• Georrge

    Předem se omlouvám jestli už tady podobné téma je, ale přeci jen nabídky firem se pořád mění…

    K věci – Berete v tomhle ročním období nějaký vitamínový doplněk stravy? Přeci jen zátěž na organismus je v těchto měsících zvýšená, a pokud člověk jezdí i v zimě a lyžuje, tak by zvýšený přísun vitamínů coby prevence proti nemoci nebyl na škodu. Zvlášť pokud má člověk slabší imunitu jako já. Jenže jak to bývá tak člověk na potřebu zvýšené konzumace ovoce často zapomíná a ve výsledku tak k žádnému zvýšení přísunu vitamínů nedojde. Uvažuju tedy nad nějakým doplňkem stravy, který bych si každé ráno dal ke snídani (nebo kolikrát denně se to má brát). Vím že sintetika není ideální, ale nechci tím nahrazovat mou zažitou konzumaci ovoce, ale pouze ji doplnit. Chci se tedy zeptat – užíváte nějaký multivitamín? Pokud ano, tak jaký? A pocítili jste nějak účinky nebo je to jen vyhazování peněz?

    Anketa: Užíváte v zimě tabletové vitamíny?

    Ne.
    20x
    59%
    0 0
    • vikicek  

      fuj

      0 0
    • black.horse  

      Obyčejný Céčko, buď je to jen placebo nebo to lehce pomáhá, těžko říct, každopádně ovoce/zeleninu to nenahradí, spíš je to jen pro ten pocit:-)

      0 0
    • parduba  

      Já používám kyselý zelí a česnek.

      0 0
      • Splinter  

        tak, akorat s tim cesnekem je to ted spatny :(

        0 0
        • pepek  

          Já mám svůj ze zahrádky. Komu se nelení, tomu se zelení :-)

          0 0
        • parduba  

          To jo-českýho je málo a ten čínskej-to jen jako česnek vypadá

          0 0
      • StuntJ  

        jojo, česnek, zelí cibule, med, rum to je to pravé léčivé :o)

        0 0
    • Prtko.cz  

      Celoročně C 1000.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Vitamin C, 500mg/den..kdy citim ze na mne neco leze, tak klidne i 3g/den. Pri bajkovani pridavam dalsich 500mg. Pak vitamin D, K (je to spolecne se zinkem, vapnikem a horcikem, tkaze dobre proti krecim).

      0 0
    • funkatron  

      c 1000 alebo 500

      odkedy pouzivam, tak nemavam skoro vobec nadchu a prechladnutia

      0 0
    • jIrI___  

      Nikdy jsem žádné tablety nejedl a nemocný jsem nebýval. Teď si každý den dávám jednu pilulku tohodle , protože taťka to dostává v práci a sám to nejí a jen to leželo doma v šuplíku :). Žádný blahodárný účinek teda necítím, ale to se těžko posuzuje.

      0 0
    • siafu  

      Z části příspěvku od pojišťovny mám k pantoflím Jasný přikoupený ještě Spofavit – balení 2+1 – tak když mám chuť, tak si vemu Spofavit, jinak to neřeším.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Já vždycky něco brával, sám ani nevím, protože to do nás odmala cpal otec. Letos jsem přestal a skoro celý rok jsem byl nemocný, každou chvíli něco. Když jsem se konečně z toho vylízal, tak stačilo trochu a byl jsem zase v posteli. Teďka v zimě jsem zase začal brát nějaké céčko a jsem zatím (klep klep) zdravý i přesto, že jsem mezi nemocnýma i několik dní v kuse…

      0 0
      • otas43  

        Taky jsem začal brát Céčko (600 mg ráno) a krom rýmy držím =)

        0 0
    • Ondry  

      Nevíte někdo jakej je rozdíl mezi vitamínem D a D3? D se nerozpouští ve vodě a nadbitečný množství nejspíš způsobuje vápenatění měkkých tkání. Nexgen tady 50microgramů D3 a uvadí že je to 10× DDD a v textu je že D je v tom taky 50 microgram což je 5× DDD podle jiných zdrojů.

      Takže asi se D3 nerovná D ale má D3 na tělo takovej vliv? nebo se počítá s nějakou nevstřebatelností? Nebo prostě je v tom doplňku nevhodný množství tohodle vitamínu. Taky se neříká vitamín B ale B-complex a já v tom mám guláš, když napíšou K2 75microgramů což je 100% DDD, ale obecně K je právě těch jejích 75 microgramů.

      Asi by se mi na tohle téma hodila nějaká diplomka, bakalářka, tam je to tak psaný, že tomu i rozumím, kdbyste někdo měli nějakej typ tak taky budu rád.

      0 0
      • Yura  

        Mas delanej test na vitD a mas nizke hodnoty, ze ho chces doplnovat? Nebo sis precetl v zena a život, ze je dobře brat na blind Dcko? Pak je budes doufat, ze ti to nezvysuje hladinu vapniku v krvi tak, ze se ti ten vapnik bude usazovat v mekkych tkanich? Jestlize mas nizkou hladinu jak vapniku, tak Dcka, tak se da uvazovat o doplneni D3jky. Jestlize mas vysokej vapnik a nizkej vitD, tak nejnovejsi teorie je, ze telo není blbe a protože ma vysokou hladinu vapniku, tak prirozene snizuje hladinu vitD. Co se tyce K2jky, tak ta uskodit nemůže, zejména jestliže je prijimana z přírodních zdroju. Nejkoncentrovanejsi zdrojem je natto(tusim kolem 1400mcg na 100g), coz je oblibena potravina z Japonska. Predpoklada se, ze prave diky tehle potravine je tam tak malo osteoporozy a taky infarktu. Krome K2 totiž natto obsahuje taky enzym, kterej rozpousti krevni srazeniny. Delam si ho sam doma. Vetsine lidem je z toho na bliti, no ja si davam kazdej den 4vrchovate polevkove lzice s ryzou. :))

        0 0
        • Ondry  

          Čau, trochu jsem v tebe doufal, i když vím že to bude obnášet narážky typu, že jsem na to přišel v žena a život ;) Bylo by lepší čerpat vitamíny z přírodních látek, jenže problém je v tom jestli v potravě nějaký jsou a když už dohledám tabulky tak často dojdu k závěru, že všude se hodnoty rozcházejí v násobcích celých čísel, pokud to není kopie. A jestli by pro mě jako amatéra nebylo jednodušší to čerpat snad kvalitním multivitaminem, překontroloval jsem si obsažený látky právě v nexgenu a zarazilo mě to s tím vitamínem D a že nevím jaký jsou rozdíli mezi D a D3, protože v popisu výrobku to tak skloňují jako by B bylo zrovna B12.

          Ty jsi sdílel tento odkaz, ale to pořád může narážet na to co se uvádí a co v potravinách opravdu je. Navíc na co mi je že mi něco chybí a nevím čím to doplnit a kolik, když právě nemám tu nějakou tabulku o přehledu mikronutrientů která není zrovna kalorické tabulky co doplňují lidi co si tam můžou napsat cokoliv.

          0 0
          • Yura  

            Proc si neodpovedel na mou otázku? Proc se zajímáš zrovna o vitD, coz defakto není vitamin, ale steroidni hormon btw.. Normalni a bezpecna praxe je, ze jestliže mas podezreni na nizkou hladinu vitD, tak si to musíš bohužel nechat na vlastní naklady otestovat(netusim proc to tady pojistovna neplati, Napr. v USA je to hrazeno..) Stoji to asi 2000kc u nas… Podle vysledku jestli mas nizkou hladinu zacnes brat dejme tomu 5000iu vitD3 a za 2–3 mesice se znovu nechas otestovat, aby jsi zjistil jestli s tou hladinou tech 5000iu denne pohlo a podle toho se dal zaridis. Jen tak naslepo brat v doplnakch vitD3 muze byt nebezpecny a nebo uplne neuzitecny, zbytecny. Bkomplex, minerály apod. v rozumných davkach muzes užívat podle nejakeho obecneho doporuceni, to ovšem rozhodne neplati pro vitD. Jestlize je tvoje kuze vystavovana normane přes jaro a leto slunicku, tak se nemusíš bat, ze by jsi tu zimu do dalšího jara neprezil. Jez pravidelne tucne morske ryby (makrely,sardinky…) vajíčka apod. a neres nejakej vitD. Btw nexgen je komercni sracka. Stejne tak jako většina ruznych mixu vitaminu apod..

            0 0
            • Ondry  

              Nemám testy, nevím o tom, že bych ho potřeboval doplňovat, kdysi jsem si dělal testy na základní minerály a vitamíny asi za 500 a bez jak koliv stravy jsem měl vše v normě.

              Takže teď to řeším preventivně a než vymýšlet složitý jídelníček, teď stejně na to nemám vědomosti abych si ho byl schopen sám sestavit, tak jsem to chtěl řešit doplnkěm a tyhle tvoje řeči je to nejužitečnější co se jen tak někde nedočtu. Na druhou stranu tě nebudu šest hodin denně znásilňovat tebe nebo někoho obdobnýho aby mi to vysvětlitl a zase nemám na to aby mi to někdo za 3000,– napsal, hlavně bych tomu rád sám trochu porozumněl abych v tom uměl chodit. Takže mi jako investice těch pár tisíc investovat do nějakých knih nebo to zaplatit formou času a googlení.

              Takže já neřeším jen D nebo D3 ale vše, jenže tím D bych si mohl nějak ublížit. i když poměry mezi jednotlivými vitamíny a minerály jak by měly být jsem nenašel, vím že toho nevím hodně, prostě se pomalu snažím.

              0 0
              • Yura  

                Jake info najdes v nejake knizce a ne na netu? Hovadina kupovat nejake knizky od Cajdhamlove nebo od koho.. Co se tyce hodnot mineralu z krve, tak to není moc presna metoda. Dulezity je to co je v tkani bunce a jak tam to funguje nebo nefunguje. Když meris něco v obehu, tak meris jen to co jezdi po ceste, ale nemas tuseni jak to vypada v budovách(tkani, organech..) Jinak proste neres blbosti. Dodrzuj zaklady zdrave stravy. Pestra strava bez sracek. Dostatek bilkovin, ovoce, zeleniny. Nehladovet, neprezirat se. Naucit se pravidelnosti, jist aspoň 3× denne +2 svacinky, aby kazde jidlo bylo vyvazene a obsahovalo tuky, cukry a bilkoviny. Co se tyce doplnku, tak multivitamin, multimineral brat muzes, tim nic nepokazíš..

                0 0
                • Ondry  

                  Díky :) jen jsem chtěl trochu nezabřednout do mikronutrientů a odlišit se od většiny, že základ je protein a kuře s rýží. na tomhle funguje i kde jakej výživovej poradce s trenerským kurzem od ronnie. Jestli má zkoumat jen studie, když nemám základ a určitě jdou ledas kdy studie proti sobě.

                  0 0
                  • Yura  

                    Kureci s rejzi je lepsi nez rohlik s vysočinou, ale taky to není zadna hitparáda. Ryze je dobra, ze co se tyce traveni apod. tak s ni nemá defakto nikdo problém, ale zase neobsahuje skoro nic co se mikronutrientu tyce. Oproti tomu třeba sladke brambory, ciste nanich bys vylozene mohl zit.. Chce to stridat jak ty zdroj sacharidu, tak bilkovin. Jinak jak pises resit nejakej vitamin K2, když zatím tapes v tech zakladech fakt nemá cenu..

                    0 0
                    • Ondry  

                      Myslel jsem tím základy mikronutrientů o makro snad něco málo vím.

                      0 0
                      • Yura  

                        Muzu te ujistit, ze o vitaminech a mineralech nevi defakto nic absolutni většina poradcu a treneru. Jo reknou ti minerály na krece, vitA na zrak, Ccko na nachlazeni a to je ale tak všechno. Ale kdybych se nejakeho takového frajera zeptal třeba prave na ten vitamin K2 a v cem je třeba, tak na tebe bude hledet jak na blazna a bude si myslet, ze vykladam něco o te hore K2 nebo co.. :)) Další kapitola sama o sobe je vedet jaka forma vitaminu, mineralu ze zivocisnych, rostlinných, doplknku a jinych zdroju které jsou ok, které muzou byt nebezpecne nebo na nic apod.. Zase většina lidi ti rekne ze zinek je zinek, Bcka jsou Bcka apod.. Netusi která bije..

                        0 0
                        • Ondry  

                          Tak já věřím, že jsem o malej krůček dál. Ale zase bych si tolik nefandil natož drze za peníze vydělávat na absolutní nevědomosti ostatních.

                          0 0
          • Yura  

            Jinak co se tyce toho webu nutritiondata, tak nechapu cos to napsal. Proste tam naflagas jídelníček a ukaze ti to zhruba co to obsahuje. gramy sem, gramy tam, miligramy sem, miligramy tam. O to prece nejde. Jde o to, ze ti to ukaze jestli v tom jidelnicku nemas vylozene nejake vyrazne mezery.. Ze si třeba myslis, kolik toho nesnis a ono ti to pak ukaze, ze jis denne třeba jen 1500kcal apod.. Lidi se furt smejou jako idioti, když si vazis jidlo a masp rekled o tom co jis. No ale pak aspoň predejdes necemu takovému. Ze někdo se citi x let na hovno netusi co dela dobře, vzdyt ma prece perfektni jídelníček apod. a pak se zjisti, ze ma kalorickej prijem jakej by mela met třeba 13leta holka.. Nebo zase naopak se mi nikdy nestane, ze zeru x tisíc kalorii nad ramec nez moje telo potřebuje tzn. se mi nikdy nestane, ze budu vypadat jako pravidelnej navstevnik hospody a to ikdyz treba nesportuju apod.. Pro většinu lidi neresitelnej úkol a nebo si na to plati 500 na hodinu nejakeho „odbornika“

            0 0
            • Ondry  

              Já s nastavením makronutrientů nemám moc velký problém, odhadhnout doladit.

              0 0
            • Ondry  

              OK ty stránky jsou děsný, ke všemu raw natural, jinak to hned zvrací sedm variant k mcdonaldu a kfc, s cukrem naložený v čokoládě s tunou omáčky, bílej nebo řeckej jogurt je scifi asi bych tam musel žít abych v tom byl schopen něco dohledat.

              O čem to asi vypovídá když dám jídlo a abych měl snaží vyhledávání tak se mi tam nabídne pět fastfoodu z kterýho si chci vybrat.

              0 0
              • Yura  

                raw znamena, ze to je neupravene jestli to chápu dobre. Ja s tim problém teda nemam. Hotove výrobky jim tak z 5%ti procent, takze si tam najit ruzne druhy ovoce, zeleniny, masa apod. v neupravenem stavu není problém. Postupne si nahazes které chces do seznamu a pak uz si to jen seskladas dohromady a nebo vymenujes položky jak chces. Je pravda, ze jestli jis hodne ruzne zpracovane polotovary, tak to bude problém, protože to je USA web, takze jsou tam USA výrobky. Jedinou věc, kterou jsem tam ja nenasel a kterou ja kupuju jsou prave ty sardinky ve slanem nalevu, tak jsem je zamenil za sardinky v rajcatovem protlaku, ale to je detail.. :D

                0 0
                • Delkim  

                  ohledně kalorií a základního rozděleni výborně fungují české kaloricketabulky.cz

                  jsou tam i klasická česká jídla plus spousty výrobků i z obc hodů jako DM a podobně

                  můžeš do té databáze i cokoliv přidat

                  http://www.kaloricketabulky.cz/jidelnicek.php

                  0 0
                  • Ondry  

                    Kalorické tabulky jsou ochuzený o mikronutrienty, sice u některých produktů jsou vitamíny minerály, ale nesčítá se to do nějakýho souhrnýho záznamu, stejně tak tuky i když je tam rozdělení tuků na omega 0 3 6 9 tak to je stejně prádzný ty kolonky. A s tím americkým se mi to rozchází až o 500kJ netuším co je víc nepoužitelný :D

                    Je pravda že i na kalorických tabulkách mám někdy problém najít surový potraviny.

                    0 0
                • Ondry  

                  No s tím mám právě problém najít surový potraviny, v amerikastánu se asi banán nejí, ke všemu hromada polotovarů, fastfoodu a přesnídávek takže „raw“ je základní slovo. Šest druhů mražených jogurtů ale prostě jogurt tam není.

                  0 0
                  • Yura  

                    Jogurt jsem nasel asi za 5 sekund

                    Yogurt, plain, skim milk, 13 grams protein per 8 ounce

                    Yogurt, plain, whole milk, 8 grams protein per 8 ounce

                    Tam nahore mas ještě kategorie, kde si vyberes a vyber se ti zase vyselektuje..

                    0 0
                    • Ondry  

                      Jo vím, většinou jsou tam fastfoody :D ale dík, ale já hledal řeckej jogurt, ale když koukám na ty tvoje hodntoy to by se dalo použít asi tam ty jogurty maj taky jiný.

                      0 0
                      • Yura  

                        Jak rikam, jogurt je výrobek a to budes ty mikronutrienty davat do kupy dost tezko. Ja tam mam položky typu mrkev, brokolice, kruti prsa, vajíčka, olivovy olej, ryze, brambory, kiwi, jablka atd. atd.. To je pak raz dva..

                        0 0
                        • Ondry  

                          Jo chápu tě, ale tak třeba bez výrobků si s vápníkem na štíru, neříkám, že zrovna jogurt je nějakej stěžejní supervýrobek.

                          0 0
                          • Yura  

                            S vapnikem je to slozitejsi. Sice se doporucuje cca 1000mg denne, ale tak jednoznacny to není. Proc asiati prijimaji vapniku daleko min nez v USA nebo v evrope apod. a osteoporóza apod. je u nich minimalne atd.. Ono to není az tak o vanpiku jako spis jestli je telo schopno ho pouzit jak ma a nebo jestli na to ma vůbec prostredky, aby byl ten vapnik uzitecnej a fungoval v tele tak jak ma a nebyl naopak třeba nebezpecnej.. Na co to je vapnik, když nemas třeba dostatek horciku, vitD a nebo třeba prave te K2jky.. Dneska lidi potrebuji doplnovat spis ty ostatní komponenty a ne vapnik, toho je dost ve vsem..

                            0 0
                            • Ondry  

                              Nějaký poznámky o vstřebatelnosti vápníku a poměrech minerálu mám, ale já se teda dočetl že váníku máme málo cca 500mg. No a nejspíš kvůli tomu aby nešel vápník jinam než má se prodává v tabletách s hořčíkem, ale horčíku je v potravě prý dost, vitamínu D jsi říkal, že by měl člověk co si zajde na slunko taky dost a teď spíš to K, toho jsem měl kdysi málo když jsem měl víc trpělivosti s vyplňováním americkýho webu s potravinama. Ale tak teď nějakých luštěnin, klíčků, sójových bobů, ořechů mám víc.

                              0 0
                              • Yura  

                                „ale horčíku je v potravě prý dost“

                                To jsi cetl kde? Jinak luštěniny, boby, ořechy apod. jsou narvane antinutrientama, které prave to vstrebavani vapniku blokuji. Driv se jedly tyhle potraviny jen dukladne pripravene a to fermentovane a az pak varene. Kdo to dnes dela.. Co se tyce vapniku jak jsem psal jsou narody, kde mlecny výrobky defakto nekonzumujou, ale zato nezerou ostatní sracky oproti nam, coz potřeby mineralu jako prave vapniku zvysuje. Na Okinawe zrali z 80% jen ruzne odrudy brambor a okopavaji tam záhonky ještě v 90ti. Tady zere mlecny výrobky kde kdo, vapniku ma kazdej plnou prdel a stejne je většina lidi po 50ti zkryplenych.. Ale jestli se chces doslova premenit v kamen, tak tam ten vapnik laduj no.. :)

                                0 0
                                • Ondry  

                                  Nepamatuju si to. Teď jsem si teda našel článek co potvrzuje to co říkáš, ale celkově mi říkáš co nejíst co nečíst, ale asi by se mi hodilo co jíst a co číst než skončím na vesmírné energii. Já na to třeba jednou přijdu. Ale zdroje K bys mi mohl nastřelit budeš li tak hodnej, krom vajec, ryb a listové zeleniny jsem vypsal vše o čem vím.

                                  Jestli to taky nebude tím, že tam právě musí okopávat ty záhonky za tím co tady se pohyb moc pěstovat nemusí ;)

                                  Ale jo já ty tvoje názory beru ať mi je podáváš jakou koliv formou, aby ze mě nebyl kámen ;)

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Mas 2 formy vitaminu K. K1 a K2. K1 je v zelenine a ma co delat se srazlivosti krve. K2 ma za úkol zabranit aby se vapnik usazoval na mekkych tkanich a drzel se hlavne v zubech a kostech a ma několik form mk4-mk7 apod. K2 ve forme mk4 je malem množství v zivocisnych tucnych produktech(mas­lo,vajicka,mle­ko..) od zvirat, které prave pro nas premenili ten K1 z rostlinek tzn. zvířata, který zerou soju a kukuricu te K2jky moc neprodukuji, protože nemaji zadnou K1 ve strave.. Pak se dela ta mk4 forma synteticky. Ta se třeba v Japonsku pouziva k lecbe osteoporozy. V tech potravinách je ho na destiky mcg no v te synteticke forme se daji koupit kapky, kde je v jedne kapce 1000mcg(1mg). Pak mas formu K2jky mk7 a tu produkuje bakterie. Nejvetsi obsah mají prave ty fermentovane sojove boby (natto) a z nej se taky dela většina doplnku vitK2.. Ted se lidi dohadujou jaka forma je lepsi, protože mk4 zustava v obehu par hodin, kdezto mk7 z natta několik dni.

                                    0 0
                                    • Ondry  

                                      Paráda dík

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Včera se mi dokvasila nova davka. Je toho cca 1,5kg. V japan storu stoji 4×45g porce tusim 150kc. Kdezto ja si koupim 500g soji za 40kacek a ke „kontaminaci“ tou bakterii by stacila i čtvrtina te 45g porce originálního natta, ale ja tam davam celou tu porci. Kvaseni trva 20–40 hodin a pak to pomalu zraje v lednicce. Cim strsi, tim zralejsi chut. Fotrik kterej ma rad tvargle, romadury apod. tak tohle ale malem nedal heh.. Ve 100g je cca tech 1200–1500mcg k2(mk7) a v doplňkách je většinou do tech 100mcg v talbete, takze ve forme toho natta staci fakt 1 polevkova lzice denne. Ja davam nekdy i 100g, hlavne když uz je zralejsi aspoň 14 dni, tak to mi chutna nejvic. :D

                                        0 0
                                        • Ondry  

                                          hmm nádherní vetřelci :D dík za typ, jestli se k tomu někdy odvážím tak dám vědět jestli jsem se poblil nebo ne :P

                                          0 0
                                        • Jacob1  

                                          já občas kupuju tempeh , tohle možná vyjde levněji a je to větší nálož , ale pořád lepší tempeh než tofu

                                          0 0
                                        • jIrI___  

                                          wtf? :D

                                          0 0
                                          • Jacob1  

                                            lepší asiatka naložená v soje než tohle https://www.youtube.com/watch?…

                                            0 0
                                            • Yura  

                                              Jo ti anglani jsou dobri mutanti. Ne všichni, ale jak jde krasne videt v tech ruznych poradech, jak jsou uplne zdegenerovani z te stravy ala fish and chips. Vsechno smazene, polotovary, zadna vyzivova hodnota. Hnusaci heh..

                                              0 0
                • Ondry  

                  Jsi nějak skeptickej k výrobci, jestli máš oblíbenej obchod nebo kupuješ kde zrovna jsi co se týče těch sardinek.

                  0 0
                  • Yura  

                    Coze? Nechapu co jsi napsal.. :D

                    0 0
                    • Ondry  

                      Kde kupuješ sardinky

                      0 0
                      • Delkim  

                        dTest:

                        Nápis „sardinky“ nezaručuje, že se v konzervě pravé sardinky skutečně nacházejí. Pro zjištění druhu ryby je zapotřebí lépe pročíst obal. Pravé nesou název Sardina pilchardus a označení „konzervované sardinky“. V našem testu zvítězily pravé Sardinky v rostlinném oleji Jadran (velmi dobře, 32,10 Kč/100 g pevného podílu), protože dobře chutnaly a nejlépe dopadly v dodržení deklarovaného obsahu masa. Výhodný nákup představují sardinky ve slaném nálevu a oleji značek Gran Mare, Billa/Clever (dobře, 17,70 Kč/100 g pevného podílu), které navíc nejlépe chutnaly, a Makro/Aro (dobře, 17,60 Kč/100 g pevného podílu). Nejhůře jsme ohodnotili výrobky Baltické sardinky Big Fish a King Oscar, které trpěly nedostatky ve většině provedených zkoušek.

                        0 0
                        • Ondry  

                          dik

                          0 0
                        • Yura  

                          Prdel je, ze ty king oscar jsou tusim nejdrazsi ze? Jo ty Jadran to jsou ty od nektonu ne? Ani nepotrebuju test od Dtestu, abych podle chuti poznal, které jsou dobre a ani cena me neovlivni. :)

                          0 0
                          • Ondry  

                            No já řešil něco že kvůli omega nemá cenu jíst ryby když je většinou krmí v chovech obilím a když už jsou z moře, tak se mi to trocha omega rozpadne při tepelné úpravě. A na to jsem taky narazil někde na nějakým fóru. Podle chemickejch vazeb to dává smysl. To všechno je vyšší dívčí.

                            Chápu proč kde jakej rádoby trener sebevědomě píše jídelníček pouze s makronutrientama, to není zase taková věda, ale mikronutrenty jsou na mě snad zatím moc.

                            0 0
    • scota  

      Betaglukan forte na posílení imunity není špatný a je to přírodní výtažek z hlívy ústřičné.

      0 0
      • Jacob1  

        doporučím ostropestřec v kapičkách od topvet dr pantůček .. chutná to jako rum , pak jsem začal dávat sibiřský ženšen v kapičkách od aromatica ..snad bude mít nějaké výsledky .

        0 0
    • hanness  

      Párkrát do tydne cerstvej juice ze zeleniny,chia semena,kazdy den Cordyceps cs4,chlorelu.Diky detem mame bezlepkovou stravu.Tot vse.

      0 0
      • jIrI___  

        Jak ty chia semena zpracováváš? Dostal jsem jich jeden balíček a než poletí do kontejneru, tak bych z nich chtěl aspoň něco zkusit udělat :)

        0 0
        • Freeky  

          No my si je dáváme do ovesný kaše. Každopádně je můžeš zamíchat do čehokoliv. Psali, že nejlepší je nechat tak 20–30 minut ve vodě, aby nabobtnali, ale myslím si že zbytečnost.

          0 0
        • hanness  

          Cirokova kase,nebo do pohankove kase,dve polevkove lzice(denní limit)nechat nabobtnat a jist ;-),deti mi je ji samotne,prej je to mak :-) a ja vlastne také nemam problém je pozrit jen tak,kdyz nemam problém snist bez zapiti i Alavis … ;-)

          0 0
        • blaf  

          ze bys s dietou skoncil driv nez jsi zacal?

          0 0
        • Delkim  

          zamíchej do jogurtu a nech pár minut, lépe se to jí když to maličko nasaje vlhkost, změkne to

          v létě třeba super do ledového čaje s mátou, i to pak pěkně vypadá ve vysoké sklenici

          já si dám ráno do misky ovesné vločky a chia semínka, zaliju mlékem a nechám 10 minut odstát

          0 0
          • 01carbon  

            „pěkně vypadá“ – moje děti tomu říkají žabí vajíčka :-)

            0 0
            • Yura  

              Když se na to podivas podrobne, tak to vypada jako male kaminky. :)

              0 0
    • Jacob1  

      česnek v oleji https://www.kolonial.cz/…rinada-210ml?…

      znáte někdo ? jak je to s ůčinnýmy látkamy v takovéhle nakládané formě ? normálně křupe , rozvařenej není ..je to dobrota

      0 0
      • Yura  

        No je to tepelne upraveny. Nikdy to nebude jako cerstvej a rozdrcenej cesnek..

        0 0
        • Jacob1  

          je pravda , že když jsem snědl čerstvý česnek , tak to se mnou docela zamávalo …tady s ním třeba 5 najednou a nic . Ale dobrota to je

          0 0
          • hanness  

            Jak zamávalo?Od zaludku?Skus si vyloupnout ten vnitrek,bez neho je cesnek lepe stravitelny.

            0 0
            • Jacob1  

              nejsem debil abych to jedl se slupkou , prostě to byla mrda ..jak to pálilo , né jako chilli …jakože mi to nakoplo ,ale trochu jinak než chilli …

              0 0
              • hanness  

                Kdo pise o slupce,cti pozorne a nemusíš si nadavat ;-)

                0 0
                • Jacob1  

                  googlil jsem a četl o nějakém fíglu o odstranění části vnitřku , no já jsem očekával že jsem na BF a že je tu vtipkování samozřejmostí …no když už tak ho nastrouhám a smíchám ho s něčím , přijde mi to škoda ho pitvat .

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.