• Hurka

    Včera jsem si opět užil bláta a deště na celý měsíc dopředu, nicméně opavdu vytočet jsem opět z de.ilů na čtyřkolkách drandících po lese. Stezky, kam se lesním traktorem nikdo nedostane a kam jezdím rád právě proto, že i v době dešťů se tam dá krásně jezdit, jsou najednou rozježděné až hrůza. Včera jsem jich potkal šest za sebou v řadě. Tluštíci navlečení v nepromokavých kombinézách a užívajíc si svých „koní“ pod zadkem v blátě za zebou zanechávají neprůjezdný močál. Na mé gesto, aby při projezdu kolem mne alespoň zpomalili a nestříkali bláto na všechny strany, mi ukazují, že hovno.V tu chvíli bych ho nejraděj do toho bláta čumákem ponořil alespoň na půl hoďky…

    0 0
    • fousek  

      Asi nevis kam vsude se dostane lesni traktor:-) Vozickarum nedoprejes ani kousek zabavy?

      0 0
    • zirecek  

      Tihle lidé v městských offroadech, čtyřkolkách v přírodě – připadá mi, že si léčí nějaký komplex z dětství nebo že ho mají malého. U normálního chlapa, Muže si takové krátkozraké chování nedokážu představit. Holt, musí si to někde kompenzovat, což jim hromada plechu s hromadou koní pomůže, :-).

      0 0
      • Darkson  

        tohle tvrzení prý potvrzují i vědecké studie:-)

        0 0
      • daymaker  

        Jj, čím větší auto, tím menší vercajk… .-)

        0 0
        • zirecek  

          Než abych se nasíral, tak si to vysvětluju s úsměvem takto. Podobně občas zvedám odpadky na ulici, na trávě a hážu je do koše s úsměvem a myšlenkou: „Když je někdo takový blb, že to odhodí; musí přijít nějaký dobrý člověk (jako já), který to zvedne a dá kam má“, :-). Už mě prostě nebaví to české držkování a raději drřím hubu a přidám ruku k dílu.

          0 0
          • climber  

            Zhruba podobně jsem také rezignoval. Každou vyjížďku jsem se vracel rozzuřenej z idiotů co vyvážej bordel do lesa, zbohatlickejch vyžranejch šulinů co si nakoupili čtyřkolky a dělaj v lese bordel atd. Výsledkem bylo, že jsem se na biku vůbec neoreagoval. Tak občas nasadím nějaký stromky, v lese nikdy nevyhodím ani papírek a doma třídím odpad. Jak říkám rezignoval jsem a řeším jenom můj vlastní přístup k přírodě.

            0 0
            • zirecek  

              Ani nevíš, jak rád čtu takové písmeka, bo si někdy připadám jak hňup s názorem, že největší hybna jednotka na téhle planetě je jeden jediný, každičký člověk, nic víc. Tudíž řešit něco sám za sebe než řešit životy ostatních… .

              0 0
              • climber  

                V mým případě to byl i jakýsi druh psychické sebeobrany. Být pořád nasranej (byť právem), zvláště v čase kdy máš volno a věnuješ se svému koníčku je unavující.

                0 0
            • Martin  

              o něco podobnýho se taky snažím. nicméně občas se zadaří a nějakej dobytek mě stejně vytočí

              0 0
            • Pebe  

              stromky nesázim, ale to ostatní mi rodiče vštípili jako slušné chování, bláhově to potom člověk očekává i od ostatních :-(

              0 0
        • drtyc  

          tak to zkus rict kolegovi co dela thaibox. 2m 30cm na vysku a maly jsou mu i ty „nejvetsi“ pixle.

          to jsem zvedavy, jestli by si mu to rekl ;-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          wow, v tom případě já musim mít péro až po kolena, když auto nemám vůbec :-D

          0 0
          • Pebe  

            to máš asi dost krátké stehenní kosti ;-)

            0 0
            • hribik A1  

              sedi typek u jazera a chyta ryby. po tom, co uz vylovil topanku, kus plechu, stare plavky a hrdzavu konzervu sa mu k veceru podari chytit aj zlatu rybku, a ze az ju pusti, tak ta mu splni jedno zelanie. hoci by si najradsej bol zelal, aby nemala kosti, nakonec dostane iny napad a pusti ju s tym, ze chce mat vtaka az po zem. sup – a typkovi zmiznu nohy…

              0 0
          • Kovak  

            nemám nic, le mám péro jako kůl, dám s ním ránu přerazím stůl

            0 0
        • gazman  

          To říkají nejčastěji šulini co jezdí nějakýn poonděným peřiňákem typu yaris,punto,se­icento atp.,protože maj lufta že nedokážou větším autem zaparkovat :-)

          0 0
          • daymaker  

            Velké neznamená dlouhé… :-) Stejně jako malé neznamená kratké… .-)

            0 0
        • assassin  

          ovsem nechapu v cem spociva vyhoda obriho vercajku. Me je celkem jedno jestli ho mam malyho, nebo jestli si to o me okoli mysli, autem me bavi jezdit a ze si koupim auto pro zabavu a tudiz ponekud silnejsi nez je potreba pro obycejny presun z mista A na misto B ( takove jake pouzivaji ti s velkym vercajkem) – to muze bejt vsem tak akorat sumak.

          to same s motorkou, bavi me jezdit rychle  tak sem si koupil silnejsi motorku..

          to ze v kategorii kol se da najit taky rozdil mezi obyc kolem a skoro „zavodnim“ specialem stejne jako u aut to taky znamena ze majitele lehouckejch a hitech kol ho maj malyho? ze si nakupem draheho biku leci komplex?

           

          nazory techto „neridicu“ me vzdy velmi pobavi

          0 0
          • kankrlicek  

            Máš pravdu, ale vždy podobná poznámka funguje :)

            Jedna známá vytočila týpka v něčem vytuněným skoro k vraždě poznámkou: ,,Si myslíš, že se ti rychlejc postaví, když pojedeš rychle?" :)))) On ji tak ,,trochu" ohrozil na náměstí (pěší zóna).

            0 0
            • assassin  

              no jak kde, me by asi tahle poznamka nevyvedla z miry, asi bych pani rekl neco ve smyslu ze jestli se mi postavi je mi fuk… sex je zabava pro ty co nemaj na motorku.....

              0 0
              • kankrlicek  

                Očividně to nebyl člověk tvého ražení :). Ty se asi nepředvádíš na náměstí :)

                0 0
                • assassin  

                  no znam i lepsi trasy na sevezeni nez je namesti:) ono minulej rok sem najel buhvi jestli 1000km, neni cas a provoz uz je tak hustej ze i jen s troskou opatrnosti uz se vubec nesvezes, musis pocitat s absolutne neuveritelnymi kousky nekterych ridicu-neridicu, takze me uz takovejhle vystup temer nehrozi:)

                  0 0
          • pepino  

            Moje řeč. Já když si zapálim cigáro, tak to může bejt taky každýmu šumák.

            0 0
        • mates555  

          říkají s oblibou lidi co řídí nějakej korejskej nesmysl kapesní velikosti…

          0 0
          • jIrI___  

            Já to taky říkám a korejský nesmysli kapesní velikosti neřídím ;-). Ale co jiného si člověk má pomyslet o člověku, trvale bydlícím v Brně, který si pořidí na dojíždění do velký pickup Nissan Navara. Pochopím, kdyby měl někde v horách chatu, ale nemá. Prostě ideální auto do městského provozu, co? :)

            0 0
            • gazman  

              No tak to je úchylárna,ale je fakt že takoví existují,znám min. dva takové borce.

              0 0
            • drtyc  

              Flexibilita a ochota zaviset na nekom koho si ani nevidel a nedomlouval kdo je kdo vi jak placeny a obecna nespolehlivost dopravcu pokud za tebou neprijedou jako za prvnim z dane varky a jeste nesmeji chytnout zacpu nebo havarku cestou. Kdyz mas den na to, aby si misto prace sedel doma na volnu a cekal nez ti dovezou dil nabytku nebo lednicku u ktere krom toho odvoz jezdi obvykle ve stejny moment jako dovoz a novy kousek se ma nechat 8 hodin odstat, takze si ohrivas potraviny, ktery si nestihl nucene vyzrat…

              Pickup je proste neochota travit dovolenou cekanim na nekoho totalne ciziho…

              0 0
              • jIrI___  

                Chabá výmluva :-D. Ale jo, někde třeba kupuje novou ledničku 2× týdně, ale mě takové auto příjde do města nejvíííc zbytečné a navíc i nepraktické. Věc názoru. Jen by mě zajímalo, kolik lidí by si pořídilo nákladní Tatru, kdyby na ni stačil řidičák B – to by byl teprv člověk nezávíslý… kolik starostí by ubylo při stavbě baráku a jak by se stavba zrychlila :-))

                0 0
                • drtyc  

                  vydrz. na tebe taky ceka vybavit aspon jeden pokoj. potom uvidis ;-)

                  kombik je nepraktickej – spatny parkovani a volnost jen ve smeru dozadu je vetsinou nedostatecna, protoze potrebujes casto vic mista ve dvou smerech nahoru a dozadu u pickupu staci temer na vsechno. jinak beru, ze je lepsi reseni tazny zarizeni a vozik. lepsi nez pickup na asfalt. pujcis vozik kdy potrebujes… terenni/pickup bych bral u nekoho kdo ma v rodine myslivecky prukaz a jezdi lovit nebo taha material nekam pres pole/lesy mimo asfalt.

                  0 0
                  • Lišák  

                    Kombik je v pohodě. 2 kola, Croozer kočárek-golfáč a vyavebí pro 2 dospělý a jedno mimino na týden. Střešní nosiče nevlastním :-)

                    0 0
                    • Lišák  

                      …Croozer, kočárek…

                      0 0
                    • gazman  

                      No tak takhle bych se mačkat nechtěl to je maso.

                      0 0
                      • drtyc  

                        jj. maso je slaby slovo… kazdopadne at si kazdej pouziva co chce. kdyz ma nekdo pickup do mesta, tak mi prijde jako 100% normalnejsi, nez clovek co se do nej bude navazet a vist reci o „zakzovani“.

                        0 0
                      • Lišák  

                        My se nemačkali:-) Přední sedadla byla pohodlně odsunuta dozadu.

                        0 0
                    • drtyc  

                      si predstav ty vysoce prakticky firemni kombiky s odpoctem DPH, kde mas mrizku na zadnich sedackach na pevno bez moznosti posunuti mrizky a sklopeni zadnich sedacek. Teda sedacky sklopis, ale mrizka zustane.

                      0 0
                      • Lišák  

                        Kdo šetří (na DPH), tak má smůlu.

                        0 0
                        • fousek  

                          No blby je ze ta mriz je u uzitkovejch aut, kde vadi daleko vic nez rodine ktera jede na dovolenou, nastesti tu snad ted zrusej

                          0 0
                        • Radek Broz  

                          To neni o šetření na DPH – plátce prostě DPH vstupů odečte. Jen nevím, kde se vzal nesmysl, že auto k podnikání musí být dodávka. Zákonodárci si asi mysleli, že nikdo nebude dělat v jiný branži než topení, voda, plyn)

                          0 0
                      • Archer  

                        Mam takovu (Octavia Combi), a sedacky lze sklopit, mrizka se posune za predne sedadla. Zhruba 5 minut prace.

                        0 0
                        • drtyc  

                          V superbu to jde. V pasatu ne.

                          0 0
                        • drtyc  

                          no zalezi urcite na vyrobci, ale pak jeste na dostupnosti montaze v lokalite, kde se s tim autem pohybujes nebo kde to auto obvykle je v dobe koupe a kratce po ni.

                          0 0
                    • Tomínos  

                      A ještě jsi zapoměl napsat pár kulánků dřeva na případný táborák!! :-)

                      0 0
                    • Medunka  

                      Hezký :-)

                      Slušná skládačka

                      0 0
              • pegas  

                pekne receno:-)…ale hodnota prispevku nulova:-D

                0 0
            • mates555  

              No zrovna navara je užasný auto…:-) navíc mít přehled o provozu a koukat fábiím apod. na střechu je super věc…

              O autech typu X6 apod. bych byl ochotnej sa bavit jako o nástavci na čů*áka…:-)

              0 0
              • mates555  

                když už sme teda u těch aut…:-) tak můj sen je mít volvo V70 D5 s šestikvaltem na denní ježdění a Mitsu lancer EVO 5–9 na neděli…:-) tak teď mě suď…:-D

                0 0
                • jIrI___  

                  Jedna věc jsou sny a druhá věc je skutečnost ;-)

                  0 0
                  • mates555  

                    tojo…tak za milion…:-)

                    Tu V70 má taťka…ale už si ani nepamatuju kdy ju naposled řídil on..:-)

                    S Mišáčkem sem tu čest ještě neměl…:-( a je to asi dobře…

                    0 0
                • assassin  

                  evo 9 2006 ma kolega, lehce zvedlej plnici tlak, 330PS (stavi motory pro zavodni specialy, hlavne ridici jednotky) a po Praze jezdi za 18litru na sto … posledni zavody do vrchu tzn ostrejsi jizda prumernych 42litru…

                  je na prodej cca 700 .....

                  v provozu jakej ted je a jaky jezdej „neridici“ uz se ani poradne nesvezes… jeste to jakz takz jde na motorce, ale autem uz jezdim poslusne podle predpisu, ostrejsi jizda se neda…

                   

                  na denni jezdeni (u me hlavne mesto) bych bral nakej malej mestskej hajzl… na vikend a delasi cesty neco ostrejsiho a mene radikalniho nez EVO… to je uvnitr umelohmotnej fuj…

                  momentalni sympatie pro bavorskou znacku:)

                  0 0
                  • mates555  

                    Tam vím akorát o člověku co si říká Kalda…od něj už sem toho viděl dost a je to myslím pražák..

                    Na Evo nemám ruce,nohy,hla­vu,peníze…nic…a­le rád bych jednou takový auto vlastnil…

                    Denně teď jezdím s tou V70…má to 170k v naftě…na delší cesty je to fajne…ale když stojím tak třetí,čtvrtej na světlech a v křižovatce řadím 3q tak to neni to po čem bych toužil…na dalnici končí komfort kolem 150km/h a ta šestka tam prostě chybí…:-(

                    Teď sem jezdil do Brna…raději jedu přes Tišnov po hlavní než po dálnici kde jsou zácpy,bouračky,mra­ky aut a nevím co ještě…nad Tišnovem jsou krásný zatáčky do Tišnova mám kolikrát pocit že jedu sám…

                    0 0
            • hribik A1  

              to bude tym, ze poniektore cesty napadne pripominaju teren :-)

              0 0
            • Kubas.1  

              Tak třeba se jim takový auta líbí, a ikdyž na to mají, tak proč ne?

              0 0
            • Kubiczech  

              Nechápu, co je na tom špatného. Třeba je velký pick-up jeho snem od doby, co poprvé v bedně zahlédl Chucka Norrise alias Texas Rangera nebo se mu prostě jen líbí? Je jen dobře, že se neohlíží na tyhle stupidní názory a nekoupí si Micru.

              Smysl auta jako je Q7 také neznám, ale neodsuzuji člověka, co si ho koupí (i když se mu nevejde do garáže).

              0 0
              • přišlapávač  

                jojo já taky Q7 neodsuzuju, je to krásný auto :-)

                0 0
              • jIrI___  

                To víš, já jsem strašný ekolog a taková velká ludra, která vypustí do ovzduší stejně sajrajtu jako 2 malé auta (a to nemluvím o hybridech typu Prius, atd.) a zabere při parkování 2 místa, nemá ve městě co dělat. Jediné velké auto, co bych ve městě snesl je hybridní Lexus RX 300 ;-)

                0 0
                • Tomínos  

                  Ty jsi blbý, nevíš že těm lidem jde v první řadě o pocit bezpečí!!! Takhle jsou v tom tanku v bezpečí před gaunery co se v mikrách a ano i v těch priusech jen klepou aby je mohli z tý silnice sestřelit, ale oni na ně vyzráli a koupili si blízkýho příbuznýho OT64.

                  0 0
                  • Honza729  

                    Moje zena jezdi SUV z jednoho prosteho duvodu: Pocit bezpeci pri jizde s ditetem. On je totiz ponekud rozdil mezi nehodou bezneho os. auta a nejakym malym tzv. mestskym nebo zenskym autem a SUV. Az budes mit deti, pochopis o cem mluvim.

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Měla by si udělat Céčkový řidičák, pořídil bys ji pak Humveeho a byli by i s děckem v bezpečí, nerozházel by je ani žádný tank typu Q7 nebo uspěchané Tranity přepravních firem :)

                      0 0
                    • Tomínos  

                      Po světě jezdí i nákladní vozidla, co s tím uděláš? Taková tatra si totiž poradi i s SUV!

                      0 0
                      • Honza729  

                        Neudelam s tim nic. Jen snizuju riziko, to je cele. V ocich ekologu jsem nepritel, v ocich ditete a jeji matky jsem ten co se snazi jim dat co nejbezpecnejsi pohyb venku.

                        Co preferuju je snad jasne…

                        0 0
                        • JSt  

                          nevim. myslim, ze zenska bude spis borit s velkym autem nez s nejakym malym tuntou ;-)

                          0 0
                          • Honza729  

                            Nesmis hazet vsechny do jednoho pytle…

                            0 0
                            • JSt  

                              myslim, ze muzu. kazdy ridic se mestem proplete lip v mensim aute ;-). a hlavne ho snadnej parkne treba pred jeslickama ;-).

                              jo, bezpecnost je u suv dal. ale tady veskery vyhody pro mesto konci.

                              0 0
                              • Honza729  

                                Myslim, ze nemuzes.

                                O tve informovanosti svedci i to, ze jesle uz dnes nefunguji.

                                Jinak mi nikdy nebylo jasny, proc se bojuje proti SUV. Rozmerove je vetsina naprosto totozna se stredni tridou aut, jen jsou vyssi. Tak o co jde ? O spotrebu ? Platim dane a spotrebni dan, takze fuck you…

                                0 0
                                • Tomínos  

                                  Počkej počkej, pokud máš SUV rozměrově totožné se střední třídou aut máš i podobnou bezpečnost, to že dřív offroudy vydržely víc bylo daný tím, že měly rám, to už ale pro vozy SUV neplatí, a zase ten rám byl občas spíš i na škodu. Neber to že tě nějak kritizuju za to čím jezdí tvoje žena, ale pro vyvedení z různych omylu je vhodné navštívit třeba euroncap.com

                                  0 0
                                  • jIrI___  

                                    SUV má jednu nepopiratelnou výhodu – pokud to s ním napereš do běžného osobáku, tak prahové nárazové zóny u SUV jsou podstatně výš než u osobáku, do míst, které na náraz už nejsou stavěné. Takže v podstatě narazíš do „měkčího“ materiálu a logicky utrpíš menší škody. Stejně tak to samozřejmě platí i když osobák narazí do SUV. Poslední dobou kvůli tomu bylo i nějaké pozdvižení a požadavky na totální překopání konstrukce, jak u SUV, tak i u osobáků, právě kvůli tomu, ať jsou tyhle nárazové zóny ve stejné výšce. Nějak to ale vyšumělo do prázdna nebo se o tom přestalo mluvit.

                                    0 0
                                    • Tomínos  

                                      Když co je běžný osobák? V tomhle směru bych to viděl tak na micru, protože už nová oktávka třeba zase tak nízká není a pokud jako suv brát nissan x trail, citroen crossover, yetti a podobné kterých u nás jezdí mraky a ne něco jako q7, tak už ten rozdíl ve výšce není tak markantní. Vůbec když budu brát náraz do boku.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Odvíji se to hlavně od světlé výšky, třeba zrovna Ochcávka a X-Trail – Octavia 137 mm, X-Trail 200 mm. To už je rozdíl víc než dost. Napereš X-Trailem do bočních dveří Octávky, jeho nárazové zóny jsou mnohem výš než prahy Octávky a na cestě jeho čumáku do interiéru brání jen skořápka dveří (pravda, většinou ještě i B a A nebo C sloupek). Když stejným způsobem do jedné Octávky narazí druhá, tak se ten náraz „vykompenzuje“ tím, že se jim přesně překrývají nárazové zóny a pohltí v podstatě veškěrou energii, takže je mnohonásobně menší pravděpodobnost cesty čumáku do interiéru. Pěkně to jde vidět na různých crashtestech.

                                        0 0
                                        • Tomínos  

                                          Ve skořápce dveří je dost masivní výztuha, sloupky už se dělají z několika dílů ocelových plechů zasunutých do sebe pro co největši pevnost.

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Vyztuhy dveri trictvrte metru nad zemi ti jsou jaksi k nicemu, kdyz predek SUV nebo offroada je nad zemi metr a vice. Jak proste…

                                            0 0
                                            • Tomínos  

                                              Metr a více nad zemí? Máš někde metr? Že by sis odměřil výšku kapoty, pokud ovšem nemáš speciálně konstruované auto s tvrzenou horní hranou kapoty na kuchání osobních automobilů, samozřejmě jsou suv o něco vyšší, ale zdá se mi, že tady tomu připisuješ zázračný vlastnosti.

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Ale vubec ne. Ty miry sice strilim od boku, ale musis uznat, ze naraz SUV z boku na nejaky maly autak je vedeny podstatne vys nez naraz bezneho osobniho auta.

                                                A o tom tady mluvim.

                                                0 0
                                                • Vilém  

                                                  Takze v tom jezdi, aby mohla bezpecneji narazet do malejch vozu. Ty jsi na ni tak hodnej:)

                                                  0 0
                                                • Tomínos  

                                                  Ale jo je, jenže dělám u firmy co odstraňuje následky crashtestů a dost často vidím, že záleží i na jiných věcech než velikost auta, kupříkladu poslední vážnější nehoda byl frajer v dodavce (relativně velké a tudíž by se dalo říct bezpečné auto) telefonoval za jízdy sjel ze silnice a vlastně se ani auto nic hroznýho nestalo, jen větev skrz čelní sklo mu utrhla kus hlavy. Ale samozřejmě pokud chceš bourat jen do jiných menších aut je SUV dobrá volba :-)

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ted jsi to, bohzel, otocil. Nevim jestli proto, zes nedaval pozor nebo proto, ze citis, ze nemas argumenty.

                                                    Proste a jasne: Moje zena jezdi v SUV z duvodu bezpecnosti jeji a nasi dcery. Tecka. Muze proti tomu mit cokoliv jakykoliv biker, jakykoliv cembista, jakykoliv greenidiot, jakykoliv jiny aktivista. Je to nase volba, budte radi, ze platime vic na danich :-))

                                                    Tim bych tuto zbytecnou diskuzi, s dovolenim, uzavrel a sel se venovat lahvi moravskeho cerveneho.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Ne, máš pravdu, teď už jsem tě chtěl jen trošku popíchnout :-) Dej si to červený, doporučil bych od Tetura Merlot pozdní sběr :-)

                                                    0 0
                                      • přišlapávač  

                                        jen pro info- do kamaráda to nad Průmyslovou v pondělí našila nějaká husička co to auto měla týden :-)

                                        0 0
                                        • Honza729  

                                          Nejhorsi na tomhle je, ze to BMW ma skodu tak trojnasobne vyssi nez ta Octavie :)))

                                          0 0
                                          • přišlapávač  

                                            oprava X6 za 750 tisíc, octavia do lisu…

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Fakt ? To se mi nezda…ono teda z te fotky neni moc videt, ale vsadil bych se ze v AAA jsou jako nebourana po prvnim majiteli auta i po horsich ranach :)

                                              0 0
                                        • treatt  

                                          Ouch…tak to potěší..

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Presne…chudak bávo. :-(

                                            0 0
                                            • přišlapávač  

                                              naopak, tam byla škoda octávky, v bávu seděla prostě nevyježděná … ehm dáma, která nějak nerespektuje červený světlo na semaforu a značku dej přednost v jízdě ;-) že má X6 jí nějak neopravňuje s tím jezdit jak s tankem…

                                              0 0
                                              • pepek  

                                                Honza si myslí, že X6, Q7 a podobná vozidla mají přednost v jízdě už v základní výbavě. X6 je přece jeho sen.

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  No konecne….tipoval jsem tedy, ze tuhle kravinu sem napise Ruprt nebo jinej pitomec, ale tys taky nezklamal :)))

                                                  0 0
                                      • přišlapávač  

                                        .

                                        0 0
                                  • Honza729  

                                    Mylis se uplne ve vsem. Michas off roady s SUV, neuvedomujes si rozdil konstrukce SUV versus osobni auta, apod. Mel by ses pro vyvedeni ze svych omylu nejdriv poucit ty, nez tu zacnes psat moudra. Sorry za prikrost, ale tech omylu tu mas v par vetach hned nekolik.

                                    0 0
                                    • Tomínos  

                                      Řekni mi třeba v čem se mýlím? Rád se nechám poučit. Například kde je rozdíl konstrukce SUV versus osobní auto? Myslíš rám?

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Rám ? Nezlob se, ale s tebou se nema smysl bavit. Ramy se u aut prestaly delat nekdy koncem sedesatych a zacatkem sedmdesatych let. Priblizne od te doby se prosazuje samonosna konstrukce. Totez u SUV, coz je ale zalezitost poslednich cca 15, masove pak 10 let. Ramy se delaly a delaji jen na opravdu off road autech.

                                        0 0
                                        • Tomínos  

                                          Ale vždyť já tam psal, že suv nemá rám, tak nevím kde hledáš chybu? …to že dřív offroudy vydržely víc bylo daný tím, že měly rám, to už ale pro vozy SUV neplatí, a zase ten rám byl občas spíš i na škodu…myslím, že tam je slovíčko měly a neplatí.

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Dovol, abych ti tedy zkopiroval, na co odpovidam:

                                            „Řekni mi třeba v čem se mýlím? Rád se nechám poučit. Například kde je rozdíl konstrukce SUV versus osobní auto? Myslíš rám?“

                                            Je to jasne ?

                                            0 0
                                            • Tomínos  

                                              Ale já zase reagoval na tvoje: Mylis se uplne ve vsem. Michas off roady s SUV, neuvedomujes si rozdil konstrukce SUV versus osobni auta, apod… Proto jsem se ptal jestli myslíš rám (který většina suv nemá), nic jiného mě totiž nenapadlo jako nějaký zásadní rozdíl v konstrukci mezi SUV a osobák. Jestli tě to zmátlo, omlouvám se, že jsem byl líný napsat ten dodatek který jsem nyní připojil v závorkách.

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                Ten rozdil v konstrukci je videt na prvni pohled. Postav si vedle sebe Nissan Micra a Nissan CRV. Pokud nevidis rozdil, mel bys se sebou neco rychle delat. Zacit u optika. :-)

                                                0 0
                                                • Flegmatik  

                                                  Nissana CRV si nikdo vedle Micry nepostaví, Hondu CR-V už ano :-)

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Promin, mel jsem v hlave naraz dve auta: Hondu CRV a Nissan Qashkai (nebojaksetopise)

                                                    0 0
                                                • Tomínos  

                                                  Ale to není rozdíl v konstrukci, konstrukce obou je stejná samonosná karoserie. Rozdíl je tak možná v designu.

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Prozradim ti tajemstvi:

                                                    Konstrukce auta sestava nejen z karoserie, ale i z podvozkovych skupin.

                                                    Dal jdi uz podle lisejniku a snad dorazis k cili :-)

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Myslíš tím, že suv nepoužívá vzpěry macpherson, nebo že osobní automobil nemůže být v žádnem případ 4×4?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    To si samozrejme opet vybiras to co se ti hodi.

                                                    Pokud tedy nevidis v konstrukci SUV a beznych osobnich aut rozdil, je tato diskuze zbytecna a jen zabira misto.

                                                    Tim koncim.

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    Ale v konstrukci tam doopravdy není rozdíl, suv je jen větší, lae jinak nemá žádný konstrukční prvek který by ji odlišoval od osobních aut, vždyť dokonce nejlevnější verze občas ani nejsou čtyřkolky, tím netvrdím, že suv nevypadají jinak, ale konstrukce a vzhled jsou pro mě dvě odlišné věcí, to je jako kdybys tvrdil že jednočep se zdvihem 100 a 150 je jiná konstrukce, je tam vyšší zdvih, ale konstrukčně je to pořád jednočep. Možná se jeden bavíme o voze a druhý o koze, ale snad ti tenhle příklad dokáže přiblížit co já si představuji pod pojmem konstrukce.

                                                    0 0
                                                  • gazman  

                                                    Vdím že se vyznáš,měl bych dotaz ohledně dodávek,jak ty dopadaj při střetu s osobákama,popř s SUV?

                                                    dík

                                                    0 0
                                                  • Tomínos  

                                                    To se nedá tak lehko kategorizovat, i v jednotlivých kategoriích aut jsou velký rozdíly. Mě osobně příjde, že výrobci dodávek v pasivní bezpečnosti maličko zaspali a hodně sází na velikost, aspoň teda z nehod co jsem u nich byl, většinou nevypadaly tak hrozně (pro řidiče dodávky) a řidič tam měl stejně většinou skříplý nohy, ale zase když se nad tím zamyslím, tak to snad ani nebyly dodávky mladší než tak 05. Při bočním nárazu už sedíš dost vysoko, tam by to proti většině osobních aut mohla být trošku výhoda, ale zase záleží jakou máš dodávku a když to auto bude trošku vyšší (větší suv, mpv) tak si na tebe asi taky došlápne. Teda, bylo to na mě?

                                                    0 0
                                                  • gazman  

                                                    Jo,dík.

                                                    0 0
                                      • jIrI___  

                                        Jediné SUV, které má v současnosti rám, je Grand Vitara.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          a ten je stejně myslím částečně nějak integrovanej.

                                          Hummer má rám ne? :)

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Hummer, vyjma H3 a H2, není SUV :). Jinak ta Grand Vitara má tuším klasický rám, ale ruku do ohně bych za to nedal.

                                            0 0
                                    • Tomínos  

                                      Ještě bych rád věděl co je na této větě míchacího: to že dřív offroudy vydržely víc bylo daný tím, že měly rám, to už ale pro vozy SUV neplatí…?

                                      0 0
                                • JSt  

                                  jsme videl jeslicky o vanocich v kostelu, tak mi nekecej, ze nefunguji ;-).

                                  ja vubec nebrojim proti suv. at si kazdy jezdi v cem chce jen mi na jezdeni po statlu prijde praktictejsi mensi auto, kor kdyz mas v rodine druhy „normalni“. do mezery kam parknu s fabkou se ochcavka skoro nevleze rozmerove.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Aha, uz vim kde je problem. Ty delis auta v rodine na Hlavni auto a vedlejsi, mestske auto. Ja ne. My mame dve hlavni auta na vsechno. Ja pro svoje potreby a dopravu do prace a na vylaety mimo mesto, zena pak SUV na cesty po Praze a mimo Prahu s dcerkou a pro svoje potreby. Obe auta maji priblizne stejny najezd km, to jeji vyssi pozadavyk na bezpecnost.

                                    0 0
                                    • JSt  

                                      jestli to mate jako dve rovnocenny auta, pak ano. z toho, co jsi psal vyplynulo, ze to suv je na sourani po meste – coz wirklich nevidim jako racionalni.

                                      0 0
                                • Medunka  

                                  Jesle stále existují a fungují

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Ano ? V takovem rozsahu jako drive a statni ?

                                    No, zaslouzila matko, jiste mas s nejakymi zkusenost, porad mi tedy, kde jsou. :)

                                    0 0
                                    • treatt  

                                      Napsals: „O tve informovanosti svedci i to, ze jesle uz dnes nefunguji.“

                                      Tedy jednoznačně říkáš, ža jesle už dnes nefungují. Nic o rozsahu jako dříve nebo o tom, jestli jsou státní nebo ne ;)

                                      0 0
                                      • Honza729  

                                        Realne nefunguji. Ze je par soukromych za tezke prachy, to je pro normalniho cloveka totez jako kdyby nebyly vubec. Chytat za slovo umis, ale vyznam ti zjevne unika…

                                        0 0
                                        • treatt  

                                          Já na význam v tomto případě kašlu :)

                                          „Kdo chce vidět, co jsem tím chtěl říct, ten to vidí, kdo nechce…“ :)))

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            „Ja na vyznam kaslu“

                                            No to je prave to co se tady na BF vetsinove deje. Kasle se na vyznam, ale taha se za slovicka…

                                            Nicmene k veci: Dej mi, prosim, linky na statni jesle v kazdem prazskem obvode.

                                            0 0
                                            • treatt  

                                              Za slovíčka taháš obvykle sám rád, tak se nečerti :)

                                              Prostě jsi řekl něco, co není pravda a místo toho, abys to uznal, tak se vytáčíš jako obvykle – viz to, že mám linkovat STÁTNÍ jesle v KAŽDÉM pražském obvodě. Pro Tvoje info, ten, kdo seM napsal, že JESLE UŽ DNES NEFUNGUJÍ, jsi byl Honzíku Ty, tak proč bych Ti měl vyvracet to, co sám tvrdíš ;)

                                              Abych to ještě uvedl na pravou míru – v tomto případě mi je význam (tedy nějaký jesle) zcela volnej, jen jsem sledoval to, jak se k tomu postavíš…a…nez­klamals svoji pověst ;)

                                              0 0
                                              • Honza729  

                                                No ale že jesle nefunguji jsi mi dosud nevyvratil.

                                                0 0
                                                • treatt  

                                                  Proč bych Ti to měl vyvracet? Já se s Tebou o ničem nepřu, jen jsem čekal, jak se k tomu postavíš. A tos udělal, myslím, že dál není o čem diskutovat ;)

                                                  0 0
                                              • karliner  

                                                Státní jesle jsou samozřejmě v drtivé většině pražských obvodů. Tam kde nejsou – tam stát dotuje místa v soukromých jeslích, aby tam mohli umístit své ratolesti i méně majetní rodiče.

                                                Resumé tedy je – jesle stále fungují, stát pokrývá všechny pražské obvody ať už jeslemi zřizovanými městskými částmi nebo dotovanými místy v soukromých zařízeních.

                                                Kdo měl v této diskusi pravdu a kdo ne – to si asi rozhodne každý sám.

                                                0 0
                                                • Honza729  

                                                  V te "drtive vetsine prazskych obvodu " jsou jesle pro par deti. konkretne na ctyrce pro cca 40. A o soukromych nemluvim. Realne tedy nemas sanci dite do jesli dat. A navic matka tim padem ztraci i to malo co dostava, totiz materskou.

                                                  Nejde o to kdo ma a nema pravdu, jde o realitu. A ta ti unika.

                                                  0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Nechapu co furt resis. Sam jsi napsal co jsi napsal viz „O tve informovanosti svedci i to, ze jesle uz dnes nefunguji.“

                                                    Tak proc se tu pokousis to tvrzeni stale prekrucovat a napadat ostatni. Misto abys napsal, mylil jsem se, jesle opravdu jeste jsou.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    OK. Spravne by bylo napsat: Jesle funguji, ale realne neni mozne se do nich dostat, proto pro bezneho cloveka nefunguji.

                                                    Jsi tak s tim spokojen ?

                                                    0 0
                                                  • Jezevec70  

                                                    Ono je dneska pro obyčejného člověka problém umístit dítě i do mateřské školy, a nikdo netvrdí žě nejsou.

                                                    Mám syna 3,5 roku, tak o tom vím své.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Se školkou v Praze naštěstí problém nemám. I když vím, že to je taky těžké, tak jsme zjistili, že celý problém je v tom se tam jít zahlásit s dostatečným předstihem. Dcerce je 1,5 roku a už máme rezervaci.

                                                    0 0
                                                  • Vilém  

                                                    Jo, takto bych k tomu nerekl ani ň.

                                                    0 0
                                          • karliner  

                                            Proč diskusemi s obecním blbem ztrácíš čas?

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              No. Urcite sis vsiml, ze na tebe nikdo v tomhle ohledu nereaguje. Blba tady ze sebe delas sam. Ale o jedno te chci poprosit: pokracuj v tom. Diky.

                                              0 0
                      • jIrI___  

                        Tady je jediné řešení – pořídit si tatrovku :). A ty obdivné pohledy maminek, když „kolegyně“ přijede naleštěnou tatrovkou před školku vyzvednout juniora :-D

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Jezdit do prace v 831 Kolos byl dycky muj sen:) Ani s parkovanim neni problem;)

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Ta si místo udělá :-) Ale máš tam překlep :-)

                            0 0
                          • treatt  

                            Já na gymplu toužil po Abramsu :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              a ted uz ne…kdzy pomines, ze bys to asi neuzivil:(

                              0 0
                              • treatt  

                                Ale tak víš jak, to bylo spojené i s těma touhama si zaparkovat vprostřed hlavního vchodu a vnitřek si prohlídnout hlavní :)))

                                Navíc jsem se už v tanku projel, tak ta touha došla částečně svého uspokojení :)

                                0 0
                    • Kubiczech  

                      S tímhle naprosto souhlasím. Sice jde bezpečnost i malých auto kupředu, ale dvě tuny oproti jedné znamenají pořád více. Svou budoucí ženu s budoucím prckem bych taky raději viděl v nečem opravdu (čti relativně) bezpečném.

                      0 0
                      • Honza729  

                        Oproti Jirimu jsi jen o rok starsi, ale o desitky let rozumnejsi.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Jsem rád, že nejsem starý duchem :)

                          0 0
                          • Kubiczech  

                            A v čem bys vypustil na silnici přítelkyni s tvým nemanželským potomkem (předpokládám, že manželství u mladých duchem nepofrčí) ty? Ať vím, jak smýšlí ti duchem mladí. (:

                            0 0
                            • jIrI___  

                              V čemkoliv. Pokud teda nebourá 2× týdně, to bych ji pak nepustil v ničem.

                              0 0
                              • Honza729  

                                No, a tady jsi presne ukazal, ze jsi jeste nezralej. Diky.

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Nezralej dozraje, ale prezralej shnije.

                                  0 0
                                • jIrI___  

                                  Takže tím mi chceš říct, že ty stovky miliónů lidí, kteří nevozí děcka do školky v SUV jsou nezralí? OK, beru v úvahu a taky ti děkuju.

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    Cim dal vic ukazujes svou nedospelost. Nicmene ti dam jeste sanci: precti si cos napsal, co ja a co potom ty. Snad ti to dojde.

                                    0 0
            • soc  

              Soused má Hummera… prostě auto do města…

              0 0
        • pepek  

          Chudák Schwarzeneger.....

          0 0
    • daymaker  

      Genau, akorát bacha. 6 proti 1??? .-)

      0 0
    • mr.antik  

      Stěžuješ si na nesprávném místě a navíc nám po ránu  způsobuješ nebezpečné stoupání tlaku…

      0 0
    • Kubas.1  

      Nechcu se jich nijak zastávat, ale tak prostě je to jejich zábava – tak jak my jezdíme na kole, tak oni zas mají krosku nebo 4kolku … a kde mají jezdit? na motocrossové trati? a proč teda nemužem my jezdit po stezkách, který sou kvůli nám „cyklistům“ budovaný? …

      Jenom prostě říkám, že správně ani kolo, ani motorky, 4kolky a podobně do lesa nepatří, a když už se tam potkají, tak by se ti lidi měli tolerovat, teda pokud se neznaží navzájem se zabit ;-) …

      0 0
      • kesu  

        nesouhlas,4kolka nema v lese co delat

        0 0
      • Darius  

        kde jsi vycetl, ze kolo nesmi do lesa?

        0 0
        • t29  

          http://www.bike-forum.cz/…0/forum.html

          a takových nápadů začne přibývat

          0 0
        • Kubas.1  

          no možná muže, ale beru to z pohledu toho, že tady v okolí sou to samý přírodní rezervace a podobný… myslim to tak, že po lesní cestě se muže jezdit v pohodě, ale ne přímo v lese, to by se lesníkům asi moc nelíbilo

          0 0
          • Darius  

            jasne, myslim cesty a bezny les obecny… volne po lese ne, o tom zadna

            0 0
      • daymaker  

        Myslím, že z právního hlediska to většinou na kraji lesa určuje značka „Zákaz vjezdu všech motorových vozidel“. Samozřejmě ne všude. .-) Pokud je tam „Zákaz všech vozidel“, tak potom ano. Nemá tam kolo co dělat. .-)

        0 0
        • pavelr  

          Problém je, že většina značek „Zákaz vjezdu všech vozidel“ nemá na okrajích lesa co dělat. Alespoň u nás na Vysočině není důvod zákazovat jízdu na kole po lesních asfaltkách.

          0 0
          • Kubas.1  

            Ale lesní asfaltky, to mužu rovnou jezdit po silnici – já myslel jízdu v lese jako v takovým, v terénu

            0 0
      • MARW  

        To je blbost, chce to soudnost čtyřkolka v lese je humo, kolo je vpohode. Krosku jsem měl, a přestože si to dokážu představit jezdit „po lese“, jaká je to bomba, nikdy bych to do lesa nevzal. Nejsem debil.

        0 0
        • jIrI___  

          Tak kde jsi na té krosce jezdil? Mě totiž žádný jiný vhodný terén na krosku, jako jsou lesy a louky, nenapadá.

          0 0
          • MARW  

            V okoli Napajedel je jedna stara, nepouzivana motokros trat, pak jedna pouzivana streda/sobota zdarma pro verejnost a pak v Kunovicich- nevim jak funguje tam jsem nejezdil.

            0 0
        • Horyna  

          Souhlasím. Je to lidech. Ty opravdoví motorkáři se jak na silnici tak na čtyřkolkách a kroskách chovaj zodpovědně a takovýhle jakože kolegy motorkáře zrovna nemusej. Chyba je že na ty čtyřkolky stačí řidičák na auto ne na motorku. Pak na tom může jezdit každej vylízanej magor bez zkušenostech na motorkách.

          Do lesa to nepatří a nakonec to ods..em i my protože začnou lesníci nechávat přes cesty všemožnej bordel nebo nedejbože natažený lanka. 

           
          0 0
          • jIrI___  

            Různé tyče přes cestu, plotky a lanka jsem už u nás nejednou potkal. Naštěstí byly vždycky dost výrazně označené fáborkama, ale ve sjezdu to není nic příjemného. A překvapivě pěšinka za nima nebyla vůbec rozrytá od motorek, takže svůj účel splnily.

            0 0
            • Horyna  

              Pokud je to dobře označené a není nebezpečí že do toho někdo vlítne tak pak rozhodně souhlasím s tím aby takové překážky vznikaly. Vídám nechávat ležet  poražené stromy přes cesty a turistické stezky a myslím že to svůj účel splní. Ale s neoznačeným drátem mezi stromy bych se nerad setkal a vím že už se takové případy taky byly. A s narůstající bezmocností lesníků se čtyřkolkama bych se bál různých řešení.  

              0 0
              • drtyc  

                no nevim, ale ja uz pesky potkal strom pres cestu za zatackou ve sjezdu… na vyber si mel drzku do svahu a parezu nebo drzku pres kmen s napichnutim na vetve nebo drzku do strze k potoku.

                0 0
                • Horyna  

                  Jo tak to chápu, ale to můžeš mít problém s čímkoliv když to pálíš z kopce neznýmým terénem. Já se snažím jezdit kde to neznám tak abych byl schopen včas zabrzdit.

                  0 0
                  • drtyc  

                    jeste vyborny jsou napady ekologu zhasinat v Brne kolem Svratky na cyklostezce osvetleni kvuli vazkam, aby se nematly a parily nebo jak si to vysvetluji v nejakym eko-terro vestniku…

                     

                    nesvitit si aurorou, tak jsem to cca pred mesicem nabral do jednoho takovyho mensiho klaciku za deste a lehciho vetru… byla by z toho pekna drzka.

                    0 0
                    • Horyna  

                      Jo jinak ekology a všechny zelený bych zrovna zavřel. Snažím se chovat ohleduplně k přírodě. Odpadky v lese nenechávám a odpad třídím. Samozřejmě jezdím autem a kupuju zboží v plastovejch obalech. To bych se z toho mohl poondit chodit v trenkách z rákosu a chlastat vodu z kaluže ale když slyším mluvit Bursíka jak máme stavět větrný, slunečný elekrárny a nebo topit biomasou tak se mi votvírá kudla v ruce. každý malý dítě ví že nejekologičtější je jaderná energie. Lidi pak blbnou stavěj eko domy a hlavně že maj 2 auta a s nima jezděj 100km do práce.   

                      0 0
                      • Martin  

                        bursík je bohužel velice chytrej člověk, kterej si spočítal, že EKO teď frčí, doomsaying je v módě a on na tom může vyrejžovat. toho rakušákama placenýho zmetka bych rád viděl viset za velezradu

                        0 0
                  • Lišák  

                    Než jsem to celé přečetl, tak jsi mě předběhnul.

                     
                    0 0
                • Lišák  

                  Ty jedeš do zatáčky, do které nevidíš, takovou rychlostí, aby jsi nestačil zareagovat, kdyby Ti tam vběhnulo třeba děcko?

                  Samozřejmě-je to blbost dávat zátarasu za zatáčku, ale „normálně uvažující“ člověk by s tím neměl mít velký problém.

                  0 0
                  • drtyc  

                    no comment. uz jsem jednou jel a brzdil nohama, kdyz jsem zjistil, ze ten kopec je prudsi nez ten pritlalk ojetych spalku dokaze zastavit.

                    0 0
                  • JSt  

                    tohle neni uplne spravny argument. jeste jsem nevidel decko roztazeny na dylku 3m napric cestou. a hlavne mi nerikej, ze vzdycky jedes tak, abys byl schopnej zastavit ;-).

                    0 0
                    • Lenka.05  

                      Jedno malý děcko na cestě ve sjezdu je zákeřnější než dvacetimetrovej smrk.

                      0 0
                      • drtyc  

                        nejlepsi je mirit u decka smerem do nej s moznosti uhnout ve smeru kde ma zada… pokud te vidi nebo vis, ze te na posledni chvili uvidi, tak je to nejjistejsi reseni, protoze zpanikari tak jako tak pokud jedes bliz jak 3 metry nebo zacne blbnout pokud jedes dal a pribehne bliz i kdyz pojedes hodne velkym obloukem. Pokud uz je starsi, tak pomaha proste objet.

                        0 0
                        • Krys  

                          Tak mne už v Prokopáku nacúvalo decko do rany. Skupinka dospelých a detí vedľa cesty a z tej skupinky vybehlo decko. Pospiatky. Našťastie sa nič nestalo.

                          0 0
                    • obda  

                      Sice nejsem Lišák, na kterého reaguješ, ale já jo. Pak mi taky všichni z kopce ujíždí. Taky se dá říct, že jezdím pomalu protože jsem pos***ej strachy ;-)

                      0 0
                    • Lišák  

                      Jak píše obda tady:  obda (30.03.2009 20:20:37)

                      0 0
          • Kubas.1  

            No, přesně tak to myslim – tihle „volové“ prostě dělají bordel, plaší zvířata, a orají cesty, a lesníci sou pak ******** na kadýho, tzn. aji na nás…

            0 0
          • assassin  

            skoro bych rekl ze vetsina ctyrkolek je homologovanych jako motorka, takze ridicak je potreba na motorku, ale s jistotou to nevim, moc sem se o to nezajimal… pro me je ctyrkolka pro ty co se holt neumi udrzet na motorce… neco jako kolo s postranima koleckama…

            0 0
            • gazman  

              Je to tak,ježdění na krosce je obtížnější,než na těch posraných čtyřkolkách na tom se může motat po lese kde jaký kokůtek a prohlašovat že je krosař.

              0 0
            • Horyna  

              Mám několik kamárádů motorkářu a ti mi řekli že je to skutečně tak. Stačí údajně B krom pár vyjímek. Ale ruku do ohně za to teda nedám. 

              0 0
              • jIrI___  

                4-kolku mi v půjčovně půjčili bez problémů s řidičákem B.

                0 0
            • Kubas.1  

              Většina sportovních čtyřkolek je homologovaných jako motorka, ty užitkový sou většinou auta… aspoň sem to tak slyšel od lidí co tomu rozumí

              0 0
              • Horyna  

                Zákon č.411/2005 Sb.

                § 81 Skupiny a podskupiny řidičských oprávnění

                (5) Řidičské oprávnění podskupiny B1 opravňuje k řízení motorových tříkolových a čtyřkolových vozidel uvedených v odstavci 4, jejichž maximální konstrukční rychlost převyšuje 45 km.h-1 nebo jsou poháněná spalovacím motorem o objemu válců převyšujícím 50 cm3 nebo jsou poháněná jakýmkoli jiným zařízením srovnatelného výkonu. Pohotovostní hmotnost těchto vozidel nesmí být vyšší než 550 kg; do pohotovostní hmotnosti vozidla elektricky poháněného se nezapočítává hmotnost akumulátorů. 

                http://www.quad.cz/…noduche.html

                0 0
                • Kubas.1  

                  aha, tak jo,no… :-)

                  0 0
                  • Horyna  

                    To jenom že jsem taky chtěl vědět jako je. Jinak nejsem žádnej bojovník za svou pravdu :-)

                     
                    0 0
      • Andrzej  

        problem by nebyl, kdyby se ten clovek na 4kolce choval slusne a nedelal bordel, pak at do lesa klidne jezdi i na krosce. pokud ale rozryva cesty a les, tak tam nema co delat (stejne tak cyklista)

        0 0
    • padlos  

      Ctyrkolka do lesa rozhdne nepatri. Uz jen kvuli tomu ramusu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        ten ramus je opravdu asi nejhorší, to že se rojezdí cesta by zas tak vadit nemuselo (když lesáci stahují dřevo tak je to kolikrát daleko horší) ale te rámus mi vadí, ještě k tomu, když si většina mění výfuky za laděné.

        Já sám jsem dost uvažoval o tom, že bych si koupil krosku a jezdil s ní skoro to co na kole, ale vadí mi ten hluk, nepotřebuji aby každej věděl kde jedu. Asi počkám až budou elektro :)

        0 0
        • Kubas.1  

          No kdyby sis koupil nějakou 125 4T, a nechal tam sériový výfuky, tak s tim cestu nerozryješ, a rámus taky nebude nic moc .. ale zase tě to po pár dnech přestane bavit, protože s tim nebude žádná sranda – prostě ty „hodný“ motorky moc nejedou

          0 0
    • Dzin_CZ  

      Víte, jsem humanista a demokrat a tak je mi vlastní idea, že má vlastní práva končí tam, kde začínají práva ostatních. Souhlasím také, že žijeme ve víceméně svobodné společnosti a tak máme tu skvělou možnost si užívat skoro jakékoli zábavy, pokud tím zrovna neporušujeme společenské normy či zákony. A právě ze čtyřkolkářů či vodních skůtrařů mám z tohoto důvodu špatný pocit. Nepochybuji, že i mezi nimi existují slušní a ohleduplní lidé, nicméně má osobní zkušenost ukazuje pravý opak. Vlastně jsem je nikdy neviděl dělat něco jiného, než řádit kde se dá, bez ohledu na okolí.

      Neznám přesné znění zákonů či vyhlášek, abych měl jistotu, že tam nemají co dělat, ale v lese se mi jejich přítomnost nelíbí. Bavil jsem se s pár hajnými a jedním majitelem kousku šumavského lesa a ti mi potvrdili, že nikdo nemá moc proti nim nijak efektivně zasáhnout a prosadit právo. Protože chyťte čtyřkolku v lese.

      :) Takže úplně chápu, když má kdokoli chuť jim občas strčit hlavu do bláta. Ne, že by se utopili … ale napijou se :)

      Sám jsem po nich párkrát střelil ze vzduchovky, když celá jejich kavalérie každý den jezdila okolo našeho dětského tábora za neskutečného lomozu a hajný mi potvrdil, že tam jezdit nesmí …

      0 0
      • Vilém  

        Ovsem strilet po nich ze vzduchovky se muze:( Nijak se jich nezastavam, nerad je v lese potkavam, ale toto je trosku moc.

        0 0
        • Dzin_CZ  

          :) Uznávám, že je to trošku zoufalé. Původně jsem je chtěl doběhnout a srdceryvným proslovem jim zahrát na morální strunu, ale nedali mi k tomu kupodivu možnost. :) Zvolil jsem tedy stručnější, rychlejší a výztižnější metodu střelnou. Nevěřili byste, ale pochopili to. A do konce tábora jezdili jinudy.

          0 0
          • honza.biker  

            Mozna prave kvuli takovym kretenum jsou jezdci na crosskach a ctyrkolkach „agresivni a neohleduplni“…

            0 0
            • Horyna  

              Dost silná slova volíš. Nemyslím že je zprávné po nich střílet ale na jejich chování to asi zase takovej vliv nemělo.

              0 0
              • honza.biker  

                Prave ze diky takovym lidem se stavaji neohleduplni ke vsem – kdyz jsem zacinal jezdit na motorce tak vzdycky kdyz jsem v lese nebo na polni ceste potkal chodce nebo cyklistu tak jsem spomalil, po tom co se mi nekolikrat nekdo pokusil schodit z motorky nebo na me pustil psa tak uz to neresim a jezdim rychle okolo kazdeho tak nak jsem to myslel…

                0 0
                • zirecek  

                  Výmluva hodně chabá. Myslel jsem, že člověk má svůj charakter a zásady díky svému přesvědčení a ne díky tomu jak se k němu lidé zachovají. Aneb tento svět ještě stojí díky tomu, že většina lidí je dobrých a zlé oplácí dobrým.

                  0 0
                • Stancek  

                  Tady to zas jede :-)

                  Taky jsem v mladi blbnul na motorkach a doted se mi libi, mozna casem zas nejakou poridim… ale z toho co pises ze jezdis jak prase, je mi zle, fakt delas motorkarum dobrou reklamu… a ti by Ti meli ve vlastnim zajmu nejak „domluvit“.

                  0 0
                • daymaker  

                  Místo motorky by to chtělo zopakovat češtinu… =) A z(s)pomalit při psaní.. .-)

                  0 0
                • MaPa  

                  Měl by ses nad tím trochu zamyslet.

                  0 0
            • Dzin_CZ  

              Je zajímavé, jak mi tu všichni tvrdíte, že jsem střílet neměl. Nu proč ne, taky bych to raději nedělal. Zkuste mi teda navrhnout alternativu, ať to letos nemusím opakovat :) … Prosím vynechte rovnou metody typu rozumná domluva, ač jsem většinou jejich příznivcem. Jenže zkuste mluvit s člověkem v helmě, který o vás ani nezavadí pohledem a rachotí si to kolem cca padesátkou o tom, že jezdí po soukromé cestě na níž nemá co dělat a shodou okolností taky vjíždí na půdu dětského tábora …

              0 0
              • Horyna  
                1. flinta

                2) oči pro pláč

                1. utlumující léky popř. drogy pro navození dobré nálady

                Těžko s tím něco naděláš. Střílet správný rozhodně není. Koleduješ si o malér. 

                Nemyslím že dostaneš rozumnou odpověď jak to řešit když to chceš řešit. Jestli nechceš risko­vat tak ti zbývá neřešit.   

                  
                0 0
                • Dzin_CZ  

                  Správně, souhlasím … :) proto jsem zvolil vzduchovku. Z mého pohledu nedobré, nicméně řešení s přijatelným rizikem. Ani oko jsem jim při nešťastné shodě okolností nemohl vystřelit, měli uzavřené přilby.

                   

                  Prostě vymahatelnost práva je tu mizerná.

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  no a nebo jak už nahoře někdo zmínil, kládu přes cestu :)

                  0 0
              • fousek  

                Ona je vpodstate kazda cesta soukroma, nekdo ji vlastni ze, a pokud jde o ucelovou komunikaci tak po ni muze jezdit kdo chce.

                Reseni je jednoduche muzes na ne zavolat organy, pokud si myslis ze porusuji zakon, dohodnout se s lesy CR at na tuto cestu daji zakaz vjezdu, popripade zavoru a nebo si premistnit tabor mimo ucelovou komunikaci

                0 0
              • treatt  

                Za poslední dva víkendy při ježdění na silničce – mít u sebe pistoli, rozstřílel jsem dvě auta na hromádku čoudícího plechu :)))

                0 0
                • t29  

                  to spíš gatling… a ten je na kolo těžký :)

                  0 0
                  • pepek  

                    Guvernér Arnold to udržel lehce v ruce, takže na kole není problém :-)

                    0 0
        • borda  

          naopak, malo. raze 9mm by byla tak akorat :-)

          0 0
          • lutte1  

            Nene pořád málo to chce velkorážovou odstřelovačku s ráží 50 BMG minimálně :D

            0 0
      • Darkson  

        až na to střílení (to je fakt moc) souhlas

        0 0
        • mr.antik  

          To střílení je trošku moc, měli jste tam vykopat past, aby si urvali závěsy nebo kolečka :-)

          0 0
          • assassin  

            jj a v pripade ze by si tam neco udelali by projel soud a do konce zivota platil bolestne atd… taky chytry reseni… bravo

            0 0
            • mr.antik  

              jen to jen teorie, ale kdybys byl třeba majitelem lesa nebo pozemku, tak je jasný, že ti policajti nepomůžou, závora, značka taky ne, co bys dělat?

              0 0
              • assassin  

                no prvni vec je jestli by me to vadilo… ono ty koleje od ctyrkolky neni zas takovej maler, lesni technika udela spoust uplne jine urovne, je fakt ze ti v lese „pracuji“ ale i tak  je vysledek horsi nez prujezd 4kolek(a ta prace je taky otazka jestli je to pece o les nebo sklizen). hluk vadi podle me prevazne pesim(cyklistum) a ti v lese dokazou taky udelat slusnej bordel a povykujici houbari zver plasi podle me vic nez motor endura.

                chapu ze muj pohled je zkreslenej tim ze jsem priznivce motorek, kdybych je odtamtud chtel dostat tak asi „valka“ v jakekoliv podobe neni dobrej napad, asi bych se vyprdnul na marnej boj a cast pozemku bych upravil jako enduro drahu, oni by pak nejezdili po lese ale na draze kde budou skoky, brody atd a da se to tam kontrolovat, pripadne zpoplatnit, prodavat jim tam burty a kolu nebo neco v tom smyslu, minimalne tam muzes dotycne piloty „pripravit“ o osobni data formou nake prihlasky do klubu atd a vyfotit stroj a vystroj, nasledne prokazovani a najdeni cloveka kterej i tak bude litat v casti kde nema bude jednodussi…

                 

                je mi jasny ze to ma sve chyby, treba udelat u nas legalni enduro trat bude problem z hlediska legislativy, budou se bourit lidi i obci ktere to ani nepoznaji (znamej ma motorkrosovou trat asi 5km od nejblizsiho osidleneho mista a stejne ma furt problemy s lidma, stiznosti, udani atd a pritom od lidi kteri tim ze se za kopcem jezdi na moto vubec netrpi) ale lepsi se pokusit se o nejake zklidneni offroadistu takhle nez strilenim a pastickama…

                   
                0 0
                • JSt  

                  budes se divit, ale mam vzduchem bratru 10km od baraku brnenskej okruh i vranovsky zleb a kdyz jsou zavody, je ten rachot slyset i navzdory kopcum a lesum…

                  0 0
                  • pepek  

                    Kua to není rachot, to je rajská hudba. Když uslyším správný „plechový“ zvuk laděnýho dvoutaktu, tak si vzpomenu na mládí, zježí se mi chlupy na rukách a tep vyskočí o 30 nahoru. Nevím, co vám furt vadí, už je to tady jak na nějakým bursíkovo fóru jihočeských matek. Zrovna teď někdo možná píše na mysliveckým, nebo turistickým fóru, jací jsou ti bikeři hajzli a jak je třeba jim řezat gumy mačetou, natahovat dráty napříč a střílet po nich z brokovnice.

                    0 0
                  • assassin  

                    jj je to slyset, ale ze bys kvuli tomu hluku nemohl nic delat? me nad hlavou pristavaj letadla na Ruzyn a to je jinej rachot nez je i treba jen z 1km vzdalene MX trati a taky bych moh rvat at letadla nelitaj, jenze to sem v mensine, to by me vsichni co chtej litat na dovoleny poslali do ******… kdezto motorkari jsou ve vseobecne nelibosti, tem se to zakaze natotata

                    0 0
                    • gazman  

                      No v nelibosti to jo,ale hlavně z nich není žádný užitek na rozdíl od těch letadel.

                      0 0
                      • assassin  

                        to je relativni, z fanousku motoGP zije cestovni ruch, okruh vydelava penize jejichz cast jde do statni/obecni pokladny atd.

                        uplne stejne muzu ja videt treba fotbal/hokej… na letny jakej je bordel a hluk kdyz se hraje… a muzu taky tvrdit ze je to absolutne neuzitecna vec… a z mejch dani na to jde nepomerne vic penez nez motorsport…

                        a kdyz na to budu mit stejne sobeckej pohled tak z tech letadel pro me taky neni zadnej uzitek, ja na dovoleny nebyl asi 15let.

                        0 0
                        • gazman  

                          Mněl jsem na mysli běžné uživatele motorek,jinak to co píšeš je samo pravda.

                          0 0
                          • assassin  

                            jasny, no jo ale je to zabava/sport jako spousta dalsich… z bezneho fotbalisty, cyklisty apod taky neni zadnej uzitek … a obcas spis naopak stejne jako u motorek…

                            uz jen nakupem motorky prispeli ti lide do statni pokladny DPHackem, a je na to nabalenej dalsi obchod… obleceni, doplnky…

                             
                            0 0
                            • gazman  

                              To jo no,ale letenky taky sypou prachy,živí to personál letišť piloty atd.,to se nedá srovnávat.Jinak nic proti motorkářům,sám jezdím od devíti let,řidičák na auto jsem si udělal až ve 30ti,5let jsem šéfoval jednomu M.C. stavěl jsem motorky na zakázku a živil se asi 8 roků jejich servisem, pamatuju staré časy kdy si znal skoro všechny majitele motorek(myslím tím jiných než JAWA) v okrese,a tak srovnávám a vidím co za kokoti vlastní mašiny teď,většina těch šulinů ani neví kam se lije olej je to včil o hovně to nejsou motorkáři,ale jen lidi co jezdí na motorce.Nemůžu se na ty debily ani dívat,je to pozérství jak cyp.

                              0 0
                              • assassin  

                                jo mam to podobne, ale proste me to bavi, vrtam se v dilne v motorce a nebo se du projet… ostatni majitele motorek nak neresim.. je mi fuk jestli maj motorku protoze jsou do motorek stejni blazni jako ja nebo jen jako modni doplnek… za ty roky znam dost lidi co to maj stejne a tak se s nima sem tam svezem a pokecame… ti co maji motorku jako modni doplnek mam jako kseft, prodavam jim tlumice rizeni(ktere maji na paradu),padaky, menim olej a desky… driv tohle kazdej dokazal sam:)

                                0 0
                      • hribik A1  

                        no jeden cas som byval vedla jednej hlavnej cesty kde aj po nocach bolo aut tajak na vyrobnej linke folcvagenu a tiez som z nich nemal ziadny uzitok…potenci­onalne mozno z jedneho z 20, lebo nakladnych tam moc nebolo, vacsinou osobaky, a tie su mi povacsine uzitocne leda vtedy ked v nejakom sam idem :-) teda ked neratam uzitok makroekonomicky z ich vyroby, predaja atd., ktory je pri kazdom. ale uzitok v tom uzsom slova zmysle z takeho auta mal vzdy leda tak ten kto sa v nom viezol, resp. jeho blizke okolie, stejne ako ho mam trebars len ja z toho ked jazdim na biku…to keby sme na cestu pustili len tych, co svojou jazdou vykonaju nejaky objektivny uzitok (uzitok v zmysle ekonomickeho uzitku, alebo „verejneho zaujmu“ alebo cojaviemcoho), tak by tam z tych osobnych aut zostala desatina. dve tretiny z tych co jazdia do roboty autom by to zvladli aj pesi alebo mhd, a o cestach na dovolenku, za sportom, na navstevy ani nehovorim…zato by sme veskerych nezamestnanych mohli zamestnat ako novych statnych uradnikov: budu na urade rozdavat bumazky „povolenie na vyuzitie cesty“ podla nejakej tabulkovej uzitocnosti danej jazdy :-D

                        nijak sa tym nezastavam idiotskych regulacii toho, kam kto moze a nemoze ako jazdit, to je len pripomienka k tomu uzitku…

                        0 0
                    • JSt  

                      nepadlo ani slovo, ze by mne to vadilo. jen rikam, ze je to slyset docela dost daleko.

                      0 0
                      • assassin  

                        jasny, OK. slyset je to daleko, ale uz to na tu dalku neni obtezujici hluk, kdyz bydlis u silnice a jezdi kolem auta je to vetsi kraval… a na samote zas vic nez okruh za kopcem obtezuji chalupari/chatari se sekackama krovinakama atd… to si nevyberes to je holt takova doba…

                        0 0
                • mr.antik  

                  Jinej názor bys měl, kdyby ti jezdili třeba za chalupou. Dvacet čtyřkolek v kuse sem, dvacet zpátky, v CHKO. Cesta, po který jsi loni vyjel třeba s Oktávkou je po sezóně totál koryto.Kdo ti zaplatí novou cestu?

                  V tom lese to neni tak markatní, škody spíš estetický, ale na louce už docela jo. Oni maj totiž najetý nějaký trasy a jezděj pořád jen po nich a pomalu devastujou okolí.

                  Mě by to třeba sralo i když v žádným případě nejsem opůrce motorek (i když čtyřkolky jsou podle mě pro ty paka, co se na motorce bojí)

                  0 0
                  • assassin  

                    hele jezdit v CHKO je ulet, tam urcite nikdo z lidi ktere znam nejezdi.  Stezovat si ze jezdi po ceste – po ktere se evidentne smi jezdit kdyz po ni jezdis ty s oktavkou je asi mimo misu, s tim nic neudelas… to je jako bych nadaval na to ze cestu po ktere jezdim jak ponicili kamiony…

                    jinak mi prijde divny ze by ctyrkolka znicila cestu po ktere se da jet i z osobakem, to musi bejt cesta s dost tvrdym podladem a ctyrkolka ma kola zatizena radove mene nez osobak, ceste nemuze ublizit.

                    reseni je legalni misto na jezdeni… kdyz uz tedy je mozne ctyrkolku u nas koupit … ale v pripade litani po CHKO je na miste i represe jak sem psal vyse … pres policii ne naka domobrana.

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Naštěstí to neni můj případ. Ale prostě čtyřkolkáři radši hrabou než jezdí, asi z toho maj nějaký potěšení…

                      0 0
                  • fousek  

                    No to je asi na case si poridit poradny auto a Oktavku dat do AAA:-)

                    0 0
      • assassin  

        ano delaji co nemaji – jezdi v lese… tak po nich vystrelis ze vzduchovky… ty ovsem delas taky co se nema – strilis po lidech ze zbrane… tohle je nepripustne z hlediska prava – sam trestat podle sveho prestupky ostatnich… ale je to i naprosta kokotina co nesvedci o tom ze by ti to prilis myslelo… dneska ma kdejakej trouba pistoli (doopravdickou) a ve chvili kdy po nem ty strilis vzduchovku, muze on na tebe pouzit zbran a zastrelit te a navic kdyz se to bude setrit tak to bude primerena obrana, on totiz nemusi mit sanci poznat ze tvoje zbran mu nemuze ublizit a ma pravo se chovat jako bys ho napadl opravdovou zbrani. stejnej pripad jsou tzv plynovky, uplnej nesmysl, to kdyz nedko nekde vytahne koleduje si o velkej prusvih.

        mezi motorkama se pohybuju a znam i dost lidi kteri zbran maji, takze to neni jen smyslene cobykdyby…

        0 0
        • Dzin_CZ  

          Vím, že jsem dělal, co jsem dělat neměl … znáš nějaký jiný způsob jak jim sdělit, že nejsou vítáni v prostoru tábora? Já jsem jiný způsob nenašel … tento byl z dostupných jediný dost rychlý a po cinknutí diabolky o cosi kovového i účinný … více nepřijeli. :)

          A mimochodem pochybuju, že by kdokoli seskočil z motorky a zahájil se mnou přestřelku … :) pistole pod kombinézou řekl bych tlačí … nebo ne?

          0 0
          • drtyc  

            Od toho jsou pouzdra pod sedakem.

            Kazdopadne tohle: „vodních skůtrařů“ je taky silny kafe. Za co si to vyslouzili? Za to, ze na vodnich plochcach v CR nejsou vyznacene vodni cesty, kde se muzou pohybovat?

            Jakypak je rozdil mezi skutrem a jachtou? Takovy, ze jachtu pro zmenu ani neslysis, ze se chysta te nabrat?

            0 0
            • Dzin_CZ  

              Když pominu riziko přejetí, plaval si někdy v jemném olejovém filmu, který na hladině určitě nezanechal opalovací krém? :) Já taky ne … protože se nerad koupu tam, kde to smrdí jak na jižní spojce a v oleji koupu leda řízky (cca při 200 stupních) …

              0 0
              • drtyc  

                Zvlastni, ze na Kerr lake a  Jordan lake v parku tech motoraku jezdi prehrsel a s olejem problem neni. Ze by slo o udrzbu tech dvoutaktu a o pouzity olej?

                Se nesmis divit, kdyz tam nalejes olej od benzinky za pajcku…

                0 0
                • Dzin_CZ  

                  :) V pořádku, souhlasím, ale říkej to jim, ne mě. Já  jen nechci plavat v oleji …

                  0 0
                  • drtyc  

                    u nas se to vsechno zbytecne hroti

                    Stacilo mit povinnost zaplatit pojisteni odpovednosti a prilozit k tomu pravidla co kdy a jak.

                    Ridicak na slabsi vodni skutr je docela sila. Asi jako ridicak na kolo s pridelanym slabym motorem… u tech silnejsich zviratek rikam proc ne. U tech co s bidou vytahnou na rozfoukane hladine 50ku mi to prijde jako komedie. Je to trochu jako jezdit na pevnym kole v bahne pod kterym je tvrdy hrbolaty povrch, az na ty ostrejsi zatacky, kdy se to chova malinko jinak. Chtel bych videt mistni osazenstvo, jak by se tvarilo, ze maji mit na kolo ridicak a ze nasledujicich 5 let nesmi na kole jezdit jinde nez na asfaltove silnici pripadne na kostkach a jenom v obdobi roku od-do jestli by sli pak demostrovat pred ministerstvo dopravy..

                    Staci mi videt ty prizpevky tu o dalsi sikane apod. Je to jen dalsi forma xenofobie a netolerance vsechno krome pesi chuze a plavani vlastnimi silami zakazovat…

                    Jinak jsem pro to nejezdit na soukromym rybniku, kde si to majitel nepreje, ale na statnich vodnich plochach by si nekdo mel dat tu praci a vybojkovat trasy a vybojkovat zakazy vjezdu u travnatych a pisenych plazi. Krom toho treba udelat i tu rampu na spusteni tu zpoplatnit a kasirovat za pouziti, at se zaplati servis toho vybaveni.

                    A plavcum jeste tam hodit do vody takovou tu penovou trubku co vymezuje prostor pro plavce a chrani ji pred navatymi necistotami s tim, ze plavci si muzou klidne i mimo ten prostor doplavat i na bojky, ale at pochopi, ze by mohli byt taky oznaceni – bud viditelna vesta nebo privazanej plovak nebo prkno. I kdyz odpovednost za kolizi by nesl ve vetsine pripadu stejne skutrista.

                    Podobne by to slo udelat i pro ty ctyrkolky v lese k oboustranne spokojenosti – pokud to zrovna neni CHKO, coz u nas je teda taky kazdej druhej ker…

                    0 0
                    • Dzin_CZ  

                      Souhlasím s tím, že se tu vše hrotí :)

                      A také s potřebou dostat podobné zájmové činnosti pod nějaká pravidla, aby mohli být ve výsledku všichni spokojeni.

                      Do té doby se však bohužel budeme potýkat s různými extrémními projevy netolerance a odporu. Asi to nejde jinak. Apelovat na rozum pomáhá jen u rozumných lidí, jimiž nejsou různí líčiči nášlapných pastí a drátů přes cestu. I moje střelba vzduchovkou je svého druhu extrém :) … lze však také chápat jako projev sebeobrany proti bezohlednosti zábavy druhých. Jejím cílem nebylo ublížit. Drát přes cestu je likvidační a je dle mého spíše aktem pomsty. To odmítám.

                      Takže udělejme pravidla a nebudou-li blbá, třeba nám to projde :)

                      0 0
            • Stancek  

              A kdyz si koupim tank, tak s tim taky nebudu moct legalne skoro nikde jezdit, budu teda jezdit kde se mi zlibi a obtezovat tim vsechny dokola, kdyz me stejne nikdo nezastavi???

              0 0
              • fousek  

                Myslim ze kdyz si dokazes koupit tank, tak uz te moc lidi v Cechach se zakonama otravovat nebude:-)

                0 0
                • Stancek  

                  :-) To je stejnej primer, ja v tanku vs vsichni ostatni, jak vodni skurt vs plavci.

                  0 0
                  • fousek  

                    Myslim ze ten kdo si dokaze v Cechach poridit funkcni tank (ne kopu srotu z 50. let) tak ho opravdu nejaky zakony typu zakaz vjezdu netrapi. Vodni skutr si muze poridit vpodstate kazdej kdo na to ma, takze to neni spravnej primer.

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Funkční tank, bvp, ot, samozřejmě bez případných zbraní není zas takovej problém koupit, aspoň u nás je kousek army shop a pár takovejhlech kousků mu tam stojí, kamarád do něj jednou narval s autem když stál kvůli poruše na silnici, na dodávce zkurvenej předek a borec od ot byl nadšenej, že mu jdou líp zavírat zadní dveře :-)

                      0 0
                  • drtyc  

                    spatnej priklad.

                    tank vs. ostatni je spis jako queen marry nebo titanic vs. plavci.

                    0 0
          • assassin  

            hele proste strilenim to nejde, to je urcite spatne, pokud by mi to tolik vadilo asi bych zavolal policajty, to ze je nechyti neznamena ze je pritomnost policie nevypudi stejne jako strelba, ale je to legalni. pokud tam 4kolkari jezdili opakovane a nebyla s nima rec je dukaz toho ze to jsou opravdu nejaci pitomci, kluci co jezdi v terenu dyl vi ze nemaj v lese co delat, proto se tak chovaj, jezdi kde nikoho nepotkaj, stejnym mistem dalsi prujezd nejdrive za tyden atd.....

            0 0
            • Dzin_CZ  

              Souhlasím s Tebou, ale taky vím (stejně jako poldové), že nemaj moc pák, aby je dopadli. Jinak jsi tu bandu popsal úplně přesně.

              0 0
              • assassin  

                to si nemyslim, ono jen nektere ctyrkolky muzou jet dal po asfaltu.. tzn stroje jsou z blizkeho okoli, kdyz bude policajt chtit tak najde kde je ktera registrovana, kdyz mu nekde v lese „u tabora“ ujedou, pocka si az se bude vracet domu, treba mu neprokaze ze mu v lese ujel on, ale prislusnik uz si neco najde – povinna vybava – zarovky, lekarna atd a da mu pokutu… kdyz se budou chovat v norme muze policajt primhourit oko, kdyz budou delat blbosti a ujizdet a vymlouvat se na osoby blizke atd… tak mu da sezrat lekarnu, spinavou/chybejici RZ apod…

                ten samej pripad je dojezd, ta ctyrkolka da v terenu ± 50km? vetsinou se vyjizdi na benzinky (zkuseni offroudaci tankuji doma nebo z kanystru v dodavce, ale s tema nebejva problem, ty vetsina lidi v lese nikdy nepotak) tzn pockat si na takovou particku u benzinky je ten samej pripad…

                jako ja sam jezdim na motorce a rozhodne bych nebyl rad aby  kdyz i klidne a pomalu projedu kolem cyklisty, chodce tak aby mi na hlave pristal kamen nebo aby me doma nahaneli policajti , ale proste se ta neukaznena cast co dela bordel musi zklidnit jinak to odsirame vsichni. nejjednodusi je podle me udelat nejake legalni trate, v zahranici – italie napr jsou obrovske arealy kde se smi legalne na moto, plati se vstupne – podobnej system jako zahranicni bikeparky – tak se ti co jezdi aspon trosku stahnou na mista kde jsou pod kontrolou… rozhodne ucinejsi nez represe … ale i v pripade represi kdyz se bude policajtovi chtit tak to musi dokazat vyresit, prostredky na to maj.

                0 0
                • Dzin_CZ  

                  Opět úplně souhlasím …

                  Tvůj první i druhej odstavec ale spíše řekni policajtům, zdá se, že to mnozí nevědí, nebo to už vzdali.

                   

                  Ze smyslu třetího odstavce (tvorba areálů) udělej občanskou iniciativu a sám Tě svým hlasem podpořím.

                  0 0
                  • assassin  

                    ja na to bohuzel nemam cas … musim chodit do prace abych si zajistil bydleni+jidlo, kdybych mel nejakej prisun financi abych na to mel cas tak bych to zkusil…

                    dalsi vec je ze sam zadnej pozemek nemam a prebytkem financi na nakup taky netrpim :)

                    a jezdim prevazne na silnicni motorce, sice mam moznost jezdit i na enduru ale prave z duvodu ze bych moh dostat kamenem, macetou, kulkou a nebo si uriznout hlavu o drat nikam do lesa nejezdim (ikdyz v mem pripade by to byl vojensky prostor jince a ne CHKO) tak na enduru jezdim stejne po silnici.

                    ad. policie – na ruznejch reditelstvich, misnisterstvech atd sedi kupa chytrejsich a vzdelanejsich lidi nez sem ja, navic z oboru … kteri jsou placeni za to aby to fungovalo jak sem popsal… proc to tak nefunguje je dotaz spis na ne…

                    0 0
                • Kubas.1  

                  Jo, jenže ti policajti by tam taky mohli čekat celej den, zvlášť když ten člověk muže vyjet z lesa jinou cestou :-) 

                  Si myslim, že policajti sou spíš rádi, že nedělají problémy na silnicích, ale někde jinde někomu jinýmu…

                  0 0
                  • assassin  

                    celej den cekat az se ten clovek vrati domu? tak dlouho zadna ctyrkolka nejede, jak rikam nemusi ho chytit primo u toho ze jezdi v lese kde nesmi, ale proste kdyz dotycnemu nepujde domluvit rozumne tak i pred barakem na silnici kde legalne se ctyrkolkou muze ho policajt muze prudit skrz lekarnu, nahradni zarovky atd…  a kombinace stroj versus obleceni a helma je dostatecnej identifikacni znak, malokdy najdes cloveka co mas stejnej dres stroj i helmu…

                    0 0
                    • Kubas.1  

                      Ja to myslel tak, že kdybych ujížděl policajtům na krosce, nebo 4kolce , a zdrhnul jim někam do lesa, tak bych se rozhodně nevracel tou stejnou cestou, protože bych čeka že tma mužou stát… že prostě pokud to de objet, tak bych jel jinudy

                      0 0
                      • assassin  

                        jj chapu, ale ja to psal vyse, je jasny ze krosku po lese policejni felicie nedozene… ale kroska ma akcni radius par km, takze to bude nekdo „mistni“ a tudiz „mistnim“ policajtum podle me neda tolik prace zjistit kdo to je a nemusi na nej cekat u lesa ale doma…

                        0 0
        • Lišák  

          Jen taková úvaha

           

          Píšeš, že se pohybuješ mezi motorkářema a dost z nich má zbraň.

          Pohybuješ se i mezi cyklistama-jak je to se zbraněmi v této skupině?

          K čemu někteří tu zbraň potřebují?

          0 0
          • fousek  

            Cyklisti zbran nevozi: protoze je tezka, protoze se nevejde do slizaku a protoze by byla ve slizakach videt

            0 0
            • Lišák  

              Já se neptal, proč ji nevozí, já se ptal, jestli j vlastní.

               

              A to by byl problém, kdyby byla vidět?

              0 0
              • fousek  

                Urcite ji nekdo z cyklistu vlastni. No minimalne se tim ztraci moment prekvapeni

                0 0
                • Black knives  

                  Počítá se i to, že v batohu mívám běžně mačetu, motyku, prak, jinak doma foukačku na šipky a kuši? A v gay oblečku nejezdím, i ten kvér bych schoval. On takový klacek ve formě oštěpu taky udělá své. A to nemluvě o starých osvědčených metodách lovců zvěře…Ale jinak viděl jsem plát plechu s navařenými trojůhelníky podél. To aby ty pneumatiky motorkář musel odepsat. To si tipnu, je tak za čtyři litry škoda.

                  0 0
                  • pepek  

                    To bych ti pak přál, abys až někde hodíš držku, tak na ty „trojúhelníčky“ dopadl rukama, nebo xichtem.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Píšu, někde na webu jsem tu fotku viděl. Nevím už kde.

                      0 0
                      • assassin  

                        jj ja sem to taky videl, minulej rok tohle nastrazil clovek na trati kde se jeli legalne poradane enduro zavody, mistni klub co to organizoval mel vse domluveny na obci, zajistovali upravu trati po zavodech atd. nekolik motorek tam bylo o tyhle nastrahy poskozeno, jeden clovek snad na ne dokonce upadl a poranil se a tusim ze jeden z pesich poradatelu pri prohledavani trati na to slapl a propichl si nohu – zavod byl zrusen a vinika hledala policie, jak dopadl uz sem nezkoumal … kazdopadne na takovou nastrahu pak klido muzes slapnout treba ty, na kole o to taky propichnes pneu/znicis rafek a nebo na to spadnou deti co litaj nekde po lese… to vylozene stoji za to kdyz ta nastraha udela motorkari skodu za par tisic.....

                          
                        0 0
                  • JSt  

                    tve mysleni je podle tohoto prispevku na urovni wojtka nekdy pred dvema roky…

                    0 0
                  • assassin  

                    no maceta, prak atd je proti pistoli celkem zbytecna zalezitost, jen duvod pro toho druheho aby te opravdu zastrelil, protoze to bude moct byt „primerena obrana“ dyz si na nej sel s macetou.

                    kver vs kver a jeho vytahovani na sebe skrz to ze nekdo jezdi po lese kde nema…

                    to same na tebe na kole muze vytahovat kver chodec, co ja vim tak tem cyklisti taky dost vadi…

                     

                    atd atd… muzem se treba vystrilet ze jo… civilizovana spolecnost…

                    0 0
          • Vilém  

            I mezi cyklistama se zbrane pohybuji, nevim zda je vozi ssebou, ale i tu je par lidi, kteri se citi lip se zbrani. K cemu ji potrebuji ti nereknu, at je to skupina kterakoli.

            0 0
            • drtyc  

              je to jako mobil, ze? vetsinou prekazi, ale obcas se hodi a hlavne je to pro pocit sucha a bezpeci.

              0 0
            • Lišák  

              fousek, Vilém:

              Já to nemyslím jako že kdo jezdí na kole, je „hodnej kluk“ a nemá nikdy kvér. Kdo na motorce, je lump a zabiják s pistolí. To jste špatně pochopili. Mě zajímá, proč si někdo pořídí zbraň. Nemyslím sportovní střelce.

              Zaujalo mě, když assassin napsal, že mezi motorkáři bývají zbraně. Proto jsem se ptal assassina, protože se pohybuje jak mezi motorkáři, tak mezi cyklisty.

              0 0
              • assassin  

                myslim ze z tech lidi co znam a maji zbran tak ji vetsina nevozi sebou na motorce, zbran maj pro to ze je to hobby strilet na strelnici, nebo pro pocit bezpeci v pripade ze prichazej do kontaktu s vetsim mnozstvim penez – majitele vetsich firem treba. a od tehle lidi asi nehrozi to ze by nekde na moto vyvolavali konflikt nebo delali bordel s motorkou v CHKO… ale v kazde skupine lidi se najde blbec, takze mezi motorkari je urcite dost volu co se neumi chovat a mezi tema volama muze bejt i par takovejch co maj pistoli… a kdyz se do konfliktu dostane vul z rad motorkaru s pistoli a vul z rad cyklistu s pistoli/macetou apod je zadelano na velkej maler.

                kazdopadne s volem at s takove ci jine skupiny se snazim nekamaradit, ale rozhodne vim ze se taci najdou v kazde komunite… a mezi motorkarema jich bude nejspis vic nez mezi sachystama:)

                0 0
                • Lišák  

                  Dík za reakci. Souhlasím.

                  K tomu co píšeš níže-vím, že pár B-F uživatelů zbraně vlastní. Jen jsem se zajímal o poměr zbraň vlastnící cyklis­ta/zbraň vlastnící motorkář.

                  0 0
              • assassin  

                jo a cyklistu zase tolik neznam, z tech co znam tak asi zbran nema nikdo, ale treba tady na foru jeden cas byla v sekci z fotkama slusna sbirka vsechmoznejch pistoli od vice lidi, takze tady na b-f je myslim dost lidi co pistoli ma.

                  
                0 0
      • Twisp  

        Víte, jsem humanista a demokrat........Sám jsem po nich párkrát střelil ze vzduchovky.....

        :D senza, jen doufám, že takovejch humanistů a demokratů mezi námi moc není …

         
        0 0
        • Dzin_CZ  

          :) Zní to jako renonc, viď? Ale jak by jsi řešil onu výše naznačenou situaci? Netvrdím, že střílení ze vzduchovky je řešení jediné možné, ale hodilo se a mohu též říci, že splnilo účel, aniž by významně ublížilo.

          Mimochodem, to že se skutečně za humanistu a demokrata považuji neznamená, že jsem mouchy snězte si mě. Humanismus není synonymem pacifismu a demokracie není anarchie.

          Když přijeli do tábora poprvé, říkali jsme wow ti to drandí, to má asi hajnej radost. Když projeli druhý den znovu, začali jsme se obávat, že jejich rejdy nám zorají přístupovou lesní cestu i polňačku tak, že naše zásobovací auto by nemuselo projet. Nedej bože, aby sprchlo. Oni pak jezdili každý den, někdy i dvakrát. Došla mi trpělivost. Mluvili jsme i s hajným a povídal nám, že je to nějaká místní partička a nikdo jim v tom neumí zabránit. Další den jsem pro vzduchovku nestihl doběhnout, byli příliš rychlí. Napříště jsem byl připraven a stihl i jednou přebít. Celkem jsem poslal asi čtyři diaboly (střílel jsem dvakrát) a jednou to o něco cinklo. Asi jsem mu tu čtyřkolku trefil. A více již nepřijeli. :) To je celý příběh. Nezní už tak drsně, nebo ano?

          0 0
          • jIrI___  

            Teď už jen čekám, kdy začnou turisté střílet vzduchovkou po cyklistech… Nebo že by nasadili rovnou větší kalibr?

            0 0
            • Dzin_CZ  

              A tys to mé povídání pochopil jako návod na použití vzduchovky? :)

              0 0
              • jIrI___  

                To ne, jen mi příjde takové zvláštní po někom střílet. Byť třeba jen vzduchovkou. Onehda na mě nějací chataři házeli kameny, když jsem projížděl na kole po turistické značce kolem jejich usedlosti, tak jsem si na to vzpomněl.

                0 0
                • kubad  

                  zvláštní to možná je, ale je potřeba se nejdřív zamyslet nad příčinou, pak kritizovat řešení!

                  0 0
                  • drtyc  

                    Copak se asi stane, az se centra mest a rozsirena centra uzavrou pro dopravu… cyklisti uz tam vetsinou nesmi ted… Jsem zvedav kolik bezohlednych hulvatskych sprinteru pribude co budou vrazet do lidi, kdyz uz ted leckdy zastavim, kdyz nemam jak se vyhnout a lecktera padesatnice s taskou nebo duchodci me zramuji jak bejk v koride. Ja se vetsinou smeju, protze i kdyz stojim, tak to odnesou hur nez ja…

                    0 0
            • Vilém  

              No neco podobneho tu jednou nekdo popisoval. Pri sjezdu z lyse hory, kdyz mijel turistu, tak ten mu vrazil hulku do predniho kola:(

              0 0
              • zirecek  

                Zajimavé jak si lidé pamatují ty vyhrocené, špatné okamžiky, navíc z internetu, kde málokdy mají ověřenou realitu, málokdy znají názor obou stran.

                0 0
                • Tomcat  

                  a napadate jaky pozitivni okanzik by mel si kdo odnest? Nenapada me co by pesi turiste mohli prinest jednostopym turistum nebo sportovnim cyklistum pozitivniho.

                  To je bohuzel realita, ruzne skupiny v tehle spolecnosti si nemaji co nabidnot, bohuzel se to nerika dostatecne nahlas a vytvari se jaky si umely idealizovany obraz spolecnosti.

                  0 0
                  • zirecek  

                    Co si máme odnášet, nabízet navzájem? Všichni jsme spotřebitelé přírody, krajiny, jen jde o to se moc nenasírat. Jen trochu vzájemné tolerance a komunikace.

                    0 0
                    • Tomcat  

                      tak co vypichujes ze si odnesli negativni zkusenosti ? Prave ze jedine vzajemne pusobeni je negativni nic jineho si nemohou odnest. To pokud se nebudou vzajemne napadat povazuju za normalni stav , ale i tak neprinaseji vzajemne nic pozitivniho.

                      0 0
                      • zirecek  

                        Jsem reagoval pouze na přebírání informací z internetu dalšími osobami. Nereagoval jsem na samotný popis incidentu, který neřeším, bo o něm nic nevím.

                        0 0
                • Lenka.05  

                  Nojo, to jsou zprávy převzaté z agentury JPP (jedna paní povídala). Konkrétní situace s kolem a holí mohla vypadat třeba takto: značená TZ, hezké počasí, hodně pěších turistů, lidé s dětmi, psy, starší lidé na procházce. Úzká pěšina z kopce, možná poměrně nepřehledná. Najednou se z kopce hlava nehlava řítí cyklista. Ani ho nenapadne zpomalit, bezpečně se minout s pěšími. Spoléhá na to, že má rychlost a je na kole, tudíž je v zájmu ostatních uskočit kam se dá. V protisměru jde starší chlápek s holí, kochá se přírodou. Najednou se v zatáčce na pěšině proti němu vyřítí bikek, v očích smrt. Možná i zařve „Uhni dědku“ Chlápek skutečně uskočí, ale už to není co to bývalo zamlada…a než se vzpamatuje, končí jeho vycházková hůl ve výpletu bikera. Na internetu pak začne kolovat zpráva, že bezohledný turista úmyslně vrazil chudákovi cyklistovi svou hůl do výpletu kola.

                  A mohlo to být taky úúplně jinak… :-)) Mohl to být žlučovitý dědek, co nemá rád nikoho a nic…

                  0 0
      • Radek Broz  

        Jsem humanista a demokrat. Neznám přesné znění zákonů a nevím, jestli se může po lidech střílet ze vzduchovky, ať už dělají cokoliv, ale mě se to nelíbí. Po pár takových jsem střílel ze samopalu. Bylo to účinné.

         

        No, jen doufám, že podobnejch debilů je opravdu minumum.

        0 0
        • nobody  

          ?

          0 0
          • Radek Broz  

            Možná se podívat, na jak dementní příspěvek reaguju…

            0 0
            • Lišák  

              Když jsi to napsal kurzívou tak to vypadalo jako citace.

              0 0
              • Dzin_CZ  

                Však to taky byla citace, alespoň z části. Doplněná o vlastní myšlenkové pochody, které s mým příspěvkem nesouvisí. Takže vlastně nakonec není jasné, kdo je oním tajemným debilem. :)

                Příspěvek Radka Brože je dobrým příkladem nepochopení a důkazem (jak již v tomto vlákně zaznělo), že se tu vše příliš hrotí.

                Není to škoda? :)

                0 0
                • Lišák  

                  Právě, že to byla citace, doplněná vlastními slovy. Proto tam užití kurzívy nebylo na místě. Bylo to zavádějící. Aspoň podle mne.

                  0 0
                  • Radek Broz  

                    Ona kurzíva není jen pro citace, může se použít pro jakýkoliv vyznačení a zase napsat to tam jen tak se mi nechtělo – přecejen by to někdo třeba mohl vzít vážně, že jako já taky střílim po lidech.

                    Aby bylo jasno – střílet po někom ze vzduchovky je podle mě hooodně velkej úlet a je to mnohanásobně horší než jezdit po lese na motorce. Navíc se sám přizná, že ani neví, jestli můžou, jen se mu to nelíbí. Viděl jsem už hodně pastí na bikery a tohle je stejnej přístup. Tyhle blbci, co berou spravedlnost (ještě ne objektivní, ale jen z jejich pohledu), do vlastních rukou, jsou mnohem vtší volové, než ti na čtyřkolkách.

                    0 0
                    • Lišák  

                      S tím střílením s Tebou souhlasím.

                      Ad kurzíva: vím, že se nepoužívá jen na citace, ale pokud jsi ji použil tak, že to byla kombinace citace s vlastní myšlenkou, tak to mohlo být lehce zavádějící.

                      0 0
                    • Dzin_CZ  

                      Co si myslím o střelbě ze vzduchovky jsem napsal už níže v příspěvku z 31.03.2009 17:12:30, takže se nebudu opakovat. Nicméně to, že neznám přesné znění zákona a přesné majetkové poměry týkající se vlastnictví místních lesů a lesních cest neznamená, že bych měl jejich bezohlednost plně akceptovat.

                      Mluvíš i o braní spravedlnosti do vlastních rukou, jako kdybych snad někdy mluvil o tom, že jsem je chtěl potrestat. To je ale omyl. Už několikrát jsem tu psal, že to byla výstraha, nikoli trest. Protože vzduchovkou zakuklenci na čtyřkolce neublížíš. Je to jako políček od babičky, když jí kradeš nenamazaný linecký kolečka. Vůbec to nebolí, nikomu to neublížilo, ale víš, že narazíš, když budeš užírat dál.

                      Takže porovnávat to s kladením pastí jejichž cílem je ublížit, či poškodit je velmi zavádějící.

                       
                      0 0
                      • Dzin_CZ  

                        Oni tam opravdu neměli co dělat a moje neznalost zákona na tom nic nezmění. Navíc mi to potvrdil hajnej. Který je proti nim taky bezmocný.

                        0 0
                        • fousek  

                          Zato hajnej ty zakony urcite zna:-)

                          0 0
                          • Tomínos  

                            Hajnej by se z hlediska funkce měl orientovat v lesním zákoně ne?

                            0 0
                        • assassin  

                          no oko vystrelis vzduchovkou jako nic…

                           

                          ad to ze tam nemeli co delat: psal si ze jezdili po soukrome ceste – byla cesta oznacena jako soukroma? i soukroma cesta muze byt ucelova komunikace po ktere muze jezdit kazdej a kdyz to neni v lese nebo tam neni zakaz vjezdu tak tam ctyrkolka legalne muze, nezavisle na tom co rika hajnej a co si myslis.....  pokud by tam nesmeli legalne ctyrkolky, nemeli by tam jezdit ani rodice deti co jsou v tabore atd …

                          0 0
                          • Dzin_CZ  

                            Měl uzavřenou přilbu :), celý v kombinéze. Jeden z důvodů proč jsem si vybral jeho.

                            A rodiče dětí tam také opravdu nejezdí. Tábor je však nahlášen a měli jsme i dohodu s majitelem lesa, že si můžeme v lese hrát, pálit mu suché dřevo a samozřejmě i jezdit zásobovacím autem po lesní cestě.

                            0 0
                      • Vilém  

                        ne, ono to v prvnim okamziku fakt neboli. Vim co to je, mam diabolku v noze uz asi 18 let.

                        0 0
    • gazman  

      Narval bych je do mišelinky tahat pneumatiky,hajzly jedny zbohatlický.

      0 0
      • assassin  

        hezky tady se to intelektualama jen hemzi… co treba projit tady databazi kol a kdo ma kolo za vic jak 30koliku odvezt do pracovnich taboru – hajzly jedny zbohatlicky

        0 0
        • Vilém  

          Asi tak.

          0 0
        • DaSnail  

          a tam ich postrielat vyduchovkami!

          8o)

          0 0
        • gazman  

          Myslel jsem to jako chlamu,tak se hned neškubej

          0 0
          • assassin  

            a tak ja to taky nijak vazne neberu…  vicemene myslim muj prispevek je myslen v podobnem duchu jako ten tvuj… ono cele tema je tak nejak mysleno jako takove rozboureni klidne hladiny, vsichni si zanadavaj, povyhrozujou a tak ale dobry to neni k nicemu:)

            0 0
    • webbot  

      Muzu rict ze u nas moc nejezdi (Beskydy F-M) takze moc neskodi, ale naopak projeli zarostle stare cesty, kde se nedalo na kole projet a ted jsou od nich krasne „vycistene“

      PS: jediny koho jsem na ctyrkolce videl v lese je stary lesak, ktery vozi krmeni pro zver.

      0 0
      • Kubas.1  

        tak to máte dobrý, taky by se mně hodilo, kdyby ty zarostlý cesty někdo projezdil :-)

        0 0
    • vrrr  

      Takove srandovni divoke vlakno.

       

      Jsem odchovan jeste starou vyhlaskou a nechce se mi studovat silnicni zakon, protoze na motorce do lesa nejezdim. Ale v te stare vyhlasce bylo definovano, ze na polni a lesni cesty se s motorovymi vozidly nesmi. Zatimco o kolech tam toto napsano nebylo. Ale mozna je to dnes vsechno jinak. Mozna uz prosel souhrny zakon, ktery prikazuje strilet po lidech ze vzduchovky (a pokud to udelate jako vedouci tabora pred detmi a date jim tim priklad, tak budou bonusove body a slevy na pojistnem) a naopak zakazujici pohyb kol, dvoukolaku ci trikolek po polnich cestach…

       

      NIcmene dokud se toto scifi opravdu nestane realitou, tak budu dodrzovat zakon. Tedy nejezdit na kole do CHKO, na motorce do lesa a na pole a nebudu strilet po lidech. A pokud se mi to nelibi a rad bych to delal, tak se holt budu muset zasadit o zmenu zakona, nez abych vedome prusoval zakon a do to lesa jezdil, nebo strilel po lidech.

       
      0 0
      • Dzin_CZ  

        Budu jako potrefená husa a ozvu se :)

        Všiml sis napříkal někde tvrzení, že jsem po lidech střílel z rozmaru či svého hobby? Ne? Tak to máš pravdu, protože to nebyla má zvůle. Nýbrž zoufalý pokus mít aspoň přístupovou cestu k táboru sjízdnou a ukázat dětem z města alespoň nějakou srnku, než je rachot čtyřkolek zaplaší.

        Upřímně, příčí se mi střílet po lidech, ale v tomto případě jsem tak zvolil. A ještě více se mi příčí dávat rovnítko mezi akt zoufalé obrany proti bezpráví a bezpráví projevované bezohledným koníčkem jako takové.

        Kdybych Tvůj příspěvek četl jako obecnou pravdu, tak bych souhlasil. Jenže jsem se potkal s konkrétním případem a tam už to není tak černobílé.

        Ano, pokud to někoho z Vás napadlo, bráním své rozhodnutí se bránit i za cenu „střelby“ do lidí. Uvozovky tu jsou myslím na místě, protože to byla vzduchovka (Slavie 630) a zakuklenec na čtyřkolce. Nebyl to (senzační rétorikou) otec od rodiny a já neměl kulomet. Ona „střelba do lidí“ byla výstraha nikoli snaha ničit.Nedávejme to tedy prosím do stejné škatule jako bezohledný koníček některých pitomů.

        0 0
        • drtyc  

          existuje jeste cedulka soukroma cesta/soukromy pozemek… nikomu sice vstup zakazat nemuzes, ale muzes tam mit jeste plot a zavoru.

          0 0
      • Twisp  

        do CHKO se nesmí na kole ? ? ? :)

        0 0
    • Mike Gaucher  

      Jako dlouholetý přispěvatel několika motorkářských diskusních fór jsem vypozoroval z chování přispěvatelů, že na endurech a čtyřkolkách zřejmě po lese jezdí výhradně (nebo téměř výhradně) arogantní pitomci z kterýma je domluva mimořádně obtížná.

      0 0
      • Kubas.1  

        Já kdybych měl prachy, tak bych nějakou krosku, nebo 4kolku taky chtěl, a asi bych neřídil po lese, ale tak někde bych jezdit musel…

        ..a zkus o mě říct, že su arogantní pitomec!!! :-)

        0 0
        • dieegoo  

          a tak já to zkusim, schválně, co se stane :)

          0 0
          • Kubas.1  

            Seš moc daleko, ale počkej, až tě někde potkám, to potom uvidíš!!! :-)

            0 0
        • nobody  

          si to přečti ještě jednou, Mike Gaucher píše, že do lesa na endurech a čtyřkolkách jezdí pitomci, ne, že každý s endurem je pitomec

          0 0
    • Smazaný účet  

      hoši už to myslím ukončete, stejně je to jen flame kterej nikam nevede.

      0 0
      • Kubas.1  

        Souhlas. Všichni se shodli, že sou to debilové, a hotovo.

        …jestli chcete, tak se to tu klidně muže řešit třeba celý jaro, ale stejně to bude pořád to samý…

        0 0
    • vlk  

      Čtyřkolka do lesa pro zábavu nepatří. Potkat někoho se čtyřkolkou nebo Croskou ve svým lese, jak mi to tam rozrývá, nebo nedej bože dokonce po dešti, tak mu nasypu broky do pneumatik. Známí zemědělci.Pole-zasazené obilí-už byly vidět klíčky. Přijel otec a 2 synové na čtyřkolkách a začali jim po tom jezdit a huntovat to. Otce sundali ze čtyřkolky a drželi ho.A ten drzoun na ně chtěl volat policii, že maj řidičáky a poznávací značky na těch čtyřkolkách apod. Tak mu za tu drzost ještě rozbili ciferník.JJ oni si čtyřkolkáři myslí, že můžou vše, ale občas jim někdo rozbije ciferník a třeba jim to časem dojde. Takže nemyslete si, často nosí myslivci u sebe nábojnice se solí apod. V některých krajích se se čtyrkolkáři nepářeme.

      0 0
      • Vilém  

        jsi myslivec nebo zemedelec, ze pises, mi se s nimi nepareme?

        0 0
      • fousek  

        Jo myslivec je pan lesa a kdo se mu znelibi ma smolika. Kolik vas spolek ochrancu lesa zabil Plisnaku? (no nastesti nekteri z vas jsou tak sikovni ze si strili i do vlastnich rad)

        0 0
        • hribik A1  

          strielanie do vlastnych radov, to hej, ale az ked vypiju vacsie mnozstvo „myslivca“ :-)

          0 0
      • DaSnail  

        tak myslivci majú náboje (to nábojnice bol asi preklep) so soľou

        4kolkári 9ostrých (nie úplne všetci)

        tam u vás na olmiku býva v lese veselo,čo?

        začnem viac sledovať správy na prime…

        8o)

        0 0
      • nobody  

        mě baví, jak se každý rozčiluje nad tím, že někdo 4kolákovi rozbije hubu, že lidi po nich střílej, ale že 4kolky zničili tomu dotyčnému úrodu za x-desítek/stovek tisíc, to se už neřeší. Hlavně, že když tady někomu ukradou kolo, tak tu je většina příspěvku typu: zabít hajzla, useknout mu ruce apod.

        0 0
        • fousek  

          Nebojme se toho a rekneme rovnou nenahraditelne skody, ktere po nas zdedi nase deti:-)

          0 0
          • Tomínos  

            No hochu on to pole musel třeba zasít za vlastní, a když ta škoda není nic co by ho zabilo, ale asi to trošku nasere. Jak tobě by se líbilo, kdyby ti někdo ojel klíčem auto? Podle tvýho přístupu je to vlastně jedno, auto je pojízdný a pokud on si to užil a má z toho radost jedině dobře že :-)

            0 0
            • fousek  

              Jo, at mi klicem to auto klidne objede, jestli se mi to po prvnim desti zaceli. 1 brazda v poli navic neznici urodu. To treba kroupy ji daj vetsi naloz. Ale jinak jezdit po poly se mi zda dost divny, kdo to ma potopm mejt.

              0 0
      • gazman  

        Kdyby do mně někdo střelil solí tak bych ho nechal zavřít.Debil na motorce je stejně nepříjemný a nebezpečný jako debílek v zeleném kloboučku a s flintičkou na rameni.

        0 0
        • Vilém  

          ty musis byt mocny:) ukazes prstem „toho zavrit“ a je to.

          0 0
          • gazman  

            No pokud by tě někdo postřelil tak ho do lochu dostaneš snadno,tak jsem to myslel. Tak se neškubej čéče.

            0 0
          • Tomínos  

            Ne gazman má pravdu. To není o vymahatelnosti práva, ale o chování lidí k sobě! Sice mě taky občas motorkáři(čtyř­kolkáři) serou, tak na ně případně ukážu že jsou jedničky tím si ulevím a je fajn :-)

            0 0
        • Stancek  

          Kdyby mi nekdo jezdil po poli, tak bych mu napred dal poradne do drzky, aby si to dlouho pamatoval a potom ho nechal zavrit a nahratdit skody na urode.

          0 0
      • jIrI___  

        No to se máš čím chlubit.

        0 0
        • vlk  

          No nevím čím se jako chlubím. Jen popisuji, jak to řeší někteří lidé v v našem kraji. Já bych ho nejdřív slovně vyhnal,to ovšem stejně nepomáhá takže by dostal do držky a v případě, že by nehrozilo, že bych ho nějak zranil, bych mu zblízka znehybnil vozidlo.Dobrý neprostřelil bych mu pneumatiky, ale třeba zalomení klíčku v zapalování by také nemuselo být špatné, pokud teda ty čtyřkolky nějaký klíček mají.

          Pak bych na něj zavolal poldy, a měl by na krku poškozování cizího majetku. Nejsem právník, ale pokud vím, má člověk v zákoně oporu v tom, že může nebo dokonce má za povinnost zabránit poškozovánísvého majetku případně zabránění tresnému činu.Takže znehybnění vozidla, by mohlo být bráno jako jako prostředek k zabránění poškozování cizího majetku které přetrvávalo.Ne­vím.Nikoho k ničemu nenabádám.Je to jen má domněnka. Pokud je zde někdo právník, tak se rád nechám poučit.

           

          Lidé by si prostě měli při pohybu v lese, tedy v přírodě obecně uvědomit, že ta půda na které se nachází někomu patří a nezpůsobovat zbytečně majiteli škody. Když jsou ale tací co soukromé vlastnictví nerespektují a ničí cizí majetek tak se dopouštějí minimálně přestupku ne li trestného činu. Majitel pak má v mezích zákona určité možnosti a má právo jich využít. Chovejte se ohleduplně a nebudete mít nikdy problémy. Chovejte se jako hovada a pak se nedivte, že i druhá strana se k Vám bude chovat stejně.

           

          Pravda je prostě taková, že čtyřkolkáři obecně jsou mnohem méně ohleduplní k majetku ostatních a k přírodě obecně nežli třeba cyklisté.A čím je to dáno? Jednoduše maj silný motor pod zadkem, tak si myslí, že v případě problémů lehce ujedou.

          0 0
          • JSt  

            rozvykladal ses pekne. chtel bych te videt ve skutecnosti :-))).

            0 0
          • fousek  

            Jo akoratze vetsina lidi jezdi po lesnich cestach, coz je proste komunikace, vetsinou ucelova, a to je proste vecny bremeno, takze by to urcite nebylo tak jednoznacny niceni soukromeho majetku a pokud by si znehybnil ty jeho vozidlo tak by to bylo zcela jiste poskozovani ciziho majetku bylo.

            Navic nevim jak by si ho dokazal znehybnit? Pokud ti zastavi tak je jasny ze to chce resit nakou domluvou, pokud nezastavi sam tak udelas co?

            0 0
            • vlk  

              Co na to říci, asi žiješ stále v komunismu. Probuď se.

              Jaké věcné břemeno.

              Vlastníci nikomu nic nepodepsali, ani zákonem to nikde nemáš podloženo.

              Většinou to oficielně ani komunikace nejsou, neboť většina těch cest naní v katastru-tedy neexistují.

              Když už jsou v katastru tak mají své číslo a přiřazeného majitele.Tedy jde o tzv soukromou cestu.

              Vlastník nemůže sice zakázat lidem vstup či vjezd nemotorových vozidel, ale také má svá práva vlastníka týkající se třeba té části poškozování cizí věci. Navíc 4tyřkolkáři nemaj v lese co dělat-zákaz vjezdu motorových vozidel.

               

              Ok Rudý mozku. Tak já si půjdu jezdit třeba po  Tvém příjezdu do garáže třeba sněžným pluhem-vždyť je to komunikace :)

               
              0 0
              • JSt  

                se zeptam tebe, v jakym svete zijes ;-).

                kdyz nekdo vjede na motorce/ctyrkolce nekam, kam by nemel a neco nici, da se predpokladat, ze je trosku buran.

                nejprve rozebereme situaci, ze se pokusis o domluvu. ;-) kdyz bude mit veselou naladu, tak na tebe zacne treba jen zertovne najizdet, pripadne lehce zahrabe, aby ti naprasil do huby a s usmevem odjede. naopak, pokud se spatne vyspal, tak u tebe zastavi a hlavickou v integrale ti vysvetli, kdo je tady pan. jestli by to nestacilo, prijdou na radu mx sidi. ;-)

                nyni prejdeme k pripadu, ze by te napadlo vysit po nem tebou zminovanou soli. scenar bude velmi strucny. ty vystrelis a najednou se svijis na zemi s prostrelenym kolenem. olovem, nikoliv soli. ;-)

                samozrejme jsem zejmena druhy bod zvelicil, jenze… je to smutny, ale musis si priznat, ze jsi prakticky bezmocny. jestli se nahodou na nekom svezes, bude to jeden ze slusnejsich motorkaru, pac ti otrlejsi by si rozhodne nenechali nic libit. a tve silacke reci o zalomeni klicku v zapalovani… :-))) je videt, ze neznas zadne hc rajdery. bych videl, ze by to byl tvuj posledni ukon pred invalidnim duchodem ;-). ono se rozbiji huba treba jen za to, ze se te motorky dotknes.

                0 0
                • fousek  

                  At zijou Hells angels, jedina klika ze ty jejich „motorky“ maj problem i s retarderem, takze v lese by se mohli vyskytnout jen na platonaku.

                  Jinak nehomologovany off-roady ani spinaci skrinku nemaj, jedinej rychlej znehybnovaci manevr co me ted napada je prestrizeni hadicky od nadrze, ale to nevim jestli ssebou normalne nosi zahradnicky nuzky a navic by to byla ekologicka katastrofa:-)

                  0 0
              • fousek  

                To ze sem rudy mozek me opravdu pobavilo, zkus si precist tohle.

                Jinak mas asi zkreslene predstavy o tom jak funguje vlastnictvi nemovitosti v CR, pokud ses napriklad majitel lesa (coz asi ses, tak urcite dobre vis ze ho nemuzes pokacet, myslim ze je tam i naka regulace ze musi vlastnik lesa vysazovat nove stromy atd. ze?) Kdyz mas nejakej schatralej barak, ale je oznacen jako pamatka tak ho nemuzes zbourat, no a u cest plati to ze ji nemuzes svevolne zahradit.

                S pozdravem rudy mozek (ty jo ja si snad zmenim nick)

                0 0
                • vlk  

                  No jenže se bavíme o různých věcech.Neříkám nic o zahrazení cesty apod, jen říkám, že jako vlastník můžeš vykázat z té cesty někoho kdo tam dle zákona nemá co dělat-což v lese motorová vozidla jsou.A pak také stále jsi vlastníkem dané nemovitosti a máš k ní vlastnická práva, tedy můžeš bránit ničení svého majetku-to prostě nemá s přehrazováním cesty apod nic společného. A co se týká těch ostatních práv, tak záleží jako co je cesta vedena-jaký má cesta status-což se dozvíš jen na katastru.Rozumný hospodář nové cesty do katastru nezapisuje.

                  I když je to účelová komunikace, stále máš na ni dle zákona vlastnická práva, stejně jako na ten les, který musíš žádat o povolení kácení a následně ho musíš povinně vysadit.Nesmíš lidem zakázat přístup na cestu, ale můžeš bránit porušování zákona a ničení svého majetku.

                  Oni si motorkáři a čtyřkoláci myslí, kdo ví jak jsou silní, že můžou vše.Tvé příspěvky zavání tím, že jsou i ze strany zákona nepolapitelní a že si mohou dělat co chtějí. Jasně, že s nima nic neudělám, když jedu po lese na kole sám. Ale když pak třeba rozrývaj lesy či pole, tak se pak můžou dočkat překvapení, že si na ně pár zemědělců nebo myslivců počká. To se u nás normálně děje. Tady na Moravě se některé věci prostě řeší trochu jinak. Lidé mají více zdravého selského rozumu. Navíc třeba na vesnici se ví kdo má doma čtyřkolku a jak a kde s ní jezdí. Lidé na Moravě drží více při sobě-především na vesnicích.

                  0 0
                  • Vilém  

                    nevim, nemam zadne pravni znalosti, ale tvuj vyklad o zabranovani niceni majetku, by podle me mel vypadat jinak. Na to jsou tu organy jako policie. Myslivec, nebo nejakej sedlak, ti sice muze jako motorkari, dat po hube, ale taky by za to mohl pikat, ponevadz na to, podle me, nema zadne pravo.

                    0 0
                  • fousek  

                    No problem je v tom ze jestlize lesni cesta je vedena jako ucelova komunikace, tak neni nutne aby na ni platil zakaz vjezdu motorovych vozidel. A mam ten dojem ze na tom jestli je nebo neni v katastralni mape naka cesta moc nezalezi, zalezi na tom jestli ji po urcitou dobu vyuziva verejnost.

                    S druhym odstavcem souhlas

                    No pokud rozreje les motorkar je to pro nekoho na zabiti, pokud ho rozryje divoky prase je to normalni, jiste argument ze prase do lesa patri je pravda, ale fakticka skoda je ta sama (u prasete je domela skoda o dost vetsi) Vpodstate jde jen o to jakym zpusobem vzniklo rozruseni pudy. Pokud ji rozrusi zver vsechno OK pokud motorove vozidlo je to skoro konec sveta. Ja sem zatim presvedcen o tom ze motorky v lese prirodu nenici, nebo ne natolik aby jakkoli narusili jeho ekosystem (dokonce na motorkarich.cz  probihala diskuse s nejakym biologem, ktery tvrdil ze pro nejake colky v jednom vyvojovem stadiu je naruseni pudniho krytu podminka k preziti)

                    No je nakonec dobre vedet ze v nekterych oblastech obcane berou zakon do svych rukou a patricne se podle toho zaridit

                    0 0
                    • pegas  

                      tvoje argumentace o skode v lese a puvodci (prase, motorkar) je naprosto nesmyslna…

                      0 0
                      • fousek  

                        V cem?

                        0 0
                        • pegas  

                          Na prase dostanes povoleni na odstrel…na motorkare nevim nevim:-).Kdyz nekde vlastnis kus lesa, pole, cesty, zahrady a kdo vi ceho, pocitas s tim ze  ti les, sad, urodu muze napadnout plisen, rozrejt prase, okusovat srnka, vitr ti udela polom, holt je to sice smutne, ale v prirode normalni…ale ze ti (i byť mensi skodu) bude delat motorkar s tim si myslim ze se moc pocitat neda…prase se tak zivi, motorkar se tak bavi.Nejsem zrovna priznivcem zelenych ekologu a myslivcu ci jim podobnych, ale dokazu se v lese chovat tak abych nic nenicil, nikoho nerusil…kdyz ti projede motorkar lesem, nevim zda to dela potichu a setrne…to mluvim jen o stylu jizdy…styl chovani motorkare radsi ani nebudu komentovat..

                          0 0
                          • drtyc  

                            krom toho prase rozreje placek a nedela strouhu pro odtok vody.

                            0 0
              • Tomínos  

                Věcný břemeno nevzniká tím, že ty tam vjedeš, věcné břemeno by myslím vzniklo kdyby ty jsi tu cestu nějakým způsobem používsl, třeba jako přístup k tvýmu majetku a někdo by ti to chtěl zakazovat a ty jsi neměl jinou možnost přístupu, ale věcný břemeno, že chceš cestu používat pro svojí zábavu asi neexistuje.

                0 0
    • Kubiczech  

      Zajímavé. Ve vláknech tohoto typu nejlépe vynikne, že uživatel, který vypadal tak rozumně je v reálu stejně arogantní debílek jako motorkář v lese.

      0 0
      • Kubiczech  

        Pozn.: Není mířeno přímo na úvodní příspěvek, spíše obecně.

        0 0
      • Dzin_CZ  

        :) Zajímavé to je. Podobně jako schopnost udělat si úsudek o jedinci na základě několika řádků textu víceméně anonymní diskuse. Čímž nereaguji přímo na Tebe, spíše obecně. :)

        0 0
        • Kubiczech  

          Co ti přijde zvláštního na tvoření úsudku  na základě několika řádků textu? Děláme to všichni, jak jinak? Vítej na internetovém foru, kamaráde. (:

          0 0
          • Dzin_CZ  

            Zvláštní někomu může přijít označení arogantní debílek, nebo ne?:)

            0 0
            • Kubiczech  

              Někomu ano, ale když pročtu vlákno, tak nijak nevybočuje a navíc přesně vystihuje to, co jsem chtěl říci.

              0 0
              • Dzin_CZ  

                :) Jasan, je to tak. Není důvod nesouhlasit, když si uvědomím o čem mluvíš a že není Tvou snahou jen někoho urazit. :)

                Ale přesto si to jistě mnozí vysvětlí jinak.

                Chci jen říci, že sama existence flamu je vlastně jen projevem neochoty někoho pochopit, nebo nevhodných vyjadřovacích prostředků pisatele. Nebo spíše obojí zaráz. Někdy mě překvapuje, že se jako lidé  někdy vůbec umíme dohodnout. Chce to více trpělivosti. Ze všech stran.

                A tímto pro mě tato diskuse končí. Myslím, že už jsem se ke všemu vyjádřil až až. :)

                Takže všem přeji příjemné zážitky ze svých koníčků, ať je to čtyřkolkářství, či střelba vzduchovkou. Sportovní samosebou. :) A to celé v ovduší klidu, míru a vzájemného porozumění. :)

                0 0
    • Flegmatik  

      Co byste řekli na projížďku na čtyřkolkách Prahou? :-) Asi fakt zábava… Zvlášť jízda/čekání po „vymodleném“ cyklopruhu na Štefánikově mostě.

      Galerie http://johanik1.rajce.idnes.cz/…ou4.4.2010/#…

      0 0
      • Honza729  

        Jen se modli, aby si tihle nezalozili svou vlastni Českou 4kolkářskou asociaci, nedali si na web heslo Mít kde jezdit a nestaveli si po lesich svy vlastni drahy…

        0 0
        • RacerX  

          Občanské sdružení už je, jedná se registrované sdružení…

          když to tady čtu, tak se člověk musí smát nad některými výroky, typický Češi!

          Na kolech jezdí také dementi, v autech, motorkách, čtyřkolkách prostě taky.

          Jenže tady jde o to, že auto má každej, motorku a čtyřkolku ne a to je ten největší *******…

          0 0
          • Honza729  

            Neni, je mi to jedno. At si kazdy jezdi na cem chce. Jedno mi to prestane byt v okamziku, kdy takova skupina (sdruzeni, klub, asociace) prohlasi, ze zastupuje vsechny 4kolkare v republice a ze vlastne nemaji kde jezdit a tim padem jdou stavet do lesu trate.

            0 0
            • fousek  

              No jo, ale oni opravdu nemaji kde jezdit a kdyz si chtej postavit trat tak jim to jine obcanske zdruzeni zakaze kvuli tomu ze v ty lokalite zije brouk nebo roste kytka.

              0 0
              • Martin55063  

                na to, že nemají kde jezdit, měli myslet při nákupu čtyřkolky, a ne až potom…

                0 0
                • fousek  

                  Oni cyklisti co si koupili silnicky taky meli premejslet driv nez si je koupili. Na silnicich ostatnim ucastnikum provozu evidentne prekazej.:-)

                  0 0
                  • Martin55063  

                    sorry, ale na silničním či jiném kole na silnici smím (samozřejmě s vyjímkou např. dálnic), silnice je pro všechny (i pro čtyřkolky)… to že potom zavazím motoristům je jasný, ale stejně tak zavazí i oni mě ;-) ,když se budu já i oni chovat ohleduplně, tak to půjde… ovšem když si koupím čtyřkolku, a potom překvapivě zjistím, že nemám kde jezdit v terénu a tak jdu pro zábavu plundrovat les, kam v 99% případů se čtyřkolkou nesmím ani na cesty, natož mino cesty, tak jsem ko*ot… jedniná šance je najít si či zbudovat nějakou trať, ovšem legálně, se všema povoleníma, a to někdy nemusí být zrovna brnkačka

                    0 0
                    • DaSnail  

                      možno by nebolo odveci im pár tratí povoliť. nas*at na to, že nejaká blbá kytka pojde do kytek. kopu ľudí by možno jazdilo radšej tam.

                      ono keď si to borec v komplet brnení švihá na kroske alebo 4kolke po cestičke, po ktorej to ja zvládam na singli s pevnou, tak z toho asi nemá ten pravý zážitok…

                      0 0
                  • Honza729  

                    Ty jsi trouba, vid…precti si zakon 361 kdo vse je ucastnikem silnicniho provozu. Ty proste vidis: Silnice = auta :-))))

                    0 0
                  • Volf  

                    Kdyby nebyly silnice, tak si myslím žádný cyklista nekoupí silničku. Jedině ten, co by potom začal prudit s tím, že nemá kde jezdit. Je to stejné, jako by jsi si koupil prkno a potom chtěl, aby ti zde někdo udělal pobřeží s pořádnými vlnami. Každý kdo si kupuje čtyřkolku ví, že je v ČR zákaz jízdy motorovým vozidlem v lese.

                    0 0
                    • Honza729  

                      :-))

                      0 0
                    • DaSnail  

                      to s tým prknom neni dobré prirovnanie

                      0 0
                    • fousek  

                      Kdyby v CR byly misto polnich a lesnich cest treba pralesy tak si 4-kolku koupi minimum lidi. Oni samozrejme muzou jezdit po silnicich, ale to neni jaksi ono, asi jako jezdit na silnicce po dlazbe. Myslim ze ne kazdy kdo si kupuje 4-kolku to vi.

                      0 0
                      • assassin  

                        ctyrkolky si stejnak kupuji jelita co neumi na motorce… vubec bych se nedivil ze je ani nenapadne ze vlastne nemaji kde legalne jezdit…

                        0 0
        • RacerX  

          ještě jsem zapomněl, jezdím na kole, motorce, čtyřkolce, vodním skůtru, motorovým člunu a samozřejmě auto také mám

          0 0
        • Sobi  

          Jen doufám, že jsou na tom trošku líp. Nedokážu představit, kdyby tam měly kretény mezi sebou jako jsou čembouni. Doufám že se neobjeví 4kolkářský TK, a jeho velký bratr DD a začnou tady hlásat že 4kolkáři chtějí… a že nemají kde jezdit a cesty v lese jsou trvale neudržitelný a začnou stavět doubletreky atd… a je to v hajzlu…

          0 0
      • JSt  

        tusim zas nejakou fejsbukovou aktivitu a dopis vasikovi :-))

        0 0
        • jIrI___  

          :-)))… a ještě hromadný spam všem politickým stranám, teď před volbama by se toho mohly náramně chytit.

          0 0
          • Kubiczech  

            Nenašel bys někde odkaz na tu iniciativu? Já to nějak přestal sledovat a Fejsbukem zrovna nevládnu.

            0 0
            • jIrI___  

              Já jsem přečetl kousek vlákna a bloknul ho, protože by mi ty názory v něm hnuly žlučí :). Ale některý aktivista ti určitě nějaký odkaz dá. Teda pokud tenhle „problém“ už neskončil někde zametený pod kobercem.

              0 0
            • karliner  

              nobelowski to šéfuje, tak si na něj kontakt najdi

              dle mého to dávno vyhnilo, spam politikům skončil v koších sekretářek nebo automatickou odpovědí a aktivisty to asi přestalo bavit…

              0 0
        • Flegmatik  

          No, čekám jestli se toho někdo chytne :-)

          0 0
      • assassin  

        ono cyklojizda nebo jakekoliv jine projizdeni se na kole po Praze je podobna zabava…

        0 0
    • Smejči  

      Ani by mi to moc nevadilo, kdyby za sebou nenechávali takovou spoušť. Po motorkáři na endurku „většinou“ nic nezbyde a max. zaprší a je to pryč, ale po čtyřkolce to bejvá peklo.

      0 0
    • Bezpřezdívky  

      myslím, že čtyřkolky a motorky do lesa nepatří, už jen kvůli hluku a navíc to že rozjezdí cesty i necesty naprosto nehorázným způsobem…je jasný, že lesáci stahující dřevo ty cesty taky rozruší, ale to je něco jiného.

      Správně by vlasně ani kolo nemělo na „necestách“ co dělat, ale eroze, kterou kolo způsobuje, je neporovnatelně nižší oproti těm těžkejm motorovejm „samohybům“ :-D navíc se někdy i cítím docela nebezpečně při potkání s takovou čtyřkolkou, kterou řídí maník, co se na ní sotva udrží…

      0 0
      • assassin  

        ty jo pouzivas stejnej argument jako my co ty lesy nicime na motorkach, ze proti lesni mechanizaci ktera ma X tun ty nase 100kilove motorky vlastne napachaji minimum skod… ty ms argument ze sice na kole mimo lesni cestu nemas co delat, ale ze to vlstne nevadi ze s 10kg kolem udelas neporovnatelne min skody nez tezkej motorovej samohyb…

        0 0
    • Jan P1  

      No jo jsou to hajzlici, ale taky policajti jsou liny kuze, protoze na 4kolce nemaji ty hovadka v lese ani jinde co delat.

      0 0
      • assassin  

        zase sem se sem po dlouhe dobe podival a nic se nezmenilo, samej chytrej, pracovitej, spravedlivej a bezuhonej

        0 0
        • DaSnail  

          kvôli tomu aby to mohol napísať sa desať minút pred tým zaregistroval, a ty ho hned sprdneš.

          si zlý, zlý motorkár… 8o)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.