• JamesCZ

    Zdravím ve spolek.

    Omlouvám se že zakládám vlákno o výběru ale ani po pročtení hodně velkého množství vláken, a článků se nějak nemůžu rozhodnout zda to řešit cross kolem, nebo přejít na gravel.

    Přemýšlím o novém kole okolo 18–22k, jako náhradu za mé současné 20let staré crossové kolo. Rád bych se optal zda tu není někdo z Krkonoš/hor kdo by používal gravel v nízké cenové hladině, a má zkušenosti z místních cest. Plánuji více 100km+ vyjížděk, proto bych rád berany kvůli možnosti přecijen ergonomičtějšího úchopu na dlouhých cestách, ale zároveň bych kolo rád používal i na lesní zpevněné cesty, a rozbité silnice.

    Čili zadání by bylo hlavně silnice a delší výlety, občas štěrk, nezpevněná polní a lesní cesta. předpokládám že na mou výšku 184cm je ideální velikost L. Ideální volbou mi aktuálně přijde Triban RC500 nebo RC520 https://www.decathlon.cz/…_/R-p-344419?… na 35 pláštích s kazetou 11/36 do těch našich kopců. Existuje nějaká vhodnější varianta, a je vůbec možné s takovým kolem trochu do přírody ?

    Předem děkuji za vaše nervy

    0 0
    • Kos_CZ  

      Ty kategorie se překrývají: Pokud budeš jen tak popojíždět, můžeš si koupil crossové kolo. Pokud s sebou máš v plánu vozit nějaké brašny, gravel má obvykle více montážních bodů na košíky/brašny… Porovnávat je lepší konkrétní kola (pokud chceš poronávat), protože svou roli pak hraje i geometrie…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.