• Biker jak Pes

    Nazdar, mám takový problém se sporttesterem. Když jsem jezdil v zimě v bundě, tak bylo všechno v pohodě. Teď, když je teplo, tak jezdím v normálním letním dresu a ten mám trochu volnější. Takže když jedu rychle (např. z kopce), tak mi dres vlaje a mlátí do toho hrudního pásu a ten to bere asi jako impulsy ze srdce a stává se mi, že z kopce mám tep 200. Zkoušel jsem to přelepit páskou a nepomáhá to. Je to nějaká německá značka WAVE. Měli jste někdo podobný problém, jestli ano, jak jste ho vyřešili? Díky za odpovědi…

    0 0
    • Daf  

      Stava se to i u polaru. Pomaha vozit pod dresem jeste funkcni natelnik.

      0 0
    • MlokCZ  

      Hodně záleží na materiálu dresu. Mě to jeden dres dělá dost, všechny ostatní téměř vůbec. Pokud mám moiru, tak vůbec. A někde už to tu v jiném vlákně padlo, může pomoct přidávání aviváže při praní. A chová se to stejně s oběma pásy od Polaru, které mám. Není to způsobeno přímo mlácením do pásu, ale rychlé doteky dresu s tělem generují díky statické elektřině slabé elektrické impulsy. Srdce generuje elektrické impulsy také velmi slabé (a proto jsou elektrody na pásu velmi citlivé a zachytí i ty impulsy od dresu), proto takto dochází k nárůstu na nesmyslné hodnoty tepu. Přelepování páskou pomáhat nemůže, problém není dotek dresu a pásu, ale dresu a pokožky. To by ses musel oblepit skoro celej, aby to pomohlo.

      Problém nijak neřeším, jen nevozím ten jeden dres, který to způsobuje hodně často. Ve sjezdu stejně koukám před sebe a ne na to jaký mám tep.

      0 0
      • MlokCZ  

        A ještě dodám, že k tomu dochází více tam kde jsou elektrická vedení. Teď nemyslím přímé rušení od vedení (to bývá jen v úplné blízkosti), ale myslím tím, že při průjezdu kolem vedení vzniká více statické elektřiny na dresu a pak k tomu následně ve sjezdu může docházet více.

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Díky moc, tomu říkám vyčerpávající rada… :)) Snad něco vymyslím…

          0 0
          • wax4  

            zdravim,mam stejnej problem u POLARu…tak pak kdyztak napis jak jsi to vyresil.. pokud se to podarilo..diky…

            0 0
          • Daf  

            Zkus jeste nejakej kontaktni gel na ty elektrody. Ja pouzivam tekute mydlo a taky to docela funguje :) Taky pomuze posunuti pasu vys/niz nez to vozis. Trochu zaexperimentuj mival jsem s tim problemy ale nejak to samo prestalo.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.