• Liboreau

    nevím jak vy, ale někdy se to opravdu nedá poslouchat… právě koukám na časovku a koho zajímá, že on měl na vysvědčení z matematiky za 4 a že načapal profesora inflagranti se studentkou v kabinetě… říkám si a oceňuji jeho přehled v cyklistice, ale vždy to podělá něčím takovým, že mám chuť vypnout zvuk Nechápu proč se nedrží jen cyklo témat a zatahuje do komentáře něco čemu se směje on, možná si připadá vtipně, ale je to ubohý

    0 0
    • Smazaný účet  

      hele, jdi tam a vem to za něj. nic jiného se na to nedá říct. pak možná pochopíš, proč si vymejšlí pitchoviny.

      0 0
    • petebike  

      zkus nekdy komentovat 5hodinovou etapu a takhle 3tejdny v kuse…

      0 0
    • pop  

      v čem spočívá tvá anketa?

      0 0
    • nooski  

      No jo, ale jak chceš komentovat silniční cyklistiku? Sice jezdím silnici osmým rokem, ale v televizi je silničařina strašná nuda a sám si nedokážu představit, co bych tam měl kecat za kraviny. Zkus si ten zvuk vypnout a komentovat to jak on jen podle toho co vidíš na obrazovce. Někde byl rozhovor s Bakym včetně fotek, kde komentuje a popisu co je třeba. Není to nic lehkého. Ale musím uznat že mě už nebaví poslouchat že Giant přišel se slopingem u silniček a že kompakty jsou daleko lepší než klasika, občas se opakuje pořád dokola.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Teda nevím, jak komentuje Bakalář, ale zkus si zapnout anglicky mluvený Eurosport. To jsou aspoň komenty. Borci to tam prožívají, jak kdyby to byla jejich poslední reportáž … :P

      0 0
      • Liboreau  

        noooo konečně kdo tu moji anketu pochopil :-) němci to samé, hlavně komentují ve dvou a je to lepší aspoň to tak vypadá, vyzní to trochu jinak, protože sám musí vždy něco hledat a pak mu uchází kde se přenos nachází a vznikají keci…

        0 0
        • Smazaný účet  

          jenže oni maj jiný možnosti. angl. eurosportu jezdí reportéři mezi kolonou a cyklistama, zpovídaj lidi, vědí všecko co se šustne v pelotonu. není tam jeden člověk, je to celej tým. bakalář sedí ve studiu v čr a co nevidí na obrazovce, nebo co si nenajde na netu, to neví.

          0 0
        • Biker jak Pes  

          No, já jsem hlavně neslyšel ještě Bakaláře komentovat žádný závod. Eurosport máme jenom anglicky a ten mi bohatě stačí. Možná ho mám radši než český. Jinak si myslím, že jako komentátor nebude nejhorší, když moderuje spoustu akcí nebo závodů. Poslechni si například Poulíčka nebo Tittelbacha, to jsou aspoň hlody … :D

          0 0
        • Twister  

          Kecy, jako hrady…

          0 0
      • treatt  

        No ja nevim, kdyz jsem naposledy videl etapu Tour na anglickym eurosportu, nejdyl tam rozebirali to, za by ten komentator s babickou na kopci, podle ktereho se jelo, jako kluk na vylete a co meli k svacine. To, ze se mezitim rozhodovalo o osudu uniku, jaksi unikalo…ale je fakt, ze to je par let nazpatky :)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Heh, to ti neřeknu. Na Tour se dívám max 3 roky a poslouchat komentář jsem začal snad jenom letos. I když je pravda, že poslouchám, jenom toho jednoho borce. Bohužel jména neznám. Sedí tam s ním ještě jeden, asi Francouz podle přízvuku a tomu nejde rozumět ani prd … :D

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ten komentátor s fr. přízvukem na anglickym Eurosportu je Ir Sean Kelly, dřív profi závodník, vyhrál např. Vueltu.

            0 0
    • Mug  

      Dřív mě taky štval. Ale teď už se na to dívám jinak. Nikdo lepší, kdo by to dělal se zatím neobjevil. Můžeš to sledovat v jiným jazyce. Je jasný, že když tam angličani nebo němci nějakýho závodníka, tak je to o něčem jiné. Je otázkou jak by u nás bylo náročné někoho takového k tomu pozvat.

      0 0
    • thiel  

      podla mna odvadza skvelu pracu a klobuk dole pred nim. predstavujes si to ako hurvinek valku. neviem ako mozes porovnavat komentovanie dvoch a jedneho cloveka. to, ze prihodi nejaku zaujimavost moze byt pre teba nezaujimave, ale nie kazdy sa tomu venuje tak ze ma zmaknutu celu historiu cyklistiky a pre ludi co si to zapnu raz za cas to zaujimave je. je pravda ze sa opakuje a jednu vec povie aj vo dvoch-troch etapach po sebe, ale ako povedal nooski. skus si to a uvidis ze to nie je sranda.

      inak pocas jednej etapy na vuelte povedal (sice nie priamo tak ako to napisem) ze kazdy kto ma pocit ze by to dokazal robit lepsie ako on moze prist do sazka areny a skusit si to. takze blizia sa ms a s nimi aj tvoja sanca.

      0 0
      • thiel  

        ok.. ok.. neblizia sa, uz su tu. ale to na veci nic nemeni.

        0 0
    • pos3k  

      tema:Bakalar je taky megakokot www.bike-forum.cz/…0/forum.html#…

      ps: me nevadi :)

      0 0
    • St1c  

      no dnes som sa na tom jeho zazitku s profesorom celkom dost dobre zabaval:D

      0 0
    • Kryton  

      Nedá se to poslouchat absolutně nikdy. Komentátor by se měl dokonale orientovat v průběhu závodu/etapy – kdo je v úniku, kdo ztrácí, jaký je vývoj časových rozestupů, kolik km zbývá do cíle/na kopec atd. Zejména v horských etapách se pořád něco děje a žádné řeči navíc nejsou třeba.

      0 0
      • goood  

        S tou orientaci v prubehu zavodu je to docela slozity. Kdyz komentator vidi to co ty, tak je odkazan na to aby dedukoval prubeh z prenosu a popravde nekdy to reziser prenosu docela nezvlada. Pri zaberech na jednotlive skupinky neni zadna textova indikace jestli jde o vedouci nebo treti skupinku, a reziser kolikrat preskakuje nelogicky z jedny skupiny na fruhou, takze v tom je hroznej hokej a komentator si to kolikrat musi cucat z prstu. Me ty jeho komentare v celku prijdou docela dobry, i kdyz obcas je to trosku ujety, ale clovek se kolikrat dozvi takovejch veci :)

        0 0
      • petebike  

        jak to chces udelat ? jinak presne jak pise good… baky nesedi na motorce pri zavode, sedi ve studiu v praze a cumi na Eurosport…

        0 0
        • Liboreau  

          no trochu nesouhlasim s tim, ze nevim kde se prenos odehrava… pokud jsem to sledovl, vedel jsem a orientoval jsem se, ale to je jedno, resit to nebudu, jinak si taky vazim jeho prehledu, nekdy vsak pustim misto komentare Iron Maiden :-)))

          0 0
        • Kryton  

          Kdyz sedi u cely etapy tak by mel vedet hodne. To by ji ale musel opravdu sledovat…

          0 0
    • Matts.  

      Bakalářa som zažil naživo, keď komentoval minulý rok v Poprade štart a cieľ Okolo Vysokých Tatier. Pôsobil na mňa dobrým dojmom, okomentovanie štartu a cieľa zvládol profesionálne, zaujímavo, má prirodzenú autoritu, ku každému sa staval priateľsky, nenadradene. Ako komentátora ho uznávam, ak si niekto myslí, že je bez chybi, hoďte do mňa kameňom.

      0 0
    • kulix  

      nic si z toho nedelej, Baky ma zastancu porad jeste dost. Ale jinak je to traged na en tou, senilni kecy, kdo konecne pochopi, ze nekdy je treba dobre mlcet nez si porad vymyslet a kolkrat i LHÁT ! Pryč s Bakalarem

      0 0
      • Kryton  

        Díky, už na mě šla menší frustrace z toho, kolik lidi ho tu pořád obhajuje.

        0 0
        • -Alan-  

          Jen mě tak napadlo, kde ty sleduješ Bakaláře? To máš v Irsku Eurosport v češtině?

          Taky mě překvapilo vlákno, ve kterém se zrovna ty objevíš 3×. Chápu vzhledem k tématu. Nebo se to s náma otočilo? Já sem už skoro nepáchnu a ty jsi se zapojil?

          0 0
          • Kryton  

            Ty prispevky jsou z roku 2007 :) Eurosport v cestine nemam a jsem tomu rad. Kdyz chci videt kus TdF, ulovim nekde na netu… Jinak ja uz na BF nechodim skoro vubec, neni kdy…

            0 0
    • Loner  

      Bakalář ale má povědomost o tom, že slovo KECI se skloňuje stejně jako NOVINY.

      0 0
    • Biker jak Pes  

      No, abych řekl pravdu, tenhle chlap už mi pomalu začíná lézt krkem. Samozřejmě si uvědomuju, že to není jen tak komentovat 5 hodin v kuse denně 3 týdny. Dneska jsem se asi podesáté dozvěděl neskutečnou výhodu „šišatých“ převodníků Rotor a už se těším na Alpy, kde nám bude osvětlena vyjímečnost kompaktů. Pořizovat si český Eurosport nebyla taková výhra … :/

      Můžete se do mě pustit, ale je to prostě tak…

      0 0
      • raceman  

        náhodou ty rotory sou prej fakt úžasný… a kompakty?? to se ještě v profi pelotonu vozí??? já myslel že tahle móda už přešla..

        0 0
        • Wojtek  

          já mám zase šišaté převodníky shimano deore DX, ale žádnou výhodu po přechodu na normální sem nanarazil, jaká je?

          0 0
      • Barak  

        Hele, ber to tak, že není komentátora, který se zavděčí všem. Taky se už šišatým převodníkům musím smát, ale pořád má ta etapa 4–5 hodin a něco povídat musí. Neumim anglicky nebo německy natolik, abych mohl poslouchat jinou jazykovou verzi eurosportu, ale jsem si jist, že i tam se komentátoři opakují nebo bys tam při sledování celé tour našel jiné věci, které by byly na obtíž.

        0 0
      • Lister  

        a to si to nemůžeš přepnout na jiný komentář??

        Normálně poslouchám anglický eurosport, ale zrovna teď anglický ITV4 a ten komentář je taky výborný – mimo jiné mají i skvělé souhrny celých etap, do 45 minut nacpou vše důležité a ještě spoustu rozhovorů. Sice to jsou typičtí Angláni, takže Cavendish je pro ně aktuálně bůh a nikdo se ho nesmí dotknout, ale jinak pohoda.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Nevím, jak to funguje, v tomhle se nevyznám. Máme O2 TV a český Eurosport máme právě od doby, kdy jsme si to pořídili.

          0 0
    • Mr.Cookie  

      náhodou…já koukám na tour jenom kvůli němu =)

      0 0
    • Tomcat  

      Bakalář je radio a silnice nudná tedy výsledek je jasný

      0 0
    • pepek  

      Včerejší návod, jak si představit 34% stoupání byl opravdu povedený. Škoda, že compakty už  nepropaguje, po tom, když mu ve studiu kdosi řekl, že to tam nikdo nevozí  :-(  A ta tuhost rámu BH o 100% vyšší byla taky zajímavá.

      0 0
      • cekanka  

        To s tím stoupáním, to by mě zajímalo. Jak si ho mám představit?;-)

        0 0
        • pepek  

          Nakreslete si čtverec a do něho uhlopříčku – to je 45 stupňů. No........ a teď tedy si tam nějak představte těch 34 stupňů. (prostě plete stupně a procenta dohromady)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Uhlopříčka ve čtverci má stoupání 100%. Kolik ujedeš do „dálky“ tolik i „vystoupáš“. Úhlu 22.5° odpovídá 50% stoupání atd. atp..

            0 0
            • pepek  

              No mně to nevysvětluj :-) Takto to říkal Baky.

              0 0
            • karliner  

              úhlopříčka ve čtverci je stejně dlouhá jako jeho strana?

              0 0
              • MlokCZ  

                Není, proč by měla být?

                Stoupání v procentech se určitě výška ku vzdálenosti měřené vodorovně. Tedy úhlopříčka čtverce má opravdu 100%.

                0 0
                • karliner  

                  Aha. Já si doteď myslel, že 100% stoupání je kolmá stěna, pokud je tedy úhlopříčka ve čtverci 100% stoupání, kolikaprocentní stoupání je kolmice?

                  Osobně bych řekl, že úhlopříčka ve čtverci je spíše zhruba 70% stoupání, rád se ale nechám poučit.

                   
                  0 0
                  • Lister  

                    Nic si z toho nedělej, někteří s tímto přesvědčením i komentují.

                    0 0
                  • kubad  

                    uhlopříčka čtverce je 45st a to je je 100% tak si lehce dopočítáš kolik by byla kolmá stěna ne:-)

                    0 0
                  • Darius  

                    jak uz psali jini, % stoupani = (nastoupana vzdalenost)/(vo­dorovny prumet ujete vzdalenosti)… takze zrovna ta kolmice jaksi neni definovana, jelikoz nastoupas kolik chces, ale ve jmenovateli je 0

                    0 0
                    • karliner  

                      tak to tedy v tom mám asi guláš, kolikaprocentní stoupání teda jedu, dejme tomu, při 10 ti kilometrech v serpentýnách, když se dostanu z 500 metrů nad mořem do 1500?

                      doteď jsem si myslel, že stoupání má v průměru 10%

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Když má 10%, tak nastoupáš 100m na jednom kilometru.

                        0 0
                        • kubad  

                          a když nasoupám 1100m na 1 km?

                          :-)

                          0 0
                        • karliner  

                          v tom případě neplatí výše experty uvedené, že uhlopříčka čtverce má 100% stoupání :-))

                          tak jak to je?

                          0 0
                          • Sobi  

                            úhlopříčka čtverce 45° je 100% stoupání.

                            viz níže

                            0 0
                          • ememem  

                            jasne ze plati, 100m na kilometer (1000m) = 10%, 1000m na kilometer(1000m) = 100% = 45stupnov.

                            0 0
                          • Darius  

                            mas ctverec, vsechny strany jsou stejne dlouha a to treba 1m… a kdyz pujdes po uhlopicce z jednoho rohu do protejsiho, nastoupas prave 1m vysky na 1m vodorovne vzdalenosti… stoupani 100%

                            0 0
                      • MlokCZ  

                        Pro použití v praxi a především na silnici se neřeší, zda se ujetá vzdálenost bere skutečně ujetá (tedy přepona toho trojúhelníka) nebo vodorovná vzdálenost.

                        Při stoupáních kolem 10% je rozdíl obou postupů téměř stejný, proto se to neřeší a počítá se to ze skutečně ujeté vzdálenosti.

                        Pro představu, pro kopec, který má 10st. (což je 17,9%), tak pro skutečně ujetou vzdálenost 1000m (tedy přeponu) bude vodorovně měřená vzdálenost 984m. A to už je slušný kopec. Pro 10% stoupání ten rozdíl a tedy vzniklá chyba bude ještě menší.

                        Když tedy místo 984m vezmeš chybně skutečně ujeté, tedy 1000m, tak vyjde 17,6% (a správně mělo být 17,9%). Chyba tedy dost malá, proto se to neřeší. Čím menší stoupání, tím menší ta chyba bude. U stoupání typu 80% a větší už to takhle samozřejmě nelze, tam ta chyba bude už obrovská.

                        0 0
                • ememem  

                  len tak mimochodom udavat stupanie v percentach je pre mna osobne dost tazko predstavitelna velicina a neni mi vobec jasne preco sa to vobec takto udava.

                  predstavit si priblizne svah 10 stupnov problem nemam ale predstavit si stupania 10% mi robi dost problem. zaujimave ze sa to deje len pri cestach, napr. taky sklon svahu, stein jamy a pod. sa udava zasadne v stupnoch.

                  0 0
                  • Barak  

                    přesně, taky jsem zvyklej z hor na stupně a ne na procenta

                    0 0
                  • pepek  

                    A co teprve kdyby to bylo udávané na dílce, že? (Pro NE-dělostřelce: 1 dílec je 1m na vzdálenost 1km)

                    0 0
                  • Sobi  

                    Převýšení u silnic a dopravních staveb se udává vždy v procentech.

                    100% je převýšení 100cm na 1metru což je 45° v úhlu :-)

                    0 0
                    • ememem  

                      hovoril som o sklone a nie prevyseni, udavat prevysenie v stupnoch by bolo dost od veci.

                      0 0
                      • Sobi  

                        sklon je negativní převýšení, jen se udává v absolutní hodnotě… :-) pro mne je představitelnost v procentech lepší když vím že 13% je 13cm na metr tak mi to je jasnější líp než udávání v úhlových mírách… :-)

                        0 0
                        • ememem  

                          teoreticky mas pravdu, je to mozno aj vec zvyku. problem je v tom ze mnohe veci sa udavaju v jednotkach na ktore ja si zvyknut nedokazem kedze mi vobec nic nehovoria nakolko su naprosto imaginarne a nic si pod nimi neviem predstavit a furt ich musim preratavat. ked mi niekto povie ze volakde je tlak 11354 kPa tak ani prd neviem ze aky asi. 112 atm tak z voleja vies ze na taketo miesta ist netreba.....skratka tie stare odvodene od cohosi uplne praktickeho co si okamzite vies zhruba predstavit sa mi zdaju „ludskejsie“

                          (o dovodoch preco je to tak sa bavit nemusime, ciste z poctarskeho hladiska je to super ako to je, furt premienat jednotky + strata presnosti bolo fakt na maslu.)

                          0 0
            • Marskatin  

              Technická.

              Arctan není lineární funkce. tudíž neplatí, že 50% stoupání je polovina úhlu 45°. 50% odpovídá 26,6°.

              0 0
    • Kubiczech  

      Já mám Eurosport kvůli panu Bakalářovi zapnutý skoro celý den. Po obědě opakují předchozí etapu a já si při tom komentáři báječně schrupnu (Rotory na mě zabírají nejvíce, jen to slyším, jsem tuhej). Při napínavém dojezdu aktuální etapy dávám šlofíka odpoledního (dnes jsem zabral ve chvíli, když jel „kamsi“ na koloběžce). Konečně po půlnoci při dalším opakování usínám po náročném dni (čím dříve Rotor, tím lépe). (:

        
      0 0
      • cekanka  

        Jediná šance, jak tyto vaše problémy vyřešit je taková: kupte mu slopingový Giant se šišatýma compactama od Rotoru a budete mít klid:-D

        0 0
      • hribik A1  

        je starou znamou vecou, ze televizne vysielanie je najlepsim liekom proti nespavosti, a doktori by mali sledovanie televizie na tuto diagnozu vylucne predpisovat

        0 0
    • krool  

      Divam se na Giro, Tour a Vueltu od roku 2000 a uz si v podstate nedokazu predstavit prenos bez jeho komentare. Urcite to neni jednoduche sedet 3 tydny ve studiu a komentovat kazdy den 5 hodin primeho prenosu. Jeho prehled v ruznych oblastech, ne jenom co se tyce cysklistiky, je obdivuhodny, takze ja jsem s jeho komentare spokojen.

        
      0 0
      • cekanka  

        cekanka

        0 0
      • kubad  

        jj jeho komentář je super, nejlepší je doba kterou musí člověk vydržet u TV než dostane informaci kterou komentator nakousne, pak probere další  tři temata, pak reklama a při troše štěstí se k načatemu tematu vrátí a diváka informuje :-)

        divám se na německou verzi pro mě mnohem přijatelnější

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Přehled o jednotlivých závodnících a závodech opravdu má jako málokdo, to se mu musí nechat, ale někdy už to je fakt otrava… Uvažoval jsem, že se na to teďka vykašlu, jednotlivé etapy postahuju a podívám se na to v angličtině. Díval jsem se zatím na týmovou časovku a bylo to super. Taky ale hraje roli, že jich tam je asi 5 moderátorů plus lidi „v terénu“, takže třeba nechybělo ani představení Cancellarového kola samotným Fabianem … :)

        0 0
    • fíha  

      Bakalar je uplne prima. Rozhodne na vyssej urovni, nez nazov threadu.

      0 0
      • vasek80  

        Já vlastně tour ani tolik nesleduju, jako poslouchám. Většinou kouknu na začátek a pak třeba koukám do notebooku a poslouchám komentář. Ten je daleko záživnější něž 75% toho co se odehrává mezi startem a cíle. Oceňuju také telefonické hosty. Třeba dnes te lékař. Za sebe komentáři palec nahoru

        0 0
        • Barak  

          No zrovna ten lékař mi dneska přišel jako by byl nějakej připitej jak se furt něčemu tlemil. :-)

          0 0
    • martin7  

      přihodím taky můj názor. Nejsem takovej znalec, abych mohl posuzovat jeho kvality, nicméně minulý týden při cestě autem jsem poslouchal rádio F1 a bývalý skokan dnes moderátor Valenta měl diskuzi o Tour. Byla to docela prča, když jsem se dozvěděl ža Armstrong se křesním jmenuje Luis a Contadora párkrát přečetl jako „Kontadůra“. Jinak souhlasím, že někomu vyhovuje a někomu leze krkem. Já se řadím k jeho zastáncům. Kamenujte, dizkutujte:-))

      0 0
      • tiru  

        jo no Valenta na F1 je děsnej!   …Mr. Bakalář je oproti němu profík :)

        0 0
    • pajan  

      Mě osobně se to zdá fajn… Naprosto nejlepší jsou ti tel. hosté i hosté ve studiu. Že se „občas“ zasekne a něco 100× zopakuje se dá snad pochopit… Chtěl bych vidět kohokoli ze zdejšího osazenstva mocného B-F jak by tam něco remcal 3–4 hodiny děnně po dobu 3 týdnů potažmo celý sezony… Toť můj názor ;-)

      0 0
      • gumid  

        Souhlas, každý je nějaký. Těm, kteří jsou nespokojení s „úrovní“ jrho komentáře, nechť zabrousí na jiné odvětví sportu na Eurosportu – konkrétně na komentáře rally – MS,IRC – snad až v poslední době týpek pochopil základní „pravidla hry“ a začal dokonce používat i správné pojmy = hóó´dně dlouho mu úplně unikala podstata věci ( skoro rok ) a i nyní si myslí, že nejdůležizější částí reportáže ze závodů jsou rozhovory ze servisu.......

        0 0
    • Frostty  

      V kolikáté třídě pomocné školy jsi? Pokud tento ústav nenavštěvuješ tak mi napiš proč pišeš „kecI“ a ne „kecy“.

      btw. štve tě komentář? Vypni zvuk, nikdo Tě nenutí ho poslouchat.

      0 0
      • KnizeAlexej  

        Opravte mě jestli se pletu. Čeština má souhlásky tvrdé (h, ch, k, r, d, t, n), měkké (ž, č, č, ř, c, j, ď, ť,ň) a obojetné (b, f, l, m, p, s, v, z). Psaní i/y podle vzorů se řeší až u obojetných, pokud se jedná o slovo českého původu, má přednost pravidlo měkká/tvrdá souhláska.

        Osobně mně to ale přijde divný. A Bakalář je v pohodě :)

         
        0 0
        • jIrI___  

          Oprava: Slovo „kecy“ je množné a skloňuje se podle mužského vzoru hrad. Měkké/tvrdé souhlasky zrovna v tomhle případě nemají se slovem kecy nic společného.

          0 0
          • KnizeAlexej  

            :-) Aspoň se tu člověk něco přiučí.

            0 0
            • Blade  

              Je hezký se téměř se čtyřmi křížky na krku dozvědět to, co ti měla dát třetí třída základní školy ;-)

              0 0
              • KnizeAlexej  

                No tak jsem se tu ztrapnil, ale tahle výjimka se určitě ve třetí třídě neučí. Následující citací bych to ukončil s nadějí, že na to všichni zapomeneme :-)

                Psaní i – y po písmenu c

                Problematické pří­pady jsou v zá­sadě trojího ty­pu:

                1. U cizích slov pravidlo o tom, že se po c píše měkké i, obecně neplatí. Na jedné straně máme slova jako citron, cirkus, krucifixnacis­ta atp., na straně druhé máme slova, v nichž se po c užívá tvrdé y – např. cyklon, cynik, cyklista, cypřiš apod. Pro psaní i a y v těchto slovech neexistuje jednoznačné pravidlo, musíme si tak pamatovat jednotlivé příklady.
                2. Při skloňování dochází často ke konfliktu výše uvedeného principu měkkostního s principem morfologickým. Jinými slovy se střetává pravidlo stanovující, že bychom po c měli psát měkké i, s tím, že koncovka určitého pádu je -y. Kodifikace je v tomto ohledu nepravidelná. Ve většině případů považuje za správné původní pádovou koncovku -y uvést do souladu s měkkostním principem a psát -i – například bychom tak měli psát Frantovy skici, album Jarka Nohavici, hospoda U Venci, kniha Danici Hujerové, cesta do Subotici apod. Výjimkou jsou však podstatná jména mužského rodu neživotného skloňovaná podle vzoru hrad (např. tác, kibuc, punc, hec, kec a další), u nichž zůstává koncovka -y zachována – píšeme tak tácy, kibucy, puncy, kecy, hecy atd. (Specifickým případem je podstatné jméno hospic, které mů­žeme skloňovat jak tvrdě (podle vzoru hrad), tak měkce (podle vzoru stroj) – v 3. a 6. p. j. č. máme varianty hospicu hospici; v 5­. p. j. č. varianty hospicehospici; v 1., 4. a 5. p. mn. č. varianty hospicy hospice a v 7. p. mn. č­. varianty (s) hos­picy a (s) hospici.) Nejednotnost v psa­ní y po c v koncovkách není v podstatě vysvětlitelná, je proto pochopi­telné, že byla „měkkost“ pís­mena c několikrát zpochybňována (naposledy R. Adamem v článku „Bezkopcý úval známý svými hicy předlohou skici mistra Kopanici.“ Je c měkké, nebo obojetné? v časopise Naše řeč 86, 2003, s. 169–180), a objevují se názory, že by mělo být c přehodnoceno na písmeno obojetné.
                3. Při skloňování cizích vlastních jmen (například Petrarca, Mallorca, Casablanca), v nichž se c vyslovuje jako [k], píšeme -y (tj. Petrarcy, Mallorcy, Casablancy atd.), možné je v těchto jménech rovněž psát v nepřímých pádech v souladu s výslovností místo c písmeno k (tj. Petrarky, Mallorky, Casablanky). Pokud se v cizích slovech c vyslovuje jako [c], píšeme -i (tj. Kusturici, Bjelici atd.).
                0 0
        • Blade  

          I ty brepto :DDD

          0 0
    • Dubys  

      hodina komentování v jeho podání = hodina přípravy

      0 0
    • Dicks  

      Jestli se ti to nelibi,tak si to bez zkusit za nej,nebo si vypni zvuk.I kdyz s tvou spisovnou cestinou ve slove keciiiiiiiiiii by jsi mohl akorat tak nekomu drzet mikrofon.

      0 0
    • Stereo  

      Zlatý Bakalář. Co se děje v pelotonu to vidím v televizi stejně tak jako on. Já naopak velice kvituji, že jeho komentář má mnohem širší záběr než pouze popisování toho co sám vidím. Mne naopak zajímají komentáře i historických míst, kterými se projíždí atd. Bez všech těchto odboček by přenos byl opravdu dosti nezajímavý a manželka by se se mnou na cyklistiku rozhodně nedívala.

      0 0
      • losna  

        Pravda

        0 0
      • Hornet  

        Hornet, celkom suhlas.

        Mne sa mooc paci a rad ho pocuvam uz roky. A buduci rok by mal mat 70 :-) nie kazdemu musi vyhovovat, ale nikto nikoho nenuti.

        0 0
      • Bafoon  

        s tebou se na tour vydrží koukat i manželka??!! tak to valím augle, bo moje slečna řekne jen „chjóóóó, zas kola …“ :-)

        0 0
        • Lister  

          Moje taky, jí se líbí ta panoramata a občas po mě vyžaduje zapnout pana Bakaláře protože se při tom děsně baví. Ale je to nebezpečné, začíná mít záludné dotazy, jako třeba: co znamenají ty trikoty a co se děje, když má jeden jezdech trikotů více – to mě trochu zaskočila, protože si nejsem jistý jestli je váženější zelený nebo puntíkatý :-)

          0 0
          • minikin  

            To ono so zakernou otazkou prisiel moj maly synovec ked chvilu sledoval hokej. Znela: „A pasikavy preco nema hokejku?“

            0 0
          • cekanka  

            Tak nejsem si jistý, jestli by někdo mohl mít zelený a zároveň puntíkatý ;-). Myslím, že jsou jakoby sešívané. Půlka žlutá, půlka bílá s puntíkama.

            0 0
            • Lister  

              Tak on je mít oba klidně může a na sobě pak veze ten cenější, už se to několikrát stalo. Žluťák je jasný, ten přebije všechno, pak je podle mě bílý no a pak putníky a zelený, ale tady už nevím v jakém pořadí.

              Když je někdo žlutý a zároveň nejlepší vrchař, tak následující etapu veze žlutý a putníky veze druhý nejlepší vrchař, ale u kombinace zelená a putníky nevím. Na úplném konci je to samozřejmě jinak, tam dostane všechny.

              0 0
              • Lister  

                Zase celé špatně:

                1. žlutý
                2. zelený
                3. puntíkovaný
                4. bílý
                0 0
                • treatt  

                  Zeleny je vic, nez vrcharsky? Fakt? Hmmm…

                  0 0
                  • Lister  

                    No, oficiální pravidla, článek 10.

                    Já si zase třeba cením bíleho hned za žlutým, ale takhle je to dané.

                    0 0
              • treatt  

                Sesivany me dostal :) Myslim, ze puntikaty pro nejlepsiho vrchare ma vyssi hodnotu, nez bily…

                 
                0 0
                • Biker jak Pes  

                  Ale měl pravdu, několikrát už jsem viděl právě sešívaný puntíkatý a žlutý napůl, nevím, jestli to bylo na TdF, ale zřejmě už docela dávno …

                  0 0
                  • Krejza  

                    na anglickém eurosportu jsem loni slyšel, jak říkají, že dřív se to vozilo opravdu sešívaný, a když by měl třeba všechny dresy, tak by měl všechny sešitý do jednoho a ostatní smůlu:(

                    0 0
      • ememem  

        a manželka by se se mnou na cyklistiku rozhodně nedívala. – to bych snad aj prezil…

        0 0
        • Stereo  

          Rád trávím svůj volný čas s manželkou a pokud je to u cyklistiky ať už reálné nebo v televizi, pak je vše v nejlepším pořádku.

          0 0
    • klobrch  

      Baky je člověk jako každej jinej, tedy i chybující. I když někdy řekne blábol a občas si plete závodníky, tak na to v jakých podmínkách musí kometovat, tak to není zase až tak špatný. Myslím si, že v současné době u nás není lepší komentátor a to včetně komentátorů z ČT a Novy.

      0 0
    • novcze  

      Dělá ten komentář velice dobře, sice se párkrát opakuje nebo občas třeba ztratí přehled, ale to jsou naprosto zanedbatelné maličkosti, vzhledem k tomu, jak dlouhé etapy jsou a že jedou třeba 3 týdny vpodstatě denně. Navíc má bezva rozhovory s lidma (nejen) od silniční cyklistiky. Měl by ses uvědomit a nezakládat zbytečná témata na bf.

      0 0
    • Dubys  

      Pokud by ho chtel nekdo plisnit, tak spis za jeho minulost (v Cibulkovych seznamech vedeny jako Cyklista). Tu dobu jsem moc nezazil, takze  ja to delat nebudu. Jako komentator je pro bezkonkkurencni.

      0 0
    • Vobo_CZ  

      no je asi pravda ze lepsiho komentatora na tour asi stejne nemame…ale na druhou stranu to sleduje i mamka a kolikrat ho musi opravovat ma vetsi prehled jen z pohledu na telku dycky to je 95 ty kretene to neni roman :D  slysim z kuchyne :D a nebo ale ten s puntikatym se tam drzi ty skupiny zas hovno vidis bakalari slysim z kychyne :D no mazec obcas …ale co teda me vadi je ze v anglicky verzi slysim pred vrcholem anoo tohle contador tohle je tour zirejte   neuveritelnych 40sekund dava naskok atd…a prepnu na cz a slysim klidnym plynulym hlasem no v roce xx se to udalo takle a takle…no to me fakt nebavi mistama :/

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Jj, ty emoce anglických komentátorů jsou naprosto šílené. To je na nich to nejlepší. Zato Baky mlčí .. :/

        0 0
    • karliner  

      Nepřeju tedy nikomu nic špatného, ale kdyby Bakalář vždycky na dobu cyklistických přenosů Eurosportu oněměl, tak by se asi ulevilo spoustě cyklistických fans a pravděpodobně by se razantně zvýšila i sledovanost…

      Jedna včerejší perla za všechny – když se ve stoupání na Malý Bernard utrhla skupina s Contadorem a spol. a Lance zůstal v další skupině a měla náskok asi 35 vteřin, tak ten idiot začal splétat teorie, že Armstrong zůstal vzadu, protože „vážení přátelé, on na to prostě nemá…“. O několik vteřin později se Armstrong zvedl ze sedla a během asi 2 km si skupinku dojel.

      0 0
      • Smazaný účet  

        no jo včera to byla sranda :) jak mu ulítlo když vyjížděli na ten druhý kopec a stáli tam ti fanoušci ‚no to jsou ale debilové‘ :) ani si to neuvědomil :) ale mě to přijde zase zábavné.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          o těch debilech to bylo úžasné … :D

          0 0
        • Biker jak Pes  

          HAHA :D:D Zrovna mám puštěný přenos ze včerejška a teďka to proběhlo … :D

          0 0
        • Barak  

          Jj, vždycky si dává pozor a teď mu to slušně ulítlo, to bylo pěkný. :-)

          0 0
        • Lister  

          V tomto má zase ale ve velkém množstvím případů pravdu.

          Musím říct, že mě velmi mrzelo, když se Alberto Contador v solovém úniku oháněl po podobných magorech a bohužel netrefil – mohl to být krásný direct.

          0 0
        • l-e-t-o  

          pak tam ještě říkal něco o té půltunovém hovadu myslím, ne? :) (když spadl Jens a ta motorka se mu jen tak tak vyhnula)

          0 0
      • MlokCZ  

        Tam bylo nejhorší, že nezaregistroval, že kromě LA těsně před vrcholem dojela tu skupinu s Contadorem celá ta druhá skupina s Romanem. A pak celou dobu ve sjezdu netušil, jestli tam Roman je nebo ne.

        0 0
        • Lister  

          vždyť to Roman většinu času z kopce tahal na špici – prakticky pořád byl na druhém místě???

          0 0
      • Barak  

        Vypni si zvuk nebo koukej na jinou jazykovo verzi a nemusíš ho poslouchat.

        0 0
        • pajan  

          Pajan :-P

          0 0
          • klobrch  

            Berte to tak, že je to už holt starší pán a soustředit se několik hodin na komentování v češtině, když do sluchátek Ti perou francouštinu, to není žádný med ani pro borce v plné síle. Já se taky přistihnu, že když řekne nějakou kravinu. že ho nazvu debilem, ale je to v emoci. Kdyby byl tak špatný,  tak by s ním asi cyklisti jako je Konečný, Kreuziger, Radoň, Hruška a ostatní nedis­kutovali.

            0 0
    • stix  

      urcite jsou na R. Bakalare kladne i zaporne reakce. muj nazor se radi mezi kladne. bavi me jeho historky a libi se mi i to, jakym zpusobem dela svou praci. prenosy na eurosportu sleduju tak od r. 97 a neomrzelo me to. naopak kdyz vidim jine sportovni prenosy tak bych zvracel – napr. Pouva na tv nova, kdyz nam pri kazdem prenosu F1 tvrdi, jake to je napinave, kdyz 60 kol krouzi na prvnim miste jeden zavodnik s naskokem minimalne 4 sekund. pro odpurce pana Bakalare bych jim poradil, at si prectou rozhovor s timto moderatorem z MF Dnes, kde je krasne videt co a jak dela a co to obnasi. doufam, ze TdF nezacne moderovat nejaky patlal jako jiz zmineny p. Pouva a jemu podobni.

      0 0
      • Lance  

        taky se mi libi jak komentuje, nemam nic proti nemu, co sem si zapamatoval ze vcerejska,jak rikal o te motorce, ze je to pultunove hovado :) bylo uz to ke konci asi 40–50 km do cile nebo tak nejak

        0 0
        • stix  

          a o tech divacich: z prominutim, ale to jsou opravdovi debilove. omlouvam se, ze to musim rict takhle do televize. :-)

          0 0
          • Lance  

            to sem este nebyl doma, nebo mi to uniklo jak jsem zklimbnul :) videl sem poslednich 58 km

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Tak to sis právě klimbnul. Stalo se to tuším v posledním sjezdu už do cíle …

              0 0
            • stix  

              tohle bylo v posledni kopci :) a hned u prvni skupiny

              0 0
            • F1  

              Tady jsou na Bakaláře spíše kladné reakce, což mě překvapuje. Nejte tolerantní až moc? Fakt je, že je to neuvěřitelně nekompetentní osoba. Jak je možné, že je tam léta člověk, který místo komentování čte ze sešitu stále dokola stejné bláboly o materiálu, snad mu za to distributoři platí, nesleduje dění na trati a že někdo odjel nebo někoho dojeli zjistí až půl hodiny poté, co to zjistil sám divák, aktuální informace, které má na monitoru Eurosportu, divákovi neřekne, což se ukázalo když to nedalo hostu Šírerovi a říkal je za něj, hosta přeruší, když říká něco zajímavého něčím nepodstatným, rozhovory buď neslyší ve sluchátkách když my je slyšíme dobře nebo „překládá“ úplně něco jiného. Atd. Nemám slov. Jak tady někdo psal, v práci je důležitý výsledek, a ten je žalostný.

              0 0
              • Biker jak Pes  

                S tím překladem souhlasím, italsky a francouzsky sice neumím, ale když jsem se zaposlouchal do anglicých rozhovorů a Bakyho výsledek, společné to spolu mělo hodně málo …

                0 0
              • Biker jak Pes  

                Nestačím se divit, právě byl rozhovor s Andym a měli tam simultánní překladatelku … luxus … :)

                0 0
                • pajan  

                  Já se dcl lek :D Ale alespoň z toho rozhovoru něco bylo… Tu nespisovnost všeci přehlídli :D

                  0 0
    • Krutohlav  

      Toto ma zabija:

      kompaktne prevodniky sisaty Rotor watty vaclavak a Petrinska rozhledna kseftovanie s galuskami za sociku ahoj

       

      to by mal niekto vypipavat…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        ááno … :D

        0 0
      • Darius  

        Me naprosto odradila jeho neschopnost udrzet a dokoncit myslenku… i kdyz pro zasmani obcas dobry.

        0 0
        • Lister  

          Jako třeba: Baky: Vzhledem k tomu, že jsi byl taky rychlík, co si myslíš o Cavendishovi, je to opravdu takový spurtér nebo má jen štěstí a dobrý team? Odpoveď: No já jsem nikdy velký rychlík nebyl… Baky: No dobré nebyl, ale vratmě se tedy k původní otázce: chystanému závodu v čechách.....

          Někdo tu psal, že je na něm fajn, když někdy někam zavolá. Ideální by bylo, kdyby pak nemluvil, to by ty rozhovory mohly být opravdu zajímavé

          0 0
      • pajan  

        Zapomněl si na " á je tady reklamní pauzička" :-)

        0 0
        • Lister  

          …aha takže až za chviličku…

          0 0
          • vasek80  

            … ta Francouská režije si dělá co se jí zlíbí

            Ale jinak si Tour bez pana Bakaláře představit nedovedu a jednou se mi po něm bude moc stýskat. A proti loňsku mají už toalety blíž, že nemusí na koloběžce nebo mi něco uteklo?

            0 0
            • Rufr  

              Chybí nám všem, ale koloběžku už myslím nepotřeboval, záchodky byli blíž :D

              0 0
      • Biker jak Pes  

        Mě občas připadá jakoby by Baky měl doma „chlapečka“ místo manželky. Jeho výroky jako „dáme si reklamní pauzičku“, rozhovůrek, nebo „podívejte se na ty Španěly, no nejsou to nádherní kluci“ jsou umrtvující .. :D

        0 0
      • F1  

        Z toho už si s manželkou děláme legraci. Obvyklá otázka: kolik km před cílem byl dneska převodník Rotor?

        0 0
    • michal xtr  

      ted zas byly šišatý převodníky , ach jo :D

      0 0
    • Barby  

      Po téměř 3 týdnech sledování Tour de France na Eurosportu již také musím vyjádřit svůj názor na pana Bakaláře… Je to tragédie. Je naprosto otřesné poslouchat neustále dokola ty samé hlášky a ty samá témata, od kterých se nedokáže odprostit. Ale dejme tomu, to by se ještě dalo nějak omluvit. Ale co je naprosto neuvěřitelné, je jeho neschopnost se orientovat v pelotonu a v celkovém dění na silnici… Nespočetněkrát jsem ho přistihl, kdy naprosto netušil co se děje… V práci i doma mám neustále při přenosech puštěný jak Eurosport, tak i webové stránky letour.fr, kde jsou uveřejňovány aktuální informace a díky tomuto mám lepší přehled o tom ,co se děje, než pan Bakalář ve studiu…

      Samotnou kapitolou jsou jeho úžasně přesné překlady rozhovorů, kdy většinu končí tím, že v režii jsou blbci, protože mu do sluchátek pouští nesmysly! Nemysly ale většinou kecá on, protože v těch rozhovorech jsou většinou naprsto jiné věci, než které on pouští do éteru… Po několika dnech jsem skutečně byl nucen přejít na anglickou verzi a ten rozdíl je nesrovnatelný… Angličtí komentátoři jsou naprosto na jiné úrovni. Kam se na ně pan Bakalář hrabe… Myslím si, že to i došlo zastoupení Eurosportu v ČR, kdy konečně k panu Bakalářovi dali do studia paní Kateřinu, u níchž je znát mnohem lepší úroveň cizích jazyků…

      Co je ale opravdu vrchol, jsou jeho „vtipné“ poznámky… Za jedny z nejtrapnějších byla dnešní poznámka o panenství, těhotenství a porodu ve srovnání s komentování TdF, či v minulých týdnech rozhovor s Raboněm… Takových smutných událostí se ale přihodilo více a o některých naštěstí nevím, protože ty se na anglickém Eurosportu nestávají…

      0 0
      • pajan  

        „Panenství“ mě pobavilo :D Nakonec „průšer“ se taky povedl  :D:D:D:D

        0 0
        • art1  

          tak dneska to vážně přehnal

          0 0
          • pepek  

            Tak, tak-panenství a porod byly nechutné, potom dále vylepšil svoji teorii o tom, že 34% stoupání je vlastně jenom o trochu míň jak 45stupňů a nakonec se už vůbec neorientoval, kde kdo vlastně jede. Ale stejně je furt Baky nej. (teda možná za Treatem)

            0 0
      • Biker jak Pes  

        áááno

        0 0
      • tiru  

        Běž se ukázat ty frajere!  …tady má každý plnou hubu keců

        0 0
        • Biker jak Pes  

          se divíš?

          0 0
        • art1  

          taky jsem se ho zastával ,ale dneska to bylo hrozný , nevěděl kdo je v jaký skupině a hlavně to přirovnání ke komentování bylo hnus

          0 0
          • tiru  

            no dobrá dobrá, ale lehké to nemá!   …mě dneska sraly ty reklamy – to bylo snad každých 10 minut :(

            0 0
      • art1  

        p. Kateřina byla dnes fakt dobrá , skupinu táhne SAXO a ona řekne jak ten RABOBANK šlape do pedálů a pracuje pro svého

        0 0
        • pajan  

          Neřikala to náhodou v souvislosti na to, že v tý přední skupině na poslednim kopci byl jen jeden z Rabobanku? Nechci rejpat ani nic prot, jen se ptám ;-)

           
          0 0
          • art1  

            ne ne saxo jelo dábelské tempo a a ona tvrdila že je to rabobank

            0 0
            • pajan  

              Jj, dobrá, to jsem nepostřehl (že to řikala) :-) ;-)

              0 0
    • Krejza  

      tak jak to tady tak čtu, tak jsem rád, že jsem neviděl ani minutu přenosu s Bakalářem. Určitě bych to nedal. Sleduju ang. eurosport a jsem spokojenej.

      0 0
    • Hliník  

      Dobrý den. Pan Bakalář pro mne patří k legendám a velikánům v oboru. Jeho komentáře snad nemusí sedět vkusu všech. Příspěvky typu : „Nechápu proč se nedrží jen cyklo témat a zatahuje do komentáře něco čemu se směje on, možná si připadá vtipně, ale je to ubohý…“ lze vzít na vědomí pouze jako názor jedince – a na ten má každý nárok. Pět hodin „cyklo témat“ a dvacet dnů za sebou? A když slyším (pro mne) špatný vtip? Tak se prostě nezasměji.

      0 0
      • marios  

        Pan Bakalář je senilní staroch, který toho sice o cyklistice hodně ví, zná se s každým důležitým, ale jeho komentování aktuálního dění a přehled o situaci na trati je naprosto tragická.

        0 0
        • jIrI___  

          Měl bys to vzít za něj, podle profilu jsi mladík v rozpuku ;-)

          0 0
          • marios  

            On je mistr slova, to já nejsem, ale když to srovnáš třeba s Treattovýni komentáři, musíš uznat, že Bakyho kydy jsou mlácením prázdné slámy. Už jeho vrtevníci z řad závodníků (které on uvádí, že jsou jeho kamarádi- Smolík, Doležel, můj táta) si zněho dělali prdel jakej je kecálek. Zažil jsem ho i u nás doma, prdel s ním byla ale velká. Nevím jestli Ti něco říká jeméno Jindra Pullman, toho se rozhodčí na bodovačce dvojic chodili ptát, jakej je stav bodů při závodě!

            0 0
            • losna  

              Myslím si ,že nelze srovnávat komentování živě a Treattovi komentáře na internetu. Treattovi komentáře jsou skvělé, ale on má čas je napsat, shrne dosavadní průběh, to u živého komentáře nelze, tam se musí mluvit téměř neustále. Bohužel pan Bakalář nestíhá sledovat aktuální dění při jeho vyprávěních a úvahách, je to také tím, že je tam na to sám, potřeboval by spolukomentátora, který by ho včas přerušil a okomentoval stav pokud by se něco dělo na trati.

              0 0
              • pepek  

                On si to taky komplikuje sám, když rozvíjí nějakou myšlenku, pak do toho vloží něco uplně jiného a tak furt dál, až mu z toho vylezou 3 – 4 vložené různorodé myšlenky.

                0 0
                • losna  

                  Já se ho nezastávám, jen píšu, že živý komentář se nedá srovnávat se psaným. A každopádně si to zavařuje sám, ale myslím že to je i tím, že je tam sám, potřeboval by někoho druhého, aby si mohl dát pauzu a srovnat myšlenky.

                  0 0
              • marios  

                JO, PŘESNĚ

                potřebovaly by nějakýho spolukomentátora, kterej by mu včas vypnul mikrák a věnoval se dění, jinak uznávám, že povídat 5 hodin je umění, s tím už se člověk musí narodit.

                0 0
        • bagr84  

          Souhlasim s tim ze o aktualni situaci na trati opravdu moc prehled nema, mam ho ale rad, ty jeho zajimavosti a vedomosti, dobre se to posloucha.

          0 0
    • Mug  

      Každopádně už je z něj žijící legenda. :)

      0 0
    • Automat_1  

      Mě se líbilo „a můžete vyhrát toto vynikající silniční kolo, jehož cenovka obsahuje 4ku“ a „bedlivě sledujte každou lichou etapu, tyto otázky se opravdu nikde jinde nevyskytují a nevyskytnou(4× dokola s asi 20 zásekama), můžete je také naleznout na internetových stránkách“-tuším, že to byla hned 5.etapa, ve který se začalo o to kolo soutěžit.

      0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Někdy je jeho neznalost až do nebe volající, ale pokud bych si tam představil sebe, tak omdlívám. Není to tak lehké, jak se může zdát, proto má Robert můj respect.. Komu vadí, co předvádí, tak ať jde místo něj a ukáže se:)

      0 0
      • vasek80  

        Ještě bych něco dodal. Včera jsem seděl sám u PC a koukal, najednou jsem si představil mít před sebou mikrofon a na živo do něj pro mraky lidí mluvit. Sotva jse ze sebe v pokoji něco vypustil a hned sucho v krku a sevřené hrdlo:-)

        A to prosím pěkně pracuji s lidmi a umět je ukecat a přeargumentovat je můj denní chléb.

        0 0
      • treatt  

        Zařiď mi to a já to zkusím :)

        0 0
      • HarryTP  

        Nj je snim prdel:D hlavně kvůli němu to sleduju

        0 0
      • l-e-t-o  

        tak to je super stránka s těma komentářema :-D fakt jsem se dobře pobavil :)

        0 0
      • daymaker  

        Bosák tam má taky dobré perly : „Ten sudí je takovej blbec, že kdyby byla soutěž v blbosti, tak bude druhej, protože je tak blbej, že to ani nevyhraje“

        0 0
    • karliner  

      Tak jsem si včera všiml, že Nova Sport se vrhla i na cyklistiku, přímý přenos časovky na Tour de Suisse a hádejte kdo to komentoval :-)))

      0 0
    • VanVren  

      A je po kecech… :-(

      http://www.sport.cz/…-zemrel.html

      0 0
    • jIrI___  

      A konečně budou někteří jedinci sledovat TdF bez blbých keců.

      0 0
      • rich  

        tak, nejake spravy co sa prihodilo?

        0 0
        • Excel  

          zemřel

          0 0
          • rich  

            viem, len som chcel vediet aka bola pricina, niekde pisali ‚nahle‘ a na inom mieste ‚po tazkej chorobe‘

            tak som len chcel vediet, ale Eurosport HD sme vzdy prepli na jeho komentar

            0 0
    • Rufr  

      Přesně tak, Tour už budete mít bez blbých keců. My co ho máme rádi už nebudeme mít tu Tour jak letos..

      0 0
      • Charlyzz  

        Přesně tak, bez Roberta to už prostě nebude ono. Zpráva o jeho úmrtí mě velice zarmoutila, byl to televizní kamarád nás všech cyklistů…Jeho komentáře jsou opravdu dnes už legendární a všichni jsme se na ně vždycky těšili, i když to občas byli trošku bláboly…Mě třeba potěšil na letošní TDF, když v té horské etapě zvítězil nečekaně Hushovd a Bakalář se po jeho vítězství zeptal toho svého spolukomentátora – „tak teď nevím, ale jel už Hushovd ve žlutém?“ přitom držel žluťáka asi 4 etapy… :-))

        0 0
        • Peslezedirou  

          I pro Bakaláře tahle tour byla opravdu tour, když si představím, že komentoval a nebylo mu fakt asi vůbec dobře, tak klobouk dolů před jeho výkonem, dojel tour až do konce a pěkně se rozloučil. Pokoj jeho duši.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.