• Vejr

    Zdar, poradíte někdo co s nosem? Díky vybočené přepážce trpím často ucpaným nosem díky nějaké kompenzaci při dýchání, jak říkal doktor a velice mě tento problém vadí. Používám kapky na předpis Avamys, ale moc neúčinkují, když mě to už fakt štve tak i normální typu Muconasal, s těmi to ovšem nechci přehánět. Další možností je operace septoplastika, výsledky jsou ovšem jak jsem četl dost bídné, kolikrát je to i horší. Roztahovací náplast na nos jak jsem si zde na B-F našel je asi k ničemu, tak nevím. Pokud máte podobný neduh a víte jak jej řešit, prosím poraďte, dík:-)

    0 0
    • newbie  

      jsem to měl stejně a septoplastika pomohla… i když je fakt, že pár měsíců po ní to bylo horší (2–3?), pak se nos ale postupně uklidnil a i když mi z něj na bajku trošku teče, po vysmrkání v pohodě dýchám a je to dost příjemná změna :-)

      takže bych doporučil pod nůž… ale raději asi až po sezóně

      0 0
      • Vejr  

        Hm, z operace mám docela strach, ale jestli se to nezlepší, tak do toho v zimě půjdu, dík za reakci.

        0 0
        • newbie  

          se mi taky moc nechtělo, ale za tu dýchací svobodu to určitě stojí… :-)

          není to nic strašnýho… po to nijak moc nebolí, jen je to takový… :-) prostě nepříjemný

          0 0
    • kuba  

      Taky doporučuju operaci. Absolvoval jsem ji před rokem a půl a zatím vše funguje tak jak má. Od té doby nevím co znamená ucpaný nos.

      0 0
    • Meluzina  

      kapky pro dospělé se fakt dlouhodobě užívat nedají, zkus kapky pro mimina, jsou o dost slabší, co Vincentka ve spreji? Já sice nemám tak vážnou potíž, ale docela často používám ten olejíček od Muconasalu, to si pak připadám jako pan doktor z Postřižin:-)

      0 0
    • dalinv  

      no já kdysi kvůli chvilkovému ucpání frňáku si občas kápl sanorin-nej svinstvo co existuje! stal jsem se na něm závislý a bral jsem ho hrozně dlouho a defakto bez něj se nedalo fungovat! pak jsem přešel na slabší-nasivin. lepší, ale taky svinstvo. chtěl jsem se z toho vymanit, tak jsem zkusil placebo-vodu nebo Vincentku..a naštěstí to pomohlo a jsem z toho venku. takže---tyhle svinstva nebrat, jinak jste v tom a nic to dlouhodobě nevyřeší!:D

      včílka jsem závislý jen na kole:o))

      0 0
    • KubaBajk  

      Plastika nosní přepážky mne také čeká…podle mne jediná možnost, potahuju svíčku už dva roky a už mě to nebaví. Tímto problémem trpěl i otec a dokonce i v Řeznictví a Uzenářství Kyjov tento zákrok dopadl dobře a přinesl kýžený výsledek.

      0 0
    • Smazaný účet  

      to chce bitku někde na vesnici v hospodě…se ti to srovná :-)

      0 0
    • MlokCZ  

      Také s tím mám trochu problém. Ale nemám to až tak špatné. Tedy ucpává se mi většinou jen v noci a ještě jen někdy a skoro vždy jen pravá nosní dírka (kterou mám horší kvůli tomu lehkému vybočení).

      Také mám napsaný nějaký sprej na předpis (teď nevím z hlavy název), používám ho ale jen sem tam.

      Jednak není zrovna nejlepší ho používat pořád a hlavně když se používá jen občas, tak i mnohem lépe účinkuje.

      Většinou ho používám tak, že si ho stříknu jen až v noci, když je to zrovna výrazně horší (takže třeba jen 1–2× do měsíce). A účinek se dostaví téměř okamžitě (do 10 minut mám nos krásně průchozí).

      Hlavně přes den to mám téměř pořád ok, proto mě na operaci nikdo nedostane (už mám těch operací nějak plné zuby, kvůli následkům CPN jsem musel už na operaci ucha a není vyloučeno, že někdy v budoucnu budu muset i s tím druhým).

      O operaci nosu bych uvažoval pouze kdyby se mi to výrazně zhoršilo. I když mně by možná ani nemuseli operovat přepážku, tu tak moc vybočenou nemám, prý by nejspíš stačilo, kdyby mi laserem vzaly část sliznice.

      A to prý není až takový zásah jako ta přepážka, ale ani tak se mi na to nechce.

      0 0
    • Vejr  

      Tak jsem se konečně rozhoupal a zítra po devátý jdu na tu septoplastiku, poslední rok už se to fakt nedalo. Zatím pohoda, jsem sám na pokoji, televize, internet, vlastní koupelna, jak v hotelu. Zítra nebo spíš pozítří napíšu nějaké dojmy pro podobně postižené jedince, pokud je zájem.

      0 0
      • Pitrisecek  

        byl jsem na septoplastice a turbinoplastice před měsícem, a nemůžu si stěžovat, dýchá se skvěle. Až na krusty, které se pořád na sliznici tvoří a to proplachování vincentkou, je to celkem hnus. No nejhorší na celém zákroku bylo vydělávání půlmetrové drenáže z dutin, opravdu hluboký zážitek, na který jen tak nezapomenu :-))

        0 0
        • Fran-tic  

          ty mu pěkně dáváš, jestli jde zítra do akce :D. já bych mu teda spíš popřal mnoho zdaru :)

          0 0
          • Vejr  

            Takže zatím úplně v pohodě, výkon trval hodinu, anestezie mi sedla, žádný zvracení, kašlání nebo jiný nepříjemnosti, ještě jsem příjemně zmaštěnej a na vyndavání tamponů se těším, už aby byly venku. Celkově zatím tento zážitek mohu doporučit.

            0 0
            • Krys  

              Áno, vyberanie tampónov po septoplastike, na to spomínam rád. :)

              Dostali sme nejakú injekciu údajne na potlačenie kýchacieho reflexu. Akurát že to potláča aj rovnováhu a človek tak trochu prestane brať vážne ten zhon okolo seba. :)

              0 0
    • wilda81  

      Taky jsem měl věčně ucpanou pravou nosní dírku. V létě jsem dostal bombu a zlomili mi nos. Doktorka mi to 2× srovnávala a od té doby se mi dýchá oběma stejně dobře. Není to nejpříjemnější cesta, ale taky způsob. Jen výsledek je nejistý :D

      0 0
      • KubaBajk  

        Pokud to začne zlobit, poprosíš kamaráda s lešeňovou trubkou :)

        0 0
        • xshreck  

          Nene, zavoláme tobě.

          Máš na autě „pomáhat a chránit“. Takže musíš pomoct. Rozjedeš se přímo na rypec a je :-))

          0 0
    • Pilda  

      Prvotní je, vědet co způsobuje nedokonalé dýchání.. Pokud to jsou hleny , je třeba odstranit příčinu vzniku.

      Ty Lékařské nesmysli které lidé používaj a dokonce platí Lékarnám je cesta nikam.

      Zde ti posílám odkaz na posouzení a věřím že nalezneš přesně co chceš.. Ahoy

      http://www.zdravi-az.cz/…riozy03.php

      0 0
      • Vejr  

        Jo, tahle očistná technika je super, svého času jsem jí dost praktikoval a pomáhalo to, bohužel postupem času jak se přepážka bortila do strany už to nemělo moc význam, ale až mě pustěj a nos se zklidní tak se k tomu vrátim. Jinak noc po operaci byla dost hrozná, všechno přišlo k sobě, nos tlačil a bolel jak prase, musel jsem si říct o algifenový kapky, který stejně moc nepomáhaj, spal jsem sotva tři hodiny, snad to bude už jen lepší.

        0 0
        • Pitrisecek  

          dej pak vědět dojmy z vydělávání tamponády, a hlavně, jestli jsi taky dostal při tom pod bradu misku :-D Jinak jsem si byl s „novým“ nosem zaběhat, a je to paráda, jenom si musím zvykat a hlídat se, abych nedýchal zbytečně pusou, když vlastně nemusíš :-)

          0 0
          • Vejr  

            Tak jsou venku, byla to rychlovka, doktor mě ráno vzbudil, prej tak co jak ses vyspal, vyndáme ty tampóny? Říkám jasně jdeme na to, dostal jsem misku, doktor je docela nekompromisně vytáhl, vycáklo trochu krve a bylo to. Teď to mám tak týden vyplachovat aby se netvořili krusty a pak vytáhnou ty silikonové dlahy co tam zůstaly. Už teď ale cítím značné zlepšení, nosní dírka se rozšířila o pořádný kus, hned jsem to kontroloval baterkou v zrcadle. Za týden po kontrole dám vědět další dojmy, kurwa ale mám radost, že to mám za sebou, v nemocničním parku jsou vánoční trhy, tak si zajdu na medovinu:-)

            0 0
    • Vejr  

      Zdravím a oznamuji, že problém se zdá vyřešen, už po měsíci jsem byl schopnej jezdit a nosem udejchám zatím všechno. Deviací nosní přepážky postiženým jedincům přeji odvahu to řešit a ostatním pěkný jarní den:-)

      0 0
      • kastan02  

        gratuluju k odhodlání i k tomu, že se to povedlo a hlavně, že to pomohlo!

        0 0
      • Petr.T.M  

        Dovolím si potvrdit pozitivní zkušenost, sice ne svou vlastní, ale synovec byl před dvěma měsíci taky na takové operaci a tvrdí, že je to paráda, že konečně může volně nosem dýchat. A obavy ze ztráty čichu se nepotvrdily, čich zůstal neporušen.

        0 0
      • Richi  

        Odvahu řešit to nemám a nosem střední zátěž už neudýchám.

        Tak hlavně, že to pomohlo. :-)

        0 0
    • blackboy007  

      zapomeň na kapky do nosu od 15 jsem měl vybočenou přepážku časté nachlazení a rýmy mě domutili jít v 19 na ORL a po dalších 2 měsících čekání jsem se dostal pod kudlu byl jsem na sále 1 hodinu, ale poom zažiješ doslova peklo asi měsíc po operaci se to bude vracet do normálu a po třech ani nebudeš vědět že si byl na operaci nakup su hodně papírových kapesníků budeš dost dlouho po operaci vysmrkávat krev a strupy

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.