• Marry

    Jak by Robert Bakalář řekl. "Zdravím všechny příznivce cyklistiky… Trénovaný cykliska má objem srdce … Přečerpá 10 cisteren krve za etapu (když bude 6h tepat 190 tep/min)… Dneska nás čeká pořadný kopec s 12 procentním (nebo jestli chcete 12 promile :-)))) kopec…atd.

    Koho tipujete ze dneska vyhraje etapu ???

    0 0
    • rasto  

      dnes se da ocekavat nastup vrcharu. Jestli se zacne bojovat, sazim na Amstronga.

      0 0
      • Marry  

        Ocekávám pořádnej souboj a konečně se ukáže jak na tom kdo je. Něco by měl ukázat hlavne Ulrich přece jenom ma na Armstronga docela ztratu. Už se těšim :-)

        0 0
        • J.A.V.  

          Něco ukázat by měli všichni favorité. Zatím se „akorát projižděj“. Voeckler v těch měnších kopcích nevypadal vůbec marně, tak aby se pak nedivili :) Taky Virenque na tom není celkově zase tak špatně…

          Prostě doufám že to dneska bude konečně pořádnej jed v kafi – páč to je drámo…

          0 0
      • Daf  

        Sakra ja asi dnes vynecham i trening :) Tohle chci videt. Dnes a zitra se ukaze kdo bude nejlepsi vrchar. Ocekavam souboj Ulrich-Armstrong ale tesim se co nam predvede Majo a Heras. Virenquovi ale neverim myslim ze na nejlepsi nema leda by se mu podaril unik ale tomu neverim.

        0 0
        • Marry  

          Taky sem pro vynechání treningu…né že by se mi nechtělo :-)

          0 0
          • J.A.V.  

            A to já pudu. Ale až potom :) Stejně to tak dělám už celej týden a příští to nebude jinak.

            0 0
        • Smazaný účet  

          Jenom si řikám, aby to ti dva neprokaučovali. Aby si nehlídali jeden druhýho a nakonec se někdo třetí nesmál. Měli by začít oba bojovat, taky čekám že neska to začne.

          0 0
          • Daf  

            Podle me ti dva si budou hlidat jen sebe. Ulrich ztraci minutu na Armstronga on bude muset byt aktivnejsi. Na etapove vytezstvi tam je urcite vic adeptu a mozna se stane to ze vyhraje prave treba Heras nebo Majo. Fandim jim, ale myslim ze takovej naskok aby se nedal zlikvidovat v te dlouhe casovce neudelaji. Moc se na to tesim.

            0 0
    • vtt  

      ja sazim na Herase, nebo tyler Hamilton

      0 0
    • Man  

      tazko je tipovat dnesneho vitaza, ked Armstrong s Ullrichom sa zatial „iba“ viezli, ale davam klobuk dole pred vsetkymi, ktori to dnes v tych kopcoch budu tocit.

      nech vyhra najlepsi, nie? :-)))

      0 0
    • boulder  

      Chtěl bych vidět cyklistu, kterej tepe 6 hodin 190 tepů za minutu.

      0 0
      • Marry  

        to ja taky…Tak to vzdycky pocita Bakalar na Eurosportu…ten kdyz neco komentuje 4h tak potom z nej lezou pekny kravoviny …ale je to alespon sranda :-)

        0 0
        • J.A.V.  

          Copak Bakalář to je borec :) Například jeho oblíbené „peloton za 10 kilometrů stáhne z náskoku až minutu“ a další :) Taky Mavic, to je jeho…

          Na druhou stranu, má „podobnej“ záhul jako ty cyklisti. Nevím co bych po 5 hodinách téměř souvislého mluvení blekotal já :))

          0 0
          • Smazaný účet  

            Je pravda že nemá ty možnosti co jeho kolegové na anglické verzi eurosportu. Ty když poslouchám – to je prostě neustálej hukot informací. Spojení s lidmama z doprovodu, trenérama…

            0 0
            • Gatier  

              No tak ste sa trochu sekli :-) 1.Basso, 2.Armstrong, 3.Klöden –20s, 4.Mancebo –24s, 5.Sastre –33s… Mayo –1.03, Ulrich –2.30, Heras –2.57, Hamilton 3.27 Je mi tak trochu luto Ulricha (celk.16.). Armstrong ma celkom stastie. Vsetci vecsi favoriti maju stratu celkom dost velku. Celkom sa mi paci vykon mladeho Scarponiho. Ten prekvapil uz na ZM :-) A co Padrnos? Tak toho mi je luto najviac. Ten si teraz uzije. Nebude vraj dalej pokracovat?

              0 0
              • xo  

                podla mna Armstrong nechal Bassa vyhrat.Ale teraz to nespravil tak viditelne ako minuly rok s Pantanim.

                0 0
    • náčelník  

      Nejdelší etapa, hřebíky na trati, ale i smrt …
      http://sport.idnes.cz/sporty.asp?…

      0 0
      • J.A.V.  

        Jo já o tom taky často přemějšlím jaké to asi bylo to závodění před 100 lety. Hlavně když Bakalář dává k lepšímu nějaké ty staré historky a při tom nahodí že to tenkrát dáváli průměrem kterej já bych nedal dneska na svém hypermoderním (oproti roku 1910) kole. Každopádně to muselo bejt maso – bez přehazovačky, bez pořádnejch brzd…

        akorát silnice asi máme u nás v ČR podobný jako měli tenkrát tam :)

        0 0
        • Gatier  

          No, ja by som si to na horaku skusil, po takych cestach ako vtedy.

          0 0
          • Gatier  

            Nadpis temy sice aktualny ale nejak podozrivo sa posuva smerom dole. Ulrichovi sice moc nefandim, ale to co dneska predviedol, klobuk dole. Pocul som, vraj Tyler Hamiltonovy zdochol pes a vraj to psychicky neuniesol. Problemy s chrbtom boli len vedlajsie. Dnes si Armstrong pekne zaspurtova, ale prial som to Ulrichovi.

            0 0
            • Eila  

              eeeeeee, ullrichovi neeeeeeeeeeee­eeeeeeeeeeeee, nezaslouzi si to, cele jaro ty jeho kecy jak Armstronga rozdupe a ted sotva vesli…

              0 0
              • Aiax  

                Silnicku nemam a nejak TdF nesleduju, ale te jsem videl fotky ze sjezdu a vubec nechapu jaxe na tech vratkejch 7–8 kilovejch kolech ritej dolu z tech kopcu. No a Ullrich asi tezko pred tour mohl rikat: Ne na Lance nemam, ale druhy misto je taky pekny. Je to german a byl prvni a hodnekrat druhej, takze aspon ja tem jeho vyrokum rozumim.

                0 0
            • náčelník  

              Armstrong včera „musel“ vyhrát, protože ten den to bylo 35 let od vstupu prvního člověka na Měsíc. A jakpak on se ten americký kosmonaut vlasně jmenoval ??? :)

              0 0
              • lubos  

                :)

                0 0
                • xo  

                  Asi jediny cyklista, ktory mu mohol konkurovat bol Beloki.

                  0 0
              • ravo  

                Gagarin???

                0 0
                • stanley  

                  Laika, mám ten pocit :-((((

                  0 0
                  • MARIN  

                    Vladimir (iljic) Remek :) ?

                    0 0
                    • stanley  

                      Né opravdu nyní vážně.Jak to typujete, kdo skončí za L.A. ? Můj typ je Ullrich na 2 st.

                      0 0
                      • Daf  

                        Dnes se uvidi kdo je nejlepsi vrchar. Jsem zvedavej na Azeveda ted kdyz pojede jen na sebe. Predpokladam ze Armstong casovku vyhraje a kdyz dojede Ullrich druhej asi tak skonci i celkove. Kdyz Basso jeste zvysi naskok na Ullricha, tak ten uz to v dlouhe casovce nezlikviduje. Kazdopadne je furt na co koukat a ja se tesim na kazdej dalsi zavod. Kvuli TdF oblkadam treninky ale nastesti dalsi zavod planuju az v srpnu takze to nejak dozenu :)

                        0 0
                        • lubos  

                          Musis naopak vic trenovat. Pak pujdes na tour a nebudes muset sedet doma a divat se :)

                          0 0
                        • Man  

                          vybornych vrharov je tam viac, takze to bude dnes zaujimave. moze vyhrat Armstrong, Basso, Azevedo(ak nedostane do sluchatka pokyny aby brzdil), Rassmusen a ani Ullricha by som neodpisoval. tazke je dnes tipovat vitaza.

                          0 0
                          • J.A.V.  

                            Taky Heras by se konečně mohl ukázat třeba. Máš pravdu dneska to není lehké kdo vyhraje o to více to bude zajímavé sledování :)

                            0 0
                            • Daf  

                              Herase uz jsem odepsal. Podle me zdaleka nema lonskou formu …skoda :(

                              0 0
                              • Man  

                                tych 60km da kazdy z nich. otazka je, za aky cas? :-))), ale moze vyskocit aj Virenque, pretoze velmi chce ten bodkovany dres a zda sa mi celkom vo forme. ja by som to prial Rassmusenovi. je aktivny, maka ale zavery etap mu nevychadzaju :-))

                                0 0
                                • jfk  

                                  tipuju, ze o vitezstvi se dnes poperou armstrong a basso. ullrich se vcera vycerpal tim zoufalym pokusem o unik a taky trochu pochybuju o jeho moralce, kdyz tour (tedy prvni flek) je pro nej s nejvetsi pravdepodobnosti ztracena. nemyslim, ze by dnes uspel nekdo, kdo pred tim nestacil v kopcich. armstrong pojede takticky, aby si udrzel naskok ale zbytecne se nevycerpal, tuhle tour si muze prohrat jenom sam (kdyz vyloucim vnejsi okolnosti jako pad atd.). do parize tipuju 1. armstrong 2. basso 3. ullrich. ulrich by si mel drbat hlavu, ze loni nesel do csc, tenhle tym zda se dela z prumernych jezdcu nadprumerne a z nadprumernych hvez­dy

                                  0 0
                                  • Man  

                                    ja som sa tiez cudoval, ze ide znova do T-mobile, ked ho predtym vyliali na hodinu za doping a ani sa s nim nikto nebavil. ale asi prachy su v tomto pripade „az“ na prvom mieste. ukazuje sa, ze vyber teamu ma rozhodujuci vyznam pre preteky – zatial co posta jazdi pokope skoro az do ciela, ostatne teamy su roztratene po trati a to sa potom musi leader prebijat sam, co iste stoji dost sil.

                                    0 0
                                    • jfk  

                                      je zajimavy, ze postaci jako tym tak jednoznacne dominuji. je to tim, ze tym je slozen z nejkvalitnejsich individualit? nebo je to koncentraci celeho tymu na jediny zavod, ve kterem maji jedineho lidra a jediny cil? armstrong letos vlastne vubec nemusel utocit (s vyjimkou tech dvou sprintu), proste se jenom drzel svych domestiku a cekal, az zbytek odpadne. jsem zvedav, jak ta tour bude vypadat, az armstrong skonci. a moc rad bych videl armstronga na giru, o cemz sam nekolikrat hovoril.

                                      0 0
                                      • Man  

                                        na druhej strane, Ullrich sa mohol kludne zavesit za postu a urobit to iste – zautocit 2km pred cielom. zaujimave je, ze to ich tempo s nimi dokaze malokto udrzat.

                                        0 0
                                        • lubos  

                                          keby tak ficala aj slovenska posta :)

                                          0 0
                                          • Man  

                                            lubos prestan uz fajcit tu travu, vies dobre ze Ti to skodi :-))))

                                            0 0
                                            • lubos  

                                              Mozno by ju mali zacat fajcit na tych postach … :o)

                                              0 0
                                              • Man  

                                                niektori na poste vyzeraju ze na tom slapu dlhodobo :-))). teda aspon na nasej miestnej.

                                                0 0
                                        • MARIN  

                                          Opravdovej machr u me bude az vyhraje v jednom roce Giro i Tour ale pochybuju, ze se do toho vubec nekdy pusti.

                                          0 0
              • error  

                je to sice mimo, ale jestli vůbec někdo na tom měsíci byl, možná to natočili někde ve studiu a hotovo, když si vezmeš jak už to bylo dlouho co tam byla poslední expedice člověka to zarazí

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Chtelo by to overit, ale to je na jiny thread. „Extremni vzdalenosti na kole“ :)))

                  0 0
                • J.A.V.  

                  Vo tom sem nedávno četl. Další expedice na měsíc se nedělali z prostého důvodu že nejsou prachy. Tenkrát byla válka (i když jen ta studená) a šlo o děsnou prestiž – uvědom si, že do tý doby amící s rusákama prohráli v kosmickém závodě kde co. Takže do toho rvali hafo prachů.

                  A ještě tam byla tohle : na měsící není žádná eroze (nefouká tam vítr) takže ty stopy tam budou ještě za 1000 let. A to se tam někdo dostane určitě dřív – dokážeš si představit tu vostudu kdyby tam ty stopy nebyly? To by museli asi zrušit USA :))

                  0 0
                • ravo  

                  Že by „Kozoroh 1“ byl tvůj oblíbený film?!

                  0 0
            • Man  

              Ullrichovi drzim palce (preco sa obvykle fandi slabsim??? :-))) ), ale pozor chlapci na Ivana Bassa. Ten tiez nie je uplne mimo formy. A nejake ozivenie na TdF treba, aby to neskoncilo ako F1.

              0 0
              • error  

                ale na druhou stranu s tím autem co má by jezdil body každý, ale mě by asi Lencovo kolo nepomohlo k tomu abych byl extra třída

                0 0
                • Man  

                  je to asi trosku aj o inom, nie len o aute, ked Barichelo, ci ako sa vola ma to iste a az tak casto nie je druhy. Mne by nie len ze nepomohol ten Lancov Trek, ale mozno by ma ten jeho team musel tlacit, nie tahat v haku, aby som im stacil aspon par kilometrov :-))).

                  0 0
              • ravo  

                Asi proto, že LA výkony na TdF jsou obdivuhodné a jeho vůle vyhrávat je prostě větší než Ulrichova. A pokud by LA příšti rok už nejel, tak Ulrich skončí zase druhý, nejspíš za IB…

                0 0
    • ravo  

      Tak jsem měl pocit, že LA dneska vyhral časovku, ale podle toho, jak je tady mrtvo, mám dojem, že se snad vůbec nejelo…

      0 0
      • Man  

        Ullrich sa snazil, to sa mu neda upriet, ALE v tomto pripade by som povedal, ze Lance vyhral rozdielom triedy. ked nie o viac. dat druhemu minutu, to sa v casovke v takychto pretekoch predsa len casto nestava. A od Bassa som cakal trosku viac, aj ked mozno kriza nanho prisla v najnevhodnejsiu chvilu.

        0 0
        • Lada1  

          Vzhledem k profilu trati ta minuta neni az tak moc ostudna

          0 0
          • Man  

            no cakal som skor, ze Ullrich nejaku tu sekundu stiahne, nie ze minutu dostane, takze v tomto pripade sa mi zda ta minuta dost vela. teda nestastnik Voeckler, ci ako sa to vola dostal po zltom drese trosku vacsiu nakladacku, ale, ani sa od neho necakalo, ze bude utocit na vitazstvo.

            0 0
            • cubas  

              na nem se mi strasne libilo, jak se rval v Pyrenejich o udrzeni zlutaka. Kdyz se blomcal na konci pelotonu, tak uz jsem ho odepisoval, ale pres obe etapy si zlutaka udrzel. Do budoucna muze byt vybornej.

              0 0
        • lubos  

          Videl jsem jenom nejakou ukazku na konci, ale ten rozdil v kadenci byl nadhernej, kdyz obihal Voecklera. A jeste finish.

          0 0
          • Lada1  

            Myslis Ivana Bassa ?

            0 0
          • xo  

            ja som mu napocital kadenciu 16/10sec cize 108 za minutu…baso mal na zaciatku 14/10sec-84....... ale minuly rok to tocil aj na 120

            0 0
            • lubos  

              Tak tam co som pozeral, uz Basso 84 urcite nemal :) Vyzeral na takych 70 :o)

              0 0
              • Lada1  

                spis , kdyz videl , ze ho Armstrong udelal tak zapomnel radit :-) Mohli dat jeste pravidlo (krome toho cas viteze + 1/3), ze kdo je predjet tak konci

                0 0
            • Paja  

              16/10sec je kadence 96ot/min:). Taky jsem zkousel pocitat kadenci – Armstrong byl kolem 17/10, tj. neco pres 100/min., v posledni tretine taky o neco min, Ullrich a Basso mi vychazeli kolem 90/min, pak uz byl na tom Basso hur a dolu sla i kadence.

              0 0
              • ddd - andy  

                jeee – kuci koukam, vy to docela zerete… ;-)

                0 0
                • blue  

                  mam kamose, co mam celej lonskej rocnik (nebo predlonskej?) grabnutej z eurosportu na CD :-)))

                  0 0
                • Pá-dlista1  

                  Bych to rek i do tebe :)

                  0 0
                • Paja  

                  Na horsky etapy na Tour se divam rad, ale tu kadenci jsem nepocital celou casovku:), jen ten Armstrong tocil nohama tak rychle;O, ze me to zajimalo a pak sem si pro srovnani spocital i Ulricha s Bassem.

                  0 0
      • Eila  

        no paaaaaaaaaaaa­aaaaaaaaaaaaa­aarada, sice se na to kouknu az zitra ale podle vysledku to byla lahudka:-)

        0 0
        • xo  

          nechapem jak virenque dokazal zajazdit cele stupanie zo sedla :-O

          0 0
          • Eila  

            no ja tak taky jezdim, uplne jako kdysy Armstronq, hodne pred riditkama a je to paradni, ale spousta znamejch to vubec nedokaze

            0 0
            • xo  

              lenze on tak slapal asi 30 minut!!!!aspon sa tak zdalo, lebo vzdy ked ho snimala kamera tak siel zo sedla

              0 0
              • Eila  

                ja vim, on ma hrozne rozevlaty styl, nechapu ze se nekdy pri tom svym kyveni vubec na kole udrzi…

                0 0
                • xo  

                  myslim ze voeckler ma najhorsi styl:-)) ked som prvy krat videl ako jazdi som myslel, ze uvolnuje nohy(preto to dava tak do stran)

                  0 0
                  • Eila  

                    jo ja taky myslela ze ho berou krece, ale kdyz to delal i druhej den… a taky hrozne vesli, nechapu ze to vydrzi?:-)

                    0 0
            • lubos  

              Myslim, ze to dost optimalizuje jizdu ze sedla. Tu predpokladam, mas na mysli.Tez jsem to zjistil, bohuzel, na bajku to tak moc nejde, kratky predstavec, vlastovky, atd :(

              0 0
              • xo  

                na biku viac ako 2 minuty nedam(potom to zacia byt namahave a uz len stracam). beriem strmsi vyslap 12%

                0 0
                • lubos  

                  12% je strmsi vyslap ? lol :o))

                  0 0
                  • J.A.V.  

                    Včera jsem jel moc pěknou stojku – 28% – má to jen 200m ale každej z nich stojí za to :)

                    Všiml si někdo včera při časovce nápisu ROBERT BAKALR na silnici u toho kruháku skoro před cílem? Já jsem čekal, esli to nějak okomentuje, ale asi si nevšiml a nebo chtěl zůstat skromný :))

                    0 0
                  • Eila  

                    hm, takovej kopec u nas pomalu ani neni:-))))))))

                    0 0
              • Eila  

                ne na bik nedoporucuju:-) na silnici je to paradni, jen mam omlacenou nohu od predstavce:-(

                0 0
                • McBlacky  

                  na biku to jde taky v pohodě, a to mám ted i kratší představec a hodně zvedlý… akorát že hodně nad řídítka jde jít jen s rukama na rohách a pak je taky otázka co na to vidle bez locku nebo ety…

                  0 0
                  • Eila  

                    no ja na biku radeji sedim, kdyz si stoupnu hnusne se to houpe a podkluzuje:-)

                    0 0
                  • lubos  

                    Presne. S rohami to asi jde, jenomze rohy nemam, tak to takhle nemuzu. Ledaze bych si sehnal nejake, co maji delenou objimku.

                    0 0
    • Lada1  

      sem se dival na CT2 zaznam. a Dusik rikal, ze Armstrong mel pri vazeni kola –20g, tak mu tma mechanici soupli 100g zavazi. Ale pro cyklisty to musi byt dost umorne – kopec jak das, vedro, ze by jednoho slak trefil a hordy ozralych , kteri na jezdce dychaji pomalu z 5cm vzdalenosti primo do xichtu. Holt to chce i silne nervy.

      0 0
    • náčelník  

      Včera (22.7.) to taky stálo za to. Na idnes citují Armstronga, že to chtěl původně nechat Landisovi. Závěr byl velmi pěkný.

      0 0
      • Daf  

        Takhle spurtovat Armstronga jsem jeste nevidel! Ullrich mu ani v haku nestihal :) Je videt ze letosni Tour si Lance uziva…

        0 0
        • blue  

          nechci nijak snizovat jeho vykon, ale bodejt by si neuzival, kdyz ho dovezou az pod kopec

          0 0
      • Man  

        nie len zaver bol super – skoda, ze Kloden nemal viac sil a nevyhral, ale mne sa pacil spurt Simoniho s Viranquom na horskej premii. to sa tak casto nevidi. Ullrich nema optimalnu formu, snazi sa, ale to na Lanca nestaci. Inac, pred Padrnosom klobuk dole!!! Ten to taha neskutocne.

        0 0
        • náčelník  

          Vystihuje to stručně věta na idnes, že Padrnos „jako obvykle (!) odtáhl celé hlavní pole až pod závěrečný vrchol.“

          0 0
      • Daf  

        Moc rad bych ho videl na Giru a Vuelte v pristim roce. A nebo by mohl rovnou zkusit vyhrat vsechny tri dlouhe etapaky v jednom roce :))

        0 0
        • J.A.V.  

          Hmm zkusit jo :) Podle mě je celkem reálná možnost vyhrát v jednom roce Giro a Vueltu – páč sou dost daleko od sebe. Ale tour je jen měsíc a něco po Giru a to je hrozně málo na to aby organizmus zregeneroval a zároveň aby se vyladila forma k dalšímu závodu. A Lance TdF dominuje právě proto, že pro něj je to závod roku, všechno mu podřizuje, veškerý trénink směřuje jen k němu.

          Vyhrát v jednom roce Tour a Giro už podle mě hned tak někdo nedokáže – Pantatni měl při vší úctě kliku v tom že v roce 98 byla Tour málem zrušená když půlka týmů odstoupila po dopingovém skandálu. Ale stejně to byl pan cyklista – škoda že skončil tak jak skončil :(

          Otázka je, co se světovým pelotonem udělá to slavné a připravované ProTour.

          0 0
          • Daf  

            Tour uz skoro vyhral 6×. Dokazal to a ja mu to preju ale divat se na to jak to vyhraje po sedme uz se mi moc nechce :) Opravdu bych ho rad videl na jinem zavode v jine konkurenci i kdyz na tour je asi ta konkurence nejvetsi.

            0 0
            • J.A.V.  

              Jasně. I z těch tří „top“ etapáků je Tour ještě malinko nad. Těžko říct jestli tomu tak bylo vždy, ale posledních 10 let co sleduju kola víc tak určitě.

              Už když se jelo letošní Giro, tvrdil Lance že by byla škoda skončit s cyklistikou když tenhle závod nikdy nejel. Taky se mu podle mě bude „hůř“ hledat motivace na Tour – přece jen vyhrál jí 6× (nechci to zakřiknout, ale porazit se už může jen sám) což byla motivace, bejt první kdo to dokáže. Teď bych řekl, že naopak bude mít motivaci dokázat, že není mužem jednoho závodu. Ale kdo ví :))

              0 0
              • Baxx  

                Poslední dobou je Tour hodně nad. Kdyby však Lance startoval na Giru, mohlo by to být jinak.

                0 0
            • ravo  

              No a po dnešním nářezu je ze skoro už jen chloupek:-)))

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.