• coogy

    Ahoj všem, chtěl bych požádat o radu pří koupi spacího pytle. Mám vyhlídnuty tyto:http://www.tatrysport.cz/index.php?…http://www.spacaky-stany-batohy.cz/item.php?…http://www.hannah.cz/…6-biker.html . Nejvíc se my líbí Jurek, cena – výkon. Nemáte s ním někdo zkušenost?

    0 0
    • jipík  

      co takhle

      0 0
    • lendl  

      Nenapisal si presne do akych podmienok spacak potrebujes, tak predpokladam, ze mas zaujem o lahky spacak cca 1kg, vhodny na bike. Mas v zasade moznost vybrat paperovy spacak resp. dute vlakno. Paperie je stale tepelne neprekonane a na dosiahnutie rovnakych izolacnych vlastnosti potrebujes spacak z dutych vlaken najmenej o 50% vyssej hmotnosti (moja skusenost). Teda kilovy paperak odpoveda aspon 1,5kg duteho vlakna, pricom kvalitny novy kilovy paperak v pohode posluzi aj pomerne hlboko pod bodom mrazu. Na prilozenej fotke je pozitie takychto spacakov pri –7, cena spacakov je vsak cca 10 litrov. Kilove dute vlakno zacina mat problemy pod cca +10. Takze podla pozadovaneho tepelneho rozsahu sa rozhodni. Na zaver napisem vetu, ze ktoru budem urcite mnohymi napadnuty, ale napriek tomu ju napisem. Podla mojich skusenosti v kvalite dutych vlaken nie je prakticky ziadny rozdiel, takze najviac sa oplati kupit takyto spacak v hypermarkete za cca 10% ceny ako das za outdoorovu znacku.

      0 0
      • mr.antik  

        Rozdíl je – vlastnosti leveného vlákna se třeba po roce hodně zhorší, lepší vlákno vydrží třeba 2–3 roky, ale víc taky. Osobně spacák do 1kg, typu biker apod, už nikdy nekoupím.

        0 0
      • coogy  

        Spacák potřebuju do stanu konkrétně na konec srpna do italských dolomitech. S tou koupí v hypermarketu jsi mne moc napřesvěčil, většina toho co jsem tam koupil kromně potravin stála za prd. Jsem ochotnej si za tu značku připlatit. Už jsem se viceméně rozhod pro Jurek BIKE DV L, výkon cena, nebo Prima Bike 3D 200 eco, na něm se my líbí nízká hmotnost.

        0 0
        • lendl  

          Nesnazim sa nikoho presvedcit, vopred som upozornil, ze so mnou vela ludi nebude suhlasit. Ja osobne si priplatim, len ked v tom vidim zmysel. Trebars pred rokom som kupoval spacak SirJoseph za 13 000 Sk, lebo viem za co som zaplatil. Ale trebars termosku outdoorovej znacky za liter kupi z mojho pohladu len zaslepenec, lebo v Tescu kupi presne to iste za 2 stovky.

          mr.antik (21.05.2008 08:42:23) 89.233.173.xxx: myslim, ze namas pravdu, kazda teoria tvrdi, ze cim kvalitnejsie dute vlakno, tym menej vydrzi. Dokonca niektore super naplne sa aj prestali z tohto dovodu vyrabat, lebo vydrzali doslova len jednu noc. Ale spacak za 2 stovky sa vobec neoplati riesit z hladiska zivotnosti. niekedy sa ho dokonca neoplati ani doniest domov z akcie.

          0 0
          • scret  

            nevim jakou mas zkusenost lendle,ale rozdil mezi hypermarket. spacakem z umelyho vlakna a tim drazsim je sakra znat!!

            0 0
          • Sobi  

            Nesouhlasím v žádným případě s tím že není rozdíl mezi zbožím z hypáče a kvalitním a taky dražším vybavením! Třeba ty termosky… ano koupíš jí za 200 v hypáči, bohužel, ale když jí porovnám ze svojí termoskou Tatanka, tak je to diametrální rozdíl! Neteče kolem ventilu, při pádu se hned nepromáčkne, nebo nerozlouskne a teplé, ale i studené tam vydrží o hodně dýl! To mám vyzkoušeno a konkrétně na jedné z tesca, druhé byla s lahví Jagermeistra a třetí byla Tatanka.

            0 0
            • mr.antik  

              S tou Tatankou souhlasím. Taky jsem měl termosku z Hypernovy, všecko v pohodě, ale po půl roce prostě přestala termoskovat, možná po nějakým nárazu. Ale někdo může mít štěstí a vydrží mu deset let. Takže v mém případě se to vyplatí i z ekonomických i ekologických důvodů. Ale můžeme používat umělohmotný šunty a po roce je vyhodit na skladku, když jsou levný, že…

              0 0
        • Nainen  

          Mám spacák od Primy (Tulák 3D Eko) a jsem s ním nadmíru spokojen. Za ty peníze je parádní (1990,– viz www.primaspacaky.cz) Použité vlákno Polarguard 3D by mělo být jedno z nejlepších co do tepelného komfortu, tak i životnosti.

          0 0
        • Pytlik  

          Spacak do kila nema cenu. Budes v nem klepat kosu i v lete. Prezijes, ale nevyspis se. V Dolomitech muze byt v srpnu i pekne pod 0 (moje zkusenost z lonskeho cervencoveho cyklovyletu se zakladnou v Cortine, kde rano byl poprasek snehu…). Mam uz nekolikaty spacak (DV i peri) a dle meho:

          1. Peri: Pri mensim objemu a vaze ma daleko lepsi tepelny komfort (realne i kdyz jsi prochladly se zahrejes – u dutych vlaken si musis teplo vytvorit sam), je drazsi, je narocnejsi na udrzbu (aby se peri neslehlo - da se v susicce zase castecne napravit). Pri rozumnem zachazeni daleko dele vydrzi s dobrymi vlasnostmi, vyrazne nachylnejsi na vlhkost a pomale schnuti
          2. dutaky – musis si teplo vytvorit sam – nehreji, vydrzi cca 1–2 roky, pak jdou vlastnosti rychle do haje i pri dobrem zachazeni, levnejsi investice/castejsi obmena, o neco tezsi a vetsi, . Zasadni vyhoda – trochu funguji i vlhke/mokre – u peri toto rozhodne ne.

          Osobne uz jen peri.

              
          0 0
          • kolda  

            teplo si musis vytvorit sam i v peri,leda ze bys tam strcil kamna:))))

            0 0
            • lendl  

              pan Pytlik ma v podstate pravdu, aj ked fyzika urcite nepatri k jeho silnym strankam. S kilovym DV by som do Dolomitov nesiel ani uprostred leta, nie to este koncom srpna. Ta nalepka 3D SuperPerfect Polar Termoguard Aeroinsulate… ta moc nezohreje.

              0 0
              • kolda  

                tak shodneme se na tom, ze peri samo nehreje..

                jak jsem psal nize – pokud clovek nechce koupit perak z duvodu napriklad udrzby, tak polarguard neni spatna volba. osobne ho mam vyzkouseny v zimnich podminkach – v zahrabu. no problem. samozrejme to neni kilova deka, na druhou stranu ani zavazi,jako obycejne DV.

                 
                0 0
                • o.1  

                  Co mate furt s tou udrzbou peria, ked spacak nevyzaduje ZIADNU udrzbu?

                  To ze raz za par rokov ked je spinavy a smrdi ho treba oprat je rovnake ako u syntetickeho.

                  0 0
                  • scret  

                    peri proste vyzaduje vetsi udrzbu nez syntetika, to nevyvratis…

                    0 0
                    • lulan  

                      jojo

                      0 0
                    • lulan  

                      to je ale kokotina, mam perak jeste z dob bolseviku cca 29let nikdy jsem se o nej nestaral a furt je jak perina.a to zmoknul mnohokrat.kdyz si jdes umyt prdel po sr. taky to nazves vetsi udrzbou?rozdil predtim a ted tam je, to je ale i u me hondicky kde mi zacina rezivet vyfuk.ja ho dostal.pouzivam raci ale dv, kdyz je ta moznost.pokud jsi hovnozrout a nevadi ti ze kvuli tobe musi zhebnout 60 hus nebo jinych ptaku tak je to asi sumak.zalezi na co ho potrebujes duraz na slovo potrebovat.zdar

                      0 0
                      • scret  

                        Cetl jsi pravidla pri registraci? Asi ne.. A vzhledem k tomu tvemu psanemu vyjadrovani si uz tuplem nedelam iluze…

                        Dle tvych slov „kokotina“ to neni, platilo to vzdy a platit bude, o peri se proste musis starat vic nez o „PET flasku“… To je holy fakt. Pokud ty to zrovna nedelas, tvuj problem.

                        0 0
          • jeffino  

            jedině peří, ale v čem je to zabalený a jakou máš karimámu taky hraje roli

            0 0
        • Blabas  

          V dolomitech v srpnu mi loni sněžilo. Varuju, tam je to normál. Osobně seru na spacáky pod kilo, kromě jednoho péřáčku Yetti, co mám už léta. Tam je ale cena tak kolem 5t. Jestli se trochu vyznáš v materiálech, šití a náplních, rychle zjistíš, že se dá těžko utratit lepší peníz, než za spacáky PRIMA. Jsou zkrátka prima. Celoročně používám ( i v zimě ) jejich 3 sezónní tušim Trek3D a vzhledem k náplni Polarguard 3D ( nejlepčí ) jsem vyladěnej. Dá se hodně zmuchlat a v mé velikosti M má 1400 gr.

          Obecně platí, že spolehlivost roste s kvalitou náplně, se sytémem komor sendvič lépe šindel, s plněním 2 vrstvama ( třeba 2×80g je lepší než 1×160 ) atd. atd. atd.

          Je to docela věda. Jezdim do hor, spim venku i v zimě a mám teprve asi 10. spacák, takže mě vlastně neber vůbec vážně:-)

          0 0
          • scret  

            souhlas Prima je prima!:))

            0 0
          • scret  

            a tebe vazne brat clovek nemuze,pac sebou tahas chlupatej overal,ikdyz jsi nahatej:))) to je pak jina termoizolace:)

            0 0
      • coogy  

        Ješte doplním že v itálii to bude moje první akce podobnýho druhu a není v plánu ten spacák tahat na kole. NJicméně bagáž je váhově omezená a časem bych ho chtěl použít na letní turistiku.

        0 0
        • Twister  

          Koncem srpna by v horách už mohla bejt v noci docela zima, nevim, jestli to kilovej spacák zvládne. Osobně mám zkušenost s tímhle:

          http://www.huskycz.cz/…a-cerna.html

          Na vožení na kole je úplně ideální, rozměry jsou vskutku minimalistický. Tepelný komfort je vcelku slušný, při letním použití mi v něm nikdy nebyla vysloveně zima.

          Pokud ale nejde především o skladnost, bral bych něco s parametry jako má tento:

          http://www.huskycz.cz/…a-cerna.html

          0 0
          • Sobi  

            Spacáky a věci od Husky nedoporučuji, je to taková nižší střední třída. Chodím VHT a všichni co si koupili Husky věci tak je dávají pryč, mají hezký design, vypadají slušně, ale jinak nic moc. Me a lidem co znám se nejvíce vyplatily spacáky RockEmpire koukni na ne.

            Momentálně mám dva a maximální spokojenost! :-)

            0 0
            • Twister  

              Souhlasim, že od Huskyho bych si leccos nekoupil, například to je ji oblečení je výsměch, ale jinak mám od nich dva stany a tři spacáky a v rámci mého užívání si nestěžuju. Je fakt, že se pohybuju v běžné krajině a do hor moc nelezu. A je taky fakt, že ten Espace už se mi 3× páral.

              0 0
            • scret  

              se do toho trochu vlozim, mam od Husky spacak zimak,je to z rady Extreme a muzu ti rict,ze kvalita vlakna je stejna jako u Rock Empiru, naopak strih a vychytavky jsem u dost znacek nevidel… jak je to s kvalitou nechme byt, clovek si musi umet vybrat co jo a co ne:)

              potom mam taky stan Husky Falcon, zase Extreme rada a zase neni spatnej, za ty prachy… a zase ty vychytavky co ma,nema jentak nejaka „stanarska“ firma…

              troufam si rict ze tyhle veci byly uz i v narocnejsich podminkach a rozhodne obstaly…

              samozrejme maj veci dobry a veci zly…obleceni je fashion,jeste s divnym vkusem:) spacaky a stany dobry za ty prachy paradni, rada extreme se hodi i na hory… kazdopadne to co mam ja se osvedcilo,verim tomu a zatim s tim nemam problem…

              mimochodem uz jsem zazil i dost „spickovyho“ matrose,kterej zklamal taky…:)

              jinak muj sen do budoucna je si koupit poradnej zimni perak…

               
              0 0
              • jIrI___  

                V zime se spi v baraku a ne nekde na snehu! :-))

                0 0
              • Twister  

                Jako bych to psal já. :)

                0 0
              • Sobi  

                Takhle se i líbí diskuze :-)

                Každý máme svoje zkušenosti a dělíme se o ně. Věřím ti, že jsi spokojen, věřím že dělají i dobré věci, ale z mého pohledu, jako obecně, mi Husky nesedí.. :-(. Bohužel musím říct že i RockEmpiru se některé lowprice modely nepovedli, ale já kupuji jen řady Extreme a tam už si málokdo dovolí udělat něco blbě nebo to nějak o… Největší rozdíl v kvalitě je ve střední třídě a tam si právě myslím a mám zkušenosti, že Husky pokulhává…

                A kdo je vubec vyrábí? RockeEmpire jsou češi viď?

                0 0
                • Twister  

                  Myslim, že je to značka Hudy sportu.

                  Ohledně těch stanů od Huskyho, která jiná značka na českym trhu dělá stany s vnější konstrukcí? A s se sloupcem podlážky 10 000 (Jurek jo, ale ve značně vyšší ceně)? A to jsou dvě zásadní vychytávky, který mně na nich přijdou super.

                  0 0
                  • scret  

                    prave! pruty z vnejsku stanu jsou uplne super vec,proto jsem ho taky chtel…

                    udajum o nepromokavosti bych neveril,kor u ty podlazky… mam vyzkouseno:) nebo reknu to takhle,stany ktery udavaj nizsi sloupec jsou z mych zkusenosti nastejno:) ale jak rikam muj stan byl uz nekolikrat i v tezkejch podminkach,naposled loni nam,3lidem, nejspis zachranil kejhak…

                    0 0
                  • Sobi  

                    Já mám tedy stan s vnější kcí Colemann Manitou 360T mám ho už asi 10 let a teprve loni jsem impregnoval podlážku. Jinak je to sice půlválec s dvěma pruty, průlezák s dvěma předsíňkami, ale jako jediný přežil v nizkých tatrách pod chabencom letní bouři s krupobitím, Sice se na dvou místech vytrhl z kolíků, ale ostatní stany zkončili skoro až v Donovalech! :-)

                    Důležitá je kce a materiál! :-) Prostě až někdy v budoucnu budu kupovat stan, chci vnější kci a půlválec (super využití prostoru), ale zvolil bych víceprut.

                    0 0
                    • scret  

                      ja tem pulvalcum fakt neverim,hlavne nemaj „samonosnou“ kci…

                      0 0
            • mr.antik  

              Taky jsem už spacát Husky dal pryč, vážil sice kilo, první rok v Pyrenejích byl v pohodě, ale ta izoloce byla dost dohnaná tím, že byl málo prodyšný, takže jsem se v něm hned potil. Teď mám rockempire, sice o 300 g těžší ale určitě nadělá víc služeb a komfort je větší. Na spacáku rozhodně hmotnost šetřit nedoporučuju.

              0 0
        • jackasss1  

          Já jsem si objednal toho Jurka, dneska by mi měl přijít, tak uvidíme. A taky jsem se koukal docela na cenu, takže i ta u mě rozhodla. A protože ho mám hlavně na léto, tak si myslím, že i kvalita a pohodlíčko na toto období bude dostatečné. Kupoval jsem ho tady:

          http://www.svet­hor.cz/inshop/ou­tdoorove-vybaveni/spaca­ky/cyklo/%5Bid-405014%5D-jurek-bike-dv-l.html

          je levnější než na tatry.cz, navíc, když to zaplatíš hnedkom převodem na jejich účet, tak neplatíš žádné poštovné :-)

          0 0
      • kolda  

        nadherne foto, uplne na me dychla atmosfera rana v horach.

        k veci – s perovym spacakem mas pravdu, na druhou stranu je dobre rict, ze je peri narocnejsi na udrzbu a a citlive na vlhkost. ale tepelny komfort je nejlepsi.

        ohledne duteho vlakna bych polemizoval – mam spacak z Polarguardu (uz druhy,jeden mi ukradli). mam ho jako zimni spacak,extrem –30 . s Polarguardem jsem spokojeny, je vyrazne lehci a vzdusnejsi,nez jine typy vlaken.

        ale kilovy spacak z vlaken bych nekoupil,nechci v noci zmrznout :)

        0 0
        • coogy  

          Tak jsem si uvědomil že pro mojí potřebu je blbost kupovat letní ultra lechký pytel, přeci jenom nechci v noci mrznout. Do Huskyho nepujdu když mně od něj odrazujete. Pro mně je limitující cena dva tisíce a v poměru víkon-cena se my zamlouvá  Jurek Hilly DV.  Nemáte prosím s Jurkem někdo zkušenost?

          0 0
          • Macropus  

            Jenom poznámka na okraj: také je důležité co budeš mít pod spacákem.

            0 0
            • coogy  

              Jégrovky, ponožky a silnější triko s dlouhým rukávem. Víc bych sebou na spaní nechtěl tahat.

              0 0
              • Macropus  

                Spíš jsem myslel, že spacák (i dobrý) se neobejde bez dobré karimatky.

                0 0
                • coogy  

                  Samonafukovací karimatku, asi taky od Jurka.

                  0 0
                  • speedy gonzales  

                    kdyz uz se to zvrhlo az ke karimatkam tak pridam taky svou spetku zkusenosti do mlyna.

                    nejak tem samonafukovackam uplne nefandim. vaha/komfort/vy­drz/cena u me jednoznacne vyhrava therm a rest Z lite, odkaz treba tu

                    0 0
                    • Twister  

                      To vypadá hodně zajímavě… jak velký je to složený v porovnání s obyčejnou pul cetimetru tlustou karimatkou?

                      0 0
                      • speedy gonzales  

                        ono to vychazi plusminus stejne. melo by to byt snad o neco mensi, ale to hranate je zase o trochu jine nez kruhovy tvar. ale tepelny komfort a pohodli je ale uplne jinde…

                        0 0
                    • scret  

                      se mi libi: "Díky jejímu tvaru (podobá se kartonu na vajíčka) se dá složit do velmi malých rozměrů " :)))

                      nevim,velmi male rozmery si predstavuju uplne jinak:) jinak co se tyka funkce tak ta je supr…

                      taky nefandim samonafukovac­kam,ale bohuzel budu nucenej asi poridit na zimni treky,protoze 14 EVA uz nejak nedostacuje,jsem nejak zpohodlnel:)

                      0 0
                • Sobi  

                  Tak to absolutní souhlas!

                  0 0
          • zbynek1  

            Jurek máme stan nějaký ten malý a levný atak2. Už si prožil docela hodně, ale nejde proti němu říct křivého slova. Zatím se nic nepáře, tyčky jsou omlácené, ale nikde nepraskají, jen nějaké kolíky už máme ohnuté (na horách v kamenité půdě když stan člověk staví v dešti, je to razdva). Na tu cenu co stál, rozhodně nemá konkurenci. V bouřce co měl bratranec stan z nějakého hypermarketu – ten protekl asi po 2 minutách. Jurek vydržel celou bouřku a déšť až do rána (ovšem ve 4 lidech se tam nijak spát opravdu nedá. Navíc v Kunčicích pod Ondřejníkem mají podnikovou prodejnu, kde dobře poradí a dají se levně sehnat i náhradní díly. Taky od nich s bráchou máme nově samonafukovačky, ale zatím nevyzkoušené.

            0 0
    • jIrI___  

      Ted uz ti asi nepomuzu, kdyz jsi uz objednal :-), ale treba se to bude hodit ostatnim. Ja mam Coleman Biker, pro je naprosto perfektni. Je malicky, takze ho v pohode das treba na nosic na kolo. Ja s nim takhle jel na desetidenni streku k Balatonu. Navic pri svych rozmerech i vaze se s nim da spat i v trochu chladnejsim prostredi. Tez se mi zda byt neznicitelny, protoze si ho beru i na ruzne chlastaci akce, co kamosi poradaji pod sirakem atd. :-D.

      0 0
    • MARIN  

      Mam uz asi 4nebo5 let ten Hannah Biker a pro spani ve stanu a teplotach i tesne nad 0°C me jeste zima nebyla. Zrovna o vikend jsem v nem a ve zdaraku travil noc pod siraken a destem v teplote cca 4–6°C a byl jsem linej si sundat kalhoty a mikinu protoze jsem se potil ale nechrtelo se mi na dest.

      Do zimy mam ale doma jiny k tomu urceny spacak

      0 0
    • Sobi  

      Zkus tohle :-)

      http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      http://www.hudy.cz/…etail_ls.asp?…

      Já mám toho Blizzard Moskyto a pak Extrem ( ale to je jiná kategorie ) a jsem s ním maximálně spokojený.

      0 0
    • scret  

      tak tezky radit, neuvedl jsi jaky parametry by ten spacak mel mit, do jaky teploty, ceny apod.

      pokud jedes do dolomit v srpnu a zari, tak kilovej spacak urcite ne, ja na to beru vetsinou tzv. trisezonni,tzn. cca kolem 1,4–1,5kg v kvalitnim vlakne samozrejme (proste zadny pleps) vetsinou tyhle spacaky uvadej extrem kolem cca -10, coz cca do rijan vetsinou staci… prinejhorsim se do nej obliknes no:) coz by se delat nemelo a co ti pak zbejva:)) s timhle spacakem navic budes spokojenej i treba za chladnejsiho leta… v hodne teplym lete ti bude samozrejme vedro snad uplne ve vsem…

      a ted k ty naplni: je peri a je duty vlakno,mikrovlak­no apod.

      peri supr, hreje,je lehci,ALE je drazsi, kdyz navlhne tak jsi uplne v hajzlu,najednou mas z krasny nafoukany duchny schliplou mokrou slepici,ktera vubec nehreje a to je teprv potom sranda…me osobne vsechny perovy spacaky taknejak divne smrdej:) navic treba pro alergiky taky neni moc idealni… je narocnejsi na udrzbu,je s tim proste piplacka…

      umely vlakno je zpravidla levnejsi,o malinkej fouzs tezsi nez peri, po case (cca 3roky) ztraci svoji schopnost izolovat (vlakna se rozlamou)  zase ale ikdyz je trochu vlhkej spacak,porad jeste oproti peri izoluje, nenavlhne tak rychle jako periudrzba je mnohem min narocna… je antialergicky…

      0 0
      • scret  

        jeste bych dodal ze perak je vhodnejsi spis do teplot pod nulu,to uz neni takova vlhkost ve vzduchu, nad nulu bych si ja osobne perak nekoupil…

        0 0
        • jeffino  

          Když je vnějšek udělanej z dryloftu nebo podobnýho matrošu, tak je to celkem jedno:-/.

          0 0
      • kolda  

        souhlas…

        0 0
      • Sobi  

        Univerzální je dité vlákno, Např polyguard, s tím jsem spokojený, mikrovlákno… je to prostě „geotextilie“ ( stavaří ví ;-D ) a péřák je nevhodný do vlhka, pod –5°C je nepřekonatelný

        0 0
      • coogy  

        Po tom co jsem si tady přečet a optal jsem se známého jsem se rozhod pro duté vlákno. Že má kratší životnost s tím se mužu smířit, víc jak třikrát do roka ho používat nebudu. Peří bych se bál právě pro to že my zmokne a budu v prd… . Na spacáky Jurek jsem žádné negativní názory neslyšel tak do něj pujdu a to HILLY DV, plus samonafukovací karimatku od stejného výrobce. Ve více jak –5 to používat nebubu tak snad mně to nezklame.

        0 0
        • chico*  

          umely vlakno ti po dvou trech letech odejde, i kdyz v nem budes spat treba jen 2× rocne

          0 0
          • scret  

            i ty brepto:) zalezi jak to skladujes, jak to skladas, jak to moc komprimujes, kolikrat v tom chrnis…

            0 0
      • chico*  

        ja bych se toho navlhnuti peri tolik nebal. Kdyz prece jedes na vic dni, vezmes prece zdarak, kdyz neberes stan. Prece nebudes riskovat, ze ti to huste promokne a bude uplne v hajzlu. Jinak peri jinou nevyhodu nema a nedam na nej dopustit. Pokud bych si ted vybiral, tak jdu do tohoto . Mam ze stejne rady bundu a ma hodne univerzalni pouziti. Jen to asi bude nad cenovy limit, ktery zakladatel udal.

        0 0
      • jeffino  

        a duták k dyž je mokrej tak zahřeje, jsi mě rozesmál:-).

        0 0
        • scret  

          hreje rozhodne vic nez peri…

          0 0
          • jeffino  

            pěkná blbost…když to bude pořádně prochcaný, tak ti nic nepomůže, jinak je to přesně naopak jak tvrdíš, navlhlý peří zahřeje spíš než duták.

            0 0
            • scret  

              Kdyz to bude uplne prochcany, tak mas smulu se vsim…

              Jinak mam jinou zkusenost…

              0 0
    • Pijer  

      Když tak pozoruji, jací jste zkušení „kempisti“, tak by jste mi mohli poradit tady s karimatkou :-)

      0 0
    • mastihuba  

      tak sem ke svojemu condor VIII přikupil husky. Po první zkoušce možu říct že v létě do hor určitě ne bo bych nechtěl zmrznout, ale na pařby do chatek kde se teplota udrží kolem 10°C to bude dostačující.

      http://www.husky-outdoor.cz/…-pytel-mini/

      0 0
    • kolda  

      jo, jinak prikladam foto,kde se da vyuzit umele vlakno :) spacak- rocke empire extreme.

      0 0
      • jIrI___  

        Hosi vy jste blazni, v zime venku ve spacaku :-). Me by tam nedostal ani parem volu, ani v lete spacak a venek moc nemusim :-D

        0 0
      • Atilla  

        To znám:)

        0 0
      • scret  

        jj, pohodicka… Bohuzel malokdy je v CR tolik snehu aby se dal udelat takovej peknej zahrab-domecek…

        0 0
    • Lenicka1313  

      Dobrý den, já za sebe mohu jednoznačně doporučit obchod http://www.stany-spacaky.com/. Mají tam velice pěkný výběr stanů a určitě si vyberete. Já jsem tam k vánocům kupovala stan pro své děti a musím říci, že toho po více jak roce vůbec nelituji.

      0 0
    • Tehu  

      Tak jsem dnes dovezl domu malou pripravu na pristi sezonu,

      spacak Rock Empire cyklotour

      karimatku Therm-a-rest Trail lite

      :-) Tak jsem zvedavej jak budu spokojen pod sirakem az se z jara oteply :-)

      0 0
    • krolebole  

      Obnovuji staré téma.

      Chtěl bych si pořídit třísezonní spacák. Měřím 172 cm.

      Mám tři požadavky:

      • aby byl ve složeném stavu co nejměnší
      • komfort do – 4 stupňů, tím myslím fakt komfort, ne limit
      • cena do 2 000 Kč.

      Prosím poraďte nějaké tipy. Díky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Smazaný účet  

        Co nejmensi = peri a to za tyto prachy nekoupis. Po nekolikerem osobnim zklamani ti doporucuji dat rovnou dvakrat tolik a mit na x let vystarano

        0 0
      • Lenka.05  

        Asi něco takového by ti mohlo vyhovovat, až na tu cenu http://www.trek-sport.cz/…600–170/1238

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.