vitamíny, doplnky stravy pro zimní tréninky

56 nepřečtených
  • Dan.45

    Čau, mám na Vás z mého hlediska velmi vážný dotaz. Trápí mě skutečnost, že ačkoliv se snažím občas vyjet přes zimu tak skoro pokaždý když vyjedu tak se v lepším případě jenom nachladím, v horším skončím s angínou.

    Jak zvyšujete sboji obranyschopnost v tomto né příliš pro kolo příjemném ročním období ?, snažím se každej den brát rozpustný C, jíst co nejvíc ovoce a zeleniny, pít zázvorový čaje a stejně toho přes zimu nemám možnost moc co natrénovat.

    Za všechny vaše rady, jak se v tomto období udržujete fit vám budu moc vděčnej :)!!!

    ps: U doktorky jsem neuspěl, ta mi řekla, že jsem blázen a chlast se mimo silvestra a fakt velkých událostirád vyhýbám :).

    0 0
    • MirosPikos  

      Pro začátek bych nastřelil hned závěr – nejsi na takovou zátěž stavěnej, resp. tvůj imunitní systém.

      Když bereš každej den C a další vitaminy, tak z vlastní zkušenosti musím říct, má to spíš opačnej efekt. Člověk snadno omarodí a pak jsou mu vitaminy k ničemu. Tvoje tělo je na hromadu vitaminu příliš zvyklé. Takže já se naopak snažím vytamíny spíš nejíst. Pouze se pestře stravovat.

      Zkusil bych trénovat prostě jinak. Pro začátek. Pokud máš kondici dobrou, tak bych ubral vitamíny a občas zkusil vyrazit na kolo do zimy. Uvidíš, jestli se něco bude nebo nebude lepšit. Všeho moc škodí – v tomhle případě moc vitamínů.

      0 0
      • Dan.45  

        ale je těžký se s tím vyrovnat když bych moc rád jako spousta lidí posouval svoji hranici dál a přes tu zimu to chce prostě něco dělat, do sauny se snažím chodit docela často, posilovny(viz.níž) už mám docela plný zuby:/

        0 0
      • Mikikuba  

        Promiň ale to cos napsal je totální blbost!

        0 0
      • Smazaný účet  

        hlavne neni vitamin jako vitamin…nekteryma se predavkovat muzes, jinyma prakticky ne. Takove ho Ccka pokud mas nejakou narocnou aktivitu, muzes sezrat tri gramy v prubehu dne a telo to spotrebuje vsechno, bo ccko se ucastni kdejakeho procesu v tele, pomaha regeneraci, chyta volne radikaly a pod.

        Vitaminy telo nutne potrebuje a syntetizovat je(az na vyjimky) neumi..tkaze kdyz je nema, strada.

        pro zimni sportovani to chce nejake celorocni otuzovani..sauna je ideal..a navic je to ***** dobry relax:)

        0 0
    • Soreno  

      začni chlastat a bude ti líp, taky nějakou flákotu to chce :-)) a co sauna abys dostal správnou žízeň

      0 0
    • nox159  

      zkus jet na nizsi tepy…

      0 0
      • Dan.45  

        to mi přijde jako docela dobrej nápad, ale jsem povahově vytrvalec/silovej jezdec-15let jsem hrál a trénoval jako hokejsta, ale kvůli svýmu věku a zděděnýmu temperamentu podpořeným hokejem jsem na kole prostě blázen a ačkoli se poslední dobou docela snažím neblbnout, většinou to dopadne s tepama v průměrech nad 150…ale máš pravdu, zkusím se překonat a jet jen tak proplácat nohy ;)

        0 0
    • Rychlej turista  

      Chce to jezdit furt, celoročně. Plynule se tak otužuješ a připravuješ na zimu. Pokud ale žiješ v pátém ročním období, tak se nediv, že tě to skolí, když z něj vylezeš.

      Zkus nejdříve delší zimní procházky, nějakou tu saunu, prostě se otužovat.

      0 0
      • Dan.45  

        chodím běhat(ačkoliv běh moc nemusím) a v pohodě, sednu na bike = *******.

        0 0
      • alexandr  

        S tim souhlasim. Pravidelne jsem byval pres zimu doma jednou az dvakrat s chripkou (delam v open spacu s klimatizaci, super podminky pro sireni viroz).

        Pak jsem zacal jezdit do prace na kole (na jare, abych nezacal rovnou drsnymi zimnimi podminkami) a vysledek je ten, ze jezdim uz druhou zimu (denne, za kazdeho pocasi) a od kolegu v praci jsem od te doby nic nechytil…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ja moji pritelkyni, ktera docela trpi na nachazeni, virozky a tak porad rikam, ze je dulezite se hybat i za cenu, ze bude trochu nemocna..telo se vycvici a poradi si:)

          0 0
    • Bomd  

      …také tlačím vitamíny a zkouším co se dá, ale příjde mi že nic nezabere a že se stejně nachladím. Už jsem byl 2× od listopadu nachlazený sice asi jen na 5–7 dní, ale měsíc jezdím (do práce o víkendu silnice nebo MTB nebo na trenažeru)..pak jsem týden KO a 14 dní se vracím tam kde jsem byl před tím. Min rok jsem měl jet koncem března do Italie a jel jsem tak akorát do…nachladil jsem se a musel jsem vzít antibiotika a za týden jsem jel Chřibskou 50ku. Tak že také tápu a byl bych rád za nějakou radu, ale asi na každého zabíra něco jiného (do otužování se mi moc nechce mám rád teplo :-) a nechápu jak můžou kluci jizdit cyklokros v zimně to bych nedal…

      0 0
      • Dan.45  

        měsíc jezdím, já mám problém 2× vyjet abych hned nelehnul..

        0 0
    • Ondry  

      Jak píšou ostatní zkouším se průběžně aklimatizovat. Beru teda

      C+Zn a B-complex, teoreticky by to mělo zlepšovat i náladu. (Vitamíny pro podporu neurotransmiterů) Jezdi v klidu na intenzitu je čas s těma tepama, jezdím tak abych to udýchal nosem. U šumperka moc kopců není? páč je je fajn pochodovat akorát ne po cestách ale třeba ve zvířecích stopách ať je to trochu náročný. U běhu, běžek, chůze prej může být o něco vyšší tep než když jedeš na kole, pokud je tělo na kolo zvyklí líp se vyrovnává s zátěží.

      0 0
      • Dan.45  

        u šumperka moc kopců není ?, tak s tím si mě potěšil:D, šumperk je v dolině, vstupní brána do jeseníků, ačkoli je 330m.n.m tak je kopec kam se podíváš :)

        0 0
        • Ondry  

          sorry já sice tama jezdím aji šumperáky jezdím, ale nikdy mě nenapadlo jít z tama pěšky na nějakej kopec, ale furt mně žádnej nenapadá, no to je jedno prostě jestli je možnost tak je to fajn

          0 0
          • Dan.45  

            tak krom městkých skal 800m.n.m a háje 631m.n.m máš jeseníky cca 10km :), pokud jezdíš šumperský pohár tak to se zcela jistě potkáme ;)

            0 0
            • Ondry  

              Občas když je volno tak si zajedu, je tam supr atmosféra.

              Pokud máš za barákem kopec 800metrů tak to na pochodování nahorů a dolů bohatě stačí. Když pochoduju po lesních cestách tak jsem rád za 130tepů což už skoro není ani trenink a když chodím kolmo do kopce a z kopce tak 155 a je to mnohem větší prdel.

              0 0
              • Dan.45  

                zkusím si vzít tepák na procházku, to jsem nikdy nezkoušel:D

                0 0
                • Ondry  

                  Já tomu sice taky říkám procházky :) ale je to normální treninková metoda, dělají se soustředění klidně čistě jen na chození pokud není sníh nebo na sněžnice.

                  0 0
                  • Lada,s  

                    Je to tak. Spousta lidí se tomu směje, ale když si člověk tři dny po sobě dá 3–4 hodinovou vycházku aspoň trochu v kopcích tak je to docela slušný vytrvalostní trenink :)

                    0 0
                    • Ondry  

                      Teď prší na kolo je to hnus a sníh v nížinách není tak běžky taky nic, tak pokud se nikomu nechce nikam jezdit tak tohle je fakt supr a dá se tak trenovat objem a v kopcích na dobrejch tepech, běhat 4hodiny to si nedokážu ani představit.

                      0 0
    • ZuzicK  

      Taky jsem kvůli ATB jednu zimu měla totálně podělanou. Chce to zvýšit imunitu. Já jsem teda nic nebrala a za rok jsem se z toho jakštakš vyškrábala, ale radí se probiotika, nějajaký hlívy a řasy na imunitu, to ti musí poradit někdo jinej :-) Já vpdstatě jako prevenci beru max. vitamin C, při vyšší zátěži, když mám víc stresu, atd. Hlavní můj boj je, když začnu trochu cítit krk, dám si lžičku jitrocelovýho sirupu do krku, hlavně jeden lok před spaním, protože s načatým krkem jít pak ráno třeba do mhd pro mě znamená okamžitá nemoc, jakmile nemám jitrocelák jsem nahraná, pomáhá moc :-) A pak mlsat taky med do krku ;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        kdyz uz jsi nacala ty domaci lecebne postupy..

        • zazvor..cajik a nebo kandovany(domaci kandovany je nahul), super cucuani nacestu do prace/skoly
        • do caje par kapek greposeptu
        • ovoce vzdy a vsude:)
        • kdyz se necitis v zime 100% zdrav, na sportovani se vyser…
        0 0
        • ZuzicK  

          Jo zázvor určitě. A když se přihodí i skořice a hřebíček, tak mi to chutná víc.

          To poslední porušuju v zimě pravidelně na běžkách a většinou mi to vychází, že to vyběhám :-)

          0 0
    • Sipal  

      Tohle už skoro rok řeším s alergologem, obvoďák samozřejmě maximálně nasadí kapky do nosu nebo ATB. Předepsal mi Ribomunyl a Nasonex, ale tohle je spíš podpůrná léčba, říkal že tělo si musí poradit samo. Nedávno ho napadlo, že bych mohl mít reflux (což je teda dost specifický problém) a přidal Nolpazu, na snížení produkce žaludečních enzymů. Prý by od toho mohl být podrážděný nosohltan a být náchylnější k infekci. Zatím léčba nějak funguje, nachlazení jsou míň častý a mají mírnější průběh, teď jezdím i 3–4 hodinovky naprosto bez problémů. Každopádně to chce najít doktora myslícího, co se nevysměje ale snaží se najít řešení, i kdyby měl nachlazení léčit přes žaludek.

      Ještě mi dal tip, že při prvních příznacích nemoci se má chvíli brát paralen nebo ibuprofen na maximální dávce, že prý tělu nakopne imunitu, ale musí se brát hned, než se nemoc rozjede. Jak moc to je placebo netuším, ale zatím tohle všechno dohromady nějak funguje.

      A jen tak mimochodem, oblečený jsi dobře? Nemůžeš prostě normálně prostydnout? Na kole je to hned.

      0 0
      • Dan.45  

        mám nafasovaný týmový nový zimní zateplený hadry a na sjezdy si oblíkám neprofuk ;)

        0 0
        • Ondry  

          Já mám trochu problém s prokrvováním rukou a nohou tak jezdím v lyžařských nebo dvojprsťákách taky na lyže. :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          Tak tymovy zimni hadry jeste neznamenaj, ze nemuzes prostydnout:)

          0 0
          • Dan.45  

            bylo to myšleno, že jsou opravdu kvalitní, ostatní v tom jezdí a jsou v pohodě, jen já docela dost trpím:(

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak hlavni jak se citis ty…jeslti citis ze na tebe tahne, tka neni nic nepsiho nez nahodit dalsi vrstvu a ****** se na debilni poznamky…

              0 0
            • Ondry  

              Oblikání v zimě je skoro aji věda, ja vyrážím tak aby mi bylo lehce chladno po pár kilometrech se zahřeju a pak je to supr. Ale i tak vozím nějakou vestičku v kapse. Nějakej trener italské stáje řekl: Není špatný počasí, ale oblečení!

              0 0
      • Rychlej turista  

        No nevím, s tím paralenem. To je docela svinstvo, ne?

        0 0
        • Smazaný účet  

          vzhledem k tomu ze je „odstrihavaci“ lek, tak ano…vubec kdyz telo krici ze je neco spatne, ma se ho poslouchat a ne umlcet…

          0 0
          • Rychlej turista  

            A když už umlčet, tak pořádně :-D

            0 0
            • Smazaný účet  

              kdyz to tak ctu, tak otravit s etouhle cestou je jenom o chloupek mene debilni zpusob nez spolykani peroxidu v tabletach…

              0 0
          • Sipal  

            Čti co píšu – paralen doporučil kvůli nakopnutí imunity, ne kvůli těm dalším účinkům. Kdyžtak bližší info poskytne MUDr. Hojka, Beroun, já o tom víc nevím.

            0 0
            • Smazaný účet  

              kdyz si prectu co se pie na paralenu za zarazeni leku, tak tam nic nakopavajiciho imunitu neni…sorry..

              0 0
        • ZuzicK  

          Taky se mi to zdá jako přehnaný. Ten zázvorovej čaj ve velká koncentraci možná bude lepší..

          0 0
      • vsn  

        já mám teda odzkoušenej Preventan Quatro (není to teda levný – počítám člověk může mít problémy tak 3 dny = 60kč) … brufen jedině na snižení horečky nebo bolesti a paralen aní nevím na co je, neberu .. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          paralen taky srazi teplotu a tlumi bolest…

          jinak teda ja kdyz potrebuju pretrpet patek, tak se dopuju modafenem. Nastesti doby, kdy jsem byl pomerne casto nemocny a za rok pozral i troje antibiotika jsou pryc a tak s eted prasku vyhybam co to jde a chripku nebo nachlazeni se snazim dolecit uplne.

          0 0
          • Mastr  

            Co takle vykašlat se na chemii a dostat do těla vitamíny přirozenou potravou ovoce,zelenina,ryby … Co se týče imunity doporučuji otužování , sauna taky není špatná :-)

            0 0
    • jonti  

      Nutne je jezdit a nestat. Taky staci jezdit na kratsi dobu, dve hodiny jsou dost.

      A taky to neprehanet s oblecenim, kdyz vylezes z baraku musi ti byt zima.

      0 0
      • Dan.45  

        beru si ribano, zimní verzi cyklohader a lehkou vestu na sjezdy jak jsem říkal bundu;)

        0 0
        • Ondry  

          Pokud jen na 2hoďky tak by to chtělo ještě něco k tomu na oběm

          0 0
    • Janes  

      Hlíva ústřičná, mě úplně změnila život, doporučuju zkusit.

      0 0
      • Joseph de Sax  

        měl jsi ji naloženou v kozím mlíku??? je to lepší, než ty hřiby, co rostou v zemi a když chceš z nich smaženici v Alcronu, tak se může kuchař z toho ****** už předemn…

        0 0
        • Janes  

          Pepíčku, Pepíčku, měl bys v zimě nosit čepici, takhle Ti namrzá mozek.

          0 0
    • Joseph de Sax  

      zkoušej kozí mlíko se sifonem…určitě ti to zabere…

      0 0
    • o.1  

      Musis sa dobre obliect :-)

      A nie je dobre jest prilis vela zeleniny v zime, ma to ochladzujuci ucinok a prave to moze byt jedna z pricin tvojich problemov. Raz za cas nejake Cecko ta nezabije ale denne rozhodne nie.

      Trochu zeleniny treba, najlepsie nejaku kvaseny kapustu, kapustnicu (zelnacka?), ale davat si napriklad miesto obeda zeleninove salaty je vyslovena blbost. Lepsie je vepro knedlo zelo.

      Treba jazdit na pohodu v nizsich tepoch, nosit dost nahradneho oblecenia, aj na hlavu, krk, kolena…

      Po dojazde nezostavat v mokrom a dat si teplu sprchu.

      Dopriat si dost spanku…

      Urcite robis niekde chybu, mozno aj v tom ze je to iba obcas:-)

      0 0
      • op  

        jeste me napada jedna moznost, jestli na bezkach nenastydne a na kole ano, tak je to tim – v zime se ma jezdit na bezkach a ne na kole! :))

        ohledne te zeleniny, proto vlastne reaguju, sohlasim tak napul. Urcite neni dobre se ladovat ovocem (ovoce je na leto-casny podzim), ovoce ochlazuje, syrova zelenina castecne taky. Naopak varena zelenina je vyborna. Hlavne na podzim se maji jist mastnesi/tezsi jidla (jediny cas roku), napr. bramboraky se zelim, atd.. Zima uz tak vycerpavajici jako podzim neni, ted uz by to melo byt lepsi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.