            Jop jak pises, konec koncu prozili jsme si to dnes spolecne, proste s nektery veci jakoze fakt nepochopim.

            0 0
    • jIrI___  

      Co byste koupili raději, E100 nebo Obj.268? :)

      0 0
      • vasek80  

        268 mám a E100 po E 75 kupovat nebudu.

        Já jsem ale za poslední dny přehodnotil nákupy X. na publicku budu jezdit max IX. To jsou nejlepší tanky ve hře. Dostanou se občas i mezi VII, děla mají shodná s X (IS-8 má třeba lepší dělo jak IS-7, E 100 shodné s E 75), oproti X tak brutálně neprodělávají. A jao poslední hřebíček – v době WT E-100 aj bych si velkej těžkej tank nekupoval. Navíc z Obj. 704 je 268 posun k lelšímu (bývala daleko lepší) a z E 75 na E 100 říkají že to k lepšímu není.

        X je jen na CW a tam má E100 širší uplatnění jak 268. Na publick je to díky penetraci horší. CW se střílí full gold a tam je to jiná. Ale také není problém být za bitvu 40k v mínuse. Tady má 268 výhodu. Střílím pořád AP, ale také se dá 30k prodělat.

        PS. já už z X budu kupovat jen medka. Teda IS-7 ještě koupím.

        0 0
        • Vegan  

          Co ctu na foru tak vetsina lidi co koupila objekt 268 casem presla na zpet 704 s tim, ze je zabavnejsi. on objekt 268 byl celkem nerfnut hodne co se tyce kamo…

          E100 je kapitola sam pro sbe pokud budes strilet goldem a budes pocitat se statusem prioritniho cile tak si to uzijes.

          Ale osobne si myslim, ze v Tier X najdes lepsi stroje.

          0 0
          • vasek80  

            Já s 268 na publicku vůbec nehraju. Vyjma nově rozjeté lajny k RHM vůbec nehraju TD.

            704 byla fajn. Po nerfu otáčení 268 asi už mezi nima takovej rozdíl nebude a půjde s ní jezdit rovnoceně. Ale ten přechod z 704 na 268 byl pro mě v prosinci brutální co se pohybu týká. 704 byla líná mrcha. Dělo takovej rozdíl už nebude. BL-10 má výhodu vyšší úsťové rychlosti. Já prvních 20 bitev s 268 vše střílel za tanky jak střela létala pomalu.

            0 0
          • Chiron  

            Kdyby to bylo jen nerfnuté camo, tak je to v pohodě. Ale v poslední době s každým updatem buď nerfnou plošně TD nebo nerfli konkrétně 268. Když sem ji pořídil, což už je docela dávno, tak to bylo jedno z nejlepších TD ve hře. Teď je to spíš k pláči, i když pořád bych řekl, že je o kousek lepší jak 704. Nejhorší nerf bylo snížení alfadmg, dřív dával na ránu tak 800+, spíše kolem 850 a střely přes 900 nebyly nijak výjimečné a sem tam se zadařilo 1k+. Teď dává většinou dost pod 800. Což většinou ve výsledku znamená, že na nepřítele potřebujete místo 3, 4 rány. Brutálně nerfnuté camo tomu taky moc nepomáhá a pohyblivost sice není nijak tragická, ale bylo to lepší. A na pancíř se taky nedá moc spoléhat, přitom mám dojem, že dřív toho odrážel víc. Ve výsledku už s ním skoro nehraju.

            Teď když to tak vezmu, tak každé X TD v něčem vyniká. FV s goldama má docela úchylnou DMG, E100 má pancíř a solidní dělo, WT je kapitola sama o sobě, Foch teda už není co býval, ale pořád je docela nebezpečný a dalo by se pokračovat. 268 dřív byla rychlá, neviditelná a nebezpečná, teď už mi příjde, že není ani jedno, ale netvrdím, že se s ní nedá hrát. Jen už s ní člověk není ten, co klidně tlačí útok dopředu.

            Jiné X TD teda nevlastním a ke všem mám tak daleko, že to dřív asi přestanu hrát úplně, ale hraju proti nim vpodstatě pořád, tak člověk za tu dobu vidí, kam se to vyvíjí.

            0 0
    • jihacv  

      Včera jsme hráli týmovou hru a normálně T1 Cunningham I.tier skolil IS-8 na VIII. tieru ! No a to ten rusák nebyl ani moc načatej, něco neuvěřitelného, všichni v týmu jsme tomu nevěřili, asi mu trefil perfektně munici,… Ani tým protivníka nechápal co se stalo.

      0 0
      • vasek80  

        IS-8 v týmovce? IS-8 je IX

        0 0
        • jihacv  

          Pardon, byla to IS-3 na VIII. tieru, ale stejně ho dostal, bastarda,…

          0 0
      • Dejv94  

        Cože? video by nebylo? jelikož T1 ma max pene 63, IS8 má akorát vzadu na korbě 60 a na věži zezadu 50, tak pochybuju že by ho T1 rozstřílela. Jedině možná pokud by stál jak poleno a T1 to do něj smažil goldama z metru zezadu z vyvýšené pozice.

        0 0
    • vasek80  

      Pokud někdo váhá jestli po IS-3 pokračovat na IS-8, tak tu mám toto video.

      Hrdna to nebyl a rekordní dmg mám o 1500 vyšší, také jsem nikoho nezabil a přitom nejvíce s IS-8 mám 7 fragů.

      Tak proč je to video zajímavé?

      Ukazuje sílu tanku a to jeho parádní mobilitu a úžasné dělo. X tier bitva, která skončí drtivým vítězstvím 15/2 po 5 minutách nedává moc příležitostísi nastřílet zajímavou dmg a přezto jsem nastřílel nejvíce ze všech.

      http://www.wotreplays.com/site/991548…

      0 0
    • vasek80  

      Teda tato hra mi v závěru roztřásla ruce a rozbušila srdce jak jsem byl nervozní. Ta T29 to zlamila a já už nečekal že to dám. Klidně se dá prvních 10 minut projet zrychleně.

      http://www.wotreplays.com/site/992578…

      0 0
    • Georrge  

      trvalo 100 bitev než jsem u T28 prototype naexpil na top dělo, tak snad teď začne větší zábava. Zatím mě ten tank moc nechytl, možná to bude i tím, že mám s tímhle tankem opravdu „štěstí“ na týmy. Po sto bitvách mám win rate 39%… a to i přesto, že výsledky s tímhle tankem mám na své poměry docela slušné. Tak snad teď ta mizérie skončí :)

      0 0
    • marapara  

      Nashorn s tím TOP dělem není vůbec špatný TD :). Tady jsem sice kempil, ale s takovým papírákem nejde nikam moc jezdit. Chrchlovi se celkem nelíbilo, že ho odstřeluju :).

      http://www.wotreplays.eu/site/995842#self

      0 0
    • Vegan  

      To je zase den toto vetsi bandu kryplu nam to losovat snad nemuze :-/

      http://wotreplays.eu/site/996420…

      muzuz se uspotovat a hovno z toho

      Muze se treba clovek ustrilet:

      http://wotreplays.eu/site/996431…

      a stejne vyhraje jen kdyz da ACE Tankera :-/

      http://wotreplays.eu/site/996062…

      0 0
    • kastan02  

      zdar cyklotankisti :) . Svůj hlavní účet jsem opustil v únoru. Nebaví mě už honit se stále za něčím. Nechal jsem toho po cca 18000 bitkách. Používám druhý účet: žádné expení, plnění misí atd. Jenom Tier II s jedním tančíkem. Včera a dnes jsem po delší době odehrál více bitek. Dopadlo to odznakem přeživší – zatím 23. A ta 23. stála za to.

      0 0
    • vasek80  

      Bránit Erlenberg je podle statistik nejnáročnější. Respektive je tam dle Vbaddict nejnižšší šance na výhru. Většinou prohrávám i bitvy s šancí nad 60%. Když jsem viděl šanci 35% nic jsem si neslyboval a jel jsem sebevražedně na levou stranu na kopec blízko hradu. Nakonec z toho šokující výhra 15/4 a pro mě velká ráže. To jsem na Erlenbergu nezažil.

      http://wotreplays.com/site/1009561…

      Potom další hra vezmu AMX 13 75 a zase šok. Hrdina. Ani s 12t jsem jej nedal.

      http://wotreplays.com/site/1009595…

      0 0
      • vasek80  

        To sliboval mě omlouvá půl lahve silného portského (o to více si toho hrdiny vážím) ;-)

        0 0
    • marapara  

      Celkem pěkná hra s Hellcatem, spotil jsem TDčkám na středu a zdařilo se :)

      http://wotreplays.eu/site/1027602…

      0 0
      • vasek80  

        Pokračuješ ještě k RHM? Trochu mě naštval další nerf. Nashorna jsem hodil jako záložní tank a ignoroval jej. Ale zkusil jsem jej včera jednu hru na testu a hned z toho byla velká ráže (asi 3600). Koupil jsem nástupce Nashorna a dal 2 bitvy a asi budu pomalu pokračovat.

        0 0
        • marapara  

          Až na vyjímky s ním jedu jen násobky na Nashornovi, ale pokračuju k RHM. Ale co RHM zkouším na testu, tak asi ho také nerfli. Řekl bych, že nemá takové camo jako měl.

          Ani nevím, že Nashorna nerfli, ale tipl bych, že mu shodili camo. Nevím kolik mi ještě chybí expů k nástupci, ale asi už moc ne.

          0 0
          • vasek80  

            Camo nerfnout neměli. Mělo se spomalit pouze nabíjení. Já hrál Nashorna rád a zjistil jsem, že mám na nástupce už dávno dostatek expů a ani jsem to nezaznamenal. S tím Pz po něm jsem odjel 2 bitvy a možná to taková hrůza nebude jak se všude píše.

            0 0
            • marapara  

              Nashorn mi nabíjí cca 5,5 sec. Je možné, že předtím to bylo 5,25.

              0 0
              • vasek80  

                Beru zpět. Následník je šrot. Oficiálně jsem žádnej nerf nezaznamenal. Jen 8.9 a 10 tier.

                0 0
                • vasek80  

                  Já nevím. Zatím 10 bitev. Mám odjetej jeden prémiovej den za mise a tak jsem naládoval 5 goldů abych měl co nejvyšší násobek. Nakonec by to prošlo asi i bez nih. V 8 bitvách z 10 mě štval a ve dvou jsem nastřílel neuvěřitelně.

                  Přitom to mám ve stocku a posádka na 91%

                  Tohle byl fajn násobek ;-)

                  http://wotreplays.com/site/1031196…

                  0 0
    • vasek80  

      Jak to dopadne když se potají 2 parádní medka?

      http://wotreplays.com/site/1029056…

      0 0
      • soc  

        hmm… ten soudruh naproti ma jednoznacne druhy ucet… vecer se kouknu na replay, muselo to byt pekne…

        0 0
        • vasek80  

          Škoda je, že mám v Cromwellovi novou posádku na 85%. Já se nechal od toho VK 3× nahitovat do boku, ale raději jsem zvolil úprk, protože face to face by mě dostal daleko dřív. Jel jsem si zastřílet na capující lamky.

          0 0
          • soc  

            No ja jsem si znovuporidil Cromwella a s posadkou jsem na tom asi jako ty… akorat teda nemam takove vysledky :D

            0 0
    • vasek80  

      Tento tank je blbej vtip.

      Vítězství s Obj. 416 v Xtier bivě, ani škrábanec, 2350dmg, 4 fragy, pár minel a 12.940 kreditů v mínusu. To je blbej vtip.

      http://wotreplays.com/site/1029357…

      0 0
      • Jar.Studeny  

        Blbej vtip to není, celou hru jsi nejspíš odkempil (usuzuji z toho že máš „nasvíceno“ jen 66dmg)a co se týče munice jsi otočil cca 8 nábojů z 26.. takže se opravdu není čemu divit že jsi skončil 12k v mínusu.

        0 0
        • vasek80  

          On ten tank je nejprodělečnější VIII co jsem zatím hrál a skoro bych řekl, že je horší jak nějaké IX.

          Ono ani nešlo o tu bitvu. Byla to X tier bitva, tak jsem ji v podstatě odkempit musel. Už si ji ani nepamatuju. Ale koukám, že jsem 26× vystřelil, 18× se trefil a 12 penetroval. Je fakt, že jsem střílel pánu bohu do oken. Zase to trvalo 13:45 minut, tak jsem si krátil chvíli.

          0 0
    • marapara  

      Celkem povodená hra s E75.

      http://wotreplays.eu/site/1029432…

      0 0
    • marapara  

      A dneska jeden hrdina s Nashornem, dal jsem 3600 DMG :)

      http://wotreplays.eu/site/1032196#self

      0 0
    • vasek80  

      Osobák v dmg s IS-3. Ironií je, že ji už vůbec nehraju a vytáhnul jsem ji jen dnes na násobek kvůli tomu, že je akce x2 na posádku a já v ní mám novou posádku na 90%.

      http://wotreplays.com/site/1033506…

      0 0
      • marapara  

        Já mám s IS-3 osobák podobný, někde kolem 4800 DMG. A taky s ní moc nehraju.

        0 0
    • marapara  

      Hmm, tak tady se s Nashornem zadařilo:

      http://wotreplays.eu/site/1034582…

      Tolik metálů jsem už dlúho neměl :)

      0 0
      • vitan  

        Máro, co je, prosím tě, takový ten proužek nalevo vedle M-ka? Díky

        0 0
        • soc  

          Mistrovsky znak, asi odjetim teto hry ziskal prvni prouzky…

          Vic prouzku, vic adidas a gratulace :-)

          0 0
        • marapara  

          Vypadá to jako cigáro :)

          0 0
    • Ossis  

      Achjo, mohli by si dát pauzu s tím neustálým předěláváním map… člověk chvíli nehraje a pak se ztrácí, když někde něco bylo a už to tam není nebo je tam něco jinýho.

      0 0
      • Vegan  

        JJ souhlas, ted zase budou velke zmeny v 9.2 :-/ na jiz zabehnutych a nekolikrat predelanych mapach.

        0 0
    • vasek80  

      Za tohoto hrdinu jsem moc rád. Hlavně proto, že se mi nepovedl s 12t. (já s ním nespotoval a ani s 13 75 cíleně nespotím). Hlavně to bylo asi kvůli tomu, že se mi podařilo penetrovat pár X.

      Ironií je, že za to bylo WN8 6320 a s 12t jsem měl jednou při prohře WN8 21 000 a hrdina to nebyl.

      http://wotreplays.com/site/1035957…

      0 0
    • vasek80  

      Čety u nás v klanu nejezdím skoro vůbec. Také ještě ani jednou nemám žádné skupinové ocenění jako třeba bratři ve zbrani.

      Když ale občas nějakou četu dám, tak to stojí zato. Tady díky komunikaci jsem fragy dělal já a kolega mi je načínal.

      http://wotreplays.com/site/1036130#team

      0 0
    • vasek80  

      Uf, tak mám prvního banána. Nasralo mě rajče v Obj. 704 (já Obj. 416) na el. Haloufu. CHtěl abych mu jel spotit a začal mě strkat z útesu. Přitom já ostřeloval najíždějící těžké. Po chvíli mi jednu šoupnul APCRkem za 800 a zase mě začal strkat z útesu. Tak jsem ho zabil ******. Stálo to za to.

      0 0
      • Vegan  

        Jo takovy ban uz mam take, US T34 me s T71 zacala vytlacovat z spoting spotu, poodjel jsem k dalsimu krovi nastesti nespotly T34 to schytala pac se rozsvitil, no nic men az zhasl dojel ke mne a zase me zacal vytlacovat s kecy GO SPOTING … tak jsme ho objel napalil m 4ks APCR za 150 do palivovky, pak nasledoval ban, ale prej zacal horet a dohorel.

        tak jsme dostal 1H ban.

        0 0
        • soc  

          Strilet jen 2X, nikdy ne vic!

          Ja vetsinou takoveho idiota objedu a jedu nekam jinam. Popripade pockam az vyjede a detracknu ho…

          0 0
      • marapara  

        Já zatím nic :). Ale také mě párkrát začal někdo strkat z místa, když jsem kempil třeba s Hellcatem a vystrčil mě a musel jsem to složitě objet zpět. Ale udržel jsem se a akorát jsem mu nadal do idiotů ve zprávách.

        0 0
        • vasek80  

          Prodával jsi Tigra? Mám jej pořád v garáži s novou posádkou a nevím. Spíš bych asi rozjel Porsheho Tigra. Ani nevím jak H Tigra poškodil nerf. Těžko se s ním loučit.

          0 0
          • soc  

            Ten nerf by nemel byt tak drasticky. Spis jsem zvedavy na plosny nerf presnosti a slibovane zvyseni presnosti u nemeckych kanonu… ale ve stylu WG, az to bude, tak to bude…

            0 0
          • marapara  

            Tigra jsem neprodával. Sice posádku jsem přehodil a přeškolil na Tigra II a E75, takže mi stojí bez posádky v garáži. Těžko se s ním loučit.

            Předpokládám, že je možnost do něj pořídit posádku novou a začít ji expit?

            0 0
            • vasek80  

              Je, já tam koupil právě hned po přeškolení posádky na Tigra II novou 75%. Ale už jsem s ním moc nehrál.

              0 0
      • vasek80  

        A další bitvu do mě někdo strčil a já zmodral. Ubral jsem mu málo, protože pokuta byla 5 kreditů.

        Ke konci bitvy začala naše IS-3 psát všem ať mě reportujou (měl jsem 3 fragy a 2 nejvyšší dmg). Když jsem se ptal proč mě mají reportovat odpověděl, že jsem modrej. Na to jsm se musel zasmát a napsat mu, že dle XVM je on červenej noob. Dnes smůla na blby.

        0 0
        • Vegan  

          Mi povidej Tier X bitva :D vysledky stoji za to PS: serazeno dle DMG

          0 0
          • Ossis  

            Tohle mám s prototypem téměř celý týden, takže T30 radši nechávám v garáži :-D.

            0 0
          • vasek80  

            No, když T71 nastřílí v X bitvě nejvíce je něco opravdu špatně.

            Já se vrátil k Chaffeemu a maximálně si ho užívám. Mám na něm příšerné staty, protože jsem ho rozjel dávno a vůbec jsem nechápal jak hra funguje. Když se povede být max v VIII bitvě tak je to slast.

            Hlavně se ale těším na tu novou US lehkou větev. Snad bych měl dostat za Chaffeeho hned VI. Škoda, že na něm mám slabou posádku ani základních 100%, bez žárovky trochu horší.

            0 0
      • Georrge  

        to by měl ban dostat spíš on ne? Nebo se ty bany dávají automaticky za to že si zabil svojeho?

        0 0
        • vasek80  

          Jo, to je automatické.

          0 0
        • jIrI___  

          Jak píšeš, nerváčky tím krásně provokuju. Já ban nedostal ani jednou, ale už X-krát jsem byl zničen týmovým kolegou :D

          0 0
    • marapara  

      Další větší aktualizace 9.2 je na světě. Kdybyste někdo narazili na RagnaPack, dejte sem odkaz, dík :)

      0 0
    • marapara  

      Poměrně povedená bitva bez RagnaPacku s E75 :)

      http://wotreplays.eu/site/1044299#self

      0 0
    • vasek80  

      Tak už víte která posádka si vyslouží 75k expů?

      0 0
      • l.smetana  

        Něco mi uniká?

        0 0
      • Jetson  

        Žádná. Hodí to nějakej koeficient (myslím) 1,25. To asi soudruzi udělali chybu.

        0 0
        • vasek80  

          Žádná chyba. Každej den můžes splnit misi „posádka nadevše“ a ta ti dělá koef. pro posádku 1,5. Když splníš do září 60× misy „posádka nadevše“ odemkne se ti „povýšení na spadnutí“ a to má podmínku jen odjet jednu bitvu a ta osádka se kterou ji odjedeš dostane 75k expů.

          0 0
    • Vegan  

      Tak jo s T57Heavy asi budem kamaradi… prvni bitva s timhle tankem a na nove mape.

      0 0
      • vasek80  

        Oni ti ho brzo nerfnou ;-) Nevím jestli už dokonce né v 9,3

        0 0
        • l.smetana  

          Nějaké bližší info k tomu nemáš? Nevím o tom, že by ho měli nerfnout, naopak spíš proto buffli AMX 50B v 9.2 (moje domněnka).

          0 0
          • Vegan  

            jj maji mu zvysit cas prebijeni mezi granaty tusim z 2s na 2.3s a prebijeni zasobniku ma byt o 10% delsi, ale vs. 50B bude porad lepsi diky tvaru, ale ono to je stejne jedno pac AMX 50B drive nebo pozdeji zrusi, pac je z konstrukcni kancelare Serba tedy nikdy nic takoveho neexistovalo ani v naznaku, coz je duvod proc se neco dela s anglickym Tier X medkem… udajne tedy. je to stejne jako s AMX 13 75, ktere je take uplne mimo byto totiz AMX 12 pak AXM 12 II a pak AMX 13 (ve hre tomu odpovida +/- AMX 13 90)

            0 0
            • l.smetana  

              Aha…a co potom WT Auf. E100? Zrovna tohle by měli asi řešit jako poslední, tyhle „historické shody“, jak potkáš 1 na 1 WT E100 tak je to stejně fuk..

              0 0
              • Vegan  

                WT E100, ted nerf dostala a obecne se mini ze dostane jeste jeden, ale tak ob patch aby lidi najednou nehulakali prilis.

                Jinak dnes se mi vymecne povedla bitva s Lorr 40t… coz je ihmno strasnej kram

                http://wotreplays.eu/site/1048869#self

                0 0
                • vasek80  

                  Koukal jsem, že WT E100 jezdí daleko méně. A co jsem viděl, tak tam měli tu 150mm a tipuju, že to budou střílet full HEAT. To zase poleze dost do kreditů, protože to budou střílet na pásy a do představného. Uvidíme.

                  0 0
    • vasek80  

      S Chi-Ri jsem už ani v hrdinu nedoufal. Nakonec se povedl 5000expů před prodejem a nákupem STA-1.

      Ani jsem nevěděl, že tu mapu upravili. Trochu jsem se tam motal, ale nakonec se povedlo. Pěknej nástřel odměněnej 13800 WN8

      http://wotreplays.com/site/1050472…

      0 0
    • Ossis  

      Nějak se mi do toho Cometa a výš nechce. Od první chvíle to byla docela nešťastne rozjetá bitva – kromě artyn a hellcata všichni udělali vláček a směřovali nahoru do kopců a na cap. No, připojit se k nim se mi nezdálo dost cool, ale zase jsem se necítil na to, bych bránil celou jednu stranu mapy, tak sem se bezradně drzel víceméně ve čtvrtině cesty do kopců a sledoval, jak tu stranu hellcat nasvitil. A tise doufal, ze se jim nahore podari prorazit a capnout.

      Hellcat mezitim neco sliznul a chvili po taktickem ustupu padl. Nebyl čas na dlouhé smuteční obřady, protože chvíli poté se rozezněla siréna ohlašující zábor našeho capu… Poprvé od začátku bitvy jsem měl plán – budu se snažit o reset a spot. Několika tankům se nahoře podařilo prolomit a valili se na nepřátelskou základnu jako lavina. Nepratelsky Tiger se mezitím vykašlal na capování a myslel si, že si uloví naše artyny. Jednu se mu podařilo zničit, ale pak jsem ho zastavil a zničil.

      Ještě než stačil vychladnout kanon, tak se objevil JG. Tomu se podařilo odříznout mě v menší propadlině, odkud nebylo rozumného úniku. Proto sem zvolil ten nerozumný a za cenu pár hp se mi podařilo projet. Následoval krátký tanec smrti, kdy bylo nešťastné TD zasypáno mohutnou palbou.

      Chvíli potom se na scénu přihnala nezvaná KV1, před kterou jsem nejprve takticky ustoupil, abych zjistil, že útok narazil na tvrdý odpor a byl zadupán do země. Zůstali jsme jen tři. Ale i tak jsem měl důvod k radosti, protože na pomoc s KV1 mi jela KV2. Bohužel KV2 měla smůlu a byla okamžitě zničena. Naštěstí mi ale poskytla dostatek času k tomu, abych se dostal kv1 do zad a spustil další tanec smrti. Nabíječi nabíjeli jak smyslů zbavení. Střela střídala střelu a řidič za to bral co to šlo. KV1 podlehla tomuto úsilí.

      V té chvíli nastal zásadní zvrat – bylo to 2 proti 2. Ještě během porady se spojeneckou artynou se už poněkolikáte rozezněla siréna a já věděl, že se chytil další ptáček. S největší pravděpodobností mohlo jít o Nashorn. Počkal jsem, než arty přebila a vyrazil na další sebevražednou misi. Jak jsem se po chvíli přesvědčil, jednalo se opravdu o Nashorna a navíc ve skvělé kondici. Naštěstí se mi vydařil obchvat a nepřátelské TD jsem překvapil palbou do zadních partií, po které následoval další smrtící taneček. Nashorn padl.

      Situace se začala jevit příznivě – nastal čas dojet si pro arty. Tu se mi též povedlo zaskočit palbou do boku, takže po marném pokusu o výstřel padla dělem poslední spojenecké arty.

      PS: :-D…

      0 0
      • marapara  

        … a teď tu o tom Hellcatovi ;) :)

        0 0
      • vasek80  

        Hezky napsané :-) Cromwell je super záškodník.

        0 0
        • Ossis  

          Tjn, hlavně když je příležitost se prosadit :). Tady mě sundala arty, páč sem v zákrytu čekal, než spojencům dojde, že T32 míří mým (opačným) směrem a tudíž ji můžou odstřelit.

          0 0
        • Ossis  

          Teď jezdím s cometem a už to není taková sranda, jak si nemůžu dovolit souboje 1vs1 s HT. A nejhorší je, když je střídám, to si je kvůli podobnsti docela i pletu – stává se mi pak, že svůj omyl pak zjistím ve chvíli, kdy se pokouším s cometem něco ukroutit nebo s cromwellem o hulldown.

          0 0
          • vasek80  

            Comet mi nesedl. Asi jsem ho nepochopil. Hrál jsem jej jako Cromwella, ale sedí mu právě hulldown. Myslím, že kdybych se k němu vrátil po zkušenosteh s Centurionama, tak by mi seděl. Jen to dělo už je na VII trochu směšné.

            0 0
            • soc  

              Ani tak centuriony, spis FV4202. Ja jsem se po dlouhe dobe vratil ke Cromwellovi a je to brutalni, za vcerejsek 81% WR a WN8 3000… prumerne skoro 2 killy a 1160DMg za bitvu. Proste mazel.

              0 0
              • vitan  

                No já právě teďka špekuluju, jestli jít z něho na Cometa nebo ne, protože to dělíčko mezi 7čkama je za trest:)

                0 0
                • soc  

                  Neboj, neni. Ale uz to chce trosku opatrnejsi pristup a obcas vic goldovat. Ale to delicko se neztrati, sice to neni 75L100 co ma Panther, ale s Cometou si zase muzes dovolit jit bliz a byt otravnejsi.

                  0 0
                • Ossis  

                  Oproti Cromwellovi je podstatne neohrabanejsi – už to není takové to pohodové a bezstarostné objíždění HT, které se jen zoufale pokouší otočit věž :D.

                  Ale na druhou stranu ma vez, kterou je mozne semtam někde vystrčit. A na dělo si nemůžu stěžovat – pokud dokážeš nasolit s cromwellem, tak tady se to až tak nezmění. Přecijen to není tank na čelní souboje. Btw, je to stockovej kanon na BP (a topovej u nej neni imho o moc lepsi).

                  0 0
              • vasek80  

                Já si jej koupil už před pár týdny ve slevě a dal mu novou posádku. Opět si jej maximálně užívám, ač posádka jej trochu limituje. Nemám s ním nejlepší staty z tanků, ale mám s ním takřka nejlepší WR vzhledem k počtu bitev. Pocitovně nejlepší tank na zvrácení a rozhodnutí bitvy. Obrovská výhoda Je nadstandardní počet HP (obzvláště s Hellcatem).

                Včera ale padlo rozhodnutí mu posádku sebrat a rozloučit se. Rozjel jsem britskou heavy lajnu a do churchila půjde právě jeho posádka. Možná jej ještě neprodám a nová 60% posádka se kterou potom přeexpím Matidu se usídlí v něm.

                PS: poslední dny jej používám jako WN8 honiče. Máloco dokáže tolik vylepšit staty.

                0 0
    • jIrI___  

      Přestala vám po aktualizaci taky fungovat žárovka?

      0 0
      • grim334  

        uz do aktualizace 9.1 mi nahodne nefunguje vetsina modulu, jednou je to Bino jednou zarovka atd. uz jsem si zvykl a vyresil to tim, ze jsem to definitivne prestal hrat :).

        MM cim dal vic na hovno, naprosto vyjimecne sem v horni polovine a kdyz uz vyhrajem stylem 15–2. Strili po me tanky z boku veze a prostreli i pres zed nebo dum. Uz to odnesly jedny sluchatka.

        0 0
        • Vegan  

          Ale kus tomu sam neveris :P

          Nic men je pravda ze hra speje do kopru :-/

          0 0
      • vitan  

        Vy to hrajete, když je venku tak pěkně?:) Co je léto, tak jsem to zapnul tak cca jedenkrát týdně jen abych se naštval, že jsou prázdniny a ty hry stojí za houbec:)

        Navíc mi to připomnělo větu jak z nějaké léčebny..:D

        „Ahoj, jsem vitan a již 3 týdny nehraji WOTko…“

        0 0
        • jIrI___  

          To hraju venku v pergole, takže cajk :)

          0 0
        • grim334  

          nevim kde bydlis, ale ja za posledni mesic zmoknul temer pokazdy kdyz jsem vyjel na kolo. O peknem pocasi se rozhodne neda mluvit :)

          0 0
      • vasek80  

        Vše maká jak má.

        0 0
      • marapara  

        mi funguje

        0 0
    • Dejv94  

      Zda se mi to nebo na všech tancích ubrali výdělky bez premiového účtu? Dřiv jsem neměl problém s T6 tankama našetřit na T8 tanky a ted za bitvu vydělám tak 3–5 tis stříbrňáků, pak si dám jednu bitvu s Tigerem II (nedejbože když vytáhnu E75) a jsem 13 tis v mínusu když nastřílím 3,5tis dmg, bez goldu a 80% střel projde pancířem.

      0 0
      • Dejv94  

        S takovou nikdy na E100 nenašetřim. :-(

        0 0
      • Georrge  

        taky mám takový pocit, hraju sice WOT jen chvíli, ale když vidím záznamy starých bitev, kde dostávali desítky tisíc a kolikrát i sto tisíc kreditů, tak si říkám že je něco špatně…

        jsem kvůli tomu musel pořídit první prémiový tank, pětkovou britskou heavy excelsior aby se ty penízky aspoň trochu hrnuly. Jinak bych na další tanky vydělával sto let.

        0 0
      • vasek80  

        Já budu do dvou dní kupovat T-54 a prvně od té doby co hraju WOT padnu na 0. Aktuálně mi nejvíce prodělává Obj. 416.

        Nevím jestli to je tím, že dříve jsem dost jezdil E25. Teď už ji nejezdím. Nebo jestli je to tím, že hraju jen vyšší tiery VII a VIII. Další možnost je, že by tajně snížili výdělky.

        Já to budu muset vyřešit tak, že koupím 1 prémiovej den až budu mít na WOT pár hodin a hrát celej den jen s E-25 a SuperPershingem.

        Jo a další, dle mě je hlavní, důvod je, že už nejsou mise za deseti až statisíce kreditů co bylo od konce loňského roku. Teď alespoň prodávám hasičáky, ale těch 30k denně to moc nevytrhne.

        0 0
        • marapara  

          jj, ty akce na kredity chybí. Já jsem zatím v plusu cca 17 mil. takže celkem v pohodě. E75 mi vychází asi tak šul nul. Ale to bylo proto, že jsem měl dost velkých nářadí a auto hasičáků. Teď už to začne docházet a asi půjde do mínusu.

          0 0
          • vasek80  

            Jak často ti hoří? Já ty velké hasičáky všechny prodávám. Tiger II mi nijak moc nehoří, resp. si nevybavuju, že by hořel (ale jezdím jej málo). Spíše mi hořívala E25, kde to bylo častěji.

            Nakonec jsem si dal hasičák na velkou klávesu a většinou ji hodně rychle najdu, takže ten úbytek HP je třeba jen 2–3× 50 hp. I s automatickým to stejně jedenrát ubere a myslím, že těch dejmetomu 100hp se nevyplatí financovat 10 000 kreditama.

            0 0
            • marapara  

              Sem tam mi hoří. Ale Tiger II mi hořel častěji. Já vozím radši automat, než hledat klávesu.

              Já s E75 moc prodělečný nejsu. Teď teda vozím jen malé nářadí, protože těch 170 velkých nebo kolik jsem jich měl, jsem už spotřeboval a za 20k ho kupovat nemíním :).

              Při běžné bitvě jsem s E75 víceméně šul nul, občas jsem jeden z nejlepších v bitvě, někdy i nejlepší a jsem třeba 10–20 v plusu, ale někdy to zlamím, když někam vjedu, kde na mě čeká 5 TD zakempenců, tak si třeba ani nevystřelím :). Tak aspoň je nasvítím artynám :).

              0 0
    • vasek80  

      Co udělá dobrej rush a spot na Malinovce.

      Plán jsem měl, že půjdu při vodě, ale když se tam rozjely ty 2 AMX, tak jsem si to rozmýšlel. Nakonec jsem do toho šel a vyhrál pomocí šikovného spotu celou bitvu.

      http://wotreplays.com/site/1070523…

      0 0
    • vasek80  

      Už několikrát jsem si stěžoval jak je Obj. 416 drahý na provoz. Dnes jsem jej „konečně“ přeexpil. Vypíchnu poslední bitvu s ním.

      Ukazuje jak je těžké s ním zahrát hrdinu (a vydělat). Mě se to nepovedlo, ikdyž s ním mám i 9 fragů a v jiné nastřílel pžez 4500 dmg a měl 6 fragů. V této jsem rozdal 4285, 4 fragy a přezto dostal jen 1000 expů a 2 třídu (1. třídu jsem uddělal cca 5×). Nejhorší je, že i v této bitvě jsem nepoužil žádný spotřebák a i přezto byl 2200 v mínusu (2430 byl bonus za obřad)

      O to větší překvapení bylo, když jsem koupil T-54 a s druhým dělem (stejnej šrot jako stock) nastřílel 2100 a 13408 vydělal.

      Jinak byl Obj. 416 úžasnej tank. Jen mě štve, že na hrdinu jsem neměl.

      0 0
    • vasek80  

      Kdo budete využívat akci 75expů pro posádku doporučuji na elitní tank. Já si připravil velitele a dosta 150 000 expů ;-)

      0 0
    • marapara  

      Konečně hrdina s E75 :). Celkem povedená bitva :)

      http://wotreplays.eu/site/1075942…

      0 0
    • Ossis  

      Fascinuje mě ten paradox, kdy nehledě na tier spoluhráčů jich 90% najede na jednu stranu, kde pak hrdině a hromadně pomřou…

      0 0
    • vasek80  

      Scoutím minimálně. Navíc nemám ani na Chaffeem, AMX 13 75 či T71 žárovku tak se do toho nehrnu.

      Občas se ale povede.

      http://wotreplays.com/site/1080637…

      0 0
      • vitan  

        zkus si pořídit Luchse – s tím prdítkem se po dlouhé době chlamu během bitev:)

        0 0
    • Dejv94  

      Nebýt mě tak by to byla asi prohra…

      http://www.wotreplays.com/site/1081721#self

      0 0
    • vasek80  

      Nevím jestli to sledujete, ale už je v podstatě definitivní, že součastní majitelé FV4202 ji dostanou koncem roku jako VIII prémiové medko zadara a k tomu následovníka X tier Centuriona.

      Takže kdo chce zadarmo VIII prémiák, pořád je celkem dost času.

      0 0
      • Ossis  

        No vida, že bych se konečně odpíchnul od cromwella :-D?

        0 0
      • jIrI___  

        Že bych rozjel lajnu na FV4202? :D

        0 0
        • Jetson  

          Já jsem teď na Centurionovi, ale tak neskutečně mi to nesedí. Poslední co mne bavil, byl Cromwell.

          0 0
          • vasek80  

            Máš ho v topu? Já měl rád oba Centuriony. Mk.1 v hulldownu neskutečně poodráží.

            0 0
            • Jetson  

              Mám ho v topu, ale já s tím prostě neumím. Na mne to není ani rychlé ani silné a to je průšvih. V podstatě jediný důvod, že ho mám je, že už ho mám.:)

              0 0
              • vasek80  

                Tak to si připrav na mk. 7/1 volné expy na top dělo:-)

                Bez něj to bylo pro mě po parádním mk. 1 utrpení, ale s top dělem a jeho 268 mm penetrací je to jedna báseň.

                Já mu koupil teď o víkendu posádku na 75% a už ho zase jezdím. I se šrot posádkou neskutečně nakládající a přesné.

                To v odkaze je dnešní bitva. Je tam vidět kolik umí rozdat, jakej styl mu sedí a jak je to dělo přesné i s 75% posádkou. A není to žádná mimořádná bitva. Byla to jen 3. třída.

                http://wotreplays.com/site/1092552…

                0 0
      • soc  

        By me jen zajimalo, co na tom FV podelaji jako na premiaku. Preci ho nemuzou takhle dat na T8. Takze to vidim na delo. No, kdyby mu nechali aspon Barrel A, bylo by to super.

        0 0
        • vasek80  

          Jo A barrel am má být, ale asi mu proti Centovi mk.1 sníží DPM.

          0 0
    • vasek80  

      Miluju tu ploštici…

      http://wotreplays.com/site/1091933…

      0 0
    • Georrge  

      tak konečně jsem doexpil na T30, no zatím docela zklamání… je pomalejší, než jsem čekal a věž taky nesnese tolik kolik jsem myslel. Navíc díky debilním změnám mě to teď pořád háže mezi desítky.

      Dnes se mi povedlo naexpit na top dělo, moje první stopadesátka, dost jsem se na ni těšil, a hned s prvním výstřelem přišlo zklamání – může mi někdo vysvětlit, proč zrovna T30 má asi jako jediná jiný zvuk děla, než ostatní stopadesátky? To mě dost nasralo.

      Jinak rány za 750 se mi zatím líbí, uvidíme co ukáže čas.

      0 0
      • jihacv  

        Mám podobné zkušenosti, čekal jsem taky víc. Naštěstí mi chybí jen asi 25 000 expů na T110E4, ten desítkový stíhač bude doufám lepší,…

        0 0
        • Ossis  

          Tím si nejsem úplně tak jistý – zkoušel jsem ho chvíli na test serveru a nadšený jsem z něj nebyl. Takže ho teď mám sice vyexpený, ale pořizovat si ho nebudu.

          0 0
    • marapara  

      Není už ke stažení RagnaPack?

      0 0
      • vasek80  

        Byl už druhej nebo třetí den po updatu.

        http://forum.worldoftanks.eu/index.php…

        0 0
        • marapara  

          Jo? Já ho stáhl až včera :)

          0 0
        • vitan  

          Kluci, dá se ten ragnapack změnit po nainstalování? Kdybych chtěl z toho třeba vyhodit ty bílé mrtvoly tanků atd?

          Díky

          0 0
          • marapara  

            Myslím že jo, je tam nějaký radial menu editor , kterým to jde změnit.

            0 0
          • vasek80  

            Mělo by to být tak, že zase spustíš ten webinstaler a je tam přidat a odebrat. Nefunguje to korát když ještě dodatečně něco přidáváš mimo.

            Já mám 3řádkovou garáž, hodiny, dmg panel a dmg indikátor, XVM a zoom. Mimo ragnapack potom přidávám Locanstans HD minimap a jiné ikony tanků.

            0 0
      • vitan  

        Jdu to zkusit…ale lepšího hráče to ze mě asi neudělá:)

        0 0
    • marapara  

      Jedna moc pěkná bitva s E75, ale dneska se mi moc nedaří. Poodrážel jsem co jsem mohl a dal nejvíc dmg.

      http://wotreplays.eu/site/1101746…

      0 0
    • vasek80  

      Není nad to, když se povede zachránit téměř ztracená bitva klanu. Díky tomu jsme se postoupili, vyhráli další bitvu a získali území na nové globální mapě.

      0 0
    • marapara  

      Pěkná bitva s Nashornem, která dostala Hrdinu :)

      http://wotreplays.eu/site/1117973#self

      0 0
      • vasek80  

        Jsem zvědavý co budeš říkat na následovníka. Já už se pomalu blížím k top dělu.

        Jinak jsem koukal na vbaddict, že Nashorn je nejvíce vydělávající neprémiový tank ve hře.

        0 0
      • jIrI___  

        S Nashornem mi to absolutně nejde, už se těším až přes něho přejdu.

        0 0
        • vasek80  

          No tak to se připrav na Emila. To je teprve složitej stroj.

          0 0
          • jIrI___  

            Hm, v tom případě ho asi ani nemá smysl kupovat a lajnu raději típnout :D

            0 0
            • vasek80  

              Je to strašnej šrot. Musím se zase trochu uklidnit. Dnes jsem s ním 6× v řadě prohrál a pokaždé šance kolem 40%. Konečně v 6. padla šance 69% a zabili mě za stavu 6:0 a další prohra za stavu 15/1.

              Za to sice nemůže tank, ale MM.

              Problém Emila je ale v tom, že absolutně nedokáže ovlivnit bitvu. Je to tak někam dojet, postavit se. Když se podaří, tak 3× vystřelit, chcípnout a čekat co zahrajou spoluhráči aby se povedl násobek a po výhře se na něj do druhého dne ani nepodívat.

              Se spoustou jiných tanků si i prohrávající bitvu užiju. S takovou T71 jsem naopak rád, když mám nízkou šanci na výhru a můžu trolit po mapě a kolegové mi vše nevyžerou.

              Emil má faj děla. I stockové dělo funguje. Jenže je neskutečně pomalý a pomalu se otáčí. Největší problém je to v kombinaci s úzým úhlem v jakém může střílet. Brzy budu mít topové dělo, tak jsem zvědavej kam jej posune. Na druhou stranu má neskutečnou depresi a tak se dá parádně huldownovat a překvapivě občas odrazí (v mém případě 6 střel ze 100).

              Myslím ale, že ta tortura za RHMko stojí.

              Jo a v průběhu psaní jsem vyhrál na murovance a nastřílel 2500 dmg. Takže to nakonec na násobek ušlo.

              0 0
        • marapara  

          Mně to s ním také ze začátku moc nešlo, ale po doexpení posádky a s top kanonem je to pěkný zabiják :). Je ale fakt, že takový malí sráči jako Luchs a tak tě snadno utočí, když tě objeví. Sice už mám naexpeno i na Emila, ale zatím jsem ho nekoupil. Dodělávám si žárovku na Nashornovi.

          0 0
    • vasek80  

      Konečně. Mám problém s lehkýma tankama dělat hrdinu, protože jednoduše je nehraju jako spotery. U T71 mi už padla několikrát první třída a teď se konečně povedlo.

      Ta velká ráže jasně dokazuje, že za spot to nebylo ;-)

      http://wotreplays.com/site/1122146…

      0 0
    • vasek80  

      Minulý víkend jsem si udělal celkem zásobičku. Celkem se ale tenčí. Hasičáky jsem potřeboval jen 2. Asi budu dál ty automatické prodávat. Vozím ho jen na 1 tanku.

      0 0
      • marapara  

        Já mám asi 60 auto hasičáků :)

        0 0
      • Dejv94  

        Ted jsek koukal, mám 82 autohasičá­ků,32 velkých lékaren a 160 velkých nářadí.

        0 0
        • vasek80  

          Pěkných 2 a 3/4 mega stříbrňáků.

          Tipuju, že dalších pár mega bude schovaných ve skladu v moodulech ;-)

          0 0
        • marapara  

          Velkých nářadí jsem měl 260 a vypráskal jsem to na E75. Teď už vozím malé.

          0 0
          • Georrge  

            velkou sadu jsem vozil jen na conquerorou spolu s malou, velkou jsem tam měl jen pro zrychlení oprav a jako zálohu. T30 ale občas hoří takže musím vozit hasičák :)

            0 0
          • Georrge  

            velkou sadu jsem vozil jen na conquerorou spolu s malou, velkou jsem tam měl jen pro zrychlení oprav a jako zálohu. T30 ale občas hoří takže musím vozit hasičák :)

            0 0
    • Ossis  

      Konečně povedenější bitva s T30 :-D. Zakempil jsem na poolostrově u základny. ST1 a pár dalších samozřejmě ignorovali moje výkřiky v chatu, aby počkali, až nepřítel najede… Takže se celkem brzy vrátili do garáže s tím, že tým tak citelně oslabili. Dalších pár minut se neslo ve znamení mé téměž nepřetržité palby, kdy konečně došlo na můj plán. Samozřejmě pro některé spoluhráče jsem byl úplně nemožný zakempený noob, co jim prohrál celou bitvu (hlavně pro IS :-D). Nakonec se povedlo nepřátelský tým téměř zlikvidovat, až na artilerie – tam jsem to zlamil, protože jsem věděl jen o jedné a nečekal jsem, že druhá bude těsně vedle ní.

      0 0
      • Georrge  

        pekny vysledek, me se dneska povedlo nastrilet 5230. A musim rict, ze se mi T30 zacina opravdu libit, po upgradu motoru a doexpeni posadky je o dost sviznejsi, no a top delo je super vec, ty jeby za 750 se mi proste libi :) a clovek se casem i nauci schovavat ten spodek. Musim rict, ze s conquerorem se mi mezi desitkama hraje o dost hur.

        Presto me ale sere MM u tohodle stroje, ikdyz mam s nim skoro nejlepsi vysledky ze svych tanku, tak mam po 200 bitvach WR jen 45%, podobne jak u T28 prototype, fakt by me zajimalo cim to je.

        Jen zamerovani na top delu je docela dlouhe, nevim jestli nechat ventilacku, nebo dat radsi rychlejsi zamerovac. Co vozis za vybaveni?

        Jinak povedla se mi pekna haluz, na 600m jsem dal zepredu Mausovi 850 dmg :D nechapu, asi jsem trefil periskop nebo tak neco…

        0 0
        • Ossis  

          Zatím tam mám ventilaci, nabiják a maskovačku. To zaměřování mě taky docela štve – hlavně, když chci trefit něco, co se pohybuje. Dočista jsem tak rezignoval na střílení po LT.

          U prototypa to chce najít si dobrý místo a občas využít pancíře. Před chvílí jsem si s ním dal celkem slušnou bitvu. A obecně se mi s ním hraje docela dobře – a to ho střídám s cromwellem :-D.

          0 0
          • Georrge  

            me se s prototypem taky hralo dobre, byl dobre pouzitelny i proti desitkam, ale WR jsem mel proste tragicky, mistama jsem to mel i pod 40%, ke konci to nastesti trochu vylezlo, po 280 bitvach ma 46% proste hnus. To treba s T25/2 mam po 200 bitvach 54% a to jsem se na bitevnim poli spis jen motal :D coz se o prototypu a T30 neda rict, to se pravidelne umistuju docela vysoko.

            jinak s tou siti jsi mi nasadil brouka, jestli se s T30 vyplati nejak investovat do maskovani, jak u posadky tak tou siti… prototyp byl docela dobre maskovany, T30 je videt furt, ja to kompenzuju optikou a skilama na viditelnost. Takze mam nabijak, binokular a ventilacku.

            0 0
            • Ossis  

              Jj, s tím maskováním je to problém – proto tam mám tu maskovačku a posádce jsem dal maskování a schopnosti na zvyseni dohledu. Nakonec tam pak asi nahodím BIA a u střelce přemýšlím, že bych mu dal kanonýra – mám ho teď u cometa a každou chvíli někomu něco vyřadím.

              Btw, jakou používáš munici? Uvažuju, že bych častěji používal HE.

              0 0
    • vasek80  

      Infarktovej závěr. Fakt jsem si na ně věřil. Chybělo jedna APCR a bylo vyhráno.

      http://wotreplays.com/site/1126851…

      0 0
    • jIrI___  

      Jaký je Caernarvon, má smysl kupovat či ne?

      0 0
      • Jetson  

        Má smysl kvůli Conquerorovi Sám o sobě byl pro mne hroznej opruz. Asi jako Centurion. Až Conqueror na topu byl zase k něčemu.

        0 0
      • vasek80  

        Britská těžká větev je nejaktuálnější adept na rozjetí. Pár dní už uvažuju o tom, že se do toho pustím. Děla a motry mám z medek. Jen se trochu děsím jaké bude hraní s nízkýma tierama. Churchily a BP.

        0 0
        • Ossis  

          To jsem zvědavý na tvoje zkušenosti – já to zaseknul na churchillovi VII a na BP už jsem neměl nervy :-D.

          0 0
          • Jetson  

            Na BP jsem konečně doexpil první vlastnosti a potom to s ním bylo docela zábavné. Odrazil neskutečné věci a tak se i s tím párátkem co má místo děla dalo hrát.

            0 0
    • marapara  

      Nebyl jsem s E75 nejlepší, ale soupeř dostal kanára :).

      http://wotreplays.eu/site/1132261…

      0 0
      • vasek80  

        Ještě 20 000 expů a kupuju E75 také. Tiger II mě zatím moc baví. Docela často jsem top a tak s ním mám jedny z nejlepších statistik tanků co hraju.

        Poslední dobou jak se mění mapy začínám litovat svého odklonu od těžkých. Medka v korodorech tolik nesvedou a otevřených map ubývá. Proto se na E75 těším. Problém je, že mám málo volných expů.

        0 0
        • marapara  

          Na E75 nejdřív běž do lepší věže. Ta stocková je z Tigra II a projde jí všechno. Ta TOP je jiné kafe. Pak až expi na dělo. To z Tigra II není úplně špatné, ale s penetrací X tierů je někdy problém. Ale rychle nabíjí, tuším okolo 8 sec. TOP dělo dává parádní rány, ale nabíjí 13 sekund. NAkonec jsem teprve expil motor a pásy.

          0 0
    • Dejv94  

      Konečně jsem si koupil Borsiga. Je to ultimátní stroj, neviditelnej, s brutálním dělem, akorát je vcelku pomalej.

      Mám za sebou asi 5 bitev, všude jsem nastřílel neskutečně a stejně spíš prohry:

      http://www.wotreplays.com/site/1133459…

      0 0
      • marapara  

        Když jsem ho zkoušel na test serveru, tak mi v TOP motoru a pásech přišel relativně rychlý.

        0 0
      • jIrI___  

        Koukám že tu všichni frčí na premiáku :D

        0 0
        • Dejv94  

          Premiák mám na 3 dny z nějáký mise. Nikdy jsem WOT nezaplatil ani korunu.

          0 0
          • marapara  

            Taky jsem ho měl tak 14 dní zpět z nějaké mise.

            0 0
            • vasek80  

              Já také a zrovna mi vyšel parádně na víkend kdy byly x5 násobky. To jsem dělal i před 9000 expů za první a dostával kolem 500 volných. Denně jsem na násobcích udělal kolem 4500 volných expů (bohužel všechny padli na T54).

              0 0
    • jihacv  

      Zdravím všechny příznivce hry WOT.

      Náš klan FD_CZ přijímá nové hráče. Podmínky nejsou náročné. Používat komunikaci (sluch. a mikrofon), spolupracovat s týmem, tj. když velitel řekne, že se jede zprava, tak se tam jede a neodmlouvá se (samozřejmě diskuze je možná), je vhodné mít v garáži tank min. VIII. tieru a vyšší, mít dobré osobní statistiky, atd.. Jezdíme klanové války, týmové bitvy i nový typ bitev Opevnění.

      Když prohrajeme, nenadáváme si do idiotů, noobů, jak to jistě znáte. Nic se neděje, další bitvu vyhrajeme.

      V případě zájmu kontaktujte našeho velitele, jeho zástupce nebo náboráře. Tyto kontakty najdete na stránce World of Tanks v sekci klany, kde si najdete klan, příslušnou osobu a odešlete jí zprávu nebo požádáte o vstup do klanu,… Nebo mne kontaktujte na email, díky.

      0 0
      • Georrge  

        můžu se jen zeptat, od jakých hodnot osobních statistik začíná být hráč relativně dobrý? By mě tak zajímalo jak si vlastně stojím a jestli bych třeba měl i nárok :D

        0 0
        • jihacv  

          Podívej se na hodnocení hráčů našeho klanu a srovnej se s nimi podle % vítězství, osobního hodnocení,průměr. zkušenosti, jaké máš hodnocení podle XVM ( poznáš podle barvy: červený, oranžový, žlutý, zelený,atd.), apod. Samozřejmě hráč s tisícovkou bitev a 25% úspěšnosti vítězství není pro klan zrovna přínosem. Já bych se toho nebál, zkus si poslat žádost nebo kontaktuj náboráře a uvidíš,…

          0 0
      • jIrI___  

        Ty klany a jejich názvosloví jsou stejně směšné :)

        0 0
    • vasek80  

      Pěkná bitva se super peršou. Nejdřív smutné, že E75 do boku věže s AP neprorve (APCR vozím, ale nestřílím) a na konci hezké jak se mě T54E1 snažila prorvat HEATama. Já si jen stál a trochu se naúhloval a schválně jsem čekal jestli mě prorve. Muselo to být pro něj drahé zklamání. Také je smutné, když peršan nastřílí nejvíce.

      Jinak konečně se mi povedl zahrát novej El Halouf, nějak m zatím nesedí.

      http://wotreplays.com/site/1136419#self

      0 0
    • vasek80  

      Na dnešní násobky si nemohu stěžovat…

      0 0
    • marapara  

      Tohle byla těžce vybojovaná bitva s E75, ale nakonec jsem na tem kopcu udělal pořádek, i když trochu se štěstím :)

      http://wotreplays.eu/site/1143983…

      0 0
    • vasek80  

      Teď jsem se konečně dostal na test server. Ani am s papírákama nelezte. Samá T49 s houfnicí…

      0 0
      • Georrge  

        to uz se testuje 9.3? To je ten co ma prinest tu novou desitkovou britskou medku?

        0 0
        • vasek80  

          Né, ta bude asi až 9,5. Teď jsou tam nové lighty.

          0 0
          • Georrge  

            a vi se uz neco o te nove medce? Proc ta soucasna jde pryc a bude z ni premiak, co ji nahradi atd?

            0 0
            • vasek80  

              Oficiálně a definitně to mají oznámit až okolo vánoc. Takže vše jsou jen spekulace. Spíše se vypouští zprávy, že ji dají zadara.

              0 0
            • soc  

              FV4202 by mela byt nahrazena action centurionem… ale co to vlasnte bude zac… abychom si na TX nepohorsili…

              0 0
      • Dejv94  

        Tak koukam ze upravili KV1S, muj nejlepe vydelavajici tank, snizili ho o uroven a na T6 je ted KV85.

        0 0
    • Jetson  

      Už asi hodinu nelze připojit na WOT a ani na web. Nevíte někdo, jestli jsou servery na Ukrajině (v minulosti jsem to někde zahlídnul) a něco se děje?

      0 0
      • jIrI___  

        Už asi hodinu normálně hraju.

        0 0
        • Jetson  

          Teď už taky, ale měl jsem znovu na tancích co jsem odehrál před výpadkem dostupný 3× za první bítvu.

          0 0
    • Ossis  

      Tak bych tu měl další povedenější bitvu :-D. Tentokrát fakt lituju, že nemám replay :(.

      0 0
      • soc  

        3.8kDMG s Cromwellem? Kurnik, a to jsem si myslel, ze mi to s nim jde…

        0 0
        • Ossis  

          Tak 3.8k DMG je ještě celkem v pohodě… Lehce jsem posunul laťku na 4.2k ;).

          Btw, kdybych lamacky nechytnul jednu zbytecnou ranu od kv85, tak by to bylo vyhrany – takhle jsem na capu ozobaval takrka neskrabnuty VKcko s 13HP. Mít o těch 2–300HP víc, tak bych ho nejspíš smáznul. Povedlo se mi tam pár chytrých fíglů a dobře načasovaných manévrů :).

          0 0
      • vasek80  

        Hustý, tady bych si mlátil hlavou o stůl že nemám replay.

        10 fragů, jsem zvědav jestli se mi někdy poštěstí. Na to musí mít člověk v týmu i dost neschopných kolegů.

        0 0
        • vasek80  

          Tak jsi mě tak navnadil, že jsem vytáhnul Cromwella.

          No chybělo málo a vyrovnal jsem tě:-) Kdyby mě nesmahla ta zk. arty, tak jsem si věřil, že tu 150 utotčím.

          http://wotreplays.com/site/1150459…

          0 0
        • marapara  

          10 jsem jich dal v Hellcatovi. Celkově jsem s ním měl nejvíc 4100 dmg, s Nashornem jsem měl také necelých 4000 dmg rekord.

          0 0
        • Ossis  

          Jo – poslední zbývající kolega nebyl schopnej se nechat včas zabít, aby to byl i Kolobanov(1:5) ;)… Jak to vypadalo špatně, tak jsem na to kašlal a hrál hodně akčně a agresivně – aspoň do té doby, než jsem si uvědomil, že by to mohla být výhra. To už tam zbývalo jen BDR a ty dvě artyny…

          0 0
    • marapara  

      Dnešní hodně povedená s E75, pomalu ani škrábanec a byl jsem k nezastavení :)

      http://wotreplays.eu/site/1150697…

      0 0
      • vasek80  

        Zítra ji kupuju, nebo možná ještě dám 3 bitvy a…

        Mě bude ale toho Tigra líto prodat :-(

        Snad mi to E75 vynahradí.

        0 0
        • marapara  

          Poslední dobou se mi s ní ale moc nedaří. Bohužel často se stává, že mezi X tierama jsem v TOP 5 a ti papírově nejlepší jsou brzo v garáži. Včera se mi stalo zrovna. Za poslední asi týden jsem s ní klesl o 1% výher dolů, což je poměrně hodně.

          Tigra I a II jsem ale neprodal, mám ho v garáži.

          0 0
          • vasek80  

            Tak už jsem ji koupil. Nemám kredity navíc na podvozek, tak musím vyjezdit 4000 expů abych mohl za volné koupit pásy. No bude to dlouhá cesta. ALespoň že to dělo z Tigra je použitelné.

            Já si ani jednoho Tigra nenechal. Dlouho jsem měl 1v garáži dokonce s novou posádkou, ale pak jsem zjistil, že 2 je prostě daleko lepší a prodal jej. Stejně tak E75 bude daleko lepší jak 2. Láká mě ale druhá Porsheho linie.

            0 0
            • marapara  

              Na E75 je katastrofa věž z Tigra II. Projde jí snad všechno. To druhé lepší 10.5 cm dělo celkem ujde, i když na X. tiery HT je to problém. Aspoň poměrně rychle nabíjí, mně nabíjelo tuším pod 8 sec. Já jsem první koupil věž, koupil jsem vylepšené torzní tyče, takže jsem zvýšil nosnost a i s původními pásy jsem mohl vozit lepší věž a TOP dělo, které jsem expil jako druhé. Pak přišel na řadu motor a teprve nakonec až pásy. Teď už mám E75 vyzkoumanou celou a mám za zkušenosti koupenou i E100, takže E75 mám v elitním stavu.

              0 0
              • vasek80  

                Já to také tak plánoval, jenže v garáži mám 3 X, 3 IX a níž nepočítaně (dohromady 37 tanků). Ty časy kdy jsem měl pořád nad 10 mega kreditů už jsou dávno pryč. Takže se potácím pořád okolo 0. Prostě si nemůžu dovolit dát 600k za podvozek.

                Zatím jsem měl v těch 4 bitvách štěstí na MM a idioty co mě stříleli do spodku. Takle mi KT nedingal ani mezi VI. Ve dvou bitvách jsem nastřílel bez mála 3500. Ono to půjde. Pak se těším na nějakou četu.

                0 0
                • marapara  

                  S tím netopovým dělem jsem dal nejvíc kolem 4000 dmg, s TOP mám asi 5600 nebo tak nejak. A pár týdnů zpět, co jsem uploadoval bitvu s hrdinou, jsem udělal mistra.

                  Tuším v neděli jsem s ní také dal přes 5000 dmg.

                  0 0
      • vasek80  

        Pro mě dnes E75 utrpení neskutečné. V každé bitvě hořím, někdy i 2×. To jsem s KT nezažil. Odjel jsem 5 bitev než jsem vyhrál, průměrně v nich rozdal 804 dmg při 353 WN8. Okamžitě jsem zrušil primární označení a končím dokud nebudou volné případně x3 a x5 víkendy. Tohle nehodlám jezdit.

        0 0
        • jIrI___  

          Zajímavé, pro mě je E75 jeden z nejpříjemnějších tanků, které jsem jezdil.

          0 0
          • vasek80  

            Tak já jej mám ve základu, jen dělo z KT a pásy. Dnes jsem měl brutální smůlu na dementy v týmu.Však už mám druhej den po sobě konec pod 40% WR. Dnes díky E75 jsem padl i s WN8.

            0 0
        • marapara  

          S KT jsem také hořel často s E75 míň. Každopádně se základní věží to bylo utrpení. Až jsem ho vyzkoumal celého, bylo to lepší.

          0 0
        • vasek80  

          Příští týden patrně přide 9,3 a s ní oddělení převodovky a motoru u E75. Sláva už nebudu hořet při ráně ze prědu.

          0 0
          • marapara  

            Jo, občas mi blabl po ráně zepředu do vany. Ale pravda je, že hořel o dost méně často, než KT. Ten hořel často, E75 po vyzkoumání a a lepší věží už tak ne (ze začátku ve stocku mi hořel víc). Ještě tam vozím těžkou protistřepinovou vložku. Mám tam namontovaný nabiják, ventilaci a tu vložku a ve výbavě autohasičák, malé nářadí a malou lékárničku.

            0 0
    • vasek80  

      Parádní tank. Jakmile není mezi X, tak je to vrah.

      http://wotreplays.com/site/1152223…

      0 0
    • vasek80  

      Můj rekord s E25. Dobře byl tam afk Churchil, ale ta bytva je kouzelná díky konci.

      Byl jsem na ránu a zůstal s KV1-S proti 3 TD a plné T29. KV-1S hrdině chcíplo a já musel zabít všechny sám.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Ossis  

      Jak je to s hláškou „critical hit“? V poslední době když pak koukám do výsledků, tak často není žádný zasažený modul nebo člen posádky.

      0 0
      • vasek80  

        To je stejně jako s hláškou „ještě jedna a je po něm“ a musíš jich vystřelit ještě 10 než je po něm. Critical je prostě vždy za 0 a k nasrání.

        0 0
    • marapara  

      Celkem hezká hra s Nashornem, 2500 DMG, akorát jsem si nevšiml, že střílím goldama, tak to bylo trochu dražší :)

      http://wotreplays.eu/site/1157819#self

      0 0
    • marapara  

      Pěkná hra s E75tkou :)

      http://wotreplays.eu/site/1160315…

      0 0
    • Dejv94  

      Tak takový štěstí jsem neměl hodně dlouho, 2× ammorack v jedné bitvě.

      http://www.wotreplays.com/site/1160707…

      0 0
    • vitan  

      Konečně M-ko s T-150…s tím tankem se mi nedaří, ale naštěstí ho všichni podceňují..:)

      0 0
    • marapara  

      Dneska jich bylo pár povodených s E75, tady je jedna z nich:

      http://wotreplays.eu/site/1162133…

      0 0
    • marapara  

      Celkem průměrná hra s E75, ale docela dobře se mi skoro na koneci hry povedlo vyúhlovat BatChata, který to do mě ládoval goldama :). Dal mi 3 rány a jen dingaly. Já jsem se točil vlevo vpravo, jinak by mě dostal. Dal jsem mu jednu a zbylo mu ještě pár HP, tak jsem musel 12 sekund manévrovat, než jsem nabil a na druhou ránu ho sejmul. http://wotreplays.eu/site/1163122…

      0 0
      • vasek80  

        Včera jsem ji zkoušel na testu a zaímalo mě jak se na rychlosti projeví topová věž a těžká protistřepinovka. K mému zklamání se zdá, že potom i s top motorem jede tank jako se stock věží a stock motorem. Čímž oprchalo mé nadšení, že to celkem i se slabšímmotorem upaluje.

        Ale chtělo by to vyzkoušet na výcvikovce (pokud by jsi měl někdy chuť mužem dát sprint třeba na Himmelsdorfu na náměstí). Ale i přez nárůst váhy asi do protistřepinovky půjdu. Docela mě s tím mažou artyny.

        0 0
    • Dejv94  

      Když jsou v teamu blbečci, nenadělám vůbec nic, dmg 4818, se SuperPershingem jsme se zničili navzájem.

      http://www.wotreplays.com/site/1165291…

      0 0
      • vasek80  

        Jak já už se těším na RHM. Po Emilovi to bude jak procitnutí ze špatného snu.

        0 0
        • Dejv94  

          To ano, je to strašnej zabiják, i v základu je smrtelně nebezpečnej. Jen na některých mapách nevím jak ho hrát, třeba takovej Himmelsdorf, tomu tanku nejvíc svědčí velký otevřený mapy.

          0 0
          • marapara  

            Jo na Himmelsdorf moc není.

            Zkoušel jsem IS-7 na test serveru. To dělo je fakt děs, zaměřuje strašně pomalu.

            Ale docela dobré medko japonec je STB-1.

            0 0
            • Dejv94  

              No, rozjel jsem test server a zjistil, že mi nejspíš vezmou KV1S :-( Posunuli ji o uroveň níž a vyměnili dělo za houfnici a místo toho jsem tam měl KV85. Tak jsem zvědavej jak to udělají v updatu, jestli mi nechají KV1S v topu a posunou níž s tím že mi do garáže přidají KV85 nebo to uplně vymění a příjdu o KV1S. Celkem mě to štve protože s KV1S se dobře vydělává.

              0 0
              • vasek80  

                Dostaneš to KV85. Řeší se to na foru. Bohužel to vypadalo tak, že možná nechají lidem oba, ale WG nepřekvapilo.

                Jinak KV85 už bude o ničem, ale KV-1S s houfnicí na V tieru bude docela peklo.

                0 0
                • Dejv94  

                  Tak jestli nechaj oba, tak to bude další místo v garáži, na test serveru mě to nechtělo s KV1S vubec hodit do žádné bitvy, takže nevím jaká je. Jsem zvědavej jak to dořeší.

                  0 0
            • vasek80  

              STB-1 je podle mě nejlepší medko vůbec. Supr hulldown a pevná věž. Také už se blížím Type 61, na který se také dost těším. Aktuálně s STA mám nejlepší statistiky mezi VIII medkama a to i oproti Obj. 416, která je dle statistik nejvíce OP.

              Já na IS-7 řešil jestli nedám stabík i pohon děla s nabijákem. Nakonec jsem nechal stabík, ventilaci a nabiják. Ani mi to zaměřování tak nevadí. Mám na posádce i BIA. Víc mě vadí pomalé zaměření na T-54 ikdyž je o 0,5 sekundy rychlejší. Mám tam stabík i pohon a pořád je to hrozné. Budu muset vyzkoumat druhé dělo. Na té T-54 mi to dělo celkově štve daleko více jak na IS-7. Jo zlatá IS-8.

              0 0
    • marapara  

      Velmi povedená hra s E75 na Sigfiedově linii:

      http://www.wotreplays.eu/site/1165884…

      Dneka mám WR skoro 80% :)

      0 0
    • marapara  

      Dneska Ace Tanker s Nashornem, moje asi vůbec nejlepší hra s ním. Dal jsem 9 killů, 3300 DMG a kdyby si přijela pro mě KV-1, tak asi 10 :). Zůstal jsem sám proti 5ti, 4 jsem zničil a poslední KV-1 se asi raději schovala. Já jsem raději volil jistotu a capoval, než ji někde naháněl a nakonec ještě prohrál nebo remízoval. Tady je replay: http://wotreplays.eu/site/1166757…

      0 0
      • marapara  

        Tolik vyznamenání jsem snad neměl :)

        0 0
        • vasek80  

          Gratulace a parádní bitva. Teď už nastal čas na Emila:-)

          0 0
          • marapara  

            Na Emilovi je parádní hulldown děla a to TOPové dělo je taky fajn. To bude ale asi všechno, jinak to bude mrsk :).

            Nashorn je docela fajn TD. Má asi slušné camo, není moc vidět, stříli rychle, nabíjí někde pod 6 sekund a ta 88tka je smrtelná :). Nemá problém i s HT na VIII. tieru. Jediné co je blbé, že nemá otočnou věž a malou depresi děla. Pak dojede nějaký malý hajzl Luchs, utočí a ustřílí tě flusátkem, což se mi párkrát stalo :).

            0 0
            • Blazer  

              Nj, td to mají v poslední době těžší. S mým JgTigerem většinou končím neslavně, udolán tupostí spoluhráčů. Bohužel kooperace většinou nefunguje a díky špatné manévrovatelnosti a pevné věži je to většinou potupná smrt:(

              0 0
              • marapara  

                nj, tak nějak. S Nashornem mám celkem dobré statistiky – 57% výher a často jsem v top 5. Problém je, že je to papírové TD a nějaký malý ****** jako Luchs nebo Leopard jsou nebezpečné, když se dostanou do bezprostřední blízkosti. Nemají problém ho utočit. Nedávno mě tak dostal ELC AMX.

                Tady jsem myslel, že to nepřežiju, sám proti pěti :). Kdybych nesundal tu KV-1S, která byla naštěstí na ránu, tak by to bylo asi složitější. Naštěstí jsem ji asi 2 nebo 3 rány už dal předtím a ještě někdo jí trochu ubral HP, takže měl necelých 100 HP. Jak jsem ji sundal, tak jsem si už začal věřit. Pak už jsem jen capoval a čekal, kdo si přijede pro smrt :).

                0 0
              • vasek80  

                Já TD přestal úplně hrát začátkem roku. Jediné vyjímky jsou E25, kterou nic neutočí a naopak já s ní utáčím TD, RHM chci prostě zkusit a pak ještě hraju Obj. 268, ale toho tahám jen do klanovek.

                0 0
                • marapara  

                  E25 je rychlá a rychle točí, Nashorn točí pomaleji a má poměrně vysoko dělo, které nejde moc sklopit dolů.

                  0 0
              • Jetson  

                Dal jsem pryč SU-152 a stále se nemůžu dokopat ke koupi ISU-152.

                0 0
                • vitan  

                  Vyzkoumáš to největší dělo na ISU-152 a nebudeš chtít jinak:)

                  0 0
                  • Jetson  

                    No nevím, na BL-10 jsem původně i nasyslil volné expy, ale ke konci už sem se do SU-152 musel nutit. Ta neotáčivá věž a s tím spojené prozrazení, je naprd. Zvažoval jsem, jestli nejít zpátky na SU-100. S tou mne to v topu bavilo hooodně.

                    0 0
                • vasek80  

                  SU-152 prádní záležitost. Odehrál jsem ji jen s HE a teedy dával většinou kolem 300 bez penetrace. ISU s BL-10 ultimátní záležitost. Zamíříš na cokoli a nemusíš řešit weekspoty a v drtivé většině penetruješ. Obj. 704 přidá navíc dobrej pancíř co předkem poodráží spoustu střel s penetrací do 220 mm (leckdy odrazí i nejsilnější děla ve hře). 268 pak přidala na pohyblivost. Už je to déle co jsem 704 hrál (listopad) a nejsem si jistej jestli se ndes přejít ze 704 vyplatí. Dřív nebylo co řešit.

                  0 0
                  • Jetson  

                    Na SU-152 jsem používal většinou tu 152. S topovým dělem to bylo dobrý jen na rovném a nižším tieru. Na vyšších tierech ty HE dělali alespoň těch 300 dmg, narozdíl od zvonkohry s top dělem.

                    0 0
    • vasek80  

      Někdy se s Emilem sejdou okolnosti a podaří se. Ty šlupky co dává to dělo jsou strašný. Chuděry ISUny.

      http://wotreplays.com/site/1168938…

      0 0
      • vasek80  

        Jinak koukám, že ten replay je s Emilem na rozdanou dmg 16 na WOT replays za celej patch 9,2. To jsem ani nečekal, přitom to vypadá tak snadně.

        0 0
    • Dejv94  

      Tak dneska M s King Tigerem. Přišlo mi to nejjednodušší M co jsem kdy získal, sice jsem umřel ale i tak jsem je asi hodně potrápil.

      http://www.wotreplays.com/site/1172218…

      0 0
      • marapara  

        S ním se mi Ace Tanker nikdy nepodařil a to jsem s ním dal nejvíc přes 4800 DMG. S E75 mám asi 3 nebo 4.

        0 0
      • Jetson  

        Já ho mám v základu a navíc s novou posádkou, takže si o tom můžu nechat leda zdát.

        0 0
    • vasek80  

      Ta E75 strašnej šrot. Čekal jsem moc a nedostal jsem nic. Neskutečné. Musím si dnes prohlédnou replaye abych věděl jestli mě střílí do věže, ale proti TigruII to absolutně nic neodrazí. Zabíjí mě VII. Dnes 3 bitvy a ani v jedné nenastříleno přez 1000. Statistiky s tímto šrotem pláčou, kreditové konto taktéž. Po hoooodně dlouhé době adept na prodání. Posádka asi půjde Do TigraP, tohle nehodlám podstupovat.

      EDIT: koukal jsem na poměr vyžití pancíře, tak ten mám přesně stejnej jak Tiger II.

      0 0
      • Blazer  

        Taky mě to s ní nikdy nešlo, přitom jako protivník je skvělá. Tak stojí v topu v garáži a č.1 je u mě Ferdinad, č.2 JgTiger. Tiger II bez problémů, s E-75 tragedie, taky to nechápu, E-75 je vcelku vychvalovaná, ale evidentně si musíme s vybraným strojem sednout, jinak je to pouze trápení:)

        0 0
        • jIrI___  

          To máš podobně jako já s IS-3 nebo IS-8. Spousta lidí si je vychvaluje, ale mi připadá, že mě prostřelí každý a já nikoho :)

          0 0
          • vasek80  

            Zrovna včera mě E75 překvapila. 3× po sobě jsem odrazil IX waflovače, který mi střílel zepředu do vaničky. Hezky jsem se úhloval a neměl ani přez brutální penetraci šansi a já ho ustřílel. V další bitvě mě ale zaser trochu zklamala. Je to tank proti jednomu, jakmile se na E75 střílí z více stran je marná.

            O to více mě překvapilo když jsem se podíval na statistiky. Kouknul jsem na těžké co mám v garáži ohledně využití pancíře. Myslel jsem si že to tak dopadne, ale nebyl jsem si jistej. Tank se kterým jezdím rád a pocitově mi nejvíc odráží je 2 nejlepší mezi těžkejma co mám s poměrem asi 0,68 a oproti tomu IS-3 měla tuším něco přez 0,3.

            Takže moje nejoblíběnjší „těžkej“ tank co toho hromadu poodráží je medko Super Pershing. A vzhledem k tomu, že v 9,3 se budou dostávat kredity a expy i za odražené střely, tak bude úplně dokonalej.

            0 0
            • jIrI___  

              Schválně jsem se na to využití pancíře podíval (doteď jsem o takové věci ani netušil :D ) a u E75 mám 1,03, IS-3 0,6 a IS-8 0,46. Nevíš jakým způsobem, resp. z čeho, se to vypočítává?

              0 0
              • vasek80  

                Nevím přesně, někde na foru by se to dalo dohledat.

                Tu IS-3 máte krásnou, já se budu muset podívat na IS-8 kolik jsem měl.

                Ta IS-3 je u mě ******* a tak nízká, že jsme jezdili teď ty CW soumrak bohů a tam se jelo full gold a s IS-3 proti IS-3 kdy obě střílí APCR neoddingá nic.

                0 0
              • Georrge  

                tak to má E75 teda hodně vysoké, u T28 prototypu, což považuju docela za pevnost, mám 0,8 a je to tank, u kterého mám tenhle parametr nejvíc. Conqueror má pak 0,37 čili docela nic moc. Cernarvon 0,44 a black prince 0,57.

                Jinak oficiálně nevím jak se to počítá, ale podle mě to je poměr přijaté poškození a poškození zastavené pancířem, takže pokud máš 1, tak průměrně odrazíš tolik, kolik průměrně dostaneš. Pokud 0,5 tak odrazíš jen polovinu toho, co projde.

                0 0
            • marapara  

              Také jsem se díval na účinnost využití pancíře. U IS-3 mám 0,54, Tiger II 0,62 a u E75 1,13.

              0 0
      • marapara  

        Mně to s ním také nejdřív nešlo a nadával jsem, jaký je to šrot, měl jsem WR někde kolem 42%. Jak jsem ji vyzkoumal a poexpil, pohybuju se na hranici 52–53%.

        Je hodně her, kde se mi s ní podařilo zahrát a oddingat neskutečný věci, někdy dostává tam, kde bych to nečekal. Máš už TOPovou věž a dělo? Mám s ní lepší využití pancíře, než Tigra II.

        0 0
      • marapara  

        Tady je dneska moje druhá hra s E75. Sice jsme prohráli, ale nastřílel jsem skoro 5000 DMG a pancířem zastavil 5500 DMG.

        http://wotreplays.eu/site/1174299…

        Bohužel spoluhráči stáli celkem za prd, protože většina skoro nic neuhrála a byl jsem na to skoro sám.

        0 0
      • marapara  

        Jinak pokud máš věž z Tigra II, tak ta je papírová a projde jí všechno ze všech stran. U stockové i topové je slabé místo horní kryt, tam mě často penetrují. Chce se to hýbat a soupeři znemožňovat zaměření. Oproti tomu IS-8, M103 nebo ST-1 nemají ten kryt daleko tak vystouplý, jako E75.

        0 0
    • Ossis  

      Docela vtipnej vysledek bitvy :-D…

      0 0
    • Jetson  

      Teda Centurion 7/1 zatím není špatný. Trochu mne dostalo, že když jsem dal druhý dělo, nemůžu už vozit ani maskovačku dokud nedodělám podvozek. Potom půjde nandat i topový motor a budu se moci soustředit na věž a top dělo. Sice výsledky totálně zlé, ale rozhodně se s ním hraje lépe, než s předchůdcem.

      0 0
      • Ossis  

        Tak to mě docela těší, protože expení s centem I mě silně vytáčí… Za chvíli se konečně dohrabu na topovou věž… Zatím mám jen to druhé dělo a je to silně iritující rozdávat po 150DMG.

        0 0
        • Ossis  

          Jak se s tím (Cent I) má hrát, aby člověk neprodělával? S topovým dělem mám větší problém vydělat (i při výhře) než s T30 :-D…

          0 0
          • Georrge  

            s T30 se mi v poslední době dařilo vydělávat docela slušně :) pravda, měl jsem na pár dní premium tak asi proto.

            0 0
        • Jetson  

          Tak jsem nevydržel a za nějaké freeXP dal pásy a potom šel i motor. Je to dost bomba jak to ožilo. Asi si nechám to druhé dělo i až budu mít topové k dispozici. Dával jsem s tím teď veškeré desítky včetně 110E4 a rána každých 4,9 sec za cca 230 dmg mi na medku maximálně vyhovuje. Po tom trápení s Centem 1 fakt dobrý.

          0 0
          • vasek80  

            Až jednou okusíš L7A1 nikdy nepochopíš jak jsi mohl myslet vážně nechat tam B. barrel.

            0 0
            • Jetson  

              Uvidíme. Na těžákách mi to přijde OK, ale na medku mi dlouhé nabíjení zatím nikdy nevyhovovalo.

              0 0
              • vasek80  

                Je to přesně akorát čas abys zmizel po nasvícení. S B. barelem musíš pořád někde čumět věží a tak to dost schytáváš. Typická situace je kopec na Himlu. Vyjedeš z hull downu, dáš někomu za 400, stáhneš se, on na tebe otočí dělo, 5–7 vteřin míří a čeká, pak vystřelí jinam a ty zase ne něj vyjedeš a vystřelíš.

                0 0
    • marapara  

      Dnešní první hra s E75tkou a hned povedená :)

      http://wotreplays.eu/site/1177913…

      Vystřílel jsem se co šlo.

      0 0
      • Blazer  

        Skvělé, blahopřeji:) Včera večer jsem ji inspirován zdejšími příspěvky po roce vytáhl do hry, ale bohužel se nedalo hrát, prohry 15:2 byly běžné, snad měla nějaká školka herní den a já k nim byl přiřazen:(

        0 0
    • vasek80  

      Děkuji 3 idiotům, co se při útoku na pouštní řece hrabou na kopec, kde odkempí celou hru. Bez nih bych si nemohl střílet jak se mi zlíbí. Škoda, že mi občas něco vyžraly. Ten SP je boží.

      Pokud bych měl možnost volit zadara jestli T34 či SP, tak volím i přez poloviční cenu jej. Vydělává stejně a třeba i v tomto replay je vidět, jak dokže ustřílet klidně plnou T34.

      http://wotreplays.com/site/1181557…

      0 0
      • Jetson  

        Věc názoru. Já bych zase SP nechtěl a T34 mi vyhovuje.

        0 0
        • vasek80  

          Já hrál T34 několikrát na testu. Dle mě nejlepší VIII těžkej prémiák, jenže pokud nedokáže v určitých místech a mapách schovat spodek, tak je *******.

          SP má ale proti ní nejen těžko průstřelnou věž, ale i pro většinu neprůstřelnej předek korby. Tu věž nad představný pancíř trefí nad 100 metrů málokdy a představnej pancíř má i z části na boku věže, tak se dá oproti T34 věž i natočit bokem relativně beze strachu. A samozřejmě díky představnému pancíři je HEATům odolná, jen to krásně syčí. MM má parádní, pokud potkám IX, tak třeba jen 2–3. Z VIII nerad potkávám právě SP, pak IS-6 a prototypa. Z IX oba těžké němce, STI, Tortoisu a T95.

          VIII medka co jsem hrál STA, Centurion a Obj. 416 mají u mě na bitvu max o 200 dmg více (SP 1500), což je imho parádní hodnota s ohledem že všichni jsou rychlejší a mají děla s pene nad 200mm. Mám 200 bitev a až po nějakých 100–150 jsem ho dostal parádně do ruky.

          0 0
          • Jetson  

            Jestli mne něco vytáčí, tak ST-I. To prostě nedávám a potom nějaký ten VK s věží vzadu. Ten se taky penetruje blbě.

            0 0
            • marapara  

              Zepředu se VK penetruje blbě. Párkrát jsem to zkoušel s E75tkou do vany, ale APčkem jsem to neprostřelil i když stál kolmo, ne naúhlovaný. Možná APCR bych to prostřelil. Já jsem mu raději ale střílel do poklopu na věži, tam je to jako u E75 na jistotu.

              0 0
              • Ossis  

                VKčo mi od posledního patche přijde čelně prakticky nepřekonatelné – mám pocit, že s T30 jsem na něj zkoušel i goldy :-/.

                0 0
    • marapara  

      Povedená s E75: http://wotreplays.eu/site/1181978…

      0 0
    • Dejv94  

      Já se z toho dneska pominu…

      0 0
    • marapara  

      Sice jsme se začátku dostával, ale nakonec to bylo 15:0 :)

      http://wotreplays.eu/site/1183712…

      0 0
    • Jetson  

      Protože to tady celkem sledujete. Má cenu udělat teď KV-1S před přechodem na 9.3 verzi? Musel bych to přeskákat s volnýma XP, tak aby se to vyplatilo.

      0 0
    • gu-staff  

      Já přidám dnešní úspěch z opačného konce hráčského žebříčku (rozuměj – jsem poleno a začátečník). Aneb koupil jsem si na Cruisera nový dělo…

      http://wotreplays.com/site/1185533…

      0 0
    • vasek80  

      Baví mě dělat si videa z povedených okamžiků.

      Mám tu další 2.

      Nejprve se mi s T54 podařilo odpálit Mause (ještě, že ta věž nespadla na mě)

      http://www.youtube.com/watch…

      A potom se mi včera v parádní bitvě s STA-1 podařilo krásně vytrikovat plné FCM. Dohromady jsem nastřílel přez 4000 a nasvítil 1500 a jen 1. hřída (hrdiny jsem už na něm měl za daleko méně)

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • vasek80  

      300 goldů za změnu hesla.

      0 0
    • marapara  

      Já věděl, že to přijde :). S E75tkou jsem rozhodl hru, a nastřílel skoro 7000 DMG, byla nezastavitelná při šanci na výhru 40%. Docela mě zaujal údaj, pancířem nastaveno 8500 DMG :). Chybělo posledních pár vteřin do konce. Naštěstí jsme zůstali 2 a T-43 obletoval a odstřeloval Tortoise, který se zajímal spíš o mě. Poslední ránu mu dal T-43, já mu dal 2 za skoro 1000 DMG. No byl za to Ace Tanker a Ocelová zeď :). Tady je replay: http://wotreplays.eu/site/1189914…

      0 0
      • marapara  

        Popravdě jsem nevěřil, že vyhrajeme :).

        0 0
      • vasek80  

        Pěkný výsledek a parádní dingačka. Já až dnes zjistil, že proti Tigru II chce E75 víc úhlovat. Pořád jsem jezdil v malém úhlu a do předku mě páralo lecos. Bál jsem se odkrýt boky. Koukal jsem, že předek má oproti KT jen o 10mm, ale na bocích je o 40mm více, takže to chce trochu víc zešikma.

        Chtěl jsem se podívat na ideální kompromis na Tank Inspectora, ale nefunguje. Takže buď počkám až se rozjede, nebo výcvikovka.

        Jo a zítra přijde 9,3 a konečně nebudeme hořet po ráně ze předku.

        0 0
        • marapara  

          Ono hodně také udělá to, jestli stojíš nebo jsi v pohybu. Když jedeš a trochu rychleji, je celkem velká šance, že tě neprostřelí ani zepředu. Stačí se trochu zhoupnout nebo natočit a oddingne to pryč.

          Na té hře jsem se chvíli motal za tím šutrem, ale jak jsem vyjel z poza toho šutru, tak to byl dingací koncert od 2 TD a 1 HT :). Ti to do mě prali jak mohli. A kromě jednoho goldu, co do mě našilo zepředu to SUčko, po něm jsem začal hořet, v podstatě všechno oddingalo. Ještě mi tam ubrala něco málo nějaká HE střela. Zkoušeli na mě všechno od goldů APCR po HE :). Na konci udělalo chybu to RHM, že líp nemířil na poklop, ale trefil asi mantlet a to ho stálo život. AT15 se zase hnal za Leopardem, tak jsem ho šupnul zboku a pak zbyl jen Tortoise, který mě jednou trefil, ale podle všeho neměl topové dělo, když mi trefil vanu a ubral asi 250 DMG.

          0 0
        • marapara  

          Jinak obecně mě ty aktualizace spíš serou. Vždycky dokurví to, na co jsi si pracně zvykal z předchozí aktualizace a je to stále častější. Dřív trvalo několik měsíců, než vyšla aktualizace, teď je to snad každý druhý měsíc.

          0 0
          • Georrge  

            a rychlost přidávání HD modelů tanků je taky bezvavadná :)

            0 0
    • Lubosch1  

      pěknééé :) já to zkoušel a moc mě to nšlo :(

      0 0
    • vasek80  

      Turbo ploštice v akci. Tu mapu z této strany s E25 miluju. Pokaždé hned jedu nasvítit most a dost tam neviditelnej nastřílím. Dnes jsem vyjel o trochu více a spotli mě. Ale stejně je to bestie.

      http://wotreplays.com/site/1191872…

      0 0
    • vasek80  

      Dnes jsem si vyjel ten 1 denní prémium účet, tak si říkám, že něco vydělám a daří se. Nejprve hrdina s E25 a pak hrdina se SP. Proti falová EFE četa to rozhodla.

      http://wotreplays.com/site/1191930#self

      0 0
    • pitos  

      Ještě jsem tady žádný replay nehodil, tak jeden přidám.

      Jezdím už jenom medium tanky a M46 Patton je moje první devítka.Původně jsem tuhle větev jel kvůli Pershingovi s kterým mi to nešlo tak jsem ho prodal a pořídil nedávno tohle heblo, nemám ještě top motor a věž(zatím 70bitev) a baví mě podobně jako T20.

      Sice to není nějaký extra výkon a protihráči do jisté míry pomohli ale i o tom to je…

      http://wotreplays.eu/site/1191972…

      0 0
      • vasek80  

        Hned jak dojedu japonce tak se na ně vrhnu. Už je připravená fajnová posádka v Super Peršanovi. Jakmile bude sleva Na VII tak koupím alespoň T20 (Jumbo už jsem prodal).

        Koukal jsem, že i bez top motoru to pěkně upaluje a dělo dává pořádný šlupky, to se mi bude líbit.

        0 0
    • marapara  

      Až bude Ragnapack na nový patch, dejte sem prosím odkaz na stažení nebo aspoň echo, že už je, dík :).

      0 0
    • marapara  

      Celkem mi chybí Ragnapack. Docela povedená hra s E75:

      http://wotreplays.eu/site/1197038…

      0 0
    • marapara  

      Moc pekná hra s E75tkou, 6 fragů, řekl bych, že jsem rozhodl bitvu. Někteří spoluhráči se také celkem činili, jednu dobu to dokonce vypadalo, že to skončí prohrou, ale podržel jsem tým.

      http://wotreplays.eu/site/1198825…

      0 0
    • Dejv94  

      KV85 je teda pěknej šrot, achjo, vzali mi KV1S a dali mi tank, kterej nabijí 20s, nesklopí dělo a prostřelí ho kde co. Nevím jestli mu dát ještě šanci, zatím mě něják nebere.

      0 0
      • Jetson  

        Skoro všichni se přesouvaj na T-150.:)

        Poprvé jsem rád, že jsem tenhle tank nikdy neměl.

        0 0
      • soc  

        Vymen kanon… a ten tank dostal spis buff :)

        0 0
    • Jetson  

      Jaké máte zkušenosti s Tiger II? Po skvělém Tiger I je to u mne absolutní průšvih. Jsem víceméně v základu (a nechce se mi do toho dávat volné expy) navíc jsem posádku kvůli VI odřadům vrátil na VK36–01H a v Tigrovi mám novou. Co bitva to prohra, dokonce i když jsem byl nejlepší hráč v týmu. Navíc jsem nezažil bitvu bez Tier X.

      0 0
      • vasek80  

        Tak jsem se mrknul do statistik. Co je hooodně zvláštní jak u obou Tigrů mám stejné průměrné poškození na bitvu a to 1697. Rozdíl je ale ve využití pancíře a to 0,57 vs. 0,17 ve prospěch II. Herní styl byl úplně jiný, zatímco s I jsem se většinou krčil někde zpět a ostřeloval, tak II byla už parádní a skutěčná heavy co uměla hodně poodrážet.

        Já měl I rád a dokonce jsem ji nechal v garáži a koupil novou posádku. Jenže postupem času jsem zjistil, že II je lepší ve všem a prodal ji. S oběma jsem odehrál cca 170 bitev a za mě II jednoznačně lepší. Počkej až ji budeš mít v topu.

        0 0
        • Jetson  

          Ale jo, na tu bídu (základ + posádka bez zkušeností) to jde. Spíš mne dostává ten MM. Jak píšu zatím všechny bitvy jsem byl dole oproti Tier X na topu a vždy s trolama mého formátu a nebo dokonce horšíma…

          0 0
        • soc  

          Ja nevim, proste ta II mi nesedla. Na HT porad malo dinga, uhlovani pomaha jen obcas. Mozna mu dam jeste sanci, ale s Tigerem I jsme velci kamaradi…

          E75 mam vyzkoumanou, ale nejsou prachy. Navic jsem ted vyzkoumal E50. Kurnik, potrebuju miliony stribrnych :-)

          0 0
          • soc  

            A ted koukam, na vrcholku stromu E100, takze 30% sleva na E75… peniiiizky, kde jste?

            0 0
    • gu-staff  

      Zatím můj nej úspěch…i když v porovnání s vámi je to čudla.

      http://wotreplays.eu/site/1201122#self

      0 0
    • marapara  

      Dneska se moc nedařilo hlavně s E75, ale v poslední bitvě jsem měl dost metálů a taky oddingal přes 3500 DMG. A ještě jedna epická bitva s Nashornem a kanár s IS-3 :).

      0 0
      • Dejv94  

        Nezdá se ti že E75 má po aktualizaci víc zkosený čelní panciř?

        0 0
      • vasek80  

        Teda takle počmárané tanky :-)

        Mě se dnes povedlo oddingat se super pershingem 4100. 4× jsem odrazil RHM a 2× Ferdinanda, potom něco IS-3 a tak. Chudák Peršan také podle toho vypadal.

        0 0
    • marapara  

      Ráno před výjezdem na Vršatec zasložený hrdina s E75 :)

      http://wotreplays.eu/site/1205165…

      Moje asi druhá nejpovedenější bitva, kde jsem rozdal přes 6k dmg.

      0 0
    • vasek80  

      Řekl bych, že to s tima medailema trochu přehání…

      0 0
    • soc  

      Nedavno luxusni MM. Na kazde strane 1× T7 (ja s tigrem H), 1× T6 a zbytek T5. Byl jsem moc pomaly a nastrilel jsem az druhy nejvic. Nejvic u nas nastrilela T1 heavy!!! :-D

      0 0
    • vasek80  

      Včera a dnes jsem se nasral na E75. Už jsem ji prodával. Vše jsem odklikal až potom jsem si všimnul, že je díky akci na E100 ve slevě a tak bych ji prodal pod cenou.

      Včera 7 bitev prohry až jsem to navydržel a vypnul WOT aniž bych dal násobky na plánovaných tancích. 5 bitev jsem nadal nad 1000 dmg kvůli totálně dementním týmům.

      Dnes ji vytáhnu a říkám si, že mi to MM vrátí. Ne. 2× zase prohra, s dmg 600 a 900. Ve třetí konečně normální tým, já top a jedu na klasickou těžkou přestřelovačku. Za chvíli mě 2× smahne arty za 800 a do konce hry odkempím, protože to bylo na Redhiru.

      Já ji prodám. Mám po 59 bitvách 41% WR a 1600 dmg na bitvu. To mám lepší výsledky s VIII tier medkama.

      Oproti tomu doposavad tank co mě točil dva dny po sobě a dva hrdinové při násobcích.

      http://wotreplays.com/site/1208250…

      http://wotreplays.com/site/1209950…

      0 0
      • marapara  

        A už ji máš úplně vyzkoumanou? Já jsem s ní měl také po 100 bitvách WR něco kolem 46–47%, teď mám skoro 53% a necelých 900 bitev s ní. Myslím, že hážeš flintu do žita moc brzo. Také mi trvalo pár set bitev, než jsem se s ní naučil hrát. Třeba KT mi také moc nesedl, Tiger I byl pro mě daleko zábavnější HT, byť byl proti KT papírový. O víkendu jsem měl také asi 6 nebo 7 proher s E75 po sobě, většinou kvůli debilním týmům a v jedné hře jsem dostal šlupku od artyny, která mě stála skoro 1900 HP. To už jsem si pak moc nezahrál.

        S E75 to chce se pohybovat, pak je daleko hůř zranitelná a víc poodráží.

        0 0
        • vasek80  

          Já si nemyslím, že bych mohl zlepšit citelně způsob hraní. Odrážím od RHM všechny waflovače až po X. Proti artylerii ale na určitých mapách neudělám nic. Ještě nemám dělo a motor.

          Mě štve celkově velkej nepohyblivej tank. Zatímo s takovým STA-1 (aktuálně nejoblíbější medko) mi vůbec nevadí šance na výhru 30%. V takových bitvách si parádně zastřílím, přesunuju se pokud padne nějaká strana a artylerie si mě nevšímají. S E75 se nepřesunu, pokud dementi kolem popadají a pro arty jsem primární cíl.

          0 0
        • marapara  

          Motor pomůže rychlosti a otáčení u E75 dost. Se stockovým motorem byla hodně pomalá.

          Celkem dobrá hra, byl jsem spíš průměrný s E75 a skoro nakonec si pro mě jela IS-7 a se zlou pochodila :). Jinak jsem dostával na kopci celkem sadu, ale přežil jsem to s pár HP.

          http://wotreplays.eu/site/1210331…

          0 0
          • vasek80  

            Tak jsem právě koupil top motor. Měl jsem 40 000 expů a původně jsem šel pro dělo, ale když jsem si rozkliknul parametry děl vedle sebe, tak mi vyšlo, že motor potřebuju dřív.

            0 0
            • vasek80  

              Tak jsem právě zrušil primární označení E75 a jakmile skončí akce na E100 tak ji prodám. Končím s ní. Ten tank mě moc zklamal. Jde spíše o to, že už nehodlám hrát tento typ tanků. S medkem je mi jedno jakou mám šanci na výhru a na jaké mapě, či zda je proti přesila artylerie. Tolik bitev s 0 či 500 dmg jako s E75 jsem neměl nikdy s žádným medkem.

              0 0
              • vasek80  

                Naštvanej, že se mi s E75 opět nedařilo jsem skočl do T-54 a hrál jej dost agresivně. Byla z toho krásná a až do konce napínavá bitva. Já podělal závěr, kdy se mi nepovedlo objet 110 a neboural jsem do ní. I tak 5800 dmg nastřílených.

                Takováto akční a adrenalinová bitva se s těžkým tankem nikdy zahrát nedá. Za mě medka vládnou WOT a jsou nejzábavnější.

                PS: samozřejmě každému sedí něco jiného.

                replay doporučuju shléhnout ;-)

                http://wotreplays.com/site/1217441…

                0 0
                • pitos  

                  Já mám s touto mapou nějaký problém, co ji hraji tak to skoro vždy projedem:)

                  Bitva dobrá,také většinou se střeďákem začínám stejně jako ty ale jak už jsem psal ve Vichřici se nedaří.Tu T54 si možná také někdy pořídím, myslím že by mě mohla bavit.

                  Jinak také si myslím že medka jsou nejzábavnější tanky,těžké už nejezdím skoro vůbec(jen občas vytáhnu T29ku)

                  0 0
                  • vasek80  

                    Mě T-54 zklamala. Mám už ji v topu. Asi jsem udělal chybu, že jsem vzal dělo k T-62. Těch cca 20mm penetrace za o zoufale pomalé zaměřování nestojí. Musí se zblízka. Navíc s medkem se má střílet do boků a zad a tam i těch 200 je dostatečných na drtivou většinu X. Já tam mám mimo stabík i pohon děla a stejně je to bída.

                    Jiank už se těším na T-62A.

                    Za mě aktuálně nejlepší medko co mám je STA-1. Mám s ním o 40hp průměěrně na bitvu více jak s T-54.

                    0 0
                    • pitos  

                      Tak STA-1 je Japonec a když vidím co jsou za tanky před ním, tak chuť rozjíždět tuhle linii moc nemám.

                      Ještě musím dodělat u M46 Pattona věž, pak si sním nějakou dobu pohraji a něco rozjedu.

                      Mi to ale celkem trvá, hraji max hodinku denně a to hlavně jen přes týden, takže to jde vše celkem pomalu.

                      Na ty děla u T54 jsem se koukal a vypadá to na těžké rozhodování. Většinou hraji spíše agresivněji, tak by to pomalejší zaměřování nemuselo vadit…uvidíme.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Vepředu a ve městě to pomalejší dělo je dobré. Musí se tam ale hodit jak stabík tak pohon. Na testu jsem zkoušel druhé a místo pohonu měl ventilačku a bylo to daleko rychlejší a příjemější a o hodně přesnější. Já si možná odemknu i to druhé. Zatím každej doporučuje to rychlejší.

                        Jinak k japoncům. Přijdo mi podobní britům a do V tieru prostě parádní. VI není lepší jak Cromwell, ale aké je to celkem dobrý tank. Nejkontroverznější je Chi-Ri. Mě ale bavil moc (rozhodně více jak Comet) a po přechodu na STA jsem byl zklamanej. To jeho zásobníkové dělo je neskutečná bomba. Už si o nepamatuju přesně, ale něco přez 8 vteřin nabíjíš pak vykoukneš a během 3 vteřin 3× vystřelíš a dáš za 450. S STA nabíjíš skoro stejně a vystřelíš třeba za 240. Vůbec jsem u Chi-Ri nemusel mezi výstřelama čekat, jen 3 vteřiny podržel tlačítko na myši a vysypal to někomu do boků.

                        0 0
                        • Ossis  

                          U lowtier japončíků mi vadilo nepřesné dělo a nicmoc pohyblivost oproti britům, takže jsem zakysnul u Chi-he… Jinak Chi-ri mě docela láká, ale nemám chuť se k němu proexpit (když se teď snažím o fv4202).

                          0 0
                          • vasek80  

                            To už si ani nepamatuju. To je IV tier. Ten máš za víkend při x3 násobcích přeexpenej. Potom je Chi-nu a to je ultimátní stoj. Já si koupil i Chi-Nu Kaie kvůli expení posádky abych měl co nejrychleji žárovku. I ten je perfektní, ale topovej Chi-Nu je bomba a pořád jej mám bez posádky v garáži. Chi to si také moc nepamatuju tak to nebyl žádnej extra odvaz. Pořád ale patří mezii lepší tanky. Horší to bylo s Chi-Rim než byl v topu.

                            Každopádně jestli tě sedí briti, tak japonce doporučuju. Mám Crusadera, Cromwella, mk. 7 a 4202 v garáži a japonci jsou minimálně stjně dobří. Sice tolik neodráží, ale víc nastřílí. Vždyť type 61 vystřelí 6× za minut oproti 5× u Centuriona a to dělo je jinak takřka totožné (Type má papírovější věž). Uý se na něj moc těším.

                            0 0
                            • Ossis  

                              Trochu si mě nahlodal a možná ho protáhnu – aspoň pro ten trojnásobek :D…

                              0 0
                • Dejv94  

                  Já dnes ve slevě koupil E100, pro mě velké zklamaní. Mám s ní 6 bitev a snad jen v jedné jsem dal přes 2 tis dmg. S E75 se stejným dělem dokážu nadělat více paseky.

                  0 0
          • marapara  

            To byla panečku hra s Nashornem. Rozdal jsem nejvíc DMG mezi tier VIII a udělal hrdinu se 4 fragy.

            http://wotreplays.eu/site/1217866…

            0 0
    • marapara  

      Povedená hra s E75, bohužel tým stál celkem za prd. Troufnu si tvrdit, že kdyby mě 2× nezasáhla artyna, což mi ubralo nejvíc HP, tak by měli problém vyhrát.

      http://wotreplays.eu/site/1214263…

      0 0
      • marapara  

        Dobře jsem tam vystřílel toho Tortoise, ani nechápu, že jsem se vždycky trefil správně :)

        0 0
    • Ossis  

      Tak včera se mi docela dařilo… Vsadím se, že teď mi to dá MM vyžrat :-D.

      0 0
      • vasek80  

        Dá jako dnes mě. Ostatně celej týden se mi nedařilo a příští týden jsem na služební cestě a myslel jsem, že alespoň x3 neděli si odjedu pro všechny expené tenky, ale dnes jsem na to neměl nervy.

        0 0
        • Ossis  

          No, není to tak úplně easy… Ale zatím se to ještě dá ;). Každopádně T30 radši nechám chvíli v garáži.

          0 0
          • Ossis  

            Hmm, tři dny… tři eMka. Cromwell má teď asi hodně nízko laťku. A vidím na totální masakr, až mě MM a RNG zařízne :-D.

            No a zkouším zlehka expit japonce(jen násobky).

            0 0
    • soc  

      Posledni vcerejsi hra, fandil mi i prdola s manzelkou (toho nestihnes, ujede ti, vedle, kdo po tobe strili? a co je to arty?)

      easy8, T6 bitva, 7 killu, 2905 DMG:

      http://www.vbaddict.net/…353488995210

      0 0
    • vasek80  

      Důstojné rozloučení s Emilem

      http://wotreplays.com/site/1231994…

      Nebyl to až tak špatnej tank. Jen trpěl na tým a málokdy dokázal otočit bitvu. Ikdyž jednou jsem otočil obranu na Erlenbergu, kdy jsem sám držel most a vyřadil na něl a u něj 6 protivníků.

      No a nyní mi do garáže přijela bestie. Myslím, že připravená posádka bude té potvory hodna.

      0 0
    • marapara  

      Povedená hra s E75. Když je v pohybu, těžko jde zastavit.

      http://wotreplays.eu/site/1236229…

      0 0
      • vasek80  

        Mám 3 technické v dobrém ;-)

        1. jak můžete hrát s tak malou minimapou. Vždyť se na tom nedá

        orientovat (moje nastavení ve screenu)

        1. nevadí ti to pamatování pozice u zoomu? Já si to pokaždé

        přenastavuju tak, že mi nejde přerolovat z normálního pohledu do snipe. Na to musím zmáčknout shift a i když pak přepnu z x30 na normální a zase na zoom, ak mi to automaticky skočí na x2. Štvalo mě, když jsem ostřeloval na x30 a pak přejel jinam a chtěl na tank co byl ode mně 50 metrů zamířit na weekspot, tak mi tam skočilo zaamatované x30 a viděl jsem třeba krtinu a trvalo než jsem odroloval.

        1. k replay. Bitva super, ale zas a znova musím napsat zasrané artylerie.

        Kolega co je hodně hraje, tak říká, že těžcí němci jsou nejlepší cíl

        pro ně. Jsou velký a zezhora plochý bez zakulacení a celkem papírový. Prý

        E-75 je ideální a primární cíl pro ně :-(

        0 0
        • marapara  

          Na tu minimakpu jsem si nějak zvykl, ale chtělo by to větší. Jde to někde nstavit?

          Na zoomování používám klávesu shift, kde přepínám na sniper mód, nepoužívám na to rolování kolečka na myši, až na přiblížení ve sniper módu. To se dá taky někde nastavit, aby to pokažné při přepnutí do sniper módu bylo na 2×?

          NJ, artyny mě serou také. Tady jsem to pokaždé dokázal opravit, takže jsem neměl problém s nabíjením a mířením.

          Už se mi ale stalo, že mě trefila desítková artyna hned na začátku hry za jízdy, haluzák, a z 1920 HP mi zbylo asi 70. Ale i tak jsem stihnul nastřílet přes 2500 DMG a nakonec jsme vyhráli.

          0 0
          • vasek80  

            Ten soubor překopíruj do adresáře kde máš hru a přesně res_mods/0.9.3/gui

            http://leteckaposta.cz/619798869

            Mapa se zvětšuje + a zmenšuje – na klávesnici (né na numerické). Používám Locastan HD minimapu. Líbí se mi, že se zvětší při stisku ctrl. Ukazuje normální a maximální dohled, hranici vykreslení a pamatuje si poslední místa spotnutí tanků. Úžasný pomocník.

            http://www.frost-zone.eu/…ap-4gen-9–3/

            0 0
            • marapara  

              Jo to mi ukazuje také, ale dohled, poslední místa spotnutí, jen jsem nevděl, že jde přiblížit. Klávesou Ctrl se mi ale velká mapa nezobrazí, kdysi se mi zobrazovala.

              0 0
          • jihacv  

            Mapu mohu mít přes půl obrazovky-dost nepraktické, zoom taky shftem 30krát, pro arty mám modpack, viz obrázek míření artynou,…

            0 0
            • vasek80  

              Někdo na foru se ptal, jestli je tento asistent pro artylerie povolení. A není. Bacha na to.

              0 0
              • vasek80  

                EDIT: Tak nevím. Pročti sám.

                http://forum.worldoftanks.eu/index.php…

                0 0
                • jihacv  

                  Zkoušel jsem ho, dnes ráno jsem ho odstranil, vz. tankistu Hrdinu na artyně dělám i bez modpacku pro artyny,… Teď jsme s klanem vyhráli první dnešní bitvu v kla. válce, za 4 minuty jdeme do 1/16 finále.

                  Nechce někdo k nám do klanu?

                  0 0
    • Vegan  

      Jsem jediny komu prijde NERF pro KV-1S ala nahrazeni KV-85 jako buff ?

      http://wotreplays.eu/site/1236859#self

      vzdyt to ma ted DPS jeste vetsi

      0 0
      • vasek80  

        S tou 100mm určitě, ale zase nerfli pohyblivost. Hlavně šlo o to, aby rajčata na VI tieru nejezdily s tankem co za minutu umí na ránu vypnout 5 tanků nižších tierů. Jakmile už na vypnutí tanku musí vystřelit 2×, tak už je to pro ně složitější.

        0 0
        • marapara  

          Docela mě naštvali nerfem Hellcata. Nabíjí skoro o půl sekundy pomaleji, pomaleji couvá a nevím jestli i pomaleji neotáčí.

          0 0
          • Vegan  

            a pomaleji domeruje a je mene presnej a patrona leti pomaleji a ma mensi camo.

            0 0
          • vasek80  

            Já už si ani nepamatuju jakej byl. Hrál jsem jej naposledy loni před tím, než jsem si koupil E-25. Už to bude asi rok. Poto jsem jej ještě během mise na SP vytáhnul s posádkou nepřeškolenou z T25/2 a byla to bída. Ale v garáži je pořád.

            PS: Dnes jsem po 13 500 bitvách zjisil, že když mám mrtvého velitele, tak nefunguje žárovka.

            0 0
      • Vegan  

        Nic mene ten SuperPershing ted po tom co mu zlepsili vydelavani ma i smysl hrat. :)

        http://wotreplays.eu/site/1238968#self

        A zakoncili jsme to bitvou s T57 Heavy

        http://wotreplays.eu/site/1239684…

        0 0
        • vasek80  

          Mě se s ním včera také zadařilo ;-) I bez prémia není žádná vzácnost dostat 50 a více.

          http://wotreplays.eu/site/1240294#self

          0 0
          • Vegan  

            Pekny, ja ho zkusil parkrat, kdyz jsem ho dostal jako odmenu za misy a prisel mi, ze to je snad nejmin vydelecnej premiovej tank vsech dob s E25 nesrovnatelne v te dobe, ale pak E25 zarizli, jak koridorovyma mapama tak ji rapidne snizili koeficient vydelku a T34 snizili predni pancir, spomalili ji a zpomalili rychlost domerovani takze se vlastne ze superpershinga stal pouzitelnej tank narozdil od trebas T 34 3 ktera je porad vice ne desna.

            0 0
    • jihacv  

      Česko – slovenský klan FD_CZ hledá hráče, kteří mají zájem o vstup do klanu.

      Jezdíme klanové války, opevnění, týmy,… Když prohrajeme, nenadáváme si do noobů, idiotů, apod., jak jistě znáte. Nic se neděje, další bitvu vyhrajeme.

      Podmínky vstupu nejsou obtížné. Být aktivním hráčem, zvládat týmovou hru, ochota poslouchat velitele, zúčastňovat se klanových akcí,používat hlasovou kominikaci, mít min. jeden tank VIII. tieru, vyšší tier vhodný do klanových válek je vítán, slušné chování,smysl pro humor,…

      V případě zájmu kontaktujte prosím náborové důstojníky našeho klanu, ev. mne na email.

      Všichni ostatní, kteří nemají zájem, ať mi prosím prominou tento příspěvek a přeji jim hodně štěstí ve hře.

      0 0
    • vasek80  

      Všem kterým se stýská po Hellcatu, vyjeďte si T20. Přijde mi to stejné jako kdysi hraní s T20. Mám ji 18 bitev a už je v topu díky vyzkoumaným dělům z těžkých.

      Vypadá to na luxusní tank.

      0 0
      • vitan  

        takže zase medko?:) já teďka rozjel a43 kvůli lajně na pánvičky a jsem zvědav, jestli mi zase nerupnou nervy a nerozprodám to všechno během týdne:)

        Cromwell je super tank a zatím jsem se neodhodlal koupit si Cometa – vyplatí se?

        0 0
        • soc  

          Musis si zvyknout, ale Comet je slusne medko.

          0 0
        • Jetson  

          Za mne teda Comet a Centurion 1 totální propadák a až 7/1 mne zase baví. Nebýt tady těch zvěstí o změnách a zadarmovém premiáku, už jsem tuhle lajnu vzdal právě na Cometovi.

          0 0
          • Vegan  

            jj comet je hodne divnej tank, ale porad hratelny oproti T54 ve stocku, boze jak ja tu T54 ve stocku nenavidim!

            0 0
            • vasek80  

              Já ji nemám rád ani v topu. To že s STA-1 (8 tier) mám o 100 vyšší průměrna bitvu a se 416 stejně o něčem svědčí. Někdy se povede nastřílet mraky, ale jinkdy třeba jen 600. Takové nevyrovnané. Moc se tlačím dopředu.

              0 0
            • Jetson  

              Taky si tím právě procházím. Už mám tiky do toho dát volné expy.

              0 0
              • Vegan  

                No ja je tam asi strcim pac tech kreditu co me to stoji na premiove munici predvcera jsme prohral navic 7 bitev v rade s timhle shitem nez jsem udelal 3× a stalo me to na premiove munici 300 000 :-/ Hruza, vul co tam dal v zakladu to delo s 170mm pene musel byt uplne natvrdlej

                0 0
        • l.smetana  

          Pánvičky se dají, zrovna brousím osmičkovou pánvičku v topu kromě věže a paráda :)

          0 0
          • vitan  

            zatím jsem jen u toho a43 a během chvilky v topu mám lepší statistiky jak s cromwellem – fakt parádní tank.

            na a44 jsem opravdu zvědavý, protože styl bitev bude o něčem jiném a budu si muset najít nějaké jiné ideální místa pro boj.

            0 0
        • vasek80  

          Comet mě nanadchnul (nenadchnula), vadilo mě dělo, protože na VII tier, kterej potkává i IX mít dělo s penetrací 145mm a dmg 135 už je bída. Také pohyblivost proti Cromwellovi podstatně utrpěla. Potom už to pro mě byla slast. Cent mk.1 mě nadchnul hned. Má úžasné dělo, parádní sklon děla a věž co slušně dingá. mk.7 mě oproti mk.1 štval, ale s top dělem se stal mojim nejoblíbenějším tankem ve hře a zatím jej nic nepřekonalo. FV4202 je také luxusní. Odehrál jsem pár desítek bitev, ale průměrně na bitvu mám lehoulince pod 3000dmg.

          A-44 děs a Obj. 416 zkraje také. V topu jsem ji miloval. Štve mě, že dost prodělávala a nedal jsem hrdinu i přezto, že v jedné bitvě jsem dal 9 fragů a jindy nastřílel 4563 dmg. Jinak na bitvu jsem měl poměry 1.78 a 2.1. Takže u mě nadrůměrný tank.

          0 0
        • Ossis  

          Comet mi moc nesednul. Vzhledem k tomu, že oproti cromwellovi je pomalejší a neohrabanější, tak je potřeba držet se v zákrytech a využívat hulldown. Jenže takhle je zase problém některé tanky prostřelit.

          S centurionem I si zatím rozumím o hodně líp – má sice poměrně nízkou maximálku, ale přijde mi, že výkon motoru využívá spíš na akceleraci. Ovšem ve stocku to bylo nesnesitelné mučení. Pamatuju si, jak mě v první bitvě totálně rozstřílelo nějaké VI. medko 1vs1.

          V tuhle chvíli se rozhoduji, kdy pořídím centa 7/1. U něj mě dost zarazilo, že má papírově o něco slabší věž než mark 1. Jak moc je to znát?

          0 0
          • Jetson  

            Já teda opravdu až se 7/1 vzal tu lajnu na milost. Věž odingá občas neskutečné věci i Tier10 TDčkům. Maximálka je slabší, ale zase aspoň nemůžu tolik trolit a akcelerace a obratnost je super. V základu mne to dost vyděsilo a až v topu to je ono. Nemám ještě dělo, ale jak jsem psal někde výše, vyhovuje mi rychlost toho co mám z těžké lajny a v součtu nastřílím i víc DMG.

            0 0
            • Ossis  

              No, ale cent 7/1 ve stocku je +/- o něco málo lepší cent 1, ne? Víc HP, větší RoF ale horší poměr hp/t a (papírově?) slabší věž. A co se týče MM, tak akorát už nepotkává VI tiery.

              Takový jsou moje naděje a teorie :-D… Trochu se děsím, aby to nebylo jinak.

              0 0
              • vasek80  

                Já se stockovým Centem oproti mk.1 trpěl. Věž dingá méně (ale také se povede). Najednou byl proti mk.1 línej (hned z volných jsem dal motor.)

                0 0
              • Jetson  

                Díkybohu nedokážu si už vzpomenout na Cent 1 ani stock 7/1.:)

                0 0
      • soc  

        Ja jsem posadku z kikiny poslal do E8 uz dlouho pred 9.3, nejka me to prestalo bavit. Takze ted trapim E8 a pak se uvidi…

        0 0
      • Vegan  

        T20 je super me taky hrozne bavila

        0 0
        • marapara  

          To je americké medko, že?

          0 0
          • vasek80  

            jj, má dělo jako Hellcat (jen krom dmg a pene ve všem horší), ale celkově mi přijde hodně podobná a daleko lepší jak třeba T25/2.

            0 0
      • pitos  

        T20 je můj nejoblíbenější tank vůbec a navíc vydělává.Já ho hraji dost často.

        0 0
      • vasek80  

        Včera jsem doporučoval T20 a dnes když ji beru na násobek si říkám, že musím zahrát dobrou bitvu abych nahodil třeba Marovi nějakej replay. A povedlo se ;-)

        http://wotreplays.com/site/1242938…

        PS: bomba stroj. Nabíjet o vteřinu rychleji, tak je to ďábel.

        0 0
        • marapara  

          večír mrknu

          0 0
        • marapara  

          jj, škoda té sekundy nabíjení navíc. Kdyby nabíjel jako Hellcat, tak je to super (7,33s).

          0 0
          • vasek80  

            Na druhou stranu už mám po 19 bitvách rekord v dmg 3188 a to mám topové dělo asi 4 bitvy. To jsem nedal ani s Hellcatem(pravda hrál jsem ho v telecích WOT letech).

            Jinak ten hrdina byl divnej, dost jsem nasvítil, ač jsem cílene nenasvěcoval.

            0 0
          • pitos  

            Mi T20 nabíjí za 7,93s.

            Mám nabiják, ventilaci a skill profesora na 95%. Ještě by to šlo stáhnout bratry ve zbrani.

            0 0
    • Jetson  

      V poslední době tady jenom brečím. Včera jsem musel hrát asi 5 hodin abych splnil TOGa. Všechny bitvy byly o maximální možný rozdíl úrovní (Můj Tier +2 u 9 +1) a šance pod 50%. Asi v polovině bitev jsem byl přesto nejlepší v týmu a stejně prd (třeba s Chi-To jsem rozdal přes 2800DMG IS-3, T34 apod.). Když mne něco smázlo hned na začátku, tak konečně vítězství, které se nepočítalo. Nakonec jsem to musel odjezdit s Tier 10 a o půlnoci jsem mohl jít spát.:(

      0 0
      • vasek80  

        Já to mám dnes. Zatím 6 bitev, z toho 5× prohra 15/3 a podobně a když jsem vyhrál, tak jsem byl s VIII mezi X a nenastřílel nic, tak dnes na násobky a Toga kašlu.

        0 0
      • jIrI___  

        Já tu misi už odpískal. Člověk hraje 1,5 h jak **** a stejně těch 5 výher nemá, na to nemám nervy.

        0 0
        • soc  

          Prvni den 5/6, druhy den 5/5, treti den 5/13, vcera jsem to za stavu 3/5 odpiskal, bo jsem musel jit znovuuspat dite. Na druhou stranu jsem se dozvedel, ze je tma a ze takovkou tmu jeste nevidel, coz me pobavilo vic nez tanky :-D

          0 0
        • vasek80  

          Tak ono to zase nemusís dělat každej den.

          Navíc v případě TOGa není o co stát.

          Já asi opráším KV-2 se 152mm trollgunem a těším se na zástupy TOGů co po průjezdu před dělem budou pokračovat dále o 1000 HP chudší :-)

          0 0
    • Jetson  

      Nevíte jestli se nechystají sáhnout na Matildu? V poslední době, když už přemýšlím o odinstalaci WOTka, tak si s ní vždycky vyrazím na procházku (o projížďce se opravdu mluvit nedá) a je to prostě balzám na nervy. Ani proti Tier6 to není úplný propadák a v Tier4 prostě není nic, co by se Matildě rovnalo.

      0 0
      • vasek80  

        Psali to už hooodně updatů zpět, ale pokud na ni nesáhli, tak už ji asi nechají. Já ji spíše přetrpěl. Než jsem se někam dohrabal bylo po bitvě. Buď jsme vyhráli a á nic nenastřílel, nebo tým pochcípl a proti mě zbyla přesila 10 tanků co si na mě smla. Ale je fakt, že když se sešly dobré okolnosti jako že tým pochcípal a protivníci najížděli po jednom, tak to bylo supr. I ten Chrchil jede rychleji.

        0 0
        • Jetson  

          Já jí odtrpěl, ale teď jsem si jí koupil znovu a relaxuji s ní. Když se dá jet mapa středem a je stejný Tier (nebo dokonce nižší) tak jen jedu, dingám a plivu okolo sebe.:)

          S žádným jiným tankem jsem nedokázal totéž. Není problém zvrátit bitvu (pokud teda nezakapují když už jsem přejel přes mapu).

          0 0
    • Ossis  

      Byl jsem obdarován T-25 a musím uznat, že mě docela nadchnul co se výdělků i hratelnosti týče. Hlavní výhody vidím v poměrně vysokém počtu HP a obstojném dělu.

      0 0
    • vasek80  

      Dubový lesík… šance na výhru 64%… tier 8 bitva… sakra proč si nezastřílet trochu i se scoutíkem……WN8: 19 566 … a nakonec si jen sobecky zajet pro Pascucciovu medaili. Jen škoda, že nepadnul hrdina.

      http://wotreplays.com/site/1247092…

      0 0
      • vitan  

        kam se na Vás hrabu, kluci:)

        A43 je parádní záškodník

        0 0
        • vasek80  

          A43 byla fakt skvělá. Rychlá a ač to dělo je papírově strašně slabé (zejména v porovnáí s druhým ruským medkem a jeho 85mm) tak umí pěkně naložil a při utáčení rozstřílt cokoli. S Cromwellem snad nej VI.

          Si ještě pamatuju, když jsme spolu jezdili četu a tys bral T-34–85 a já jezdil s A43. Potom mě u rusů už nic tak nedadchlo. Až koupím T-62, tak si koupím pro radost i A43

          0 0
    • Dejv94  

      Slušná arty, začíná se mi líbit. Škoda jen zásahu vlastního tanku, i když tak něják nechápu když jsem měl nepřátelského tanku plný zaměřovač.

      http://wotreplays.com/site/1248576…

      0 0
    • vasek80  

      Zase se mi nakupily fajn videa ze hry posledních dní.

      Nejprve Sturer Emil

      Tak jako tradičně po pádu levě strany jsem se vydal bránit základnu a krásně jsem to tam vyčistil. Nakonec to byl fajn tank (ikdyž trpí na tým)

      video Emil

      Měl jsem jednu horší hru s T-54, kdy jsem nic netrefil a když trefil, tak neprobil. Konec bitvy, já v pasti, nastříleno jen 700 a proti 3 TD co mě můžou surově pocuchat. Tak nejprve si to vyřídit s Obj. 704, ukázat mu bok a pak ho dorazit (měl jsem celou hru blbé rng a tak skončil až na 3. pokus). Potom zkusit stejnou taktiku na T30 (přeúhlovaný bok už nezadržel, ale nakonec se povedlo). No a ze špatné hry díky dobrému konci faj pocit.

      video T-54

      Potom jsem dnes myslel, že rozmlátím klávesnici. Jel jsem jasně na hrdinu s T37 se kterou mi chybí a když zůstala na konec lahůdka ve formě 2 artyn a né moc dobrého hráče v TigruII, tak mi padl net a po restartu hra jsem byl mrvej.

      video T37

      No a nakonec se dnes alespoň jeden hrdina povedl. Nechci se nějak vychloubat, ale celkem profesorsky dohranej konec.

      video AMX 13 90

      0 0
      • marapara  

        Pěkné replaye :). Já dneska první hra a hned se povedla s E75tkou. Docela jsem dával na frak E100 a Mausovi. O té zakepmpené ISU jsem věděl a počítal jsem, že mě zboku trefí a taky že jo, ale za ty záda Mause a E100 to stálo :).

        http://wotreplays.eu/site/1250589…

        0 0
        • vasek80  

          Pěkná bitva. Já E75 nakonec neprodal, ale nejezdím s ní. Uvidím jednou snad. Teď mám takové medko a light období. Třeba i s takovou parádní IS-7 mám jen 26 bitev a z toho 20 při CW.

          Jinak dnes posunuta laťka s T20. V 22 bitvě celkem už 3863. O tom se mi s Hellcatem nemohlo ani zdát. Za mě Hellcat je mrtev, ať žije T20.

          Bitva nic moc, ale pak se na mě usmálo štěstí. Nejprve si mě nevšímala T-54 která na to dojela, pak T32 které jsem se hezky motal u boku a třešinka na dostu byla full HP afk T29.

          http://wotreplays.com/site/1250835…

          0 0
          • marapara  

            No uvidíme, jakou cestou se vydám. Mám M7, ale ta mě moc nebaví. Chtěl bych jít na lehké americké. Jsou rychlé, pohyblivé, mají slušné deprese děla.

            0 0
            • vasek80  

              Jo, tam se nedá šlápnout vedle. Chaffee, T37, M41 a T71 jsou luxusní stroje. Na T69 nepůjdu (zůstanu na T71) a T49 také vynechám.

              0 0
          • jIrI___  

            Jakým stylem s tím T20 hraješ?

            0 0
            • vasek80  

              Mrkni na replay. Spíše jako druhosledového ostřelovače. Právě takovej podobnej styl jako s Hellcatem, jen nejsem tak vzadu. Má skvélé slopení děla, tak je ideální vydat se k nějakému kopci a střílet přez něj a po výstřelu opět zacouvat mimo protivníkův dostřel.

              Mám s ní ale zatím jen 22 bitev, takž ji až tak dokonale naznám.

              0 0
              • marapara  

                Jsem se díval, že bych k T20 musel rozjet novou větev a to se mi moc nehce, přes M3Lee

                0 0
                • vasek80  

                  Tak si to jen rozjeď k M3lee a počkej na víkend x5 a máš to za pár bitev.

                  Já když jsem jel na T29, tak jsem z něj málem zešedivěl, ale když jsem se k němu vrátil před nedávnem po roce, tak to taková tragédie nebyla.

                  Teď o víkednu jsem jezdil medka kvůli stabíku (už jej mám) a střídal jsem je všechny. T20 je fakt hoodně dobrá.

                  Už mám průměrě na bitvu 1400 poškození a to po 27 bitvách a top dělo snad 10.

                  0 0
                  • Vegan  

                    Bohuzel na Pershingu uz to delo tak moc nezari jak zarilo na T20, je to docela skoda, ale penetraci mam na T20 skoro o 30% vetsi nez na pershingu, proste na Tier X uz to stim delem vazne nejde, kdyz kolikrat nedas E75 ani zezadu tak co teprve s E100 a podobnym zvesrtvum.

                    0 0
                    • vasek80  

                      HM, až teď jsem koukal jáká děla má Pershing. 180mm už je fakt dost bída. Já jsem zvyklej na Super Pershinga, který má 170mm, ale zase omezený MM na IX. Těch 170m stačí na vše vyjma E75, ST-I, T95 a potom občas čelně pozlobí obě T28 a UK stíhači.

                      Pokud je Pershing pohyblivej tak se to se 180mm najíždět na boky dá, ale proti STA a Centurionům je to bída. Zase na druhou stranu jsem asi 100k expů odjezdil s T54 s dělem co mělo 175mm pene a byla to IX.

                      0 0
                      • l.smetana  

                        U UK stíhačů je důležité znát weakspoty, klasicky kopula a kulometčík, T28 se dobře probíjí do hlavy vedle děla, jak to má zkosené strany. Sice to vypadá hodně dobře naúhlované a skoro neprostřelitelné, ale pancíř je tam papír :)

                        0 0
    • vasek80  

      KONEČNĚ!!!

      Mám velkou radost. T37 je úžasný tank. Dnes jsem se i rozhodnul, že 3 skil posádka s BIA z T25/2 (původně Hellcat) půjde do Bulkdoga a T37 si v garáži nechám a koupím mu i prémiové camo.

      Už jen 2 dny a vyrojí se spousta TOGů a to teprve budou ty pravé žně. Jezdím a nedám dopustit na medka. Taky jsem je teď jezdil kvůli stabíku, ale ty americké nové lehké jsou úplně o level výše. Nezajímá mě jakej dostanu tým. Ikdyž vyfasuju idioty, tak jen rychlej light umožní nenápadnej přesun na druhej konec mapy pokud jedna fronta padla a tam ještě hromadu nastřílí.

      Měl jsem moc rád E25 kvůli pohyblivosti a palebné síle, ale toto je jak E25 s otočnou věží (chybějící věž je jediná vada na E25).

      http://wotreplays.com/site/1258225#self

      0 0
    • vasek80  

      Tak už se začínají objevovat TOGy. Ty největší lamky je vyjedu až za pár dní a to potom teprve bude paráda. Tolik pomalejch HP ve velké papírové bedně rozdat mezi hráče byl skvělej nápad.

      Dlouho jsem přemýšlel s čím si je budu vychutnávat. Nakonec jsem zpět zakoupil před 14 dny prodané Chaffee a narval do něj tu 2 a 1/2 skillovou posádku z US stíhačů.

      Je super a to mám zatím 80% základ po přeškolení. Jen Toga zepředu to dělo na dálku neprorve.

      Pokud by někdo stál o hru s celkem hromadou nastřílené dmg s Chaffeem tak tady je. Ten konec sakra zamrzel.

      http://wotreplays.com/site/1262801…

      0 0
      • Dejv94  

        Dneska jsem si chvilku zahrál s arty, FV304, a vždy v bitvě tak 3 nepřátelský Togy. Pálil jsem do nich jednu za druhou, nejlepší bylo, když dva a více togů bylo v jednom místě, to at sem střelil jakkoliv, vždy jsem jednoho z nich trefil :-) Tog je fajn… na nastřílení dmg!

        0 0
      • marapara  

        jj, začínají. Také jsem to včera zaznamenal 2–3 ve hře na každé straně.

        0 0
      • Ossis  

        Jj, už ho mám a není to s ním až tak hrozný. I když zatím jsem nevymyslel akčnější způsob nasazení než ostřelování z povzdálí a zjevení se ke konci bitvy s co největším množstvím HP. Když nad tím přemýšlím, tak s ním hraju podobně jako s T28 prototypem. Akorát neočekávám, že pancíř zvládně něco odrazit. 1v1 jsem přestřílel T29, ale moc HP mi pak nezbylo :(. Jo a konečně tank, kde mi funguje sidescraping ;).

        0 0
        • vasek80  

          A to ještě zkus reverzní. To je potom teprve to pravé eldorádo.

          0 0
          • Ossis  

            Jj, už jsem zkoušel, ale musím se pak víc soustředit na řízení :-D. A docela se mi hodí, že pořád vydělává – pořídil jsem si centa 7/1 a chci to ještě stihnout na to FVcko…

            0 0
            • Jetson  

              Jak stihnout? Kdy to má proběhnout? Jsem s Centem 7/1 v půlce top kanonu, tak bych to nerad prošvihnul..

              0 0
              • vasek80  

                Hele asi takle. Určitě to letos neprrojde. Psalo se něco o začátku roku 2015, takže možná do léta to stihnou.

                Zatím jsou ve hře 3 možosti.

                1. nikdo nedostane nic zadara
                2. dostanou jej zadara jen ti, co jej mají třeba 6 měsíců
                3. majitelé FV 4202 budou muset splnit s ním nějakou misi aby jej pak

                dostali zadara (nejpravděpodob­nější)

                0 0
                • soc  

                  V souvislosti s uvedenim individualnich misi se mi ta varianta 3 jevi jako temer jista…

                  0 0
                  • soc  

                    Predbezne potvrzeno, viz. rusove odpovidaji (az za chvili, musim to doprekladat)

                    0 0
                    • vasek80  

                      Doufám, že to nebude žádná šílenost. Sponzorovat bez prémiového účtu FV s mi nechce. Ono nepovedená bitva není problém se dostat přez 30 do mínusu.

                      Jinak bych o FV stál dost. Na kredity mám sice SP kterej vydělává skvěle, ale potřebuju víc posádek na medka. V garáži mimo FV mám mk.7 a Cromewella a posádky úplně nové..

                      0 0
      • jIrI___  

        Snad se za 6 dnů taky zařadím mezi ty lamy s togem. Tahle mise mi pije krev, protože u té hry trávím víc času než bych chtěl, ale potřebuju volné místo v garáži :D

        0 0
    • Vegan  

      Na to jaka je Lorr 40t sracka, se s tim obcas, ale opravdu jen obcas da dobre zahrat, musi tam byt team, jez vam vytvori podminky.

      http://wotreplays.eu/site/1262820#self

      jne vtipne, ze v replay mi to pocita 4630XP, ale realne jsme dostal 3260XP

      0 0
      • vasek80  

        V tom replay to počítá i misi 1.5 zkušeností co nevím jestli ještě je a nebo byla 1.2 na medka. Jedno z toho to bude.

        Já se na Loraina těším. AMX 13 90 mě baví od ELC ze všech AMX nejméně.

        0 0
        • Vegan  

          No tak to je neco spatne. me naopak AMX 13 90 bavila maximalne s jejim Camo a silnym delem, dokazala na LT neskutecne ovlivnit bitvu.

          Lorain je cil #1, pricems penetraci, a hlavne casem domerovani a presnosti si to vubec nezaslouzi, prustrelnej je strasne lehce coz pri jeho velikosti je fakt problem. Me teda vubec nebavi uz tam ma nejakych 130k XP takze uz se mi to utrpeni pomalu chyli ke konci, nic mene pak na batakovi jeste 65k XP na lepsi delo.

          0 0
          • vasek80  

            Mě štve dělo na AMX 13 90. Ačkoli mám na posádce klidnou jízdu i jemné míření, tak za jízdy to skoro nic netrefí a na střílet dál jak 200 metrů je také loterie. Když porovnám třeba s T71, tak je to dělo strašné. Na Loraina jsem spíše zvědavej. Aktuálně jezdím Type 61 a to je stejnej papír i velikost, Lorain je o trochu pohyblivější. Uvidíme. Dle papírových údajů jsem se nejvíce bál 13 70 a těšil se na 13 90 a pro mě 13 70 byla nejlepší a 13 90 zklamala. Od Loraina jsem nikdy nic nečekal, tak doufám, že překvapí. S Lorainem plánuju spíše ostřelovat z druhé řady. Konečně na něj jde stabík, tak to zaměřování bude lepší jak na 13 90. Musí ;-)

            0 0
            • Vegan  

              ja kdyz zacal jezdit Lorraina po T54E1 tak to bylo jak probudit se do zleho snu T54E1 genialni medko rychle prebiji mezi strelami, rychle domeruje, ma +/- stejnou penetraci, ale vetsi DMG na strelu, je mensi a neco i dingne, ale lorrain to je jinde, zdaleka nedas mezi dobijemnim mnoha tanku cely zasobnik, aby si se pak stahnul a na streluto da proste mensi DMG, sklopeni dela take nic moc… a ta presnost na plne domnereni cekas dlouho jak prase a stejne to strili mimo.

              0 0
              • Vegan  

                http://wotreplays.eu/site/1294756…

                Obcas se zadari, ale rozhodne neni na co byt hrdej, proste odstrelovac zezadu a kempeni na urovni WT-Auf E-100, musim rict, ze uz se nemuzu dockat na poslednich 15 000XP az tohle srandu skoncim. jenze pak me ceka druhe peklo a to stock T-54, pac ve stocku ani nevozim nic jineho nez gold amo :)

                0 0
                • vasek80  

                  Pěkná hra. Mě se líbí, jak je mobilní. Uvidíme jak mě bude nebo nebude bavit. Mě štve 13 90, že jsem s ní pořád mezi X. Lorain alespoň má už lepší penetraci a o chlup lepší dělo, tak si říkám, že to prostě ve stejném MM nemůže být horší.

                  T-54 jsem šel ze 416 a měl jsem free expy na druhé dělo a pak jsem musel cca 85 000 expů. Upřímě to taková tragédie vůbec nebyla. Jel jsem to bez goldů, protože jsem už hodně dlouho švorc (aktuálně 200k a nevím za co nakoupím STB-1, T-62 a Loraina, které vyjedu cca do měsíce). Je to jako s tou 13 90. Na předky to stačí jen na papíráky, ale do boků a zad je to nablízko dostatečné na 95% X. Ono to topové dělo je skoro stejné, zepředu to X také neprorve a na weekspoty to je nepřesné, takže stejně musíš vše utáčet a najíždět na boky a zadek. Bonus je tedy jen vyšší poškození. Zítra upnu jedno video z jedné bitvy co se mi líbila. Občas vytáhnu Centa mk.7 a těch 268mm, je slast, s tím se T-54 rovnat nemůže.

                  0 0
                  • Vegan  

                    Kdyz ja na penetraci strasne trpim, vcera trebas Bitva s King Tiger a 3× jsem strelil dozadniho kolecka T29 vicemen presne z boku a kulovy, proste nic ani debilni pas jsem neshodil.

                    S AMX 13–90 se mi hralo dobre ma super camo takze staci jet do krovi nechat je kolem sebe projet a pak jim dozad vystrilet zasobnik a ujet smerem na artyny, donich vyplaznout dalsi zasobnik a pak uz jet bud nasmrt pokud se prohrava nebo dorazet nepratele pokud se vyhrava. S Lorrainem 40t, je to o dost horsi ma silene nizke camo delo i po plnem domereni malokdy leti tam kam strilis.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Tady je to video s T-54. Takovej běžnej nájezd mezi nepřátele. Ale i to dělo s nejvyšší penetrací IS-7 dokáže dingnout.

                      http://www.youtube.com/watch…

                      0 0
                      • Vegan  

                        Ale jasne, ze dokaze dingnout, ale ja trebas vcera 4× zasebou dignul E-75 s 25HP do vany goldem, todle top delo neudela, proste kdyz to nepujde standartni munici nabiju gold a dorazim.

                        0 0
                        • Ossis  

                          Tak low-HP cíle mají kolem sebe dodatečné silové pole… podle toho nemůžeš posuzovat penetraci ;).

                          0 0
    • vasek80  

      500 goldů a tank když dole vyplníte email a nick ve WOT. Já zatím nevyhrál, někdo napoprvé někdo až na 50 pokus.

      http://www.facebook.com/…677374624060

      0 0
    • vitan  

      ale někdy ten tým dokáže ******…:/

      0 0
      • Ossis  

        S Cromwellem celkem běžná věc ;).

        0 0
        • vitan  

          nechápu:) – jakože když máš cromwella, tak dostaneš blbý tým nebo co?:) co se týká dmg, tak todleto je většinou můj standart, semotamo se podaří i lehce přes 2tis dmg.

          0 0
          • Ossis  

            Myslel jsem to tak, že není zas takovou výjimkou, když hodně nastřílí i jako low-tier.

            0 0
    • vasek80  

      Co na to jen tak říci?

      http://wotreplays.com/site/1268157…

      0 0
      • marapara  

        TOGtober v plném proudu no :)

        0 0
        • vasek80  

          Já se k Chaffee vrátil taé z důvodu, že mi chyběl hrdina, ale takle jsem ho získat nechtěl. Ten se nepočítá. Nepřeskočím do Bolldoga, dokud neudělám dalšího. Prvních tříd už mám nespočet.

          Na starém Chffeem jsem šanci neměl, tam jej lidi dostávali za spot a já tam ani bino nemě, hrál jsem jej akivně na dmg a to se hrdina s takovým scoutem udělat nedá. Já byl rád, když jsem v X bitvě nastřílel 1000, a někdo si šikovně stoupnul na spot a ostatním mezi X nasvítil 10 000. Pravda, užitečnější pro tým byl spoter.

          0 0
          • marapara  

            1000 :)

            Chaffee nemám, ale asi tuto lajnu rozjedu :).

            0 0
            • vasek80  

              Chaffee je super. Z kopce jede 90, je v podstatě neviditelný. Jen trpí na nedostatek nábojů vzhledem k penetraci. Několikrát už mi došly. Problém je penetrace. I papírového TOGa na větší vzdálenost má problém penetrovat. Jakmile se trochu naúhluje tak je problém. Také je drobná nevýhoda pomalá úsťová rychlost střely.

              T37 je ještě lepší. Sice není tak ultimátně rychlá jako Chaffee, ale vynahrazuje to dělem. U obou jsou děla parádně přesná a v podstatě mají stejnou rychlost střelby, ale T37 má 150mm penetraci a dobrou úsťovou rychlost. Deprese u obou také parádní. Náboje už mi také několikrát došly a svítí o trochu více jak Chaffe.

              Pokud už neplánuješ jezdit Hellcata, tak hoď posádku na ně. S dobrou posádkou to je parádní hraní.

              0 0
              • marapara  

                Asi to tak udělám, Hellcata po více než 2000 bitev pustím k vodě, protože ho zprznili nehorázným způsobem a v podstatě nemá cenu ho dál jezdit. Je to papírové TD, camo slabé, dělo nabíjí dlouho, je sice rychlý, ale velmi nemotorný … asi nezbude, než se s ním rozloučit.

                Na Hellcatu mám momentálně jedu čtvrtý skill posádky, takže posádka bude OK.

                0 0
      • marapara  

        Poslední hra a masakr jehňátek E75tkou :). Ti dostávali mite :)

        http://wotreplays.eu/site/1271255…

        0 0
    • marapara  

      Naprosto skvělá hra s E75. Sice MM dal tým rajčat, ale dokázal jsem se s tím vypořádat :). Byl z toho hrdina a skoro 6k DMG.

      http://wotreplays.eu/site/1272909…

      0 0
    • vasek80  

      Taková pohodová hra. Nebýt konce, kdy jel zase celej tým capovat, tak jsem si prostě jel pro smrt za cenu, že ještě něco nastřílím.

      http://wotreplays.com/site/1273993…

      0 0
    • marapara  

      Dneska jsem s tím s E75tkou moc nesral :).Druhý Ace Tanker za dnešek, 4.7K DMG, 4 fragy. Dával jsem jim co proto a byyla to poměrně řežba :).

      http://wotreplays.eu/site/1274813…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.