čtečka, tablet nebo něco podobného

124 nepřečtených
  • jakub

    dovolím si zde položit dotaz pro ty, co užívají toto zařízení. Vážně uvažuju, že si jej koupím, nevím ale pro co se mám rozhodnout, zajimá mne váš názor, nebo zkušenosti s těmito zařízeními. Moje představa – rád čtu knihy, do budoucna bych si dokázal představit že si budu stahovat do takové čtečky oblíbené časopisy (Reflex apod…). Možná – ale bez toho se objedu, bych si tam třeba občas pustil nějakou hudbu, popř film… máte již čtečky doma?? Když jedu v Pepikově metrem, tak vidím, že spousta lidí už do toho čumí, nicméně u nás ve vidlákově vím snad o jednom člověku, který ji má.., klidně vkládejte odkazy na to jaké máte, děkuji za inspiraci a názory

    0 0
    • jIrI___  

      Na čtečce, pokud si pod tím správně představuju e-book čtečku, si moc filmů nepustíš a ani ty časopisy (resp. obrázky) na tom nebudou nic fajnového. Takže uvažuj jedině nad tabletem a tam to čtení zdaleka není tak komfortní. Nemám ani jedno, protože knížky nečtu, ale ze zvědavosti jsem zkoušel jak čtečku, tak tablet a na běžné čtení je klasické papírové knize blíž čtečka a je mnohem příjemnější pro oči.

      0 0
      • jakub  

        v podstatě jsi popsal to co právě řeším bez odpovědi, uvedl jsi přesně argumenty, nad kterými se taky zámýšlím…výhody čteček, jsou mi simpatyčtější, asi se lépe čtou, ale, lze číst jen knihy, časipisy asi nikoliv, jak jsem psal bez videa se obejdu, ale… zase čtečka vydrží dlouho a neničí oči…

        0 0
        • Chiron  

          Taky sem uvažoval, že by se mi tablet i hodil. Čtečka je sice faj, co sem viděl, tak spousta jich má matný displej, což je podle mě velká výhoda. Problém je, že se na nich nedá dělat kromě čtení knih skoro nic jiného. U tabletu mám spíš představu, že si s ním sednu někde do křesla nebo venku pod strom, napíchnu se na domácí wifi, projedu si net, přečtu nějaký časopis. Dá se na tom podívat i na film, ale zas proč bych to dělal když mám komp a monitor můžu natočit k posteli…

          Ale nemám ani jedno, a asi tak brzo mít nebudu, nechce se mi dávat za nějaký lepší tablet desítku, když to nutně nepotřebuju.

          0 0
        • Deathwing  

          ucitel na vejsce nam jednou po hodine ukazoval pracovni ctecku co ma (A4 ctecka s e-inkoustem) na text to vypadalo skvele, bez podsviceni, pismena zobrazila krasne ostre a baterii to zere jen pri prepinani stranek, takze asi kolem mesice na nabiti. prej na tom jde cist 12hodin denne absolutne bez problemu

          na druhou stranu tablet zobrazi prakticky cokoliv i internet ale displej je kapku horsi na oci

          zalezi co s tim chces delat. na dlouhy cteni bude lepsi ctecka a na net a casopisy se kouknes na pc nebo nb

          0 0
        • blaf  

          musis si rozmyslet co od toho cekas

          na cteni knizek je ctecka skvela, eink je mnohem prijemnejsi nez lcd, vaha oproti tabletu mnohem nizsi, s casopisama nevim jak to bude, ale uz existuje x serveru, u kterych se zaregistrujes oni ti kazdy rano posilaj zpravy, nic jinyho nez cteni od toho ale chtit nejde, browseni jen v nejvetsi nouzi, hudbu treba kindle umi, ale nevim jaka je kvalita, nezkousel jsem, je to proste jen na cteni textu

          tablet je podle me vybornej na obcasny browseni po netu, semtam napsani emailu, podivani se na youtube a tak, prijde mi ale dost tezkej na to, abych s nim sedel celej vecer v ruce, uvazoval jsem o koupi, ale kdyz jsem obtezkal ipad tak jsem dosel k tomu, ze s tim v rukach dlouho nevydrzim, pouzivat to jako ctecku mi prijde jako nesmysl, neni to zdaleka tak pohodlny, to uz bych si koupil oboje :)

          0 0
    • Martin  

      jak psal jiří

      na čtení knih jedině čtečku. v zimě jsem si koupil Kindle a jsem s tím mimořádně spokojený – čtení je podobně komfortní jako klasická kniha, nicméně není to tak těžké

      pokud chceš časáky s obrázky a nebo videa, tak na čtečku zapomeň, na to je lepší tablet.

      0 0
    • Radek Broz  

      Jestli chceš i časopisy a net, tak jedině tablet. A tablet = iPad, v podstatě nemá cenu kupovat nedokonalej klon, na kterej ty časopisy často ani nejsou (o sw ani nemluvě)

      0 0
      • blaf  

        a s kolika nedokonalejma klonama mas zkusenost?

        0 0
      • Manas  

        Ma cenu Galaxy II, chvili sem si s tim hral a rozhodne to bylo lepsi nez iPad ktery jsem chvili mel.

        0 0
        • blaf  

          podle me se to dost tezko porovnava, ios je supr system, nejvetsi vada na krase pro me je u nej Apple, android je v tuhle chvili rovnocenej, v necem mozna lepsi, v necem horsi, za tu cenu bych si ale nekoupil ani jedno, pristroj na sezeni na zachode za 10k je drahej, zase tolik casu tam netravim :D

          0 0
          • Manas  

            Jako to mam stejne, nemam pro to pouziti a ani duvod. Na Galaxy se mi libilo ze jsem si bez vetsich problemu moh vytahat fotky z fotaku v raw a rovnou si je upravit. Na iPadu 2 me vadilo vykonnostni omezeni a samozrejme moznost upraveni si vzhledu dle sebe (uznavam ze nejsem typicky uzivatel pocitace, vzdycky si upravuju system tak aby mi vyhovoval) :-P

            0 0
        • Michal.J  

          Galaxy II se mi líbí, ale mám pocit že spousta novin, časopisů atd. zatím dělá speciální verze jenom pro Apple, snad se to časem změní.

          0 0
    • roc.ker  

      Mám osobní cca měsíční zkušenost s iPad 2 a prošel jsem si následujícími fázemi.

      1. ještě jsem ho nedržel v ruce a už jsem ho pomlouval
      2. počáteční seznamování a neustálé nadávání nad nelogickým

      sdílením dat resp. nesdílením dat a specifickými věcmi oproti Win/Linux

      1. akceptoval jsem situaci, že to tak prostě je. Nakoupil za babku několik

      programů web-Atomic, dokumenty-GoodReader atd. a začal jsem si užívat super zařízení

      1. musel jsem ho vrátit → SMUTEK!! :-)

      Co se týče věčného srovnávání čtečky Kindel vs tablet iPad, tak každý má jiné preference. Já osobně bych čtečku nechtěl, protože jsem často četl ve tmě a tam je příjemnější podsvícený display vs lampička (min. pro manželku) a není problém se v posteli převalit podle libosti :-) Výdrž bat. je u čtečky jednoznačně lepší, ale docela by mě zajímal iPad pokud bych na něm pouze četl. Odhaduji to cca na 14dní. Pod zátěží (push mail, web, Wifi, hry, čtení) vydržel cca 3 dny.

      0 0
      • Coffin Corner  

        Podsvícený displej dokáže pěkně rozsvítit noční pokoj, v tom bych oproti ledkové lampičce pro čtečku, žádnou výhodu neviděl. Nehledě na fakt, že kontrast hluboké tmy a rozsvíceného displeje dokáže velmi rychle unavit oči. Ne nadarmo oftalmologové doporučují mít v noci při sledování TV nebo počítače, rozsvícené světlo.

        0 0
        • roc.ker  

          Jas se dá samozřejmě regulovat a s lampičkou je to pakárna. Nehledě na to, že pokud někam cestuješ, tak stále na ní musíš myslet, abys jí nenechal doma v šuplíku.

          Je to otázka preferencí. Každému vyhovuje něco jiného. Tvůj koment pro mě není argument.

          0 0
          • blaf  

            je uplne bez debat, ze displej ctecky ti namaha oci min nez tablet, za tmy spim, u postele mam lampicku, v hotelu je taky, nepotrebuju myslet na lampicku, tvuj koment pro me neni argument ;)

            0 0
            • tonik666  

              Čtu se čelovkou :) HL20 je pro Kindle ideální, na nejnižší mód s refraktorem neruší ostatní ze spánku a svítí dost.

              0 0
          • Qeex  

            Proto se dělá pouzdro na kindla přímo s lampičkou, abys na to nemusel myslet. Jinak je to asi stejné, jako nutnost myslet na nabiječku u tabletu, když jedu někam na víkend.

            0 0
    • Flegmatik  

      No, já si do metra koupil tuhle magickou tabulku a to bys viděl, jak lidi koukaj!

      0 0
    • Coffin Corner  

      Tablet je pěkná hračka, ale rozptyluje, protože umožňuje dělat vice věcí a nakonec se přistihneš, že si místo plánovaného čtení, surfuješ, nebo hraješ. Pokud chceš opravdu číst a ušetřit si zrak, kup čtečku.

      0 0
      • roc.ker  

        Pod rozptylovani se musim podepsat. Kolikrat jsem si sel neco nastudovat a nakonec jsem koncil kolem pulnoci u NFS nebo NBA :-) Nicmene jsem zastancem universalnejsich veci a tam je iPad jasna volba. Jedinym problemem je cena. NB nahradit nedokaze a 12k je trochu moc.

        0 0
      • roc.ker  

        Pod rozptylovani se musim podepsat. Kolikrat jsem si sel neco nastudovat a nakonec jsem koncil kolem pulnoci u NFS nebo NBA :-) Nicmene jsem zastancem universalnejsich veci a tam je iPad jasna volba. Jedinym problemem je cena. NB nahradit nedokaze a 12k je trochu moc.

        0 0
    • pepino  

      mno, jak se jmenoval ten tablet či netbook, co měl splňovat oboje? Teď si nevzpomenu, nějak to chcíplo, našel jsem jen Pixel QI.

      0 0
      • M13  

        Asus Transformer?

        0 0
        • pepino  

          Nene, display byl klasické LCD a e-ink dohromady, teď nevím, jestli to nemělo něco s Indií, ale každopádně jsem o tom už neslyšel, už se to mělo prodávat. Mám to na jazyku, ale taky 3 piva, tak nevim, jestli si vzpomenu:) Von to asi bude ten Pixel-Qi

          http://www.svetandroida.cz/…evadi-201103

          0 0
    • Roman  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Venda  

      Čtečku jsem neměl možnost, ale hrál jsem si z tabletem a za mě můžu říct, že bych si radši pořídil notebook ve stejný velikosti. Větší výběr, lepší klávesnice, víc funkcí, jsme na to zvyklí a myslím si, že i větší životnost.

      0 0
    • mr.antik  

      Při těch cenách bych si koupil jak čtečku tak tablet (s tim bych třeba počkal na vánoční akce)…

      0 0
      • Coffin Corner  

        Proč čekat až Apple zakáže všechny konkurenční tablety :) Za sto dolarů, no neberte to…

        : http://notebooky.idnes.cz/…vyrobci.aspx?…

        0 0
        • pepino  

          Jo, tak ho sežeň:) V řádu minut byly pryč. Jianak Apple je skutečně borec

          http://notebooky.idnes.cz/…endy-nb.aspx?…

          všechno si patentovat a když to vyrobí někdo jinej, honem zažalovat.

          0 0
          • Coffin Corner  

            Dvě noci ve frontě před obchodem a je tvůj… ;)

            0 0
          • blaf  

            s tema patentama to tak dela kazdej druhej, podivej se treba na MS

            0 0
            • pepino  

              Že si patentujou dopředu něco, co ještě neexistuje?

              0 0
              • blaf  

                nevim o cem konkretne se bavis ty, ja jen obecne, ale nic na tom nevidim, kdyz neco vymyslim, tak si to necham patentovat, to, ze se to jeste masove nevyrabi a neprodava nevadi

                0 0
                • Manas  

                  Me prijde divne ze se da patentovat designovy vzor technicke veci. Ale jsem mozna divny ja.

                  0 0
                  • blaf  

                    jestli je dobre nebo spatne, ze jde neco patentovat je neco jinyho, ja jen mluvim o tom, ze nevidim nic spatnyho na tom, ze si neco patentujou, kdyz to lze, az se to zakaze tak si to patentovat nebudou, v usa holt ted lze v podstate cokoliv tak proc toho nevyuzit?

                    0 0
                    • Manas  

                      Ja vim, tohle chapu. Nicmene stejne mi to prijde jako dost ubohy, patentovat si design a pak zakazat konkurenci prodavat jejich jiz hotovy produkt pomoci maleho lokalniho! soudu s manipulovanymi dukazy. A pak diky priblblym EU zakonum to zakazou vsude v EU.

                      To, ze je to Apple s tim nema moc co delat, proste obecne se mi tohle nelibi.

                      0 0
                      • Radek Broz  

                        No, tady jde Applu o to, že se Galaxy až náramně iPadu podobá a to včetně např. balení (dělal jsem na první Galaxy reklamu a to jsem si myslel, že si dělaj prdel, jak to bylo do očí). Prostě jde o to, aby ty výrobky nebyly zaměnitelný. Jasný, ma obd=lníku toho moc nevymyslíš, přesto je ale tohle až moc okopírovaný. Nic nenormálního na tom nevidim – tvar lahev CocaColy si taky okopírovat nemůžeš, byť bys v tom prodával pivo. Netvrdim, že by to soud měl zakázat, ale jejich snahu chápu – on amťung by dělal to samý.

                        Druhá věc je, že se všechny tyhle firmy navzájem souděj v x věcech. Jednou vyhraje ta, podruhé druhá, většinou to skončí nějakým mimosoudním vyrovnáním a podstoupením patentů a jede se dál. http://www.pooh.cz/…ing_whom.png docela zajímavej graf, která z tech. firem žaluje kterou – to je fakt megakomedie.

                        0 0
                        • Manas  

                          Tjn. Skoda ze si tvar tabletu nezaregistrovalo uz HP hned na zacatku v devadesatejch letech ;-)

                          Nicmene tusim ze v pripade Galaxy II uz neslo tolik o tvar – protoze pomer stran je rozdilny atd… Kazdopadne to je jedno, ani jedno si nepotrebuju koupit a stejne me jako koncoveho zakaznika zajima kde dostanu za nejmin penez nejvic muziky.

                          0 0
                • pepino  

                  Ne, patentuješ si do budoucna něco, co se ještě nevyrábí, ani u Applu, americký zákony to povolujou.

                  0 0
                  • blaf  

                    a kde je ten problem? kdyz vymyslim neco genialniho tak proc bych si to nepatentoval, kdyz mi to zakony umoznujou? i kdyz to mam zatim jen na papire, nez vyrobim prototyp a otestuju to tak muze trvat jeste dlouha doba tak si to takhle pojistim…

                    0 0
                    • pepino  

                      Jasně, je to možný, za mejch mladejch let si nejdřív něco musel vymyslet, sestrojit a nechat si to patentovat, doba jde dopředu. Jdu si nechat patentovat (š)kvarkový pohon.

                      0 0
    • Qeex  

      Ahoj,

      od loňského září použivám Amazon Kindle 3, a poslední měsíc jsem přešel na Nook Simple touch. Co se týče čtečky, můžu jen doporučit, knižky se na nich čtou jedna radost, ale je pravda, že video na nich nespustíš. Ovšem časopisy nejsou zas takovej problém, pokud je máš v nějakém ebook formátu(napřiklad VTM.cz posílá každý týden svůj „časopis“ s obrazky apod, není problém si na kindlu obrazek jedním klikem zvětšit na celej display, jen musíš počítat s tím že nemáš barvy). Pokud bys měl časopisy ve formátu PDF, formatované pro A4, je čtení na kindlu i nooku kvuli 6" displayi celkem nepohodlné, a musí se stále zoomovat, pro takové použití je mnohem vhodnější větší Kindle DX.

      Moje aktuální čtečka NOOK je dotyková, je menší než kindle a běží na androidu 2.1, na takové universalni pouziti je oproti kindlu vhodnejsi, jelikož není problém nahrát běžné android aplikace, nahrat si operu mini a brouzdání po internetu je ve srovnání s kindlem mnohem příjemnější. Velká výhoda je ta výdrž, intenzivním používáním aplikací a hledání na internetu apod. se nook vybije cca o 7–10%, při běžném čtení dvě až tři hodiny denně, vydrží cca měsíc bez nabijení.

      Pokud celej den koukáš do počítače, a doma si chceš odpočinout, kup si čtečku, ožel videa a jen si čti. Ještě doplním, že kindle ma v sobě i ten MP3 přehrávač a slot na sluchatka, po malé úpravě lze pouštět i internetová rá­dia.

      0 0
    • vendetta  

      Na iPad si lze zvyknout. Krome toho novy SW iOS 5 nabizi jiz plne pouziti a sync bez pripojeni k PC/Mac. iPad je jediny tablet, na ktery existuje alespon nejaky obsah v podobe casopisu, knih a aplikaci. Jediny jeho vazny fcni konkuret je Blackberry PlayBook. Zbytek jsou skutecne jen kopie a k tomu nevydarene. To je asi tak vsechno. Spise bych tihnul k tabletu, pozitiva pro me jednoznacne prevazuji.

      0 0
      • mr.antik  

        jakože na android nejsou žádné aplikace, jo? Hmmm… Mysliš že ostatní tablety se používaj jen jako drahá zrcadla?

        0 0
        • Vilém  

          Apple je proste nej, v cemkoli, tam neni o cem debatovat:))

          0 0
        • vendetta  

          Mame Androida v rodine. Aplikaci je malo. I ty same oficialni aplikace nejsou tak uzivatelsky prijemne jako aplikace pro iOS. Kolik aplikaci je optimalizovano pro rozliseni displeje urciteho Android tabletu/telefonu? U Apple proste neni co resit. Je to jasne videt. Na updaty vyrobci kaslou. U Apple dostavaji updaty vice jak 2 roky stare telefony ci tablety. Plno veci tam neni tak snadnych – treba kompletni zaloha telefonu a kompletni resety kdyz neco nejede. Market mi porad haze nejake chyby. Krome toho verze Androidu pro tablety je zatim velice nepouzitelna a nestabilni. V teto fazi je Android velice nejisty. Uvidime, jestli neco zmeni akvizice Motoroly. Myslim si, ze tablety s Androidem a jinymi systemy nez iOS a BlackBerry jsou pro me jen draha zrcadla. Pisu svuj nazor, s nim nemusi nikdo souhlasit. Ano, Apple je pro me nej, proto ho pouzivam. Pokud natrefim na neco, co by mi lepe vyhovovovalo, switchnuti se branit nebudu. Netvrdim, ze je nej pro kazdeho.

          0 0
        • roc.ker  

          Jsem fanda Androida resp. telefonů na něm postavených, ale co se týče tabletů a hlavně dostupnosti a vyladění aplikací je skutečně iPad asi nejlepší. Je na něj i plno business věcí Citrix Reciever, Cisco VPN, RSA, časopisy National Geographic, noviny …

          0 0
          • mr.antik  

            jasně, ale záleží k čemu ten tablet vlastně chceš používat (takovou otázku si asi moc lidí neklade:-)

            .. Internet, filmy, fotky, mail, čtení knih/časopisů, možná nějaký hry. Věřim že u Apple i Android jsou lidi, co využívaj jiný věci, ale těch bude menšina…

            Ale to už je mimo téma, na vlastní čtení literatury je prostě čtečka nepřekonanetelná.

            0 0
      • blaf  

        jj, obecne v it moc funkcnich veci neni, videl bych to tak na MAcBook, iMac a iPod, ostatni jsou jen drahy kusy plastu nebo hliniku :D

        0 0
    • Zarniwup  

      Ahoj, mám jak čtečku (kindle 3), tak i tablet (asus transformer). Pokud hodláš hlavně číst knížky, tak ber určitě čtečku. Na tabletu se samozřejmě dá číst taky, ale ve srovnání s čtečkou to je nepřijemný a to ani nemluvím o tom, že venku na sluníčku by to bylo spíš utrpení.

      Tím nechci říct, že by tablet byl na nic, naopak:-) Původně jsem si ho kupoval kvůli tomu, že že jsem měl problémy se zádama a musel jsem na operaci a s tím, že ho prodám, jakmile budu zdráv. Teď už se pomalu uzdravuju a dost uvažuju o tom, že si ho nechám, protože je to ideální věc na domácí serfování po netu, občas seriál (dokonce i v HD) a podobné hlouposti. Co mě ale dost štve, je to, že ještě nikdo nepřišel s plnohodnotnou náhradou Office, sám tu mám Polaris a žádná hitpráda to pořád není.

      Takže abych to shrnul. Čtečku už považuju za nepostradatelnou a neváhal bych. U tabletu je to horší. Je to sice skvělá hračka, ale mám pocit, že podobně poslouží i smartfoun. Ale tady jsem na vážkách jestli doporučit nebo ne, Za těch šest týdnů jsem se s tabletem opravdu sžil:-)

      0 0
    • dancing dog  

      já čtu hodně, knížky už nemám kam dávat a do knihovny se mi chodit moc nechce, takže toužím po čtečce. Na čtení knih je určitě nejlepší, ostatní je jen kompromis. Ale zase je jen na to čtení… pokud Ti jde o „universál“, tak určitě tablet- počkej si třeba na ten novej od Toshiby..

      0 0
    • camlost  

      tablet hodlam koupit dceri. oblibila si muj telefon, hraje na nem hry a vzdycky ho hrozne upatla. tak dostane tablet, bude si na tom kreslit a vybarvovat a vystrelovat ptaky prakem… a ja budu mit klid. tablet je takove sikovne, pomerne univerzalni zarizeni, ze jsem o ctecce ani nikdy neuvazoval ani pro sebe. papir je papir.

      (dcera je na cteni jeste mala)

      0 0
      • mr.antik  

        …omg tablet na vybarvování a střílení ptáků prakem :-)))

        0 0
        • camlost  

          no dobre, jeste kouka na pohadky na youtube. :-)

          (neznas Angry Birds, ze se tak divis praku a ptakum? :-D)

          0 0
        • Bomba+  

          To pochopis, az budes mit deti. Moje trileta dcerka si iPad suverenne zapne, presne ta mala potvurka vi, do jake slozky jit a najit tam svoje omalovanky Colour Me. :-) Je to sranda pozorovat, jak si ty deti umi ochocit technologie…

          Jinak k puvodnimu dotazu: Tazatel zjevne nechape rozdil mezi tabletem a cteckou, takhle polozeny dotaz je proste spatne.

          0 0
      • Qeex  

        Papír je papír, ale stačí si přečíst jednu, dvě knížky na čtečce s kvalitním displayem a začneš uvažovat jinak (to samé říkala moje mamka a přítelkyně… tak jsem jim pujčil svou čtečku, pár dní jsem jí neviděl, a následně objednaval další i pro ně) :-).

        0 0
    • Jarque  

      Má někdo zkušenost jak koupit Kindle z Amazonu??? Zdá se mi, že z US ani britského amazonu do ČR elektroniku neposílají. (A kindle na UK amazonu je o dost dražší než ten US (US teď navíc nabízí verzi s reklamními screensavery za 114USD))

      0 0
      • Qeex  

        Americkej amazon ti jí pošle, maj EU verzy( a dotovaná verze se reklamou se mimo US neposílá), ta jde v pohodě koupit, do týdne ho máš doma. Aktualně bych asi počkal měsíc, jelikož se očekává Kindle 4

        0 0
        • Jarque  

          Dík za zajímavé info, uvidíme co to bude… To by mohla trojka jít s cenou ještě o chlup níž :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          esli to interpretuje češtinu jako ty, tak snad radši nekupovat :)

          0 0
    • jakub  

      všem velice děkuju za podnětné infromace… vidím to tak, že asi vyhraje čtečka, přeci jen raději čtu od filmů a internetu mám počítač… děkuju…

      0 0
      • lenny_vej  

        Objednávals nakonec čtečku z Amazonu? Mě by zajímalo, jestli prošla do Čech bez cla a DPH. Chtěla bych to k Ježíškovi a pořát je to levnější než z Alza.

        0 0
        • Toutou  

          Reklamoval jsem Kindle už po změně celního limitu (chová se to jako úplně nová objednávka) a prošla v pohodě.

          0 0
          • lenny_vej  

            Sláva, snad se mi to povede taky.

            0 0
            • Toutou  

              Na který model se chystáš?

              0 0
              • lenny_vej  

                Chci Kindle 3 (resp. dneska to prodávaj jako Kindle keyboard). 3G nevyužiju, dotykovej nechci. Ale teda teď mi na outdoorforu zas někdo psal, že se clo/dph platí, tak já fakt nevim. Objednával z britskýho nebo americkýho amazonu? Ten britskej totiž už ten muj vybranej neprodává…

                0 0
            • MlokCZ  

              To se nepovede v žádném případě, protože to z Amazonu teď už funguje jiným způsobem.

              Amazon si rovnou všechny potřebné poplatky jako DPH a CLO (clo být nemusí když se bere ta nejlevnější varianta) napočítá rovnou a vše pak sám zařídí.

              Tady je screenshot z objednávky nejlevnější varianty Kindlu, tedy

              Kindle, Wi-Fi, 6" E Ink Display – for international shipment

              A když nechceš ani dotykový displej, ani 3G, tak proč nevezmeš právě tu nejlevnější novou verzi? Je levnější než Keybord verze, lehčí, menší a dotykový displej pořád taky nemá (to má jen verze Kindle touch, která je dražší).

              Chybí akorát ta klávesnice, která je podle mě zbytečná (mám rok Kindle Keybord 3G). A ještě displej byl u nových verzí mírně zlepšen (malinko lepší kontrast a o trošku rychlejší překreslování).

              Sám jsem uvažoval, že bych přešel právě na tuhle verzi. Dotykový displej taky nechci, klávesnici vůbec nepoužívám a 3G taky moc nepotřebuju (stejně je internet na tom použitelný jen dost omezeně kvůli displeji).

              U nových verzí navíc už není zdarma připojení 3G po skoro celém světě jako to má ten starší model.

              Ale i přes zaplacení DPH je to nejlepší vzít tam. Z UK Amazonu stejně co ČR objednat nelze vůbec. A u nás je pořád znatelně dražší.

              0 0
              • MlokCZ  

                Tady máš hlášku z UK Amazonu při pokusu objednat nejlevnější verzi Kindlu 4 (tedy ten co jsem doporučoval):

                „Kindle, Wi-Fi, 6“ E Ink Display cannot be shipped to the selected address. A non-UK address was selected for this UK-only Kindle. For the best wireless coverage and fastest shipping to Czech Republic, please shop the US Kindle Store at Amazon.com."

                Navíc je to stejně jedno, protože to vychází ± nastejno. Na UK Amazonu je právě akorát o to DPH dražší (je dražší ještě o malinko více při současném kurzu, z US je ale zase mírně dražší poštovné).

                0 0
          • MlokCZ  

            Nějaký čas po 1.4.2011 než to změnili na ten současný systém, který jsem tu popsal, tak to bez zaplacení DPH procházelo snad všechno.

            V okolí vím o 3 objednaných Kindlech, které prošli všechny bez DPH.

            Docela by mi zajímalo proč to tak bylo. Možná to hodně záviselo na způsobu dopravy. Ve stejném období jsem objednával dva tlumiče z US ebay a neprošel mi bez DPH ani jeden (zajímavé, že oba byli těsně přes hranici pro CLO a platil jsem CLO jen u jednoho). Oboje ale doručováno u nás ČP, takže tím se to od těch Kindlů lišilo.

            Každopádně teď už je to stejně jedno, když si to rovnou už naúčtuje Amazon (a pak to zařídí a zaplatí, takže to přijde přímo a neřeší se ještě dobírka za DPH a CLO), takže se tomu nedá nijak vyhnout nikdy.

            0 0
            • lenny_vej  

              Dík moc, tak jsem to původně pochopila taky.

              Nad tím novým Kindlem jsem přemýšlela, ale mám s tím dva menší problémy – nemám to kde osahat (na rozdíl od kindle keyboard) a tak nějak se mi nelíbí, že je stříbrný (já vím, na funkci to vliv nemá, ale prostě mi to nesedí).

              Dík za vysvětlení

              0 0
    • MarekF  

      Využiju tohodle vlákna, abych se zeptal zdejších tabletářů – kčemu je máte? jasně, surfování po netu, seriály, filmy.. nějak využít jinak prosraný čas na wc, ale to všechno se dá dělat na smartfounu za poloviční cenu a nebo potom jsou tady za stejnou cenu net/notebooky, které mají jednu obrovskou výhodu – klávesnici. Není nic pohodlnějšího, než ten mail si napsat na klávesnici, než patlat po displeji, vím, o čem mluvím. Pořád mi uniká celkový smysl tabletu. Proč jste si ho pořídili? co vás k tomu dovedlo? Proč ne rovnou pohodlnější ntb?

      Sorry za OT ;)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ctecka ala Kindle je neco uplne jineho nez tablet..

        Na takove znudene serfovani po netu, cteni novinek a tak, je tablet docelma vpohode. Smartphone je maly..nevovedu si predstavit ze bych na tom sledoval nejaky film/serial a neco z toho mel…

        Klavesnice je resena doclea slusne, ale na psani reportu ze sluzebky to neni to prave.

        Ja si poridil notebook s dotykovym displeyem-reaguje jenom na prilozenou tuzku. Na cteni to neni to prave, ale na upravu fotek uplna lahoda:)

        K pousmani: byla docela sranda pozorovat japonciky jak si pomoci iPadu foti ajfelovku a kdyz si konecne nejak ustavi scenu, tak tu placku musi jenou rukou pustit a ******* na displey.

        0 0
      • Smazaný účet  

        je to šikovná podložka pod papír, když si potřebuješ něco zapsat

        0 0
    • janoT  

      vytahuji znovu vlákno -prosím o radu.

      Chci koupit čtečku a váhám co bude lepší Kindle nebo např. čtečka z ereading.cz? chci to hlavně na knihy v čěštině a v případě Kindle bych asi musel dost laborovat z převodem do použitelného formátu (neporadí si s ADOBE DRM)- to je velký nedostatek. U Kindle se mi líbí zase provedení HW – malá,lehká(model 6" bez klávesnice).

      0 0
      • 100kg  

        Pro převod PDF je zdarma program CaLibre nebo se registruješ u Amazonua a zdarma ti převedou přílohu mailu z pdf do mobi, takže neni problém.

        0 0
        • jecnak  

          Opravdu neni problem s Adobe DRM?

          0 0
          • MlokCZ  

            Samozřejmě, že je. Kindle neumí Adobe DRM.

            Já bych se s tím ale vůbec nepáral. Když už si knížku koupím, tak mi nějaké DRM může mít ukradené. Za knížku jsem zaplatil, tak si ji logicky chci i přečíst.

            A DRM bych prostě odstranil, návod např. zde

            http://www.bookz.cz/…e-knihy-drm/

            Metod jak odstranit Adobe DRM je na netu více.

            Tady další článek o problematice Adobe DRM, dole v něm odkazy na ostranění DRM.

            http://www.james-z.cz/…lo-adobe-drm

            0 0
      • fr33k  

        No tu čtecku z ereadingu bych si osobně nekoupil. Je to tak trochu asijský šunt – http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/…v60/recenze/ Navíc se chvástají tím, že je to made in EU, což je lež. Proč nakupovat u lhářů?

        Osobně si myslím, že podpora formátů je tak trochu přeceňována (alespoň u některých lidí, kteří prostě nemají svůj názor, jen to někde četli od někoho jiného), ale pokud někdo hledá čtečku s bohatou podporou formátů (a nechce jít do hacku zařízení), tak existují na trhu čtečky od firmy PocketBook. Zrovna vyšly nové modely – http://www.ebook-ctecky.cz/…-pocketbook/

        Osobně jsem se zbavil Kindlu 3 (už moc pomalé otáčení stránek na mě), Kindlu 4 a půjdu do něčeho dotykového.

        0 0
    • McBlacky  

      na čtení Kindle

      0 0
    • tromboonen  

      Poradíte čtečku?

      Technologie – je něco nového lepšího než e-ink? Trochu se mi nelíbí nutnost svítit si na to, já používám Aldiko na tabletu, svítí samo, kontrast a jas se daj nastavit..

      Chci něco pro syna, mělo by to být bez jakýchkoli připojení, her, klávesnic, čistě jen na čtení, když mu dám tablet, bude pařit hry… nahrávání knih co nejjednodušší, asi přes kabel z PC, nebo na kartu..

      Dík

      0 0
      •  

        oživuji neb ježíšek by chtěl mé polovičce donést čtečku knih což je pro mě španělská vesnice. Předběžně mám ve výběru PocketBook Basic Touch 624 http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/…c-touch-624/

        Dobrá volba či nějaký jiný tip do 2,5 tis. Kč,

        0 0
        • blaf  

          minuly tyden mel amazon Kindle touch za par kacek :( skoda

          zauvazuj o tom, jestli ji nebude chybet podsviceni, jinak je alternativou Kindle Touch, ja jsem s nim spokojeny, ale nemam srovnani s Pocketbookem, jo a obe jsou spatne pouzitelne na tech. literaturu, displej je maly, ale predpokladam, ze to na tech. literaturu nema

          0 0
          • tromboonen  

            Hele ktery model Kondla ma podsviceni? Resp. prepnuti na cerny papir a svetly font? Ja koupil kindla mladymu, asi pred rokem, toho dotovanyho, vse OK, ale nema podsviceni, jedna znama mi ukazovala Kindla co sviti, ale zadnej typ nebo nazev modelu na tom nebyl.. ja ctu jen po tme a svitit je kravina, ani lampickou, ted mam tablet a Aldiko, ale nejak mi to kurvi oci, ten kindle se mi zda pro oci prijemnejsi

            0 0
      • Auditor  

        Kdybys byl ochoten 500 k limitu pridat …

        PocketBook 626 Touch Lux 3

        Mám, předtím jsem měl Kindle (ver. 2), měl jsem v ruce Paperwhite 1 … a PocketBook je lepší.

        0 0
        • Martin  

          myslíš, že ji po roce ještě nemá?

          0 0
        • blaf  

          V cem je ten Pocketbook lepsi?

          0 0
          • tromboonen  

            V recenzich pisou spatna kvalita plastu a praska displej, tak nevim..

            0 0
            • tromboonen  

              A co tohle, má někdo? http://ctecky-elektronickych-knih.heureka.cz/…ght/recenze/#…

              recenze zmiňuje i pocketbook: Čtečku jsem zakoupil poté, co mi jako mnohým dalším „odešel display“ u Pocketbook Lux 3. Pocketbook je funkčně výborná čtečka, po stránce konstrukční je to šmejd a nic nevydrží, aniž si jste vědomi nějakého nárazu apod. čtečka přestává fungovat a reklamace je neuznána – prasklý display. Bookeen je dobrá volba velmi mezi Kindlem a Pocketbook, tedy zatím. Z Kindle má display, z Pocketbook ovládání. Na rozdíl od Kindle má možnost vložení SD karty, členění knih je podobné jako u Pocketbook, což mi vyhovuje více jak u Kindle, kde to je hodně nepřehledné. Rozhodně doporučuji.

              0 0
            • Coural  

              Mám Pocketbook Touch 2 Lux a vydrží mnohem víc než NOOK Simple Touch with GlowLight. Tam se velmi rychle zničila vrstva rozvádějící světlo od diod na display.

              0 0
          • Auditor  

            Oproti Paperwhite 1. gen lepší konstrast, víc bílá … po,ěřováno kus ke kusu.. uznal i majitel Kindlu.

            0 0
    • MirkoS77  

      Spíš bych volil tablet než čtečku, já třeba čtu knížky na ipadu mini a je to úplně v poho

      0 0
      • Petr L2  

        Jistě, že je to vpoho, ale tablet unavuje oči a vydrží podstatně méně, takže stále tak jako v roce 2011je na čtení knih vhodnější čtečka :-)

        0 0
      • blaf  

        naprosto nesouhlas, nejakou dobu jsem ted nemel ctecku, tak jsem si ve vlaku cetl na mobilu a je to nebe a dudy

        0 0
      • Martin  

        kolik toho přečteš?

        0 0
      • jIrI___  

        Taky nesouhlasím. Nejsem žádný velký čtenář, ale knížky jsem dřív četl na Asus Nexus 7 a pak si začal od ženy půjčovat Kindle. „Komfort pro oči“ je u Kindlu úplně někde jinde než u tabletu. Než jsem to nevyzkoušel, tak jsem tomu nevěřil.

        0 0
        • Petr L2  

          Ono je to spíše o tom, jak je člověk unavený a v jaké má formě oči, mladý a zdravý tu zvýšenou zátěž nevnímá, ale to neznamená, že si oči neunavuje :-)

          0 0
          • tromboonen  

            Mladý a zdravý bude mít brzo zkažený oči nejspíš.. ale záleží, jak moc čučí do jiných displejů, což je ale dnes 20 hod/den normálka..

            0 0
    • MirkoS77  

      Jako jo to souhlasim, ale když vemete v potaz, že čtečka je víceméně jen jednoúčelový zařízení za cenu, při které koupíte třeba starší Ipad Mini.. který má Night Shift, při kterém zežloutne displej, tak je to hned lepší na čtení..

      0 0
      • Martin  

        už jsi nějakou čtečku měl v ruce?

        0 0
      • blaf  

        jednoucelove, a to je to klicove, vetsina univerzalnich veci stoji za hovno, umi vsechno a nic, ctecka je na cteni a umi to vyborne

        0 0
    • jecnak  

      Mam ctecku (Nook) a tablet (Ipad 3G 10") a radeji ctu na Ipadu, protoze je vetsi, podsviceni se da nastavit tak, aby nerusilo a kontrast a jemnost pisma je perfektni. Kdyz si zapnu ke cteni ztlumenou lampu, tak jsou svetelne podminky i s rozumne podsvicenym tabletem velmi prijemne. Ctecku mam nekde hozenou a uz rok jsem ji ani nenabil.

      0 0
      • MirkoS77  

        Souhlasim, mě přijde že prostě když si dobře nastavíš tablet, tak to neni nepříjemný.

        0 0
        • blaf  

          mno, jecnak ma co porovnavat takze si udelal nazor a vi co mu vyhovuje, ty ale evidentne o ctecce nic nevis, kdyz ti jen prijde

          0 0
          • tromboonen  

            Potvrzuju, ze tablet je na oči náročnější. Čtu na nexusu 7, appka Aldiko, nastavit se tam dá vše, v noci černý papír a hnědý/béžový font, bílý moc oslňuje.. jas je nastavitelný kontinuálně… taky jsem si říkal nač kupovat jednoúčelovou krabičku, ale tablet stejně na nic jiného nepoužívám.. a na ty oči to fakt není nic moc, perfektní na uspání, za pár stránek mě začnou „bolet oči“ a zavírat se, ale za těch pár let co jej mám se mi zhoršil zrak, přes den čumím furt do poče na malý písmenka, večer do tabletu na větší, font si dost zvětšuju (OK, na krátkozrakost mám možná už věk, ale začlo to s tím čtením na tabletu)..

            Ten kindle je za světla skutečně příjemnější, zkoušel jsem to, pro oči opravdu pohodlnější, jenže většinu času čtu potmě v posteli a svítit si nehodlám, to bych musel laborovat kam svítit a jak si lehnout, ani nějaký pidilampičky nacvakávací mě nelákaj… to podsvícení jsem nezkoušel, protože ten náš jej nemá, ale hodlám pořídit, je to podsvícení, nebo reverz barvy papíru a písma? A neoslňuje to/dá se regulovat jas

            0 0
            • kemo  

              Mám Kindle paperwhite – ten obyčejný bez automatické regulace jasu – a je to bomba. Podsvícení mám zapnuté v podstatě stále a jen reguluju, jak moc to má být jasné (pár kliky na display). Z německa se dá sehnat do 2500Kč.

              Jak je to udělané nevím, ale prakticky to nežere baterku a neoslňuje to. Předtím jsem měl obyč kindle a po pořízení podsvíceného šel hned pryč.

              Ten lepší a dražší kindle voayge má automatickou regulaci jasu a tlačítka na otáčení stránek – to asi nebude špatné, ale už je potřeba zvážit nemálo peněz navíc, když i základ udělá velice dobrou službu.

              Čtení na tabletu (jakkoliv nastaveném) zvláště ve tmě si dlouhodobě neumím představit, podle mě je to o oči.

              0 0
              • mr.antik  

                myslim že ty oči se nějak nastavit ještě dají (v závislosti na typu tabletu a čtecího SW), mě tablet přijde dost těžký, plus v nějkterých prostředích je asi největší zlo ten lesklý displej (ale to zas záleží kde čteš, jestli jseš třeba zvyklý to mít položené na stole).

                Osobně – radši nejelvnější čtečku nebo klidně bazáč, pokud čteš trošku víc a třeba venku

                0 0
                • Lutter31  

                  Já mám taky starší Kindle bez podsvícení a jsem s ním velmi spokojen. Nechtěl jsem pořizovat novou čtečku jenom kvůli podsvícení. Naštěstí v dnešní době existujou už světla určená přímo na čtení, která už tak nenamáhaj oči. Tak mi někdo doporučil tohle odkaz a zatím jsem spokojenej. Dřív při normálním světle mě po chvilce začaly pálet oči, ale tohle mi opravdu pomohlo.

                  0 0
                  • kemo  

                    To si vážně raději koupíš nepraktické světýlko za 1700, než nový kindl s podsvícením pod 2500? Jak s tím čteš třeba na cestách, když je horší světlo?

                    Nehledě na to, že svůj starý dost pravděpodobně za litr prodáš.

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Starej bez podsvícení je ideální jako druhý kousek na dovolenou na pláž, podsvícení nepotřebuješ a prd se stane, když ho poškodíš. :-)

                      0 0
                    • mr.antik  

                      spiš reklama…

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.