• vitek_s

    Sešly se mi dva starší 32z převodníky a po výměně řetězu a kazety nešel použít ani jeden. První je duralový, s nájezdem cca 11tis a hodně se na něj lepil řetěz, druhý je ocel s nájezdem 13 tis, který neuvěřitelně střílel. Oba jsem vyfotil, zkusil přepilovat, znovu vyfotil, porovnal a vyzkoušel na kole. Oba fungují, takže jsem nechal ocelový a hliník bude v záloze.

    Dělal jsem to hodně od oka podle obrázků tady na BF, ale pokud by se do toho někdo pouštěl, tak je škoda to nezkusit, nakonec se dá vždycky koupit nový :)

    0 0
    • nox159  

      Kvuli 300,– se nevyplati vytahovat pilnik ne? :)

      0 0
    • Evilcleaner  

      tyjo oživovat takové vyjehlené mrtvoly to chce hodně odhodlání:-)

      0 0
      • Jakobo  

        20 minut neni moc a pokud tak prodlouzi zivotnost aspon o 2000 km, tak si myslim, ze to zato stoji. Je to spotrebak, pokud jezdi hodne, ceny casto prepalene (casto bylo levneji koupit cele kliky Alivio, Deore).

        Tech 20 min pilovani je jednodussi, nez objednat k netu novy.

        0 0
        • Tina  

          K tým 20 min pilovania si pripočítaj rozoberanie kľúk a demontáž a montáž prevodníkov a máš z toho hodinu ;)

          0 0
          • pepek  

            Naopak, montáž a demontáž potřebuje kvůli novým pilám, pokud není levej a má dremla, tak to dá za 10 minut bez demontáže.

            (sorry :-)

            0 0
            • Tina  

              Bola som zvedavá kedy sa ozve najväčší pilovač prevodníkov :D

              Niekedy ma fakt baví čítať ako niekto nevie nastaviť hlavové zloženie, prehazku, atď. Ale keď sa hovorí o časoch čo koľko trvá tak všetci sú odrazu majstri sveta v rýchlosti servisu.

              10 minút bez montáže a demontáže? Takže dremel máš pripravený na okamžité použitie aj s upnutým správnym brúsnym nástrojom pre pilovanie prevodnikov (v tvojom prípade by som tomu aj verila :D), je hneď vedľa bajku, nemusíš ho vyberať ani zapájať do zásuvky, naťahovať predlžovačku. Bajk nemusíš nijako polohovať, ale tak ako je opretý v garáži budeš dremlovať. Navyše prevodník, ktorý ani neočistíš budeš dremlovať taký zasr… od oleja :D A to všetko za 10 minút. A ešte tú o Šípkovej Ruženke, prosím :D

              0 0
              • pepek  

                no dobře, tak když jseš největší blbec na zeměkouli, tak 15 minut :-)

                0 0
              • Jakobo  

                Kdyz jsem naposled piloval prevodnik ktery lepil retez, vzal jsem plochy pilnik a jen jsem srazil hranu. To je pripad toho hlinikoveho prevodniku tady na fotce. Jestli mi pilovani trvalo 6 minut, uklid naradi a umyti rukou dalsich 10, tak to je porad dobre.

                Menit prevodniky u me znamena aspon vycistit dosedaci plochy na pavouku a sruby, ve kterych je pisek. Toto vsechno zabere daleko vic casu.

                Sem na BF chodi spousta lidi a to, ze nekteri neumeji seridit hlavove a hazku jeste neznamena, ze to nezvladnou druzi. Vitek S a Pepek patri holt do te druhe skupiny. Hazet vsechny do jednoho pytle mi prijde nesmyslne.

                0 0
    • RUSH  

      Mám na kole kliky Sram 38/24. Velký převodník už je zralý na výměnu. Mám doma k dospozici převodník 38 zubů (stejná rozteč) Shimano SLX FC-M675, tak bych ho chtěl využít. Zkoušel jsem ho už vyměnit, ale narazil jsem na dva problémy:

      1. dosedací části převodníku, přiléhající k ramenům kliky

      neodpovídají, ale snad půjde zapilovat (díry na šrouby jsou v pořádku).

      1. převodník Sram je z o něco tlustšího materálu, nevím jestli to

      bude vadit.

      Nemáte s tím někdo zkušenost, abych se nesnažil zbytečně?

      0 0
    • Maxbike Malawi  

      Tak chlapi dneska jsem piloval prostřední převodník na klikách alivio,střílel jak sviňa,vzal sem kulatý pilník,projel pěkně každej zub aby řetaz nesjížděl,dalo mi to asi 15 minut i s demontáží a montáží kliky(když už tady zmiňujete ty časy:-)a nádherně si to sedlo,nic nestřílí,perfektně jede:-)

      Zároveň jsem zjistil že je plně kompatibilní hazka Deore XT společně s prastarým řazením Shimano ST EF50 7 stupňová:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.