• marapara

    Zakládám nové vlákno, staré už se dlouho načítalo :).

    S Tigrem I je fakt docela zábava, celkem se mi s ním i daří :). Po asi 80 bitvách jsem dostal mistra a v jedné bitvě, kterou jsme bohžel prohráli jsem rozdal přes 6300 dmg, což je můj rekord :). Nepřítel bohužel obsadil základnu a prohráli jsme. Ale neměl moc poškození a potřeboval jsem se zbavit jednoho otravného Tigra na kopci v Prochorovce, tak jsem se věnoval jemu a zbývající T29tka bohžel raději kempila a neměla se k činu, tak to dopadlo tak jak to dopadlo.

    0 0
    • KubaBajk  

      Otázka neználka…dá se to hrát na notesu bez myši?…rád jsem s notesem na křesle…když vidím, jaký je to fenomén, tak bych to snad i zkusil.

      0 0
      • jIrI___  

        Dá, ale je to o nervy.

        0 0
      • jihacv  

        Hraji s bezdrátovou myší dá se říct taky na křesle, žádný problém. Samozřejmě i s bezdrátovou klávesnicí, pohoda.

        0 0
      • marapara  

        Je to na pikaču hrát bez myši.

        0 0
      • GangBajk  

        Tak jsem se dozvěděl, že tahle poslední verze (8.11) je jako poslední před výrazným přechodem na veri 9.0. Údajně by tam měli něco dělat s enginem pro grafiku (prý pozvolný přechod na HD režim) Tak jsem zvědavý, jak to na těch našich mašinách pak bude makat. Mám strach,aby to starší netebooky a počítače stíhaly.

        0 0
        • vasek80  

          Já bych se toho nebál. Hlavní základna je pokud se nepletu v rusku kde snad mají 7 serverů a třeba takové turecko a jiné asijsklé země na tom výkonem PC nebudou jistě lépe jak v Evropě.

          Takže možná se grafika zlepší pro výkonné PC, ale WG se skrze vysoké nároky na PC nepřipraví o spousty platících hráčů ;-)

          0 0
          • jIrI___  

            Jsem kdesi četl, že bude možnost výběru mezi současnou a náročnější HD grafikou.

            0 0
            • vasek80  

              Třeba to bude jako nyní. Máš možnost grafiky vylepšená a pak třeba bude základ, vylepšená a ultra

              0 0
              • jIrI___  

                Rozdíl byl i v odlišných serverech pro HD a klasiku. Ale nevěnoval jsem té zprávě nějakou větší pozornost, takže bližší detaily si už nevybavuju. Zkus pohledat na stránkách WoT, nikde jinde jsem na to předpokládám narazit nemohl.

                0 0
                • soc  

                  Serveru je grafika u …

                  Jde jen o klienta. Postupne budou prevadet modely na vyssi pocet polygonu (a vubec, ale vubec to nesouvisi s tanky od konkurence).

                  0 0
          • soc  

            2 z tech ruskych serveru jsou v evrope :-D

            0 0
        • soc  

          Bude postupne pridavan HAVOC, budou komplexnejsi moedly tanku. Ale vse by melo byt nastavitelne. Ono vzhledem k (ne)optimalizaci WoT to ani jinak byt nemuze…

          0 0
          • Vegan  

            to neni tak moc pravda grafika server nezajima Havoc jo, kdyz se nekde rozpadne barak po vystrelech server musi vedet jak prekazka kde vznikla a jak se po tom novem terenu pohybuji tanky, ty se navic budou pohybovat jinak nez doposud ma byt pocitana kazda samozavesena cast podvozku solo a ne jak ted, ze je pocitan jen kazda spodni linka pasu. Takze zrovna HAVOC bude mit velky dopad na prenesena data mezi serverem a klientem a toho se ja osobne bojim mnohem vic jak graficke narocnosti. Podle zprav co vim, z neverejneho beta testu narostl objem prenasenych dat o 2/3 coz je kotel.

            0 0
            • soc  

              To jo, z tohohle pohledu mas pravdu. Vic objektu, byt pocitanych na serveru. Ja jsem mel spis na mysli havoc na strane klienta a HD modely. A on i ten havoc na strane klienta by spis mohl pomoci hracum s vicejadrovymi procesory, ale tady se nechame prekvapit…

              A o 2/3? S prihlednutim ke stavajicim problemum mi to prijde nemozne :-D

              0 0
              • Vegan  

                no tohle prave resi, na neverejnem betatestu je prej update cca co 3 dny, uvidime jak postoupi soucasne lagy jsou lehce za hranou, vcera jak pustili ty streamy v 17 hodin tak to byl uplnej konec. Jinak Havoc bude zajimavej bude to hodne o sychronizaci deni klient/server a jsem zvedavej co s toho vyleze, porad to, ale nic nemeni na tom, ze by meli nekoho najmout na optimalizaci kodu, pac ten kod je silenej.

                0 0
    • vasek80  

      Dost lidí na něj nadává. Já ho také penetruju snad vším.

      Jedu ale také pro něj, zatím jsem na PZ IV a cíl je E75 a možná E100. Každopádně to je na dlouhé lokte. Těším se na leden, teď jen lovím dmg a nevěnuju se expení tanků. Říkám si, k čemu mi potom to prémium je, když jezdím hlavně s Obj 268 kvůli dmg. Tam už ani posádku vylepšit nepotřebuju a moc to nevydělává.

      0 0
      • jIrI___  

        Co má být v lednu?

        0 0
        • vasek80  

          Nevím, ale doufám, že něco, co mi za to stát nebude a budu se moci věnovat i jiným oblíbencům. Nebo že to půjde plnit i nižším tierem a medkama.

          0 0
      • marapara  

        Jj, vím že na něj dost lidí nadává, ale já jsem si ho oblíbil :). Je to sice poměrně papírový HT, ale dají se s ním rozhodovat bitvy :). Už jsem jich takto rozhodl celkem dost :). Posádku jsem přehodil z VK.36.01H, akorát jsem dokoupil zkušenosti na 90% a zbytek jsem celkem hravě doučil :).

        Už mám koupeného i Tigra II, ale zatím se mi nechce z Tigra I přejít :). Líbí se mi, že rychle nabíjí. Sice má jen 88 mm kanon, ale nabíjení je za 5,8 s a slušně pernetruje.

        Za mě, původně jsem do něj nechtěl jít, protože jsem četl víceméně hanu, ale nakonec jsem rád, že ho mám. Docela slušně mi vydělává. Po Tigru II bych zkusil i E75.

        0 0
        • vasek80  

          Tak Tigr II a E75 už musí být jen zlepšení. Zejména ta E75 je parádní. Škoda jen slabého spodku a to se týká i E100. Jakmile ale schová spodní přední plát, tak je neprůstřelná. Na věž zepředu se E100 s Obj. dá, E75 ne. Na E75 se mi líbilo že celkem pěkně jela, není o tolik pomalejší jak IS-3 (zkoušel jsem je na test serveru)

          0 0
          • jIrI___  

            Ona E75 je celkově hodně obratná. Když jsem ji dostal do plné výbavy, tak se stala mým nejoblíbenějším tankem. Bez top děla to bylo ale za trest, samé odrazy :)

            0 0
            • vasek80  

              Mám aktuálně našetřených 100k volných exp. Plánuju je utrácet právě v lajně k E75.

              0 0
    • Njaji  

      Čau,

      utratil jsem snad všechny prachy a zkušenosti za T-50. Prostě si chci vyzkoušet průzkum abych jen nestál s houfnicí ukrytý v křoví. Zatím bez žádných světoborných výsledků. Má někdo s tímhle scoutem vlastní zkušenosti?

      Poradí? Je mi jasné, že ihned vyrazit dopředu a nasvítit co nejvíce v prvních vteřinách je blbost přesto… nějaká rada?

      Díky.

      0 0
      • Girmy  

        Naučit se hrát mapy… Skoro všude je nějaké místo, kde se dá hezky vykouknout a hned se schovat… Scoutit taky jen tak, kde máš nějaký support…

        T-50 tuším není dobrý pasivní spoter, ale spíš aktivní ;-).

        Využívej totho, že se strašně dobře točí a neztrácí u toho rychlost!

        Jinak hodí se dokoupit vybavení optika, případně bino, když stojíš… Schopnosti posádky ostříží zrak a prostorová představivost ;-)

        0 0
        • vitan  

          co patří mezí dobré/výborné pasivní spottery?

          Mi připadá, že na vyšších tierech je to hodné o týmu – pokud se s nima domluviš a jsi krytý, tak spotit TD mě fakt baví…ale pokud toho neumí využít, tak je to opravdu jen ke vzteku:/

          0 0
          • Girmy  

            Snad nejlepší je ELC AMX – nízký, takže není vidět…

            Pak se říká Chafee (neznám).

            Ale podle mého je to víc o schopnostech posádky a o dokoupeném vybavení ;-).

            Já mám třeba rád i AMX 1390, ale je pravda, že tam ještě raději bojuji – ututlat se dá skoro cokoliv :)

            0 0
            • vasek80  

              Mám Chaffe a měl jsem i ELC. Ale já se scoutama neumím. Asi je to tím, že ani u jednoho nemám na posádce žárovku a tak jsem okamžitě chcípal.

              Imho nejlepší pasivní spoter je E25 s binem a sítí. V tom replay je vidět jak kolem mě projíždí tanky ze všech stran od 68 metrů do 100 a nikdo o mě neměl ani tušení. Průšvih byl, že tým to capoval a nevyužíval mého spotingu. Nemohl jsem jim pomoci, protože vystřelit, tak je po mě v pár vteřinách. Pak mě rozčiloval jeden kolega, kterej mi psal kraviny do chatu a pak jsem ještě kvůli tomu rozčílení zlamil konec.

              Jinak ten replay je 8.9 takže ze začátku je vidět jak je přepracovaná mapa. Ale každopádně stojí za shlédnutí.

              http://wotreplays.com/site/502356#self

              0 0
              • Girmy  

                Jo, to bude pravda, na tenhle supr tank jsem zapomněl ;-).

                Ale je to prémko a to se mi nechce utrácet :)…

                Myslím, že stejně dobře funguje ELC, které jsem měl ;-)…

                Jinak scout je super, když má za sebou dobrý tým, jinak je to naprd…

                S 1390 se dávám na statistiky. Když jsou zlé, tak jedu do boje, když dobré, scoutím :)

                0 0
                • vitan  

                  když scoutím, tak nehraju na stastistiky…to bych jinak roztřískal klávesnici:)

                  0 0
                  • Girmy  

                    Já statistiky neřeším vůbec. Je to jen hra :)…

                    Myslel jsem to tak, že se podívám, jak je na tom náš tým a podle toho, zda to jsou lamky, nebo dobrý hráči, tak se rozhodnu co zvolím za taktiku ;)

                    0 0
    • esti  

      Včera mm v jedné bitvě skutečně zaúřadoval a náš tým byl vskutku profi a tím myslím skutečně profi,všichni si udělali i screenshot.

      Nicméně enemy se zakoal ,jejich arty dala 5 kilů 3,5k dmg a od nás byl nejlepší ten rudej panter ,co dal taky 5 kilu.

      A prohra ,nepochopitelně.

      0 0
      • marapara  

        No já dostával včera jeden tým na pikaču za druhým, děs. Jsem s Hellcatem prohrál co jsem mohl a často jsem nahrál nejvíc ve hře. Za to s Tigrem se mi dařilo.

        0 0
    • vasek80  

      Řešily jsme výše camo faktor jednotlivých tanků. Dám to dospod. E25 je 3 nejlepší po Alectu a Renaultu na 3 tieru.

      klikněte na šipky ať to máte porovnané sestupně či vzestupně.

      http://www.wotinfo.net/en/camouflage…

      0 0
    • vasek80  

      Jdu si po německé větvi a říkám si, že se zastavím na PZ IV abych si tam udělal posádku, než přejdu na VK. Mám tam posádku na základních 98%. Jedu střetnutí na murovance a daří se. Najednou je z toho 3. nejlepší výsledek na WOT replays v udělené dmg.

      Bohužel jsem konec nedohrál, ač jsem měl velmi solidně nakročeno k poslednímu. Zazvonila přítelkyně a já musel jít otevřít, tak tam na konci jen stojím a kolegové mi jej vyfouknou.

      http://wotreplays.com/site/504324

      0 0
      • vasek80  

        koukám, že nejde odkaz

        http://wotreplays.com/site/504328…

        0 0
      • vasek80  

        Tak fajn, mrzelo mě, že nejsem úplně nejlepší ze všech Pz IV na WOT replays tak jsem si musel ještě 2 bitvy počkat a jsem úplně nejvíc nejlepší na WOT replays v dmg a kreditech.

        Dnes jsem prvně nasadil houfnici a ten stroj je strašne OP. daleko víc jak KV-1s na svém tieru. Nic víc brutálnějšího jsem snad nehrál.

        http://wotreplays.com/site/504476…

        0 0
        • Twisp  

          Jak mám udělat svůj replay? Nikde jsem to nenašel. :(

          0 0
          • vasek80  

            V nastavení zvol ukládat záznamy bitvy – všechny. Patrně to máš a ukládají se ti do adresáře hry replays.

            0 0
    • Jetson  

      Nechystají na WOT přidat další tiery? Já, že ve wiki už u některých tanků uvádějí, že je pro 10–12 tier…

      0 0
      • vasek80  

        Jen to ne. Navíc nad Mausem nic většího neexistovalo.

        0 0
        • vitan  

          tak mohli by to posunout třeba letopočtem – po druhé světové atd. ( neumím si představit válku dnešních tanků )

          0 0
          • Vegan  

            jj Polaci se predvedli, jen tomu chybi a to dost zasadne detektor min, ale mozna o tom jen nemluvi. Jinak plne automatizovana vez je hodne dobra ficura a jestli budou podporovat i navadene rakety zeme-zeme tak to bude hodne silne.

            0 0
            • Chudlick  

              Pokud by to řídil pšonek, byl bych v klidu;-) Alespon dle hraní WOT :-))

              0 0
          • vasek80  

            Já bych pokračoval po lajně IS-7 třeba až sem. Pěkně by mi to na ty medkoidní ISka navazovalo.

            0 0
            • jIrI___  

              Ty laserem naváděné střely by byly oproti klasice hodně OP :)

              0 0
              • vasek80  

                Hlavně bys i ELC AMX naspotil třeba přez 3 mapy a pak i v plné rychlosti sejmul.

                0 0
      • esti  

        Ne ,10tier je a bude maximum.

        WoT je limitováno nástupem děl s hladkým vývrtem

        A jedna pěkná s wzetkem.

        0 0
    • Vegan  

      Zalozili jsme s par kamaradama klan, kdyby jste nekdo chteli vstoupit je to klan Really4Fun na hrani pro zabavu zadne hroceni vysledku ani nic podobneho proste jen usnadneni toho aby jsme se hromadne videli kdo je online a lepe se to formovalo do cet a pak hralo v grupe. Zadne ambice na nejake Clan wary a podobne nikdo neresi, takze pokud mate zajem tak mi napiste nick a pozvu vas, kdo zajem nema jako bych nic nerek :) zadna masovka to nebude :).

      0 0
      • vasek80  

        Jen poznámku, nešlo by udělat spíše české jméno?

        0 0
        • Vegan  

          Nerad se ve hre prezentuju jako cech, protoze nas lidi berou stejne jako polaky jako ty kdo bud cempi nebo se schovavaji a nehraji tymove takze po debate jsme zvolili tohle pac to vystihuje nas par… jak jsem rek nikoho premlouvat nebudu je to spis jen tak pro zabavu pri hrani. Jeste musime vyresit nejakej komunikacni prostredek… takze zatim je to v plenkach.

          0 0
          • Jetson  

            No vidíš a nebylo by lepší dát český název a dokázat lidem, že se mýlí?

            Já neřeším kdo je odkud, ale kdo hraje jak idiot a hlavně kdo místo hraní jen furt něco řeší v čatu a u toho kempí…

            Ovšem, zatím mne nejvíc dostal nějaký arabáš, který mne „omylem“ napálil snad 5×, zatímco já oddělal 3 soupeře na kopci v Himmeldorfu a následně mi jako vlastnoručně vytvořené mrtvole ještě nadával do noobů, než slavně prohrál osobní souboj se soupeřem o tier slabším.

            0 0
            • l.smetana  

              Třeba fakt náhoda :D Já jsem včera napálil spoluhráče zezadu do hlavy (střelba za jízdy). O co smutnější bylo, že jsme byli spolu v četě a ještě na Skypu. Navíc sem trefil místo, kde bych přísahal, že v životě nemůžu probít…no,stane se :)

              0 0
              • Jetson  

                Taky mne kámoš v četě probil, když jsme si zapomněli přes TS zahlásit, kdo vystrčí první rypák.:)

                0 0
            • Vegan  

              nebylo to jen me rozhodnuti jen to sem davam :) nic vic :)

              0 0
      • marapara  

        marapara1 – můj nick na WOT

        0 0
        • Vegan  

          Mas to tam :) akorat se obavam, ze budes skoro urcite s nejlepsima statama :)

          0 0
          • marapara  

            :D

            0 0
            • vasek80  

              Teď jsem na tebe koukal, ty teda letíš nahoru.

              0 0
              • marapara  

                Jo? Asi s tím Tigrem, ale posledních několik her se mi moc nedařilo.

                0 0
                • vasek80  

                  Mě se nedařilo dnes. Řekl jsem si, že veku koupím až budu mít u velitele žárovku a tak expím posádku v PZ IV. Ještě to bude chvíli trvat jsem na 70%.

                  Každopádně včera jsem zakončil den kdy 95% bitev byla jen s PZ IV na WN7 2500 a dnes stejnej scénář a stejnej počet bitev a jen 1500. Dnes mě to pořád dávalo debilní mapy a stále jsem chodil jako low tier.

                  0 0
                  • Jetson  

                    Já dodělal žárovku až na Tigrovi. Šlo to podstatně rychleji, než na VK36.00H, natož ještě níž…

                    0 0
                    • vasek80  

                      Tak ono jsem měl ještě celej víkend prémium a hlavně každá výhra x2, tak jsem udělal ze základních 96 na 168. Teď už to bude horší, hlavně celej tejden se k tomu skoro nedostanu a nevyužiju další bonusy.

                      0 0
                    • marapara  

                      Tak to mám taky vymyšlené, dodělávám na Tigrovi žárovku, mám to až v druhé lajně schopností a jsem na 90%. Takže mi chybí ještě dost. Ale teď mám ještě 3 dny prémiový účet a každá výhra je 2× a když nastřílím hodně DMG, tak mám několik tisíc zkušeností, tak to celkem jde :). Jak budu mít na Tigrovi žárovku, přehodím posádku na Tigra II a dokoupím zkušenosti na 90% posádky a zbytek doškolím a bude to. Tigra II mám zatím koupeného, ale stojí mi v garáži. Chci trochu vylepšit posádku, než ji tam přehodím.

                      0 0
      • Dejv94  

        Hermes_cz, hraju tak střídavě oblačno.

        0 0
        • vitan  

          vitan84 – ale snad Vám to nebudu moc kazit:)

          0 0
          • vitan  

            Tak jsem upgradoval na su152 a takové trápení jsem nečekal.

            Pomalé, neohrabané, nikam pořádně nevyjede, kanón nepřesný…ale je fakt, že když to dá šlupku, tak to stojí za to:)

            0 0
            • vasek80  

              SU-152 jezdi s tou 152 a láduj do toho jen HE. Nemusíš vůbec mířit na slabá místa. Já s HE mířím vždy na pásy pod věž, tedy doprostřed největšího prostoru abych měl největší jistotu, že tank neminu. Granáty sice neprochází, ale výbuch dost často shazuje pásy, poškozuje moduly a vyřazuje posádku. Zejména díky shozeným pásům tak získáváš další zkušenosti a kredity pokud na zastavenej tank střílí kolegové. Navíc si osaháš dělo a způsob boje, kterej je podobnej až do nejvyššího Obj. 268.

              Viděl jsem dost SU-152 vozit topovou 122 a dá se s ní dost nastřílet, když je mapa kde ti jezdí soupeř nablízko a jseš top. Je to stejné dělo jako má IS na stejném tieru, ale skoro dvojnásobnou kadencí, což je celkem brutalita. Jenomže na dálku nic moc přesnost, ač papírově lepší jak IS, ale zase máš protivníky dál. Je asi trohu přesnější i jak 152 (ale tam neřešíš jestli to padne na věž či korbu). Navíc má nevýhodu v šílené ceně AP munice, což vzhledem ke kadenci je drahá sranda. Někdo používá k té houfnici goldy a to i potom následovně u ISU-152 než odemkne BL-10. Já je nepoužíval, pomalu po tuším nějakých 300HP jsem si to kloval z křový HEčkama.

              A pamatuj, od SU-152 nahoru už je to jen a jen lepší.

              0 0
              • vitan  

                Díky za info!

                S téma HE-čkama jsem to už vyčetl a zařídil se podle toho: AP jsem přehodil na minimum.

                Takže rychle vyzkumat nezbytné a uteču k ISU-152:)

                0 0
                • Jetson  

                  Já zkusil po 152 ten top kanón a zatím s ním jezdím. Jen pokud stojím proti vyšším tierům, je to někdy dingobída. Drahé střelivo nepoužívám.

                  0 0
                  • vasek80  

                    S tou cenou střeliva jsem to myslel tak, že standardní AP do 122 stojí 1025 kreditů, zatímco explozivní HE sojí 810 kreditů a máš u nich takřka 100% jistotu, že co výstřel, to nějaká dmg (tuším průměr kolem 300) a když potkáš stroje jako Hellcat, tak je dáváš na ránu. Zatímco dingat AP ze 122mm bez poškození je drahá sranda.

                    0 0
                    • Jetson  

                      Já to jen připsal, aby bylo jasno. Ale pravda, tady je každé střelivo drahé.:-)

                      0 0
                      • vitan  

                        to jsem hned poznal na rozpočtu:) Ještě, že to KV-1S celkem vydělává, nebo jezdím scoutit s malým tankem mezi vyšší tiery:)

                        0 0
              • vitan  

                Do jakého ruského HT na 7tieru (po KV-1S)by jste šli? Díky za názory.

                0 0
                • jIrI___  

                  Do žádného :). Všechno po KV-1S mi přišlo jako utrpení.

                  0 0
                  • vitan  

                    Kurňa…:) Tak si ho vyzkoumám do topu a kašlu na IS:/

                    BTW: Byl jsi včera na haldě?:)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Byl jsem na haldě :)

                      0 0
                      • vitan  

                        a máš/měl jsi Treka? Já chodil po té grupě a čučel na kola, jestli někoho z B-F poznám…Tebe a Goofyho jsem si tipnul, ale jsem od přírody stydlivý hoch:)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Jo, černé EXko a červený batoh. Já v podstatě poznal jen ty, které jsem znal už z dřívějška a o nějaké větší seznamování jsem se ani nepokoušel.

                          0 0
                    • marapara  

                      IS je utrpení, to KV-1S je docela fajn. Po IS je dobrá IS-3, ale to už je tier 8, pokud budeš mít tu trpělivost s IS :).

                      0 0
                      • vasek80  

                        Mě tahle diskuze nějak utekla. IS-3 za tu chvíli s IS rozhodně stojí.

                        Jak já IS nesnášel a psal to v druhém topicu, tak po čase mě začala bavit a celkem se i dařilo. Jinak bych expy za dělo neutrácel a chvátal bych na IS-3

                        0 0
          • Vegan  

            mas pozvanku

            0 0
        • Vegan  

          Mas pozvanku

          0 0
      • dateli  

        Hraji chvilku ale zkusim nick:dateli

        0 0
      • grim334  

        cau, muj nick je grim335, ale nehraju moc ted moc casto.

        0 0
      • michal96  

        hraju sice houno,ale proč ne 96tka

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Thomeek.

        Po dlouhé době jsem to nainstaloval, žádné velké výsledky ode mě nečekejte, vůbec mi to nejde. :D

        0 0
    • Dejv94  

      Když se daří!

      0 0
    • jIrI___  

      Po dlouhé době se opět zadařilo s E75 :)

      0 0
      • vasek80  

        Těším se moc. Sice když se na něco těším, tak jsem potom zklamanej. Každopádně přesně jak říkám, kolikrát v prohrané bitvě se dá nastřílet nejvíc. Já mám svůj rekord z prohrané bitvy a to přez 8000 dmg kdy jsem zůstal s ISU-152 poslední a najížděli na mě postupně.

        0 0
    • vasek80  

      Koukám, že je vás tu dost co hrajou porscheho větev německých těžkých tanků.

      Po přechodu na VK 36.01 (H) budu mít žárovku, jemné míření a klidnou jízdu pro zrychlení zamíření (u houfnice na PZ IV potřebuju dost, nevím jak je to s rychlostí míření výše), radista a nabíječ mají opravy.

      Předpokládám, že jako všichni němci občas hoří, tak nevím jestli stačí automatickej hasičák a nebo je potřeba i hašení či preventivní údržba. Nevím jak trpí Tigři a E75 na ammorack, tak nevím jestli potom nedávat bezpečné ukládání.

      Vyjímečně asi nepojedu BIA, protože kdybych se rozhodl jednou i pro E100, tak tam by mi jeden nabíječ s BIA chyběl.

      Co dáváte a máte vy?

      0 0
      • jIrI___  

        Výbavu nevedu u žádného z tanků (kromě vyhraných maskovaček u stíhačů). Není peněz na p*čoviny :D. Ammorack znamená co?

        0 0
        • vasek80  

          Teda, já nekoupil nikdy prémium a nedávno jsem měl ještě 15 mega kreditů.

          Pak jsem koupil Obj. 268 a před pár dny jsem cca za 4 mega nakoupil několik ventilaček různých tříd, několik nabijáků, binokulárů, skládaných optik a zrychlených pohonů děl.

          No a teď mám stále přez 5 mega kreditů ;-)

          0 0
          • jIrI___  

            Nechápu nic. Já vždycky šetřím na další tank v lajně, koupím ho a zbyde mi pár tisíc :)

            0 0
            • vasek80  

              Musím dodat, že takto nakupuju dopředu jen ve slevách. Ono kdybych to nevyužil, tak to stejně potom prodám za to samé ze skladu až skončí akce. Stejně jako hasičáky vždy nakoupím třeba po desítkách a nářadí s lékárnou třeba po 150 když jsou za polovinu.

              0 0
          • michal96  

            co je lepší skládaná optika nebo binokulár

            0 0
            • vitan  

              tak záleží jestli radši stojíš ve křoví a jsi ve druhé linii nebo jezdíš po bojišti:)

              0 0
            • vasek80  

              Jak na co. Když se hejbeš tak optika a když stojíš a kempíš tak bino.

              0 0
      • marapara  

        Já mám na Tigrovi maskování a dodělávám žárovku.

        0 0
        • vasek80  

          Takže ho hraješ spíše jako TD z druhé linie odstřelovače? Mě by se u Pz IV také maskování hodilo (také papír jak Tigr), ale zase potom třeba u E75 která je jasná první vlna je to imho zbytečné.

          0 0
          • Dejv94  

            King Tiger je vcelku drsnej protivník, od doby co jsem si vyexpil top dělo, tak všem dost nakládám, ani s IX tankama nemám problém. Sice dává za nějáký 300 ale je dost přesný, takže můžu mířit na průzory, poklopy,… a trefím se. Když schovám korbu a dobře se naúhluju, jen to o něj dingá.

            0 0
            • marapara  

              King Tiger je co, TDčko? Já mám Tigra I a Tigra II v garáži. Jak dodělám žárovku, tak bych posádku přehodil na Tigra II.

              0 0
              • Dejv94  

                Tiger II, ale bez top děla to bylo trápení.

                0 0
                • marapara  

                  To věřím

                  0 0
                  • vasek80  

                    Jednou dáme velkou četu plnou E75. Nepamatuju se, kolik může být hráčů v četě, ale 3 nebo ještě lépe 4 E-75 musí rozhodnout snad všechny bitvy. Někdo tu měl ještě STI a to je také pěkná potvůrka.

                    0 0
          • marapara  

            Jak kdy. Někdy jedu do první linie, někdy do druhé. Podle toho, do jakého tieru se dostanu, tak se více či méně kryji. Taky samozřejmě podle mapy.

            0 0
    • vasek80  

      Co na to říkáte?

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • rasken  

        ahoj take uz mam E-75 v topu

        0 0
      • vasek80  

        Nikdo nic, patrně napamatujete nebo jste nehrály PZ IV či Hetzera s houfnicí ;-)

        To je tak nepřesnej kanon, že je problém s ním nad 300 metrů trefit tank, ikdyž je zaměřovač plně zaměřen. Mě se to povedlo na 400 metrů za pohybu bez zaměření. IMHO ultra štěstí.

        0 0
    • soc  

      Tak jsem pořídil kočičáka.. no po skvělé M8A1 a naprosto báječné T49 přišlo vystřízlivění. Problém je v tom, že ještě nemám top kanon, navíc mám pocit, že jsem pořád vidět. Žárovka svítí furt… ale už se sžíváme… pomalu, ale jistě…

      Jinak jsem objevil skvělou metodu, jak pořádně zahýbat staty směrem dolů. Kombinace stockových japonských tanků a snaha expit větev po durchbruchswagen 2 mě přivedla na pokraj hysterie. Ovšem s DW2 mám teď nejlepší staty, nicméně jsem se ho fofrem zbavil :-D

      0 0
      • marapara  

        Bez TOP kanonu to bylo trápení i u mě.

        0 0
      • grim334  

        bez top kanonu je to bida, on i ten top ne vsechno prostreli zejmena na VIII tieru. Navic musis vyrazne zmenit styl proti t-49 ktera je agilni a relativne mala. Hellcat je proste predator co ciha zautoci a hned se stahne. Chce to parkovat daleko za krovim a mit maskovani na max :). Diky rychlosti se u nej obcas da uplatnit hit and run taktika, ale to je vetsinou jen v zaveru bitev kdyz na kazde strane je jen par tanku.

        0 0
      • vasek80  

        Z T49 na Hellcata je to šok. Chce to pro řidiče profíka a při otáčení věže nad 90 st. už točit i podvozkem, jinak ti ujede spousta tanků ze zaměřovače než se věž uráčí otočit.

        0 0
        • marapara  

          jojo, to pomalé točení je na škodu. Kdyby se točila věž rychleji a celkově se také otáčel rychleji, tak je to o třídu lepší. Třeba takové KV-1S mě mile překvapila tím, že je oproti jiným HT relativně točivá a rychlá. Je i podstatně lépe točivá než třeba Hellcat, ale je o něco pomalejší a délé zaměřuje kanon. Hellcat má zaměřeno téměř hned. Ale taktika s Hellcatem a HT je samozřejmě jiná.

          0 0
        • Ossis  

          Asi sem měl od hellcata příliš velká očekávání. Přijde mi, že je hodně „neohrabaný“. Přijde mi, že si daleko líp rozumím s T25/2, ze které bylo dost lidí zklamaných.

          0 0
          • vasek80  

            Tak to je hustý ;-)

            Já jedu T25/2 pár dní, mám vyzkoumané vše krom top děla. Sice se nevyzkoumává složitě, ale je to k ničemu. Věž nic nepřinese (ani dohled ani lepší pancíř), pásy také nepřidají ani stupeň točení, no a dělo přidá bídných 10mm pene navíc.

            Ale jinak se s ním nehraje zle. S top motorem se to už dá.

            0 0
            • Ossis  

              Asi s ním hraju blbě, protože nevydržím a někde holt nešťastně vykouknu a často to pak schytám. Takže ocením, že s tou T25 si můžu dovolit semtam nějaký ten škrábanec.

              0 0
    • marapara  

      Tak zatím je to s Tigrem II velké trápení.

      0 0
      • Orfi  

        Trapeni zacne az budes mit E 100 .Nepovedena bitva a teces 30k jen za opravu plus munice .S tim top delem stridam gold munici z Ap .Jo E 100 uz neni co byvala .:-(

        0 0
        • vasek80  

          Štve mě jedna věc. Mám rozjeté 2 větve, kde bych klidně jednou koupil i X a to IS-7 a E-100, jenže vždy má X o jednoho člena posádky více a tím pádem je mi na delší dobu BIA k prdu. E-100 jsem zkoušel na test serveru, ale moc mě nenadchla, zato IS-7 ač je cca o polovinu průstřelnější a dává ani ne poloviční dmg co E-100 mě láká.

          0 0
          • Orfi  

            S tim je tezko radit me chybi 20expu a 2mega a koupim JG.Pz E100 .Dobra Dmg dobrej pancir a kdyz to potkam z E100 tak laduju goldy nebo jedu jinudy :-).E100 mam protoze vypada drsne.

            0 0
    • vasek80  

      Dnes se dařilo. Využívám x2 pro posádku na PZ IV a vyhrát 17 z 21 bitev je fajn zábava (jen jednou jsem jel s IS-3). Skoro pořád jsem byl nejlepší z týmu a kolikrát i ze všech 30.

      0 0
    • Heinrici  

      BrigadehHaida – můj nick na WOT. Zkusil bych to také.

      0 0
    • vitan  

      Zatím mě ten tank neskutečně baví…:)

      0 0
      • vitan  

        T34–85 – ruský agresor:)

        0 0
        • Vegan  

          tak to ses jediny koho znam, me trebas tsrasne nebavi, prd dohled, pomale zamerovani a pomaly pri toceni to jsou podle meho veci ktere ten tank dosti skrti v rozletu.

          0 0
    • Orfi  

      Skin Marder IIi z posadkou :-)

      0 0
    • vasek80  

      Dnes se mi s PZ. IV vůbec nedařilo. Párkrát jsem šel do garáže aniž bych si vystřelil. Mám s ním po 172 bitvách WR 61% a už mi MM naděluje rajčata, což mi ani nevadí pokud jsem top, alespoň mám po čem střílet a zbyde toho na mě více, ale začalo mě to pořád házet mezi VII a tam už nemám šanci bitvu otáčet (to ostatně ani mezi VI, jelikož nepoužívám goldy).

      Nakonec, než jsem šel na noční, jsem měl ještě čas na jednu bitvu a konečně jsem byl top a dostal jsem oblíbenou mapu. No a zase jsem o chlup pokořil svůj dosavadní rekord v dmg.

      http://wotreplays.com/site/518874…

      0 0
    • vasek80  

      Prvně od vánoc jsem provětral T-18. Jak snadné s tímto vozítkem.

      http://wotreplays.com/site/524157…

      0 0
      • Girmy  

        Jojo, to je pravda ;). Jen mám vždy dilema, zda dám to rychlé plivátko, co má slušnou průbojnost a DMG kolem 40 a nebo to co nemá takovou průbojnost, ale když projde, tak je 190 HP pryč :)

        0 0
        • vasek80  

          Já to zkoušel zrovna o vánocích s tím plivátkem ale vrátil jsem zase houfničku. Třeba na Alectu jsem zase ještě houfničku nezkusil a tam to klovu plivátkem po 60–90, ale zase díky 110mm pene to prochází snad do všeho.

          To jsou ale tanky které hraju jen tak pro radost vždy párkrát do měsíce (a ještě Hetzer). Dnes jsem ale věnoval čas jen násobkům u všeho v garáži (mám tam 21 strojů) vyjma 3 prémiáků co mám jako dárek a ještě je neprodal.

          Chci tak nějak využívat x2 zkušeností pro posádky. Výhledově mi chybí pár rusáků. Dokonce jsem se vrhnul i na můj sebemrskačskou T-29 se kterou jsem měl dodnes jen 13 proher a konečně se mi podařilo 2× vyhrát. No a celkově se mi extrémě dařilo. WR po 21 bitvách 76%, to jsem zvědavej kdy mi to zase MM vrátí i s úroky.

          0 0
          • soc  

            Vcera prvni odpoledni serie bitev, WR63%. Pak jsem si vzpomnel, ze mam bonusovy kod ze Score, tak jsem ho aktivoval. Nasledovala serie 11 proher. WR slo na nejakych 36%. Vecer jsem to jeste vytahl na 52%, ale tak nejak uz to nebylo ono…

            0 0
            • vasek80  

              Co to bylo za kod? Že by se vyplatilo koupit časopis?

              0 0
              • soc  

                Nevyplati, pro stavajici ucty tam jsou 3 dny premka a nejake spotrebaky, to za 200,– Kc…

                Ja jsem to koupil jen tak, abych se podival, ale jeste jsem ani nemel cas do toho casaku nahlednout, jenom jsem opsal ten kod ze zadni stranky :-D

                Pro nove ucty je tam myslim 3 dny premka, 300 goldu a valentine II, to uz je lepsi…

                0 0
                • vasek80  

                  Já Score kupoval do 150 čísla a ještě je někde mám doma, ale to už je skoro 20 let. Kolikáte už je to číslo, tedy jestli to pořád číslujou od 1.

                  0 0
    • jihacv  

      Používáte nějaké modpacky? Já jsem po týdnu hledání, instalování a odinstalování našel konečně jedendle mých představ, mohu si vybrat, co si nainstaluji a co ne. A aby to nebylo všechno, mohu si jednotlivá nastavení kdykoliv odinstalovat či nainstalovat. Ve hře se objevuje XVM, zoom je až 30násobný, na tankách jsou vidět penetrační zóny,atd.. Přikládám pár obrázků, ten IS-8 je 30krát přizoomovanej,…

      0 0
      • jIrI___  

        Pěkné omalovánky :)

        0 0
      • vasek80  

        To je ten Ragnarockův. Mě přijde přeplácanej. Já jej mám také, ale mám aktivní jen ten zoom out a in a signalizaci od kud přišla střela a reálné zvuky výstřelů jinak nic.

        Potom používám jen osekanej xvm kvůli dmg panelu, mapu mám locastans a hlavně YS statistiku.

        0 0
        • jihacv  

          Taky mám raději méně barev, tady jsem dal jen ukázku jak to může vypadat, to pro ty, co nemaj představu, co takový modpack obnáší. Reálné zvuky jsou perfektní, hlavně když hraju s artynou VIII.tieru, výstřel, nejdřív nic, potom svistot a přijde zásah, dost dobrý,…

          0 0
    • vitan  

      Ale jo…přes 2tis dmg:)

      0 0
    • jihacv  

      Mám na ploše miniaplikaci WoT. Na velkém obrázku je skutečná velikost, miniaplikce samotná je zvětšenina, hned nahoře je vaše jméno( udělal jsem ho nečitelné). Kolonky Denní hry, Vítězství a Prům expy jsou jako graf, čím více ten den, tím vyšší sloupeček, vše se bez potíží aktualizuje.

      0 0
    • Ossis  

      Konečně se mi zas jednou zadařilo… No, ale byla to fuška ulovit si aspoň ten jeden kill ;).

      0 0
    • soc  

      Vcera koupen Caern… potrebuju 30k expu na vez a kanon, zatim to honim stockovym kanonem krmenym goldama… prvni hra, 25k kreditu v minusu :-D

      0 0
      • Jetson  

        Ještě stále mi chybí asi 100000 exp abych se ho už zbavil. Mám všechno top a pořád to stojí za prd. Když už prostřelí, tak těch 200 DMG je soupeřovi pro srandu. Sice včera se mi povedlo zapálit LOEWE a když uhasil, tak znovu zapálit a bylo na 2 rány hotovo, ale jinak je to bída.

        0 0
        • soc  

          jj, ja tak nejak pocitam s tim, ze to bude krapet masochisticky nastroj :-D

          0 0
    • vasek80  

      Ty vole, to je zase tejden. Už od neděle mi letí WR dolů. Dnes zase, abych vyhrál první bitvu dne, tak s daným tankem musím 2–3× prohrát. Po 20 bitvách špatně 30% WR.

      0 0
      • marapara  

        jj, jsem na tom podobně. Včera jsem měl sice cca 58% WR, ale den a dva předtím tak těch 30–40%. To je vždycky banda dementů, to je děs. Když mezi osmými tiery s papírově nejslabším Hellcatem nastřílím z našeho týmu nejvíc ze všech DMG soupeři, tak asi nebude chyba u mě.

        0 0
    • l.smetana  

      S Hellcatem – myslím, že dobrý :)

      0 0
    • vasek80  

      Tak v 8.11 se rozloučím u Obj. 268 s občasnýma střelama nad 1000HP :-(

      0 0
      • vitan  

        už zase bude další update?:/

        0 0
      • Girmy  

        Kde jsi to četl?

        0 0
      • Chiron  

        Co na to říct, tohle pěkně podělali. Teď se některé tanky dají sestřelovat s trochou štěstí na 2–3 rány. Ubrat tomu 100 na každé střele, tak bude na ně potřeba o ránu víc. Kdyby se radši zabývali hvězdou smrti nebo tou britskkou mrchou, co dává nehorázné šlupky. Ale co stejně to už skoro nehraju a s Obj. nejezdím momentálně vůbec, protože na to nemám kredity a při současném MM jednou vyhraju 20k a pak jsem 3×-20k.

        Spíš jsem zvědavý na ten nový mód, to by mohlo být docela zajímavé. A s čím přijde ten vylepšený engine.

        0 0
        • vasek80  

          Měby stačilo přidat podporu více jádrům, jedu na doraz. A k dokonalosti možnost si navoli 5–10 oblíbených map a ty hrát.

          0 0
        • vasek80  

          Mě se s Obj.268 začalo po špatném začátku začalo dařit. Už jsem si skoro zvyknul, jak pomalu letí střela, sice pořád střílím metr za medka a na lehké se ani neobtěžuji střílet.

          Ale průměrně na bitvu skoro 3000 dmg a WR 60% je imho pěkné. Jen doufám, že mě MM nezačne moc zařezávat jako s Obj.704 kde jsem byl také po 100 bitvách na 64% a postupně sletěl na 54%.

          Bohužel pořád mám s Obj.268 rezervy, protože ani dokonce na 1. třídu jsem nedoáhnul.

          0 0
    • vasek80  

      Pamatujete jak jsem zde nadával na T29? Nakonec jsem jej neprodal, protože jsem neměl místo v kasárnách a nechtěl se zbavovat posádky z M6 protože jsem plánoval lajnu k T57.

      Nakonec jsem se k T29 vrátil v době kdy byl zaprášenej v garáži po 12 bitvách a jen jediné vítězné! Mám s ním 88 bitev a jsem na 50%. Mám pocit, že prvních 100 bitev člověk dostává jalové týmy a celkově se to stabilizuje. Pomalu se rozehrávám. Zatím nic moc. Poměr vyřazených 1,61 a poškození 1,45 a průměrně na bitvu 1280 dmg (no ale už jsem na topu a tak to půjde snad nahoru). Překvapivě to je lepší jak s IS-3 ale tu používám jako trola pro zábavu a tlačím často útok vpřed.

      Posádka zatím bída, jen 150%, první dám BIA. Jinak mě začímá bavit, protože zase jezdím na jiná místaj jak se zbytkem (hraju rusy a ty slovo hull down neznají). Váhal jsem nad rozjetím druhé těžší větve k ST-I, ale nakonec se rozhodl zkusit M103 a nelituju že jsem se vydal po amíkách.

      Teď se povedla jedna fajn bitva, ale na replay nekoukejte, moc jsem nadával a celkově se rozčiloval, protože mi tam překáželi spoluhráči a nebo mě blokovali hned zkraje a tak jsem hrál v rozčílení až do konce.

      http://wotreplays.com/site/539887…

      Jen ještě nakonec, tento tank vyzkoumat celej je peklo.

      0 0
    • vasek80  

      Je to tam přátelé tankisté. Vůbec jsem se ani nestačil podívat na dmg panel jakej to byl uragán. Jel jsem dopředu a snažil se trochu úhlovat, jelikož T29 je ve městě jak kapr na suchu. Posledního Tigra jsem už nevyúhloval, škoda, byl na jednu, ale to už bych chtěl moc. Ani jsem nevěřil, když jsem se podíval na to kolik jsem nastřílel. Bombastická bitva. Na 99% je to moje rekordní bitva ve zkušenostech 1693 bez prémia jsem snad nikdy neměl.

      http://wotreplays.com/site/540465…

      0 0
      • vasek80  

        Jo a nejlepší je, že jsem sejmul všechny 3 soupeřovo T29 a ty dohromady daly jen 2 zásahy.

        0 0
        • Vegan  

          ja ti to rikal T29 j nejvic OP tank na VII proste nic na nej nema a ze neni jak ryba ve vode ve meste myslim ze nemas pravdu jen musis umet nastavovat pasy a do nich se toho vejde, to s T32 je to horsi, ale s T29 jde dost casto rozhodnout bitva jen si musis zvyknout sni hrat a pak je peklo kdyz te zacne bavit a ty se vratis k sovetum nebo jeste hure francouzum kde M4 je peklo nejvetsi.

          0 0
          • vasek80  

            Tady na tom replay nebyl na pořádné úhlování čas (ostatně ty soupeřovo 3 T29 jsou toho důkazem), ale na ENSKu se mi dnes pořádně povedlo potrápit KV-1S, M6 a ještě nějkej německej stíhač. Jezdím na roh, čumákem na zeď a potom v hodně ostrém úhlu vzad a neprocházelo nic (3× shozené pásy, několik zásahů bez dmg a jen dva průniky a já je všechny ukloval). Je fakt, že v tak ostrém úhlu se trošku odkryje předek, ale zase vyjíždět skoro v 45st. aby zůstak předek schovanej a zároveň už koukalo dělo za roh, tak prochází vše. To raději trošku odkreju vanu a ono to většinou jde do baráku, nebo na pás zepředu v rámci nepřesnosti děl, ale většinou zmatkaři střílí hned jak vidí bok a nepočkají a to potom mají smůlu.

            Když je T29 komplet vyzkoumaná, tak je to paráda, ale ten začátek je neohrabané peklo a navíc mě to zkraje namíchalo smrtelnej koktejl kolegů. Trvalo hodně dlouho, než jsem na tu zkušenost zapoměl.

            0 0
      • marapara  

        Já měl nejvíc zkušeností bez premka na VK.36.01 – 1971, pak je Hellcat taky něco málo přes 1900.

        S T29kou je zepředu, když čouhá jen věž je problém. Asi jediné místo, kam se dá střelit je poklop na věži, jinak jen dingá.

        0 0
        • Vegan  

          T29 je hodne zranitelna HEckama zepredu vedle kanonu je takova dirka a kdyz to sazis kolem ni tak znicis delo, zabijes strelce a postupne oba nabijece ja vcera takto ukloval jednu hellcatem.

          0 0
          • vasek80  

            Takto já likviduju T29,32,34. Vždy když někde stoji v hulldownu a jen vystrkuje věž, tak přepínám na HE a mířím na dělo. Poprvé si jej opraví, ale podruhé už má smůlu a když se k tomu připočte standardně nepřesné dělo, tak je v podstatě o nepřítele méně.

            0 0
            • marapara  

              Vyzkúšáme :)

              0 0
            • Girmy  

              díky za dobrý tip ;-)

              0 0
            • Vegan  

              U T32 s tim moc nepochodis tam musis strilet HE mezi malet na vezi a podvozek je stejne jako u M103 zablokujes vez a v pripade opravdu silnych razi se s par zasahy HE muzes dockat i bouchnuti amoracku.

              0 0
              • vasek80  

                Tu T32 jsem zatím moc nezkoumal a ani nevím kam jí střílet střílet. Doposavad jsem ji čelně s ničím jiným nepotkával, většinou z boku a nebo s TD z dálky. Teď s T29 se potkáváme na horizontech dost často. Musím se na ní pořádně podívat.

                T34 jde ještě pěkně střílet do kompenzátoru (rozšířený, děrovaný konec hlavně), to je velkej terč.

                Jak je na tom vůbec T32 herně? Trochu mě mrzí že nemá lepší dělo jak T29, ale zase přidá něco HP a solidnější korbu.

                0 0
                • Vegan  

                  T32 je v topu dobry tank jen je z boku vic papirova nez T29 ber to tak ze T34 tedy VIII a T30 IX jsou vlastne klony T29 jen maji jina dela. T32 ma ale jiny podvozek a je pohyblivejsi, ale zase na to doplaci tim, ze podvozek je vetsi tragedie… ale zase hodne sklopi takze chce to podle toho sni jezdit.

                  Jinak mam pocit, ze dnes me WG zase nenavidi procentama jsem se nedostal nad 40% spi jsme byl nekde pod 30% a typ plnej volu + jsem z 18 her nebyl ani jednou na topu zato jako low tier jsem byl 12× to me fakt prijde za hranou a radeji jsem zabalil, byt o dva tiery je proste moc :-/

                  0 0
                  • vasek80  

                    T30 je také dlouho v plánu. Zkoušel jsem ji kdysi na test serveru. Zatím jsem se ale zasekl na T25/2. Musel jsem ubrat. Expil jsem toho moc najednou. Chci si dojít pro IS-7, jedu ruský medka, teď jsem chtěl tu T30 a nakonec mi k tomu neplánovaně přibyla ta T29.

                    Nakonec jsem se tak dlouho těšil na Obj. 268 a nemám s ním odjeto ani 100 bitev. Přitom je to tank, se kterým se mi daří nejvíce.

                    0 0
    • vasek80  

      Pokud by někdo chtěl trénovat posádku amerických těžkých, tak je fajn volba T14 za nějakých 130,–- (teď o víkendu)

      Sice má o nabíječe méně, ale to lze kompenzovat jejich prohazováním, kdy díky zrychlenému výcviku budou dostávat dlouhodobě stejně zkušeností jako ostatní členové posádky. Jediná další volba je potom T34 a to je bratru drahá záležitost. V této bitvě ač jsem zbytečně použil jednoho golda, tak jsem vydělal čistého 26.488 kreditů. Já jej ale nemám na vydělávání, nýbrž na tréning posádky.

      Zatím s ním mám asi 4 bitvy ale vypadá to na fajn záležitost. Podvozek má o něco slabší jak KV1, ale je rychlejší (jen 20 st otáčení je bída) a celkově je to docela svižnej cvalda na těžký. Věž točí 26 což je fajn. Dělo má také podobnou depresi jako ostatní amerikání což ve spojení s hodně šiknou přední korbou z něj dělá adepta na Hulldown. Sice občas korbu vystavíte, ale pod úhlem, že dost poodráží. Celkově toho ten tank dost oddingá. Další obrovskej bonus je sníženej MM na max VI, takže nehrozí potkávat VII jak s KV. Jo a dělo ač má slabší penetraci, tak má zajímavou rychlost střelby a poškození. Nezkoumal jsem, ale dpm na těžkej tank bude asi nadrpůměrná.

      http://wotreplays.com/site/544955…

      0 0
      • jIrI___  

        Dík za tip. Mám nahraných pár zlaťáků z turnajů, tak je vrazím do tohodle vozítka :)

        0 0
        • jIrI___  

          btw. ta T14 je za 750 zlatých.

          0 0
          • vasek80  

            Já ji kupoval v obchodě. Měla být o 50% levnější, ale v obchodě byla jen o 40 a něco.

            Ono celej víkend jsou na různé prémiáky asi do VII tieru slevy. Kdysi jsem koupil ruskou Matildu kvůli trémingu posádek pro medka, ale tu nikomu doporučit nemohu.

            0 0
      • marapara  

        Tak jsem jej koupil, chtěl bych rozjet americkou HT k T29, tak se mio to může hodit. Za těch 130k to jde :)

        0 0
        • vasek80  

          Dáme pak někdy četu. Proti KV-1 to chce goldíky, jinak se to dá i bez nich, pokud je top.

          0 0
          • marapara  

            No, zatím mě moc neoslovil, na KV-1 jsem se zepředu nechytal. Jedině podkaliberní goldová munice.

            0 0
            • vasek80  

              Na KV-1 to chce najet zblízka aby se daly trefovat průzory a na ty by měly stačit i AP protože tam by měla stačit pene nad 60mm. Na to místo právě mířím s Matildou, která má ještě nižší penetraci.

              Stejně jako Matilda (a KV-1) má výhodu, že má kolem dokola stejně silnej pancíř + na bocích přidají pásy a plát ještě cca 25mm představného k těm 50 (co jsem koukal na armor modely). Chce to tedy jako s Matyldou jezdit pořád k nepříteli v úhlu 45 st. Nemá potom kam střílet, protože potom je efektivně ten pancíř přez 100mm.

              Já s ním dal jen 5 bitev a už se na WOT nedostal.

              Jo a jestli chceš jet ty těžké amiky, tak hned kup dalšího nabíječe a střídej je.

              0 0
            • jIrI___  

              Stejné zjištění. Jediné dobré mi na něm příjde to sklonění děla :)

              0 0
              • vasek80  

                Já zatím také nemohu soudit, ale je daleko lepší jak prémiová Matilda, která je pomalejší a má ještě horší a slabší dělo (má s goldem jen 102mm a T14 dostatečných 127mm). Tu ač jsem také koupil před časem za něco přez kilo, jsem chtěl hned prodat. Ta T14 má proti ní potencionál. A vzhledem k tomu, že vydělává víc, tak nějakej vystřelenej goldík nevadí.

                Hlavní práce ale takového tanku je jezdit s ním denní násobky a díky tomu rychleji trénovat posádku.

                Já myslím, že s T14 budu jezdit i více jak na první vítězství dne.

                Dejte tomu čas. Já koukal na replaye na wotreplays a dá se s ním zahrát dost ;-)

                http://wotreplays.com/…t/frags.desc

                0 0
    • vitan  

      Master medajla vždy potěší:)

      0 0
      • vitan  

        tak dneska ještě navíc Kamikadze medaile:)

        0 0
        • vasek80  

          Já kamikaze madaili udělal zatím jen jednou a to zrovna nedávno. Začal jsem akorát přemýšlet, že při nějaké vhodné příležitosti prostě místo výstřelu na někoho najedu a najednou jsem s T25/2 proti nějaké heavyně VIII tieru a říkám si, že by to mohlo jít, ale někdo mi kousek před ním schodil pás a tak jsem na něj začal zaěřovat a on se proti mě rozjel, já dingnul a on mě naboural a zabilo nás to oba.

          Celkově poslední dobu mám plodnou na nové medaile, dohromady už 37 různých druhů.

          0 0
      • marapara  

        To jo :)

        0 0
    • vasek80  

      T14 s VI tierama, 1974dmg, 867 nasvíceno a 4 vyřazené.

      Trochu jsem doufal, že to bude Hrdina. Doufal jsem, že ten Jackson je můj, než jsem poslední minul a vyžral mi ho tým. Tu SU-100 jsem také doufal, že potom zezhora uklovu. Jo a střílel jsem potom goldama, protože jsem chtěl Hrdinu. No a nebál se dojet ani pro KV-1S

      Ale pořád proti nepřítelům jsem se snažil jen šikmo. Bylo z toho 19 zásahů a neprošel ani jeden. Něco požraly pásy a pak ze zoufalosti Jackson do mě pálil HEčkama. Takže i proti VI tierům jsem s tím prckem přežil 1975 potencio­nálního poškození a nepenetrovala mě ani jedna. Ten pancíř papírově nic moc, ale podrží parádně.

      PS: byla to má 8 bitva. Dnes tedy 3 a tahle první výhra a bohužel pořád proti VI.

      http://wotreplays.com/site/548318…

      0 0
      • vasek80  

        Pardon kecám, nešlo na mě 19, ale 13 výstřelů.

        0 0
      • jIrI___  

        Mi to s ním prostě nejde. Snažím se stavět zešikma a poslední bitvu jsem dostal 12 zásahů, z toho 8 průstřelů. A celkově jsem přežil 11% bitev :D

        0 0
    • vasek80  

      Že udělám ocelovou zeď s Hetzerem jsem nečekal.

      http://wotreplays.com/site/553455…

      0 0
      • soc  

        Tak zrovna na stepi si to dovedu predstavit… schovas spodek, prostrelit vrch ma problem dost tanku…

        Zrovna vcera mi hetzer dingnul ranu do boku (strilel jsem z nejake T6 veky)

        0 0
        • vasek80  

          Já letěl kupředu a tým včetně těžkých kempil, alespoň jsem měl na co střílet a je to tak, ten sklopenej vršek je pro většinu neprůstřelnej. Jen jsem si musel sám svítit a to právě za cenu trefení se od zakempenců.

          0 0
    • soc  

      Vcerejsi smolna hra s VK30.02M:

      http://wotreplays.com/site/552718…

      Jsem si te M6 nevsimnul vcas, jinak bych ji poslal domu a pak uz si jen vychutnal KV1…

      Zaroven taky posledni hra, v garazi uz je stockovy Panther…

      P.S. Jinak WN8 za tuhle hru 11700 :-D

      0 0
    • Jetson  

      Mám to jenom já? Za poslední týden dva, je poměr her kdy jsem alespoň mid tier tak 1:10, jinak low. Už se ani nedokopu odjezdit první vítěznou bitvu a akci 2× pro posádku jsem nevyužil snad ani jednou…

      0 0
      • Vegan  

        jj MM to je na tehle hre to nejvetsi peklo :-/ obcas kdyz to mas dobre tak se da uhrat klidne 75% vyher a pak najednou lup a si 50 her po sobe low tier s obcasnymi vyjimkami kdy si ve stredu, ja mam rekord 82 her kdy jsem nebyl na topu, ale pak slo 10 vyher v rade kdy jsem zase na topy byl. proste MM si to haze na zklade zvlastnich parametru.

        0 0
      • Chiron  

        Já teď z nouze začal hrát s T29 a sem tam vytáhnu IS-3. A na hraní s Obj.268 mám tak nějak nedostatek kreditů. A s tím tempem, tak 2–3h hraní za týden se zpátky asi nedohrabu nikdy. Ale s IS-3 MM tak někde uprostřed a T29 mě nehorázně sere, protože beze srandy polovina her je útok na Erlenbergu. Jako fajn, tu mapu mám docela rád, ale když ji během hodiny hraju po páté, tak na to už nemám nervy. Nehledě na to, že ať hraju jakkoliv, tak WR tak 30–40%, to nechápu. A taky docela fajn je, že od poslední aktualizace mám odhadem 300, možná víc bitev a ještě sem nehrál tu novou mapu…

        0 0
        • vasek80  

          Já na IS-3 jsem z 10 bitev nepochopitelně 7× top, 2× s IX a 1× s X.

          Mám na to vysvětlení, ale samozřejmě to je prý blbost. Nekoupil jsem to X rádio a tak mám na tanku vše max IX tier.

          Prý je to blbost, ale já X vůbec nepotkávám a to mám ní přez 200 bitev a už jí mám vyzkoumanou do topu a odemčenou IS-8.

          Také proto je IS-3 můj nejoblíbenější tank.

          Jo a útok na Erlenbergu ne můj nejoblíbenější mod a mapa z jakékoli strany s čímkoli (pravda s T29 raději útočím), já bych tu mapu chtěl hrát spolu se střetnutím na Murovance skoro pořád.

          0 0
    • had_zachau  

      Po delsi dobe sem zas zapnul WoT. No 2× kamikazde za jednu hru ziskat nelze. Skoda

      0 0
      • jIrI___  

        Neskutečně přeplácené různými zbytečnými informacemi :)

        0 0
        • had_zachau  

          je to nejaky pack modu, ale hlavni veci me vyhovuji, tak neco neresim co je navic :)

          0 0
    • vasek80  

      Dnes mě MM miloval. Skoro bych ještě hrál, protože do čeho jsem vlezl, tak se dařilo, po odjetí denních násobků si dal jen pár bitev s T29 a Hetzerem abych udělal 30 fragů. Radši ale končím, protože se mi to zase nějakej následující den vrátí jak bumerang a vše projedu.

      0 0
      • vasek80  

        Tak a pomsta přišla druhej den. Jezdil jsem pak čety a Vitan je mým svědkem, že jsem byl doslova prokletej.

        0 0
        • soc  

          jj, to zname :-D… ja jsem vcera zacal s WR 78%, behem odpoledne jsem to shodil na 43% a vecer vytahl zase zpet aspon na 57%… peklo..

          0 0
        • Vegan  

          jj vcera to bylo peklo, ale hotove peklo kdyz jsme mel z 13 her 2 vyhry a to tak, ze jsem s T71 musel dat tri killy a nastrilet 2000 dmg v bitve s 8× Tier X tak jsem si rekl, ze je neco spatne a sel radeji hrat letadelka. pritom sance na vyhru klidne 75% a skoncilo to prohrou jak svina.

          0 0
          • vasek80  

            My jsem jezdili třeba ruská medka a když jsme capovali ve 3, tak z našeho týmu T1 začal střílet na kolegu a zabil ho. Hned zmodral a otočil se a začal na mě a tak jsem do něj začal střílet také a teď nevím jestli jsem zabil já jeho, nebo on mě, ale každopádně z jasně vyhrané bitvy to byla prohra. Pak se mi povedlo mít v týmu 5 afk hráčů a světe div se i přezto jsme to vyhráli.

            0 0
            • soc  

              Mapa Skrytá vesnice, jedu s Cometem do té vesnice. Se mnou jede ještě M4. Potkali jsme KV1S, to jsem ustřílel. T-25, tu jsem taky ustřílel. Pak jsme potkali M4, ta hodně pocuchala naši M4, objížděl jsem barák, takže jsem se k ní dostal o chvíli později. Nicmene padla za vlast. Najednou na chatu čtu, že jsem strašný noob a tak vůbec. Vracím se k základně, bo se tam něco dělo a zezadu začly lítat rány. Ano, naše M4 kromě hulákání na chatu přitvrdila ve formě ostré střelby. Poté, co jsem ho poslal do garáže, měl chlapec ještě odvahu požadovat po ostatních, ať mě nahlásí za jako teamkillera. Jenom podotknu, že chlapec v M4 nastřílel 382DMG já jsem nastřílel 2300DMG.

              Platil jsem pokutu 1300, ale obdržel jsem kompenzaci 1610, takže nakonec jsem ještě skončil v plusu :-D

              P.S. Juknul jsem se tomu týpkovi na staty. hmmmm… jsme zhruba symetricky rozděleni kolem průměru… a ještě bych podotkl, že to nebyl polák. Byl to maďar.

              0 0
              • vasek80  

                Mě včera vysloveně pobavila jedna hra. Někdo napsal od soupeře hned zkraje, gratuluji k výhře, máme v týmu pouze siemkas. Nato obrovská vlna nadávek z obou stran, nikdo nehrál, všichni psali. Pak ho kluka chudáka ustříleli. Já přiléval olej do ohně, jako upřímnou soustrast atd. Nakonec jsme je přejeli poměrem 15 ku někajkým 3 nebo tak nějak.

                Jo, siemkas child, jsou prostě nejlepší.

                0 0
                • Vegan  

                  hele to mas asi tak…

                  Na EU serverech trci cela evropa hodne to hrajou belgicani, norove, nemci, francouzi… videls nekdy v bitve aby se tyhle narodnosti zdravili svym jazykem, ja snad 1× mozna 2×, ale zato v kazde bitve vidim cechy a slovaky typu cau cz/sk polaky siemka atd… pak, kdyz se bavim s lidma s nima obcas hraju cetu jeden francouz a druhej nor tak mi rikaj jak vidim hrace co ma v mene CZ, SK, PL nebo jeste hur vlajku na tanku a nebo nejhur jak to mele na team kanalu jejich jazykem je mi jasny ze to bude spatny nehlede na staty. A narovinu davam jim za pravdu, napr vcera borec z CZ EFF pres 2000 z fochem X zakempil kousek od baze a celou hru se nehnul a az byli vsici nasi mrtvi a protivnici jeli v grupe na nasi bazi vysypal do nich zasobnik couvl dobyl vystrelil 2× a byl KO a byla to prohra, protoze proste hral na sve staty a ne pro tym…

                  0 0
        • michal96  

          já se taky pochlubím dneska to ujde jen objedu s těma pěti mrdkama co mám v garáži násobky a pokud to takhle pujde dál budu spokojenej :D

          0 0
    • vasek80  

      Tak kdo jste lovil pro odměnu?

      V podstatě to za to ani nestálo. Já lehké nehraju. Teda hrál jsem jen PZ1c

      0 0
      • Ossis  

        Vzdal jsem to v průběhu plnění třetího kola… Začlo mě štvát, jak sem byl na střídačku v týmech, kde jsem byl zbytečný nebo po pár minutách klesla šance na výhru k nule.

        0 0
      • Jetson  

        Nešlo to. Nebyl jsem schopný odjezdit ani násobky všeho co je v garáži. Jediná bitva se mi vydařila, ale to jsem náhodou sám s T-29 dokázal zničit všechno co mi přišlo pod pásy, včetně IX tierů.

        0 0
      • soc  

        Ja jsem ho koupil uz ve vanocnich slevach, z 450g. Takze ted jsem dostal slot a 900g kompenzaci :-D

        Ale nejsem s nim moc spokojeny, jednak je tam cerstva posadka, druhak je nutnost vozit APCR, protoze s AP nemate sanci…

        0 0
      • Dejv94  

        Napikaču, po tom co mě zbejvalo asi 5 vítězných bitev, tak 24 proher v řadě, WN7 okolo 1900. Šance na výhru třeba 80% a pár vteřin po startu půlka týmu mrtvá, nastříleno s Hellcatem 4tis dmg a stejně prohra a tak to šlo pořád dokola. Tímhle mě opravdu dost na*rali.

        0 0
      • jIrI___  

        To zas byly nějaké akce a soutěže?

        0 0
        • vasek80  

          Ty nepoužíváš jejich klienta kde se o každé soutěži píše? A nebo nesleduješ mise?

          0 0
          • jIrI___  

            No, spíš jsem WoT už tak dlouho neměl zapnuté :). Ale poučení do budoucna, aspoň toho klienta pro přehled zapnout.

            0 0
    • vasek80  

      Tak jsem se zase díky bonusům posledních dní dostal na 10 mega a ještě k tomu prodal Obj.704 a tak jsem zase mohl utrácet.

      Koupil jsem IS-8 – čekal jsem krám a dostal jsem pořádnej krám. Kdyby to alespoň sklonilo dělo… No nic, je to na denní násobky a přetrpět než koupím IS-7

      Ještě 1500 exp a kupuju Tigra I. Tady bych chtěl požádat maraparu ať mi hodí nějaké replaye co Tigra nejlépe charakterizují jak s ním hrát. On v něm snad i spí, tak si rád nechám poradit ;-) Čekám papírovej předek. Asi to nebude moc odlišné od těžké veky.

      0 0
      • Vegan  

        s IS-8 cekej peklo ktere trosku zlepsi jen to TOP delo, ale i tak to neni nic moc, pred orezanim IS-3 byla IS-8 pohyblivejsi pak ji trosku pribrzdili a ted je to jedna z nejhorsich IX co je. Ja si ted rozjel francouzke lehke smer B-C 25t, ale taky je to odst utrpeni, hlavne ten desny MM :-/ kterej te s VI furt haze k X s takovym MM ten tank ani nepotrebuje delo :-/

        0 0
        • vasek80  

          Já skončil na AMX 12t. Dělo opravdu vozit netřeba. Já dal nakonec síť, skládanou optiku pro pohyb a bino pro stání a regulérně dělal spotera a nestřílel. ******* byl, že jsem měl posádku bez žárovky a tak se na to vykašlal.

          Po batchatovi bych pořád toužil, ale tu torturu projít snad jen přez volné. Aktuálně mám 71k ale to asi padne na IS-8 a něco musím pošetřit na Tigra II.

          Já si místo BatChata rozjel ruská medka pro T54 a T62 a A-43 je absolutně bomba stroj. Sice to má dělo jen V tieru, ale často s ním rozdám i přez 2k dmg. Moc zábavné hraní a ač už jej mám v topu, tak se dál zatím nehrnu a dělám posádku.

          0 0
          • Vegan  

            jj AMX 12t prave jezdim, jak rikas je to utrpeni pac je to desne neobratne, ale tak zkousim… Kazdopadne s tim MM pro lehke tanky by WG mohl fakt neco udelat todle neni normalni zvlast kdys se veme do uvahy ze medka Tier X jsou casto rychlejsi jak ty s VI nebo VII spoterem o ELC AMX na V ani nemluve.

            0 0
      • marapara  

        :) jak budu mít čas, zkusím hodit pár povedených her. Je to sice celkem papír, ale už mě dinglo i ISU a RHM :). Všiml jsem si, že častěji to dingá, když jsem v pohybu. Občas se mi stane, že si všimnu, že na mě soupeř míří, tak se snažím schovat a v tom, pohybu to prostě místo pernetrace střela dingne. Kdybych stál, tak to koupím. Není to pravidlo, ale je to podstatně čřastější jev, než když stoajím a někdo mě trefí.

        0 0
    • jihacv  

      Přes víkend pohoda (přikládám obr.), dnes katastrofa. Asi 40% výher, víc jsem nedal, ať jsem se snažil jak chtěl. Zkoušel jsem tanky různých tierů, od III až po X, ale nic moc. Jedině s čím šlo hrát, tak to bylo dělo M40/M43, snad to bude zítra lepší. Jak tak kouklám, tak podobnou zkušenost máme asi všichni,…

      0 0
    • vasek80  

      Tak pomalu se začíná pracovat proti nadvládě TD. Přepracovali mé velmi oblíbené právě pro TD. Už se nebude tak vesele kempit.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • vasek80  

      To se mi ještě nestalo. Vždy když koupím nový tank, tak mám slabé týmy a začátek je peklo.

      Když už jsem dnes tolik utrácel, tak jsem koupil i A-44 a jak na ní všichni nadávají, tak si říkám, že to bude jen na násobky. První bitva se celkem povedla, ale stokové dělo je slabé. Tak jsem dal druhou…třetí…sedmou a všechny vyhrál. Měl jsem pokaždé parádní týmy a sám jsem většinou nezahrál nic. Jel jsem do první prohry a to byla až osmá bitva. Hezkej start se špatným tankem. Kdyby to šlo takle dál, tek jej přetrpím poměrně snadno.

      0 0
      • marapara  

        Něco podobného se mi stalo včera. Prvních 6 nebo 7 bitev s Tigrem výhry, říkám si, paráda. Pak ale nastala série proher a byl jsem rád, že jsem skončil nad 50% WR :). Dneska přesně naopak. První 4 prohry, ale nakonec jsem skončil na 57% :).

        0 0
    • vasek80  

      Jsem narazil na zajímavej inzerát ;-)

      http://aukro.cz/…1330791.html

      0 0
      • marapara  

        no jsem zvědavý na kupce :)

        0 0
      • soc  

        Krapet proti pravidlum… ale nejake rajce by to mozna bralo do CW :-D

        Zase s T10 tankem nemate MM+2, ze…

        0 0
        • vasek80  

          Ono je otázka zda se to někdo dozví. IP adresy se snad neřeší, a vzhledem k tomu, že WG umožňuje přejmenování za 2000 goldů, tak s tím počítají a chtějí alespoň vydělat na přejmenovávání, protože většinou novej majitel chce hrát pod novým nickem.

          0 0
      • vasek80  

        Jsem zvědavej za kolik se prodá tento účet – http://aukro.cz/…9805964.html

        Neřekl bych že je nějak extra, má tam jednoho prémiáka.

        Skoro uvažuju, že si tu T-34 koupím a až mě to jednou přestane bavit, tak to také prodám. Jestli on za to dostane dost přez dva litry a jen s jedním prémiákem, tak já na tom za cca 5 tisíc bitev budu s garáží obdobně a lépe s posádkama (plán – X tier – Obj.268, IS-7, T-62a IX tier – E-75 a T30 a pak nevím jestli zůstanu na M103 a nebo půjdu do T1105E5 a pak spousta trolů jako T71 či Chaffe, na které také každej nemá morál + bych měl teroreticky prémiovou T34 a mám E25 + 2 prémiové V a III ), to bych za to také musel přez dva litry dostat a to jsem do toho neinvestoval ani pokud bych tu T34 nyní koupil.

        Takže jakmile bude nějaká slevička na T34 tak do ní jdu ;-)

        PS: T34 se má od 8,11 zvednout výdělečnost a tak bych mohl začít střílet trochu goldíkama, zatím je používám jen na E25, která si na ně sama trochu vydělá.

        0 0
        • Vegan  

          to sice jo, ale T34 se ted snizil pancir na vezi, nahoze nad delem je ted dalsi lehce prustrelna ploska a byla spomalena takze je jeste linejsi nez byla.

          0 0
          • vasek80  

            Ale pořád mi přijde lepší jak IS-6 a nebo Löwe, alespoň dle osobních preferencí.

            0 0
            • vasek80  

              A stejně mě to překvapuje, protože už nyní je nejvíce vydělávající prémiák ačkoli IS-6 průměrně rozdá více dmg (ale tam se jistě se 175mm pene musí ládovat goldy, protože hrubej má nejvyšší).

              http://www.vbaddict.net/statistics.php…

              0 0
            • Vegan  

              jasne neni to spatny tank, ale proste ma znacne nevyhody to je fakt, rozhodne nei urcen na zlepsovani raitingu. me osobne se vic libi ten Lowe, ale ma mensi raiting na penize takze jsem koupil T34, ale na rovinu super terno to take neni.

              BTW: jestli si mel problem s nepohyblivosti T29 tak T34 je na tom hur je cca na urovni T30

              0 0
    • vasek80  

      Nebýt ta T14 tak pomalá, tak by konečně byl hrdina.

      Doporučuji shlédnout replay a zejména začátek. Schovaný spodek a během pár vteřin na mě přiletělo 16 střel a prošly 2, přičemž 1 byla asi bez dmg do průzorů.

      Jinak se s tím tankem také trochu hledám. Občas se mi něco povede a jindy jdu do garáže jako první.

      http://wotreplays.com/site/570874…

      0 0
    • vasek80  

      Moje 5 bitva s tímto strojem, příšerná posádka na 66% (velitel, ostatní +7) bez jakýchkoli skilů, stokové dělo a hned je z toho hrdina a 3 nejlepší výsledek na WOT replays v udělené dmg.

      http://wotreplays.com/site/572087…

      0 0
      • vasek80  

        Další den, novej britskej stroj a novej hrdina tentokrát v 12 bitvě, ale tento ležel celkem nízko.

        http://wotreplays.com/site/574216…

        0 0
        • marapara  

          Jedeš na Cromwella?

          0 0
          • vasek80  

            Né, jedu to na tu desítku jak jsem psal níže. Chci to přeletět co nejrychleji.

            0 0
            • Girmy  

              Bacha na to… Já jsem přeletěl rychle až do VIII tieru, ale pak ta 9, Cn MK 7/1 je hrozně na dlouho! Je to hrozná pruda, než se člověk dostane do toho top děla (s ním je to pak paráda, bez něj utrpení – teda aspoň pro mě)…

              0 0
              • Jetson  

                Neříkej, že je v té řadě něco ještě horšího, než Comet? Teď čekám až bude mít celá posádka 100+100 (2 členové co půjdou dál mají ještě 100+99) a kupuju Centuriona.

                0 0
                • Girmy  

                  Hele není to zlé, ale trvalo mi hrooozně dlouho, než jsem toho 7/1 dodělal do fullu a dalo se s ním hrát…

                  0 0
    • vasek80  

      Proč já to dělám, zase jsem si naložil kopec sra.ek do garáže.

      Já to chápu, že chtějí vydělávat a tak sériové tanky jsou většinou šroty.

      Aktuálně absolutní sebemrskačství s Tigrem a IS-8. Brutus nad brutus. To je na rozmlácení klávesnice o monitor. A jen se děsím jak dlouho to peklo bude ještě pokračovat. Bude potřeba ještě hodně her, aby se ty šroty vyexpily k světu.

      0 0
      • Vegan  

        wellcome to hell IS-8 :D bud klidny nezlepsi se to :) je to furt stejny srot, prostreli te i lentilkou a delo byt ma papirove pene dobrou je pocitove horsi jak to na M103 o T28 ani nemluve.

        Ja ted prozivam peklo s AMX 12 t to je dobre peklo 85% bitev mam s Tier X kde je to alespon pulka tymu. Uz jsem mel bitvu kde jsem byl ja pak 2× IX a pak same X.

        0 0
        • vasek80  

          Kdyby to dělo šlo alespoň sklopit. Ono má snad 0 depresi. Kolik mi toho uteklo jen proto, že jsem míříl nad věž protivníka. Jakmile není absolutní placka, tak je problém. Všechny má oblíbená místa absolutně nepoužitelná.

          Zlepší se tohle alespoň s druhou věží a top dělem?

          PS: já to včera nevydržel a Tigra vyexpil dělo a věž z free a to dělo je potom parádní, a ač ještě nemám pásy a motor, tak je to rozhodně daleko lepší jak IS, no ale na T29 to asi stejně mít nebude ani v topu. jo a IS-8 jsem místo volných exp vyřešil tak, že jí hrát teď nebudu. Na IS-7 mi stejně chybí BIA na jednom nabíječi kterého expím v KV-1 a tak ruské těžké nechám do doby až budu mít E-75.

          0 0
          • soc  

            dlouha 88 je jeden z nejlepsich kanonku :-) Pokud neni T29 v hulldownu, tak ji rozsvihas ani nevi jak… a pokud je, tak zalezi jen na RNG, ten hrnecek se trefuje blbe…

            0 0
          • marapara  

            jak píšou ostatní, ta dlouhá 88tka na Tigrovi je parádní. Nabíjí za 5,7 sekund, to je parádní rychlost, docela rozdává i do 300 dmg, většinou mezi 200–280. Na T29, pokud je ve věžovém postavení, tak ale nemá, je to papír. Tam musíš velmi dobře mířit :).

            0 0
            • vasek80  

              Já s ním ustřílel IS-3 do věže. A celkem není problém s ním nastřílet přez 2000 dmg. Sice nyní hlavně jedu ty Brity, ale když chcípnu brzo, dám vloženou s Tigrem. Ale jako stock s tím dělem z veky to bylo utrpení.

              Jo a škoda, že se trochu netočí rychleji věž. Je to jak Hellcat.

              No a nakonec, dost často se mi poslední dobou děje takovej MM a je to fajn.

              0 0
              • marapara  

                jj, točí bohužel pomalu jako Hellcat. Stokové dělo je nic moc.

                0 0
          • Vegan  

            Nezlepsi to jsou proste ruske tanky a u cinanu je to jeste horsi.

            0 0
            • pitos  

              Tak začal jsem nedávno hrát T34–85 a tam mě ta možnost sklopení děla celkem příjemně překvapila.Je to myslím lepší než u většiny Němců co jsem hrál.

              0 0
              • Vegan  

                jj T34–85 je celkem vyjimka, ale stejne to neni zadna vyhra ve srovnani s US, navic u me tech medek vadi, ze to strasne zalezi na podpore tymu, kdyz je dobrej tym, kterej te i kryje je to dobry, ale jak mas blbej tym muzes se pretrhnout z tohodle pohledu je HT ponekud vice samostatnej.

                http://wotreplays.eu/site/577761…

                0 0
                • pitos  

                  Mi se právě na medku líbí že na tobě neleží ta největší odpovědnost, hraji je v kombinaci s HT nejraději a dokonce zjišťuji že mě ta hra s těmi otravovači baví v poslední dobou stále více.

                  Máš nějakou zkušenost s KV 13? Co jsem si tak trochu zjištoval, tak je hodnocen převážně kladně.S T34–85kou se mi hraje dobře. Jelikož z různých důvodů hraji tanky jen do tieru 7 tak zvažuji že si ho pořídím i když větev medium tímto tankem končí.

                  0 0
                  • Jetson  

                    Jak končí?

                    0 0
                    • pitos  

                      Myšleno jako že dále nepokračuješ na osmičkový medium tank.

                      Jedině tedy přes T-43 ale tu zatím nechci.

                      0 0
                      • Vegan  

                        T-43 je totalni shit, ale totalni.

                        I kdyz ted se mi podarila dobra hra, ale to bylo hodne o stesti nicem jinem.

                        0 0
                        • Vegan  

                          Nevlozil se odkaz…

                          http://wotreplays.eu/site/685720…

                          0 0
                        • vasek80  

                          Ono druhá větem a A-44 taky není žádnej zázrak…

                          0 0
                          • Vegan  

                            No prje je to trosku lepsi, alespon se nemusi strilet goldama

                            0 0
                            • vasek80  

                              Jo, to topové dělo vypadá už dobře. Jel jsem s ním ale jen jednu bitvu a pak se vrátil k A-43 dodělat žárovku (A-43 ač má topové dělo jen V tieru je bomba stroj).

                              Já trénuju posádku ještě v Matyldě IV a penetrace 86mm na V tieru je teprve peklo ;-)

                              Jinak ta A-44 má zase jiné nevýhody a to nulové sklopení děla.

                              0 0
                        • vitan  

                          nesouhlasím. Je to dobrý záškodnický tank, co relativně dost oddingá – pokud jsem na topu, tak super, ale většinou mě to posílá mezi 9tkové – to moc nechápu. Vůbec se netěším na T-44, ale ten 9tkový nad ním by to měl vynahradit:)

                          0 0
      • soc  

        hehe, expim ted Tigra II a Caerna… s tim KT mam zatim 0% WR, s Caernem 44% WR.

        0 0
    • vasek80  

      Nic není oficiální, ale šušká se…

      Kdo ví, či pamatuje jako to bylo z kraje s T34 a chce jednou prémiový tank bez goldů a nebo bez nákupu v prémiovém odchodě, tak ať se rozjede po lajně britských medek…

      Víc nepovím, hledejte ;-)

      Stejně až se to hodně rozkřikne, tak to WG změní, ale já už expím Crusadera.

      0 0
      • soc  

        a dalsi vec, kdo chce par garazi zdarma, at si poridi PzIV, Stuga a PzIII… v 9.0 se budou mnozit ve velkem :-D

        U britu uz mam v garazi Cromwella, Cometa a Centa… tak jsem zvedavy, co z toho bude. Ale tam by melo dojit k nahrazeni TX MT, ne?

        0 0
        • vasek80  

          KV-1S se také rozdělí, ale o tom s místem v garáži jsem neslyšel.

          FV4202 by měl být nerflej prémiák VIII tieru, stejně jako T34 dříve byla normálně expitelný tank. Pravda je, že na FV4202 jako X tier medko je hodně kritiky.

          0 0
          • soc  

            No teoreticky, kdyz dochazelo k delelni, tak jsi k tankum dostal i mista na ne, pokud jsi nemel zadne volne.

            KV1S se rozdeli az buhvi kdy, vzdyt kolem toho chodi jak kolem horke kase :-D

            A doexpit FV, to je beh na dlouhou trat… v centovi jete nemam ani posadku :-(

            0 0
            • vasek80  

              Myslíš, že při tom dělení ti zůstanou dva tanky v garáži? To by balo fajn, hned bych je prodal :-)

              A to FV snad do léta stihnu, ona ta devítka dřív nebude. Spíše aby to nezasekli nějakým oznámením, že prémiáka z toho dostanou jen lidi co ho měli třeba do března a zbytek dostane novou X.

              Já jsem zatím u Crusadera a posádku mám nepřeškolenou z Cruisera II tieru, přeškolím až na Cromwela, tam to bude horší skok z lehkého na medko. Aktuálně jsem na 85 základ, takže bída, ale ty tanky nejsou špatné, tak se to dá hrát. Medka mě začínají bavit.

              0 0
    • DiaBoss  

      S tímhle tankem je to težké, ale když jste jediný kdo musí rozhodnout bitvu tak to jde se vším :D

      0 0
      • Vegan  

        Si zkus vzit B1 :D a pak se o tom pobavime stim mas jako s HT problem prostrelit tank o tier niz :)

        0 0
    • vasek80  

      Jeden z nejsnazších hrdinů (zejména díky 2550 nasvícených, jinak už jsem několikrát nastřílel přez 2500).

      Parádní medko A-43 a pěkně mi soupeři jak lumíci najížděli na ránu. Byla to poslední bitva před přeškolením posádky na A-44.

      K A-43 se ale ještě vrátím, baví mě moc, sice má slabší dělo jak Cromwell, ale je hbitější, točí bleskově jak podvozkem tak věží.

      http://wotreplays.com/site/581091#self

      0 0
      • Girmy  

        Já mám takový pocit, že HRDINA chodí nejčastěji těsně před vyexpením dalšího tanku. Aspoň tak to mám já :D.

        Pravda, dost bude dělat to, že se s tím tankem mezitím člověk sžije :)

        0 0
      • marapara  

        No, já jsem opět koupil se slevou IS, chci jít na IS-3. Včera jsem hrál s ní pár her a celkem to šlo :). No budu to muset nějak přetrpět. Včera se mi s ní vyloženě povedla jedna hra Karélie. Tam jsem dostal jedničku, hrdinu ještě ne :). Dal jsem skoro 3000 dmg a zničil 3 tanky, včetně T29. Se s ní lama tak postavil, že mu čouhal celý spodek, tak jsem mu tam poslal 3 kusy a bylo to :). Strašně dlouho IS nabíjí, ja to jako KV-1S, posádku jsem přehodil z KV-1S, takže ji mám už aj docela vyexpenou. Předpokládám, že na IS-3 ji budu moct také použít. Expit IS ale už nebudu, třeba dělo nebo motor nebo pásy. Seru na to, nějak to přetrpím na IS-3. :)

        0 0
        • vasek80  

          IS-3 je parádní záležitost. Je obratná a rychlá a lecos ustojí a to topové dělo je slast. Já mám dilema, chci jednou IS-7 a mám jednu celkem dobrou posádku v IS-3 a pro IS-7 si dotrénovávám v KV-1 ještě jednoho nabíječe na BIA. Myslím, že stejně s IS-7 nebudu tolik hrát a asi pro ní rozjedu další posádku zvlášť a tu lepší vrátím do IS-3.

          A jak píšeš o tom dlouhém nabíjení, já střídal IS a KV-1S (a debil propustil posádku na 180% po prodeji KV-1S, která by se mi těď hodila) a když jsem měl top dělo na IS, tak už jsem potom na KV-1S nemohl hrát, protože mi vadilo daleko pomalejší nabíjení než na IS. Potom ke konci jsem se s ní trochu zžil. Hrdinu jsem neudělal, tou dobou jsem těžké neuměl a byla to první těžká 7.

          Každopádně i dle toho seriálu WG nejlepší HT do týmových bitev je IS-3, T32 a ten frantík. A obecně IS-3 je nejuniverzálnější tank se kterým se dá zahrát jakákoli mapa. S T32 jen jezdíš od duny k duně abys schoval spodek a s frantíkem se zase musíš uklidit po vystřílení zásobníku na nabíjení a penetruje tě vše. Některé mapy jsou třeba s T29 protivné, že se nemám kde krýt ale s IS-3 je mi jako s jediným tankem úplně fuk, kam mě to prskne a ani mi nevadí když jsem low tier. Píše se že je to noob tank, protože zahrát s ním není až tak složité.

          Jen ta věčně poškozená munice, to je peklo. A když se povede 2× (což není problém) tak nabíjení za 20 a něco je v první linii lahůdka.

          PS: ač se IS nezdá jako posun po KV-1S, tak pravé peklo je IS-8. Vše bych snesl, jen to dělo že nesklopí mě se.. Pořád někam najedu a mířím metr nad tank. Musí se jezdit jen absolutní rovina, stačí kamínek pod pás a míří to nad tank.

          0 0
          • marapara  

            Mi IS nabíjí za 12.7s a KV-1S nabíjela za 13.8s. S tím topovým dělem nabíjí za 10.6s. Ona mně nabíjela pomaleji, cca 15 sekund, ale dal jsem ventilaci, poexpenou posádku z KV-1S a nabiják a zkrátila se doba na 12.7s, což už je celkem přijatelné. Penetruje ji taky pomalu vše, jako KV-1S, takže po výstřelu se snažím schovávat, pokud je třeba.

            S tou posádkou z KV-1S jsi teda pochybil :). Já mám na KV-1S něco tuším kolem 900 her a třetí lajnu dovedností tuším.

            0 0
          • Vegan  

            IS-8 :D :D :D

            me uz zbyva jen asi 30 000XP na IS-7 takze uz to tak neprozivam, ale nez bylav topu tak to bylo fakt peklo…

            IS-3 je podle me take jeden z nej tanku co mam o tom zadna. Ted jeste vyjezdim 25 000XP na AMX 50 100 a budu myt vsechny tri tip tanky na 8 tieru, nic mene doufam, ze sklopi vic jak lehka AMXka pac ty jsou fakt pekelne.

            0 0
        • marapara  

          Tak, Mko je tam i když v prohře :). Nemám se za ale za co stydět, soupeř měl podstatně lepší MM a to se nakonec potvrdilo.

          0 0
          • vasek80  

            No vidíš. Já si po práci chtěl dát pár bitev s Cromwellem, ale akorát jsem se rozčílil. 4× z 8 bitev jsem dostal ENSK, kterej bytostně nesnáším a 4× jsem na něm prohrál a nic nezahrál.

            0 0
            • Vegan  

              Ja mel dnes zase od 6 do 12 ping okolo 250ms to se nedalo chvili to slo a pak zase a kdyz uz mi to slo dostal jsem hru s 6! Artynama v jednom tymu!

              Ale pak se konecne ping umoudril a ja zacal alespon trosku vyhravat, jeste 2K EXP a mam AMX 50 100 a AMX M4 pujde pryc konecne. to je tragedie ten tank.

              0 0
            • marapara  

              Na to, že jsem měl včera po sedmi hrách 75% výher jsem byl nakonec rád, že jsem to dotáhl na 54% :). Takže asi tak, týmy později stály za hovno.

              0 0
            • marapara  

              Ono s tou posádkou z KV-1S je to lepší, než ta koupená s IS a nevyškolená.

              0 0
              • vasek80  

                Ty tam přehazuješ tedy z KV-1S bez přeškolení a druhou máš novou jen pro IS?

                Mě to právě ten rozdíl v rychlosti nabíjení přišel daleko větší (čas už si nepamatuju).

                Dle wiki má IS s ventilací a 100% posádkou 5,2 střel za minutu a KV-1S jen 4 To je 15s vs. 11,5s.

                Já tedy navíc ještě na KV-1S neměl ventilačku a u IS jsem ještě navíc doexpil BIA, takže jsem nabíjel 11,3s a mi to tedy dělalo rozdíl 5 vteřin. Proto mě už potom KV-1S nebavilo. Celkem bych se ke KV-1S ještě vrátil, protože nyní bych s ním také zahrál daleko lépe.

                Jinak já mám v IS-8 také nepřeškolenou z IS-3. A až nedávno jsem zjistil, že nepřeškolená posádka dostává jen 1/2 zkušeností. A na IS-8 už by se rozhodně vyplatilo ji přeškolit, pokud nebudu hrát IS-3. Za dobu než bych vyzkoumal IS-7 bych přišel o více jak cca 50 000 zkušeností za pokles ze 100 na 90 při přeškolení.

                0 0
                • marapara  

                  Já jsem hodil posádku a doškolil ji do 90% za nějaké peníze. Ono to bylo ale víc, než 90% zkušeností, protože jsem měl profesora a vylepšenou ventilaci. Ale jinak dovednosti jim zůstaly. Na KV-1S jsem také ventilaci neměl.

                  0 0
                  • marapara  

                    Předpokládám, že to přeskolení je to doškolení na 90% za peníze nebo ne?

                    0 0
                    • soc  

                      20 000,– kreditu za clena posadky…

                      obcas byva akce na 50% slevu

                      V kazdem pripade posadka ma byt na 100% zakladnich dovednosti, jestli ma makat poradne…

                      0 0
                • marapara  

                  IS jsem koupil s posádkou, ale dal jsem ji do kasáren a přehodil si tam posádku z KV-1S. Na KV-1S bylo 5 členů a na IS jsou 4, takže toho jednoho mám v kasárnách. Ani nevím, kdo to je, nějak jsem to neměl čas zkoumat.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Já právě občas využívám přehození posádky bez přeškolení a to zejména pokud chci daný tank rychle proletět a je to nižší tier. Sice padne ze základu 100% na 75% (postih za tank co neznají), ale ušetří se cca nějakých 40 000 zkušeností na doexpení z 90 na 100 a trochu stříbrnejch. Ta přehozená posádka bez přeškolení se vyplatí pouze pokud je potřeba na proexpení tanku znatelně méně jak cca 80 000 exp, pokud je potřeba více už se díky tomu, že nepřeškolená posádka dostává polovinu zkušeností vyplatí přeškolovat. (zamotaně napsané, ale snad se to dá pochopit)

                    0 0
            • vasek80  

              Ze mě si to dělá prdel.

              Včera píšu, že mi to sype jen ENSK, kterej s tímto tankem nesnáším a dostávám ho také pořád k E25. Ono na této mapě čarovat s dělem co má dmg kolem 100 je nemožné.

              Dnes k tomu po práci sednu a první bitva a prásk zase ENSK

              Náhodou se ale povedla.

              0 0
              • marapara  

                :)

                0 0
                • vasek80  

                  Tady se hráč TéDéček nezapře. Také jezdím útok touto stranou jen potom za betonama jezdím ještě více při kraji. Tedy s TD, tu druhou stranu neumím a pokud mám něco pomalého jedu do brány na náměstí. Zejména s T29 je to bez artyn výživná pozice kdy soupeři raději odjedou.

                  0 0
                  • marapara  

                    :) … s T29 si tam schováš spodek.

                    0 0
                  • marapara  

                    Já tu druhou stranu, když jedu s Hellcatem, tak se schovám za ten bunkr mezi krajem a městem a tam odstřeluji, dokud mě někdo nezaměřuje. s HT jezdím mezi betony vpravo a vykukuju a odstřeluju kopec naproti. Většinou tam kempí TDčka a občas i jiné tanky. S T29 je to celkem dobrá pozice, když si tam schováš spodek za vlnu.

                    0 0
    • Dejv94  

      Tak včera konečně M s Alectem. Původně 32% na výhru, všichni mě nazvali „Hungry Alecto“ když jsem lovil posledního Hetzera ale team mezitím obsadil základnu :-(

      0 0
      • vasek80  

        ořezávej to a nebo ještě lépe uploaduj záznamy na wotreplays. Je to čitelnější a je s tím méně práce ;-)

        0 0
    • soc  

      3700DMG, 6 killů, WN8 přes 11000. S Cometem… trvalo mi asi 150 bitev, než jsme se sžili.

      http://wotreplays.com/site/587812…

      0 0
      • marapara  

        WN8 je zratka čeho?

        0 0
        • soc  

          No to vubec netusim, co ta zkratka znamena, ale je to soucasny rating zalozeny na udelenem DMG, killech apod…

          0 0
          • grim334  

            Tady bych chtel pouze podoknout, ze jednorazove v bitve WN8 nic nerika, zejmena pokud hraju lehky tank nebo artynu dostavam neprimerene velky bonus.

            Celkove by tento rating mel ukazovat jak vliv ma hrac na prubeh bitev svou aktivitou. Narozdil od WN7 uz neplati ze ten co vyrazi jak trotl nasviti cely nepratelsky team a chcipne ma dobry rating to same plati pro ty co za celou bitvu neystreli a zajedou na vlajku, zatimco zbytek teamu se snazi ulovit posledni 4 tanky.

            Nicmene je porad pouze nejake cislo s odhady a kompromisy :). Realne ma jedinou vypovidaci hodnotu, pokud vlezu do bitvy kde jsou vsichni s ratingem 0–300 tak vim, ze jsem prave na 80% ztratil prinejmensim 4 minuty casu nez bitva skonci prohrou.

            0 0
            • soc  

              Ono i to jednorazove je WN8 schopne rict, jestli jsi zahral napdrumerne, nebo podprumerne. Ale samozrejme o kvalitach hrace vypovida dlouhodobejsi prumer.

              Ten spot je zahrnuty i ve WN8, ale mam pocit, ze ma mensi vahu. Cap nebyl zahrnuty ani ve WN7, jen decap.

              V kazdem pripade bude zajimave, az dokazi do ratingu implementovat i nasvicenou DMG, protoze ted jsou strasne biti kvalitni spotteri.

              0 0
              • grim334  

                souhlasim.

                On ten rating je ve vysledku je akorat k vzteku, protoze muzes byt sebelepsi, ale kdyz chytnes retardy, popripade te MM hazi jako potravu pro vyssi tiery tak mas smulu.

                Kdyz vyrazim s Tier VI heavy tankem a z deseti bitev dostanu 9× tier VIII kde jsou dve sestky hellcat a ja tak je to hodne tezke a kdyz k tomu pripoctu spatnou mapu kde nemam moznost manvrovani a stupidni tym tak na to radsi ani nekoukam :D

                0 0
              • vitan  

                co znamená kvalitní spotter?

                Začal jsem hrát více LT a baví mě to neskutečně. Jsem schopen se dostat i nad 2,5tis nasvícených poškození cca každou druhou bitvu, tak abych věděl jestli už je to dobré nebo jsem pořád čučka:)

                Máte nějaký tip na video/návod jak se stát ještě lepším spotterem?

                0 0
                • grim334  

                  z meho pohledu u spottera ten dmg neni az tak smerodatny, mnohem dulzitejsi je aby spotter dokazal cist pohyb nepritele a ukazoval po celem bojistit vyvoj sil v prubehu hry.

                  Pro me to znamena nestat v nejakem krovi 8 minut ale aktivne jezdit po bojistit podle situace osvecovat presuny, hlidat slaba mista a ze zaloy dorazet nacate tanky, ktere ujizdi z prime palby.

                  0 0
                • soc  

                  Ja ted z LT hraju jen T15, ale chci se k nim vratit a naucit se prave spotovat. chci se vratit k Pz38na a rozjet si i americkou lehkou lajnu :-D

                  Na jakem tieru mas 2500 nasviceneho DMG? Respektive s cim? Protoze uz je to slusne cislo.

                  Jinak jak pise grim334. Pokud to delas dobre, tak ten nasviceny DMG prijde sam. Proste musis ukazat tymu, kam smeruje nepratelsky utok, udrzet nasvicene tanky pro strelbu a prezit :-D Jsou mapy, kde to az tak poteba neni, ale treba Malinovka, alej na Prochorovce, Step, Arktida, Poustni reka, El Halluf… tam se to velmmi hodi.

                  0 0
                  • vitan  

                    Ruský 6-Tier MT-25

                    Je rychlý, camo bonus moc nemá, tak spíše někde vykukuju atd, někde zalezu a dělám pasivního scouta, ale to jen v četě, kde vím, že budu mít oporu týmu…:) vasek80 si občas bere nějaké šikovné HT a jdeme proti vyšším tierům

                    0 0
                    • soc  

                      njn, velka kraksna s dohledem 370m a potka az T10… no neni to ideal. Takze fakt spis na opatrne vykukovani.

                      Hodne chvalena je americka lajna, asi si ji dnes vecer rozjedu :-D

                      0 0
                • grim334  

                  Jeste bych dodal, ze ja LT prestal az na vyjimky hrat. Ve vetsine pripadu jsme jezdil, spotoval a stejne to nikam nevedlo protoze 80% bitev tym na to bud nereagoval, nebo stali nekde v prdeli a mimo dosah radia popripade se netrefili. Navic podstatna nevyhoda LT je dohled ve srovnani treba s MT na tierech VII a vys, kde se vytraci vyhoda camo bonusu u LT.

                  0 0
                • vasek80  

                  Za mě vybavení skládaná optika, bino a síť.

                  Posádka první všichni maskování jen velitel žárovku. Jako druhé zvyšovat dohled a dosah rádia a řidič krále bažin, protože ten opravdu pomáhá.

                  A hlavně, když se pasivně spotuje, tak prst ze spouště.

                  2500 nasvícených na 6 je pěkné.

                  0 0
                • Girmy  

                  Já hrál s francouzskými LT. Nejraději jsem měl AXM 13 90. Hazí to skoro stejně jako s 12t nebo 1375 a je to mnohem lepší a rychlejší tank!

                  Výhoda tohohle tanku byla, že se dal hrát všemi způsoby.

                  1)Pasivní spot – zalézt do křoví, nestřílet a jen svítit – chce si zjistit, jaká křoví jsou na které mapě dobrá.

                  2)Aktivní spotter. Měl jsem na něm schopnosti prostorová představivost, ostříží zrak. Z vybavení bino, skládaná optika a maskovačka…

                  3)Když se trochu vyklidí pole, tak se s tím dá dost dobře ututlat lecjaký tank :). Na zásobním máte +/- 1500 poškození a to se dá fakt ututlat lecos!

                  Byl to skvělý tank a jediné, proč jsem ho prodal bylo to, že jsem neměl na lorreina, který je pro mě peklo… Ale Batmobil je takový můj vysněný tank, takže si to musím protrpět!

                  Jinak naspotit se dá i kolem 7k celkem v pohodě. A tvých 2,5k s VI tierem je velmi slušné!

                  Já začínal MT a LT, HT jsem neměl žádné a TD taky ne… Díky tomu jsou moje staty takové jaké jsou, ale už se to začalo pomalu vylepšovat :)

                  0 0
                  • vitan  

                    Ty kráso, vy jste fakt borci – tady to vlákno je fakt studnice taktiky a infa:)

                    Já ty frantíky nevydržel, protože dostat se přes ty pomalé mrchy mě stálo neskutečné nervy:)

                    Ale jak to tak poslouchám, tak asi rozjedu postupně všechny LT u každého národu.

                    Proč? Protože to hraju pro srandu a ne na staty:)

                    0 0
                    • Girmy  

                      Tak pokud by chtěl člověk hrát na staty, tak by stejně musel jezdit jen čety a to nejlépe tří hellcatů :D…

                      Můžu říct, že ti francouzští LT jsou asi nejlepší ze hry ;-). mají specifickou hratelnost, ale když se s nimi člověk sžije a dostane do nich dobrou posádku, tak je to paráda :).

                      AMX 1390 je na VIII tieru ten nejlepší LT jaký existuje ;-).

                      0 0
                      • Vegan  

                        Uplne bych nesouhlasil dost vycuhuje totiz T71 ta je na stejnem tieru jako francouzi lepsi ve vsem, za bitvu kdyz je dobre nasvitim 2–3K DMG a sam trebas 1500 prispeju a nejvetsi zabava je kdyz clovek jede s X a da nejvetsi DMG a nejvic killu :D trebas vcera 1500 naspotovano 2500 rozdano a 3 killy. trebas objekty T71 vylozene zboznuji.

                        PS: polomer otaceni take mluvi pro T71, ale uznavam dojit k T71 je peklo, ale to je i projit pres francouze.

                        Jinak Lorrein je +/- identicky jak AMX 50 100 a tam si dost zvykam na jiny styl hry nevim kterej blb vymyslel, ze 50 100 je tezkej tank, jeste jsem s nim nic neodrazil, ale zase je rychlej, obratnej a ma zasobnik i kdyz to stock delo je k zlosti :-/.

                        0 0
                        • soc  

                          Prave kvuli T71 si chci rozjet tu americkou lajnu. Vidim to na slusne trolitko :D

                          0 0
                          • vasek80  

                            Mam T71 a v nem nic moc posadku z Chaffe a tim jsem amerikany prozatim ukoncil. Neni cas a dal jsem s nim snad jen 5 bitev. Nejak me to nenadchlo.

                            PS: tyden jsem bez WOT a pisu z mobilu.

                            0 0
                        • Girmy  

                          Jojo, na VII tieru je lepší, než AMX 1375. Ale na VIII tieru už AMX 1390 nemá konkurenci. Čínské LT jsou také dobré, ale když se setkají, tak stihnu dát většinou jen dvě rány a jde do garáže…

                          Ale uznávám, že trolítko je to skvělé a o co lepší, jde na skvělé tanky v dalších tierech :)…

                          0 0
                          • l.smetana  

                            Až na T57 heavy, ta je k zlosti

                            0 0
                            • Girmy  

                              No já ji nemám vůbec rád, když se proti mně postaví :D

                              0 0
                            • Girmy  

                              No já ji nemám vůbec rád, když se proti mně postaví :D

                              0 0
                            • Girmy  

                              No já ji nemám vůbec rád, když se proti mně postaví :D

                              0 0
                              • l.smetana  

                                To sice jo, jenže to je taková heavy neheavy…nemá moc pancíř, moc toho necinkne, je pomalá..A když si někdo počká až vystřílíš buben tak si snadný terč. Ale jinak jo, když máš plně nabito, tak seš schopný většinu tanku sfouknout na zásobník.

                                Ono s tím se nejlíp hraje jako se středním tankem, poskytovat podporu, stát někde schovaný a z dálky něco nastřílet. Když je nejhůře tak vyjet dopředu.

                                0 0
                                • Vegan  

                                  to vsecky zasobnikove jsou spise stredaky AMX 50 100 jsem uz rozepisoval to je typicky stredak jen ta velikost neodpovida

                                  0 0
                  • Vegan  

                    je tohle dobrej spoting ?

                    http://wotreplays.eu/site/592118

                    jestli ne tak uz nevim co je dobry spoting :P :)

                    0 0
                    • l.smetana  

                      třeba tohle s Hellcatem :P

                      0 0
                    • l.smetana  

                      A ještě přidám jednu historku z natáčení, měl jsem v týmu T71 co měla 11 000 nasvíceného :) Mapa Malinovka, stála v křaku u jezírka a rozsvěcovala celou protější stranu

                      0 0
                    • grim334  

                      moc to resis, kazdej ma jinej styl a kazdej tank vyzaduje jinej pristup.

                      Ja bych to asi jel jinak a to ze jsi se na zacatku nedostal na ostrov ti zachranilo krk, nikdy nesmis vjet s lehkym tankem tam, kde hrozi, ze te naspoti HT na minimalni vzalenost. To pak vetsinou nestacis ujet :D

                      0 0
                      • Vegan  

                        Na ostrov jsem jel kvuli tomu abych naspotil ty co vzdy stoji v bazine a strili ty co jezdi smerem doleva, sam tam jezdim si za krakem ty spotnes je a oni tebe ne a jedina moznost je naspotit je z ostrova a pak stama rychle pryc T71 se pres ty bariery dostane nechapu ze AMX 12t ne, ale to je vedlejsi

                        0 0
      • vasek80  

        Já ne Cromwellovi asi hrdinu neudělám. Jaště nemám ani posádku na 100%. Nakonec jsem tam hodil z Alecta která měla 75% prvních skilů. Na Cometovi to snad dojedu do 100% pro žárovku. Na Alectu jsem měl na zbytku maskování a asi to i tak nechám, protože jej hraju spíše ze zálohy. Jen občas se neudržím a vyrazím něco utočit.

        Jinak mám přesně 100 bitev a když jsem se podíval na statistiku, tak to až tak zlé, jak jsem se bál, není. Tank je to celkem fajn, ale přijde mi takovej sterilní. Kdyby to dělo nabíjelo raději o 3 vteřiny pomaleji a dávalo kolem 200 dmg byl bych raději.

        0 0
        • soc  

          Jsi na tom o neco lip nez ja po 400 bitvach :-D Mam teda lepsi WR, ale jinak horsi DMG za bitvu a K/D. Ale zase ja jsem ho hraval pomerne agresivne a na to jsem hodne doplacel. No furt je v garazi, ale prasi se na nej, je bez posadky.

          0 0
          • vasek80  

            Já uvidím jak to bude nad ním. Asi celkově bych řekl, že Comet lepší nebude. Tedy minimálně dělo né a pokud ani Centurion 7/1 nebude nějak výrazněji dominovat na svém tieru, tak si ho asi také nechám. Minimálně toho hrdinu by si zasloužil.

            Jinak mi to hodně připomíná ruskou A-43, ale ta je podle mě daleko zábavnější. Jen to dělo není tak dobré.

            A pokud to celé dojedu do X a oni mi z toho toho prémiáka neudělají, tak se asi na celou britskou větev vykašlu :-)

            0 0
          • marapara  

            Mi se práší na KV-1S a na Tigra II. Tigra II jsem chvíli hrál, ale nějak moc se mi s ním nevedelo, tak jsem posádku přehodil zpět na Tigra a ještě ji trochu vylepším na Tigrovi, než ji vrátím na Tigra II. Mezitím jedu paralelně IS, abych se dostal k IS-3, na tu se docela těším. S IS se mi už hraje lépe, než když jsem tam měl novou posádku koupenou k tanku. Nakonec jsem ji hodil do kasáren a mám tam trochu vycvičenou posádku z KV-1S a hraje se mi podstatně lépe. Hlavně nejsem pořád vidět atd.

            Nedávno jsem si koupil Hummela, Grilla jsem si zatím nechal a jeud občas i Hummela. Sice nejvíc jsem na něm nastřílel asi 1800 dmg, nic moc, ale zatím jsem z 11ti bitev 10 vyhrál :). To je dobrá statistika, i když zatím to bylo často po haluzi :). A rozjel jsem i anglickou větev, chci se dostat na FV304. To je parádní artyna. Zatím jsem i Birch Gun, ale moc se mi s ní nedaří. Tak uvidíme, teď s ní ale moc nehraju.

            0 0
            • soc  

              S Tigrem II mam zatim 3 hry: 0% WR, 0 kills… se bojim na nej vubec podivat, natoz kliknout na tlacitko bitva :-D

              0 0
              • vasek80  

                A mě jste se divili, když jsem měl s T29 8% WR po 12 hrách. Také jsem se děsil jej vzít do bitvy. Nakonec na to padlo hodně volných a od té doby je to mazel.

                0 0
                • grim334  

                  T29 na stocku jenom s delem z M6 je absolutni peklo, nejede to, nez se tank otoci o 90% je pul bitvy v haji. Koupil jsem si ji ted o vikendu v akci a zatim jsem dal se zatatymi zuby par bitev a vidim to volne exp a preskocit na top…

                  Tiger II oproti tomu se da pomerne dobre hrat i v zakladu s prostrednim delem

                  0 0
                  • vasek80  

                    Ultra peklo to bylo v Lakeville tam vzadu v kaňonu. Než jsem dojel na klasickou pozici F2, tak bylo po bitvě. Tam ten terén má odpor jako ve vodě. Dal jsem ale krále bažin a jednou jel někde na poušti vedle jiné T29 v topu a byl jsem znatelně rychlejší. Teď si na pomalost T29 absolutně nemohu stěžovat.

                    0 0
                  • marapara  

                    No se 76 mm se na T29 hrát fakt nedá. Tam se dá trochu polechtat max. TDčko nebo artyna :).

                    0 0
                    • grim334  

                      76 jsem ani nezkousel, tim ze jsem nesel z Jumba ale z M6 mam 90 mm M3 coz sice neni zadna hitparada ale da se neco nastrilet. Utrpeni jsou ale pasy a motor plus mizerna zakladni vez, takze vlastne vsechno :D.

                      Tohle je jeden z duvodu proc jsem ve vetsine pripadu zustal na tieru VI a VII vsechno dalsi mi vzhledem k poctu XP a MM prijde totalni ztrata casu. Najezdit se stock 29 tech cca 35k EXP mi prijde nerealne… Jsem rad kdyz nekam dojedu, pak kdyz neco trefim a prostrelim takze prumer na bitvu tak 300–500exp, ale taky 0 kdyz najedu pro tier VIII MT a ten me utoci a jeste si u toho vypije kafe :D

                      0 0
                    • grim334  

                      dneska jsem do t29 vrazil volne expy a vylpesil vez, pasy, delo a druhej motor a zatim to vypada na super tank :)

                      nejlepsi bitva co se mi dnes povedla a zaroven M :)

                      http://www.vbaddict.net/…520862319319

                      0 0
              • marapara  

                No jám mám asi 60 nebo 70 bitev, přesně nevím a WR mám asi 46 nebo 47% tuším. Nic moc, s Tigrem se mi hraje líp. Zvlášť, když pak s Tigrem II dostanu desítkový tier a k tomu na hovno tým, tak mám někdy pocit marnosti :).

                s TDček se mi ještě líbí Rhm Bwt, parádní kanóny má. Má poměrně nízký profil, otočnou věž, takže se celkem lehce schová za překážky. Z těch mám v HT docela strach, protože většinou nejsou moc vidět, když to střílí odněkud ze zálohy.

                0 0
            • vasek80  

              Se ti práší na KV-1S a já dnes utrácel přez mega a půl.

              0 0
            • grim334  

              Hummel neni spatny, ale G.W Panter je uplne jina liga, po relativne presne Grille je Hummel celkem des. Zajimave je ze G.W Tiger ktereho jsem kdysi pred nerfem artyn odmknul je pocitove mnohem lepsi co se presnosti tyce.

              ad. FV304 to je nekustecny stroj. Ultra mobilni a diky zhopnosti strilet po pomerne vysoke balisticke krivce to trefi i tanky za baraky a kameny kde to necekaji. Nevyhoda pak je mizerny dostrel, kde je potreba zajet pomerne hluboko do bitevniho pole a mizerna pruraznost dela. Na tier VIII se malokdy podari prostrelit tank a dat vic jak 150 na zasah, prumerne na heavy tank das tak 80dmg. TD a lehce pancerovane tanky jsou jine kafe. Co mne na to tanku bavi nejvic je ta kadence, shodis pasy a nez je nahodi ma v sobe dalsi ranu. Uz jsem si tenhle opruz vyzkousel i na vlastni kuzi kde mne ustrilel v M6 chlapik prave s FV304 a ten pocit marnosti kde jenom pocitas vteriny nez priledi dalsi rana byl hrozny :D. Btw. na Bishopa doporucuju utratit nejake volne exp a co nejdriv se ho zbavit :D

              0 0
              • vasek80  

                Já se už artynám nevěnuju, ale jestli mě nějaká štve, tak je to G. W Panter a potom francouzká X se zásobníkem. Ta mě vysloveně vadí.

                0 0
                • grim334  

                  G.W. Panther je pomerne slusna artyna, mam s ni odehrano 470 bitev. Jedine co mne na nem stve je nizka draha letu strely takze hodne prekazek a nerovnosti neprestrelim. Na druhou stranu strela leti kratku dobu, jinak na presnost je to po nescetnych nerfech hod kostkou :D i kdyz mam plne zamereno a jeste pockam 2 vteriny aby se to ustalilo tak se kolikrat ani netrefim do kruhu zamerovace. Kdyz na mne uderi RNG tak za bitvu dam akorat dmg s vybuchu. A oproti tomu dalsi hra se stejnym hernim stylem treba one shot tigra II nebo jgtigra :P.

                  0 0
              • marapara  

                Toho jsem si také všiml, že není moc přesný už po prvních hrách. Tam kde jsem s Grillem trefil v pohodě, tak s Hummelem je to většinou někde před nebo lehce za.

                0 0
              • marapara  

                ad. FV 304, to se mi právě líbí, ta rychlost, mobilita … Všiml jsem si, že nedává moc dmg, ale stačí shodit pásy a než je nahodí, tak ji tam má znova. Je to taková trolí artyna :). Na TDčka neno medka či LT je to zabiják.

                0 0
                • grim334  

                  nevyhoda je dostrel, kdyby mela o 50–100m vic bylo by to jine kafe. Takhle jsou mapy kde musis neskutecne riskovat, aby jsi mel po cem strilet. Teoeticky mas mobilitu na tu rychle utect, prakticky proti MT nemas sanci, protoze pomalu toci tak nez se das na ustup tak te nasviti a vetsinou nestacis ujet. Na druhou stranu kolikrat staci zajet za barak zacouvat par metru strilis pres nej, coz jina arty krom SU-26 nedokaze.

                  0 0
        • vasek80  

          Teď se mi povedla jedna taková trolí hra. Škoda, že jsem v zápalu boje zapoměl, že mám ještě opravy a mohl to FW dát.

          Taková hra mě baví a řekl bych, že je to pro Cromwella ideální. Najíždět soupeřům do zad a hezky je utáčet. Musím si to ještě jednou pustit a pokochat se.

          http://wotreplays.com/site/588881…

          0 0
          • grim334  

            pekny replay, ale ruku na srdce ty pitomci proti kterym jsi jel tomu dost pomohli :). Jet s Cromwellem do uziny smrti proti zkusenejsim hracum tak tam moc nedas.

            0 0
            • vasek80  

              To né, také jsem se dlouho otáčel jestli tam pojedou ostatní těžké. Já tu mapu nemám moc rád, protože to většina hraje naprd, přesně jako moji protivníci teď. Vydal se tam snad jen jeden HT, 2 TD a jedno medko co pak asi odjelo (ten Nashorn byl úplně mimo a chudák Hetzer to hrál dobře, ale co zmůže skoro sám proti šestkám). Pokud tam z týmu nejedou alespoň 4 hráči, tak tam nejezdím a objíždím to a většinou to stojí za prd. Jen škoda že to capli. Mohla být další medaile za 3 artyny.

              0 0
              • grim334  

                no stim FVckem jsi mel 2× kliku ze mu blbe padla kostka, kdyby jednou dobre trefil tak te sejme na jednu ranu, bohuzel tahle artyna na to hodne trpi a neni vyjimkou kdyz jedu proti jine FV304 ze dostanu primy zasah z par metru a zustane mi treba 30% zdravi. A ja ho ze stejne vdalenosti sejmu, ale taky naopak :D.

                0 0
                • vasek80  

                  Ono vjet sám do místa, kde předpokládám 3 artyny chce vždy trochu toho štěstí a plné rychlosti :-)

                  0 0
          • marapara  

            jj, to je pro Cromwyho ideál. Je to poměrně točivý a rychlý tank dělaný na to, aby objel soupeře a otočil jej. Třeba takovou KV-1, která se točí pomalu i točí pomalu věží, to musí být docela zábava :).

            0 0
    • soc  

      Tak co, mame tady mezi cyklisty nejakeho clena klanu EXNOM?

      0 0
    • mariosa  

      je tu nejaky klan co prijme clena tier V,VI,VII. Muj nick je mariosa33

      0 0
    • had_zachau  

      Tak sem si udelal novy osobacek s xp pri prohre. 2043 xp neni zle, jen skoda, ze me brzo dosla munice :(

      screen 1 screen 2

      0 0
    • Chiron  

      Nevím jestli se MM zbláznil, ale celou dobu jsem měl za to, že LT hrají „pouze“ ±4 tiery. A taky mi to tak vždycky vycházelo. A dneska co nevidím, mezi pomalu samýma X na jedné straně já s VI AMX12t a na druhé straně V Chaffee. To má jako ještě nějaké extra znevýhodnění nebo co, to nějak nechápu. A ne, v četě opravdu nebyl.

      0 0
      • soc  

        Není to +4 tiery, některé LT to mají ještě horší, ale bude se to měnit, bo se budou doplňovat větve.

        0 0
    • Vegan  

      Uz jste nekdo dostali frcku Najezdik ja ji dostal ale nikde v historii ji nevidim je to za to, ze celou dobu nejste spotnuti a pritom sami obsadite zakladnu. :)

      0 0
      • jihacv  

        Už jsem ji dostal 3krát.

        Teď se snažím dostat ocenění EXPERT (zničte minimálně jedno vozidlo od každého typu z technologického stromu). Čínu mám splněnu, když sečtu zbývající národy, tak mi chybí celkem 13 tanků. A když sejmu všechny tyto zbývající, tak bude ocenění TANKOVÉ ESO. No nechybí mi moc, ale třeba potkat STB-1 nebo Objekt 430vII dá práci, natož si ho ještě připsat na konto zničených tanků v bitvě. Většinou ho sestřelí někdo přede mnou,…

        0 0
    • Heinrici  

      Tak dnešní první bitva…

      0 0
      • Heinrici  

        A druhá s T29 :)

        0 0
      • Vegan  

        Ja mel vcera solidni ocistec.

        33 bitve / 3 vitezstvi :-/

        proste to neslo cely den jsem se nedostal pres 30% sance na vyhru. I kdyz jsem s T43 dal druhy nejvetsi DMG mezi IX coz nevim jak se mi povedlo doted, tak jsme prohrali, s T28 nez jsem dojel na pozici odkud bylo mozno strilet byla ani ne po minute mrtva pulka tymu !, proste psycho :-/.

        0 0
        • soc  

          Vcera 80% WR, mohlo to byt jeste lepsi, kdyby se soudruzi vic snazili branit. Takze jsem zvedavy, co me ceka dnes…

          0 0
        • grim334  

          no mne jsi to cely skazil :D. Ja pak chtel dat jeste par bitev s hellcatem a T29 a takhle spatny vysledky jsem mel poprve v zivote. Nic jsem netrefil, nebo me hned neco znicilo. Proste peklo!

          0 0
          • Vegan  

            jj PEKLO! jinak se to rict neda ja fakt todle jeste nikdy nemel… nechapu asi me polaci nabonzovali jak jsem jim nadaval nebo nevim :D … Pritom jsme nehrali zadnou tuzku

            0 0
    • Cavendish  

      Tak tu máme novou aktualizaci a opět ten samý problém. Po stažení,se nainstaluje,a­plikuje a hned potom začne stahovat 10,5Gb soubor.

      0 0
    • remus112  

      Koukám, že tady je taky pár závisláků :-) Jedna dnešní povedená …

      0 0
    • Cavendish  

      Víte někdo, kdy má přijít rozdělení KV-1S na 5 a 6 tier?Tuším, že to má být v 9.0. Mám ho teď v garáži, ale vůbec mě to nebaví.Na mě až moc papírový a ty 3 děla před 122mm jsou jedna velká hrůza. Tak jestli si ho mám nechat a získat tak slot navíc při delení a nebo se nato vybodnout a prodat to rovnou.

      0 0
    • grim334  

      tak jsem včera vyzkoušel prvních pár bitev v módu konfrontace a to se teda nepovedlo. MM totálně napiču, většinou to dopadlo stylem za USA 8× T34 – T32 nebo M103, proti tomu za nemce 5× WT nebo za francii 8X AMX 50–100. Prostě děs běs, takže vypnuto a zapomenuto :D.

      Jinak jsem zjistil, že po vypnutí WoT mi zůstane viset proces hry a pro změnu i černé/bíle okno, které nezmizí :D.

      0 0
      • Vegan  

        A ty si cekal neco jineho :D

        nejvetsi prca je prej na Tier X, za nemce Maus + Wafle, Za frantiky B-C 25t + AMX 50B + jedinej narod co tam bere Arty + obcas se vyskytne Foch, za US tym plnej T57 Heavy a za sovety a anglany radeji nikdo nehraje. :D :D :D Boje jsou pry velmi rychle a malokdo se dozije prebijeni zasobniku :D

        Jinak to stim vysicim procesem se mi stalo jednou, ale na foru se to resilo, jen podpora ted prej je zamestnana resenim pingu pac zistili, ze jim to fakt laguje :D

        0 0
        • mitch  

          Zkousel jsem párkrát, i za sovety, a bylo to IS-8 vs E-75. Co tam s is8 mám dělat. Další bitva T29 vs Tiger…vyhráli sme 15:1, tigři nic moc teda.

          0 0
          • marapara  

            Já jsem měl včera německo x usa. Většina byli Tiger, 2× Tiger II, 1 Jagtiger 88 a 1 Ferdinand a soupeř měl většinou T29, 2× T34, T25/2 a u artyn to byl Hummel vs M44. Docela dostali na prdel amíci, já jsem jel s Tigrem. Byl to Lakeville se základnou ve městě.

            0 0
            • grim334  

              tohle je jeste pomerne slusne. Ja mel posledni Pearl River, nemecko vs rusko. My v tigerech I a II plus nejaka drobotina a proti nam IS a IS3. Predem bylo dane jak to dopadne. Uzinu smrti ovladli bez problemu rusove a bylo rozhodnuto. Tam se muzu uhlovat jak chci a diky vyssimu dmg od ISek jim staci akorat neprestat strilet.

              Je to desne nevyvazene, kdy pujde kdokoliv proti USA treba na Westfieldu tak nema proti mase T29 a T34 sanci.

              0 0
              • marapara  

                To jsme měli také, jel jsem s IS a jeli také IS3, proti Tigrům a Tigrům II a měli ještě RHM Bwt. Vyhráli jsme my :)

                0 0
          • Chiron  

            Mě to zatím taky háže nejčastěj sověti vs němci. A ono je docela sranda, když na německé straně je hromada RHM. B-WT, k tomu nějací KT dvě E75 a devítková arty a na druhé straně na ně míří deset BL-10 na ISU a Obj.704 plus něco málo HT. A pro moji 212A jsou ty německé stíhače taky jednohubka. Nakonec to bylo vyrovnanější než sem čekal, ale to bylo jen o hráčích. Ale v německých řadách zavládla panika už před začátkem bitvy :D

            Nechci tenhle mód nějak odsuzovat, myšlenka je to fajn, ale že by to nějak fungovalo, to se říct taky nedá.

            0 0
            • vasek80  

              Tak jsem si to zahrál prvně. 10 hellcatů vs 11 cromwellů a dopadlo to 15/7 pro brity. Rychleji palná děla Hellcaty uklovali.

              0 0
              • marapara  

                nj, hellcaty jsou spíš na kempení a sniperování a pak na rychlý odsun nebo přesun jinde :).

                0 0
              • Jetson  

                Já to zažil Hellcat vs T34–85 a byli jsme proti kočkám bez šancí.

                0 0
                • jIrI___  

                  Přesně tohle jsem teď hrál s Hellcatem a dostali jsme pořádně na prdel :)

                  0 0
                  • Jetson  

                    Nás rozsekali, než jsme je vůbec viděli. Samozřejmě je to vždy o lidech, mapě a mnoha dalších okolnostech (posádka, úroveň tanku atd.) včetně náhody.

                    0 0
              • soc  

                hmm… 10 hellcatu proti nemeckym medkum, dostali jsme na prdel. Ale velky podil viny je v tymu, ne v technice.

                Jinak MM pro konfrontaci je rozbity jak cikanske hracky. 3×HT vs 9×HT (tech 9 bylo 6×KV1s a 3×KV1), dostali jsem brutalne na prdel. Popripade 5× KV1S a u nas jen medka, tam dostali na prdel oni.

                0 0
    • marapara  

      Taky jsem včera konečně koupil IS-3. Zatím mám jej stockový kanon z IS, který nemá moc dobrou průbojnost. Včera byly 2 výhry a jedna prohra s IS-3. Já jsem toho ale moc neuhrál :).

      0 0
      • vasek80  

        Pro mě byla IS-3 i v základu daleko hratelnější jak IS v topu. Já to ISko nesnášel.

        0 0
        • marapara  

          Já ze začátku také ne, ale pak jsem si už trochu zvykl :). Každopádně jsem ji moc netunil. Motor, pásy ne, jen věž a kanon 122 mm, ten pomalejší.

          0 0
        • Vegan  

          jj IS a IS-8 jsou s te vetve pro me nejvetsi peklo, zatimco IS-3 byl fakt dobrej tank :)

          0 0
          • jIrI___  

            Takže když je pro mě peklo i IS-3 (prostřelí mě snad každý a já nikoho :) ), tak se ani nemám obtěžovat kupovat IS-8 a raději pošetřit kredity na E100?

            0 0
            • Vegan  

              S IS-3 se musis naucit stavet, kdyz se to naucis neprostreli te zdaleka kazdy… Kazdy prostreli AMX 50 100 jez ma sice klopeny ale jen 80mm tlusty predni pancir, ale tak to proste je, zase umi dat velky DMG a to IS-3 take na svem tiermu ma bezkonkurencni pene a dava solidni DMG. Jak jsme psal do tymovek se jasne vozi IS-3, T32/T34, AMX 50 100 + obcas jako support ISU/SU 152, RHM a pak na spoting T1, timto filtrem se ti jasne vyfiltruji nej tanky…

              E-100 ma na svem tieru velky problem, na X se uz strili z 90% goldama a diky tomu prichazi o svou nejvetsi vyhodu pancire na ukor male hybnosti, takze trebas ja osobne bych E-100 nechtel.

              0 0
              • Orfi  

                Souhlas mam E 100 a vubec sni nejezdim to jsou prodelky jako svina.

                0 0
                • vasek80  

                  Plánuju tuto lajnu zakončit na E-75. E100 jsem testoval na test serveru a nenadchla mě. Navíc E100 a Maus jsou takové terče, na které se každej zaměřuje. A také věž zepředu mi přijde na E-75 lepší.

                  0 0
            • grim334  

              Musíš s tím jezdit opatrně, ono čím výš jsi v tierech tím víc platí nejezdit někam, kde nevím co je. Ty děla jsou postavený právě na to, aby tě prostřelilo všechno. Když potkáš někoho kdo ví kam střílet tak je jedno jak jsi nauhlovaný a pak ty nezbyde než změnit pozici, nebo ho přimět dělat to co chceš ty.

              Hodně lidí se nechá strhnout v rámci bitvy když mě trefí a ja začnu jakoby v panice couvat. Vyrazí za mnou jak šílený, ale kolikrát zjistí že vjel před hlaveň dalšího tanku nebo ja jsem ve výhodnější pozici a mně nemá jak trefit :).

              0 0
            • vasek80  

              Já jsem vyjímka. Každej říká IS-3 neúhlovat, ale na předek je papírová a hodně trpí na munici. Já hodně úhloval a na na side-scrap požere opravdu hodně (6–8k potencionální dmg ve městě se povede). Jakmile se ale ocitnu na rovině bez překážek, tak je lepší stát rovně.

              0 0
        • Jetson  

          A teď si vem, že já ta ISka nesnáším všechny a to je ani nemám.:-)

          0 0
      • vasek80  

        Tak jak se to s IS-3 vyvíjí? Koukal jsem, že se jí dost věnuješ, ikdyž dnes tě asi pěkně zlobil MM. Soudě dle noobmeteru.

        0 0
        • marapara  

          No, čekám na to TOP dělo. Bez něj poměrně často dingám. Zatím je to nic moc. Buď s ní neumím hrát nebo mám fakt smůlu. Možná kombinace obojího. Podařilo se mi s ní sice pár povedených her, ale zatím je toho jako šafránu. Nejlíp se mi z těch vyšších HT hraje s Tigrem. S Tigrem II to také není žádná sláva, když mě dají mezi tier X.

          0 0
          • vasek80  

            Já se během té skoro 3 týdenní pauzy od WOT těšil právě nejvíce na Tigra. Hraju s ním sice jen na první vítězství, ale včera se mi povedla parádní bitva. Kterou mi jen otravoval jeden idiot s IS a WR 48%. Pořád na mě klikal a že jsem idiot ať odinstaluju WOT atd. Bránili jsme na Erlenbergu a když padla pravá strana tak jsem se stáhnul do rohu jak stávají arty a mířil na základnu. Nejlepší bylo, že já nastřílel přez 3k dmg a měl 5 killů, zatímco on nastřílel něco přez 700 a žádnej kill. To mě pobavilo, tak jsem mu potom ke konci psal a nejel huntit zbytek.

            Ale zklamalo mě, že jsem se po takovém přídělu expů těšil až si odemknu silnější motor, protože je to hrozná lemra a zjistil jsem, že už jej mám.

            0 0
            • marapara  

              :D

              Tigra mám rád. Tigra II už tak ne. Konečně jsem doexpil top kanon na IS-3, takže teď motor, pásy a vysílačku :). Chcu ho dostat do topu úplně, snad to bude už lepší. S tím netop dělem jsem se dost trápil a dingal.

              0 0
              • vasek80  

                Já Tigra prolétnu a nechám si ho. Jsem zvědavej tedy na II, ale každopádně se těším na E75. To je peklo stroj. Ze spousty tanků do něj nestřílím ani naplocho do boku. Zkoušel jsem dnes s tigren pořád jezdit šikmo a vrtět se a to i po rovině a byl jsem překvapenej co mi poodrážel. Musím si na to úhlování zvykat. Je to něco jiného než rusové.

                0 0
                • marapara  

                  U toho Tigra, když jsem se zrovna vrtěl a něco mě trefilo, také se často odráželo. Také jsem byl překvapený, protože je docela papírový. Ale jezdím s ním rád. Dneska se mi povedlo pár bitev s Tigrem a konečně mám mistra na IS-3 :). Poslední dnešní bitva a hodně povedená. Docela jsem jim zatopil :).

                  Tady je replay: http://wotreplays.eu/site/634700…

                  0 0
                  • vasek80  

                    Pěkné, mrknu na to zítra, nejsem na svém PC.

                    Hlavně jsem zvědavej za jak dlouho tě začne rozčilovat věčně poškozená munice ;-)

                    0 0
              • vasek80  

                Jestli chceš poznat co je šrot, tak si pak kup IS-8.

                Dnes byl pro mě ultra noob day. Co bitva to šance kolem 30% a když náhodou nad 50, tak zase samá rajčata v týmu. Jsem byl většinou jedinej nad 50% WR.

                A když se k tomu přidá šrot IS-8 tak byl dnešní výsledek WR 31.25% a WN7 597 za 16 her. S IS-8 jsem z 8 her vyhrál až poslední a udělal krásných 12.5% WR a nad 1000 jsem rozdal snad jen 2×. Asi 3× se mi povedlo chcípnout aniž bych cokoli poškodil. I s IS-3 se stejným dělem nastřílím mezi X víc.

                Nedařilo se mi ani s Cometem, ale s tím jsem alespoň pokaždé nastřílel daleko více jak s IS-8

                http://www.noobmeter.com/…40223_165801

                Po očistci IS-8 musí být Tiger II procházka rájem ;-)

                0 0
    • vasek80  

      Tak jsem po školení zpět. Včera jsem dal jen jednu bitvu a šílené lagy. Dnes zatím 3 a lagů asi ubylo. Nahodil jsem Ragnarockuv mod trochu v minimalistickém režimu a prvně pojedu s komplet xvm. Líbí se mi, že je možnost mít u tanků hvězdičku, lterá podle barvy zobrazuje úspěčnost hráče. Hned vím jestli ten proti je rajče či skiler a je lepší se dekovat. To je parádní.

      Tu bitvu národů jsem zatím nedostal, ale asi ji preventivně hned vypnu.

      Jinak upřímě, po týdnu jsem WOT dost odvyknul :-)

      0 0
    • jihacv  

      Po aktualizaci na verzi 8.11 spíš víc prorávám, výher není moc, ale podařilo se mi získat ocenění EXPERT USA. Stále mi ve sbírce zničených amer. tanků chyběl T110E4, ale konečně jsem ho sejmul a mám na kontě zničeny všechny typy amerických tanků. No, jdu na další národ,…

      0 0
      • michal96  

        já prohrávám p0slední tejden furt v týmu samá paka prohra výhra tak 70% ku 30% a už mě z toho jebe :D

        0 0
        • Ossis  

          No to mi povídej… Situace, kdy 2/3 týmu mají udělenou dmg po 1000 je u mě teď vpodstatě pravidlem :(.

          0 0
          • soc  

            S bidou nastrilim sve hp, nadavam si, jak ta hra stala za h… a mam nejvic nastrilene DMG. Proste neuveritelne.

            0 0
      • vasek80  

        Já už mám 3 experty národů. Teď ale X nehraju a tak to bude k esu trvat dlouho.

        0 0
        • jihacv  

          Já nehraji jen X.teir, v garáži mám tanky od I. až po X. tier, pořád to střídám. Ale teď se mi podařilo získat ocenění, které je až od této verze hry, jde o medaily VELKÁ RÁŽE,…

          0 0
          • jIrI___  

            Ta velká ráže mi připadá jako jedno z nejjednodušeji získatelných ocenění. Já nejsem žádný velký hráč, ocenění dostávám jen výjimečně, ale toto jsem měl dneska několikrát.

            0 0
            • pitos  

              Ja tohle ocenění dostal hned v první bitvě po poslední aktualizaci s M4 Shermanem.

              Mimochodem,M4ku jsem bral pouze jako přechodový tank k M4A3E8 ale s houfnicí to je totální zabiják a tak si své stálé místo v garáží určitě najde.

              0 0
              • Chiron  

                M4 je jeden z nejlepších tanků co jsem hrál. S houfnicí dobře vydělával, tak, že nebyl problém to prokládat goldama. Ve výsledku jsem s ním byl schopný ovlivnit bitvy daleko snadněj jak třeba s KV-1S. Z tanků na kterých mám 100+ bitev má suverénně nejvyšší WR. Občas jsem litoval, že jsem ho prodal. A hlavně jsem po něm šel na Jumbo, což bylo fakt peklo.

                0 0
                • pitos  

                  Když je v topu tak se s ním dá udělat celkem dost a i vyšší tier umí s tou houfnicí celkem potrápit.

                  Dokáže na svém tieru jednou ranou poslat tank do garáže a také slušně poškozuje moduly a posádku. Goldy jsem na něm ještě vlastně nezkusil, mám ho chvilku a posádka na necelých 90%.

                  Jinak na Jumbo nejdu,moc dobrého jsem o něm neslyšel a T29ku už mám. Klasický VI Sherman se mi zdá jako střední tank lepší, tak jsem zvědav.

                  0 0
                  • Chiron  

                    Já právě přes Jumbo chtěl jít na T29, což byla trochu chyba. Já do toho goldy ládoval tam kde jsem věděl, že bych s HEčkem nenadělal moc škod. Navíc M4 když se naúhluje a ještě trošku v hull downu, tak dokáže dingat neuvěřitelné věci. Pamatuju jak jsem si takhle sám skoro podal dvě KV-1S, dignul jsem jim asi 5 ran a než přebili, tak dvě dostali. Chybělo trochu štěstí a dorazil bych i tu druhou. S M4 jsem hrál hodně agresivně, tlačil to dopředu a většinou mi to vycházelo. Zas začínám přemýšlet, že ho znova koupím a pojedu na tu E8

                    0 0
          • vasek80  

            Toto jsem ještě nedostal. S těma X jsem to myslel, že už mi chybí do chybějících expertů skoro jen X tiery.

            Jo a kecal jsem mám experta Čínu, USA, Německo a Francii. Do německa mi chyběl Panther1 nebo jak je to. Jsem teď bez svého PC a hry. Pamatuju se, ale jak se mi povedla Francie. Letěl jsem skoro sebevražedně na toho chybějícího Panthera a do cesty se mi připletl nějakej Frantík. Ani jsem nevěděl, že je také poslední co mi chyběl. Na Panthera jsem nestačil přebít a jako cenu útěchy dostal experta Francie.

            0 0
    • vasek80  

      To naštve. Tejden školení a pak po nějakých 10 hrách zdechla deska.

      No ale objednal jsem komplet novou MB, CPU a RAM a tak po víkendu už konečně nebude CPU brzdit a budu si WOT užívat graficky snad naplno.

      0 0
      • vasek80  

        To naštve 2.

        Když konečně dnes dorazí nová deska, cpu a paměti, tak zjistím, že to co v pátek odešlo nebyla stará deska, ale grafika…

        0 0
        • marapara  

          No, chtělo by to lepší diagnostiku HW :). To ti někdy ušetří slušný balík :).

          Na druhou stranu, pokud jsi objednával přes nějaký eshop, můžeš to do 14ti dní vrátit, jestli to nebral na firmu, ale soukromně.

          0 0
        • soc  

          Je potreba to brat jako prilezitost k upgradu :-D

          Moje zena uz dlouho nadava na stolni pocitac. Jeste ji necham tak mesic podusit a pak? Sama si rekne o novy :-D Ja zatim hraju na notasu, ale proc se omezovat, ze?

          0 0
          • vasek80  

            Já měl 7 let starý PC, který mi tehdá vyšel na 35 bez monitoru. Od té doby jsem vyměnil díky Aukru jeden procesor a postupně koupil dvě grafiky.

            Říkal jsem si, že už by to chtělo obnovu, ale nechtělo se mi investovat balík. Nakonec mě to vyšlo na 10500. Dal jsem 8GB RAM, CPU nějakej 3,2 intel a grafika bude ATI 260X. Na WOT s přehledem. Škoda jen předchozí ATI HD5770, která plně dostačovala. Ta se nepovedla, kupoval jsem ji na Aukru před půl rokem.

            Výhledově možná za nějakej ten rok vyměním CPU a snad mám zase na x let vystaráno. Jen mě trochu mrzí deska. Byl jsem zvyklej na taktování na skoro highend desce a teď mám základ za 1800 a vypadá to, že nepůjde vůbec.

            Jo a hodně mě překvapilo, že ještě staré komponenty na soc. 775 pěkně na Aukru prodám. DDR2 jsou hodně žádané.

            0 0
            • marapara  

              Paměti jsou obecně díky tomu, že výrazně podražily, relativně dobře prodejné zboží. Jen tak pro zajímavost, tak 2 roky zpět stálo 4 GB DDR3 kolem 350 Kč s DPH, teď stojí přes 1000 Kč s DPH. Takže tak.

              Osobně bych si na Aukru ale věci na PC nekupoval. Nikdy nevíš, na jakého šejdíře narazíš a asi by ses pak s ním těžko domlouval na vrácení atd.

              0 0
        • vasek80  

          To naštve 3.

          Dnes dorazila z Alzy nová grafika a místo dražší s lepším chladičem úplně základní, takže kartu vracím a v pátek si jdu ke konkurenci pro jinou.

          Nakonec mi to udělalo trochu radost, protože k ní dostanu kůpón na WOT v ceně 699,–-

          Asi dost z toho prasknu do volných exp. Jsem s britama ve skluzu, jelikož jsem za 14 dní dal asi 5 her, tak to popoženu.

          http://www.czc.cz/…1978/produkt?…

          0 0
    • soc  

      Vcera luxusni tragedie. BRanime Karelii, tak nejak jsem nevedel co a jak, bo tym solidne zakempil. Nakonec jsem vyrazil pomoct jednomu nasemu medku, oba jsme uz byli na ranu a proti nam KV1S taky na ranu. Medko vyjelo, neprobilo, KV1S minul, ja jsem vyjel a sejmul to nase medko. Pak jsem teda prebil a sejmul i to KV1S. Nasemu medku jsem se omluvil, slecna omluvu prijala s tim, ze chape co se stalo a ze me nebude reportovat.

      Nicmene fakt hra jak cyp, nastrilel jsem 11DMG do souperu, 165DMG do nasich, 1 kill souperu a 1 kill nasich.

      0 0
      • marapara  

        Se zadařilo :).

        Mi se včera s IS-3 na Pouštní řece podařily 4 killy, ale byly to většinou šťastné dodělávky na jednu ránu – E-75, Tiger, Tiger II. A ISku jsem dal asi 3 rány s killem a ještě jednu nějakému LT.

        0 0
    • Jirka_J1  

      Nemáte nějaký tipy s jakýma tankama tak začít, který jsou podle vás nejlepší na další vývoj ? díky :)

      0 0
      • grim334  

        Na začátku je to fuk, vyber si něco co se ti líbí a hraj. Postupně zjistíš který styl ti nejvíc sedí a podle toho vybereš řadu kterou pojedeš dál.

        Navíc ty první tiery I-IV padaj tak rychle, že nemá ani moc smysl složitě vybírat.

        0 0
      • Jetson  

        Podle mne je dobrá čína z hlediska rychlosti vývoje a USA mi dělá od T29 radost a to ani nemám Hellcat.

        0 0
        • grim334  

          T29 je super stroj, ale musi byt v topu :). Pred nim jsou ale naprosto super tanky uz T1 a M6. Nicmene pro nej to je beh na pomerne dlouhou trat.

          0 0
          • jIrI___  

            S M6 se mi hrálo strašně blbě, ale T1 je super, tu jsem si nechal :)

            0 0
    • esti  

      Profi teamy,vesměs jsme s tímhle problém neměli ,ale nudí to.

      0 0
    • Vegan  

      Zacala me mega bavit E-25

      http://wotreplays.eu/site/630138…

      http://wotreplays.eu/site/629477…

      http://wotreplays.eu/site/626295…

      jen se obcas musi strilet s goldama pac ta zakladni pene je psycho

      0 0
    • Ossis  

      Máte někdo zkušenost s T28 prototype? Já se s tím teď neskutečně trápím :-/. Je to velké, pomalé a zatím nenapáchá žádné pořádné škody (druhé dělo). Na bocích je snad korálkový závěs a pancíř vepředu se občas chová divně. Stalo se mi, že mě dvakrát po sobě prostřelil ferdinand do mantletu(?) těsně vedle děla – měl jsem za to, že to je hodně pancéřované místo. A jindy toho docela dost poodráží…

      0 0
      • Vegan  

        Naopak ty plosky vedle dela jsou nejmin pancerovane kdo strili do podvozku neprostreli vedle dela jo, ale me celkem prototyp bavil coz se o klasicke T28 rici neda… Jinak nejvic se mi osvedcila jako prorazec obrany ve meste, vyjedes z poza rohu tak aby cucel jen predni pancir honde pod uhlem a neprostreli te ani E-100 a muzes to tam klidne kropit pul roku.

        0 0
        • Ossis  

          Prostřelil mě do té fialové části a pokaždé to byl damage. Hodně se mi osvědčilo vrtění během přebíjení – to se pak odráží skoro všechno až to působí komicky. Jenže i když odrazím hafo střel, tak pak nakonec slíznu nějakou, která mi dá damage za 500 :-/. To mi fakt nejde do hlavy, protože hraju vpodstate proti stejným tankům jako s T25/2, ale s tou jsem málokdy dostal takovou nálož.

          0 0
          • Vegan  

            500dmg to bude arty pripadne ti tam nekdo trili trosku zvrchu dovnitr do veze .. si nahod adon ktery ti ukaze co a kam kdy leti od koho…

            Jinak to ze nekdo prostreli do te fialove casti svedci o tom zew to musi byt gold a s goldem te IS-3 prostreli kam se ji jen zliby :)

            0 0
            • Ossis  

              Co jsem si všimnul, tak to bylo od borsiga nebo toho jeho následovníka.

              0 0
    • vasek80  

      Hodím to dolů.

      Včera jsme se bavili o úhlování Tigra. Dnes jsem opět zkoušel jezdit pěkně naúhlovanej a hned z toho byl v první vítězné Hrdina. Sice jich na mě 8 prošlo, ale to bylo už spíše v rámci huntění a nebo že jsem o nepřítelích nevěděl a stál jsem blbě.

      Je v replay vidět jak jsem vyjel na kopec a naschvál zůstal stát a zkoušel co ustojím. Během chvíle na mě přišlo 5 střel (2× T-150 a 3× T1) a na podvozek ani jedna neprošla, až 6 měl štěstí T1 že se trefil do vrchu (to jsem zjistil až v replay)

      Potencionálně jsem obdržel přez 3000 dmg

      http://wotreplays.com/site/637010…

      0 0
    • vasek80  

      Pokud by chtěl někdo začít s WOTkem, tak níže jsou kody pro nové hráče. Dostanou prémiáka T2, garážové stání, 1000 goldů a 3 dny prémia ;-)

      FRY72–48X9H-ER83E

      FRY72-BD9HE-MP8ZC

      FRY72–8NN54-Y252X

      0 0
    • Jetson  

      Včera to bylo zlé. Neodehrál jsem ani trojnásobky. Z cca 30 bitev jen 2 vyhrané a nebylo nic platné, že jsem třeba s Japončíkem na 5 tieru se stock dělem dal Black Prince a další 3 T6-T7 kusy, než mne na 2 rány sfoukla KV1S.:(

      0 0
    • vasek80  

      Ty dementi museli něco udělat s MM. Ráno jsem asi vyhrál všechny násobky napoprvé a nyní se plácám s Cometem na 30% WR. Co tým to vocasové, v drtivé většině jsem úplně nejlepší a zbytek rajčata. Je to ještě dementnější než dříve. Dřív mi to přišlo podstatně vyrovnanější.

      0 0
      • Orfi  

        Koukam ze jsme na to vsichni stejme stim MM :-).

        0 0
      • soc  

        Vcera uz to slo, ale vikend, to byla tragedie :-D

        0 0
        • vasek80  

          http://www.noobmeter.com/…40225_185237

          18 bitev a přesně 2 ze 3 prohra.

          Mě by ani nemrzely ty prohry, ale štve mě způsob proher. Měl jsem asi 5× z 18 bitev pouštní řeku a pokaždé jsem útočil (pořád mi to házelo stejné mapy). Nejvíc mě odrovnalo, když E75 (top tank) s Tigrem II se vydali na kopec. Já na ně klikal, protože nepřátele byli zakempený až vzadu a hovada na kopci na ně nemohli střílet. Já s Cometem proti Jagtigrům a IS-3 a E75 jsem byl marnej. Po pár minutách jim to došlo a možná tomu pomohly moje komentáře do chatu. Ptal jsem se jako protivníků, jestli je vhodná E75 a Tiger II na kempení na kopci a červení z toho měli celkem prdel, protože se 3 minuty vůbec nic nedělo. A tak to bylo včera pořád.

          Bude to chtít více jezdit čety.

          Jinak jak jsem psal všechny první násobky vyjma KV-1S se mi povedli hned napoprvé. Tak jsem doufel v lepší den. Marně

          0 0
          • soc  

            jj, vikend byla prehlidka neotrelych a inovatorskych taktik :-D

            Kupodivu nektere fungovaly, ale to je spis tim, ze nepritel byl brutalne zaskocen a prekvapen.

            Cety moc nepomahaji, MM se nam msti a jsme furt dole :-(

            0 0
          • marapara  

            Dneska se jaksi zadařilo a s IS-3 jsem dostal další M :). 6 her, 6 výher. Až na 1 jsem měl docela velký podíl na vítěžství, i když MM nepřál.

            http://wotreplays.com/site/642063…

            Tuhle jsem rozhodl s podporou týmu.

            0 0
            • vasek80  

              IS-3 je prostě král WOT. Štěstí je, že zatím moc lidí neví o papírové střeše věže. Pokud by odstranily problém s municí, tak z ní nevylezu.

              Skoro jsem přehodnotil plán a tu novou posádku co trénuju v KV-1S možná jednou hodím do IS-7 a IS-3 nechám tu svojí brzy tří skilovou. Hned pak přeškolím nabíječe na bezpečné ukládání a jednou možná zkusím mokré bedny.

              Ty už tam musíš mít také parádní posádku.?

              Škoda, že teď na ní nemám čas a vše podřizuju britským medkům, které někdo na WOT foru trefně označil za nejnáročnější větev vůbec těsně pod zásobníkovejma francouzema, kteří alespoň mají nějakou DPM.

              0 0
              • marapara  

                Jo, posádku mám na 110 – 115%, jedu třetí nebo možná čtvrtou řadu zkušeností. IS-3 ještě nemám celou prozkoumanou, chybí ještě motor, ale tam mi chybí asi 8–9 tisíc zkušeností a pak 2 rádia. Už jsem si na ni trochu zvyknul, ale chvíli to trvalo. Už se mi s ní hraje docela dobře. S IS se mi hrálo také celkem dobře, jak jsem tam přehodil posádku z KV-1S. A nejlíp se mi ze všech hrálo hned od začátku s Tigrem I.

                0 0
              • Jetson  

                Ty UK medka mne těžce štvou. Cromwell byl alespoň rychlý, ale Comet byl utrpení a Centurion mne zatím taky moc nepřesvědčil…

                0 0
                • soc  

                  Az si na Cometa zvyknes, zjistis, ze to je brutalni vrahoun. Ale musis prizpusobit styl hry tem slabinam, proste nic moc obratnost a akcelerace, desny papir, ale luxusni deprese dela a ROF, mantlet dokaze i dingnout. Naprosto idealni na peek-a-boo pres kopecky a muldy. Cent je des. Kdyby to aspon nebyla takova stodola, jenze bohuzel, je to tank, ktery je okamzite spotnut a kazdy si po nem rad vystreli. Kanon je ovsem vice nez slusny.

                  0 0
                • vasek80  

                  Cromwell parádní záležitost, ale Cometa už musím vydržet jen 45 000 expů a rád od něj uteču. Centuriona ihned zainvestuju volné na věž a top dělo. To dělo z Cometa na Centuriona je špatnej vtip.

                  Ono i ten Comet je s dělem zoufalej. Z boku ještě v pohodě do VIII včetně IS-3 a Tigra II, ale jakmile mě to hodí (a jako že háže skoro pořád) mezi IX a ke včemu do města, tak mám 100 chutí na alt+F4. To ostatně každej tank s malou alfou. Ono když se vyjede zpoza rohu na spoustu tanků a proběhne výměna 140 za 350… Na utáčení už to není také tak snadné jak s Cromwellem. Navíc penetrace 148 mm na VII už je dost málo to už i ta E25 s omezeným MM má o chlup více.

                  Centurion může být obrovskej a pomalej (četl jsem že je to cca jako Tiger), ale alespoň má penetraci a lepší dmg topového děla.

                  Jakmile je Comet top, tak je to parádní záležitost, rychlé dělo a i spodek leckdy dingne. Jestli jsem si stěžoval na munici u IS-3, tak u Cometa to je ještě horší. Jenže top jsem 2 bitvy z 10.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Strašnej šrot. Teď jsem dal první 3 bitvy s Cometem a 3× s IX. A pokaždé jsem byl rád že mě zabili. Nejezdím lehké tanky, ale Comet je u mě největší šrot co jsem jezdil a má nejmenší šanci otáčet bitvy. Strašnej krám, zase stačily 3 hry už jsem se zase rozčílil :-)

                    0 0
                    • soc  

                      heh, vcera v komete 4 hry ve svinske cete, 4× top tier, WR 100%, WN7 3100, WN8 4000, 3.8 killu na hru, DMG na hru 1900, expy na hru 1200 bez premka :-D

                      Jakmile jsem low tier, laduju goldy, spotim, trolim, umiram :-D

                      0 0
                      • soc  

                        Jeste abych doplnil, krasna byla obrana na Karelii, kterou jsme pojali trosku agresivneji. Kolega z cety byl s T29 v hulldownu, proti nemu 4 tanky, oni mu to sypali do veze a ja jsem mezitim jezdil kolem nich a pobijel je :-D

                        0 0
                        • vasek80  

                          Když je top, tak se dá zahrát neskutečné např před minutou, ale jakmile není, tak je děs. Celkově jej nemám moc rád.

                          http://wotreplays.com/site/643503…

                          Jinak v tom replay kdy se náhodou chtěl někdo podívat jsem zbytečně střílel goldama, protože jsem potřeboval jistotu a zvrátit prohrávající bitvu.

                          0 0
                          • vasek80  

                            Tak jsem úspěšně skončil s Cometem.

                            Je to můj nejhorší výsledek z poslední doby ze všech tanků co jsem hrál. Dnes jsem WR zvedl z 45% na 47%. poměr vyřazených není špatnej (1,94) a poškození je slabých 1,20.

                            Ne topu o byl zábavnej tank a často jsem měl nejvíce dmg, ale moc trpí na MM a proti IX je marnej (ikdyž do boku umí penetrovat i E75)

                            Centurion to vypadá na jinej matroš. Praskl jsem do něj volné a mám top věž a dělo. Sice nechápu proč je to medko, když je větší a pomalejší jak IS-3, asi je to tím, že jej propáře snad od V tieru vše. To dělo je ovšem luxusní. Mám rád děla co penetrujou a ač nemám ješě přeškolenou posádku, tak to střílí rychle a nízká dmg nevadí. Jako druhá linie to bude parádní.

                            S Cometem jsem byl mezi IX ztracnej a Centurion se neztratí ani proti E100, tedy samozřejmě z krytu a na weekspoty.

                            0 0
                            • vasek80  

                              Ještě s Cometem se mi povedla zajímavá poslední bitva. Přez šanci na výhru 29% jsme vyhráli poměrem 15 ku 8

                              0 0
    • Chiron  

      Já už fakt nevím co dělám blbě. Ale proč kua když vytáhnu z garáže IS-3 tak na 2 ze 3 her čekám ve frontě tak 30–60s?! Celkem se mi s ní poslední dobou daří, i MM je jakš takš přívětivý, ale čekat skoro na každou hru mi to dost solidně znechutilo. Přitom u jiných tanků s tímhle problém nemám. O to víc mě to štve, že je to asi jediný tank co mám se kterým se dá vydělat a přitom mě to baví. A nějaké kredity teď potřebuju, protože na 212A jsem teď prodělal snad i kalhoty a ještě bych pár her s ní potřeboval. Ať dorazím BiA na posádce a lifrovat ten krám z garáže a pomalu šetřit na objekta. I když 212 je zábavná arty, tak to co mě už stála, to snad ani nechci vědět…

      0 0
      • vasek80  

        Včera s IS-3 to samé.

        0 0
      • Chudlick  

        Napadá mě je, jestli to nemůže být třeba díky teamové bitvě, kam si téměř každý bere IS3 a je jich prostě mnohonásobně víc, než jiných tanků?

        0 0
      • Chudlick  

        Napadá mě je, jestli to nemůže být třeba díky teamové bitvě, kam si téměř každý bere IS3 a je jich prostě mnohonásobně víc, než jiných tanků?

        0 0
    • vasek80  

      Teda když jsem viděl protivníky, tak jsem ani nedoufal a nedával našemu týmu ani procento. U nich první četa WR60%,60% a 55% a vše hráči okolo 30k bitev potom ještě jeden hráč s 61%. K tomu dvě T-95.

      U nás 4 hráči nad 50% a u nich 9. Navíc podle tanků šance 40%

      Prostě takové bitvy se nevyhrávají. Nakonec rozhodlo asi vítězství na kopci a také to, že jsem se tam vydal i já přez obrovské riziko.

      http://wotreplays.com/site/646610…

      0 0
    • marapara  

      Musím se pochlubit s IS-3 jsem tady v podstatě rozhodl bitvu a měl největší podíl na výhře ne moc nakloněné hry. Bránil jsem základnu a decapoval jsem tanky, zatím co náš jeden capoval na základně soupeře, na naší capovali 3 a více tanků. Tím, že jsem trefil, tak jsem probloužil čas capování na naší základně tak, že nakonec soupeř prohrál :).

      http://www.wotreplays.eu/site/649975…

      0 0
    • Heinrici  

      Dnešní první bitva celkově…kdyby to tak šlo stále.. :)

      0 0
      • michal96  

        jj dneska to celkem jde až na ty rajčata v týmu :D

        0 0
        • jIrI___  

          Nechápu, jak někdo dokáže s touhle mrdkou tak dobře zahrát :)

          0 0
          • vasek80  

            Nechápu jak někdo s T18 nedokáže zahrát;-) To je úplně nejvíce OP tank ve hře. S ničím jiným nic podobného nezažiješ. Používal jsem houfnici a v drtivé většině je to co výstřel to jeden vyřazenej. Tedy když je to jen mezi II tierama. Nejvíc mám 9 fragů ale ten tank má potencionál vyhrát i bitvu 15 rajčat proti jedné T18 ve slušných rukou.

            0 0
            • michal96  

              jj II cupuje pěkně,ale III ho dokážou rychle zlikvidovat :(

              0 0
            • Jetson  

              +1 Jen škoda, že se v současnosti nepočítá do misí.:-)

              0 0
          • michal96  

            dneska s prémkem :D musim objezdit násobky a hned první :D

            0 0
    • vasek80  

      http://ftr.wot-news.com/…9–0-mega-qa/#…

      Tak nevím kam se WOT řítí. Nemám z plánovaných změn radost. Předně ty britská medka jsem nemusel rozjíždět. V 8.11 mi nerfli Obj.268 a plánujou ještě snížit camo faktor u TD a tím jej ještě více zabít (ani jsem jej ještě v 8.11 nehrál) a tím přijde o jedinou výhodu i druhej oblíbenec E25. Je toho tam dost…

      0 0
      • had_zachau  

        ono zas v posledni dobe bylo pre-TD-ckovano, kolikrat 2/3 tymu byly jenom TD.

        0 0
      • DiaBoss  

        Nerfli jem X tiery za ně nehraju tak v poho, ale jestli nerfnou camo bonusy, tak s tímhle velikánem co má už teď na nic camo bonus tohle znovu nezažiju.

        0 0
        • marapara  

          Co je camo bonus?

          0 0
          • vasek80  

            To jak jsi a nebo nejsi vidět.

            Nejvíc mě štve ten německej RHM. Ten je neviditelnej i po výstřelu a hlavně ty jeho rány zabolí. E25 když stojí v křoví, tak je také neviditelná snad na nějakých 50 – 60 metrů.

            Jo a ještě se tam psalo, že majitelé PZ IV a Stugů při jejich rozdělení nedostanou dva stroje.

            0 0
            • grim334  

              na E25 stačí vysoká tráva :).

              0 0
              • Vegan  

                No to na RHM prave ze take :D oboji jsou super TD, jen to RHM je cil #1, kdezto E-25 je casto podcenovana, ale ty jeho klovance boli take fest.

                0 0
            • marapara  

              Dík za vysvětlení :). Tak to IS-3 asi moc velké camo nemá :D.

              Jinak máš pravdu, něměcké TDčko RHM mě taky pěkně sere. Je pěkně neviditelné i po výstřelu a když má ten dlouhý kanon, tak penetruje snad všechno. Většinou RHM, pokud jsou šikovně schovaná, mají velký podíl na vítězství nebo prohře.

              A Hellcat má asi po nějaké aktualizaci podstatně horší camo, než míval. V poslední době s ním skoro vůbec nehraju, včera po dlouhé době asi dal s ním jednu hru a vyhrál. Nejvíc hraju s IS-3, docela mě baví. Sem tam ještě s Tigrem to kombunuju :).

              0 0
              • Vegan  

                jj Hellcat byl nerfnut v minule aktualizaci snizilo se mu camo na 1/2, zajimave, ze camo T49 nechali…

                Jinak u IS-3 co me bavi v posledni dobe nejvic je nacouvavani k baraku a vystavovani boku, pak je neprustrelna… vez ma totiz uplne v predu a tak clovek muze dat ostrejsi uhel kdyz je k baraku priplacnutej zadkem a ne predkem.

                0 0
                • marapara  

                  Tak je mi to jasný. Jsem si včera říkal, že stojím, nikde nikdo, nejblíž byla nějaká KV-1 nějakou tu stovku metrů a pořád mi svítila žárovka. Předtím to bylo podstatně lepší.

                  S tou IS-3 z boku nepřůstřelná není, ale jak jsi psal, že má hodně vepředu věž, takže když se vyjede z poza rohu a zbytek zůstane přilepený na baráku, čouhá jen kousek předku oproti třeba Tigovi II, který má věž uprostřed. Pak je hůř průstřelná z boku, ten kousek, než třeba u Tigra II. Takto jsi to myslel? Toho využívám také občas.

                  0 0
                  • vitan  

                    nacouváš zadkem ke zdi a otočíš věž k zadní části tanku – sidescrepuješ a čouhá lehce přední část a můžeš střílet daleko dříve.

                    0 0
                  • Vegan  

                    normalne s normalnim tankem vyjizdis z poza rohu tak, ze si stoupnes kolmo k baraku predkem natocis se trosku a couvnes takze ti jdou videt pasy a kouske boku… Ale u IS-3 si k tomu baraku nestoupes predkem, ale zadkem povyjedes dopredu pod uhlem a koukaj ti zase pasy a bok, ale kdyz to tebe nekdo streli jsou ty pasy a bok pod takovym uhlem, ze to vzdy dingne..

                    0 0
              • vasek80  

                Proto jsem už na těžké přestal dávat camo. Těch 5% už je nezachrání. Ostatně já už vlastně němám camo na ničem. Ale to z ekonomických důvodů.

                0 0
          • grim334  

            V základu ma každý tank nastavený koeficient podle kterého se ve hře počítá kdy je už vidět pro nepřítele.

            Aktuální systém by měl, podotýkám měl, ne že skutečně vždy funguje tak, že lehký tank si drží svůj bonus i při pohybu, stíhače tanků teď mají zvýšený bonus při výstřelu za keřem apod..

            Změna by měla být ve smyslu, že při výstřelu bude vidět stíhač stějně jako střední nebo težké tanky. Mělo by to eliminovat „neviditelné“ stíhače tanků při střelbě.

            0 0
            • Vegan  

              Coz je, ale blbost pac to pak bude RHM nehratelne s OP TD se stane nejhorsi TD, pancir to ma totiz 0.

              0 0
              • grim334  

                ja bych se toho zase tolik nebál, stějně ten systém detekce nefunguje jak je na papíře popsaný. Na druhou stranu proč má mít Stíhač lepší bonus při výstřelu.

                jako příklad:

                Rhm.-Borsing

                bonus – stání 22,56%

                střelba – stání 4,58%

                Tiger II

                bonus – stání 4.6%

                střelba – stání 1.1%

                Panther II

                bonus – stání 9.7%

                střelba – stání 2.3%

                zajímavý je WT auf E100 po nerfu

                bonus – stání 0,51%

                střelba – stání 0,01%

                :)

                0 0
                • Vegan  

                  Protoze tak byli konstruovany, mely delsi dela a delsi stabilizator s odplynovacem, delo melo vetsi tlumice respektive mely hlubsi chod ( duvod proc vetsina TD nema otocnou vez).

                  Vysledkem bylo, ze okoli se mene zatraslo pri vystrelu, byl mene patrny zablesk pri vystrelu a plyny z exploze se rychleji rozplynuly… Vyjimkou snad byli jen stroje typu ISU-152, ktere nebyly TD v pravem slova smyslu ale byly to probijeci obranych objektu.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Ono také je spravedlivé, že čím větší ráže, tak větší demaskování.

                    0 0
                  • grim334  

                    v reálu ano, ve hře to dost pomůže. Dobrý hráč si popojede dozadu za křoví před výstřelem a de facto se nic nemění a rajče bude vidět výrazně dřív. Já jsem pro, stějně mě dneska se stíhačem vidí skoro stějně jako s težkým tankem. Výjimkou je snad jenom ta E25 a i tam to občas je vtipné, kdy já nevidím na 300m jedoucí KV-1s a on mně vidí přes křoví.

                    0 0
                    • vasek80  

                      Přesně tak, rajčata vidíš nacpaná těsně v křoví a myslí si jak jsou neviditelní a profík si stojí 15 metrů za křovím a pálí na obrysy zvesela nezpozorován zatímco rajčata odpadaj.

                      Druhá věc je že i profík potom kvůli odpadlejm rajčatům bitvu prohraje ;-)

                      0 0
      • Vegan  

        nechapu proc to nazyvaji 9.0, kdyz nakonec zadne revolucni zmeny nepridou, Hawok se odklada, Multicore se odklada, Hi ress modely +/- se odkladaji, atd…

        jedine co to zas prinasi je milion nerfu, aby i noob, ktery nevi jak to hrat ted videl vse hned a mohl alespon ty dva vystrely dat… jakoby nestacilo to, ze spatni hraci uz ted maji zvyhodnovanou presnost a penetraci na ukor dobrych hracu o 10%.

        0 0
        • vasek80  

          Na druhou stranu ty TD nerf potřebují. Já s nima mám nahráno 54% her a třeba Foch to vysloveně potřeboval. Žádnej jinej tank s takovou manévrovatelností nebyl na předek tak těžce průstřelnej z Obj.268.

          ******* jsou ty nová německá TD. Na waflovače nesáhli, protože jim vydělal balík. Neuvěřitelné co jich jezdilo hned první dny . Než se člověk poctivě propracuje k X to trvá měsíce a tady díky penězům a volným expům jich do pár dní jezdilo tisíce. FV215 by také zasloužilo trochu ubrat, ale ty zase skoro nepotkám.

          Mám pocit, že útokem na TD se omezí kempení a začne se víc jezdit s medkama a těžkejma, což je imho dobře. Já dřív hrál jen TD a nyní zase jen medka a těžké a je to takové lepší. Jen bolí minimálních –500 od neviditelných strojů a zásobníků.

          0 0
          • Chudlick  

            FV nepotřebuje ubrat vůbec nic. Resp. nevím na čem by jsi mu chtěl ubírat?…Je to stroj, který je hrozně o náhodě. Sice občas dá za 1500 ale většinou dáváš kolem 500–600. Paradoxně bočně to kolikrát dá za míň, než čelně do věže IS7. Prostě hraní za FV je loterie, kde se nemůžeš spolehnout vůbec na nic. Ale možná proto je to hraní za něj zábavný. I když udělat 80k mínus je celkem normální jev:)

            0 0
            • vasek80  

              Nechápu co má WG proti britům. Všichni šíleně prodělávají. Já si to vyžírám u Centuriona a co vím tak jejich TD a HT jsou na tom stejně. Bez prémia neuživitelný.

              0 0
              • marapara  

                U mě je jednoznačně nejvíc výdělěčný tank Tiger I. Tam jsem velmi málokdy v mínusu i po prohře a to bez prémka. Za to IS-3 je podstatně dražší na provoz, ale celkově jsem s ní spíš v plusu, než v mínusu.

                Včera jsem měl úspěšnost výher přes 70%, celkově byl víkend vydařený. V pátek jsem dal asi jen 7 nebo 8 her a všechny vyhrál :). V sobotu to bylo 50% a včera přes 70%. Tak jsem akorát zvědavý, kdy se mi MM pomstí :).

                0 0
                • marapara  

                  U IS-3 i při výhře se musím hodně činit, abych byl celkově v plusu.

                  0 0
              • soc  

                S Centem jsem bez premka na nule, nebo spis lehounce v plusu. Ale jeste mi to s nim nejde. Nicmene kdyz se hra nezadari, tak ten ucet je brutalni…

                0 0
              • soc  

                Tak jsem se podival na vbaddict a s centem mam prumerny cisty zisk 82 kreditu za hru :-D

                S Caernem –2000

                0 0
    • vasek80  

      Vždy dám bitvu a pak na tu půlminutu třeba koukám na BF. teď mě zaujal jeden mail a začal jsem koukat na video a úplně zapoměl že jsem dal bitvu. Uvědomil jsem si to snad po dvou minutách a vyrazil. A toto je výsledek. Ani jsem se skoro nezastavil a jen střílel kolem sebe.

      http://wotreplays.com/site/654645…

      0 0
      • marapara  

        Jo s Tigrem je to docela sranda :). To je pro mě takový sranda HT, má potenciál i když je papírový :). Má ale poměrně slušnou výdrž a perfektní kanon, který rychle zaměřuje, je přesný a rychle nabíjí. Oproti 11,4 sekundám na IS-3 mám 2 výstřely a 400–600 HP soupeř dolů.

        0 0
        • vasek80  

          Já už chápu proč jsi jej jezdil skoro pořád. Já už teď dojedu ty Brity ať už z toho v 9 updatu bude cokoli a pak si doexpím a budu jezdit jen oblíbené stroje. Do žádných dalších větví se už pouštět nebudu.

          Chtěl jsem zkusit ty němce a to RHM, protože mám nevyužitou luxusní posádku německých TD a E25 kde ji trénuju, ale oni je zas nerfnou a nebude z toho nic.

          0 0
          • Vegan  

            RHm je super, ale to pred tim je peklo.

            0 0
          • grim334  

            já se celkem těším jestli zavedou to přeškolení člena posádky na jinou pozici, to pak přeškolím posádky artyn a těch se nadobro zbavím. To co se teď děje s artynama je totální výs měch. Krom toho že každý výstřel je jak hod kostkou do kterého sektoru to padne tak se ještě ztrácí rány za letu. U takového G.W. Tigera to už celkem nasere když přebíjí 48s a každá bitva s ním je víc utrpení než zábava.

            0 0
            • Chiron  

              To ztrácení se střel jsem pozoroval akorát po aktualizaci, když byly někdy na serveru lágy. To už sem pak artynu odstavil někde do křoví a ani nestřílel. Proč vyhodit 20k za munici, která ani nedopadne na zem a ještě dalších 20, když mě zničí. Teď už je to OK, ale pořád se mi sem tam stane, že střela uletí mimo zaměřenou oblast. Teď jsem konečně u posádky na 212A dodělal BiA, ale nevím jestli si ji ještě nechat, nebo prodat a někdy v budoucnu zkusit Obj. Každopádně po brutálních nerfech na artynách se pouštějí do TD. Už mě to vážně přestává bavit. Aspoň na zkoušku jsem teď pořídil Shermena a zkusím rozjet US medka, ale už teď vím, že mi to asi dlouho nevydrží a vybodnu se na to…

              0 0
              • grim334  

                no přesnost u arty je kapitola sama pro sebe a i papírově stejně přesné artyny střílí každá jinak. Navíc u většiny srazili dráhu letu a tím, že předělali mapy a přidali různé kopce a prohlubně de facto omezili většinu map tak, že se dá střílet s bídou na 40% plochy. Pokud se bitva blbě rozehraje a tanky se zastaví ve špatném místě tak si nezastřílím vůbec. O přesování se taky nedá moc mluvit s maximální rychlostí 20km/h a obratností ledovce :). Jediná poměrně zábavná je FV304, ale ta zas trpí na špatnou průraznost. Co jsem koukal mají přidat další mestské mapy a tak se toho asi zbavím nadobro :(

                0 0
            • Vegan  

              Jeste bych pockal na Foru ted psaly, ze to by se melo vyresit po patchi, ze nemecke arty trpi nejakym bugem ohledne presnosti atd…

              BTW: dnes byl micro update jez je offiko zameren jen na FOW, ale lidi hlasi obecne, ze to par veci pocitove asi zlepsilo zpet pred 8.11 patch…

              0 0
    • vasek80  

      Proč jen s novým tankem se musí zkraje fasovat jen demeti.

      19 bitev a takovej výsledek. Jinak ten Centurion bude velmi zajímavej stroj.

      http://chart.apis.google.com/chart…

      0 0
    • esti  

      Není nad to hrát s tankem a nemít možnost nikam penetrovat 2/3 enemy teamu

      0 0
    • vasek80  

      Ten CenturionI to bude parádní stroj až si ho osahám a vyexpím motor. S medkama se nedá srovnávat. Je to regulérní heavyna (také má 45t).

      Je to parádní mix mnoha tanků a od každého má něco. Když vezmu tanky okolo něj, tak po T29 má relativně dingající věž a velmi pěknou depresi umožnující hulldown. Další okolo je IS-3 z ní si bere pohyblivost, obratnost a dokonce o 5mm větší penetraci topového děla a podobnost s Tigem je v rychlopalném a přesném dělu co má sice o 10 nižší dmg, ale střílí o ránu za vteřinu rychleji.

      0 0
      • Jetson  

        Věž má snad z Caermarvona. Já mu teda nemůžu přijít na chuť.

        0 0
      • Vegan  

        nedelalo mi to nikdy potiz centuriona prostrelit, ale zobat umi rychle to zase jo :)

        0 0
    • vasek80  

      Já nevím jestli mám brečet nebo se smát.

      Poslední dny zažívám ukrutný sešup dolů. S Centurionem fasuju doslova mentály do týmu a jsem na 36% z 49 bitev. Dle XVM mám šanci nad 50% jen v každé 10 bitvě. Čím jsem upadnul v takovou nemilost…

      0 0
      • vasek80  

        Musel jsem si spravit chuť. Vlezu na první do Tigra a hned můžu jít klidně spát.

        0 0
    • Chiron  

      Tak jsem pořídil M4A3E8. Po dobrých recenzích jsem čekal, že se s ním bude hrát líp jak s E2. No zatím jsem z něho hooodně rozčarovaný. Sice zatím jen 20 her a to jsem ještě za freexp koupil věž, ať můžu nahodit to lepší dělo. Ale 20her a WR20%, to sem vážně ještě nezažil. To v podstatě ani nejde, i kdybych jakýkoliv jiný tank hodil hned po startu někde do řeky, tak se na 20% nedostanu. Nejspíš se ho brzo zbavím a na medka se z vysoka vys… Takhle deprimující tank jsem už hodně dlouho nehrál a to už jsem hrál s kdejakým šrotem.

      0 0
      • pitos  

        Také mám E8 chvilku,zatím 40her a jsem na 55%.

        To top rychlopalné dělo mi moc nesedí a jsem u MT zvyklý spíše na silnější kalibry.Nicméně potenciál tam je a chci se s ním naučít hrát a nějak ho využít.

        Jinak nejhorší tank co jsem hrál byl M3 Lee,vůbec jsem to s ním nedával a to jsem ho byl nucen koupit podruhé když jsem se rozhodnul jet právě tuto MT větev.Největší problémem byla neotočná věž,jelikož nehraji stíhače tak jsem byl neustále úplně mimo:)

        0 0
        • Chiron  

          To pak nechápu co dělám blbě, ale to prostě nejde. Sice se mi líbí pancíř, síla nic moc, ale docela zajímavě dingá, ale spolehnout se na to nedá. Na medka sem asi levý, ale bez motoru a pásů je to stejně zdechlé. To dělo dává docela málo, to se mi taky moc nelíbí. A ať s tím zahraju jak chci, nastřílím a naspotím z týmu nejvíc, tak to stejně prohrajem. Sedím z zadu a snipuju a to samé. Opravdu mi ten tak leze nemálo na nervy. Kdybych chtěl rychlopalného snipera, tak si vemu Tigra nebo tak něco…

          M3 Lee jsem kupoval 2× nebo dokonce 3×, protože něco tak strašného sem neměl nervy hrát, pak sem si říkal, že kvůli T29 to přetrpím. Nakonec jak tak vidím to bylo úplně zbytečné trápení. T29 mi k srdci nepřirostla, na medka už dlabu a pokračovat na T32 se mi nechce. Snad jediný zábavný tank tam byla M4, a to když sem ji teď po dlouhé době znova koupil, tak bych přísahal, že ji oproti dřívějšku museli nerfnout.

          0 0
          • pitos  

            Pokud ten tank nemáš komplet a s vycvičenou posádkou, tak to stejně nemá smysl nějak hodnotit.Právě pohyblivost tanku a rychlost děla z toho udělají zajímavé vozítko,jen se s ním třeba naučit hrát. Mi to také moc nejde a na 55% jsem, protože od začátku dostávám celkem dobré hráče a vyhráváme,ja ale zatím nic extra.

            Naproti tomu s M4 jsem po 130bitváh na 47% ale hraje se mi s ním výborně, často mívám nejlepší skore za bitvu…jen prostě častěji prohráváme.

            Jinak žádné procenta nikdy neřeším, příjde mi lepší nic takového raději nevědět a jen si v klidu zahrát:)

            0 0
          • pitos  

            Takto se s ním třeba hraje:)…

            http://wotreplays.com/site/649370…

            0 0
    • vasek80  

      Je to sra.ka, je to sra.ka a je to ruská dementní sra.ka.

      3 dny po sobě totální dno. Skoro vždy jedinej na 50% WR. Proti samé čety 56% aj. Prohry 15/5. Neštve mě padající WR, na to nehraju, ale štve mě, že nejsem schopnej udržet si ani VN. S dementama co fasuju se často ani k výstřelu nedostanu. A klesá mi i poměr vyřazených a poškození. Třeba s T29 jsem nedokázal vyhrát ani jednu z 5 bitev kvůli násobkům a když jsem prohrál poslední kde jsem náhodou měl šanci 70% a samozřejmě nastřílel nejíc, tak jsem to nechal. IS-8 jsem násobek udělal až sedmou.

      http://www.noobmeter.com/…40306_220009

      V 8.11 ten MM dojebali neskutečně. Dřív alespoň po jednom podělaném dnu následoval lepší, ale já už to mám týden.

      0 0
      • marapara  

        Tento týden mám to samé s IS-3, MM úplně na pikaču.

        0 0
      • jIrI___  

        Baví tě to vůbec ještě hrát, když se u toho pravidelně nasereš? :)

        0 0
        • grim334  

          mám pocit že to tak hrajou všichni :), vždycky když jezdíme čety tak se nadává o sto šest a hrajeme pak líp

          0 0
    • jIrI___  

      Bonus code na 100 goldů: WGLGRANDF1NAL

      0 0
    • Ossis  

      Některý bitvy člověka nepotěší :(… Ale ISko jsem si dal krásně – díky nepřetržitému sundavání pásu, kdy on na mě nemohl střílet ;).

      0 0
    • Sirion  

      Notebook:

      • Core2 Duo 2,4 GHz (T7700, Santa Rosa)
      • 3GB RAM
      • NVidia Quadro, 256MB
      • rozlišení 1680*1050

      …na minimální dosahuju průměrně 40 FPS

      PC:

      • Pentium 3,0 GHz (Cedar Mill)
      • 3GB RAM
      • ATI Radeon HD 4600, 1GB
      • rozlišení 1024*768

      …na minimální dosahuju průměrně 20 FPS

      Máte nějaký nápad, proč to PC je tak pomalé? :(

      0 0
      • vasek80  

        Viděl bych to na slabej procesor.

        Já teď obměnil za 8k desku, CPU, RAM a GPU a jedu vše na max s vyhlazováním na cca 50 snímků. A limituje mě také CPU, které je nějaké levné Pentium za 1500,–-

        0 0
      • marapara  

        Nejspíš procesor.

        0 0
      • grim334  

        je to castecne procesor, chybejici instrukcni sada v CPU, pomala pamet, a to ani nepises jaky mas disk :), Grafika taky neni zadna hitaparada

        0 0
    • vasek80  

      Kdybych měl vybrat jednu bitvu z těch více jak 100 co jsem zatím odehrál, která nejlépe charakterizuje Centuriona, tak je to tato.

      Potencionálně jsem obdržel 1980 dmg a rozdal 2427 a na kopci jsem hodně oddingal. Od útočící E25 jsem jel šikmo a také jsem dingnul i na spodek. Ja tam vidět i věčně nemocná munice, hodně obratnosti, jedno ramování a objíždění protivníků do týla.

      Není to žádná epická bitva a také to odpovídalo jen 2 třídě, ale je to hezky zahraná bitva, způsobem, který tomuto fajn tanku svědčí. Doporučuji shlédnout případně alespoň 2× rychlostí, moc to nezdrží ;-)

      http://wotreplays.com/site/672165…

      0 0
    • Maximak  

      čus, teda je to pěkně nepřehledný. Kdyby někdo chtěl tady jsme našel web o World of Tanks

      :www.worldof-tanks.cz

      čus

      0 0
    • kastan02  

      Sakra, co jsem začal sezonu, přestala mě hra bavit. Snad 14 dní jsem pořádně nehrál. Nemůžu se večer přinutit, abych to zapnul. To asi dostanu padáka z klanu pro neaktivitu.

      0 0
    • vasek80  

      Ten Centuruion je parádní hulldown stroj. Na kopci během chvilky 2k dmg a nikdo mi nic neudělal, vyjma vlastní M103 zezadu.

      http://wotreplays.com/site/677053…

      0 0
    • vasek80  

      Ten Centurion je prostě pan tank. Mexi IX v první lajně před sebou hrnu a ostřeluju E75, IS-8, Ferdinanda a další.

      Na nastřílenou dmg nic extra, to se dá i Cromwellem, ale to jak se s tím tankem dá zastavit postup nepřátel je paráda.

      http://wotreplays.com/site/678170…

      0 0
    • vasek80  

      Po druhé se mi podařilo od updatu 8,11 ubránit Erlenberg.

      1. to bylo když proti byly zajčata a nikdo z nih nejel k hradu.
      2. teď když si možná vzal má varování tým k srdci aby nejezdili za roh

      a byla z toho parádní bitva.

      http://wotreplays.com/site/682808…

      0 0
      • vitan  

        takže centík nový favorit, jo?:)

        Prodávám postupně HT a TD – přecházím na medka u všech národností.

        btw: ještě jsem nehledal, ale dá se například ruská posádka hodit na americký tank?

        0 0
        • vasek80  

          Nedá. Dá se akorát přehodit posádka z těžkých na lehké ale v rámci národa. Je za to větší postih, ale pokud máš dobrou posádku na nějakým těžkým a končíš s nima, tak se to vyplatí.

          Já prozatím úplně skončil se stíhačema. E25 a Obj.268 jsem už nevytáhnul ani nepamatuju(letos to asi nebylo). Lákalo by mě jezdit s Hetzerem kvůli misi za 75k, kdy s houfničkou vystřílet 4 tanky je relativně častej jev.

          Vše jsem podřídil těm britským medkům a jsem zvědav co se vyklube z toho jejich FV4202

          Až to zakončím u britů tak se vrátím k Tigrovi a ruským medkům. Zejména ty ruská medka proti britským bude zase peklo na zvyknutí. Myslím kvůli elevaci děla. Briti mají krásných –10 (jako T29) a rusáci většinou těch –5

          0 0
      • Vegan  

        Me nefunguje ten kod prej jsem dosahl limitu uziti kodu, tak nevi mno

        0 0
        • vasek80  

          Je to limitované 100 000 použití. Já to také nestihl, ale bude jich více, tak sledujte a hned hlašte ;-)

          0 0
    • vasek80  

      WARSAWWGLGRANDF1NAL chvátejte 50 goldů

      0 0
    • vasek80  

      Díky čemu jsem dostal navíc kredity a zkušenosti?

      Mám tam od začátku kvůli původně anglickým YKstatistikám angličtinu a netuším. Dostal jsem 1,2 coeficient, ale co je těch 419 exp a 3959 kreditů navíc netuším.

      0 0
      • l.smetana  

        V překladu za odvážný odpor. Dostaneš to, když zůstaneš sám proti více tankům, myslím.

        0 0
        • vasek80  

          Alespoň těch 1345 zkušeností přebilo pachuť prohry. Bránili jsme základnu na Erlenbergu, když tu najednou odjelo 6 těžkejch lovit bůh ví co roklí na levé straně, zatímco pravá strana padala. Asi jim chtěli nadjet do zad, nebo nechápu. Klikali jsme, nadávali, ale než dojeli k poslednímu mostu na druhé straně na naší základnu se nahrnulo asi 8 těžkejch tanků a já je spolu s nějakým stíhačem ostřeloval z rohu zpoza keřů. Mezitím se dementi vraceli a jak jel každej jinak rychle tak postupně se na prvního snášela salva a všichni vychcípali aniž si vystřelili.

          0 0
        • Chiron  

          Odvážný odpor dostaneš, když tým prohraje a ty obdržíš jakoukoliv medaili.

          0 0
    • had_zachau  

      Tak se me konecne podarilo testnou kocku na Malinovce. Je to sice nuda, ale prvni hlidka je tam :)

      http://wotreplays.com/site/688243#self

      0 0
    • vasek80  

      Parádní free prográmek na zjištění síly pancíře a ideálního způsobu úhlování. Hlavně počítá i teoretickou potřebnou penetraci pro udělení dmg.

      http://tankinspector.sinaapp.com/download/

      Na screenu IS-3 naúhlovaná v úhlu 69 st. mířeno na místo s 90 mm pancíře a 20mm představného a potřebná penetrace je 293 mm.

      0 0
      • marapara  

        Kam se to kopíruje?

        Tam se musí registrovat?

        0 0
      • Ossis  

        Hmm, nejde mi to spustit :-/.

        0 0
        • vasek80  

          Stáhnete downoload a pak je tam registrace. Ideálně jinej mail a heslo než na WOT a normálně to funguje.

          0 0
          • vasek80  

            Jsem netušíl, že na T29 z boku do věže stačí tak málo. Jednou jsem jí dingnul 2× po sobě s obj. 268 a už jsem jí na věž z boku ani nestřílel. O to více jsem se divil, že mi to tam s Centurionem prochází.

            0 0
            • TheJD  

              Lepsi je strilet jeste vic dozadu do te veze. Je tam ammo rack.

              0 0
          • Ossis  

            K registraci se vůbec nedostanu… Končím u chyby modulu CLR: 8000… Az se budu nudit, tak jim poslu mail :-D.

            0 0
    • vasek80  

      Mám tu dvě povedené bitvy.

      1. je s IS-3 a spíše ironická. To že je noě Erlenberg

      neubránitelnej je fakt, ale tohle je dost. Jo a ten náš mrtvej se utopil v poslední vteřině jinak to bylo 15/0

      1. někdy se první bitva povede a trefí do pár misí a pak je z toho

      +75 000 stříbrnej­ch, zkušenosti x1,2, posádka x 1,5 a ještě jednou posádka x1,5 a do třetice posádka x3.

      0 0
      • Ossis  

        Jak je to s přičítáním zkušeností, pokud tam jsou několikery násobky?

        0 0
        • vasek80  

          Tak to netuším. Ani jsem to nezkoumal, ale bylo by fajn kdyby to bylo nejprve 1,5 pak z výsledku zase 1,5 a pak x3.

          0 0
    • vasek80  

      MONOL1THWGLGRAN­DF1NAL

      dalších 50 zlatek.

      0 0
    • vasek80  

      To ujde s Centíkem mezi X tierama a nejlepší na skore a nastřílení. No pravda hrál jsem to vychytrale od zadu a dojel si až pro artynu. Ač zejména s ním jsou arty o *******, protože desítkovým musím dát 3 rány.

      http://wotreplays.com/site/699814…

      0 0
    • Georrge  

      otázka – když vyexpím u posádky jejich schopnosti (šestý smysl apod.) a pak tu posádku přeškolím na jiný tank (vyšší třídy), zůstanou jim ty schopnosti? Nebo se taky budou msuet znova vyexpit?

      0 0
      • vitan  

        specializace (BIA, šestý smysl atd) Ti zůstanou ve stavu, jaký jsi ho měl – klesne pouze základní skill posádky.

        0 0
        • Georrge  

          supr. A co když nemám ještě specializaci vyexpenou na 100%, a předělám ho na jiný tank? Bude se mu hned znovu expit specializace, nebo si zase napřed bude muset doexpit základní skill na 100% a pak teprve zase pojedou expy na specializaci?

          0 0
          • marapara  

            Bude se expit základní skill, pak až specializace.

            0 0
          • soc  

            Jen jedna finta, kdyz das zapomenout specializace, stoupne zakladni skill na 100% a muzes ho znovu naucit nejakou specializaci, ovsem s tim, ze bude mit %. Obcas se to hodi, kdyz mam treba rozjetou teprve prvni specializaci.

            0 0
    • Jetson  

      Včera jsem pořídil Conquerora. První bitva totálně super proti IX i X. Docela mne překvapilo, že ten kanón z Caermarvona co tam zatím mám, najednou prostřeloval každou ránou. Na Cae to rozhodně do ISek takhle nechodilo.

      Ještě mám vyexpenou M103 (a Tiger II a ISU 152 a …), ale penízky nejsou. Jak to děláte?

      0 0
      • vasek80  

        Mě by zajímalo jak to děláte že nejsou. Já už mám zase 10 mega stříbrnejch a to nemám prémium. A pořád kupuju nové tanky (naposledy to byl VIII Centurion, IS-8 a jen z rozmaru kvůli nové posádce plně vybavenou KV-1S včetně všech doplňků) a doplňky jako nabijáky a vetilačky a kvůli tomu že většinou vyzkoumávám pásy jako poslední musím často pro topová děla kupovat vylepšenej podvozek, kterej potom ničím a nedemontuju za goldy.

        Každej den jsem poslední dobou v plusu 250 a více tisíc. A to jezdím hlavně s Centurionem, kterej je bez prémia spíše prodělečnej. Denně několikrát teď dostávám bonus 50 000 a posledně to bylo často 75 000 za zničení více jak 4 tanků v bitvě.

        A k tomu dělu, já mám stejné, jen ten Type A na Centurionovi a nemůžu si stěžovat. Maus do boku jde krásně a na bok zlobí jen IS-7 a E-100.

        Ono ten Conqueror musí ale stejně jak Centurioni slušně prodělávat s tímto dělem.

        0 0
        • marapara  

          No já mám asi 25 milionů :). Ale moc nekupuju, spíš expím. Chci zkusit IS-8, až budu mít naexpeno dost.

          0 0
          • vasek80  

            No, vrhnout se na IS-8 bez free expů minimálně na dělo byla hloupost. Já ho konečně doexpil, dal s ním jednu bitvu a na chvíli poslal k ledu. Vrátil jsem se k IS-3 protože mám 99% druhou řadu skilů a chci alespoň žárovku + něco málo procent z třetích sklilů než to celé přeškolím na IS-8

            Každopádně IS-8 je zatím největší ******* z řady USSR těžkých. Nechápu jak na Wikině můžou psát že má dělo stejnej sklon jako IS-3 (-5 st.) když to dělo umí čumět jen nahoru.

            0 0
        • Jetson  

          Ale jo, já třeba za tu první bitvu s Conquerorem utržil 128000,–, ale stejně mi to nějak nevychází.

          Na Centurionovi mi to dělo neprostřelí skoro nic. A ten DMG škoda psát.:(

          0 0
          • vasek80  

            To byla zase nějaká mise o které ani nevím? Já naposled dostal tu za 300 000 za nějaké výhry s tankama VIII tieru. A teď byly nějaké hasičáky, ale to se s Centíkem nějak nedalo.

            0 0
    • vasek80  

      Konečně Ace Tanker s KV-1.

      Jsem si říkal, že jsem tak neschopnej, že to s ním nezahraju. Je fakt že tam mám vyjma radisty a nabíječe posádku z IS-3 a tedy penalizovanou na 75% a navíc nemůže využívat BIA a tak má jen opravy, ale i tak tady „Mko“ odolávalo dlouho. Aktuálně odolává také na Centurionovi a tam ho asi nedám. Mám už jen 15k exp do 7/1 a když se to nepovedlo za těch 313 her, tak za nějakých max 30 už to nedám.

      Jinak fajn hra, jen škoda že mě rajče v druhé KV-1 blokovalo, mohl jsem mít ještě o dva fragy více.

      http://wotreplays.com/site/710742#self

      0 0
    • esti  

      Doporučuji stáhnout test-server a zkusit ty historické bitvy.

      Jasně má to chyby ,ale s tou lepší grafikou je to opravdu parádní ,super na odreagování.

      A hlavně se tam rusáci už nezdaj být tak stoonk.

      0 0
    • vasek80  

      Dnes se dařilo, to zas abych k tomu zítra ani nesedal, to bude zase rajčatová pomsta. Skoro bych toho ještě využil a hrál dále, ale ping lítal poslední 4 bitvy až kolem 500. Děs.

      0 0
      • Vegan  

        Ja mel dnes hotove peklo, s T-44 ve stocku jsem v Tier X bitve daval druhy nejvetsi DMG :-/ sance navyhru neco okolo 35% bylo max co jsme dnes videl :-/ ale to tak mam jiz poslednich 14 dni

        0 0
      • marapara  

        Tohle teď nemůžu rozkliknout. Když kliknu úplně vpravo dole, tak se mi to prostě nerozroluje – počet vítěžství/proher atd. Nemáte někdo tip, čím by to mohlo být, abych to zase viděl? Prostě mi to přestalo fungovat zničeho nic samo od sebe.

        0 0
      • soc  

        jj, vcera to konecne slo a uninstall se odklada… stronk plutonek s kolegy z klanu prinesl sve ovoce.

        Lagy byly, pomerne neprijemne, nicmene ne porad. Vcera se to u nas tykalo zejmena mapy Lakeville, nechapu proc zrovna tady, ale situace byla temer neunosna.

        0 0
    • marapara  

      Nemáte někdo potuchu proč nejede WOT? Včera jsem normálně hrál, dneska se i provedla nějaká aktualizace klienta, pak se to spouštělo a spadlo to. Zkusil jsem to ještě 2× a to samé, tak jsem restartoval PC a prostě se mi to po té dnešní malé aktualizaci už nespustí. Máte někdo stejný nebo podobný problém? Dá se nějak zjisit, ke je zakopaný pes?

      0 0
      • pitos  

        Nainstaloval jsem aktualizaci a před chvilkou odehrál jednu hru…vše mi jelo normálně.

        0 0
        • marapara  

          To mě moc netěší, to vypadá na reinstalaci WOT :(

          0 0
          • pitos  

            Zkusil jsem teď spustit WOT přes WOTLauncher a nepovedlo se.

            Přes WOT to ale normálně rozjedu.

            0 0
            • marapara  

              Tak jsem zjistil, že to dělají ty addony asi. Zkusím to tam hodit znovu a uvidíme. Když jsem záloh, která zvnikla po instalaci 8.11, takto jde, ale nevidím hodiny v garáži, lepší zoom atd.

              0 0
              • marapara  

                Tak opravdu to dělají ty addony, které Vegan posílal po aktualizaci naverzi 8.11. Takže Vegane prosímtě, asi to padá i tobě, tak až budeš mít funkční XVM, tak pošli ke stažení, dík :).

                0 0
                • Vegan  

                  Uz zavedli omezeni adonu, aby neumoznovali to co ted to ted zpusobuje pady tech her, ale ja ted bouzel vubec nemam cas na to kouknout nejdriv v pulce pristiho tydne.

                  0 0
                  • marapara  

                    OK, dík. Myslel jsem si to, že to bude nějaká zrada v tom. Já jsem pro jistotu stáhl adony znovu a padalo to zase, takže to musím vrátit zpět.

                    0 0
                    • vasek80  

                      o jakých adonech je řeč?

                      0 0
                      • marapara  

                        O těch Ragnarockových. Já jsem si je včera stáhl a nainstaloval úplně znova a padá mi to.

                        0 0
                        • vasek80  

                          Mě nepadají. Co máš vše přidané?

                          Tady máš jeho modpack co mám v PC. Ten mi jde, jestli něco neměnil.

                          http://leteckaposta.cz/167305260

                          0 0
                          • marapara  

                            Pouze nainstalovaný ten modpack. Ale nevím, co to nainstalovalo do audia. Ten odkaz mi nejde stáhnout.

                            0 0
                            • vasek80  

                              Vždyť je staženej 7×

                              Já nevím co má v posledním, ale v tomto je instalátor, kde si zaškrtáš co chceš a co nechceš. Někde jsem tu psal co mám zaškrtlé. Padnout mi hra zatím nepadla ani jednou.

                              Jen dva dny zpět a včera ráno jsem měl cca 5 a více vteřinový ping, odpoledne už to ale běhalo lépe. Ikdyž pořád mi to v průběhu hry občas vyskočí na 999, ale za chvíli se to srovná.

                              Důvod proč po minipatchi hra padá, je přidání nového tanku v úpravě minecraft a jeho 600mm děla ;-)

                              http://upload.wikimedia.org/…ret_Adam.jpg

                              specifikace

                              0 0
                              • vasek80  

                                http://www.tiger1.co.uk/…ch/intro.jpg

                                http://en.wikipedia.org/…l-Ger%C3%A4t

                                Ještě že to nemyslí tak úplně vážně.

                                Dle wiki rychlost 6–10 km/h, počet členů posádky 21 (18 dělostřelců), hmotnost 124t, rychlost střelby 1 za 10 minut.

                                0 0
                                • Ossis  

                                  To by mohlo byt docela zajimavy – 2/3 bitvy nabijet a pak jeden brutalni vystrel, kterej by smazal nekolik ctverecku :-D…

                                  0 0
                                  • vasek80  

                                    No a horší by bylo, že ve většině bitev by si ani nevystřelil. Ikdyž nabiják by to stáhnul o minutu a BIA a ventilačka o dalších skoro půl minuty.

                                    0 0
                                    • Ossis  

                                      Spíš by ani nenabil – bylo by to dost narocny na zbytek týmu, takže v nahodnych bitvach k nicemu…

                                      0 0
                              • marapara  

                                nj, mi to blokuje antivir :). OK, co nechat zaškrtnuto, aby to nepadalo?

                                0 0
                                • vasek80  

                                  Tak to mám já a nic nepadá.

                                  XVM

                                  Ozvučený 6. smysl

                                  Hodiny do hangáru

                                  Ikony tanků

                                  Jimbuv zaměřovač

                                  Damage indikator

                                  Damage panel

                                  Originální FOV

                                  ZomX

                                  0 0
    • jihacv  

      Měl jsem stejný problém. Používám módpack a na fóru jsem se dozvěděl, že je třeba odstranit něco málo v modpacku, konkrétně zvukovou sekci nebo něco podobného. Autor mnou používaného modpacku už vydal opravný patch, takže vše už pracuje bez komplikací. Na WOT fóru se dočtete více,…

      0 0
      • marapara  

        můžeš prosím poslat link?

        0 0
      • vasek80  

        Od koho používáš? Já nakonec skončil u Ragnarockova a dávám si jen YK statistiky a HD minimapu.

        Jinak mě to dnes šapalo normálně (včetn pingu 200–500 odpoledne)

        0 0
        • marapara  

          Máš odkaz na stažení?

          0 0
          • vasek80  

            http://forum.worldoftanks.eu/index.php…

            Tady dává více lidí své výtvory. Já používám ten Ragnarockův – zde

            Líbí se mi jeho instalátor a přístup k řešení problémů. Používám XVM, ozvučený 6. smysl, hodiny do hangáru,Jimbuv zaměřovač, damage indikator a panel, originální FOV a ZoomX.

            0 0
        • marapara  

          To je asi ten co dával Vegan, že? Každopádně mi to s ním nejelo.

          0 0
    • soc  

      Zacal jsem expit americkou zasobnikovou vetev, zatim jsem u M3 Stuart, no neskutecny pedobearing… vcera WR 70% a mohlo byt 90%, kdybych nebyl tydyt a daval si vetsi pozor. WN8 pres 3000. No bzunda :-D Akorat se desim tech dalsich stroju, ten MM pro skauty je sileny.

      0 0
      • vasek80  

        Mě stojí v garáži T71 a nepokračuju. Pojedu raději pro BatChata. Na tý lajně mě štve posádka. Skáče se od lehkých přez střední až na těžký, navíc já se těšil na T57 a když ho mají nerfovat, tak možná jednou vyexpím T71 a zakončím to na ní.

        MM pro ty scouty je šílenej a nejhorší krok co jsem kdy ve WOT udělal (respektive pro své statistiky) bylo vytrpení M5 pro vyexpení Chaffee a odehrání dalších 100 her s Chaffee. Kdyby to mělo normální MM, tak je to bomba stroj, ale takle NE. To bylo ještě v dobách, kdy jsem ponětí o nějakých statistikách neměl, tak jsem M5 hrál jak většina rajčat naspotit a chcípnout čemuž odpovídají statistiky v dmg a kilech hodně pod 0,5 (ostatně Cheffee na tom není lépe).

        T69 mě nejprve lákala, ale topové dělo s pene 173mm s její MM a leností to nehodlám podstupovat. Mě už stačila stocková T71 na těch 7 bitev co jsem loni dal (ale v topu to bude dobré).

        PS: včera zakoupen Cent 7/1 a po 5 bitvách jsem musel dát top motor za volné a pak už to celkem šlo. Zatím vše ostatní základ, ale v 9 bitvě už vystrkuje růžky.

        http://wotreplays.com/site/718927…

        0 0
        • soc  

          Ja jsem si to rozjel rpave kvuli T69 a nasledujicimu medku, ale uz ted bych si za to nafackoval :-D No zatim budu expit posadku na tom M3 stuartovi a trollit novacky a pak se uvidi.

          Centa ted expim strasne pomalicku, 7/1 je v nedohlednu :-(

          Spis zkusim popojet s nemeckymi medky, jenze tam me ceka Panther 2 a hlavne strasna veka 2D :-(

          A do toho jeste expim KT a Caerna… no tragedie…

          0 0
        • Jetson  

          Centa někdy nevytáhnu ani na první vítěznou. 7/1 tak za rok.:-)

          0 0
          • soc  

            Ja Centa, tak Caerna se strasne bojim, protoze neodpusti nic. A to uz jsem si zvykl na Cometa, ale s tim se da aspon zdrhnout :-D

            Tady je zatim asi nejlepsi hra s Centem, kdybych nebyl trubka, tak jsme mohli i vyhrat.

            http://www.vbaddict.net/…735000974410

            0 0
            • vasek80  

              Centuriona 1 jsem zatím nechal v garáži. Mě hodně bavil, ikdyž už dříve jsem psal, že mě s ním MM trestal a WR jsem nikdy neměl nad 50% a posledních 200 bitev jsem to zvedal z původních těsně nad 40% na 49%. Přitom poměr poškození po 339 bitvách 1,32 a vyřazení 1,59 což není až tak zlé na papírové medko a dost často jsem byl nejlepší v bitvách. Měl jsem prostě smůlu na MM.

              U 7/1 se těším na 105 mm, ale i s tou 20 PDR je hratelnej. E100 na weekspot navrchu věže šla spolehlivě a Maus do boku taktéž.

              0 0
        • l.smetana  

          T71 v topu je perfektní, T69 horší, T54E1 asi nejlepší z celé větvě. Jediný rozdíl je, že T57 nabíjí jenom 23 sec. Pancíř ma papírově větší, ale v praxi projde všechno.

          0 0
        • Vegan  

          S T69 se to da hrat, ale musis se mit na koho spolehnout, idealne nekdo v HT kdo to na seb taha a ty mu delas support je to vlastne takova T71 v pomalejsim habitu. Ja teda zase moc nedavam ty Francouzke lehke T71 ve srovnani snimi je naprosto ECHT bomba stroj, ale ti francouzi jsou vetsi, mene pohyblivy, mala evelace a mala deprivace, pomalu domeruji a MM maji silenejsi jak T71 zcela jiste, jedine co maji lepsi je nepochopitelne camo bonus, ale ten se da pouzit na cca 5 mapach, nic mene ja mam 3 z 5 bitev Himersdorf/ Ruinberg, takze je mi to k prdu.

          0 0
          • vasek80  

            Francouze holdám přetrpět pouze kvůli BatChatovi. Tam už mi MM nevadí. Dokonce i ta IX vypadá slibně

            0 0
            • Vegan  

              IX neni nic jineho nez prejmenovana AMX 50 100 s vice HP jinak identicke.

              0 0
              • vasek80  

                Já to nijak nezkoumal, jen když ho potkávám, tak je rychlej a nebezpečnej.

                0 0
    • vasek80  

      Já už budu sprostej, protože to se nedá.

      Jede vám ta sračka? Mě normálně chvíli ping 70 a pak v průběhu bitvy najednou 999 což je v reálu 8 vteřin. Zmrvilo mi to dvě bitvy s Tigrem. Každé odpoledne nehratelné. Buď mi v garáži svítí Error a nebo 700

      aktuální video a screeny

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Orfi  

      Taky se vam pořad ten blbej test server odpojuje i během bitvy třeba i 3× .

      0 0
      • vasek80  

        Co bych dal jen za padající test server. Od odpoledne cca 5 vteřin ping, nehratelné.

        0 0
    • Orfi  

      Taky se vam pořad ten blbej test server odpojuje i během bitvy třeba i 3× .

      0 0
    • vasek80  

      Celkem znechucen tím, jak se mi nedaří nastřílet zajímavou dmg s Centurionem 7/1 a v každé bitvě prodělávám, jsem vytáhnul zbraň, která odpočívala od prosince.

      Na nastřílenou dmg nic extra, ale ten závěr byl infarktovej. V podstatě prohraná bitva a já si jel prostředkem střílet na protivníky, kteří z města pojedou na naši základnu. Pak mi došlo, že mi do zad pojede AT8 a tak jsem se ji vydal utočit. Zamrzela 2× artyna a pak jsem to capoval a vyjel na mě KV-1S.

      Bitva nic moc, ale ten závěr stojí za shlédnutí.

      http://wotreplays.com/site/722585…

      0 0
      • vasek80  

        Jo a aby toho nebylo na nervy málo, tak mi vyletěl během capování ping na 999

        0 0
    • vitan  

      Jedu si pro KV-2 a todle je příjemný bonus:)

      0 0
    • Frostty  

      Hraje někdo tankovou closed betu WT?

      0 0
    • Georrge  

      hraju to teprve chvilku, ale muze mi nekdo vysvetlit, proc ta hra obcas strka do bitvy tanky klidne ze ctyr trid? Dokonce uz jsem videl i pet trid pohromade (4 – 8), vzhledem k tomu kolik lidi to hraje (a to ve vsechny casy dne) si myslim, ze by nemel byt problem stavet bitvy z 1 maximalne 2 trid, nebo se pletu?

      0 0
      • soc  

        klasicky MM je +2, takze napriklad 6–8. Jenze skauti maji rozsireny MM, klidne o 4… Takze se v T8 bitve muze objevit T4 skaut. To je zivot…

        0 0
        • Georrge  

          tak takhle to maji. No jako jasne, obcas je clovek uprostred, obcas je mezi top tridou, obcas mezi low, ale kdyz si clovek konecne koupi tank seste tridy, a hned ho to prskne mezi vylepsene osmicky, tak se expi tezko :D

          0 0
          • vasek80  

            Proto to chce jezdit s X, tam už budeš pořád top ;-)

            0 0
            • Georrge  

              to je jeste kus cesty :) navic dost desitek je hnusnych :D chtel bych zkusit conquerora, ale ty tanky pred nim, to je des

              0 0
              • soc  

                Matilda luxus, chrchel 7 luxus, Black Prince luxus…

                0 0
                • Georrge  

                  matilda byla fajn, sice se s ni nedalo nikam poradne dojet, ale hezky se to od ni odrazelo. Churchil 1 byl taky docela dobry, zase desne pomaly, ale s top delem uz se to dalo hrat. Churchil 7 mi prijde dost horsi, nema skoro lepsi delo a je jeste pomalejsi… black prince se docela bojim co to bude, az ten osmy vypada zajimaveji, ale porad je to pomala ***** a kdyz to srovnam s ostatnima osmickama… nevim no, uvidime, zatim se mi britske tesaky hrajou spatne, ruske se mi hrajou lip… ikdyz nepresne strili.

                  0 0
                  • soc  

                    chrchel 7 a BP maji pancir, takze uhlovat a sypat dmg kazde 3 sekundy :-D

                    0 0
                    • Ossis  

                      Pancir maj leda proti tem, co nevedej kam strilet nebo nemaj goldy :(…

                      0 0
                      • Georrge  

                        jo pancir ma slusny, urcite odrazi vic jak KV1S, ale i tak mam pocit ze me prostreli kazdy druhy :D a jak to do me zacnou sypat (navic casto sedmicky osmicky) tak moc dlouho nevydrzim…

                        btw co znamena uhlovat? Nevidim tenhle vyraz poprve, ale moc presne nevim co to znamena, jako ze se postavim tak, aby byl ten silny pancir v dobrem uhlu? Celne k tomu co na me strili nebo jeste nejak sikmo do kopce?

                        0 0
                        • vitan  

                          youtube a napiš sidescraping – kv-1s je jeden z nejlepších tanku, když víš, jak se máš postavit nebo co můžeš nechat čouhat:)

                          0 0
                    • vasek80  

                      Když už budu mít vyzkoumaný všechna děla a motory z medek, tak také uvažuju že si těžké brity rozjedu.

                      Jsou to vzhledově pěkné tanky. Ikdyž se obávám, že to budou stejně prodělečné stroje jako ty medka.

                      0 0
      • vitan  

        o to víc tě potom potěší, když zatápíš tankům z vyšších tierů:)

        0 0
        • Georrge  

          to jo, ted jsem koupil na KV-1S top delo a konecne me to zacina bavit :D kdyz me to da mezi slabcaky tak jedna rana jeden kill, parada :D a kdyz me to da mezi osmicky, tak plati to same, ale na me :D

          0 0
    • Atilla  

      Sakra tady je to nějaká vyšší liga. Můj nej tank je M3 light a nejvíc mě to stejně baví s M2 light a T18:)

      0 0
    • vasek80  

      Dnes jsem s IS-3 prvně v životě měl tu čest hrát s týmem co spolupracoval a věděl jak zahrát Malinovku. Většina týmů jen tupě čeká na základně. Tohle byla slast, jak komunikace, tak spolupráce. Ač jsem nastřílel nejvíc, tak to nebylo o mě. Povedla se mi IS-2 z boku na věž na munici z plný a pěkně z dálky.

      Škoda že se takovej tým potká jen jednou za tisíc her.

      http://wotreplays.com/site/725990…

      PS: Centurina I jsem měl rád Centurion 7/1 je pro mě peklo. Stejnej tank se silnějším motorem, pancířem a rychleji nabíjejícím dělem a já trpím.

      Statistiky zničených 1,59 vs. 0,63 a poškození 1,32 vs 0,78 hovoří za vše.

      0 0
    • vasek80  

      Kdo nesleduje různé weby o WOT, tak v 9.0 se změní autozaměřovač. Píše se, že to ocení snad jen rajčata, ale já jsem také rád. Když totiž třeba s A-43 utáčím pomalejší tanky, tak u některých mi to míří moc vysoko třeba až na věž a spoustu toho oddingám. Nově by to mělo mířit jistěji na podvozek a bude to snad lepší.

      0 0
      • Georrge  

        pouzivate vubec autozamerovac? Ja jsem zacileni pravym a automireni snad jeste nepouzil… je to k necemu?:)

        0 0
        • marapara  

          Já také ne.

          0 0
        • jIrI___  

          Já ano, protože mi nějak nefunguje prosvícení obrysu tanků :)

          0 0
          • Georrge  

            a nemiri ti to pak do casti tanku, ktera je schovana za prekazkou? Jak se to vlastne chova v takove situaci?

            0 0
            • jIrI___  

              Míří, chová se to na hovno :D. Asi před půl rokem jsem aktualizoval ovladače na grafiku a začalo to blbnout, musím se dokopat k nainstalování starší verze.

              0 0
        • Ossis  

          Občas jo, když potřebuju složitějc manévrovat.

          0 0
        • vasek80  

          Já jsem se jej naučil nedávno používat a používám ho pořád častěji. Skoro bych řekl, že na určitých mapách a místech střílím jen s autoaimem a nastřílím daleko více než dříve.

          Zapínám jej s medkama a s těžkejma v pohybu v plné rychlosti a nebo při peek a boo (vyjet vystřelit).

          příklady

          1. rychlé medko A-43 s extrémě rychlým zatáčením a rychlým

          otáčením věže. Když je osamocenej a vhodnej protivník vletím na něj okamžite pravým tlačítkem zapínám autoaim a z nadhledu sleduju tank a věnuji se jen řízení (levé tlačítko myši nemačkám ale držím – kdo nezná doporučuju, dříve jsem zběsile klikal, než zjistil že stačí držet). Na utáčení parádní a bez autozaměřování se těžko věnuju řízení a míření.

          1. pomalé medko Centurion při peek a boo a nebo hull downu. Opět pokud vím,

          že proti mě stojí soupeř kterého prostřelím a nemusím mířit na weekspoty tak zapnu autoaim a z nadhledu popojíždím a sleduji jen zaměřovač jakmile se objeví zaměřovač na protivníkovi (ideálně zeleně svítíci šance prostřelení) okamžitě vystřelím a couvám. Opět je to daleko rychlejší jak na něj popojíždět a sledovat jej ve sniper modu. Soupeř kolikrát nestačí ani vystřelit, protože se mu ukážu jen na těch pár desetinek vteřiny co mi zabere stisknout levé myšítko a přemáčknout z W na S. A pokud mě během těch třeba 0,2 sec. stihne trefit, tak fterí jen tvrdou věž.

          1. třeba IS-3. Octnu se v situaci kdy potřebuju rychle odjet a nebo se

          zdekovat a navíc jsem v terénu kde bych se mohl zaseknout o nějaké šutry, tak zapínám autoaim a věnuju se jen řízení, protivník je klidně už za mnou a já tedy jedu s věží mířící za záda a já řídím se schovat za roh a můžu ještě vystřelit a nehrozí že pokud bych sledoval soupeře za sebou, že se zaseknu o šutr před sebou.

          Začalo mě bavit si dělat krátká vide ze situací co se povedla a tak to natočím.

          0 0
          • vasek80  

            První celkem pěknej příklad použití autoaimu.

            Problém nastává ke konci, kdy jsem se dostal protivníkovi do zad a autoaim míří dost vysoko. Pokud by nově autoaim mířil níže, tak by to bylo lepší.

            http://www.youtube.com/watch…

            0 0
    • marapara  

      Dneska to za moc nestojí, ale tahle hra se podařila :)

      http://www.wotreplays.eu/site/741444…

      0 0
      • vasek80  

        Já už brzy z IS-3 udělám uloženku. Mám posádku na první s BIA a druhé už také kompletní a rozjíždím 3. Tak jsem přeškolil nabíječe na bezpečné ukládání a až za cca 25k expů (má zrychlenej výcvik) dostane to ukládání na 100% tak přeškolím posádku na IS-8.

        Tolik fragů jak togě se mi s IS-3 nikdy nepovedlo, ale teď jsem si zařádil jak černá ruka. Škoda toho konce že jsem si nezastavil na artynu a jel to na autoaim. Nechal jsem si za zády Tihra, protože jsem spoléhal na kolegu vedle mě, že jej dorazí. No alespoň pak zbyl na mě. Celkem jsem tam lítal bez strategie a střílel kolem sebe na všechny strany.

        PS: ta maskáčová na IS-3 vypadá pěkně. Skoro bych to koupil za dnešní nasbírané goldy natrvalo. IS-3 si jistě nechám, je to nejlepší tank ve hře.

        http://wotreplays.com/site/743620…

        0 0
    • vasek80  

      kdo chce 200 zlatejch…

      BF89NDFEMH

      KH7VC43F8C

      0 0
    • vasek80  

      Jsem se po dlouhé době vrátil do řady franouzských lehkých a to k AMX-12t. Potřebuju udělat posádku, protože jsem tu poslední s prodejem tanku propustil, ale uchopil jsem AMXko trochu jinak než prve.

      Hraju jen na první vítěznou a teď jsem dal 2 bitvy a hraju jej spíše jako dorážeče a druhou linii. Sice kolegové pořád řvou „AMX go scout“, ale já je vesměs ignoruju a hezky si kempím. Ono to dělo je celkem dobré a je škoda s ním jako scoutem chcípnout.

      1. bitva prohra, ale 3 fragy a 1528 nastříleno
      2. bitva vítězství a 4 fragy a 950 nastříleno. Bohužel jsem hloupě

      chcípnul hned zkraje, když jsem šel huntit a ukázal jsem se neviditelné ISUně. Jinak tou dobou celej tým měl 5 fragů a z toho já ty 4.

      Takže AMX 12t za mě dobrej kemper s dělem co na zásobník dokáže detraknout a vyndat spoustu tanků. Samozřejmě proti X to hraju na spot.

      0 0
      • vasek80  

        Dnes další první dne a hned taková kempící. Škoda, že mi došla munice :-(

        2076 nastříleno a 240 obdrženo.

        Ten strojek překvapuje.

        0 0
    • vasek80  

      Dnes druhý Ace tanker.

      Moje milovaná mapa Erlenberg. Nejprve jsem se jako bránící vydal vlevo, ale jakmile jsem si všimnul že nejsou ve hře žádné TD co by obsadily kopec tak jsem si přejel na svůj flek a bylo z toho krásné vítězství. Škoda, že jsem se nechal unést lovem a nesledoval, že jsem už na ránu. Mohl jsem chvilku počkat a nastřílet minimálně dalších 1000 neohroženě z kopce.

      Nastříleno 3871 a nasvíceno 2921.

      http://wotreplays.com/site/744083…

      0 0
    • vasek80  

      http://eu.alienwarearena.com/…ode-giveaway

      po registraci získáte kód na 300g a 1 prémiovej den.

      zkusil jsem a funguje, ale chvátejte už zbývá jen 1191 kódů.

      0 0
    • vasek80  

      Už to zase jede. FRP9NB6MN6

      Sledujte zde http://forum.worldoftanks.eu/index.php… nebo FTR a nebo přímo finále WG a v chatu jsou nejrychleji.

      0 0
    • Orfi  

      Tak nevim asi jsem se dostal na černou listinu už tyden jen prohry .A ja blbec jim za to ještě platim :-(

      0 0
    • marapara  

      Další Mko s IS-3 :)

      http://wotreplays.eu/site/746601…

      0 0
    • vitan  

      KV-2 je prostě bestie:)

      8 killů s prstem v nose.

      0 0
      • marapara  

        dej replay, mrknu se :)

        0 0
        • vitan  

          Uff, když jsem už wotko vypnul včera, tak k reportu se asi nedostanu, co?

          Prochorovka, narodili jsme se na severu a jel jsem na rožek lesa. Postavil jsem se vyčůraně za kv-1s, která mi jistila spodek tanku a rozdával kolem dokola – z lesa jsem vlastně skoro nevyjel. KV-2 s HE náboji je výborný prodavač:)

          0 0
          • marapara  

            Pokud máš zapnutý záznam, tak ho najdeš v adresáři Woterplays nebo tak nějak. Tam podle názvu mapy, data a času můžeš nahrát na www.wotreplays.eu záznam a dát odkaz tak, jak jsem to třeba udělal včera.

            0 0
      • marapara  

        Já jsem zahrál super dnešní poslední hru s IS-3, celkem už čtvrtý mistr. V podstatě jsem s T-29 držel v šachu E-75, IS-3, Jagtiger88 a nějaké AMX, dávali jsme jim na prdel. Já jsem se schoval za vlnu a jen jsem vyjížděl a škodil, báli se :). Kdyby se nebáli, tak by na nás vlítli a bylo by po nás :). Neměl jsem ubrané jediné HP. Tady je replay, kdo chce mrknout.

        http://wotreplays.eu/site/755865…

        0 0
        • vasek80  

          Mě se poslední dobou daří útočit na sieg. linii. S T-29 jsem tam udělal ace tankera, poslední replay s IS-3 také a teď docela pěkná hra s Tigrem. Vše stejnej postup.

          http://wotreplays.com/site/756047…

          0 0
          • marapara  

            Mrknu odpoledne. Na Sigfriedovce mám tuším s IS-3 2 Ace Tankery :).

            Já jsem na tom Elrenbergu jel původně k hradu, ale vzhledem k tomu, že tam jeli všichni, tak jsem to otočil a jel na druhou stranu. To už se probrala i T-29, tak mě naštěstí kryla. Proto ty HT a TD na nás nevyjeli. Kdybych tam byl sám, tak mě objedou přes kopec a útokem z více stran by mě dostali. A nakonec přispěchala ještě IS-8, ale tož bylo v podstatě rozhodnuto na konci bitvy. Myslím si, že jsem ten útok na pravé straně zastavil tím, že jsem hned první ranou ubral E-75 přes 400 HP. Prostě jsem si zamířil a trefil poklop velitele. Celkem se mi do něj podařilo 3× střelit a pak ještě jednou z boku a ubrat HP :). A ještě jsem stačil trefit i tu IS-3, 2× Jagtigra 88 a nakonec Tigra I. Na druhou stranu jsem měl asi štěstí, že to byla hra bez artyn. To by po mně asi stříleli a tady se nebylo kde schovat, protože jsem byl až u kopce.

            0 0
            • vasek80  

              Já tady mám útok moc rád a je to moje snad nejoblíbenější mapa a mám tam rád i střetnutí. Já právě vždy jezdím stranu u hradu a jezdím hned dopředu a tak tam i dost nasvítím pokud kempí tanky na kopečku za mnou a můžou střílet. S takovou T29 či Cneturionem (resp. cokoli s tvrdou věží a dobrým sklopením děla) je to potom úžasná střílečka se skrytou korbou za terénem. Druhou stranu nejezdím, protože tam předpokládám TD ale ty jsou stejně nebezpečné i po proražení kolem hradu když se jede k základně. Až někdy budu útočit a nebude moc TD tak to zprava také zkusím.

              0 0
    • Jetson  

      Tak dneska jsem jen dostal nadáno do debilů, čuráků a nevím čeho ještě. Himmeldorf střetnutí, já se stockovým Conquerorem na topu a všichni hurá na kopec. Byl jsem úplně dole a tak jsem jel sám bránit základnu a samozřejmě mne tam v pěti rozstříleli (stihnul jsem jen 2). Hned cestou mi jeden týpek nandal nepočítaně jmen, že Conqueror utíká z boje a ať odinstaluju atd.. Potom mi dokonce ještě psal po bitvě, že koukal na moje statistiky a opět, debil, ******* atd… Přitom jsem skončil v téhle prohrané bitvě jako nejlepší v týmu (nee, že bych zazářil).

      0 0
      • jIrI___  

        Tak měli pravdu, že jo :)

        0 0
        • Jetson  

          Měl, byl to jedinec. Já zažil ale víckrát, že se během přetlačování na kopci podařilo nepřátelům obsadit základnu při jinak jasně prohrané bitvě a když se k tomu neměl ani jeden tank, tak jsem tam jel. Navíc s tím dělem je to peklo a tak každá ISka udělá větší damage než já i když mám třeba zásahů 2 x víc a průstřelů taky. Čekám na to lepší jak na smilování.

          0 0
      • Georrge  

        me vzdycky fascinuje jak ostatni hraci nadavaji tymu, ze jsou noobove, dementi, idioti a ja nevim co vsechno za to, ze nebrani zakladnu a nebo ze jezdi daleko od zakladny, ktera je obsazovana nepritelem, no a pritom jsou tihle hraci mezi tema co jsou uplne mimo :D

        0 0
        • Jetson  

          Mne nejvíc dostává, když to vědí už 20 sekund před bitvou. Samozřejmě oni s vykempenou statistikou na to maj ten správný pohled.

          0 0
    • vasek80  

      Malej tip kam střílet IS-3 a nejlépe pokud jste trochu nad ní. Propere jí tam úplně vše co potká. Když je čas, tak doporučuju přehodit na HE, což jsem v ukázce neudělal (pokud bych střílel HEčkama, tak bych dal cca o 200 dmg více a vyřadil bych mu nějaké moduly či posádku). V tomto místě má IS-3 20mm pancíře a vzhledem k tomu, že jsem střílel ráží 122 mm neexistuje možnost toto místo nepenetrovat (x3 větší ráže jak síla pancíře penetruje vždy).

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Chiron  

        Docela se divím, že tenhle weak spot není víc profláknutý. Sice se hodně blbě trefuje, ale jak říkáš, projde tam skoro všechno. Ale co teď hraju s IS-3, tak fakt stačí šikovně schovat podvozek nebo side scrap a většina tanků do 8 tieru si s tím neví rady. Ovšem mezi 9 a 10 už tohle moc nefunguje. Každpoádně IS-3 je docela zábavná bestie, ještě by se mi hodilo tak mega, ať tam můžu nahodit nějaké příslušenství, teď mám jen stabilizátor.

        Ale stejně, zas mám období, kdy mě začla bavit artyna, sice s 212A už nemám důvod hrát, ale prodávat ji se mi nechce, protože na desítkový Obj nemám prachy a rozjíždět jiné artyny se mi nechce. Každopádně včera sem do toho zkoušel zase ládovat AP, ty minely a pouze zhozené pásy naštvou, ale když už se to jednou za čas povede, tak to stojí za to. Včera sem si takhle během 2 minut vyndal tří člennou četu IS-3 na tři rány. To bylo řevu a nadávek do cheatrů, arty noobů atp :)

        0 0
        • vasek80  

          Mě arty po delší době klidu zase od 8,11 pěkně pijou krev :-)

          0 0
    • Jirikus  

      Zdar

      Potřeboval bych někoho na odehrání několika čet kvůli měsíční akci. Jsem schopný jet tanky do 9 tieru. Ve WOT jirikus_CZ

      0 0
      • Jirikus  

        Jo a hraju od cca. 20.00 do 21.30

        0 0
        • vasek80  

          Co je za akci v četách? Nesleduju to nějak.

          Hraju teď a odjíždím násobky.

          0 0
          • Jirikus  

            mise na duben

            http://worldoftanks.eu/…-april-2014/

            sladké vítězství je v četě

            když splníš všechny, máš místo v garáži a tančík

            0 0
            • vasek80  

              Já asi stroskotám na tom vyhrát 75 bitev s lehkýma (zbývá 64).

              Ale možná že tedy začnu tahat AMX častěji. Beztak je to fajnovej malej Batchat.

              0 0
              • Jirikus  

                lehké jezdím luxe, je to sice scout, ale MM má docela přívětivý a pak jsem znovu koupil Crusadera, který mně bavil a baví. Mám ještě 59–16 a amx 12t, ale jsou to scouti a s těmi mě to moc nebaví a hlavně lehcí scouti nejsou schopni moc ovlivnit bitvu.

                0 0
    • soc  

      Tak jsem v zitrejsi akci Cvicte s nami. Ted jeste kdyby vysla nejaka ta rota :-D

      0 0
    • vasek80  

      300 goldů za změnu hesla. Funguje to, jen už nemám své obyčejné z 6 znaků, ale muselo být složitější.

      0 0
      • marapara  

        jj, funguje to.

        0 0
      • Jetson  

        Máš u toho účtu telefon? Já končím na tom, že mi odešel aktivační kód na mobil a tam žádný nepřijde. Když chci telefon odebrat, je to totéž a při snaze o změnu telefonu mi napíše, že tento telefon už mám k účtu pžidružený…:(

        0 0
    • marapara  

      Další mistr s IS-3 tentokrát na Malinovce :). Tady byl ale zasloužený, v podstatě jsem vyhrál bitvu na kopci za dobré podpory týmu. Nejnepříjemnější byl ten Type 59.

      http://www.wotreplays.eu/site/761189…

      0 0
      • vasek80  

        Dnes jsem se rozloučil tankistou 1 třídy, odebral posádku, dal ji do IS-8, přeškolil a slavnostně a s poctami nastavil IS-3 jako rezervní. Ať si odpočine, než přijde jednou opět její chvíle.

        0 0
        • marapara  

          No, uvidíš :)

          0 0
        • Orfi  

          Pro mě IS-8 byla tragedie .Vyzkoumal jsem horko težko IS-7 a ani jsem ji nekupoval a vratil se na IS 3 je to mazlik :-)

          0 0
          • vasek80  

            IS-8 je tragická, ale zase na druhou stranu je alespoň rychlá a to top dělo celkem umí rozdat. Já uvidím co pak budu jezdit s lepší posádkou, jestli IS-7 nebo IS-3

            0 0
    • Jirikus  

      Tak se opravdu nenajde nikdo, kdo by dal se mnou o víkendu četu?

      jirikus_CZ

      0 0
      • Vegan  

        Poslal jsem ti pozvanku do klanu tam si na Klan Chatu s nekym spolecnou cetu urcite domluvis :) PS: komunikuje se pres Team Speak 3 …

        0 0
    • Ossis  

      Asi sem něco zaspal, ale kde se vzala ta nová móda, že pomalu v každé druhé bitvě třetina hráčů (včetně toptier HT) stěží udělí nějakou dmg?

      0 0
      • Georrge  

        protoze umrou moc brzo?:)

        0 0
      • Vegan  

        no ono je to asi tak. pulka hracu ma Lagy a uz to opravdu psychycky nedavaji, kdyz kazdou druhou bitvu chcipnou na to, ze jim to laguje a soucasti toho je, ze nic nenastrili… Druha pulka hracu pari Diablo III datadisk pripadne se to prolina a pak tam zbyli ti co to hraji a to je bud 15% z doobrych hracu nebo 85% rajcat co to proste vubec neumi = jedes v dobre cete pravdepodobne vyhrajes jedes sam pravdepodobne prohrajes.

        0 0
    • vasek80  

      Dlouho tady píšu jak nesnáším ENSK. Třeba s tanky jako Comet, Cromwell a ostatní s nízkou dmg a vysokou kadencí jej vysloveně nesnáším. Je to mapa pro těžké.

      Dnes jsem zatím odjel 30 bitev s těžkýma a medkama a vyjma 2× Ruinbergu žádná městská mapa. Rozhodl jsem se zase po týdnu provětrat E-25 a jakmile jsem viděl že se načítá ENSK, tak jsem vyprsknul vzteky. Nejhorší mapa pro ploštici.

      Vydal jsem se ale něco si nasvítit a nastrřílet na střed a nakonec jsem trolil pěkně na středu a parádně si zastřílel. Nevěřil bych, že se dá s E-25 takle ENSK zahrát. AFK SU-100 na konci byla sladká odměna.

      http://wotreplays.com/site/763630…

      0 0
      • vasek80  

        Opět E-25 a zase město. Tahám jej tento víkend jen na první vítezné a všechno do města. Dokonce tady nás bylo 5 E-25. Ale je to úžasnej tank, až jednou doexpím to co chci, tak budu jezdit hlavně s ním, doufám, že mi ho nenerfnou. Je to raketa.

        http://wotreplays.com/site/769279…

        0 0
    • vasek80  

      Dnes se zatím daří. VYšlo mi akorát výhra 3 prémiových dní na víkend kdy je akce x5 za první většinu prvních vítězných bitev jsem odehrál že jsem dostal kolem 5000 exp a dvakrát 6000 a jednou 7000. Zatím z 12 prvních vítězných to dalo 2947 free exp. (z 60 000 expů dohromady) a 792 000 kreditů. Jen opět IS-8 nezklamala a 3 bitvy byl totální propadák a kvůli tomu to nízké WN7

      Jelikož jsem odjel všechny hlavní tanky, tak jsem se vrhnul na rezervní abych využil těch x5 u co nejvíce tanků a dostal co nejvíce free expů. No a když jsem došel k T14, tak se konečně povedl Ace tanker. Můj první s tímto fajn tankem. Byla to napínavá bitva a dlouho jsem váhal, kam se vydám, nakonec jsem zvolil správně.

      http://wotreplays.com/site/767291…

      0 0
    • Sirion  

      #Crusader; První bitva a hned se povedl Hrdina na Pouštní řece. Krásně jsem si vychutnal KV-2ku na konci hry, opřel jsem Crusadera přímo o její předek a pálil a pálil.. (KV-2 má slabou depresi na Crusadera, nedala mi ani ránu :D)

      http://www.wotreplays.eu/site/768894#self

      0 0
    • marapara  

      Dotaz k XVM, jdou vám? Mně od včerejška nejdou.

      0 0
    • vasek80  

      Doporučuju nakoupit vybavení a dolňky když je sleva. Sice to stojí raketu. Já nakoupi za víc jak 3 mega ventilačky, nabijáky, stabíky, skládanou optiku a mnoho dalšího + automatické hasičáky a 150 opravných sad. Sice je to jednorázově raketa, ale dlouhodobě to zase ty 3 mega ušetří.

      Pokud nemáte hotovost vyprodejte ve skladu zbytečná děla aj.

      0 0
      • Georrge  

        jo me to nasralo, jsem koupil nabijak za pul mega a druhy den to stalo polovinu :D s tim skladem je to super napad to me nenapadlo, takze dik!

        0 0
        • vasek80  

          Já nakupuju už jen ve slevách a dopředu ;-)

          Na sklad vždy zapomenu a pak jednou za čtvrt roku vyprodávám věci za mega a více.

          0 0
    • vasek80  

      Ace tanker s OP-1S.

      Celkem za málo expů mi přijde. Ale je super když to vyjde na první X5.

      http://wotreplays.com/site/769341…

      0 0
    • vasek80  

      Poslední dobou se mi vůbec nedaří bránit Erlenberg. Když není u protivníka moc TD co by jeli kempit na kopec k hradu, tak jedu na vyvýšeninu vpravo. Pokud je hodně TD, tak jsem se většinou držel na levé straně a po proražení pravé strany ostřeloval základnu.

      Dnes jsem se prvně s medkem rozhodnul, že se pokusím prorazit po levé straně. Prvně mi plán zhatil Foch, ale po jeho vyřazení jsem přeci jen vyrazil a doufal, že se mi povede včas dostat protivníkům do zad. Věřil jsem, že to tam podrží. Povedlo se a byla z toho parádní bitva.

      http://wotreplays.com/site/777771…

      0 0
    • Jetson  

      Doprčic, jednou se mi podaří vypadnout z práce, s tím, že pořádně využiju premiák z akce. V 11:30 chci začít a on ugrade na 9.0 a do 15 to nepojede.:-(

      0 0
    • vasek80  

      Jezdíte někdo japonská medka?

      Teď jsem jel Centurionem 7/1 jednu hru společně s Type 61 a jeli jsme bažinu a pořád vedle sebe a stříleli jsme na stejné protivníky. Já nastřílel 2750, zatímco on 4750 a oba jsme měli 13 průstřelů. Koukal jsem na to topové dělo a je identické s topovým co mohu na Centuriona jen má výhodu 6 vs. 5 střel za minutu. On vyřadil 3 a já 0. Na otevřené mapě bych asi díky rychlosti střelby nastřílel stejně, ale na takové to rushování ten Typ bude bomba stroj a ty pod a ned ním jakbysmet.

      0 0
      • marapara  

        Já jsem je zatím nejezdil.

        0 0
        • vasek80  

          Vypadá to, že do původního plánu strojů co chci ještě přidám ty japonský medka. Vypadají moc zajímavě.

          0 0
    • vasek80  

      Tak jaké jsou názory na 9.0?

      Trochu mi padly FPS, sle pořád to ještě jede na max. Líbí se mi to méně, barvy mi dříve přišly reálnější. Hlavně už konščně od zítřka s modama. Zkusím ještě trochu poladit grafiku a gamu jestli o chlup nenaženu FPS a nedostane to přirozenější vzhled.

      0 0
      • l.smetana  

        Mě to těžce zklamalo, na plné to není plynulé a takhle to vypadá jak omalovánka a ne jako hra. Hlavně Američany zmršili.

        IMHO za ty odletující věže to nestojí..

        0 0
      • marapara  

        Já jsem to nakonec včera nehrál, tak ani nevím jak to vypadá. Ale předpokládám, že nepojedou XVM, že?

        Grafiku mám stejně nastavenou na minimum, protože používám procesorovou z core i5 Haswell, tusím tam je HD 4000 nebo možná vyšší.

        0 0
        • vasek80  

          Já mám podstatně slabší CPU jak ty, ale koupil jsem grafiku lehce přez 3000 http://www.czc.cz/…rty/produkty#… a jedu vše na max (tu moji tam nemaj, mám 2gb RAM).

          Dnes jsem změnil nastavení aby to jelo na jedno jádro na CPU a hra se neseká a jezdím na max kolem 50 FPS. Řešilo se to na foru, když tak napíšu večer víc.

          XVM nejde, ale alespoň zoom 30× už mám a svoji oblíbenou minimapu také. A vlastně i dmg panel a ozvučenej 6. smysl a zaměřovač.

          0 0
          • marapara  

            Máš někde odkaz na stažení zoomu, minimapy a ten ozvučený šestý smysl?

            0 0
          • marapara  

            Tak jsem to dneska zkusil a je to hratelné i nadále na procesorové grafice na core i5 4670 :). Trochu klesky fps, abych pravdu řekl ani jsem si nevšiml na kolik. Ale jednou jsem trefil armo rack a vylítla věž :). Byla to hned na první bitvě Ruinberg :). Hrál jsem s IS-3.

            http://wotreplays.eu/site/782679…

            0 0
          • Ossis  

            Kde jsi změnil počet použitých CPU jader?

            0 0
      • soc  

        Ja jsem se zatim podival jen do garaze, jedu na standardni grafiku, vylepsenou mi nestiha kalkulacka… nicmene HD modely se mi libi moc, tohle je super, ovsem barvy jsou nejake vyblite… no uvidime, az budu mit cas, tak si sand i zabojuju…

        A co L7A1 na druhem centovi, uz dobry? Chybi mi jeste 100k expu, abych presel pres centa 1, nicmene me to s nim pomerne bavi…

        0 0
        • Jetson  

          Já to mám s centem nějaký divný. Jedna bitva totální, potom 3 zatrolím, pak to zase nedám s týmem kamperů který vytvoří MM a když už si řeknu, že ho dám k ledu, tak zase totální bitva… Doufám, že C/1 bude výraznější.

          0 0
        • vasek80  

          L7A1 naprostá pohádka. Včera se mi MM odměnil za ty debilní týmy posledních dní. Na noobmeteru to není úplně celé vidět v jednom bloku a tak dávám část raní a podvečerní a část večernír.

          Dohromady na noobmeteru je včerejších celkem 26her s 7/1, ale ráno to ještě nesálo za nic. To jsem jel lajnu špatných týmů. večer potom co bitva co WN8 kolem 5000 a většinou maximálně v první 3 v udělené dmg i mezi X. Jakmile je tým o který se dá opřít, tak je to slast. V těch statistikách jsou ještě zlamené bitvy s AMX 12t a IS-8. Jedna s KV se celkem povedla. Ani jsem si nestačil odjet násobky za zbytek jak mě to s ním bavilo.

          http://www.noobmeter.com/…40418_120133

          http://www.noobmeter.com/…40419_071543

          0 0
      • Georrge  

        barvy se mi libi, co se mi ale hodne nelibi je sniper mod, ten nazelenaly odstin je strasny, jak to clovek furt prepina tak je za chvili z tech barevnych zmen uplne zblbly.

        0 0
      • Sirion  

        Výborně, hraju na ntb (T7700, NVidia 570M) a fps mi spadly z hratelných 50 na trhaných 27.. Tímto pro mě wotko skončilo.

        0 0
        • jIrI___  

          27 jedu furt, peklo začíná na nějakých 15 FPS :))

          0 0
        • Jetson  

          Když je těch 27 stabilních, tak pohoda. Loni jsem to ze začátku hrál na starém ntb a tam se to měnilo podle scény cca 7–40 a to teprve bylo peklo. Těch 27 bez kolísání to dělalo na starém stoláku a tam to bylo celkem v poho (jen to hrozně dlouho startovalo do bitvy – předpokládám že kvůli pouhým 2GB RAM). Ale až s novou technikou, která dělá při FullHD 60fps, se dostávám s většinou tanků nad 70% zásahů (bohužel průstřelů méně).

          0 0
        • vasek80  

          Na foru se popisujou postupy co udělat aby se FPS srovnaly.

          Já jel třeba po startu 50 FPS a pak najednou jsem najel na jinou trávu a spadlo to na 25 a o kus dál na mapě opět 50.

          Pustil jsem ten tréning co tam je a nasměroval se na jedno místo. Pak jsem vyčistil PC pomocí ccleaneru a FPS +1 z 51 na 53, potom jsem zkusil nové ovladačea nárůst nic, a pak jsem vypnul tu multicore možnost (nově to místo jednoho jádra na 100% vytěžuje třeba 4 po 25%) a nárůst žádnej. Někdo ale psal, že mu to vylezlo z 25 na 40 a více po všech změnách.

          Pak jsem dal asi 5 her a FPS stabilní pořád a žádné propady. Jsem spokojenej.

          Problémy popisoval i Silenstalker – http://ftr.wot-news.com/…mine-in-9–0/#…

          0 0
    • vasek80  

      Včera jsem po té popisované epizodě s Type 61 koupil top dělo na Centuriona 7/1

      Teď se mi povedlo parádně si zastřílet. ke konci bitvy jsem si říkal, že ač jsem jich 6 vyřadil tak to na mastra ještě nebude, ale že to nebude ani na 1. třídu to jsem nečekal.

      Zajímalo by mě kde Ace tanker u 7/1 leeží. Ani u Centuriona I jsem ho neudělal. V tom tanku ještě musí být daleko větší potencionál, kterej zatím neumím najít. Musím kouknout na WOT replays s jakým dělem to lidi nastřílí.

      Jinak tedy moje zatím nej hra

      4870 dmg, 6 frags, a v plusu 5300 kreditů

      http://www.czc.cz/…rty/produkty#…

      0 0
      • soc  

        IMHO je to tim, ze britska medka nejsou az tak jednoduse hratelna a dost lidi to odradi. zustanou jen ti lepsi, ktere to bavi a to posouva xp nahoru.

        0 0
        • vasek80  

          Ale podle Wotreplays mi asi moc nechybělo. Ace tanker je tam kolem 5200 a 6 vyřazených. Dokonce jeden se 4800 a 4 fragama ale nasvícenýma 1800. Tedy méně nastříleno jak já a o 2 méně vyřazené, ale o 1300 víc nasvítil. Je to tento – http://wotreplays.com/site/780839…

          Také jsem kouakal že jsou tam i „M“ s B barrelem. Já uvažoval, že u něj zůstanu, ale mám MM takřka pořád s X a to raději obětuju vyšší DPM oproti penetraci, která se proti X více hodí.

          Hlavně už se těším na ventilačku a chtělo by to BIA pro ještě rychlejší nabíjení. Škoda, že tak prodělává, nějak jsem nehořel a tak bych vozil jídlo.

          0 0
          • Georrge  

            o kolik % je asi rychlejsi nabijeni s BIA a ventilackou?

            0 0
            • vasek80  

              Se 100% posádkou nabíjí 11,5 sec. + nabiják 10,35 + ventilačka 10,12 + BIA 9,90 a jídlo k tomu 9,49.

              Obdobně procentuelně se zlepšuje přesnost a vše ostatní.

              0 0
              • Georrge  

                super rozpis :) ventilacka a bia neprida zas tak moc, ale neni to ani malo, asi je to adekvatni no… dohromady se vsim to ale udela docela slusny skok, i s tim jidlem je to skoro vterina, to je dost.

                0 0
                • vasek80  

                  Já se snažím BIA tlačit všude, kde to jde. Někdy tank nutně potřebuje spíše rychlejší zamíření (ruské těžké) a tak dám přednost klidné jízdě a jemnému míření.

                  Pokud ale je tank už v základu celkem dobrej ve všem, tak BIA je dobrá volba. Přidá na přesnosti, rychlosti zaměření, maskování, dohledu, dosahu rádia, rychlosti, zatáčení, otáčení věže… Sice je to všude o chlup, ale v součtu to ještě tank vylepší.

                  Většinou BIA přeškoluju hned jak mám 2 skily a dám BIA jako první a pak skily které fungují až po dosažení 100% a na 3 už ty které jsou aktivní hned při naučení a s exp se jen zlepšují.

                  0 0
                  • soc  

                    Presne tak.

                    Pokud uz ma posadka aspon 2 skilly, tak preskoluji na BIA, druhy skill je vetsinou zarovka, kanonyr apod, treti potom podle moznosti, opravy, maskovani…

                    0 0
              • marapara  

                Jídlo kupuješ kde?

                0 0
                • vasek80  

                  Místo třeba hasičáku můžeš dát dle národnosti pudink, kafe, colu, jídlo… Kupuju to v obchodu.

                  Přidává to 10%, takže ventilačka x2. Jen ta cena i v akci za 50% je 10 000. Teď o víkendu snad zase akce bude. Já to zkoušel zatím jen u E-25, která si na to vydělá a spolu s BIA, ventilačkou mám posádku na 131% a velitele na 120%. A to už je rozdíl.

                  0 0
                  • marapara  

                    hmm, to je blbé, že je to místo něčeho. Já jsem myslel, že to jde přidat tak, že ti to neubere právě to místo.

                    0 0
                    • vasek80  

                      To je důvod proč to více nepoužívám u E-25. Tam stačí výstřel od čehokoli do zad a hoří. Pásy také padají, tak jsem to měl místo lékárničky, ale i posádka občas zařve. To bych musel mít na veliteli všeuměla. Význam to má třeba pokud bys měl někde u všech opravy a netrpěl tank na munici. Nebo hašení (ale to nemám nikde) a případně toho všeuměla. Centurion také umí občas hořet. Na munici je snad horší jak IS-3. Posádka až tak netrpí, jen radista občas zařve a toho bych nemusel řešit. Spíš je problém, že prodělává pořád.

                      0 0
        • vasek80  

          Jo a ta věž v 9.0 absolutně nic neoddingá. Vše prochází.

          0 0
    • vasek80  

      Docela pěkně zpracovaný přehled nastavení grafiky. Hlavně ty screeny hezky ukazují jak se to mění.

      http://forum.worldoftanks.com/index.php…

      0 0
    • Georrge  

      tak jsem konecne naexpil na caernarvona, moje prvni osmicka, a jak me to furt hazi mezi desitky tak to je desne kurveni statistik :D tezko se expi na lepsi vybaveni kdyz clovek nic neprostreli, a s HT s nevylepsenym motorem toho asi ani moc nespotnu :D

      0 0
      • pitos  

        Dnes krásný osobní rekord…vydržel jsem 23s od zahájení hry. Sotva jsem se na Malinovce s KV1S rozjel tak se přihnal M5stuart a z protější strany mě trefila nějaká osmička do nádrže, takže jdu raději ven:)

        0 0
    • Ossis  

      Hmm, tak tahle bitva mi docela vyšla, hlavně, že to byla bitva za 2× :-D. Tu jednu kv1sku jsem si krásně vytočil, jak se na Cromwella sluší a patří.

      0 0
      • vasek80  

        Dej replay. Cromwell je bomba stroj. Dříve jsem na VI považoval za nejlepší stroj Hellcata, ale když jsem jel jednou tu konfrontaci a jelo nás hromada Cromwellů proti Hellcatům a drtivě jsme je udolali, měl jsem jasno kdo je králem na VI tieru.

        0 0
        • Ossis  

          Nedám – mám je vypnutý. Oproti hellcatu má neskutečnou výhodu v obratnosti, a proto mi přijde zábavnější. Na druhou stranu mě to pak svádí k nebezpečnému trolení, které pokaždé nevyjde.

          0 0
          • marapara  

            Hellcat je rychlý, ale jinak je to docela nemotora a pomalu otáčí věž. Holt je to TD, tak je to daň.

            0 0
      • Jetson  

        Jo jo cromwell mne bavil, vše v řadě po něm, je pro mne zatím neradost. Ale Conqueror s top dělem mi to u anglánů nahrazuje.

        0 0
        • l.smetana  

          Na to, jak mě ten tank nebaví to jde, bohužel mi pak už došla munice, jinak by to bylo o další 1000 víc :/

          http://wotreplays.eu/site/789251…

          0 0
          • vasek80  

            Mě pěkně T57 štve, tak jako všechny zásobníky. Narozdíl od WT E100 a francouzům totiž T57 umí něco i odrazit. Ale je jasné, že kdybych jí koupil tak najednou nedingnu ani jednou, tak jako se vším ;-)

            0 0
            • l.smetana  

              Zas tak moc to nedingá, když má někdo trochu slušnou pene (8 tier a výš), tak to prochází do hlavy kamkoliv. Jenom na korbě to má 250 pancíř, tak tam to cinká ;) Takže až ji příště potkáš, miř na hlavu :)

              Spíš, co je na tomhle tanku to, co ho dělá zajímavým je doba úplného přebití. V mojem případě 22 vteřin a to potom dokáže rozsévat celkem slušně (vystřílím se, začnu zajíždět, nepřítel začne vyjíždět – 5 vteřin, než si zamíří je dalších 5, než nabije řekněme 10 a to už jedu kolotoč odznova a dám mu zase za 1600 během 8 vteřin :))

              0 0
    • jihacv  

      Dnes je to katastrofa, ping kolísá mezi 200–999, normálně ho mám mezi 20–40, jen 23,08 procent vítězství, zkouším hrát s tanky tieru II-X, je to jedno, i při šanci 66 procent na vítězství to skončí nezdarem.

      Máte také takovou zkušenost?

      Jinak přeji hezké velikonoce.

      0 0
      • Georrge  

        ty procenta na výhru máš přes XVM nebo přes něco jiného? Mi v 9.0 sice XVM jede, ale neukazuje statistiky hráčů a šanci na výhru (tedy ukazuje, ale je to pořád 50%).

        Jinak laguje to dneska slušně, výhry mi ale přijdou přiměřené :)

        0 0
      • Jetson  

        To jsem se uklidnil, že těch 999 nemám dneska jen já. S Conquerorem 999 hned od startu a potom už pouze padáme ven…:-(

        0 0
        • vasek80  

          Oba servery?

          1 by měla být přestěhovaná v německu a maká spolehlivě. Jen jednou jsem měl 999 celou hru hned zkraje, ale nevím jakej server.

          0 0
          • Vegan  

            Oba a mam to same + pri kazde druhe bitve me to kickne po skonceni bitvy, pripadne ve chvili kdy se vhre objevi churchil I tak ve chvili kdy ho uvidim…

            Reportuje se to na foru, prej podle podpory ovladace grafiky… HAHA … prijde mi, ze skazdym patchem je to vic bugle, v minulem se bezne propadavalo pod mapy mezi textury ( vychrice, doly, fjord… )

            0 0
            • Jetson  

              Aha, tak to bylo ono. 3× jsem po smrti přepínal po spoluhráčích a vždy jsem skončil vo woknech. Opětovný start hry ke své mrtvolce a po kliknutí na dalšího žijícího wokna… Dělo se mi to s japončíkem, tak jsem to přisuzoval jemu, ale je fakt, když jsem na třetí pokus kliknul druhým myšítkem, tak to normálně přepnulo.

              0 0
    • vasek80  

      Je to tam!!!

      Škoda toho konce, mohl jsem ještě minimálně tu ISU sundat. Parádní bitva s úžasným tankem.

      http://wotreplays.com/site/794269#self

      0 0
      • vasek80  

        Já jsem z toho Centa nadšenej.

        Ač má to Royal Ordnance dělo relativně nízkou DPM, dost často jsem nejlepší v nastřílené dmg.

        Teď se mi povedly dvě parádní bitvy po sobě. Není to ani tak o mě, ale o týmech.

        1. je absolutně učebnicovej Himmelsdorf. Lépe spolupracující tým jsem neviděl. Rychle obsazenej kopec, kolegové zrušili artyny a za 5 minut bylo hotovo. Lepší tým jsem snad zde nezažil.

        http://wotreplays.com/site/800663…

        2. můj nenáviděnej Komarin. Tady není nic ke sledování, jen potvrzení, že i když tým válcuje protivníka dokáže Centurion nastřílet mraky dmg.

        http://wotreplays.com/site/800817…

        0 0
    • vasek80  

      Když se KV úhluje v uličkách a je na topu, tak je k nezastavení. Škoda, že mi tým vyzobal protivníky, vystřílel bych je všechny ;-)

      http://wotreplays.com/site/798925…

      0 0
      • Ossis  

        Hlavně kvčka(s) často odrazí i naprosto neskutečné věci vzhledem k síle pancíře.

        0 0
        • vasek80  

          KV-1S se mi zdá papírové, ale KV-1 a KV-4 jsou pevnosti. To samé ST-I. Skoro lituju, že jsem nejel tu těžší lajnu. Teď už to rozjíždět nebudu.

          0 0
          • Vegan  

            T150 je utrpeni, uz pul roku mi hnije v garazi, mist mam dost tak me to netrapi, ale je to fakt peklo.

            0 0
          • Ossis  

            Mě právě překvapilo, že zas tak silnej pancíř nemá vzhledem k tomu, co mi občas odrazí – ale tam to asi bude občas i dost o náhodě, no.

            0 0
    • heerer  

      po delsi dobe zapnul a opet me neskutecne sere ze me to hazi k tankum o 3 – 4 levely jinde…co mam zahrat proti VIII a A20, ktera ani neprorazi…tohle je fakt na ****.

      0 0
      • Georrge  

        taky to razeni levelu k sobe nechapu, podle me je ideal dva levely max, a idealne se snazit stavet z jednoho levelu pokud to jde, ale jestli dobre chapu tak to takhle bylo od zacatku, takze to asi nezmeni…

        0 0
      • vasek80  

        Tak nehraj lehké. To je jako proexpení AMX. Co mám nahrát s AMX 12t proti Mausovi a ostatním X tankům. Jezdi TD, medka a HT a budeš mít vždy los max o 2 tiery vyšší. Jednou s tím MM pro lehké něco udělají, ale dokud to nebude, tak je nejezdím.

        To AMX je vyjímka kvůli BatChatovi

        0 0
    • vasek80  

      Kvíz dne.

      Spočítej kolik v následující bitvě bilo artylerií.

      Nápoveda, odehráno stylem zastav a nepřežiješ.

      PS: to zas bude víkend.

      0 0
      • marapara  

        5 na každé straně, takže dohromady 10. A bylo, ne bilo :D

        0 0
      • Vegan  

        5vs5 je uplne v pohode, teda neni zpravne by melo byt max 2vs2, ale podle WG je 5vs5 v poho ja mel uz i bitvu tusim s AMX 12t kde bylo artyn 7vs8 tusim, ze to navic bylo v dolech tedy celkem ploche a male mape. to byl teprve porod.

        0 0
      • martinpav  

        Aka je ta A-44? Mam ju v plane ako dalsie ruske medko tak nech viem na co sa pripravit.

        0 0
        • vasek80  

          A-43 byl parádní trol. Taková formule. Utáčel jsem s ní kdeco.

          A-44 byl zkraje porod.

          Největší problém je, že nesklopí dělo. Kolikrát jedu a mířím bokem na nějakej tank a jakmile nejedu po úplný placce, tak mířím pár metrů nad tank. Z toho vyplívá, že na útáčení není vůbec.

          Topové dělo je ale parádní co se týká dmg a penetrace. Když je na dobrém místě dá se s ní nastřílet hodně. Oproti A-43 je pomalejší a trpí celkem na motor. V topu už se mi s ní celkem daří nastřítel zajímavou dmg a celkově to není špatnej tank. Jen kdyby sklopila dělo. Spíš ji sedí role zakempence.

          0 0
    • marapara  

      Dneska se moc nedařilo, ale poslední dnešní hra s IS-3 stála za to. Už s ní mám asi čtvrtého mistra.

      http://wotreplays.eu/site/805740…

      0 0
      • vitan  

        Pěkný výsledek:) Někdy musíme dát četu s 8-Tierem:)

        0 0
      • vasek80  

        Kolik už máš s ní odehráno? Já trochu vzal IS-8 na milost. Sice mě prostřelí vše, ale topové dělo a s dobrou posádkou to ujde.

        0 0
        • marapara  

          Něco málo přes 800 bitev s IS-3. Ale je to jak na vlnovce, jednou nahoru, jednou dolů. MM je někdy fakt hrozný :).

          0 0
    • l.smetana  

      Jedna povedená s Hellcatem

      http://wotreplays.eu/site/806574#self

      0 0
    • Georrge  

      existuje nějaká možnost úpravy vzhledu kamufláží? Bo ty britské mě serou, ony jsou sice docela hezké, ale nechápu proč mají tak vyblité barvy… třeba rusáci mají krásně syté kamufláže, briti mají takové grcy… nedá se to nějak poštelovat?

      0 0
      • Ossis  

        Myslím, že by to šlo pořešit stažením alternativních ski­nů.

        0 0
        • Georrge  

          nějaké alternativní skiny už jsem hledal, ale nejsem si úplně jistý jak to funguje, jde nahradit skin každé kamufláže, nebo to změní jen základní skin (origo barva bez kamufláže)? A jde pak měnit kamufláž, nebo to natvrdo přepíše všechny jedním stylem?

          0 0
          • vasek80  

            Já mám camo jen na Centurionovi. Je fakt, že rusáci mají hezčí, ale zase taková hrůza jak Francouzi to není.

            0 0
            • vasek80  

              Jsem si hrál na fotografa. Jsem spokojen ;-)

              0 0
              • Georrge  

                zimni a poustni maji briti prekvapive hezke, poustni mozna i nejhezci, o to vic me prekvapuji ty letni, to je des… a pritom by fakt stacilo jen trochu vysytit barvy. A to tedka po prechodu na 9.0 je hra celkove takova barevnejsi, a presto jsou britske letni kamuflaze vyblite, skoro jak kdyby prosvitala zakladni barva pod tou kamuflazi.

                Ja jsem rozjel brity kvuli conquerora (proste se mi libi) a rusaky kvuli hezke kamuflazi a i docela peknym tankum. Nakonec me briti bavi vic jak rusi, na conquerora uz se tesim, ikdyz to bude asi slusny cednik :D

                0 0
    • Ossis  

      Škoda, že mi to nevyšlo :-/. Našel jsem si krásné místečko, odkud jsem mohl všechny postřelovat a nakonec sem zůstal sám proti 3 tankům, co byli na ránu… T69 skončila s 2HP (bohužel jsem jednu střelu uspěchal a svezla se) a KV1S s 10HP.

      0 0
    • jihacv  

      Už jste někdy zastřelili sami sebe? Já ano, dnes se mi to nějakým zázrakem povedlo, obrázek přiložen,…

      0 0
      • l.smetana  

        Stačí, aby před tebou bylo cokoliv, včetně spojeneckého tanku :) Taky se mi to podařilo..

        0 0
      • esti  

        Tohle byla imho nová moda po tom ,co začli postihovat artyfucky jdoujíc si zaplavat.

        0 0
        • Jetson  

          Když už to zmiňuješ, to jsem nikdy nepochopil. Sebevražda utopením přináší/šela nějakou výhodu?

          0 0
          • vasek80  

            Upřímě kolikrát když jsem viděl jakej debilní tým jsem nafasovat, tak jsem se chtěl jít utopit i s těžkým tankem.

            Ono když skončíš poslední a smečka protivníků na tebe dělá hon, tak je to takvé zadostiučinění. Nikdo z protivníků za tebe nemá zisk a ty zemřeš stejně.

            0 0
            • l.smetana  

              Plus se ještě neplatilo za opravy, když ses utopil. V nějakém patchi to už ale spravili a normálně se platí jako za zničení.

              0 0
              • Jetson  

                Tak to mi vlastně ten borec s Mausem, co mne onehdá vytlačil v Centovi, nebo T44 nebo v čem, ze skály do vody ušetřil stříbrňáky.:)

                0 0
            • Chiron  

              To mám poslední dobou každou chvíli. Jeden den s artynou trefím třeba běžícího mravence 3× po sobě a z toho je den, kdy z 10 her jedna neskončí totální nakládačkou pro náš tým, který pořádně nespotuje a nebo spotuje to, kam nemůžu střílet a navíc mi granáty lítají, že netrefím na 500m stojícího mause. A klidně z 15 střel, trefím jednou i když střílím na statické cíle. Takže ať mi nikdo nevykládá, že MM a ten vzorec pro rozptyl střel je pořád stejný. To pak člověk když vidí, že už je to 10:5 a je to jasná prohra, tak mám co dělat, abych to nepostavil někde před barák a neposlal se do garáže. Kdysi jsem to párkrát udělal, teď už spíš přestanu řešit co se děje na druhé straně mapy a čekám s nabitým dělem, kdy si pro mě přijede někdo z té strany která už padla. Na druhou stranu, když je příznivý den, tak se i s 212A dá střílet poměrně úspěšně AP. To je pak jiný masakr, když ty VIII a IX tanky dostávají za 1500 a podobně. Horší je, že zvlášť u IX to často požerou pásy :/

              0 0
    • marapara  

      Parádní tým, perfetkní spolupráce a hra http://wotreplays.eu/site/814600#self

      0 0
      • Georrge  

        mas predkoupenou munici ze skladu? Z nejake akce kdy byla munice ve sleve? Taky nad tim uvazuju, asi se tim da docela usetrit.

        0 0
      • jIrI___  

        Jaktože za náboje platíš 0?

        0 0
        • marapara  

          To netuším :)

          0 0
        • jihacv  

          Je to tak. Ve slevě nakoupím co potřebuji, např. aut. hasičáky, velké sady nářadí,apod.. Po konci bitvy, kde byly výše zmíněné doplňky použity,třeba jsi hořel, nestojí tě doplnění (zakoupení) hasičáku nic, protože je máš ve skladu již nakoupeny právě za nižší cenu. Hodně to využívám, když jsou v nabídce nabijáky, zaměřovače adalší dost drahé doplňky.

          0 0
    • vasek80  

      Druhej Ace s Centem mk.7

      http://wotreplays.com/site/818434#self

      0 0
      • marapara  

        Já včera dalšího s IS-3 na Sigfriedově linii. DMG jsem dal 4800.

        0 0
    • vasek80  

      Tohle mě vždy dokáže rozčílit.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • marapara  

      Se mi podařil mistr s Hellcatem. To byly ale týmy, samé rajčata :). Bavilo mě naspotit poslední KV-1S, kterou jsem nakonec dorazil. Popravdě jsem ji čekal přes kopec a docela mě překvapilo, že byla schovaná v té úžlabině. Ale nezaváhal jsem objel jsem ji, než se borec vymotal za mnou, tak koupil od nějaké tuším IS, zajel za kopec a tam jsem si ho už podal :)

      http://wotreplays.eu/site/827297…

      0 0
    • Jetson  

      Dingnout Conquerorem s top kanónem ISko a hned 4× v řadě, to už chce hodně umu a random efektu. A mířeno na weakspoty.:)

      0 0
      • Georrge  

        ISka dingám celkem běžně, sice s cernarvonem, ale je nechutný co ty ISka odrazí… teď jsem koupil conqueror a mám pocit že pro změnu já neodrazím vůbec nic :D každý mi samozřejmě míří na kopuli na věži a mám pocit že tam snad mají navádění… budu muset úplně změnit taktiku s tímhle tankem, protože je to hrozný papír a vidí mě úplně každý. Předchozí britské těžké tanky tedy byly mnohem odolnější. Doufám že se mi začne trochu dařit až naexpím na top dělo, ale s tímhle stavem to bude ještě dlouho trvat…

        0 0
        • Jetson  

          Šlo to docela rychle (s volnýma zkušenostma). Teď pořád odolávám pokušení vyexpit motor. Předpokládám, že když vyexpím X tier, kde je ten motor v základu, bude dostupný i pro Conquerora.

          0 0
    • vasek80  

      3. Ace s Centurionem mk.7. Já ho zbožnuju.

      Už po startu když jsem viděll MM a jakou jedu stranu jsem měl radost a věděl jsem, že toho hodně nastřílím a nasvítím. Lépe se to z této strany zahrát snad nedá a nedalo. Bitvu jsem si užil a wek spoty nepřátel také, zejména v té E75 byl asi mimo ;-)

      http://wotreplays.com/site/828331#self

      0 0
    • vasek80  

      Jedna krásná bitva na malinovce, kde hlavní roli sehrály dva Tigry. Dle XVM patrně prohra a v týmu až na kolegu Tigra samá rajčata. Nakonec jsme si je pěkně povodili. Pro milovníky Tigrů lahůdka.

      http://wotreplays.com/site/831209…

      0 0
      • vasek80  

        Celkem luxusní WN za tu bitvu.

        WN8: 19 298

        0 0
      • marapara  

        Také jsem dneska dostal Ace s Tigrem: http://wotreplays.eu/site/837222…

        Ale dneska se mi nedařilo celkově, setu na to :)

        0 0
        • vasek80  

          Tiger je pro mě asi 2. nej tank po Centurionovi mk.7.

          Nejprve jsem na něj nadával jak je pomalej ale bylo to v době, kdy jsem jezdil hlavně s IS-3. Potom jsem ale začal jezdit T29 a nyní T32 a také Centuriony a najednou mi až tak línej nepřijde. To dělo je prostě parádní. Dmg tak akorát, penetrace a přesnost parádní. Ani se mi nechce na Tigra II, ještě si jej chvíli užiju a až doexpím posádku na kompletní 2. sadu skilů a budu mít dostatek volných abych hned měl II v topu, tak pak budu pokračovat k E75.

          0 0
    • vasek80  

      Pojedete někdo misi pro super Pershinga?

      Já to zkusím. Rusáky, Amíky a Němce udělám snadno. Mám na to 3 tanky a po odjetí jejich násobků mi to udělá cca 5k, takže ty budu mít hotové možná za 14 dní. Horší to bude s Japoncema, Francouzema a Britama od těch mám jen jeden tank. Uvidím, jak to bude vypadat, případně na nějakej volnej den, kdy bude hnusně koupím PU aby to rychleji odsejpalo.

      0 0
      • Jetson  

        Nepsali, že se do toho dvojnásobek a PU nepočítá?

        0 0
        • vasek80  

          Počítá se prémium a x2 se počítají také. Za rusy jsem odjel 5 tanku a všechny x2 se mi započetly a mám za ně skoro 7000.

          0 0
          • Jetson  

            Už jsem si to přečetl znovu a lépe.:)

            „Umístěte se v žebříčku vašeho týmu mezi 10 nejlepšími hráči podle počtu získaných základních zkušeností (bonusy za první vítězství, prémiový účet atd. se do určení pořadí nezapočítávají)“

            0 0
        • vasek80  

          A na víkend hezky x5. No, tak to si ještě koupím na víkend prémko a půl perši bude doma.

          0 0
      • jIrI___  

        Pro mě absolutně nereálné podmínky. A myslím, že nebudu sám :)

        0 0
      • vasek80  

        Takto podobně budou vypadat následující dny kvůli této misi. Pokud budu stíhat všechny násobky, tak to zvládnu. Dnes jsem koukal na forum a jsou tam střelci, co už mají 75k za rusáky hotové. Budu muset ještě přikoupit jednoho číňana a francouze a pak to půjde ještě lépe i za ně. 2 tanky z jednoho národa je minimum a se 3–4 to bude i bez PU celkem v klidu.

        http://www.noobmeter.com/…40507_142523

        0 0
        • vasek80  

          Ještě doplním, že jedu podle toho jak to mám seřazené v garáži a jsou to teda skoky. Jedna hra s těžkou VIII potom hned třeba IV lehkej scout, pak nějaké TD. Každej tank jinej herní styl. Celkem mazec

          0 0
        • l.smetana  

          Když jsem to počítal včera, vycházelo to nějak 3 0000 zkušeností denně za národ. To se dá…s nějakou 6kou, udělat dvojnásobky a je to doma.

          0 0
          • vasek80  

            Je to asi 2700 na den. U mě bude problém za Frantíky, Číňany a Japonce.

            Za Německo mám 25k, USA 38k, SSSR 52k a Brity 21k. Jelikož ještě 3 dny bude x5 a já si kvůli tomu koupím na ty 3 dny zlevněnej PU, tak minimálně SSSR, Němce a USA budu mít v neděli hotové (rusáky zítra).

            S tím x5 z toho udělali sranda misi. Ještě musím nutně poexpit čínu a japonsko abych mohl jezdit se 2 strojema.

            Bomba je, když se mi povede v první bitvě 9000 expů :-)

            0 0
      • vasek80  

        1/8 super perši za rusy hotova jednou bitvou ;-)

        http://wotreplays.com/site/840928…

        0 0
        • vasek80  

          A další 1/8 za amíky.

          Po extrémě dlouhé době jsem vytáhnul T71. Mám s ní 11 bitev při 27% WR.

          Dnes jsem dal 4 a první výhra přišla v VIII bitvě. Když není s X či IX tak je to ultimátní stroj.

          http://wotreplays.com/site/841440…

          0 0
      • pitos  

        Se vůbec divím že se ti do takové mise chce.Sedět tolik týdnů v tanku kvůli super Pershingovi to nechápu(to bych ho raději koupil) Myslím že rozumnější je si vyzkoumat klasického Pershinga který bude určitě lepší.

        Ja tedy na Pershinga jedu.Jsem teprve na začátku s T20kou takže ještě pro mě dlouhá cesta, ale už se těším.

        0 0
        • vasek80  

          Hele ono to není jen tak kvůli němu. Byla v prosinci mise na IS-6, kterou bych chtěl raději a nejel jsem na ní.

          Teď jsem předpokládal, že bude x5 akce na víkend (na foru psali že to je každej rok ke konci války či co a v prosinci tu x5 akci dali také) a chtěl jsem si rozjet japonská medka. Takže jedinej problém představovala Čína. Rusáky expím normálně posádky a medka a tak už je skoro mám (73000exp), Němce a USA budu mít po víkendu také. Francouze a Brity jedu také.

          Jen jsem si koupil na víkend + 1 den prémko za nasbírané goldy z akcí. Běžnou bitvu mám teď o víkendu 5000 a 3× jsem byl přez 9000.

          Není to tedy sedět celej měsíc u WOT, je to jen odjet přez prodlouženej víkend násobky u 19 tanků (od zítřka 15 bez SSSR) a po víkendu jen 4 tanky, které bych normálně nejezdil a bude to.

          • budu mít spoustu vyexpených tanků u všech národů a do budoucna bychměl další akci na prémiák snadnou.
          0 0
    • vitan  

      Cromwell je zábavné vozítko:)

      Vyhrál jsem si kopec a pak trolil zezadu – ke konci jsem to zkonil, když na mě bylo TD a dvě artyny:/

      0 0
      • vasek80  

        Já si ho budu muset asi ještě koupit kvůli Super peršovi.

        Expím to 16 tankama na násobky a každej navíc zakoupenej to hodně urychlí. Jen se mi za něj nechtělo zatím dávat 900k

        0 0
    • kastan02  

      Tak jsem se včera večer přinutil a po dvou měsících si dal víc bitek než tři. Začnu T6 a uvidíme… Po 8 bitkách počet WIN 1… Tak jsem vlezl do T2 a moc si nepomohl. Po celkem 12. bitkách WIN 33%. Kilů 20. No, abych do toho zase vletěl asi nehrozí. To je asi dobře.

      0 0
    • Georrge  

      me nasrali, vcera jsem koupil mokre bedny na munici za 600 litru, a dneska to daj za polovinu :D

      jinak conqueror uz ma top delo a zacina se mi ten tank libit :) ikdyz jezdim znatelneji opatrneji, protoze uz neni tak nedobytny jako predchozi tanky.

      jinak jake jsou nazory na FV215b?

      0 0
      • vasek80  

        FV215 moc nepotkávám, ale jinak jinak jej celkem dingám, ani neznám slabá místa.

        Každopádně díky slevě nakupte ventilačky, nabijáky… Já utratil skoro mega za opravné sady, lékárny a hasičáky.

        0 0
        • Georrge  

          i pro Jetsona – jo ma silnejsi pancir, hlavne na vezi, taky jsem jich potkal zatim jen par, a o to vic me prekvapilo ze jsem ho bez problemu prostreloval do kopule na vezi, tohle asi bude nejslabsi misto, skoda jen ze i u conquerora je videt jako prvni… ale z vetsi dalky se tam zas tak moc netrefujou. Neni to ale samo jediny tank s kopuli na vezi, tech tanku co to maji je docela dost.

          Naopak ale u takove E100 nevim kam strilet, obcas to projde do spodni casti vany, ale jak stoji se zakrytym spodkem, tak bez sance… tak nejak tusim, ze to ale u tohodle tanku aji ma tak byt.

          0 0
          • l.smetana  

            U E100ky pokud máš slušnou pene tak do rovné plochy vedle děla a nebo na horní lištu co má na věži.

            0 0
            • vasek80  

              Přesně. Nikdy jsem nezkoumal kolik mm je potřeba ale čelně jde pocitvě vedle děla E100 lépe jak E75. Ta má zase větší poklop na vršku. Na horní lištu jde E100 snad čímkoli nad 200mm, ale zase je malá.

              Já se pořád těšil a toužil po E75, ale poslední dobou co hraju s Centurionama tak je tak snadno rozebírám, že ta představa o pevnosti bere za své. Asi raději budu jezdit dále v papírákach ale pohyblivých.

              0 0
              • l.smetana  

                Naštěstí moc nemusím v 10kach řešit co kam střílet, 263ka má tak brutální pene a pancíř, že snad nic není problém :)

                U T57Heavy je to horší…

                0 0
                • Vegan  

                  263, a jeste vic JagdPz E-100 jsou pres caru a uplne mimo.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Mě nejvíc pobaví s Obj.268 dingnout AMXka či Bat.Chata

                    A to tyhle francouzký papíráky dingám stabilně.

                    0 0
                    • Vegan  

                      Mi ani nemluv, vcera jsem se tak nasral… s M103 s 250mm pene jsem 3× po sobe dingul AMX 12t do veze!, 2× ze predu, pak me objel a pokracoval na arty buchnu mu to do veze ze zadu a co myslis… ding… to uz jsem nerozdejchal, vyjel za nim a v tom arty bum a hotovo. V tu chvili jsem tu hru vypl a sel do riti.

                      Zvlastni, ze kdyz jsem s AMX 12t jezdil ja nikdy jsem nic nedingnul a to ani luchse, pac to nema zadny pancir.

                      0 0
                      • Georrge  

                        me uz tyhle male svine malem nekolikrat zabily, prijede ke me, ja mu trefim pas takze zadny dmg, napere do me zasobnik opravi pas a zmizi… za chvili se objevi zas a opakuje se to, nez znova nabiju (a to conqueror nabiji docela rychle) tak mam v sobe dalsi zasobnik a zivotu uz pomalu. To vzdycky rostu v takove situaci :D

                        0 0
                  • l.smetana  

                    To jo, ale 263ka ti alespoň nedá za 1100 na jednu ránu.

                    0 0
        • Vegan  

          taky tak 1 Mega za spotrebak, 8 mega za doplnky a 1000G za stani v garazi.

          0 0
          • jIrI___  

            Kua a já mám našetřených 2 mega celkově, něco dělám špatně :D

            0 0
            • Vegan  

              Mas premiak ?

              Ale jinak ja ted mam 2Mega na ucte taky :) :P

              0 0
              • jIrI___  

                Nemám. Nějak jsem mentálně nedospěl k tomu, abych platil za počítačové hry :))

                0 0
            • vasek80  

              Měl jsem 10 mega bez PU.

              0 0
              • vasek80  

                Chtěl jsem ještě doeditovat ale nešlo. Když nakoupíš za mega opravný sady atd a pak zjistíš, že máš ve skladu prázdno a vše jsi vypotřeboval, tak jsi právě další mega ušetřil.

                0 0
            • Georrge  

              ja mam asi 600k a dva tanky :) prodal jsem skoro vsechno abych mohl koupit conquerora :D

              0 0
      • Jetson  

        Psali o něm všichni hezky a papírově už není tak papírový jako Conqueror.

        0 0
    • vasek80  

      1000

      0 0
    • l.smetana  

      Když tady byla řeč o tom, jak je 263 OP stroj, tak tady je jeden pěkný replay, který stojí za to si pustit aby člověk pochopil, v čem jsou přednosti tohohle tanku – hlavně čelní pancíř.

      http://wotreplays.eu/site/845934…

      5 700 nastřílené, 3 400 nasvícené (v podstatě jsem dělal scouta v lese) a 2 900 co mi odcinkal pancíř, mimojiné od Focha 155, FV215b(183) apod. :)

      0 0
      • esti  

        Tak je to rusák vid.

        0 0
        • l.smetana  

          Upřímně, nikdy jsem nepřišel na to, co to znamená. Pancíře totiž moc nemají (až na 10ky a sem tam vyjímka), s přesností to bez doměření je průměr a rychlostně jsou pomalejší než třeba Frantíci. Spíš asi takový univerzál (?) :)

          0 0
          • jIrI___  

            Třeba taková KV-1 mi přišla snad jako nejvíc dingající tank :-)

            0 0
          • esti  

            V tom je právě to kouzlo.Armor zabugovanej ,většina rusáku je prostě invisible díky camu a neni s ním problem snipovat na 500m ,nedej bože mu nedělá problém tě snapshootnout.

            0 0
            • vasek80  

              Si asi nehrál s A-44. Dnes Murovanka. Zakempím v lese a z prvních 5 výstřelů 5 minel a pak mrtvej. Ten kanon netrefí tank na víc jak 200 metrů, tedy pokud vůbec umožní vystřelit, protože se nedá sklopit dělo. No a nokonec když trefí, tak neprojde, protože zrovna to letí na nejsilnější místo.

              0 0
            • Vegan  

              Ale prd cela aura rusaku spociva v tom, ze je to linie prvni volby. temer kazdy zacina USSR, podle statystik WG nejakych 82% hracu. A protoze casem jak hrajes se zlepsujes zhorsuje se ti penalizace RNG zatimco na zacatku mas klidne +5% RNG dobrej hrac z cistokrevnyho publiku ma klidne –10% RNG a tedy v rozpeti penetrace dela ma –10% zatimco ty muzes mit +5% RNG na pancir a to same je u dalsich konstant…

              Podle meho cele RNG je nahovno, ale co dobre hrace co to hraji hodne nuti utracet za gold munici a pak take casto si plati premiak diky tomu a z toho je ta hra ziva.

              Kdyby RNG nebylo a vse bylo dano exaktne matematicky bylo by to podle meho vernejsi a hratelnejsi, ale zase by se hur resila presnost kvuli ktere RNG vzniklo.

              0 0
              • jIrI___  

                RNG je co?

                0 0
              • esti  

                A protoze casem jak hrajes se zlepsujes zhorsuje se ti penalizace RNG zatimco na zacatku mas klidne +5% RNG dobrej hrac z cistokrevnyho publiku ma klidne –10% RNG a tedy v rozpeti penetrace dela ma –10% zatimco ty muzes mit +5% RNG na pancir a to same je u dalsich konstant…

                Tohle tvrzení bych chtěl prosím podložit fakty,nějakým zdrojem,ináč je to pouhá spekulace.

                A za rusáky mám 3hry a to pouze s MS1 když jsem začínal.

                0 0
                • Vegan  

                  No nejlip si to vygooglis na foru WG a idealne ruskym, RNG proste funguje sam WG to pripousti a dokonce v jednom threadu kde vyvojari odpodali, tusim, ze je k tomu preklad i na ceskem foru v threadech kde prekladaji prave poznamky z ruskeho fora, to je receno, ze penalizace RNG je pouze na publiku a delaji to proto, aby si i horsi hraci zahrali, zatimco CW, Roty, Tymovky atd… jsou pro sestavene tymy, ale hledat ti to vazne nebudu za ten rok co to forum ctu bych ti musel dohledat XY informaci co jsem tam precetl a to neni uprimne v mych silach a tak jestli cches klidne to ber jako tlachani, breceni ci cokoli jineho je mi to fuk :o)

                  PS: jen tak mimochodem az ti nejaky tank dingne nesmyslne, zkus to same nasimulovat s nekym v treningovce, doberes se docela zajimavych zjisteni.

                  0 0
                • Vegan  

                  Jeste k RNG ZDE v druhem postu z prekladu kde odpovida Storm jakozto zamestnanec WG : -± 25% RNG nebude znizene.

                  0 0
    • jihacv  

      V posledních třech dnech nechápu nasazování do bitev. Ze 40 bitev jsem jich vyhrál asi 8, neustále mne cpou do týmů, kde je šance na výhru okolo 30% a míň a to zkouším různé tanky různých tierů (II-X). To vás potom ta hra moc nebaví, snažte se jak chcete, stejně to nejde, procentuální úspěšnost celkových vítězství neustále klesá,…No, nebrečím na fóru jako někteří, štve mne to, ale jsem tvrďák, hraji dál.

      Máte někdo taky takovou zkušenost?

      0 0
      • l.smetana  

        Leda takovou, že poslední dobou asi hraju pokaždé v týmu proti tobě – podle šance na úspěch

        0 0
      • Georrge  

        já to tak mám poslední týden :) a íkdyž se to vyšplhá nad 50%, velice často to projedem. Teď se to ale zlepšilo, sice pořád často prohráváme při šanci nad 50%, ale taky často vyhráváme při šanci pod 50%, jinými slovy teď ty předpovědi vůbec nevychází :D

        a dotaz – kolik skillů může mít posádka? Je to nějak omezeno nebo časem může mít člen posádky všechny možné skilly? A všiml jsem si dobře že každý další skill se expí pomaleji?

        0 0
        • l.smetana  

          Může mít všechny, ale expí se o dost pomaleji. Zrovna dělám na jedné posádce 3tí a to je teda utrpení..

          0 0
          • jihacv  

            Na jedné posádce, americký stroj T18, expim čtvrtý skil, ze začátku se procenta plní rychle, ale jak se člověk dostane na 98%, tak to vůbec nepřibývá. Dělal jsem si poznámky a koplet jeden skil mi trval asi 800 bitev s výše zmíněným tankem, resp. stíhačem tanků.

            0 0
            • jihacv  

              Pro upřesnění, ten třetí trval těch 800 bitev. Jak píše Georrge, každý další trvá opravdu déle.

              0 0
          • Georrge  

            taky teď jedu u jedné posádky třetí skill, tuhle posádku pravidelně přeškoluji tuším už od matildy :) a teď je v conqueroru. Tak abych ten třetí skill vůbec někdy doexpil :D ale všichni teď mají opravy, takže u těch to ani moc nevadí.

            0 0
          • vasek80  

            Já mám na třetím 5 posádek. Nejlepší je Obj.268 a potom těsně v závěsu E25. Centrion mk.7, IS-8 a T25/2 jsou na 3. od 40–60%.

            Komplet 4 skilovou posádku nikdy mít nebudu. Ty 3 je akorát než se dobelhám k X tieru. Vyjma posádky z Hetzera, ta se dáll nedostala a zadek si vozí v E25 a posádka z T25/2 měla dlouhou pauzu Hellcatu.

            0 0
    • vasek80  

      Jeden hrdina se štěstím.

      http://www.wotreplays.com/site/850277…

      0 0
    • Vegan  

      konecne dobra hra s IS-7… :)

      http://wotreplays.eu/site/851592#self

      0 0
      • vasek80  

        Už se na ní těším, ta IS-8 mě pije krev čím dál více. Asi ani nebudu zkoumat topovou věž abych byl na IS-7 dříve.

        0 0
        • Georrge  

          na IS8 neslyším špatné názory poprvé, v čem je špatná? Hádám správně že je dost papírová a dělo nic moc (jako u všech těžkých rusáků)? IS-7 je hrozně dingací monstrum…

          0 0
          • Vegan  

            Velkym problemem IS-8 neni delo, ale podvozek, jez je naprosto nevyspitatelny obcas dingne neco nad cim zustava rozum stat a jindy projde to co by projit nemelo, navic ma hrozne velky kus tenkeho pancire hned na cumaku a to ze spodu takze je lehke ho v 1vs.1udolat i s Tier 7 HT. Ale druhou vez a hlavne top delo ma vynikajici.

            0 0
          • vasek80  

            Mě na ní štve to, že je to papírák. Věž ještě odráží, ale sidescrap je nepoužitelnej. Zkoušel jsem reverzní protože věž je dost vpředu, ale i pod velkým úhlem prostě 80mm na bocích nepodrží.

            Celkově proti IS-3 je to slabota. Sice je rychlá, ale zase na každé nerovnosti nesklopí dělo. Jinak topové dělo je luxusní, to je úplně z jiného světa proti podvozku.

            0 0
            • jIrI___  

              Jestli se s ní hraje hůř než s IS-3, tak to potěš koště. Střádal jsem na ni kredity, ale jak to tak vidím, tak raději pořídím T32 :)

              0 0
              • Vegan  

                No tak tam neni o cem premyslet T32 je super tank s jeste lepsi ekonomikou provozu, ekonomikou je na tom sice IS-8 dobre, ale herne uz tak moc ne a IS-7 je na tom ekonomikou hodne bidne a herne to zadny luxus neni.

                0 0
        • Vegan  

          Chyba s Top vezi a delem se z toho stava Huldown stroj, se kterym si jen tak neco neporadi, pac delo je o mile lepsi jak to na IS-7.

          Delo obecne je nejvetsi hruzou na IS-7 je proste naprd, nepresne, pomale na domireni a extremne neprubojne, dalsi slabinou IS-7 je strelec staci jeden dobry zasah HE munici a je po nem a pak ridic ktery sedi tak, ze pri kazdem zasahu do vany je po nem… ve vysledku to zase tak supr tank neni…

          0 0
          • vasek80  

            Pokud s ní víc sklopím dělo, tak ji koupím. Jinak s vadama IS-7 jsem smířenej.

            0 0
            • Vegan  

              nesklopi porad je to hodne ubohyho 5° jako s predeslou vezi, ale IS-7 ma 6° coz je +/- stejne

              0 0
    • l.smetana  

      Na okoukání herního stylu je fajn tenhle chapík: http://www.twitch.tv/quickybaby

      Zrovna má živý stream, jinak na YT pod přezdívkou QuikFingers.

      0 0
      • vasek80  

        Koukal jsem na toho WT E100 a pak jednu celou s Batchatem.

        Na toho člověka jsem už na YT narazil.

        Co k tomu říci. I nejlepší hráč je limitován publikem a ani s OP WT E100 toho moc nezahrál. Jinak je vidět že zná mapy a ví kam se schovat a od kud střílet. Styl hraní je jasnej, opatrně vykukovat a snažit se přežit co nejdéle. Také když se tak snažím hrát, tak zahraju dobře, jenže to se dá udržet pozornost pár her, pak většinou začnu vyjíždět lovit a nehlídám si zda jsem krytej a pak efektivita klesá.

        0 0
        • vitan  

          Těch dobrých hráčů je více – inspiraci na youtube beru například:

          • marty_vole
          • buldogzer
          • world of cooperation
          • quicky babyTV
          • gottwy CZ
          • Bohemian Eagle
          • akcido
          0 0
    • vasek80  

      Jezdím teď i IV a V tiery za pár národností kvůli SP. Ale teda už jsem zapoměl jakej je to děs jezdit komplet v rudých týmech.

      Na většině map jsou taková nepsaná pravidla kam se jezdí a co se kreje, ale na nízkých tierech neplatí nic než chaos. Vše se se rozuteče do všech stran. Dokonce i neprohratelný Erlenberg útok jsem včera 2× prohrál.

      Teď jedna bitva. Hned zkraje jsem si posteskl do chatu, že jsem byl jedinej zelenej dle XVM, jedinej nad 1000 WN ze všech 30. No a nakonec jsem mezi nima řádil jak černá ruka :-)

      http://www.wotreplays.com/site/852403…

      0 0
      • vitan  

        to sis nemohl pošetřit, když jsme jezdili spolu?:)

        0 0
        • vasek80  

          Je to přesně jak jsem říkal. Mezi V kraluje, ale jakmile mě to prskne mezi VI a VII tak je to tank k ničemu.

          0 0
      • Jetson  

        Jak to, že tak malý zisk? Čekal bych, že na Tieru V je skoro všechno čistá ruka…

        Nebo, že by goldy?

        0 0
        • vasek80  

          Bylo tuším 10 zlatejch. Jel jsem resetovat capující 3 tanky a musel jsem mít jistotu, že to schodím jinak bych prohrál a pak už jsem je dostřílel. Sice nesmyslně na T28, ale jelikož jsem měl koupený 3 dny prémium a další 4 dny zatím vyjel, tak goldy neřeším a i na x5 násobky jsem je střílel, abych měl co najvyšší dmg a tudíž co nejvíce exp. Ale to se týkalo snad jen 3 tanků.

          0 0
      • Vegan  

        Hehe to ja mel vcera podobnou bitvu na Tier V s Churchil I a kdyz me sejmula arty zustala u nepratel jedna arty a u nas 4 temer nedknute tanky, jak to dopadlo asi kazdy tusi sam, jinak bych to sem nepsal…

        A to jsem musel udolat dve KV-1S, KV-1 a Hellcata.

        0 0
    • soc  

      Vcera doly, T7-T9, jel jsem s Pantherem II. Po 3 killech me nepratelska arty poslala do garaze. Na nasi strane zustalo 2× HT a 2× arty, na nepratelske 2× arty. Prohrali jsme, ty nase HT byly naprosto neskodne…

      Pak jsem si to vynahradil takhle: http://www.vbaddict.net/…451441529501

      0 0
      • Ossis  

        Nemůžu si pomoct, ale HT mi poslední dobou přijdou celkově takové bezzubé – ať hraju s cromwellem nebo T28 prototypem.

        0 0
    • vasek80  

      Včera den na ho.no, ale co potom říci k dnešku?

      PS:Je tam zamotaná i část všerejšku, dnes jsem byl na 39% po 43 bitvách.

      http://www.noobmeter.com/…40513_210938

      0 0
      • kastan02  

        Hrál jsem naposledy před pár dny a z 22. bitev jsem měl win 28%. Průměr 1,5killu na hru. Nejvíc mě dostala hra s Helcattem. Ve dvou bitkách ve kterých byl tier 4–6!!! jsem z 21 zásahů 9× penetroval! Když jsem přebil v zoufalství na goldy, haluzí to šlo do pásu. Schválně jsem koukal, co Hellcati soupeře. Jistě, 13/12 a podobně. Fakt to není zábavné.

        0 0
    • vasek80  

      Jsem ani nevěděl jakej klenot mi rezne 3/4 roku v garáži.

      Vytáhnul jsem ji na misi k SP a nakonec jsem ji nechal jako primární. Dříve jsem s ní odehrál 15 bitev, než jsem ji nechal hnít. To samé bylo s AMX 12t.

      Po čase jsem si osvojil jinaj způsob hraní, než když jsem v počátcích jezdil jen TD a najednou mi to jde s tankama, které jsem nesnášel a TD mě už neberou.

      Úplně jsem se zamiloval do zásobníků a rychlých strojů. T71 je parádní trol, škoda jen, že dost často stojí i proti X. Jakmile je ale mezi VIII tak je to zabiják co utočí a uklove všechno na bojišti.

      Časem asi opráším i Chaffeho a pojedu dál po lajně AMX k batmobilu. Už mohu pokračovat za 12t, ale čekám a trénuju posádku na něm.

      http://www.wotreplays.com/site/860028…

      0 0
    • vasek80  

      Nejsnadnější hrdina v mém podání. To už jsem byl zoufalej, že vůbec nic nenastřílím a tak jsem si přepnul na goldy aby alespoň ten Jackson na předek něco pustil a protože potřebuju v první bitvě co nejvíce exp. Nakonec po přesunu z pole do města jsem něco nakousl a závěr byl profesorskej. Hezky se stáhnout, nechat protivníky capovat abych hezky věděl kde jsou a zároveň oni netušili od kud na ně vyjedu. No a zadařilo se.

      Ale za 1025 exp bez PU by hrdina být neměl.

      http://www.wotreplays.com/site/862466…

      0 0
      • pitos  

        Také se mi včera povedl první hrdina s T20 které po rozpačitém začátku začínám přicházet pomalu nachuť.Tady se mi povedl otočit výsledek bitvy takže tu placku jsem si snad zasloužil:)Zatím něco přes 40 bitev s tímto tankem a směřuji na Pershinga.

        0 0
        • vasek80  

          Já chci také rozjet druhou lajnu amerických medek. Z T71 jsem nadšen a jelikož v 9,1 by se měl změnit MM pro lehké na také +/- 2 tiery, tak u ní zůstanu a nebudu pokračovat k T69, ačkoli T54E1 mě láká.

          Teď když si vybojuji toho superperšinga, tak půjde expení posádky snáze a tak k tomu rozjedu ty druhé s novou posádkou. Jen mě štve, že se musím vrátit k M3 Lee

          0 0
          • pitos  

            M3 Lee je pro mě naprosto nehratelný tank a také jsem byl nucen se k němu vrátit, ale díky volným zkušenostem jsem ho měl podruhé jen chvilku.Další tanky jsou už parádní a tato lajna mi zatím opravdu sedí.

            0 0
    • soc  

      Panther II v hlavni roli:

      http://www.vbaddict.net/…962244358410

      http://www.vbaddict.net/…451441529501

      http://www.vbaddict.net/…322478372423

      Zatim me tahle masinka bavi, vykony tomu jeste neodpovidaji, ale snad prijdou.

      0 0
    • losna  

      Ve warthunderu zprovoznily tanky.

      0 0
      • vasek80  

        To je dobře, sice je hrát nebudu, ale alespoň by si nás hráče mohlo WG trochu nadbíhat.

        0 0
      • Orfi  

        Zkousim to hrat a zatim docela hokej .Strili po me trava nikoho nevidim .Po nepratelich aby clovek patral kde v trave jsou.Zatim me to nenadchlo .

        0 0
    • vasek80  

      Dnes se mi hrdinové daří. Sice věřím, že bych toho posledního dal, ale když mi T1 odjela capovat, tak jsem jel pro jstotu za ním, protože dva jsme to capli na jistotu.

      http://www.wotreplays.com/site/862972…

      0 0
    • vasek80  

      Na Charkov se docela těším.

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • l.smetana  

      Je třeba se podívat na replay, nemám slov :/ Tak dobře to bylo rozjeté..

      http://wotreplays.eu/site/864379…

      0 0
      • vasek80  

        Není nad poddamage když to nejméně potřebuješ. Nejvíc mě dojme, když nechám tanku 1–3HP.

        0 0
        • vasek80  

          Ještě k té T25. Celkem mě překvapuje, kolik lidí stále nestřílí přez překážky, nebo se schovává za tím bordelem na základně při capu.

          Zrovna a opatství často jezdím na náměstíčko na kopec uprostřed toho opatství a jak je tam ta zídka, tak přez ní střílím protivníky, kteří se ke mě snaží vyhrabat.

          A k té zídce mám ještě jednu bolestnou vzpomínku.

          Jedu s Centem 7/1 v X bitvě se 3 arty na každé straně a jelikož nebyl proti žádnej rychlík, tak si jedu opět na střed. Těsně před zídkou si uvědomuju, že jsou 3 arty a že bych na sebe probořením zídky mohl upozornit. Takovej 6. smysl, ale nedbám a za vteřinu a 5 ujetejch metrů velké bum a –1720HP.

          0 0
    • Georrge  

      Teď jsem trochu studoval výzbroje různých tanků a narazil jsem na takovou zvláštnost. Dalo by se říct, že čím větší ráže děla, tím větší poškození, dává to smysl.

      Zaujalo mě ale, že 105mm děla dávají 390 dmg a 120mm děla jen 400 dmg. Čekal bych ten rozdíl trochu větší, když tam je skok 15mm :) 100mm děla pak mají 320 a 122mm 440 dmg, tedy jen pár milimetrů v ráži ale rozdíl v dmg docela velký. Nevíte někdo proč to tak je? Napadá mě, aby střední útočné tanky s 10,5cm dělama nastřílely víc. Jinak všechno to jsou děla 10 tieru.

      0 0
      • Vegan  

        Musis asi brat v potaz jake patrony dane narody pouzivali a jak byla dela vrtana ( hrany vrtnych zavitu se do raze nepocitaji ) tedy napr 120mm dela muzou mit realny vrt 115 pac maji trebas dvojty hruby vrt a naopak 105mm mohou mit realny vrt opravdu tech 105mm pac maj hladce jednoduse vrtany zavit, ale to je jen takova domenka s poukazem na to jak to meli realne, ale jak to maj ve hre a z ceho to vychazi nevim :)

        0 0
        • Georrge  

          pak je zajimave i to, ze vsechny narody co maji 105mm dela maji stejny dmg :) i u tech 120, u 128 se to pak lisi jsestli je to stihac, nebo klasika tank. Jedine co se lisi jsou penetrace, tady jsou 105mm dela lepsi jak 120 (i to dava smysl).

          Trochu me to stve, protoze jedu conqueror kvuli delu, a pak zjistim ze vsechny medky maji vlastne stejne silne delo s jeste vetsi penetraci :D presnost a mireni vzasade taky +/- stejne. No a pancirem je ten conqueror spis takova tezsi medka :)

          0 0
          • Vegan  

            Kdyz oni ve WG posledni dobbou davaji vsechny tanky na stejnou uroven aby si byli co nejpodobnejsi

            0 0
    • Dejv94  

      Slušná bitva ve třech… Asi jsme jim rozhodli bitvu…

      http://wotreplays.com/site/1007581#team

      0 0
    • Jetson  

      Poprvé jsem dal vydělat WOT a pořídil T34. To je neskutečný jak se s tím hrnou stříbrňáky. Konečně jsem mohl pořídit X tier.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.