• Miraaa

    Zdravím, rád bych slyšel názor na toto kolo zdali se vyplatí pořídit – http://www.ctm.sk/…cierna-zlta/ , kolo bych chtěl na ježdění do lesa ale žádný velký extrém a obcas i po silnici, chápu že za tu cenu do budoucna budu muset vyměnit nejaké komponenty, spíš me zajimá tak nějak celkove jestly to není hloupá koupě protože se ve full kolech nevyznám.

    0 0
    • abies  

      Za tu cenu se dá koupit solidní hardtail, na celopéro je to fakt málo, podle mě by bylo lepší se kouknout po bazarech s trochou štěstí bys za tu cenu mohl ulovit slušný kolo. Jestli nepotřebuješ XL koukej po 26", lidi se toho teď zbavujou a přitom na celopéru který bude hlavně na ježdění v terénu to není taková nevýhoda.

      0 0
      • Fran-tic  

        blbost, proc by si mel kupovat 26 celopero proboha?

        0 0
        • abies  

          já vím že 26" je mrtvej rozměr, ale když chceš koupit za nějakých 27000kč slušně osazený celopéro tak nemáš moc na výběr, navíc jaký výhody ti přinesou 27,5/29" kola pokud to kolo bude hlavně na ježdění v terénu

          0 0
          • MartyM  

            jako nechci ti do toho moc kecat, podotýkám, že nejsem odborník na celopéra, ale na druhou stranu jsem dlouholetý spokojený uživatel 26" kol, které se rozhodně nechystám měnit, ale co jsem tak pochytil tak právě hmatatelné výhody větších kol 27,5/29" jsou lepší průchodnost v terénu a překonávání překážek, lepší pohlcování rázů a vyšší grip díky většímu obvodu, což si dovolím tvrdit využije tazatel právě nejvíce když chce jezdit terénu :-) Nevím jestli jsem to popsal dostatečně erudovaně, ale myslím že by to místí vyznavači 29" měli jen potvrdit… :-) Jinak samozřejmě souhlas, že když je omezený rozpočet a chce slušný stroj, tak bazar a tím pádem nejpravděpodob­něji 26"…

            0 0
          • Fran-tic  

            no je jasné, že ful za 27tis nebude nic moc (proto jsem třeba já volil commencal meta ht). Ale 26 na ježdění v terénu je pro mě už mimo u kola za 27 tis. Měl jsem 140/140 meridu a přio přechodu na 27,5 am kolo to byl brutální rozdíl. To kolo je svižnější, nezasekává se na každém kořenu, nemusíš být furt ve střehu a jet více technicky a rychleji. Navíc některé typy plášťů už se ve 26 ani nedělají.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.