uplně mimo - stavba domku - odpady

6 nepřečtených
  • RS

    Ahoj všem, na foru jsou určitě i odborníci na stavbu tak dovolte dotaz. Jak se řeší rozvody vody a odpady v novostavbě? Seká se do obvodových zdí, nebo se dávají do podlahy či se zakrejou přizdívkou? Obvodové zdi jsou porotherm 44. Předem díky.

    0 0
    • kafac  

      Sekat,sekat.......

      0 0
    • goofy  

      Jenom ne do obvodovych! To je za prominutim zhovadilost nejvetsi. Zarizovaci predmety by mely byt umisteny tak, at umoznujou vedeni odpadu po vnitrnich stenach. Idealni by to bylo v instalacnich sachtach, ale budme realisti :o)

      Takze vodorovne pripojne odpadni potrubi (umyvadlo, vana) bych zasekal do drazky do vnitrni zdi. Stejne tak i vodu (tam i svisle), ale velke odpadni potrubi bych nesekal a spis oblozil. Zalezi, kde ti to vychazi.

      Kazdopadne nesekat drazky do obvodovek, kor porothermu 44.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Při šikovnym rozhození koupelny případně dát přípojný do soklu. Já to považuju za celkem šikovný, je to výborná odkládací plocha. :o) A svislá kanalizace většinou vyjde do rohu u hajzlu, a tam to obložení tolik neva. V RD se trocha hluku od spláchnutí o patro vejš toleruje. :o)

        0 0
    • reset  

      Idealna je instlacna sachta a tadial viest vsetky hlavne potrubia a rozvody ako pisal goofy. Ale inak nevidim dovod preco by sa nemalo sekat do obvodovych stien. Pokial tam nebudes rubat dieru na nejaku 110 odpadovu ruru. Pokial tam bude odpad od umyvadla, mycky, rozvod vody, elektrika a pod. male veci tak by som to kludne zasekal do obvodovych stien aj tak sa tomu asi nevyhnes. Len pozor nesakat (tehla je krehka a rozlame sa) ale najskor zapilit fexou s kotucom na beton. Potom staci klepnut a vypilene krasne vypadne. Zalezi hodne na konkretnych podmienkach. Ale aj tak som za rozvody vody a kurenia v podlahe. Bude tak menej t-ciek, kolienok a pod. akoby si mal hnat vodu dokola celej miestnosti lebo umyvadlo mas na druhej strane :). Menej veci co sa moze pokazit. Odpady tiez kludne do podlahy ak samozrejme bude dostatocna vrstva poteru a dovoli odpady vyspadovat.

      0 0
      • Honza z H  

        Tak já bych zas do podlah všechno necpal, v případě výměny to pak znamená odstranění části podlahy. Kup si nějakou chytrou knížku např. z nakladatelství Grada. Já jsem se tak vyučil elektrikářem :-) U elektriky existují zóny, kde se tahají vedení (vodorovně pod stropem, pod parapety a v rozích svisle). U vody je to jedno, ale mělo by se potrubí dát vypustit v nejnižším místě, ale není to úplně nutné. Odpady svislé nejlépe v šachtě, nebo v rohu a obezdít, nejdelší větev vyvést nad střechu, kratší větve stačí opatřit na konci přisávací hlavicí. Vodorovné přívody od umyvadel, dřezů, pračky zasekat, min. sklon je 3%, radši víc, vana, podl. vpust … do podlahy. Plyn se dává do vyomítané drážky a potrubí musí klesat k uzávěrům, aby v něm nezůstával kondenzát. Topení se dá vést různě, ale vždy odvzdušnit v nejvyšším bodě. Když máš rozmyšlené dispozice, tak si to nakresli křídou na zdi. Ještě se do zdi dávají průchodky na anténu a případnou PC síť, reprobedny atd. Záleží jak si s tím vyhraješ. Někdy to pak docela tu zeď zaplní :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.