Tepová frekvence a prášky Betaloc

15 nepřečtených
  • Trinec

    Čau sportovci.

    Potřeboval bych radu k výpočtu zón tepové frekvence. Hlavně tedy od lidí co mají problémy se srdcem a berou prášky Betaloc.

    Vysvětlím.

    Prášky se používají na snížení tepové frekvence při vyšší zátěži, pokud jste např. po infarktu, aby to s vámi opět neseklo :-)

    Tedy tepovku si vypočítám dle všech možných kalkulaček nějak. Ok. Problém ale je, že neodhadnu snížení hladiny prášky.

    Na zátěžovém testu u doktorky jsem před pěti lety natepal max. 148 (pod prášky). Dle kalkulačky by to mělo být někde na 175 …

    A teď babo raď, jak určit zóny?

    0 0
    • jannk  

      Kdyz jsem zral prasky na srdce, vcetne betablokatoru, tak jsem tepovku nepocital podle tabulek, ale podle doporuceni kardiologa. Doporucil mi neprekracovat 150–160, ale tahle informace je ti k nicemu, to je individualni.

      0 0
    • mr.ricardo  

      Skocil bych si ke sportovnimu doktorovi, ktery ma s timto zkusenosti, idealne, kdyz ti zmeri tepovy zony pod dohledem.

      0 0
    • Wojtkingson  

      Je to u kazdyho individualni i bez prasku… Kolega bezel maraton a prumerny tep mel 161, to ja bych zdechl. Zkus to u sebe vypozorovat – ja to mám tak, že když jedu tak, že tj udržitelný tempo třeba hodinu – nedochází mi dech, ale makám, tak jsem na nějakých 85% tepové fekvence. Pokud něco bereš, tak bych to asi raději držel trochu níže

      0 0
    • Ricci  

      Cau, beriem Betaloc a jazdim, nemam velky rozdiel v tepovke bez tabletky a s nou.Je dost podstatne, aku davku Betalocu denne beries… odhadom mi to znizuje tep oproti maximalke tak o 10 … Podstatne vyraznejsie klesnutie tepu registrujem ked pravidelne jazdim.

      0 0
      • Trinec  

        Beru 25 mg. Já jen, že jsem se dostal max. na 148 u doktorky. Těch 10 tepů dolů to taky tak vidím, upravil jsem si zóny dle toho a na pocit je to taky dobře. Jezdím kolem 120.

        Díky

        0 0
        • Ricci  

          25mg je uplne minimum, zanedbatelny vplyv na tep aspon u mna…

          Skus si riadne vysliapnut na biku kopec, ja ked som bol oddychnuty tak som sa vysplhal cez 165 …

          0 0
          • Trinec  

            Jezdím právě jeden 0,6 km co to dá a zatím nejvíc 136 tepů. To si ale už myslím, že chcípnu … mám malý plíce, jsem nedonošenej.Ani na šachtu mě nechtěli vzít, když jsem byl na spirometrickým vyšetření :-)

            Tak jezdím sotva druhý měsíc, uvidíme za rok.

            Co tedy je dobrý, že ty tepy jsou dole nato šup.

            0 0
    • BB  

      z vlastní zkušenosti, kardiolog mi při zátěžovém testu přímo řekl hodnotu, kterou bych neměl dlouhodobě překračovat. Tuto hodnotu určil tak, že při zátěži zároveň měří tlak a řekl mi, kdy tlak začal nebezpečně stoupat. Já se z hlediska zátěže přitom cítil zcela OK. Betablokátory neberu, neboť mám tepovku posazenou o 30 tepů dolu proti průměru. Takže kardiolog mi řekl, abych dlouhodobě hlídal 110 tepů, ale že se nic nestane, když chvilkově přelezu na 120. To je asi nejlepší způsob určení hranice pro lidi po infarktu.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Makej co to da, kdyz ti slehne, tak to byla hrani, poniz to o 20% a je to cajk.....a nebo se zeptej nekde, kde tomu rozumi…

      0 0
      • Yura  

        A kdyz by se z toho uz nahodou neprobral, tak odesel bych rekl nejlepsim moznym zpusobem..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.