• Cavendish

    Jak již všichni víme,dnes ráno nás po boji s rakovinou v 71 letech opustil moderátor a cyklista Robert Bakalář,pojďme si připomenout jeho nejlepší hlášky vyslovené při moderování.

    …a i když Andy Schleck před startem říkal, že ten žlutý dres dává závodníkovi křídla…Tak tady se nelétá, tady se šlape! (Tour de France)

    Sedm hodin? Pro kristaboha, vždyť tolik nedělá už pomalu ani dělník ve fabrice. (reakce na 15. etapu Giro d'Italia 2011, která trvala přes sedm hodin)

    Možná jste byli na plovárně, možná je vám horko a jste doma a pustili jste si větrák… pustit si větrák je opravdu lepší, než si pustit plyn… dýl vydržíte… (6.etapa Tour de France 2010)

    Tak tahle etapa má 158 centimetrů a … ha ha, samozřejmě 158 kilometrů, 158 centimetrů má Di Mule. (jezdec, Tour de France)

    Tohle nám nemusíte ukazovat, my víme, že Armstrong má hezký zadeček. (Tour de France

    José Rujano, 48 kilogramů, 162 centimetrů. Ten by mohl hrát v loutkovém divadle. (Giro d´Italia 2011)

    Tak se na to podívejte! Sloni ve Španělsku. Co se to s tím světem děje? To je něco neuvěřitelného. (během Vuelty, kdy se v záběru ocitli sloni z místní ZOO)

    První jezdec získal 300 eur a 3 body, ti ostatní získali body taky, ale zůstali chudí. (Tour de France)

    No tak z tohoto pohledu to vypadá spíš jako gynekologická prohlídka než jako ošetření slabin. (ošetřování tenistky Wozniacké)

    Máme tady Contadora, ten dneska určitě nevyhraje. A hele – už je v cíli s náskokem 34 sekund. (horská časovka na Giro d´Italia)

    Cyklista měl naštěstí jenom zlomenou stehenní kost a nestalo se mu nic vážnějšího.. I když nevím, jestli je zrovna štěstí mít zlomenou nohu… (Tour de France)

    Jak řekl J. A. Komenský „Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest“ – únik této skupinky končí. (Tour de France 2010)

    Favoritem tohohle spurtu je Sanchez, ale podívejte, jak tam Andy Schleck kroutí těmi nožičkami! (Tour de France 2010)

    Už samotný polibek od této krásné slečny stojí za to, ale to Charteua nezajímá. Ten je šťastně ženatý a doma na něj čeká žena. (vyhlašování vítězů Tour de France)

    Sjezd je výborná příležitost jak stáhnout ztrátu. Ovšem když netrpíte fóbií ze strachu. (Tour de France 2011)

    A já hledám v čele pelotonu Romana a je zajímavé, že ho tam nikde nevidím…Ono to není tím, že by Roman nebyl aktivní, to vůbec ne, Roman jezdí velice chytře. (cyklistický závod Paříž-Nice)

    Á Sorensen…věčně rozkývaný cyklista, ten snad neumí jezdit rovně. (časovka Tour de France)

    Fouká po větru. (Giro 2011)

    Naolejuje-li Julie kolo, či nenaolejuje-li Julie kolo? …Nenaolejuje, páč utahuje brzdu. (Tour de France 2011)

    Australané můžou otevírat strategické zásoby piva. (Tour de France 2011 ve chvíli, kdy bylo jasné, že Cadel Evans vyhraje)

    Na posledních patnácti metrech je několik zatáček. Na posledních patnácti stech metrech, samozřejmě! (Giro d'Italia 2011)

    Evans je jako lepidlo, chytne se a drží. (Tour de France)

    …a tohle je snad TGV?…no že by jel peloton rychleji než TGV? (Tour de France 2011, cyklisté objížděli osobní vlak)

    0 0
    • vasek80  

      I mě bude jeho hlas a vlastní smysl pro humor a komentář velmi chybět.

      0 0
      • Cavendish  

        Tour přišla o část svého kouzla…

        0 0
        • vasek80  

          Já bych jen ještě rád dodal, že za sebe Robert Bakalář vybral velmi schopného následovníka. Jeho hlas mi byl také příjemný a informací dodal také dost.

          0 0
          • Cavendish  

            Následovník mi nějak unikl,kdo to je?

            0 0
            • vasek80  

              No jeho spolukomentátor na Eurosportu. Na Tour říkal, že přišel na výběrové řízení a takže už Baki asi tušil že bude muset předat štafetový kolík (vlastně mikrofon a sluchátka), vlastně i o své nemoci při Tour mluvil. Já už to z jeho slov tušil, ale nečekal jsem tak brzy. Každopádně letos komentovaná Tou byla perfektní a myslím, že příští rok bude eurosport moc dobře poslouchatelnej.

              0 0
              • Rufr  

                Nazdar, nevšimnul jsem si, že mluvil o nemoci, co přesně říkal?

                0 0
                • vasek80  

                  Něco v tom smyslu, že nemůže kvůli delší nemoci na kolo a těšil se až se mu udělá lépe aby se mohl projet. Bohužel to obávám se už neuskutečnil.

                  0 0
                  • Rufr  

                    Aha :( Muselo to pro něj být hrozné, ale jak říkám, doufám, že zemřel bezbolestně, protože on si to určitě zasloužil..

                    0 0
            • Lister  

              Právě že díky spolukomentátorům byla Tour v českém podání letos velmi snesitelná. Už jsem si říkal, že si na něj zvyknu, ale nebudu mít šanci.

              Ještě tak rok zpátky jsem si říkal, že nic horšího než Baky být nemůže, ale po letošní zkušenosti s ČT musím uznat, že úplně nejhorší to nebylo.

              Ať už komentoval jakkoliv, tak samozřejmě čest jeho památce.

              0 0
              • bagr84  

                Co se ti nezdalo na CT?

                0 0
                • Lister  

                  Otřesné, otřesné, otřesné.

                  Baky by sice nudný, ale občas aspoň zajímavé info a neskutečné hlášky. Navíc letos tam na to nebyl sám a dohromady se spolukomentátory se to opravdu dalo poslouchat. ČT bylo nudné, s nulovou informační hodnotou a hlášky 0.

                  0 0
                  • karliner  

                    Čili když někdo mele páté přes deváté a přímo ukázkově naplňuje cimrmanovská „neschopnost myšlenku udržet“ a „neschopnost myšlenku opustit“ – pro tebe to znamená zajímavé info a neskutečné hlášky. Proč ne. Mě osobně se letošní model ČT hodně líbil a měl jsem radost i ze spolukomentování Raboně Konečného nebo Padrnose…

                    0 0
                    • marios  

                      tak

                      0 0
                    • obda  

                      +1

                      0 0
                    • Marskatin  

                      Ano Baky sem tam kecal nesmysly, snad každý ho při něčem nachytal a jeho hlášky mají i vlastní webovou stránky, z které sem byl zřejmě překopírován úvod. Taky polovinu telefonátu, které vedl bych zrušil, ale pořád byl pro mě zajímavější než ČT4 a v něčem se mu těžko vyrovnají. Podle mě ani účast Raboně či Padrnose nezajístí zajímavý komentář. jen tím, že je komentátor bude vyslýchat se komentář neudělá. Zvlášť se mi zdá, že Raboň na to nemá nebo ještě pár let mít nebude. Komentáře k taktice, jak je výhodné mít jezdce v úniku a že jeho možné stáhnout k lídrovi, co dojíždí jsem slyšel několikrát za etapu, případně takové to zamumlaní no to je ruzné, buď se dělá to nebo to…Jenže to už taky zanícení sledovači znají. Komentovat je těžké, aby se člověk neopakoval. z mého pohledu nuda. Možná bez chyb,ale zajímavé asi jak koretně vedená politická debata, kde si každý snaží nic neříct.

                      Přenosy byly s Bakym zároveň takovou cestománii po Francii. Ze sportovního hlediska není třeba na rovinaté etapě, kde jede celou etapu skupina v uniku, pak je dojeta, celkem nic moc ke komentování. Baky se na přenosy připravoval minimálně jedna ku jedné tj. na hodinu vysílání minimálně jedna hodina přípravy. Člověk se dozvěděl i spoustu věcí o zámcích pevnostech kolem trati a různé perličky, které dělaly přenos zajímavým, jinak bych si rovinatou etapu ani nepustil. Spíše jsem poslouchal a dělal i něco jiného. Taky si vedl vlastní poznámky, měl z čeho čerpat. Informace třeba dnes nesehnatelné.Je fajn tam mít profíka, ale profíci nesledují, pokolikáté se na ten vrchol jede, kdo tam vyhrál poslední, kdy se jelo poprvé, kdo vyhrál nejvíce, jaký je nejlepší čas atd.Stejně tak o technice, jezdí na tom, co jim dají a hotovo.Velkou spoustu lidíkolem a závodníku osobně znal.Co je podstatné kolikrát byly záběry v cíli na nějaké osoby a on poznal bývalé závodníky, bývalé vítěze, zatímco na ČT4 ticho.

                      Takže i když mě vždy přiváděl do extáze jak odhadoval převody na které jedou i jinými přežblebty, tak jsem ho měl rád. ČT4 byla pro mě nuda v HD. To dobré z Bakyho by měla být inspirace do budoucnosti.

                      0 0
                      • karliner  

                        Teď je třeba ale rozlišit, jestli je pro diváka důležitější, že komentátor pozná funkcionáře a bývalé závodníky a splete si aktuálního vítěze (nebo si ho vůbec nevšimne) nebo naopak. Za mne – Baky bohužel nepoznal hranici, kdy odejít nebo aspoň přenechat iniciativu nástupcům, uznávám, že na komentování se určitě připravoval, znal spoustu lidí, určitě měl cyklistiku rád a žil jí, na jeho studiu ZM ještě se Smolíkem jsem vyrůstal, ale poslední léta byl jeden velkej trapas. Bohužel.

                        0 0
                      • jezevec2  

                        +1

                        Další věcí je hlas a intonace. pro nekoho mozna detail, pro mne neco čím Baky dokázall že cyklistiku ,,žere,, že ho zajímá celým srdcem a diváka vtáhne do děje. Ano taky jsem slyšel 10× o slopingu rámu Giant, ale pro mne to je mnohem mensi zlo než poslochat monotonní ČT. Neco jako kdyz mluví automat na kávu.

                        0 0
                        • Richi  

                          Jo jo, souhlas. Nevím už teď jestli Padrnos nebo Raboň, ale jeden ještě trochu šel, ten druhý hučel jako debil.

                          Naprostá nuda a otrava.

                          0 0
                      • Kubiczech  

                        Raboň mi přišel jako nejschopnější z hostů na ČT4. Bylo by fajn nezapomínat, že se na to nedívají jen nadšenci do silniční cyklistiky. Já se třeba díval poprvé na celou Tour a řeči o taktice týmů mně leccos osvětlily.

                        0 0
          • pendergast  

            Straka? Príjemný hlas? To snáď nie!

            0 0
            • Lister  

              Zvykneš si na všechno, Hosták je taky děsný skřehotal a jak dokáže komentovat.

              Příjemným bych Strakův hlas nenazval, ale je to kluk šikovný a učenlivý, a jeho komentář není vůbec špatný.

              0 0
    • Hornet  

      Baki bude velmi chybat, :-(

      R.I.P.

      Nejake etapy z Tour sme nastastie nahrali…

      0 0
    • cicanek08  

      RIP!Skvělej komentátor!

      0 0
    • Čuli  

      RestInPeace! Užasný komentátor to byl! Škoda jeho.. =/

      0 0
    • Scully  

      Čest jeho památce. Fakt nejlepší komentátor. :-(

      0 0
    • Rufr  

      Tato zpráva mi zkazila ne jen včerejšek, ale asi celý týden. Teď už pro mě nejen cyklistika, ale i eurosport nebude to, co býval. Jen doufám, že před smrtí netrpěl…

      0 0
    • Majkrosoft  

      Contador jde ze sedla…a odpočívá. Moje nejoblíbenější, bude chybět :(

      0 0
    • Rufr  

      U tohoto tématu by se mělo psát neustále, aby si někdo nedovolil na Roberta zapomenout. Ale víte co se klidně může stát. Robert ještě nemusí být mrtev!

      Vemte si třeba toho Poláka, kterémuchtěli vzít řetízek z krku a on žil.

      Ale to už je bohužel jenom nemožná spekulace :((((

      0 0
    • Rufr  

      Neměl Robert rakovinu už někdy dávno??

      0 0
    • colombo1  

      Hodně smutná zpráva – bez jeho komentáře a suchých fórů si příští tour v TV snad ani neumim představit. Byl to frajer…

      0 0
    • Rufr  

      Komentoval nějaká závod okolo Polska, nebo to už nešlo??

      0 0
    • Rufr  

      Docela mě to zajímá, nebo jak to vlastně vymluvili, že tam, když ještě žil nebyl..

      0 0
      • pendergast  

        Okolo Poľska som na Eurosporte sledoval až od 3. etapy (2.8.) a tú celú komentoval Straka. Priznám sa, že na takomto kratšom podujatí ma Bakyho neúčasť v štúdiu nijak neprekvapila.

        0 0
        • Rufr  

          Já začínám sledovat až dnes. Ještě dnes dodatečně poděkuji do studia Robertovi za těch 15krásných let, co on u mikrofonu předvedl..

          0 0
        • Chiron  

          Taky sem kouknul asi na 2. etapu a když sem neslyšel Bakyho, tak mi to nepřišlo divné a říkal sem si, že po Tour potřeboval pauzu. Ale vůbec mě nenapadlo že na tom je tak špatně. V podstatě na Tour sem ho neslyšel, když mluvil o té své nemoci, takže sem to ani netušil, protože sem dost přepínal na čtverku, teď toho docela lituju. A o to větší šok to pro mě včera byl. A když sem pak viděl večer v TV reportáž o jeho smrti a mezitím se mi to přes den rozleželo v hlavě, tak to večer na mě celkem dolehlo a bylo mi z toho do breku.

          0 0
          • Rufr  

            Já jsem si to teď zapnul a stále čekám, kdy promluví. To bude o dlouhém zvyku, si zvyknou, že už není mezi námi..

            0 0
    • Hans999  

      Přiznám se, že cyklistiku mohu osobně sledovat s jakýmkoliv komentátorem (na dovolené jsem ji sledoval na italském Rai Sportu, byla to docela sranda). Ale musim uznat, že Baky byl pro mě i tak nejlepší, měl super hlášky. Tento ročník jsem se ale více díval na ČT4, protože ji mám v HD a bylo tam méně reklam…teď toho ale lituju, kdybych to věděl, tak sleduju Eurosport.

      Když jsem se to dozvěděl, tak mi bylo celý den z toho špatně.

      Ještě si pamatuju, jak jsem v červenci poslouchal radio Hey, kde měl s ním být rozhovor, a že pry to pro nemoc zrušil. Pak jsem ho ale odpoledne slyšel komentovat, tak jsem si říkal, že se mu asi jenom nechtělo…

      0 0
    • kolečko  

      Včera jsem byl celý den na bajku a večer už neměl chuť sledovat nějaké zprávy. A teď se tohle dozvídám až dnes tady :-( Takže mi už bohužel nebude pít krev tím svým „bontražééééér“, které jsem mu už pár let vytýkal a on na mě stejně kašlal. A teď se mi nejspíš chechtá…

      R.I.P.

      0 0
    • Petr8500  

      Když mi včera přišla zpráva od kamaráda,že Robert Bakalář už Vueltu komentovat nebude,nic jsem netušil a jen jsem v duchu nadával na všechny jeho kritiky a na to,že nám ho vyměnili i kvůli nim a chtěl jsem mu poslat povzbuzující zprávu.Večer jsem zjistil,že je všechno jinak… Pro mě osobně už cyklistika nebude nikdy taková,jako dosud.Byl skvělý a za část mé lásky k ní rozhodně vděčím právě jemu.Snad se mu v tom jeho novém pelotonu dobře šlape!Díky,Roberte!

      0 0
    • jezevec2  

      Nevite nekdo jestli bude v patek pohreb Bakyho veřejný, aby se mohli rozloucit i ,,bezny,, lidi nebo se jedna o soukromou akci?

      0 0
    • pastpa  

      Před závodem kolopro Karlštějn se uskutečnil prolog k nejtěžší etapě přes telegraf do Alp de Heuz, kdy následovala jedna z posledních etap TDF komentována právě Bakym.

      Napadlo mě, jestli byste nechtěli udělat čestnou jízdu pro tuto hvězdu české cyklistiky?

      0 0
    • dancing dog  

      nejsem z podstaty dogmatik a myslím, že se nic nemá brát fanaticky vážně, ani cyklistika. právě proto jsem měl jeho komentování rád.

      Ať je jeho jméno zapsáno v knize života..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.